Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» Ékszerészet
by Tertullius Pént. Júl. 10, 2020 10:13 am

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Tertullius Pént. Júl. 10, 2020 10:08 am

» [Küldetés] Tíz kicsi démon
by Oswald von Bertold Csüt. Júl. 09, 2020 9:22 pm

» [Küldetés] Caput sub tiara (V.I.SZ. 822. tavasz)
by Tertullius Szer. Júl. 08, 2020 10:28 pm

» Küldetés: Gott mit Uns!
by Wilhelmina von Nachtraben Szer. Júl. 08, 2020 8:29 pm

» [Küldetés] Kifordított gúnyák (V.I.SZ. 822. Tavasz)
by Syele Wilder Szer. Júl. 08, 2020 7:26 pm

» Aktuális azonnalik
by Ciel von Eisenschnittel Kedd Júl. 07, 2020 9:45 pm

» [Azonnali] Emlékek IV.
by Ciel von Eisenschnittel Kedd Júl. 07, 2020 9:44 pm

» [Magánjáték] Wie in den guten alten Zeiten
by Oswald von Bertold Kedd Júl. 07, 2020 1:34 am


You are not connected. Please login or register

Fun facts...

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Go down  Üzenet [2 / 2 oldal]

26Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Vas. Jún. 03, 2018 11:28 am

Wyn Silvernight


Sötét Tünde Druida
Sötét Tünde Druida
1.) Túlzásba viszi a tündehitet. 
Hogy mennyire? Gyakorlatilag képes lenne lemondani az alkoholról és élete végéig tartó szesztilalmat fogadni. Ha elé teszel egy tál bablevest, minden egyes babszemnek külön megköszöni, hogy feláldozta a kis növény-lelkét ezért a remek ételért, szóval ha értékesnek tartod azt a néhány órát, amennyit ez nagyobb adagok esetében igénybe vesz, jobb, ha a közelébe sem viszed a bográcsot. Ha mégis megtalálja? Sok türelmet hozzá! ^^ 

2.) A meztelenség szerinte természetes. 
Ezt többnyire minden egyes szövevényes gondolattengerében megtudhatjuk tőle, azonban mi is erről az igazság? Előszeretettel meditál évakosztümben, és mások esetében sem zavarja a szakadt, esetleg hiányos öltözet, kivéve azon férfiak társasága, akik alsótestükön nem viselnek semmit, mert egy korábban ellene elkövetett megerőszakolási kísérletre emlékezteti. Az eset egyébként jól végződött - Wyn szemszögéből nézve, ugyanis a delikvenst Silvernight papa kihajította egy ablakon. 

3.) Eszméletlenül sokat törődik a hajával. 
Még annál is többet, mint amit itt-ott megemlít. Elmondása szerint az testének egyetlen része, amely kifejezheti női szépségét. Naponta többször fésüli egy apró kis eszközzel, amit a csizmájában elrejtve vagy az úticsomagjai között cipel és amikor senki sem figyel, mindenféle saját készítésű furcsa dologgal kenegeti, hogy úgy tűnjön, mintha természetes módon lenne ilyen szép fényes és jóillatú a haja. 

4.) Wynnesa Fawn Isabel Silvernight-Gentlesaline. 
Ez a teljes neve, de rendkívül gyűlöli, mert hosszú és kicsit sem praktikus. A Fa'el összevonás valójában sokkal többet jelent, mint egyszerűsítés, egy egész rejtély kapcsolódik hozzá. Két középső nevével és a Gentlesaline utótaggal együtt ezt is vér szerinti apjának köszönheti, aki nem volt hajlandó alulmaradni a riválisának tekintett Silvernight birtok jelenlegi urával szemben. 

5.) Időzített bomba. 
Wyn éveken át elzárta az érzelmeit mások elől, még a legapróbbakat is, amióta elvesztette az ikernővérét. Magában tárolja mindazt, amit nem tud kiengedni, így sokszor egy-egy nagyobb sokkhatás alkalmával igazán fontos dolgokat képes ''elfelejteni''.  A tünde frakcióküldetés végén pontosan emiatt nem jött rá, mi az, amit kihagyott a számításaiból: családja és mestere elvesztését, velük együtt pedig mindazon lehetőségek megsemmisülését, amelyekre szüksége lett volna, hogy elmondhassa nekik, a sok harag mögött valójában hálás a szeretetért. Ami viszont a legsúlyosabb következmény: Vajon mikor érkezik el az idő, amikor már nem tudja magában tartani mindazt, amit elraktározott, és hogyan fog ez felszínre törni? 

