Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Fun facts...

+23
Wyn Silvernight
Cedrick von Nebelturm
Johnny Wood
Lance Kalver
Hóhajú Yrsil
Julius Rainer
Jozef Strandgut
Vyrath
Hilde von Nebelturm
Leon Wittman
Lamia von Nachtraben
Theo Wagner
Sebastian Jaakobsen
Lexa Warde
Dieter von Rotmantel
Markus von Feldas
Serene Nightbough
Gloria
Institoris
Azrael
Isidor Bose
Ciel von Eisenschnittel
Gerard D. Lawrenz
27 posters

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1Fun facts... Empty Fun facts... Kedd Feb. 28, 2017 2:57 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
Nem egy filmről, játékról, sorozatról készült már olyan beszámoló, ahol bemutattak pár érdekességet, amit csak kevesen ismertek vagy vettek észre. Biztos mindenki karakteréről lehetne olyat mondani, amit még senki sem látott, nem lett egy játékban sem megelevenítve. Ebben az apró kis játékban lehetőség van ezt bepótolni.

Avagy: 10 dolog, amit nem tudhattál róla!

Szabályok:
- Tíz érdekességet kell felsorolni a karakteredről/NJK-ról/familiárisról/egyébb karakterhez köthető dologról
- Ez az érdekesség lehet egyszerűbb dolog (kedvenc étel, vagy hogy hány viszonya volt a karakternek eddig) vagy valami összetettebb dolog (például olyan történet, ami az ET elfogadásakor tervbe volt véve, de nem lett végül megírva, vagy eltérések a karakter eltervezett és végleges tulajdonságai közt).
- Az egyes pontokat ki is lehet fejteni, akár több mondatban is, de akár egy mondattal is el lehet intézni őket.
- Nem muszáj pont tíznek lennie, lehet kevesebb, de lehet 10+1 is akár, ha pont annyi van. Sokkal több/kevesebb azért ne nagyon legyen

2Fun facts... Empty Re: Fun facts... Kedd Feb. 28, 2017 6:34 pm

Ciel von Eisenschnittel

Ciel von Eisenschnittel
Felderítő Kapitány
Felderítő Kapitány
Fun facts about Ciel

1) Ciel a mesélői karakterek között a leggyengébb, leginkább amiatt, hogy eléggé koros. Puszta harc tekintetében az oldal egészen sok karaktere képes lenne legyőzni. 

2) Ciel kifejezetten retteg a feleségétől, s az esetek többségében keresi a lehetőséget arra, hogy minél távolabb legyen tőle. Ha túlzottan részegen kerül haza, az asszony meg szokta verni sodrófával.

3) Ciel sántít egy korábban szerzett banális sérülés miatt. Képes járni mankó vagy más segítség nélkül, ám közel sem olyan mozgékony, mint amilyen volt azelőtt, hogy lesérült volna.

4) Ciel vak egyik szemére, Joachim von Klein zsoldoskapitánnyal folytatott egyik harca során a férfi egy támadással kiverte a szemét. Ciel azóta keresi a lehetőséget arra, hogy megbosszulja ezt valahogy, s ha személyes sérülést nem is tud okozni neki, mindig megpróbál alávágni valahogy. 

5) Ciel alkoholista, szinte állandó jelleggel egy kissé pityókás. Ha éppen nem, többnyire rettenetesen ideges és mogorva. 

6) Ciel fiatal korában átlagos harcos volt, de nagyszerű lovas. Pont emiatt emelkedett ki a felderítők között. Nagyszerűen ért a hadviseléshez, komoly stratéga hírében áll Délen. Emellett egészen jól ért az emberekhez, könnyeden átlátja céljaikat, hazugságaikat. 

7) Ciel nagyon szeret sakkozni, egyik kedvenc elfoglaltsága az, hogy különböző helyzeteket állít be a sakktáblán, s megpróbálja megoldani a helyzetet a lehető legkevesebb lépéssel. Hilde nagyapjával is szoktak sakkozni, s mivelhogy Eckbert nem sok más elfoglaltsága van, osztja a Kapitány érdeklődését a játék iránt. Ciel nagyon kicsinyes vesztes, ha esetleg kikapna, képes lesodorni az össze bábút az asztalról, megmásítani a másik lépését, mi több, egyszer kihajította Eckbertet az ablakon, aztán két hétig nem beszéltek egy szót sem egymáshoz.

Nyolc)Cielnek vannak gyermekei, két fiú és egy lány. Nekik egyelőre nem találtam ki semmilyen pozíciót, de apjukat nem tisztelik különösebben, ugyanis nem nagyon vette ki a részét a gyermeknevelésből. 

9) Ciel szívesen hárítja a felelősségét az alatta lévőkre, olyasmi feladatokat is rájuk bízva, amikkel neki kéne foglalkoznia. Ez a laissez-faire hozzáállás nem csak a lustaságból fakad, részben tudatos döntés, hogy lehetőséget adjon a tehetségesebb tiszteknek arra, hogy bebizonyítsák rátermettségüket.

10) Ciel továbbra is tehetségtelen harcos, éppen emiatt nagyon tisztességtelen és trükkös módon harcol, bármiféle becsület vagy erény nélküli. Rövidkardot és tőrt hord magával , s igencsak kedveli a mérgeket és a főzeteket is.

3Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 4:21 pm

Isidor Bose

Isidor Bose
Zsinati Elnök
Zsinati Elnök
Bár már technikailag más a karakterem, Esroniel von Himmelreichként híresültem el, így ez egy dupla kiadás lesz.

Téynek Nielről:

1) Esroniel eredeti neve Regin von Nordenburg, bár ezt nagyon kevesen tudják csak. Családja nagyobb része egy északi nemesi birtokon él, ahol mint Nordenburgok tisztességes adófizetői Északak.

2) Nyolc testvére van, öt leány és három fiú. Ezekből kettő van Hellenburgban. A lányok közül a legidősebb kedvelt időtöltése volt hogy lányruhákba öltöztette Nielt amikor még elég kicsi volt. Amikor eléggé felnőtt, ezért majdnem eltörte az állkapcsát. Ezen kívül általánosan jó viszonyban van testvéreivel és szüleivel.

3) Esroniel pajzsát "Ein Festes Burg"-nak hívják, gyakorlatilag egy hagyományos pajzs áldott ezüst lemezeléssel. A refomáció idejéről származik, amikor az egyik egyháztag szent támadását blokkolta vele, és az felszentelte.

4) Eredeti hajszíne fekete, az előző pontban említett esemény hatására fakult ki.

5) Esroniel fél fizikai kontaktust létesíteni bármilyen tündével.

6) Esroniel közepes prédikátor csak, ritkán beszélt csak tömeg előtt. Teológiája is középszerű, valójában a zsinattal együtt dolgozott ki mindent.

7) A lábai térdtől lefelé különleges mágikus protézisek, amik beleilleszkednek a páncéljába, így kívülről nem lehet észrevenni. Régen nagyon bicegett vele, manapság ez észrevehetetlen.

8 ) Két lánya van, Sigarda, aki alkimistanövendék, valamint Brynhilda, aki templomos lovag novícius.

9) Esroniel nevetése nagyon kellemetlen hangzású, ráadásul furcsán is néz ki közben. Ha nevetnie kell, redukálja egyszerű vigyorrá vagy széles mosollyá.

10) Színtévesztő. A zöld színt gyakran látja vörösnek és fordítva.

+1) Csatában kizárólag pajzsával harcol. Ennek az oka az, hogy korábban kötött egy alkut Istennel, hogy addig sikerre viszi vállalkozásait és ő lesz a déli egyház vezetője, amíg nem ránt kardot. Ezt ő szigorúan tartja is. Természetesen erről csak ő tud.

Tények Skadiról:

1) Skadi kizárólag a nőkhöz vonzódik.

2) Az arcát csúnya hegek borítják. Ezt egy gyerekkori balesetének köszönheti, ami a tövislény és közte történt. Nővérei gyakran csúfolták érte.

3) Skadi egyetlen passzív mágiára képes, ez pedig fizikai erejének elképesztő megnövelése. Gyakorlatilag nem lenne szüksége fegyverre, de kedvelt kombinációja a balta-buzogány kettős.

4) Titokban nagyon szereti a kicsi és bundás dolgokat, de a rókákat és a medvéket nem, ugyanis mindkettővel volt már konfliktusa.

5) Ha valami gondja volt, többször tíz percen keresztül panaszkodott Esronielnek róla. Most, hogy ő nincs itt, ez áthárult Freyrre, egy másik bátyjára.

6) Ha épp nem ellenséges közegben vagy küldetésen van, általában pár fiatal lány legyeskedik körülötte. Van, amelyik azután is marad, hogy megtudják, hogy nő.

7) Esroniel minden beszélt nyelvre megtanította, és segített a Biblia fordításában pusztán 17 évesen. Általánosan nem túl jó más intellektuális tárgyakból.

8 ) Kedvenc étele a pirított tökmag, amiből mindig tart magánál egy kis tasaknyit.

9) Skadi nagyon szereti a borús, szeles, szürkületi időjárást, a fekete színt és a bárdok szomorú, sötét dalait.

10) Van egy háziállat hollója, amit Huginnak hívnak.

4Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 4:52 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
10 dolog, amit nem tudtál a kedvenc démonírnokodról:

1.) A polgárilag használt neve (Darion Kardenal) amellett, hogy a Darrakardból alkotott szójáték a sötét tündék által kedvelt, történelmi jelentőségű Darian név eltorzítása és a Kardinal (bíboros) szó kicsavarása. A keresztnevét azért választotta így ugyanis ha valamilyen módon nem tudná semlegesíteni azt a szemfüles illetőt, akinek feltűnnek néha elővillanó nem emberi vonásai negyedtünde származásra hivatkozik.

2.) A főírnok alteregoja középszerű mágusként van számon tartva, aki főképp a káprázatok keltéséhez konyít valamennyire. Régebben azzal érdemelte ki az írnok rangját hogy képszerűen jelenítette meg az Ufferperle-i ütközet részleteit, bizonyítékot adva kiváló memóriájáról.

3.) Vannak állandósult álszemélyiségei. Legújabb és leggyakoribbja egy Hans Schreiber néven ismert udvari mágus aki mesteri szinten űzi az illúziómágiát és köztudottan képes elmaszkírozni magát és másokat is, ezért nem tűnik fel sokaknak hogy hol megjelenik, hol eltűnik - a közvélemény szerint gyakran váltogatja az arcát.

4.) Sokat ad az öltözködésre és a stílusra és nem volt hajlandó a főnemesi életmódnál alacsonyabb álcába berendezkedni. Saját szabója van és az ékszereit (amelyek közül nem egy erős mágikus ereklye) különleges gonddal tartja tisztán.

5.) Darrakard egy személyben irányítja észak teljes hírfolyamát így ha akarná, könnyedén megtudhatná mi volt az a tudás, amibe belehalt. Egy mendemonda szerint azonban ilyenkor egy démon üdvözül és meghal, ezt pedig el akarja kerülni így csak nagyon óvatosan keresi a tudást és igyekszik a saját talányát elkerülni.

6.) Még felemelkedése előtt volt egy nagyon közeli barátja, egy Jilan néven ismert irigységdémon. Hogy mi történt kettejük között nem ismert senki számára, annyi bizonyos, hogy Jilan halott és Darrakard azóta nem érez pozitív érzelmeket senki felé.

