Egyetértően bólintottam. Valóban kár. Nem így kellene felnőnie a gyerekeknek...
A felvetésre, hogy későre jár, Robin bólintott, míg én a fiú sérülését ellenőriztem újra. A szent fény megtette hatását, szépen begyógyult a vágás, nem kell aggódnom miatta.
Rövid búcsú után letelepedtem a fiúval és Robinnal együtt a fekhelyre. A gyerek elfáradthatott a nap rengeteg történése között, mert bár tartottam tőle, hogy megkísérel valami butaságot, hamar egyenletessé vált a légzése.
Nem úgy a miénk. Rengeteg megbeszélnivalónk volt Robinnal, úgyhogy halk suttogás, és kuncogások közepette az éjszaka felét beszélgetéssel töltöttük, és megosztottunk egymással mindent, amit érdemes lehetett elbeszélni. Biztosított róla, hogy soha nem lehet elég hálás azért, amit érte tettem, én pedig sajnálattal vettem tudomásul, hogy az eltelt hónapok nem voltak elegendőek, hogy a grófkisasszony nyomára akadjon. Meddig tart még a szenvedése? Mikor dönt végre úgy az Úr, hogy eleget vezekelt? Miért nem elég, ha én viselem a büntetés súlyát?
Végül felváltva tértünk nyugovóra, így egyikünk mindig figyelt a fiúra is, meg a környezetünk többi részére is. Nem árt az óvatosság egy vámpírtoronyban, akkor sem ha szívélyesen fogadtak minket.
Mire Johann előkerült a szobájukból, már útra készen voltunk.
- Köszönjük a kedvességét, nem kívánhattunk volna kényelmesebb éjszakát. - hajoltam meg enyhén, hálámat kifejezve, míg Robin odalépett, és a kezét nyújtotta a vámpírnak.
- Többet tett értünk mint gondolná. Ha bármikor segítségre szorulna, ne habozzon értesíteni. - köszönte meg a ház urának a kedvességét.
- A Katedrálisban ha Holzer nővért keresi, megtalál. - tettem hozzá mosolyogva.
Miután Viktóriától is elbúcsúztunk, ha előkerült, a fiúval együtt egy darabig közös úton indultunk Robinnal, ami alkalmat adott megbeszélni a további terveinket, illetve hogy átadja az üzenetet, amit a családnak majd én írhatok meg.
Végül mégis elváltunk néhány mérföld után, és a fiúval kettesben maradva igyekeztem beszélgetni vele a határig. Lassan levetkőzte a megszeppentségét, és egészen értelmes fiúnak bizonyult. Nem sokat kellett a lelkére beszélnem, hogy belássa, a bosszúja minden bizonnyal értelmét vesztette, és végül a határ előtt néhány mérfölddel úgy engedtem el, hogy új célt kezdett keresni az életének.
Megnyugodva, Istennek hálásan tértem vissza a Katedrálisba, és újult lelkesedéssel vetettem magam bele a munkába.