6.) Lelki társra vágyik. 
Wynt úgy ismerhettük meg, mintha mindenkitől elzárkózna, mert rosszul kezelik, aztán néha hirtelen ''kíváncsivá teszik'' az idegenek, így ''kénytelen'' szemrevételezni őket. Valójában rendkívül egyszerű ok húzódik a háttérben, azon kívül, hogy saját testének börtönében élő kisnövésű természetpapunk szeret hazudni magáról. Abban reménykedik, hogy egy nap majd belebotlik valakibe, aki őt tartja Veronia legkülönlegesebb nőjének és élete végig vele marad. Mindenkire haragszik, aki már megtalálta élete párját, bár sokszor még magának sem vallja be, és ha teheti, csírájában elfojtja az efféle gondolatait. Ugyanis amióta csak rájött, hogy a teste már nem fog változni, ráadásul még a férfiak sem emelik a ''szóba jövő nők listájára'', úgy érezte, felesleges azzal idegesítenie magát, hogy megpróbál beilleszkedni a társadalomba abból a magány-hazugságból, amelyet létrehozott magának, hogy megvédje. 

7.) Pengéket szagolgat. 
Akkor vette fel ezt a szokást, amikor rájött, hogy emlékszik arra a jellegzetes aromára, amely a nővére halálakor volt érezhető a tetthelyen talált dolgokon, s így reméli megtalálni az elkövetőt. Az már nem érdekli, hogy az említett cselekvés elvégzése közben milyennek látják őt a jelenlévők, egyszerűen képtelen nem megtalálni annak a módját, hogyan jusson hozzá a különböző szagmintákhoz. 

8.) Egyik percben még szeret mindenkit és meg akarja őket menteni, ám a másikban már képes szívből gyűlölni. 
Hogy is van ez? Wyn, jelleméből és múltjából fakadóan vészesen bizalmatlan, még azokkal is, akiket évek óta ismer, beleértve a saját családját is. Ezt csak két dolog képes elnyomni: mindent legyőző kíváncsisága/barátok és élete párjának keresése, valamint a Természetbe vetett megingathatatlan hite, amely szerint minden egyes élet értékes - egészen addig, amíg meg nem sérti a Szent Körforgást, ezzel kivívva a kistermetű druida nem éppen felszínes haragját. 

9.) A Természet Tisztelendő Törvénye: Meggyőződése, hogy a növényeknek is van személyiségük. 
Nem tudni, hogyan jutott erre a következtetésre, és általában nem is foglalkozik ilyesmivel, azonban néha, amikor mozdulatlanul ül az aljnövényzet takarásában, azon gondolkodik, miért látja különbözőnek ezeket az élőlényeket mindössze amiatt, hogy másképp nőnek. Pontosan ebből a megállapításából jutott arra a következtetésre, hogy mindegy, milyen étrendet követ, akkor is személyeket fog megölni, hogy életben maradhasson. Azzal is fel lehet mérgesíteni, ha a társaságában lévő veszni hagyja a levese utolsó két kanálnyi mennyiségét. Számára ez azzal egyenlő, mintha valaki undorból eltaposna néhány rovart vagy hálaadás nélkül gyűjtene tüzelőt a hidegebb időszakokra.  

10.) Macskakaparás. 
Wynt ugyan megtanították írni, azonban mindig is gyűlölte gyakorolni. Végül valahogyan eljutott egy elfogadható szintre, ám az összkép olyannyira ronda és olvashatatlan, hogy sokszor még maga sem tudja, mit akart papírra vetni. 

10+1.) A Silvernight birtok kis hercegnője. 
Mielőtt Lunasa meghalt, Wyn csak és kizárólag a család származásának megfelelő ruhákat hordott, és el sem lehetett nála lányosabb lányt képzelni. Ezt a tényt máig tagadja és sokszor magának sem hajlandó beismerni.