7.) Darr az egész világot sakktáblaként képzeli el és a fontosabb embereket a bábukként tartja számon. Esronielt például Fehér Vezérnek nevezi, Norven Kather a Fekete Püspök, Hilde von Nebelturm pedig a Fehér Bástya. Hogy ki ül vele szemben a sakktábla másik oldalán még nem derült ki, de sem Nielt, sem Rudenzt nem tartja méltónak ilyen téren mivel túlságosan a saját erejükre támaszkodnak.

8.) Eddig 134 alkalommal lepleződött le és mindegyiket kivétel nélkül hangtalanul és felhajtás nélkül intézte el.

9.) Darion Kardenal mint ember nagyon negatív megítélésű, ugyanis folyamatos gőgje és a lényéből sugárzó rosszindulat miatt viszolygást vált ki. Mint politikus azonban népszerű és nagy becsben tartott, ugyanis királyi tanácsosi kinevezése óta a háborúba fektetett temérdek kiadást visszaszorította és az adók és monopóliumok ügyes változtatásával gyakorlatilag észrevehetetlenné tette a hadviselés által megevett vagyon hiányát, legalább is a városokban és nagyobb falvakban.

10.) Darrakard 10. szintű tudásdémon, azonban mindössze három képességet ismer. Az egyik a démonok kezdő varázslata, a Sötét dárda, a másik az illúzió, a harmadik pedig a Leviathan. Az illúziót tökélyre fejlesztette és annak korlátait szinte nevetségesen kitolta, Darr képes bármit elhitetni bárkivel és napokon keresztül fenntartani több személyre kiterjedő képzeteket. Legalapvetőbb alkalmazása hogy saját képét eltolja a tényleges helyéhez képest így sosem ott áll valójában, ahol látszik. A Leviathant csak végső esetben használja, főképp a Nachtrabenek féltve őrzött Feledésének használatához.

+1) Mivel tudásdémon a szexualitás és az abból fakadó élvezetek nem érdeklik a puszta tapasztalaton kívül. Ez egyetlen alkalmat jelent egy kiválasztott tudásdémonnal, kölcsönös megegyezés alapján.

https://questforazrael.hungarianforum.net

5Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 5:24 pm

Institoris

Institoris
Klerikus
Klerikus
Norven a sorban a következő. Tudtad-e?

1) Rövidlátó.
Nem súlyosan rossz a szeme, általános helyzetekben nem szenved komoly hátrányt, céllövészet, célbadobás és hasonlók esetén azonban már komoly szerepet játszik esetleges sikereiben a puszta szerencse; érkező lovasról vagy lándzsazászlós fegyvernökről az utolsók közt képes csak kiolvasni, az illetőt honnan is szalajthatták.

2) Született esztéta.
Más szavakkal az ízlése rabja. Őszinte rajongásig képes lenyűgözni majdnem minden, amely művészeti értéket képvisel: rajong az építészeti bravúrokért, a jól eltalált szabású ruhadarabokért, faliszőttesek, bútorok, de még a rongyos vándor csepűrágók előadásai is képesek megnyerni maguknak olykor, csakúgy, ahogy egy kiváló ló látványa vagy Észak őszi panorámája. Kitűnő hallása és ösztönös ritmusérzéke időnként jó szolgálatot tesznek az efféle műértésben.

3) Szegről-végről arisztokrata.
A Főváros tehetős - a valódi nemesek szavával élve 'felkapaszkodott' - kereskedőcsaládjainak egyikéből származik, anyai ágon azonban grófi vér is jutott belé. A legenda szerint Julia grófkisasszony a lovászfiúval szökött meg a családi birtokukról, s bár a nevétől meg az örökségétől megfosztották, a vérétől természetesen lehetetlen volt. E felettébb rózsaszínű legenda igazságtartalmát homály fedi, az azonban tény, hogy a két családfa - a Kather és a von Veltheim - néhány mellékágon valóban összefonódik.

4) Háromszoros házasságtörő.
Az Egyház minden szemforgató kenetessége ellenére - vagy talán éppen azért - sem tud sokkal több igaz és erényes embert felmutatni, mint bármely más intézmény Veronián. Kather inkvizítor kevés bűnének van saját neve, de az mind asszonynév: Katherin Gartner. Eschiva van Haanrade. Agnise Wenger.
Mindmáig titok az összes.

5) Nem bírja az italt.
Nem jellemző rá, hogy sok vagy nagyon erős alkoholt fogyasszon, és nincs is szokva hozzá. Megvannak a maga ifjúkori tapasztalatai a kicsapongással, de az átlagosnál semmi több - mostanra pedig nyilvánvaló, hogy az Úr (vagy a természet, ahogy a tündék tartják) nem ruházta fel semmilyen különleges rátermettséggel, ha efféléről van szó. Valahányszor a mértéktartásról megfeledkezik, kárát látja, aznap és másnap is.

6) Szemérmetlen.
Nem különösebben exhibicionista, mégis igen nehéz zavarba hozni. Testileg tudatos, fizikai foglalatosságokat kedvelő ember a magukkal elégedetlenek aggodalmai nélkül. Nyaranta szívesen szakít időt arra, hogy a legközelebbi, rokonszenves élővízben ússzon, de nem riad vissza a legbotrányosabb, közönséges hassüttetéstől sem.

7) A bátyja nekromanta nagyúr.
Willem Kather három és fél évvel idősebb az öccsénél: hagyományos gyerekkori versengésük őszinte kötődéssé nőtte ki magát, amelynek aztán az összeférhetetlen pályaválasztásuk vetett véget. Willem jelenleg Harkonen nagyúrként ismeretes nekromanta körökben.

8) Van egy saját fia.
Norbert van Haanrade feltörekvő ifjú templomos lovag valójában Kather fia. Fivérei, Eric és Ralphie, nevelőapja Frank és ő maga is abban a tudatban élnek, hogy vér szerinti rokonok. Az igazságot egyedül édesanyja, Eschiva és Norven ismeri, az utóbbi fivére valamint egy szerencsétlen fordulat óta Loreena Wildwind-Fairlight tünde társuralkodó. Az, hogy XIII. Sixtus pápának van-e tudomása a dologról, rejtély.

9) Engesztelhetetlen.
Az irgalom és a megbocsátás - különösen önmagával szemben - úgy hiányzik belőle, ahogy nyári aszálynak a reggeli harmat: komoly felelősségérzete és elnyomhatatlan lelkiismerete megakadályozzák abban, hogy emberséget gyakorolhasson, de néha még abban is, hogy olyan kíméletlen legyen, amilyet érzései szerint a körülmények megkívánnának. A saját szemében hibát hibára, aljasságot aljasságra halmoz; Augustinus püspökbe és a pápába kapaszkodik, nehogy teljesen elvesszen, ahogy a világtalan koldus kapaszkodik egy szentbe. A belé vetett bizalmuk az ő szemében közönséges lopás, mégsincs elegendő ereje lemondani róla.

10) Nem különösebben okos.
Norven Kather nem kiemelkedő tehetség, talán csak a lovastudása hagyja messze maga mögött az átlagemberét: ami valóban alkalmassá tette arra, hogy azzá váljon, aki ma is, az a meglévő képességeinek ösztönösen kitűnő hasznosítása. Legerősebb oldala kétségkívül a határozottság: találékony, tűpontos ösztöneit jobbára magabiztosan követi, kiváló helyzetfelismerése és szociális készségei a nehéz helyzetek legtöbbjén átsegítik.

10+1) Érzékeny.
Habár nem különösebben az, mégis messze esik a legendák rettenthetetlen, oroszlánszívű férfiúitól: könnyes szemmel vagy holtra váltan láthatták már nem kevesen, nem egyszer. A lelki viharok mélyen érintik, igyekezetén, hogy rendíthetetlenül helytálljon, legtöbbször átlátni: eleven, szembeszökő vonása ez, amelyről a mendemondák és pletykák említést sem tesznek. A rémmesék és a valóság közötti éles különbség nem egy déli harcost bizonytalanított már el.

https://goo.gl/PNcR7L

6Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 6:18 pm

Gloria

Gloria
Klerikus
Klerikus
Tények Loreena Wildwindről

1.) A kedvenc színe a halványrószaszín, és civilben, ha nincs rajta egyenruha és nem kell megjelennie sehol gyakran hord ilyen színű ruhákat.

2.) Természetes tehetsége van a zenéhez és a hangja is nagyon jó, de soha nem tanult meg hangszeren játszani. Az utóbbi években a tünde ünnepeken gyakran kíséri a testvére lantjátékát közös énekkel, de mindig reménykedik benne, hogy a közönség megfeledkezik róla.

3.) A lovát, Jóskát, gyakorlatilag lopta. A hadsereg ménesének a része, hivatalosan sose vette meg, csak egyszerűen állandó választása lett, és kérdés nélkül vitte magával Nebelwaldba, amikor elköltözött. Még senki sem szólt rá érte, ezért ő sem igyekezett szóvá tenni.

4.) Fél a tengertől, meg általában a nagyobb víztömegektől. Régen se szerette, de Blighted falls óta különösen retteg. Csak akkor szállna hajóra, ha láncokkal vontatnák fel rá.

5.) Egy merénylet következtében majdnem fél percig halott volt, Hildrun Greenspring, Lightleaf druidája életsztette újra és gyógyította meg. Azóta eléggé másképp néz a természetre és a világra, sokkal vallásosabb lett és mélyebben tanulmányozza az elemi mágiát. A hátán lévő két vörös heg néha még mindig fáj neki.

6.) Különös kapcsolat fűzi a lepkékhez, sokszor szálldos körülötte két-három pillangó, akikket egyébként irányítani is tud.

7.) Mindegy csak édes legyen. Legszívesebben a világ összes süteményét felprédálná, a súlya a rengeteg testmozgáson és a szerencséjén múlik leginkább.

8.) Kínosan ügyel a személyes higiéniára. Ha megteheti minden este fürdik, ha éppen úton van, és patak sincs, akkor az ivóvize egy részét áldozza fel legalább egy külön csak erre használt ronggyal történő mosakodásra. Hajat is gyakran mos, amire gyógynövényekből készült ápolót használ, ezért mindig olyan fényes.

9.) Kifejezetten rasszista. Az emberek többségét barbároknak tartja, a démonok létezését természetellenesnek, így az utóbbiak az egyetlen teremtmények, akiket képes lelkiismeretfurdalás nélkül megölni. Ellenben az Átkozottak esetén nem lát nagy különbséget, így a sötét tündéket a tündékkel veszi egy kalap alá, a vámpírokat pedig az emberekkel. Ezen nézetét diplomáciai okokból igyekszik magában tartani, bár pont ezért nem nézi le a selfeket egyáltalán. A nefilimekről egyelőre nincs szilárd véleménye.

10.) Rengeteget olvas. Mivel katonának nevelték egész életében, régen az olvasmányai erősen lekorlátozódtak a stratégiai elemzésekre, de mióta diplomata és hercegné is, örült tempóban igyekszik betömködni a lyukakat a műveltségében, hogy képes legyen társalogni. Nem halad gyorsan, de nagyon igyekszik.A hozzászólást Gloria összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Május 26, 2018 6:34 pm-kor.


