~ Deadly Pale ~
Hideg volt.
Meglepően hideg, még ahhoz képest is, hogy Mistwoods sötét fái szinte teljesen kizárták a fényt a köddel borított erdőből. Hatalmasra nyújtott, kissé sietős lépteim halkan surrogtak az aljnövényzetben, azt a látszatot keltve, hogy ideges vagyok és sietek, előre, a célunk felé. Pedig nem voltam az, miért is kellett volna annak lennem? Hiszen csak Lunasa sírjához igyekeztem, egy halottgyalázó démonnal a sarkamban, aki még azt sem tudta, hogy az alapanyag, amelyhez oly' sok reményt fűzött, miután a minap, hazafelé menet az árvaházból - állítólag részegen, de ezzel tudnék vitatkozni - megígértette velem, hogy magammal hozom, már jó néhány éve egy mocsár mélységes fenekén pihent. Tehát mindössze addig kellett még kibírnom vele, mielőtt apámhoz indulnék, vissza Tünde-erdőbe, amíg odaérünk és eljátszom a szegény meglepődött gyászolót, aki csak most döbbent rá, hogy hét éve elhunyt ikertestvére veroniai maradványai örökre elsüllyedtek a temetkezési hely melletti láprengetegben.
Tökéletes...
Megálltam két tüskés, elburjánzott bokor között, és hátranéztem, tekintettel lévén arra, hogy az ilyen szoknyás kisasszonyokat, még ha szárnyaik is voltak, nem éppen a sötételfek hercegségének jellegzetes területének meghódítására teremtették. Sejtettem, mekkora patáliát csapna Corlieva, ha véletlenül megbotlana és elszakadna a ruhája, jobban mondva inkább azért, mert kivillanna a bőr, melynek látványától erősebben viszolygott talán még a szentelt tárgyak érintésének gondolatánál is. Türelmesen álltam egy helyben, szememmel többször is átfésülve a sötétséget, mintha attól tartanék, hogy valami ránk támad. Valójában teljesen tisztában voltam vele, hogy egy árva élőlény sem tartózkodott a közelünkben a növényeket leszámítva, mert Corlieva minden állatot elijesztett.
Valójában... azért bámultam céltalanul az erdőt, mert nem akartam emlékezni arra, ami már elmúlt.
A hozzászólást Wyn Silvernight összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Aug. 12, 2018 5:36 pm-kor.