_________________
"Nutella-One! Nutella- One, report!"
"Sir, there are at least....six aisle of Nutella in the target area!"
"Okay, Nutella-One. Commence Operation: Total Annihilation. Move in, flank the area with Nutella-Two. Stat rep ASAP. ETA: 2 spooning sec."
"Sir, yes, Sir! Nutella One out!"
/Crispin Shadowbane/

27Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Szer. Jún. 06, 2018 5:58 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus
Apróságok Gloria nővérről:

1.) Szociális szorongás
Gloria kívülről talán mindig nyugodtnak, türelmesnek és felelősségteljesnek tűnik, de folyamatosan görcsben áll a gyomra, ha beszélgetnie kell számára idegen emberekkel, főleg ha az túlmutat a „Mi a panasza?” és a „Hol sérült meg?” kérdéskörökön. Éppen ezért hiába él a zárdában már majdnem öt éve, még mindig nincsenek igazából barátnői - magától nem mer odamenni, és ha hozzá mennek oda, akkor is annyira rágörcsöl, hogy végül az egészből nem lesz semmi. Valószínűleg ez egy rejtett tünde vonása egyébként.

2.) Pocsék festő, remek költő
Amikor a zárdába került Corona priorissza neki is adott egy ecsetet a kezébe, de szinte rögtön el is vette tőle, már csak azért ahogy megfogta. Semmi érzéke sem a rajzoláshoz, a festészethez pedig különösen nem, ugyanakkor ez nem igaz a művészetekre úgy általában. Kiskamaszként költő szeretett volna lenni, végtelenül romantikus lelke pedig a benne dúló lányos viharokat versekbe szedte, majd Gabriel Grünfeld álnéven el is küldte Carolusburgba próba szerencse alapon. A verseit kiadták, majd a könyv egy év múlva már indexre is került, mivel szerencsétlen álnévválasztása miatt az Egyház azt hitte szodómiáról ír benne. Többet nem próbálkozott vele, részben a kudarc miatt, részben mert mikor zárdába vonult elfojtotta az összes rózsaszín képzelgését a szerelemről és egyéb ostobaságokról.

3.)Mindenkit meg lehet menteni
Gloria számára nincs olyan, hogy veszett ügy. Ez igaz a gyógyításra is, ameddig a beteg nem halott, addig minden erejét latba vetve próbálja megmenteni, de igaz a lélekre is. Szerinte bárki elérheti az üdvösséget, ameddig még él, és meghalja az Úr szavát. Különösen fontosnak tartja ezt a démonok esetében, akik második esélyként vannak a földön, de a kultisták lehetséges megtisztításában is mélyen hisz.

4.) Szimpatizál Déllel
A fentiek miatt kifejezetten szimpatikusnak tartja Dél befogadó hozzáállását az Átkozottak és démonok esetén, mert szerinte ez az út vezethet a rehabilitáció felé. Egy ponton elgondolkozott rajta, hogy Hellenburgba költözik és áttér, ám a protestáns vallás puritanizmusát és a tanait, úgy mint az eleve elrendeltetés, a szentek elhagyása és a templomok lemeszelése, képtelen volt magáévá tenni.

5.) Néha kicsit sekélyes… de nagyon igyekszik
Kisasszonyként elképesztő mennyiségű időt volt képes a tükör előtt tölteni, de a zárdában már nem engedhette meg magának ezt a fokú szépségápolást és a teli gardrób helyett is egyetlen ládája lett, abban is két ruha nyárra kettő pedig télre. Ugyanakkor a vágy, hogy szép legyen és szépen öltözködjön nem veszett el belőle, és gyakran torpan meg egy-egy szebb kirakat előtt. Magában még az udvarhölgyek ruháit is képes kritizálni, és nagyon pontos elképzelései vannak arról, hogy hol hogyan illik megjelenni… Ugyanakkor azt is tudja, hogy minden ilyen gondolattal beleesik a hiúság bűnébe. Ilyenkor imádkozni szokott, és mindig igyekszik, hogy legközelebb már ne engedje ezt meg magának. Nehezebb, mint az ember gondolná.

6.) Apa csak egy… kettő van
Gloria nagyon jó kapcsolatban van a nevelőapjával Eric von Blumenfelddel. Az igazi apjáról nem tud semmit, csak egy vélt nevet - Linden, ami hársfát jelent tündéül, de még az anyja is megmondta, hogy az egészen biztosan csak álnév volt. Az igazi apja egyébként Sir Eogan Firelight tünde lovag, aki a vallásháború alatt kettősügynökként, de első sorban a Tünde Királyság kémeként szolgált - ez alatt a szolgálat alatt akadt össze Gloria anyjával. Fogalma sincs róla, hogy van egy félvér lánya.