_________________
"Find the lady of the light gone mad with the night
That's how you reshape destiny"

7Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 6:51 pm

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő
1.) Bár északon rendezte be a székhelyét, sivatagi klímához vagy szokva, így rettenetesen fázós. Nyárig szinte folyamatosan egy ezüst színű bundát visel és legalább két sálat.

2.) Özvegy. A férje tíz évvel ezelőtt halt meg egy mélységivel vívott harcban. A félangyalok között méltóság volt, így rangot és vagyont hagyott az özvegyére és a fiaira.

3.) Két fia van, Jákob és Nátániel, egypetéjű ikrek, úgy néznek ki mint két tojás. Mindketten próféták lettek, hogy harcosként bosszulhassák meg egyszer az apjukat.

4.) Nagyon okos. Imádja a fejötrőket, logikai játékokat, és mindent ami intellektuális kihívás. Megfelelő partnerrel még vitatkozni is szeret.

5.) Szigorúan vegetáriánus, semmit nem eszik meg ami állati eredetű, mert sosem tudhatja biztosan, hogy az a vallási előírásainak megfelelően van-e levágva.

6.) A viccek nagy többségét egyáltalán nem érti, a szarkazmust és az iróniát is ritkán veszi észre.

7.) Rengeteg kutatómunkát végez a veroniai angyalromokkal kapcsolatban, illetve a mélységiekről, hogy minél hatékonyabban tudják velük felvenni a harcot, így igyekszik mindkét ember-egyházzal jó kapcsolatot ápolni.

8.) Félangyalhoz képest is természetellenesen nagy szárnyai vannak, így képes velük néhány métert repülni, de többnyire ennyi pont elegendő.

9.) Kifejezetten tyúkanyó-típus, rendkívül gondoskodó, főleg a fajtársaival, de nem kizárólag velük.

10.) Tudásdémont megszégyenítően kíváncsi, kifejezetten irritálja, ha valamit nem tud, illetve nem ért meg elsőre. Szinte gyermeki érdeklődéssel képes az ismeretlen felé fordulni, még így is, hogy már kinőtt belőle.

8Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 9:14 pm

Markus von Feldas

Markus von Feldas
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő
Tények Markus von Feldas-ról

1.) Markus egy elszegényedett nemesi család egyetlen gyermeke, rajta kívül csak már aggastyán korban létező szülei maradtak meg. Legalább tíz éve nem találkozott velük, akár meg is halhattak azóta, hogy látta őket. Nem mintha érdekelné a sorsuk őt.

2.) Mielőtt a nekromancia útjára lépett volna, Hellenburgban szolgált királyi lovagként. Rangjából adódóan alacsony rangú tisztként kezdte és fejezte is be ezt a pályáját; a rábízott tízfős vidéki regruták halálukat lelték egyetlen ütközetében. Az általa létrehozott zombik azóta az ő arcukat viselik.

3.) Van egy felesége, Katherine, aki anno arkán mágus növendék volt. Az Ikerdombi-csatában vesztette életét, és ghoullá változott egy nekromanta ténykedését követően. Markus azóta testőre az idő elteltével magas szintűvé vált halálpapot, mint szótlan szolgája.

4.) Feleségének halvány emlékei vannak régi énjéről csupán, így elég hideg, inkább uralkodó-alattvaló mintsem szerelmespári kapcsolatban élnek. Ha egy-egy pillanatra valami kapcsán feldereng előtte a múltja, akkor ideiglenesen visszatér a szerető feleség képe, de az gyorsan elenyészik.

5.) Van egy fia, Ard, akit Hellenburgban hagyott hátra, amikor elszegődött a Kísértet-szigetekre. Sorsáról nem tudni azóta sem.

6.) Végtelenül rasszista, megveti mind a két egyház szolgálóit, mind az átkozott fajúakat. Előbbieket annyira nem kedveli, hogy utóbbiakkal képes rövidtávon még szövetségre is lépni ellenük. Gyűlölete nem fordul át hajtóvadászatba, de ha az útjába esik egy, azt nem igazán kíméli.

7.) A Sötét Apostolnak gondolt nekromantára vadászik, hogy bosszút állhasson a feleségének adott ‘ajándéka’ miatt. Ez az egy cél vezérli.

8.) Harctérileg kimondottan erős, mind fizikailag, mind nekromanta erőket értve. Igazából a csatamezőn kívül sok hasznát nem lehet venni, egész életében ezzel foglalkozott.

9.) Jogilag máig őrzi nemesi címét, és címerét, egy sárga alapon ágaskodó lovat akár használhatja is bármikor, már ha kedve lenne hozzá.

10.) Halálosan laktózérzékeny, annak ellenére, hogy minden tejből készült dolgot imád a nyers tejen kívül. Annak az ízét gyűlöli.

10+1.) Lábfétise van. Ennek oka számára sem ismert. Nem mintha e fajta érdeklődést ki tudná élni akárkin.


_________________
"I carry two swords: silver for beasts, steel for men. Both for mosters."
"People like to invent monsters and monstrosities. Then they can seem lass monstrous themselves."
Geralt of Rivia

9Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 10:15 pm

Dieter von Rotmantel

Dieter von Rotmantel
Vámpírmágus
Vámpírmágus
1.) Rein hivatalos neve eltérő a legtöbb vámpírcsaládtól; eredeti formában Reingard von Schwarzjäger lenne, de mivel Schwarzjäger nem egy helységnév hat generációval ezelőtt Rein ősei elvetették a 'von' kötőszót.

2.) Rein a Schwarzjäger főcsalád közvetlen mellékágának sarja, Julia von Schwarzjäger úrnő unokaöccse. Szerencséjére a főcsalád elég népes hozzá hogy ne keljen az öröklés veszélyeivel foglalkoznia.

3.) Rein balkezes így fordítva fogja a fegyvereket. Néha előnyt jelent számára a szokatlanság miatt amely összezavarja az ellenfeleket, legtöbbször azonban észrevehetetlen.

4.) Rein még tartja a legtöbb vámpír által már elfelejtett "Letzte Untergang" hagyományát, amely durván "Végső végzet"-et jelent. Ez egy nagyon autentikus vonal, amely minden vámpírcsaládnak a legyőzhetetlen kihívást jelenti amely az egyetlen megfelelő halál számukra. A Schwarzjägereknél ez egy vad amely elveszejti a vadászát, míg pl. a Nebelturmoknál egy olyan fegyver amit a legjobb páncéljuk sem állít meg, a Finsterblutoknál egyszerűen egy csata amelyet képtelenek túlélni.

5.) Rein több vámpírcsalád számára is különleges elbírálás alatt van. A Rotmanteleknél "kill on sight" státuszban van, a Schwarzjägerek nem vesznek róla tudomást, a Nebelturmokkal viszont a Draugr elleni csata óta jó viszonyt ápol (főképp Lothar nagyúrral).

6.) Reinnek van egy nagyon hosszú sála, amely már kissé rongyos és többször van megfoltozva ugyanis Elsarea, a vadásszal utazó vámpírorvos sokszor használja kötszernek.

7.) Rein lova Kfer egy Schwarzritter ló amelyet egy kis mocsári falu vett meg és Draugr kiiktatásának jutalmaként neki adtak. Kfer nem kifejezetten gyors vagy erős, ám kellően buta hogy veszélyes helyekre vigye lovasát és elég nyugodt, hogy ne zavarják a körülmények amik Reingardot sem.

8.) Rein nem emlékszik az anyjára mivel három hónapos korában meghalt. Reint teljes mértékben az apja nevelte nyersen és kíméletlenül, a vámpír ezért mégis hálás mivel tökéletesen felkészítette arra az útra, amelyet ma jár.

9.) Rein állandó társa és bonyolult viszonyú szerelmi partnere Elsarea von Rotmantel, Hannes von Rotmantel nagyúr legidősebb lánya, a Rotmantel ház örököse. A lány még gyerekkorában ismerkedett meg Reingardal az apja halálakor és a fiú hidegségét látva kötelességének érezte hogy megvigasztalja, sikertelenül. Ez a lelki kapcsolat alakult át végül a ma ismert viharos kapcsolattá.

10.) Reingard furcsa kapcsolatot ápol fegyverével, a Schwarzjägerek tipikus számszeríjával. Mindig nagy gondot fordít az ápolására és csak azért nem adott neki nevet mert nem talált még megfelelőt.

+1) Rein mindent megeszik amit nem használ fel trófeának, így az apjától kapott tanítás miatt hatalmas főzési repertoárja van. Egy vad gyakorlatilag bármilyen részét el tudja készíteni valamilyen ételnek a szabadban és kiemelkedően jó benne.


_________________
"I watched with glee
While your kings and queens
Fought for ten decades
For the gods they made."

10Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 10:22 pm

Lexa Warde

Lexa Warde
Nekromanta
Nekromanta
Tények Neil Remingtonról

1.) Nemesi család fattya. Az igazi apja egy, az egyik élményemben is említett „Lord Ravaryus”, némileg ez is ok, amiért a nevelőapja folyamatosan verte, kínozta, éheztette, és tette pokollá gyerekkorát.

2.) Van egy három éves fia, akiről még ő sem tud.

3.) Neil kiemelkedő a rajzolásban, az egyik tetoválását saját magának csinálta.

4.) Két kedvenc állata a macska és a varjú, ezekkel nagyon szívesen el is beszélget.

5.) Neil biszexuális. (Yupp… finally, he is coming out. )

6.) Nagyon jó énekhangja van, volt egy időszak, amikor azt tervezte, hogy bárd lesz.

7.) Neilnek két testvére van, egy húga, aki meghalt még gyerekkorában, és egy nővére, aki hozzá hasonlóan elszökött otthonról, azonban az elszökése óta sosem hallott felőle.

8.) Képes a tudatos alvásra, ahol gyakran szándékosan idéz elő alvásparalízist, hogy ihletet nyerjen egy két „alkotásához”.

9.) Száz százalékban perfekcionista, és sosem érzi elég jónak azt, amit alkot.

10.) Gyerekkorában rengetegszer bezárták, innen ered klausztrofóbiája.

+1) Manipulatív személyiség.

11Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 10:41 pm

Sebastian Jaakobsen

Sebastian Jaakobsen
Keresztes Lovag
Keresztes Lovag
Fun facts egy vén medvéről, aki nem akar meghalni:

1.) Sebastian nemesi családból származik. Apja egy Romracht nevű kastély ura volt, amit halála után Sebastian bátyjára, Joakimre hagyott. A kastély az Északi területek északi szélén található, igen hideg környéken.

2.) Miután Sebastian 10 évesen elhagyta a keresztes lovaggal apja birtokát, soha többet nem tért oda vissza. Apja haláláról csak levéből értesült, bátyjával soha nem találkozott többet.

3.) Érzelmileg a legközelebb egy női kereszteshez állt élete során. A nő az Ordo Malleus ritka női tagjai közé tartozott, Eevi-nek hívták. Sebastian hivatalosan el is jegyezte a nőt, a rendfőnök áldását is adta rá, de sajnos egy küldetésben egy ghoul megölte még az esküvő előtt. Sebastian azon a küldetésen nem volt ott.

