Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Magánjáték - Lothar&Adel] Úton, útfélen

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus

Kezdtem kicsit belefásulni a két perc alatt elvégezhető feladatokba. A díszkíséretesdi óta igazából nem is hagytam el a katedrálist.
Nem csoda hogy kapva-kaptam az alkalmon, hogy a határ közelébe mehettem, ezúttal egy dél felé húzó faluban utánajárni, hogy nem-e eretnek tanok tudatos terjesztése-e az oka, hogy a település hűsége kétségessé vált. (Azaz azt várják, hogy majd egy inkvizitor megjelenése majd jobb belátásra bírja a falusiakat... )
Mégha hétköznapi feladat is volt, lelkesen készültem, hiszen legalább valami távolabbi vidékre mehetek, és kiszakadhatok addig is a Katedrális hétköznapjaiból.
Az útra kíséretet is rendeltek mellém, aminek nem feltétlen örültem, de nem volt olyan létszámú a különítmény, hogy szót emeljek ellene.
Az út egyébként már magában felüdítőnek igérkezett, emiatt nem is zavartattam magam a kíséret viszonylag távolságtartó tagjai miatt. Vidáman lovagoltam hol előttük, hol lemaradva kissé, máskor pedig közöttük, valamennyire próbálva megismerni őket, ha más nem, legalábbis a nevüket.
Viszont nem engedtem el azt a szokásomat, hogy az utolsó egy-két mérföldet megtartsam magamnak gondolkodásra. A legutóbbi ilyen esetből tanulva azonban most nem szándékoztam a kíséretre bízni a lovamat.
- Kérem, én innen gyalog megyek, addig menjenek, és készítsék elő a parókiát - mondtam közben leugorva a lovamról, és kantárját fogva készülve magam mellett vezetni az állatot.

Lothar Grünewald

Lothar Grünewald
Keresztes Lovag
Keresztes Lovag

Husszú idő után újra lovon. Már el is felejtettem mennyivel jobb így. Istennek hála az utóbbi időben sokat tudtam olvasni, a lelkemre istápolására is volt időm, és végre misén is részt tuttam venni, szinte egy alkalmat sem kellett kihagynom. Fantasztikus volt ez a kis "pihenés".
Most viszont ennek vége, és ennek is nagyon örülök. Nem számítok különösebben nagy feladatra, de hát Isten útjai kifürkészhetetlenek...
A kíséret nem éppen a legjobb és legalkalmasabb lovakokból áll, de hiszem, hogy megfelelően helyt tudunk majd állni.
Gondolataimban elmerülve lassanbban ért tudatomig a klerikus kisasszony szavai.
- Elnézést kérek, de biztosan jó ötlet ez? Mármint... tudtommal a szabályzat kimondja, hogy nem hagyhatjuk önt kíséret nélkül. Ha nem bánja, akár gyalog is, de itt maradnék pár lépés távolságból. - válaszoltam kissé értetlenkedve a kérésre.

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus

A teljesen szokásos forgatókönyv úgy festett volna, hogy furcsán, némelyik lovag kissé talán aggódva néz rám, de végülis szó nélkül bólintanak megértve, hogy teljesen komolyan gondolom a kérést, ami parancs is lehetne.
Most viszont nem ez történt. Pontosabban az egyik lovag nem fogadta csendben a szavaimat.
Nem lettem viszont dühös. Rámosolyogtam a férfira.
- Herr Grünewald, igaz? - kérdeztem felé fordulva, biztos akarva lenni, hogy jól emlékszem a nevére. - Tán aggódik, hogy szűk 2 mérföld gyalogúton bajom esik? - néztem rá. Nem tudtam, hogy vajon mennyire vesz komolyan, mint nőt az inkvizitorok között. Mindenesetre meg kívántam követelni magamnak azt, hogy ne nézzenek kevesebbnek, vagy gyengébbnek amiatt, hogy nőnek születtem. - vagy talán Ön maga az, aki jelentkezne számonkérésre, amiért a kérésemnek engedve megszegte a szabályzatot? - folytattam, de készülve, hogy mit mondjak, ha makacskodik. Egyáltalán nem volt Lothar ellenszenves, és egyébként sem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, ha a lelkiismerete azt diktálja, hogy ha a védelmemmel bízták meg, akkor ne hagyjon magamra arra a pár órára sem.

Lothar Grünewald

Lothar Grünewald
Keresztes Lovag
Keresztes Lovag

Leszállva lovamról,a kantárszárat tovább adom. - Vigyétek magatokkal, és kérlek a szemét nézzétek meg. Igen csak balra húzott, nehéz volt tartani. Lehet, hogy beteg. - kértem előttem haladó társamat. Félek, hogy ennek is valami baja lenne. Eddig zömében pórul jártam, vagy a lábára sántult le, vagy valamilyen betegség vitte el a lovat amit kaptam.
Hátrafordulok fejemmel Frau Holzer felé.
- A szabályzatok betartása miatt lehetek ott ahol vagyok, ezért igyekszem eleget tenni nekik. Az ön védelme pedig megkívánja, hogy itt maradjak, arra az esetre, ha bármi történne. Ragaszkodom hozzá. - válaszoltam.
Hirtelen nem is értettem a kérdéseit, de legalább amíg a lovat előre adtam volt időm gondolkozni válaszon. Remélem nem veszi kioktatásnak... távol álljon tőlem, hogy megsértsek egy hölgyet.
Igyekezve tartani a tempót, mellé lépek és így követem tovább. Lecsatolom övemről a kulacsomat, és felé nyújtom, remélve ezzel kiengesztelem valamelyest, ha megbántottam volna.

Robin Holzer

Robin Holzer
Klerikus
Klerikus

Egy gondomat még a válasz előtt megoldotta. Ugyanis arra a következtetésre jutottam, hogy ha nem enged belőle, hogy nem hagyhat egyedül, akkor a többieket elküldöm, és felajánlom, hogy tartson velem. Nem mintha ezeken a mérföldeken nagyon beszédes társaságnak ígérkeznék...  Komolyan úgy terveztem hogy a legmegfelelőbb kiindulási pont megkeresésén fogom az agyamat járatni a séta közben.
Figyeltem, ahogy válaszolt... Nem érződött lekicsinylés, vagy lenézés a szavaiból. Inkább becsület, és előzékenység.
- Ha ez ilyen fontos önnek, tegyen úgy - bólintottam rá végülis a szándékára barátságosan. - És kérem, bocsásson meg, ha közben nem vagyok izgalmasnak mondható társaság. Az előttünk álló feladat igényel némi tervezést, amit egy ilyen néhány mérföldes séta nagyban segít - osztottam meg vele az okát és célját furcsa kívánságomnak, miközben a többiek már elindultak, hogy eleget tegyenek a kérésünknek.
A fejembe viszont kíváncsiság kúszott. Tényleg ilyen fontos neki a tisztessége, hogy a megőrzéséért szembemegy egy inkvizitorral? Vagy rosszul láttam, és más van a dolog mögött?
- Árulja el, mit tett volna, ha ragaszkodom hozzá, hogy magamra hagyjon? - kérdeztem néhány percnyi hallgatás után, miután nem tudtam a gondolataimat a megbízásra terelni.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.