7.) Kívül-belül
Gloria külsőre egyaránt örökölt ember és tünde jellemzőket, de a fülei kivételével jobban hasonlít a tündékre az arca is és a testalkata is. A mágikus képességeivel kapcsolatban viszont ez pont fordítva van: a varázsereje visszanyeréséhez aludnia kell, és csak az emberekre jellemző mágikus képességeket tudja elsajátítani.

8.) Rossz élmény
Régen nagyon szerette volna megismerni a tündék kultúráját, de tizenhárom éves kora körül egy tünde kereskedő a földre lökte és korcsnak nevezte. Azóta bár mindig izgatott, amikor tündékkel találkozik és beszélhet velük, minden alkalommal ott cseng a fülében a szó, és meg van róla győződve, hogy csak megvetnék a kevert vére miatt, ha közeledne.

9.) Nem tud kinyitni egy befőttesüveget
Bár az állóképessége jó, Gloria fizikailag kifejezetten gyenge. Nem nagyon tud nehéz dolgokat cipelni vagy akár kinyitni egy befőttes üveget. Éppen ezért utálja a buzogányát is, egy kardot vagy egy pajzsot pedig eszébe sem jutna magához venni.

10.) Konyhatündér
A zárdában leginkább a konyhában szeret segíteni, így mindig örül, amikor oda osztják be. Korábban a Blumenfeld kastélyban soha nem kellett magára főznie, de az apácák között rájött, hogy kifejezetten kedveli ezt a tevékenységet, és a vele járó érzést, hogy mások az ő főztjét eszik, és még ízlik is nekik. Egyébként jól is csinálja, de a recept repertoárja bőven elmarad a hivatásos szakácsokétól.