4.) Sebastiannak hivatalosan nincs gyermeke, de egy fattyúnak mégis ő az apja. A jegyese halál utáni időszakban találkozott egy nővel, aki megvigasztalta a férfit. Egyetlen egyszer szeretkeztek. Sebastiannak ez volt életében az egyetlen alkalom, mikor nővel volt. A fiú jelenleg 30 év körül lehet, valahol északon él, de, hogy pontosan hol és mivel foglalkozik, azt nem lehet tudni.

5.) Az krónikák szerint az Ordo Malleus valaha legtovább élő, aktív állományban lévő tagja Sebastian a maga 60 évével. Ugyan voltak a rend kötelékében, akik tisztesebb kort élte meg, mint ő, de legtöbben rendszerint kiképzőként fejezték be pályájukat, vagy egyéb nem harci feladatot ellátva.

6.) A kardja mai napig ugyan az, amit a rendhez csatlakozásakor kapott. Kevesen tudják, de a kardnak nevet is adott Sebastian, Dellinger hívják.

7.) Küldetésein során többször találkozott olyan nem emberekkel, akik nagyon kegyetlen módon bántak fajtársaival. Rasszizmusa és megvetése a több faj iránt főleg ebből fakad. Nézetein pedig nem igyekszik változtatni, bármilyen tapasztalata ellenére se. Véleménye szerint minden nem embernek halnia kell. Az egyetlen pajzs az utálata ellen az Egyház szolgálata lehet. Azokat, akik bármilyen módon a Pápát szolgálja, még akkor is némi tisztelettel kezeli, ha nem emberek.

8.) A renden belül titkon mindenki fogadásokat köt, hogy mikor fog meghalni a vén medve és hogyan. Jelenleg a tétek már egy igen tisztes vagyont kitesznek. Sebastian nem tudja, hogy rendtársai fogadnak erre.

9.) A kiképzése alatt megismerkedett egy fiúval, Ericcel, aki hamar a legjobb barátjává vállt. A kiképzésük vége után más egységekhez kerültek, azóta pedig barátja az Éjjeli Őrség tagjává vált. Jelenleg Origenes püspök jobbkeze. Ritkán ugyan, de mai napig találkozni szoktak egymással. Ericnek három fia van, a legidősebbnek Sebastian a keresztapja.

10.) Diszkalkuliája van. Számolni tud, de a matematikai műveletek elvégzése már gondolt jelent neki. A legegyszerűbb összeadás is sok időbe telhet neki, mire sikerül megoldania.

+1.) Egyszer két társával fogságba esett egy renegát tünde zsoldoscsapattal folytatott csatában. Mielőtt kiszabadították volna őket, három napig voltak foglyok. Ezalatt számtalan módon kínozták meg őket, sőt többször is erőszakot tettek rajtuk. A társai közül egy belehalt a kínzásba, a másik pedig később a szégyentől nem tudott élni és hitét megtagadva öngyilkos lett. Sebastian nem beszélt arról soha senkinek, hogy mit élt át a három nap alatt, még a gyóntatópapjának se. Az eset nagyban elősegítette, hogy a tündéket még jobban megvesse.

12Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 11:02 pm

Theo Wagner

Theo Wagner
Déli Mágus
Déli Mágus
Kis betekintés Theo"ba"

1, Theo születésekor, mikor Felix ment meglátogatni a fiatal asszonyt hogy gratuláljon, az ajtóban még játszotta a bölcs mágus szerepet, de ahogy beengedték a házba, annak ajtajában rálépett köpenyére és bezuhant a küszöbön keresztül. Ebből a helyzetből úgy vágta ki magát, hogy ez annak jele, hogy tanítványává kell fogadnia a fiatal fiút.

2,Theo még manapság is elmereng, hogy vajon mi lehet a csapdába esett tudásdémonnal, aki egy ősi rom egyik csapdájában, úgy nagyjából hat éve zuhan az örökkévalóságig lefelé.

3, Ha Theot nem fogadja tanítványává Felix, akkor könyvtáros lett volna.

4, Theot minden érdekli a világon, ezért nem esne nehezére összeállni egy nekromantával boncolni, az anatómiáról beszélni, vagy egy tudásdémonnal az eddigi ismereteiről.

5, Legnagyobb vágya hogy valami teljesen újat fedezzen fel, amit el is fogadnak.

6, Ha Theo olvas, képes úgy kitolni ennek az időhatárát, hogy mikor már az elalvás küszöbén fél álomban van, csak az egyik szeme követi a sorokat.

7. Theo az emberi szükségleteket, csak a kutatást hátráltató tényezőknek tekinti, ezért már nem egyszer ájult el amiatt, mert nem evett és ivott. Ez alól kivétel, amikor valami újat kóstolhat meg, amit még sohasem evett.

8, Theo, már fogadta el csábdémonok szolgáltatását, de csak is kizárólag „kutatási” célokkal.

9, Felixnek volt egy madara, csak Theo fiatalkorában az arkán lövedék gyakorlása közben véletlen lelőtte.

10, Utálja a vakon vallásos embereket.

+1,  Theo sokáig gondolkodott, hogy mi legyen Sariel egész neve, majd végül, vezetéknevét Liwet/a felfedezés angyaláról, és keresztnevét Sariel/az útmutatás angyaláról kapta.

13Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 11:28 pm

Lamia von Nachtraben

Lamia von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus
1. Leleményes ingyenélő. Egy napot nem dolgozott életében valamilyen hivatásban, hiszen próféta, de mivel számkivetett a ’saját szakállára’ munkálkodik. Legtöbbször erősen hívő családoknál és katolikus papoknál száll még – és még ők érzik magukat megtisztelve. Jelenleg Kaspar atyát ’boldogítja’ jelenlétével. Bár amióta egyszer megpróbálták eladni, óvatosabb. Tógáját és saruját leszámítva minden ruháját ajándékba kapta vendéglátóitól.
Jobb is így, nagyon sóher volna, ha sok váltója volna.

2. Ő sem érti a viccet, burkolt, bebugyolált célzásokat, ahogy a legtöbb nefilim úgy általában. Mindenre halál komolyan válaszol nagy megfontolást követően, tárgyilagosan.

3. A beszéd nem az erőssége. Bár már három nyelven tud, intellektusa pedig semmivel sem alacsonyabb az átlagnál, mégis óvatos a szavakkal. Egyszerre megfontolt, mert fontosnak tartja őket és a naivitás végső határait feszegetően őszinte, mert amiről nem tud, arról nem hajlandó véleményt mondani - és hát lássuk be fiatal is, más is, új is Veronia ezen a felén, így meglehetősen sokat hallgat. Ebből fakadóan hazudni is elég rosszul hazudik még.

4. Részben az előző pont miatt lett próféta, azaz a tettek félangyala, és mert volt választása: Élóhim apostolának is kiválasztotta, de talán mindketten érzik, hogy még nem kész rá.

5. Különösen jó érzéke van a tánchoz, ami pusztai bolyongása során derült ki, miután megtalálta a számkivetettek táborát. Ők gyakran rendeztek zenés estéket.

6. A hangja mélyebb, mint azt elsőre gondolnád.

7. Lázadó jellem, már ami népe szabályait és elképzeléseit illeti. De vitába szállt már Azraellel is, aki viszont felháborodott a fiatal félangyal (egyébként váratlan) pimaszságán (stresszes helyzet volt) és azzal intézte el, hogy még fehér a hangja.

8. Az életét vezérlő abszolút cél megérteni Élóhimot, mert egyébként maradéktalanul hisz és bízik Őbenne. A pápával is szívesen találkozna.

9. Nagyon gyorsan ítélkezik és dönteni is hamar dönt, de utána rémesen sokáig gyötrik kétségek a választását illetően. Sokszor forgolódik álmatlanul, akár órákon át képes rakni kártyáit válaszokért az éj közepén, ha felébred, de könnyen, gyorsan alszik el.

10. Loreena Wildwindre nem csak barátnőjeként, hanem afféle példaképként tekint, vagy mint idősebb nővérre szokás. Becsüli benne a praktikusságát és hogy bár ő sem szószátyár, mégis a dolgok velejéhez tud jutni rövid időn belül.

+1 Adalya Amram Ehud Bat-Ab-At'har Muzaniach – ez a valódi teljes neve. Ahol az utolsó rész a sarkcsillag angyalától való származását jelöli nemzetségének. Viszont még ha össze is házasodnának Cyne-nal, nefilim hagyomány szerint, akkor se bővülne már a sor szerencsére.


_________________
“Coming back to where you started is not the same as never leaving.”

Név: Mély levegő...
Típus: Személyes passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Mágiamentes
Leírás: Lamia az évek során megtanulta, hogyan fojtsa magába az indulatait, amikor szükséges. Ennek hála néhéz kihozni a sodrából, részben tűrőképességének, részben elővigyázatosságának köszönhetően. Utóbbinak hála már-már ösztönösen megérzi, ha valakinek ellenséges szándékai vannak az irányába, hogy időben fel tudjon rá készülni..


Előtörténet | Adatlap

14Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Márc. 01, 2017 11:42 pm

Leon Wittman

Leon Wittman
Déli Katona
Déli Katona
Érdekességek a félszemű suhancról

1.) Leon nem ismerte az eredeti szüleit, és alacsonyrendűek között nőtt fel, így soha nem derülhetett ki az a tény, hogy természetellenesen módon született tehetség a mágiához.

2.) Eddig egyetlen egy komoly kapcsolata volt, egy volt szervezeti tagjával, pontosabban egy tolvajjal. Amikor az elfogására küldték - amit remekül teljesített - a lány kihasználta a fiú éretlenségét; megajándékozta egy csodaszép éjszakával a csillagok alatt, majd könnyebbé tette a zsebeit.

3.) Valamiért a női ideálja a fiatalos, enyhén telt arcú, ártatlan hölgyekben keresendő. Ezek a vonások főleg a 12-14éves korosztály köreikben lelhetőek fel leggyakrabban, ami némileg talán aggasztó.

4.) Egész fiatalkorában megfelelő neveltetés hiányában butának érezte magát a tehetős polgárok és távoli kereskedők társaságában, ezért ilyen emberek környékén mindig okosabbnak tünteti fel magát, mint amilyen. Knorr mellett szorgalmasan próbál ő is egy lenni a vízfejűek között.

5.) Egy kisgyermekkori baleset miatt, amire ő már nem emlékszik, retteg a macskáktól, ennek tetejében még allergiás is a bundájukra.

6.) A tudatalattija egy erős személyiség Leon bizonytalansága mögött, aki egyszerre tölti be a lelkiismerete szerepét, meg egy láthatatlan barátét. Valószínűleg hajlamos lehet a skizofréniára is, de eddig nem törtek elő belőle másodlagos személyiségek.

7.) Titkolt hobbija a régi érmék gyűjtése, amihez betegesen ragaszkodik. Képes azért lopni, csalni, hazudni, egy esetben majdnem gyilkosságot is elkövetett emiatt.

8.) Van egy elnyomott megalomán vágya, miszerint át akarja venni az uralkodói jogot, vagy alapítani egy harmadik királyságot. Ebben a jóérzésen kívül csak a megfelelő tőke hiánya állítja meg.

9.) Vonakodik a higiénia általános formáitól, nem szereti se a szappant se a kötelező fürdéseket. Néha egy, Hellenburgtól nem messze lévő kis tóban szokott úszni és leáztatni magáról a koszt.