_________________
"Find the lady of the light gone mad with the night
That's how you reshape destiny"

28Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Csüt. Május 28, 2020 7:00 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Tíz Eckbert von Nebelturm tény
1) A legfontosabb tény, hogy az oldal egyik JK-ja rendelkezik egy Eckbert által készített fegyverrel. Nem fogom leírni, hogy ki az, de ha valaki megmondja, annak adok ajándékba egy acélból készült mestermű fegyvert.
2) Eckbert nem megbízható narrátor, sok dologra másként emlékszik, mint ahogy az valójában történt, emellett időnként pedig hazudik is. Erről részben a feledékenysége tehet, de emellett bizonyos helyzetben tényleg csak másként emlékszik, hogy tudat alatt megindokolja tettei helyességét (például amikor megölte Hilde jegyesét).
3) Eckbert elképesztően büszke arra, hogy mégis milyen tehetséges kovács volt, de egyébként Nebelturm mértékekkel nézve nem volt olyan kiemelkedő. Főleg fegyvereket készített, emellett pedig néha díszeket, mint például fémrózsa, s hasonlók.
4) Hilde édesanyját a pestis vitte el, amit Eckbert viszont túlélt. Borzalmas bűntudata volt ezután, egy ideig a munkába hajszolta magát, nem volt nagyon messze tőle, hogy teljes letargiába essen. Ennek a fő oka az volt, hogy nagyon féltette Lucreciát mindentől, s végül mégis elvitte a betegség. Hildében lelte meg a következő védelmezendő személyt, s legalább olyan nagy szüksége volt a lányra, mint a lánynak rá.
5) Eckbert elméje nem teljesen ép, ha egyedül van, akkor elkezd merengeni, s ilyenkor mindig az emlékeibe vész, néha a környezetéről is elfeledkezve. Nagyon fél tőle, hogy egyszer nem fog felébredni, s a keserű emlékeinek purgatóriumába reked. Pont emiatt retteg az egyedülléttől, az éjszakák mindig különösen nehezek szoktak lenni neki, ugyanis ilyenkor általában nincs kivel beszélgetnie, vagy éppenséggel nem tud mivel foglalkozni. Néha fel is ébreszti Hildét, ha már nagyon nem bírja ezt. Hilde nem szereti ezt, de nem is igazán érti, hogy mit él át az öreg, mert az nem beszél róla igazán. 
6) Miután Eckbert felesége meghalt, nem keresett magának másik párt, mi több, nem is kereste a kurtizánokat se különösebben. Túlzottan félt a fájdalomtól, amit a nő elvesztése okozott, így nem akarta megkockáztatni, hogy esetleg ezt ismét át kelljen élnie. Át kellett élnie, de máshogy. 
7) Eckbert Lothar unokaöccse, ám nem ápolt vele sosem különösebben szoros kapcsolatot, ugyanis a belterjes vámpírok körében egyáltalán nem ritka az ilyesmi szintű rokonság. Egyébként az utóbbi indokból mind Hilde, mind Eckbert főházba tartozó vámpír, a toronyba egész előkelő helyen élhettek volna, de helyette inkább a városban éltek, mert Eckbert nem szerette a bezártságot.
8) Eckbert tudott olvasni, s írni is, s mivel ezt fontosnak tartotta, Hildét is járatta tanárhoz. Sosem foglalkozott a hittel, de amikor délen elkezdtek terjedni a német bibliák, egy kereskedőnek elkészített egy fegyvert, s kapott érte cserébe egy példányt. Szinte sose vették le a polcról, de felvilágosult vámpírnak érezte magát miatta. 
9) Eléggé felborzolta a toronyban a kedélyeket az eset, amikor Eckbert meggyilkolta Lothar egy fiatalabb unokaöccsét. Nem túl gyakori az ilyen jellegű nyílt (a rejtett más kérdés) vérengzés a vértestvérek között, s pont emiatt komolyabb büntetést kapott, mintha simán csak kivégezték volna. Egy ideig "Eckbert az őrült"-ként beszéltek róla, de már régóta elfelejtették az esetet, s nem nagyon beszél róla senki.
10) Eckbert nagyon gyakran jelenik meg úgy, mintha öreg lett volna (és magára is így utal), de ez tulajdonképpen nem igaz. Mikor elzárták a lelkét, mintegy 70-80 éves lehetett, ami vámpíroknál még egészen fiatalnak számít. Egy picit őszes volt már, illetve a háta is állandóan fájt, de utóbbiról a munka tehetett, s nem a kora. Volt régen fotó róla, de sajnos már eltűnt, így kerestem egy másikat. Általában rendezetlen középhosszú haja volt, s viszonylag keveset foglalkozott az arcszőrzetével.
+1) A közhiedelmekkel ellentétben Eckbertnek fegyver formában nincs fing szaga. Életében viszont nagyon is gyakran volt büdös, nem igazán foglalkozott a személyes higiéniájával, ritkán tisztálkodott, s általában áporodott szaga volt. Csak a fésülködést tartotta nagyon fontosak, hogy a tetvek ne telepedjenek meg sem az ő, sem Hilde hajában. Ez a félelme is a pestis miatt alakult ki, ugyanis volt egy régi Rotmantel barátja, aki szerint a betegség így is terjedt.
Fun facts... - Page 2 Latest?cb=20180122160429

29Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Pént. Május 29, 2020 5:52 pm

Edgar von Schwarzjäger

Edgar von Schwarzjäger
Vámpír Végrehajtó
Vámpír Végrehajtó
1. Edgar félvér, és mivel vámpír atyja szégyellte, hogy egy embertől van gyereke, Edgar nem ismerte őt egyáltalán, egészen addig, míg az anyja meg nem halt tüdőgyulladásban. Mivel a férfi azért igen szerette Katerinát, teljesítette annak utolsó kívánságát, és magához vette a fiút, Edgar ekkor vette fel a Schwarjager nevet. Az apja mindig kellemetlenül érezte magát miatta, ugyanis nem lehetett letagadni Edgar félvérűségét: külsőre teljesen emberinek tűnik. A bőre sokkal sötétebb fajtársainál, és szemfogai sem olyan élesek, hegyesek.
2. Edgar kollektíven nem kedveli a vámpírokat. És az embereket sem.
3. Édesanyja halála és az ezután következő sanyarú, érzelmileg sivár gyerekkora a vámpírtoronyban nagyon megviselte, mivel nagyon retteg a lelki fájdalomtól, nem engedi meg magának, hogy bármit igazán érezzen.
4. Két féltestvére van, velük csak azután találkozott, hogy az apja magához vette őt az anyja halála után. A mostohaanyja mindig is éreztette Edgarral a kívülállóságát, s habár a két húgával mindig jó viszonyt ápolt, sosem alakult ki közöttük a testvériesség érzése. Mindig is összetartottak hárman, minél jobban próbálták szétmarni őket, Hannah és Freya annál jobban ragaszkodtak Edgarhoz. Sokkal inkább a rideg környezetük kovácsolta össze őket, mintsem a vérségi kapcsolat.
5. Kamaszkoruktól kezdve Edgar és Freya titokban szerelmesek voltak egymásba. A viszonyról csak Hannah tudott, az apjuk Cristoph, egész biztosan megölte volna Edgart, ha kiderül.
6. Freya el akart szökni Edgarral, Edgar azonban mindenáron ki akarta csikarni magának az apjuk megbecsülését, ezért maradtak. Végül Edgar becsvágya miatt mentek el a Kísértet-szigetekre, ahol Cristoph von Schwarzjager végül meghalt, és Freya is halálos sebesülést szenvedett.
7. Edgar rá akarta venni Hildét, hogy Freya lelkét egy fegyverbe zárja, miután Hilde megtagadta a kérését, és a Rotmantelek sem tudtak segíteni a nőn, Edgar a halott nő tetemével elfogott egy sebesült nekromantát, akit megpróbált rávenni, hogy visszahozza Freyát a halálból. Nagyjából két évig próbálkoztak, félig-meddig életben tartva a nőt. Habár sok ösztönös dolgot képes volt megtanítani neki, a lelkét, a személyiségét nem volt képes visszahozni. Rengeteg meddő próbálkozás után Edgar végül feladta, úgy döntött, jobb lesz Freyának, ha elengedi, és engedte meghalni a testét.
8. Freyán kívül soha nem volt senkivel.
9. Vadászkése nyele egy vaddisznó agyarából készült, amelyet ő maga ölt meg.
10. Ha a szükség nem kényszeríti az ellenkezőjére, csak ragadozó állatokra vadászik. Szánalmat érez a kistermetű, védtelen állatokkal szemben, s bármennyire is gyötri a felsőbbrendűségi érzés, teljességgel a fair play híve, nem szívesen kezd ki védtelenekkel vagy nála sokkal gyengébbekkel.


_________________

30Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Szomb. Május 30, 2020 3:06 pm

Adrastea

Adrastea
Kísértő
Kísértő
Etha-tények


1. Etha nem megpályázható NJK-nak volt tervezve, sőt, még csak visszatérő szereplőnek se akartam hozni. Őt inkább a történet szülte, szerettem volna Teának egy házat, és Ciel azt mondta, ha írok egy 2000 szavas élményt, amiben elmondom, honnan a ház stb., akkor lehet. Így az Etha c. élményemben jelent meg először (a ház is és Etha is), és akkor annyira megszerettem a karakterek közötti dinamikát, hogy később több élményemben is felbukkant, végü pedig hivatalosan is megpályáztam NJK-nak.
2. A családja nem nemesi rangú, de igen jól éltek, az apja nagyon tehetséges kereskedő volt, eszét és üzleti érzékét is tőle örökölte.
3. Ethának volt egy bátyja, Heinrich, az anyjuk igazán csak őt szerette. Heinrich Észak oldalán harcolt a háboruskodás során, egyik kisebb csatában veszítette életét.
4. Etha első férje Fred volt, Heinrich egyik barátja. Nem szerették egymást a férfival, de igen jó kapcsolatuk volt. Fred nem ismerte Etha "titkát", de nem is háborgatta túl gyakran kéretlen szerelmével. A nő élete kifejezetten kényelmes, békés volt mellette.
5. Fred és Heinrich ugyanabban a csatában vesztek oda. Ethának rövid ideig viszonya volt Heinrich özvegyével.
6. Megélhetési kényszer miatt volt kénytelen újraházasodni. Miután megözvegyült, szinte semmi nem maradt rá a férje után, az anyja pedig nem volt hajlandó az apja utáni örökségét kiadni neki, ragaszkodott ahhoz, hogy Etha férjhez menjen, lehetőleg nemesemberhez. Alexander eleinte nem tűnt rossz választásnak, Etha az első perctől tisztában volt vele, hogy a férfi még mindig az első feleségét szereti, és ez megnyugtató volt számára, remélte, hogy így a házasélet számára kellemetlenebb aktusai elmaradnak.
7. Csak az anyja és Alexander becézte Margarethát Gretchennek, mindenki más Ethának hívja (a szolgálók Etha asszonynak).
8. Jelenleg Etha az egyetlen ember a világban, aki tudja, hogy Tea Alexander első feleségének, Gerdának a démoni reinkarnációja. (Róla nevezte el újszülött gyerekét, Gerdát, aki Alexandertől fogant).
9. Ő ölte meg a férjét, és a kocsis, Ignatz vadászbalesetnek álcázta. Örökké bűntudata lesz miatta, nem szerette Alexandert, de a halálát nem kívánta. Amit tett, önvédelemből tette, miután Alexander évekig erőszakoskodott vele, és végül meg is ölte volna (Teával együtt).
10. Kivívta Frankenberg lakóinak a rosszallását, mikor anyaotthont hozott létre a város határában. Befogadják a nőket, asszonyokat, akiknek el kell menekülniük otthonról, anyagilag és szociálisan támogatják őket, segítenek nekik új életet kezdeni.