10.) A protestáns lovagokat végtelenül tiszteli és felnézz rájuk, de ez inkább egyfajta gyermeki rajongás, mintsem egyfajta kötelességbeli dolog. Magukat a templomokat nem kedveli, meg az egyházat sem, de a csillogó páncélos, erkölcsös templomosokat képtelen gyűlölni.A hozzászólást Leon Wittman összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 02, 2017 4:27 pm-kor.


_________________
If you treat me like a dog, then I'll bark and bite as well.

15Fun facts... Empty Re: Fun facts... Csüt. Márc. 02, 2017 12:21 am

Vendég


Vendég
1.) Szerencsejátékos. Igyekszik ugyan benne mértéket tartani, de különösen kedvel kockázni és kártyázni is, gyakran zsoldosokkal és egyszerű közkatonákkal is leáll játszani. Éppen ezért mindig két helyen tartja kevéske váltóját, és csak a felét hordja magánál.

2.) Sörszakértő. Alapvetően nem iszákos fajta, de rajong a különleges sörökért, és kifejezetten büszke a felhalmozott tudásra. Búza, barna, világos, fekete szereti mindet, és mindről képes lenne fertályórát beszélni.

3.) Bár a hölgyek között igen népszerű, még sosem volt szerelmi kapcsolata. A tökéletes szűzről álmodozik, akinek verseket írhat és nagy tetteket hajthat végre a szerelméért. Ehhez az eszményhez eddig két nő ért közel, Hilde von Nebelturm és Kristin Dalgaard, bár utóbbival csak egyszer találkozott.

4.) A fentiekből is látszik, hogy hőstörténeteken nőtt fel, és egyik titkolt álma, hogy egyszer valaki róla is írjon egyet.

5.) Rajong az anyjáért, akit tökéletesnek tart, és képtelen elfogadni, ha valaki mást állít. Ezért már verekedett össze a saját bátyjával is.

6.) Türelmetlen. Nem képes hosszan pepecselni semmivel, és nehezére esik a "kivárás", akármiről legyen is szó.

7.) Kiváló stratéga. Pillanatok alatt látja át a harci helyzeteket, könnyedén kovácsol terveket, és meglepően körültekintő fiatal kora ellenére is. Eddig egyszer kapott büntetést templomosként, amikor nyíltan megkérdőjelezte egy előljárója stratégiáját. Sajnos még nem engedték révényesülni a tehetségét.

8.) Az öccsét, Ralphie-t mindenek felett szereti és igyekszik védelmezni. A legutóbbi közös kalandjuk óta szabotálja a fiú minden tervét, ami a kalandozásra irányul, újabban egyre több emiatt közöttük a surlódás.

9.) Rendkívül közvetlen és beszédes is. Szinte bárkivel el tud csevegni, legyen szó a földművesről, a katonáról vagy a nemesúrról, a modora is megnyerő.

10.) Nagyon komolyan veszi a lovagi becsületet, ennek érdekében párbajozni is hajlandó, ha úgy adódik. Legyen szó a saját becsületéről, családtagéról, hölgyéről, de a hite becsületét is ugyanilyen vehemensen védelmezi.

+1: Ő sem tud róla, de a vérszerinti apja Norven Kather inkvizitor, vagyis Institoris északi püspök. Adja az Úr, hogy sose nézze meg őket jobban senki ha egymás mellett állnak...

16Fun facts... Empty Re: Fun facts... Pént. Márc. 03, 2017 7:18 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Tíz Hilde érdekesség
(Majd lesz Eckbert is, de ez most csak Hilde)


1) Hilde legkedveltebb étele a hagymás vér, lehetőleg olyan sok hagymával, amennyi csak belefér. Nem egyszer volt már rosszul amiatt, hogy indokolatlanul sok hagymás vért evett, s ilyenkor hasfájásra panaszkodva végigheverészte a napot, nyögve, mint aki szülni készül. Emellett nagyon szereti a fokhagymát is, főleg dacból, hogy ki tudja nevetni az embereket, akik netalán azt képzelik, hogy a vámpírok félnek a zöldségtől.

2) Hilde nagyon gyerekes tud lenni, annak ellenére, hogy egyébként komolyan szokott viselkedni. Hajlamos felfújni magát kis dolgokon és puffogni rajta, ha éppenséggel ezt nem is teszi szóvá. Oswaldra kifejezetten hajlamos mérgeskedni, pedig a férfi leginkább jót akar csak. 

3) A karakter sosem viselt teljes páncélt, hogy ne legyen túlzottan nehézkes a mozgása (Az új szettjéből már az egészet viseli, mert az jóval könnyebb, mint az előző.) Eredetileg csak a mellvértet, combvértet, alkarvédőt, vállvédőt, s lábszervédőt hordott. Kicsit hasonlóan a konkvisztádorok páncélzatához ( https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/cf/a0/a9/cfa0a9bb0decc2b2d79db8c6476a974b.jpg )

4) Hilde nem szereti a lándzsákat, rettenetesen utál Eckberttel harcolni, de kénytelen. Anno megkérte Alaricot, hogy mutassa meg neki a kétkezes kardok használatának alapját, de túlzottan gyorsan megszerette, s félt, hogy nem lesz képes ismét a kevésbé praktikus nehézlándzsát forgatni. 

5) Hilde anyja értelmileg lemaradott és lassú volt. Ez a tény kezdettől fogva egyértelmű volt Eckbertnek, lassabban fejlődött a többi gyereknél, kevésbé volt találékony. Szociális tekintetében viszonylag extrovertált volt, inkább tárgyi és készség tekintetben volt lassabb a többieknél, illetve nem teljesen értette mindig a dolgok ok-okozati kapcsolatát. Eckbert rettenetesen féltette emiatt, s miután elhalálozott, teljesen összetört. Az utóbbi görcsösség miatt figyel annyira Hildére is, azt a mértéket használta a neveléséhez, amit az anyjánál, bár, hamar rájött, hogy a lány jóval intelligensebb. Lucrecia rettenetes szakács volt, csakis hagymás vért tudott készíteni, s ez magyarázza, hogy miért szereti Hilde annyira pont ezt az étket. Nagyszerű anya volt, talán pont amiatt értett annyira jól a gyerekekhez, hogy ő maga is elég gyereklelkű volt. 

6) A karakter abszolút nem bírja az alkoholt, annak ellenére, hogy egyébként szereti. Szinte minden olyan alkalommal, amikor valami töményet fogyaszt, rosszul lesz tőle. Egyszer részegen beesett a parókiára, s egy hétig röhögtek rajta a templomosok és lelkészek. Gyakran iszik kevés borral kevert vizet, de csakis savanyú borokból.

7) Hilde kifejezetten utálja az édes dolgokat, bizonyos ételeket nem is hajlandó elfogyasztani, példának okáért a lekvárok nagyját (Kivéve a szilvalekvárt). Mindig csodálkozik rajta, hogy Asael miként tudja elfogyasztani a brióst, nemes egyszerűséggel büntetésnek tartja azt.

Cool A karakter kimondhatatlanul utálja a Hellenburgi nagytemplomot, ugyanis túlzottan fennhéjázónak találja. Sokkal jobban kedveli azokat a kisebb épületeket, amik például a falvakban vagy kevésbé méretes városokban vannak. Emellett összességében a templomokat se szereti túlságosan, általános félelem lesz rajta úrrá bennük, inkább este szokta látogatni őket, hogy magában, egyedül lehessen ott.

9) Miután kitagadták, Hilde közel másfél hónapig egyedül kóborgott a mocsárvidéken és délen. Ezen időszakban majdnem elhalálozott vérhasban, melyet a szennyes víz fogyasztása okozott. Emiatt máig rettenetesen tart attól, hogy piszkos helyekről fogyasszon folyadékot. Bandukolása végén bolhától, tetűtől, rühtől szennyesen találtak rá a Déliek valahol a határban, s végül nekik köszönhetően nem halálozott el a súlyos kórban.

10) Hilde keze csúnyán szét van égve, szinte az egész tenyere és alkarja égési (És szentség okozta) hegekkel van tele, amik rettenetesen ocsmánnyá teszik azt. Nem igazán szégyelli a sebeket, nem szokta eltakarni a kezét, bár, ha valahol elegánsan kéne megjelennie, azért kesztyűt szokott felvenni, s ha olyasmi emberrel van, akit vonzónak talál, többnyire háta mögé rejti karjait.

17Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szomb. Márc. 04, 2017 3:34 pm

Vyrath

Vyrath
Kísértő
Kísértő
1.) Kristin Hellenburgi születésű. A lány a városban élte le a gyerekkorát mielőtt a Nagy Harag Évében menekülni kényszerült Károly királlyal és a katolicizmushoz hű kisebbséggel együtt, ám továbbra is rajongással teli vágyakozással gondol a régi fővárosra. Nem titkolt vágya hogy újra az igazi keresztény jelképeket láthassa a Fényesvárban és anélkül gyönyörködhessen az utcáiban hogy a háború karmai marnák közben.

2.) Kristin fél a tűztől. Ez a fóbia a Nagy Harag Évéből eredeztethető, amikor is a csatározásban felgyújtott Hellenburgból menekült és kis híján megégett egy ismerős utcán amikor is a lángok körbevették. Egy keresztes mentette ki akkor, ám az emlék mély nyomott hagyott benne így az elszabadult tüzek pánikot váltanak ki belőle és a gyertyákat és tábortüzeket is nagy gonddal készíti elő hogy véletlenül se terjedhessen tovább a kelleténél és ezekhez sem megy túl közel.

3.) Kristin gyűlöli a kék színt. Esroniel követőinek kék köpenye elég negatív konnotációt társított a szín minden árnyalatához, hogy a lány minden formában kerülje azt. A saját szemét sem szereti és az égboltot is csak naplementekor, mikor a lemenő napsugarak vörös-narancssárgává festik (Ez utóbbi egyébként a kedvenc színe.)

4.) Kristin nagyon fiatalon vesztette el mindkét szülőjét, így ösztönösen pótlékokat keresett. Apafigurának XIII. Sixtus pápát választotta, aki a nagytemplomban a halvány, gyorsan múló győzelme után megtalálta és megnyugtatta, anyjának pedig az Istent asszociálja és tőle várja a gyengéd gondoskodást.

5.) Kristin borzasztó latinból. Emellett a formális szertartások nagy része is nehézkes számára, kis híján eltanácsolták az egyházi pályától a rítusokon mutatott gyatra hozzájárulásáért, amelytől csak az egyértelműen látható, rendíthetetlen elhivatottsága mentette meg. Többek között ezért is állandó társa Konrad von Altengrad, ugyanis a fiú a könyvek utolsó betűig követésének ékes példája.

6.) Kristin szereti a gyerekeket. Nagyon korán érett meg az anya szerepre ám a szerelem eddig elkerülte, így ilyen irányú érzelmeit a Karolusburgi árvákon gyakorolja. Valójában inkább tűnnek hittanos csoportnak mint a gyerekeinek, de a lány élvezi a velük való foglalkozást így havonta legalább egyszer eltölt velük pár napot.

7.) Kristin kedvenc édessége a mentolos cukorka. Mivel főleg a tündéknél nő a hozzá való ízanyag nehezen jut hozzá, az elsőket is Sixtus pápától kapta ajándékba ám bármikor, ha van rá lehetősége pénzét nem sajnálva csap le rájuk.