_________________

31Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Szomb. Jún. 06, 2020 11:58 am

Sigrun Hjörnson

Sigrun Hjörnson
Déli Katona
Déli Katona
Majdnem 10 tény Sigrunról

1.) A Húg
Van egy Esya nevű féltestvére, aki apja félrelépésének eredménye, és aki egyszer megpróbálta megöletni Sigrunt és az édesanyját - eredménytelenül. Húga kudarca után még nem tett le arról a tervéről, hogy egyszer eltegye láb alól bátyját, annak családját és anyját. A mai napig őt hibáztatja családja sanyarú sorsa miatt, és hogy apjuk nem őt és anyját választotta, s mivel már apjukkal már nem végezhet, kénytelen a család másik két tagjával, s bátyja családjával beérni.

2.) Az Apa
Apja valójában nem egy vadászbalesetben hunyt el. (düm-düm-düüüüüm)

3.) A Férj
Sigrun nős. A húgával való konfliktus után kénytelen volt elhagyni családját, hogy ezzel is őket védje. Tartózkodási helyüket jelenleg egyedül Sigrun ismeri, azonban ezt a titkot valószínűleg magával viszi a sírba.

4.) A Gyerekek
Sigrunnak három gyermeke született az évek során. Kettő feleségétől, egy pedig egy ferde este alatt fogant meg. A házasságon kívüli gyermekkel sose találkozott, s magával az anyával se az eseményt követően. A gyermek és édesanyja jelenleg északi területen él.

5.) A Sötétben Járó
Sigrun nem mindig volt ennyire jámbor lélek, sőt, kifejezetten sok bajt tudott okozi. Életének volt egy sötétebb szakasza, mely nagyjából egy 10-15 éves időszakot foglal magába. Ekkor szerezte a feneke bal oldalán lévő heget, melyet egy őr által kilőtt, eltévedt nyílvessző okozott. Hetekig nem volt képes rendesen ülni, s olykor még  most is sajog a sebhely és annak környéke.

6.) Sigrun és a lovak
Kevés olyan négylábú létezik, amitől annyira tartana, mint a lovak. Több okból sem kedveli őket, amit valószínűleg az állatok is megéreznek, mivel nagyon ritka, hogy akár egy is megtűrje a hátán. Épp ezért ha teheti, inkább gyalogszerrel közlekedik.

7.) Majdnem
Sigrunról még születése előtt szülei úgy gondolták, hogy lányuk születik majd, így előre kiválasztották gyermekük nevét. Születésekor azonban kiderült, hogy valami nem stimmel, nevet azonban nem szerettek volna változtatni, így megmaradt a korábban választott név.

8.) Egy kis alkohol(ista)
Habár Sigrun egész jól bírja az alkoholt, hiszen szervezete már megedződött az évek során, mégis igen könnyen fejre tud állni az égetett szeszektől.

9.) Korábbi tervek
Sigrun előtt nagyon erősen gondolkodtam egy háborúdémonon, de túl macerásnak tartottam elsőre a vele kapcsolatos terveimet, így arra gondoltam, inkább valami egyszerűbbel kezdek. Így jött a törpszerű minimackó ötlete, és lévén szeretem a törpöket, meg is született Sigrun. A szüleivel ellentétben én már tudtam, hogy fiú lesz. :3

32Fun facts... - Page 2 Empty Re: Fun facts... on Vas. Jún. 07, 2020 1:11 am

Oswald von Bertold

Oswald von Bertold
Templomos
Templomos
1.) Oswald ősei valamikor határőrökként kerültek a Skarstind lábaihoz, az Északi Pusztaföldre, ahol szolgálataikért nemesi címet és földterületeket kaptak. Azonban nem a lakhelyük, hanem első odatelepülő ősük, Bertold lovag nevét vették fel. Az idő múlásával azonban a hírnév is megkopott, minthogy az északi határok védelemre nem szorultak annyira egy idő után, fegyverük az Egyházat kezdte támogatni, abban reménykedve, hogy így visszaszerezhetik egykori hírnevüket.

2.) Oswald tizenhat esztendős volt a reformáció kirobbanásakor. Bár vallásosan nevelték hamar megszólították az új tanok, olyannyira, hogy apja haragja és az inkvizíció elől elszökött otthonról. Mint kiderült aztán, a családja a mai napig halottnak hiszi.

3.) Az arca bal oldalán végighúzódó, jókora heget még fiatal korában szerezte egy vadászat alkalmával, amikor medvét elejteni a hegyekbe mentek. Noha ledöfte, a hatalmas állat szívósabbnak és harciasabbnak bizonyult, mint eleinte vélte és ha nincsenek vele a társai, bizonyára nem ússza meg élve a találkozást, amelyre mai napig emlékezteti a karmolásnyom, mely miatt az arcának azon felén az arcizmai is sérültek, ezért mosolyog féloldalasan és már csak megszokásból is a jobb oldalon rág.

4.) Miután elszökött a családi házból, egy Wolfskrug nevű településen kötött ki, ahol Harald Weindorf kovácsmester felfogadta inasnak, koszttal és kvártéllyal fizetve a munkáért. Oswald nála tanulta ki a kovácskodás tudományát és szép időszakként emlékezik vissza arra az időre, amikor ilyesfajta kétkezi munkával kereste meg a kenyerét és viselt gondot az idős mesterről.

5.) Van egy négy évvel fiatalabb húga, Gerda, akit jóformán a széltől is óvott annak idején. Oswaldot valahol belül még mindig gyötri a bűntudat időnként, amiért magára hagyta és ígéretével ellentétben mégsem tért vissza azóta sem. Gerda azonban időközben felnőtt és keresztes lovagnak állt elhunytnak hitt bátyja helyett, erről azonban Oswald sem tud.

6.) Bármennyire is erős önuralommal és akaraterővel rendelkezik, Oswald nem tud valami jól hazudik és ezért általában nem is szokott. Ha mindenképpen úgy adódik, hogy a helyzet ezt igényli, inkább féligazságot mondana.

7.) Fél a méhektől, vagy legalábbis erősen viszolyog tőlük azok után, hogy megtámadta egy barlangban egy csapatnyi óriásméh, mikor a Kősivatagban Hildével küldetést teljesítettek. Az emlék mindenképpen mély nyomot hagyott benne. (Thanks geCiel)

8.) Nem a legélesebb kés a fiókban, különösen, ha mögöttes gondolatokat vagy érzéseket kell megfejtenie. Ezen nincs mit szépíteni.


9.) Vannak ezek a viccek, hogy tízkáposztás Oswald meg ilyenek, de nem gondolom, hogy nagy meglepetés volna, hogy valóban nagyétkű :DD Egészen jól bírja, nem is nagyon panaszkodik (csak magában), ha ki kell hagynia egy étkezés, vagy nincs lehetősége az igényelt táplálékmennyiséget magához vennie, de lényegesen javít a kedvén és a morálján, ha nem korog a gyomra. Egyébként a töltött káposzta a kedvece.


10.) Ezt talán csak a nagyon szemfülesek vehették észre utalásokból, de Oswald szereti az énekelni, nem csupán azért, mert protestánsként elengedhetetlenül fontos számára is, nem csak a templomban, nincs is egyébként rossz énekhangja, bár nem is kiemelkedő, azonban ritkán szokott, általában csak ha egyedül van.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [2 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.