8.) Kristin büszke a hajára. Apjától örökölt óarany színe különlegessé teszik és ezt pontosan tudja is, tehát annak ápolására nagy gondot fordít. Igyekszik mindig olyan hajviseletet találni amely a praktikusság megtartása mellett tetszetős is.

9.) Kristin szeret énekelni. Nincs kiemelkedően jó hangja de nem is kérkedik vele így szerénysége jobb hatást kölcsönöz az éneklésének mint amilyen valójában. Gyakran énekel kórusban a miséken és nagyon szeretne megtanulni hangszeren is játszani, de ahhoz a kardforgatás miatt túl ügyetlenek az ujjai.

10.) Kristin hisz a saját őrangyalában. Sixtus pápa V.I.SZ. 800-ban rögtönzött szertartással megbérmálta és az Angelika bérmanevet adta neki, ezzel képletesen hozzárendelve egy őrködő angyalt. A lány egyértelmű tényként kezeli a tényt, hogy minden lépését egy angyal figyeli és neki tulajdonítja a keresztesek kezdő képességének, a Vigyázó kéznek a hatását.

+1. A legutolsót csak az olvassa el aki szeretné magának lelőni a második (készülő) élmény csattanóját.
Spoiler:
Kristin ezeddig egyszer volt szerelmes életében egy Lothar Rotwalden nevű keresztesbe. A férfi sajnos életét vesztette egy küldetés során, amely miatt Kristin azóta is magát okolja.


_________________
"I am the eye of the storm
Inside I am silent and strong
Just waiting for the right moment to strike
Coiled like a cobra coming to life"

18Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szomb. Márc. 04, 2017 9:33 pm

Jozef Strandgut

Jozef Strandgut
Klerikus
Klerikus
1.) Jozef lapockáján van egy sarló alakú anyajegy, ami kis korában még csak halványan látszott, de minél idősebb lett, az annál markánsabb lett.

2.) Imádja a vadmálnát és betegre tudja enni magát belőle.

3.) Szervezete nehezen tűri az alkoholt és bár mindig igyekszik adni a nagy legényt, ha ivászatra kerül a sor, hamar leteperi a szesz, ráadásul nagyon rosszul tud lenni tőle.

4.) Legutolsó szökéséről senki az égvilágon nem tud, még mentora és fogadott apja Norven Kather sem, mert végül visszafordult és ebben nevezett inkvizítor volt a ludas, mert Jozef rájött, hogy senki más nem törődik úgy vele, mint az atya, még ha ritkán is mutatja ki.

5.) Valószínűleg már sokkal jobban bánik a karddal, mint a buzogánnyal és mikor csak ideje engedte az íjjal is sokat gyakorolt, ezért minden bizonnyal sokkal jobban bánik vele, mint a környezetében bárki.

6.) Két nő is belopta magát a szívébe és még nem döntötte el, melyikbe szerelmes igazán. Az eszével persze tudja, hogy soha nem teljesülhet be a vágya, de ettől még nem lobog kevésbé szívében a tűz. Az egyik Loreena királynő, a másik a csábdémon Andrastea. Bár alapból utálnia kéne a démonokat, vele kapcsolatban még sem érzi, amit egy igazi papnak éreznie kéne. Ez valahol kicsit meg is ijeszti.

7.) Nem szeret fájdalmat okozni, de ezt gondosan titkolja, hiszen inkvizítor akar lenni, mint példaképe Norven püspök. Tudja, hogy ezt nem kerülheti majd el, de igyekszik valahogy kibújni alól, vagy minél kevesebb olyan helyzetbe keveredni, ahol ez elkerülhetetlen. Az eretnekek elleni harc persze más lapra tartozik.

8.) Mióta egy küldetésben, együtt harcolt Armin-nal, ismét – mint kölyök korában sokszor – arról álmodott, hogy a sötét tündék életét éli. Bár már elfogadta sorsát, lelke mélyén vágyik arra, hogy jobban megismerje fajtáját és talán egyszer arra is rájöhetne, hogy mi történt a szüleivel és ki is volt ő.

9.) Nem szeret egyedül lenni sokáig, főleg ha ez még szűk hellyel is párosul.

10.) És legnagyobb titka, hogy – bár nem szándékosan, - de valószínűleg megölte novícius társát és életének legnagyobb megkeserítőjét, Erik-et, mert már nem tudta elviselni annak egyre brutálisabb piszkálódásait, főként, hogy társai is akadtak már hozzá. Utána el akart szökni, de az meghiúsult, viszont a másik fiú sosem került elő.

19Fun facts... Empty Re: Fun facts... Csüt. Május 18, 2017 4:54 pm

Julius Rainer

Julius Rainer
Klerikus
Klerikus
1.) Krónikus inszomnia - Évek óta rendkívül rossz alvó, gyakorta gyötrik rémálmok. Ennek következménye képen gyakran tűnik kialvatlannak, fáradtnak. Álmaira szinte sosem emlékszik, de vannak visszatérő képek és szereplők, ám ezekkel nem törődik igazán.

2.) Válogatós - Már közel vegetáriánus, húst ugyanis nagyon ritkán eszik és csak a lehető legkevesebb zsírral. Ez azért alakult ki benne, mert a zsoldostáborban rengeteg rossz minőségű húst és egyéb ételt kellett ennie, ami nagyon megviselte. Ha teheti inkább zöldségekkel, gyümölcsökkel táplálkozik, a legnagyobb kedvencei azonban a tészták és pékáruk.

3.) Antiszociális - A szó legszorosabb értelmében, teljesen üres a baráti köre. Nemcsak, hogy nincs egy igazi barátja sem, semmi olyan kapcsolata nincs, ami a kollegialitáson túlmutatna. (Sad.)

4.) Gyenge a hite - Persze nem Isten léte a kérdéses, ez elég nyilvánvaló számára, csak az Ő mindenhatóságában, jóságában, igazságosságában kételkedik. Valahányszor ezekről papol, szinte ironikusnak hangzik szájából minden szó.

5.) Paranoiás - Ez talán már magától értetődik és egy kicsit össze is függ a 3. ponttal. Mindenre és mindenkire gyanakszik - ez persze egyrészről munkahelyi kötelesség is - bármilyen interakció mögé képes cselszövést látni és szinte lehetetlen a bizalmába férkőzni, bizalmas információkat kiszedni belőle. Emiatt azonban szinte lehetetlen felkészületlenül érni és így csapdába csalni.

6.) Voltak alkoholproblémái - Ezek közvetlenül azelőtt kezdődtek, hogy a zsoldoskompániához csatlakozott, miután a falu, aminek plébániáján élt, leégett. Azonban mióta ténylegesen, újra csatlakozott a Szentegyházhoz1 teljesen felhagyott az ivással, még egy pohárnyit sem enged meg magának.

7.) Gyóntatópap - Ez a posztja már nemegyszer könnyítette meg inkvizítori munkáját. A gyóntatószékben, félhomályban, az Istennek - és szolgálójának - feltárulkozó papok és egyéb világi személyek titkait, persze továbbra is őrzi a szent titoktartás... De az elszámoltatástól ez nem mindig védi meg az illetőt.

8.) Beszédhangja kellemes - Ami meglepő, tekintve, hogy egy hideg-rideg, nyirkos csúszómászó hangján szólal meg legtöbbször. Ám ha levetkőzi magáról a mogorva inkvizítor vagy éppen a dühödt prédikátor szerepét és csak normál emberi hangján beszél, a legtöbbeknek semmi kifogásolni valója nem lehet a kellemes baritonnal.  

9.) Nem hisz a kínzásban - Primitív módszernek tartja, ami csak az erőfölényre építkezik. Ő szellemileg semmisíti meg kihallgatottját, a pszichológiai hadviselés híve, persze ha ez csődöt mond, ő is kénytelen durvább módszerekhez folyamodni. Inkább a megtévesztésben, zsarolásban és meggyőzésben hisz. Kedvelt módszere, hogy valamilyen módon átveri, csőbe húzza azt, akiből információt akar kiszedni. Bár vannak rögzített módszerei, általában szeret improvizálni.

10.) Szűz - Eddigi élete során, talán félelemből, talán balszerencse, talán csak egyszerűen nem adódott alkalma még, de egyetlen éjszakát sem töltött mások ember (vagy démon, stb.) társaságában. Szerelmes is összesen egyszer volt élete során, még nagyon régen, az első faluban, ahol papként teljesített szolgálatot.

+1.) Egy rövid időre megpróbált magától visszatérni az egyszerű plébánosi élethez. Ez még nemsokkal azután volt, hogy a zsoldosok maguk közé vették és leginkább azért szökött el tőlük, mert állandóan lekezelték, kinézték soraikból. Persze itt már képtelen volt újra beilleszkedni a hívek közé, azt a közel két évet, amit itt töltött, teljesen elszigetelve, a harangtoronyban töltötte, szinte teljes magányban. A sors iróniája, hogy az egyházszakadáskor a falu egy, a közelben zajló nagyobb csata után elnéptelenedett, csak páran maradtak Juliuson kívül, aki ekkor visszatért a zsoldosokhoz.

20Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szomb. Május 27, 2017 11:45 pm

Gerard D. Lawrenz

Gerard D. Lawrenz
Szemfényvesztő
Szemfényvesztő
1. Gerard az első és egyetlen karakter, aki nem csak a történetei során, hanem még a karakterleírásában is hazudik. A kinézeténél meg lett említve, hogy semmilyen démoni jegyet nem hordoz. Ez nem igaz. Gerard szemszíne lila, ami a démoni hatás miatt lett ilyen színű. Az eredeti szemszíne kék.

2. Pár regisztráláskor megfogalmazódott ötlet, melyek végül nem kerültek megvalósításra:
a. Liának lett volna egy másik énje, aki mindenáron a halálba akarta volna a párost kergetni. Ez később azért nem lett szavakba öntve, mert nem lehetett volna elég egyedire megírni.
b. Gerard az Úttalan útjával rendelkezett volna, majd meghalt és feltámadt volna, mint igazi tudásdémon. Aleena előtörténete ezért ilyen hosszú, mert ebben a verzióban ő lett volna az egyetlen NJK. Leo kitalálása miatt nem lett megvalósítva
c. Gerard másodlagos kasztja a pap lett volna. Irreális és túl komplikált lett volna, rengeteg hátránnyal.

3. Bár ez a képen nem látszik, Gerard haja a válla alá ér. Érdekesség, hogy sose vágatta még le a haját, mert az olyan száraz, hogy magától letöredezik a vége.

4. Gerard, Lia, Leo, Maria és Aleena olyan negatív tulajdonságokkal rendelkeznek, amiket a másik négy képes kompenzálni így tökéletesen kiegészítik egymást. Véletlen egybeesés? Természetesen nem, Gerard a társait meghatározott elvek szerint választotta ki. Ezek közül a legfontosabb: csak az lehet a társa, aki képes rajta átlátni, ezért nem kell neki a hazugságainak értelmét és a bonyolult gondolatmenetét elmagyarázni.

5. Lia eredeti neve Alicia von Rottenwald volt, ám ez a feledés homályába merült. Amikor Gerard rátalált a könyvre, ami Lia történetét mesélte el a lány neve egyszer sem volt teljes formájában megemlítve, mindig „Lia”-ként hivatkoztak rá az írásban. Furcsa véletlen, hogy Lia összes démonként használt neve kísértetiesen hasonlít az eredetire. A démonok közt Li’adrynn Baal-Berith-ként vált ismertté, az halandóknak pedig mint Loren Sonne mutatkozott be.

6. Gerard más démonok közt Gedeon Adramelech La’Domielként mutatkozik be. Az eredeti nevében a „D” nem Domielt jelent. Ez az apja nevének kezdőbetűje.

7. Azoknak akik töprengtek már azon, mi lehet Gerard legerősebb varázslata, íme a válasz: az Árnybéklyó, egy 1-es szintű pályázott képesség, ami nemhogy ölni, különösebb sérülést okozni sem lehet. Az ok, amiért mégis ennyire jó a szinte korlátlan kombólehetőségében és a helyzetelőny teremtési potenciáljában keresendő. Mindezt egy Sötét dárda költségének töredékéért. Bár ez a legerősebb varázslat, Gerard kedvence mégsem ez, hanem az Erő szava, mert ezzel kis időre képes a fizikai erőt megszerezni, amiről gyerekként mindig is álmodott. Lia kedvenc varázslata pedig a Pehelykönnyedség.

8. Bár a hozzászólások harmadik személyben íródtak, nem egy mindentudó narrátor, hanem egy konkrét szereplő meséli el Gerard történeteit, aki minden egyes kalandot átélt, és/vagy elmeséltek neki. Hogy ő kicsoda, az titok Razz.

9. Lia képes „enni”. Ha az illúziója valami könnyen emészthető ételt burkol be huzamosabb ideig, az szép lassan eltűnik, mintha megennék. Elmondása szerint ilyenkor ízeket és jóllakottságot is érez. Ez az egyetlen arra utaló jel, hogy Lia bár be van zárva az amulettbe, képes érintkezni a külvilággal. Ez eddig egyedül az előtörténetben lett megemlítve. Ennek egy másik következménye, hogy Lia részegnek érzi magát, ha az amulett réseibe alkohol folyik.

10. Lia képes az Illúziót használni azokon, akik megérintik a nyakláncot, ezáltal a látóterükre festeni hajdani testének a kepést. Az illúziója egy alacsony, tizenéves lányka, hosszú váll alá érő szőke hajjal, kék szemekkel, mindenféle démoni bélyeg nélkül. Kék-szükre mintázatú, egyszerű katonaruhát visel, amit aranyozott fémlemezek díszítenek, s az oldalán mindig függ egy kard, amit sose szokott elővenni. Ám mivel az illúzióval bármilyen képet lehet alkotni, egyáltalán nem biztos, hogy valóban így nézett ki, amíg még teste volt. Ő maga erről soha nem volt hajlandó nyilatkozni és Gerard sem talált az emlékei közt semmi erre utaló jelet.

21Fun facts... Empty Re: Fun facts... Vas. Május 28, 2017 11:12 pm

Hóhajú Yrsil

Hóhajú Yrsil
Kísértő
Kísértő
1.) Dolgos. Sosem állt távol tőle a nehéz kétkezi munka. Gyakran dolgozott egyszerű, hétköznapi emberként, és akár szakácsként kötötte nyakába a kötényét, akár ácsként ragadta meg a gerendát, sosem volt rest megmarkolni azt a nehéz zsákot, amelyen ott díszelgett a KEMÉNY MUNKA felirat.

2.) Névtelen. Az életében közel 1000 különböző álnevet használt, és szinte nem akadt rá alkalom hogy a valódi nevén mutatkozott volna be. A legtöbb ismerőse Yrsil, vagy Hóhajú Yrsil néven ismeri, ellenben a két szívéhez nőtt démonja (Shyriala, Nono) inkább Thrael-t vagy Ilior-t használja. Számára ez utóbbi a legközvetlenebb és legkedvesebb megszólítás.

3.) A házimunka királya. Legyen szó főzésről, mosásról, vagy takarításról, a vén démonnal még egy seregnyi háziasszony is nehezen venné fel az iramot. Gyakran kapcsolja össze a tevékenységeit, megesik hogy amíg a leves fő, addig odahúzza a sarokban heverő mosóteknőt, hogy tisztára sikálja a lánya ingjeit.

4.) Világjárta zenebolond. Közel 150 éven át fáradhatatlanul rótta Veronia tájait, eközben pedig számos elfeledett dalt és éneket fedezett fel, amelyeket újra előadva/átírva elterjesztett más vidékeken is. Erős kötödése a zenéhez számos vándorbárddal hozta össze, a tudását pedig sok fiatal pályakezdő zenésszel osztotta meg.

5.) Meggyűrűzött. Yrsil 659 május másodikán megnősült, közel hatvanegy évig élve a boldog házaséletet. A karikagyűrűjét még mindig magánál őrzi. (Ezen időszak alatt egyszer sem volt más nővel vagy férfival.)

6.) Anya csak egy van. Yrsil furcsa és közeli kapcsolatban áll a világtól elfordult Shyriala Roh-Gormogon démontábornokkal. Az anyjának nevezi, ennek megfelően viselkedik és törődik vele, gyakran látogatja hogy híreket vigyen neki a nagyvilágból, kitakarítson és rendet rakjon nála. A kapcsolatuk mondhatni felhőtlen a 637-től 659-ig tartó időszakot kivéve, hiszen akkor a férfi 'véletlenül' felrobbantotta a nő lakótornyát, amiért az huszonnyolc évig haragudott rá.

7.) Hóhajú. Fáradthatatlanul ápolja a hófehér haját, amely a legnagyobb személyes büszkesége. Képes órákon át elbíbelődni vele, ennek ellenére minden felkeléskor valóságos szénaboglyának néz ki. Ebből az okból kifolyólag három fésűt is tart magánál, egyet az övében, egy tartalékot a mellszebében, és egy vészhelyzeti tartalékot pedig a csizmájában.

8.) Jó útra lépett. Egykoron a legerősebb démonok közé tartozott, ám mindez megváltozott 798-ban amikor magához vett egy embergyermeket, Mikát. Mivel félt attól hogy az ereje által odavonzott ellenségei veszélybe sodorják a lány életét, egy fájdalmas, de hatékony módszert talált rá hogy elzárhassa azt az emlékei java részével együtt. Ezt a döntését sosem bánta meg.

9.) Öreges. Gyakran elmélázik, nem túl ritka hogy olyan mélyen elmerül az emlékeiben hogy észre sem veszi a külvilágot. Amikor bal lábbal kel fel, sokkal lassabb és fáradékonyabb, egész napján szendereg vagy bóbiskol. A lábfeje is nagyon fázós, így amikor hidegre fordul az időjárás, betakaródzva odatelepszik a kandalló mellé pipázni vagy kötögetni.

10.) Minden démon ember volt egyszer... Torsten Kather, a király lovagja egy jóhírű, kedélyes ember hírében állt, akiről az egyetlen rossz dolgot lehetett elmondani : Nagyon nagy rajongója volt a bornak...és a nőknek. Annak ellenére hogy kétszer is megházasodott (első felesége beteges volt és korán meghalt), képtelen volt abbahagyni a nők utáni megszállott hajszát. A vesztét is ez okozta, a szeretőjéhez vezető úton démonokba ütközött és rövid harc után egy nagyerejű tudásdémon végzett vele.


+1 Mit is rejt a kút mélye ? Yrsil egy alkalommal egy esküdt ellensége fogságába esett, aki mélységes gyűlöletében láncra verte, majd lehajította egy mély kútba. Közel három nyomorúságos évet töltött ott mindenfajta étel és ital nélkül, ám Shyriala megtalálta és kimentette onnan a teljesen legyengült, őrület határán álló férfit.


_________________
I call on Fox.
Shapeshifter and Trickster, Edge-walker and Messenger.
Help me bend with my surroundings, and adapt to the changing landscapes.
Show me the hidden paths between the Worlds.
Teach me with the ways of Invisibility and Camuflage.
Gift me your keen senses that I might see what is around me, and use it accomplish my goals.
I call on you Fox, to bring magic and discernment into my life.
Lead me at your steady gait to those places where I might do the greatest good.
Let us walk the borders of day and night, and follow the scent of Divine Mischief.
Fox, I call on you.


Fun facts... Fox-icon

22Fun facts... Empty Re: Fun facts... Szer. Jan. 31, 2018 9:01 pm

Lance Kalver

Lance Kalver
Tünde Katona
Tünde Katona
Na lássuk, érdekes dolgok-e ezek Very Happy

1.) Lance, bár még maga sem tudja, kiváló szóviccelő.

2.) A kedvenc étele a fűszeres sült disznóhús, mellé a vajban sült burgonyát kedveli leginkább, és egy korsó mézsörrel szereti a legjobban leöblíteni.

3.) Az egész teste tele van sebhelyekkel, főleg a tövislénnyel való találkozása óta, ezeket szégyenfoltnak gondolja a foglalkozásában, így amikor teheti, hosszú ruhában van, hogy takarhassa őket.

4.) Habár ateista, ha egy vallás istenében megnyugvást találna, felvenné azt.

5.) Eddig egyszer esett szerelembe, és egy dalnok tanította meg, hogy fejezze ki.

6.) A kedvenc állata a macska, nagyon szereti őket simogatni, amikor a kezébe kerülnek.

7.) Ügyesen állít csapdát, még nem fordult elő, hogy egy erdőben hosszú ideig maradt volna éhen.

8.) Mivel nagyon sok ideje van egyedül, és nem mindig jutott hozzá, hogy vásároljon magának, egész tűrhetően főz, már amennyire a körülmények adott esetben engedik, de az eredmény általában kicsit jobb, mint ehető.

9.) Durván szeretethiányos, mivel kiskora óta nem törődött vele senki, és nagyon fáj neki, hogy nem kap senkitől igazi szeretetet.

10.) Mivel az anyja és apja is nagy hatalmú természetdruidák voltak, neki is nagyobb az affinitása természeti mágia felé az átlagnál, de egyáltalán nem mutatott még nyitottságot felé.

https://questforazrael.hungarianforum.net/t866-lance-kalver-how-to-screw-a-child-s-life https://questforazrael.hungarianforum.net/t875-lance-kalver

23Fun facts... Empty Re: Fun facts... Csüt. Feb. 01, 2018 8:06 pm

Dieter von Rotmantel

Dieter von Rotmantel
Vámpírmágus
Vámpírmágus
1.) Dieter és a Rotmantelek: Noha Dieter sosem térne vissza a családja tornyába, voltaképpen nincs kitiltva. Mint fattyú azonban tisztes munkát sosem végezhetne ott, legmagasabb rangra az apja pozíciójában, mint boncmester kerülhetne amely számára nem kielégítő.

2.) Dieter és a konyhalatin: Veronián az orvoslás nyelve a hittérítők által hozott könyvek miatt ugyanúgy a latin. Tisztes nyelvtan tanulásban sosem volt része, ezért Dieter főképp két-háromszavas kifejezéseket tud latinul, illetve minden kezdő által ismert közmondásokat.

3.) Dieter és a családnév: Mivel messze nem egyenes ági leszármazott, a vámpírok között Dieter másodlagos családnévvel rendelkezik hogy megkülönböztessék a többi hasonló nevű vámpírtól. Teljes neve Dieter Adelhard von Rotmantel, de sosem használja mert nem tetszik neki.

4.) Dieter és a dohányzás: Dieter casual szinten dohányzik és nem válogatós. Gyakorlatilag bármit elszív, amit papírba lehet csavarni Veronia változatos helyeiről, de leginkább a Nebelwaldból jövő holdfüvet.

5.) Dieter és a vér: Dieter súlyosan vérfüggő. Mivel pusztán ezért ölni ellenkezne az elveivel ezért minden pácienséből félreteszi az amúgy kárba vesző vért apró üvegcsékbe és ezeket fogyasztja.

6.) Dieter és az érzelmek: Dieter nagyban az intelligencia embere (vámpírja), igyekszik a lehető legjobban ismerni a test működését, felépítését és bajait - ennek ellenére az érzelmek és logikának ellent mondó emocionális döntések kifognak rajta. Igen gyakran képtelen felfogni egy érzelmi reakció mögött megbúvó motivációkat, így sokszor tűnik szenvtelennek sőt egyenesen kegyetlennek.

7.) Dieter és a szerelem: Az előző pontból eredeztethető, hogy Dieternek még sosem voltak gyengéd érzelmei senki iránt. Noha a karizmatikus és rejtélyes orvosdoktor váltott már ki érdeklődést nőkből azokat sosem viszonozta, egyenesen károsnak tartja ezeket és igyekszik magát eltávolítani az ilyen helyzetektől.

8.) Dieter és a vallás: A vámpírok legtöbbje vagy ateistának tűnik vagy haraggal fordul a Teremtő felé. Dieter ez utóbbi kategóriába esik, mivel a munkájával járó rengeteg szenvedés megengedéséért az Istent kegyetlennek, szívtelennek és néha egyenesen gonosznak tartja.

9.) Dieter és a megélhetés: Noha nem tűnik kifejezetten módosnak, Dieter nem is feltétlenül szegény. Általában alkalmi munkákból él, kisebb nemesek, gazdagabb kereskedők és leggyakrabban törvényen kívüli bajba jutottak gyógyítását végzi el. Ez utóbbi a legjövedelmezőbb és a legkényelmesebb, ugyanis sem az orvos sem a páciens nem tesz fel kérdéseket.

10.) Dieter és a rasszizmus: Bár a vámpírokra jellemző felsőbbrendűségtudat nem áll tőle teljesen messze, ennek elelnére igyekszik nem különbséget tenni a páciensei között semmilyen tulajdonság alapján. Igen gyakran meg sem figyeli a betegei arcát, csupán a sérüléseiket vagy betegségük tüneteit, minél kevesebb figyelmet szentelve a konkrét személynek.

10+1.) Dieter és a harc: Noha alapvetően kerüli, nincs teljesen elveszve ha mégis erre kerülne sor. Remek kézügyessége és szem-kéz koordinációja van, amihez anatómiai ismeretei elég hátteret adnak hogy dobófegyverekkel, főleg a Nachtraben Árnyéktűvel súlyos és effektív sebeket tudjon okozni.


_________________
"I watched with glee
While your kings and queens
Fought for ten decades
For the gods they made."

24Fun facts... Empty Re: Fun facts... Csüt. Feb. 01, 2018 9:25 pm

Johnny Wood

Johnny Wood
1) Családi háttere
Apja néha csak szórakozásból mészárolta a kultistákat. Egyszer túllőtt a célján és megpróbált végezni Armarossal. Sikertelenül járt, de a mélységi egyességet ígért neki: Egyetlen fia életéért cserébe megtarthatja sajátját. Az apja belement, viszont Armaros átverte. Elvette az életét, a fiút pedig szolgájává tette.
Anyja belehalt a szülésbe.

2) Gyerekkora
William Firewood tünde férfi nevelte fel a kis Johnnyt. Eleinte a Johnny Firewood nevet akarta neki adni, de mivel tudta, hogy már így is sok bűntényt követett el és a gyereket elvennék tőle, simán Johnny Woodnak nevezte.

3) Iskolázotsága
William egy neves iskolába járatta, ahol kereskedőnek tanult, viszont titkon mindig csillagász akart lenni.

4) Mesélő
Imádja másoknak elmesélni kalandozásait. Amíg nem körözték, főleg egy északi kocsmában, a Két Fejű Tehénben szórakoztatta a népet, azonban azóta inkább déli parasztoknak mesél.

5) Szerelmi élete
Soha nem volt semmilyen viszonya, viszont mindig vágyott egyre. Jelenleg fülig szerelmes Mirandába, Armaros egyik kultistájába, viszont nem meri megmondani neki.

6) Hajléktalan
Nincs háza, szóval gyakran alszik út mellett. Gyakran nézték alkoholistának, így nem egyszer haza akarták már kísérni.

7) Belső béke
Johnny nagyon megszerette Armarost, viszont imád egy nála sokkal idősebb entitással vitatkozni.

8) Álmodozó
Gyakran fekszik éjszaka a füvön a csillagos eget kémlelve, miközben arról a napról álmodozik, amikor leteszi a csillagász vizsgáját.

9) Jótevő
Armaros sem ölt ki belőle minden jót: Megfelelő fizetségért cserébe bárkin segít.

10) Csempész
Éppen Trandiába utazott, mikor beléoltották Armaros egy darabját. Azt kevesen tudják, hogy mi is volt a rakománya. Rengeteg drogot szállított. Mindig is fontos szerepet töltött be a veroniai droghálózatban. Érdekes, hogy "eltűnése" után sokkal kevesebb anyag talál gazdára.


_________________
Adatlap

"Ha ez működik, én megcsókolom Johnny-t... annál undorítóbbat elképzelni se tudnék!" - Cynewulf, a holdcsókolt Éjpenge

"Meg kell mondjam, Johnny Wood, te vagy a legszórakoztatóbb halandó, akivel hosszú létezésem alatt találkoztam. Menjetek, és találjatok módot, hogy megszabadítsatok." - Armaros, a bukott angyal

25Fun facts... Empty Re: Fun facts... Csüt. Feb. 01, 2018 10:28 pm

Cedrick von Nebelturm

Cedrick von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
1.)  Nagyon sokáig nem beszélt.
Jó három, három és fél évig egyetlen rendes szó sem hagyta el a száját születése után. A bátyja fordította a néma jeleit és gügyörészését az anyjának, amiket a családból egyedül ő értett. A szülei privát halálra rémítése céljából még akkor sem sírt fel, mikor a világra jött, ahogy az egy egészséges gyerekhez illett volna.
Két évesen már agyi-fogyatékosnak titulálták, vagy -az optimistábbak- csak szimplán némának. De mikor aztán egy nap megszólalt, olyan folyékonyan utasította el, hogy szekéren utazzon ló helyett, mintha az anyatejjel együtt a szavakat is magába szívta volna –csak addig nem talált volna elég érdekes témát ahhoz, hogy használja is őket.

2.) 1/8-ad részt Schwarzritter.
Anyai ágon a dédanyja Schwarzritter-ként házasodott a Nebelturm családba. (Ha lánynak született volna ráadásul Elsa lett volna, ezután a dédanyja után.)

3.) Borzasztó szeszélyes.
Mint a tenger, ha nem változékonyabb még annál is. Az egyik pillanatban még minden rendben, aztán hirtelen emeletek zuhan magába, vagy éppen három centivel a föld fölé röppen. Unatkozik, pislog egyet, már vigyorog, vesz egy levegőt és ahogy kifújja, úgy érzi megfullad bánatában. Vagy addigra már épp megint minden mindegy lesz számára.. Maga előtt is rejtély a hangulatváltozásainak oka, de megtanult együtt élni velük, kívülről pedig lehetetlen észrevenni rajta, ha két pillantás között netán ugrik egyet a kedve.

4.) Anti-touch-os.
Egy kézfogáson túl más fizikai érintést nem szívesen, és nem is igen szokott elviselni másoktól. Ha valamivel, akkor ezzel elég hamar kényelmetlen helyzetbe lehet hozni. Vagy  már csak magával a szimplán túl közel merészkedéssel is. Nem szereti a személyes terébe tolakodó embereket. (Az embereket magukat sem feltétlenül, de egy méteres távolságból még elviseli őket, ha muszáj.)

5.) Őrült.
Azért nem ilyen konkrétan, de valami biztosan nincs egészen úgy a fejében, mint a legtöbbekében, és a gyerekkora óta tartó sulykolásban kialakult benne is a nézet, hogy őrült.

6.) Rossz szokások..?
Csak egy, de az remekbe szabott: ha olyanja van, képes az agyára menni bárkinek. Ha észreveszi, hogy valakit valami zavar, és éppen olyan járatba ugrik a kedve is közben, hogy szórakozni akarjon, akkor nagyon nehéz ellenállnia a késztetésnek, hogy ne tegye. Ha azzal bosszanthat valakit, hogy nem beszél.. – még annyit se fog, mint előtte. Ha a nevére kíváncsiak, és harmadszorra kérdezik nyíltan, a szemébe is nézve közben.. – csak azért sem fogja megmondani, elengedi a füle mellett az egész kérdést. És közben általában vigyorog is hozzá. Ha az kell, hát órákig képes valakinek a nyakára járni, csakhogy kellőképpen idegbajos legyen az illető.

7.) Nem iszik.
Se bort, se sört, se fröccsöt, se semmi olyasmit, amiben alkohol van. Nem szereti se az ízét, se a szagát. Itatni is csak egyszer próbálták, valamikor a tizennyolcadik születésnapja környékén, mikor a bátyja és Leonard úgy döntöttek, hogy ideje férfivá avatni, de az eredmény.. Nos, az elkerülte a vártakat. (Hogy felülről, vagy alulról, azt majd egy későbbi élmény fogja taglalni.)
De éppen avégett, hogy egyáltalán nem iszik, fogalma sincs, hogy mennyi ital látszana meg rajta. Vagy mennyi kéne ahhoz, hogy békésen végigszunyókálja az éjszakát az asztal alatt..

8.) Idült depresszió.
Az anyja halála után csúnyán belezuhant a gödörbe, és évekbe telt kimásznia onnan. De mindmáig érzi néha, hogy ugyanott van még, ahol akkor volt, alig húsz évesen.

9.) Alacsony önértékelés.
A vámpírok általános magasabbrendűség érzése nála egyáltalán nem jelenik meg, sőt, talán pont az ellenkezője jellemző. Bár nem tartja magát alacsonyabbra, mint egy ember, magasabbra sem. Azáltal pedig, hogy egyedül járja a világot megtanulta, hogy hol a helye. Ha rangsorol is, azt inkább csak egyének vonatkozásában teszi, mintsem egész fajok megítélésében. (Bár tudja, hogy vice versa ez nem működik, és a hegyes fogai az emberek közt mindig valamilyen vámpírokkal kapcsolatos általános megítélés alá kényszerítik.)

10.) Kapcsolat: vér-bonyolult
A vérhez való hozzáállása hasonló, mint a szerelemhez való viszonya, attól eltekintve, hogy míg a szerelem teljesen kiszorul a szótárából, a vérrel való kapcsolata ennyire nem kiirthatatlan az életéből. Egy ideig még próbálkozott nem törődni vele, aztán feladta. Hozzátartozik a lényéhez, de nem szorosan. De ha néha valamilyen oknál fogva szüksége van rá, utólag mindig elfogja az undor, és nemegyszer hányásig is kergeti a viszolygás.

+1.) Bal kezes.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.