A rideg valóság úgy ölelt körül, akár a dermesztő északi hideg. Fejem előredőlt, hajam alám lógott a semmibe. Ahogyan megmozdítottam a fejem, láncok csörgését hallottam és iszonyatos fájdalmat a karjaimban. Amennyire tudtam, oldalra fordítottam a fejem, így vastag, legalább egy ujjnyi láncokat láttam amelyek a levegőbe lógattak. Ernyedtem hajtottam le a fejem, bámulva magam alatt lévő apró, ám mély tavat. Egy kör alakú helyen voltam, napfény szűrődött be odafentről, ám tudtam hogy mélyen vagyok. Nagyon mélyen. Rettentően fáztam, egyetlen szál gatyám sem volt több dísznél. Sebekkel és zúzódásokkal voltam teli, éreztem hogy a kihűlőben lévő testemből a meleg vérem apró cseppekben hullott a tó csendes vizébe apró hullámokat gerjesztve az amúgy teljesen sima felületen. Magamra bámultam, próbáltam felmérni hogyan is nézek ki is vagyok valójában, de semmi sem jutott az eszembe. Sem emlékek, sem tulajdonságok, még csak azt sem tudtam mit gondoljak. Valami furcsaság tűnt fel rajtam, a hátamról hatalmas szárnyak lógtak le. Meredten bámultam rájuk, nem tudtam mire véljem őket. Mi vagyok én ? Fészkelődni kezdtem, s a víztükörben láttam, hogy szárnyak belőlem nőttek ki. Megijedtem. Egy ajtó sarokvasának durva csikorgása hallatszott majd egy női hangot hallottam.
- Engedd le, nem akarom hogy időelőtt kimúljon. - mondta egy finom, érett nő hang. A láncok engedtek, és én a jéghideg vízbe csapódtam. Csapkodni kezdtem, rettenetesen féltem. Nem akartam megfulladni, a mélybe veszni. Vergődésem közepette még a szárnyaim is akadályoztak, minden erőmmel próbáltam a vízfelszínen maradni. A nehéz láncok pedig húztak lefelé, rettentő súlyukkal a meggyengült testem nem bírt ellenkezni. A jéghideg víz megdermesztett, éreztem hogy görcsbe rándulnak a végtagjaim és a sebeim elképesztő fájdalommal nyilalnak belém. Süllyedtem le a mélybe és halálfélelem teljesen a hatalmába kerített.
''NEM AKAROK MEGHALNI !''
Ekkor hirtelen felfelé kezdett húzni egy felfoghatatlan erő, és a felszínre törtem. Rémülten kapkodtam levegőért, és vad kapkodással megkapaszkodtam a tó kővel kirakott szegélyén. Kapaszkodtam ám a felmászáshoz viszont már nem volt erőm, ujjaim elfehéredve szorították a mohával benőtt szegélyt. Rettegtem, hogy mi fog következni ezután. Egy kéz érintettem meg az arcomat, kedvesen végigsimítva rajta, majd éreztem hogy visszanyomnak a víz alá. Veszettül kapálóztam, ujjaimmal vadul próbáltam lefejteni a hajamba markoló kezet, hogy megmenekülhessek. Alig egy perc után már kifogytam a levegőből, hiszen levegőt sem tudtam venni, már az ájulás környékezett meg. Erős fájdalom szakított bele a hajtöveimbe, éreztem ahogy a hajamat tépve felrántanak a felszínre.
- Emeld ki, holtan semmi haszna nem lessz. - szólalt meg egy férfihang, mire elengedték a hajam és a karomnál fogva durván kirángattak jéghideg vízből. Bevertem a könyököm é a térdem is, végigkarcoltak a kövek repedései is. Összekucorodtam és remegtem, újra elfogott a félelem, nem akartam viszakerülni oda. Rettegve vártam most mi fog következni. Teljesen kiszolgáltatott voltam, még ha akartam volna sem tudtam volna tenni semmit. A szárnyaim furcsán körülöleltek, én pedig egyfajta takaróként rejtőztem el köztük.
- Szerinted ő elég jó lessz a Fúriának ? - kérdezte a férfi hang, és ekkor keményen oldalba rúgtak. Az becsapódás erejétől a falnak repültem, amit egy éles fájdalom és alig hallható roppanás követett. Talán a szárnyam volt az.
- Szerinted ő lessz-e elég jó Fúriának ? - kérdezett vissza a női hang, majd egy csizma a fejemre lépett. - Sosem az volt a kérdés, hogy ő elbírja-e a Fúriát. - folytatta a női hang, miközben az arcomon keményen csattant a kemény kövön. Próbáltam összehúzni magam olyan kicsinek amennyire csak lehetett. Egy gombostűfej nagyobb lehetett volna nálam.
- Azt hiszem ezt majd az idő és az eredmények derítik ki. - felelte a férfi hang, majd újfent megragadtak, és talpra rántottak. Egy hosszú folyosón húztak végig, én pedig ernyedten, pihegve lógtam a karjaikban. A folyosó mintáit figyelve próbáltam felocsúdni dermedtségemből. A folyosót egy nagyobb terem követte, már amennyire meg tudtam állapítani a lehajtott fejem látási szögéből. Itt keményen a földre dobtak, ám viszonlag puhán landoltam egy szőnyegen. Meglepődve tapasztaltam, hogy itt már meleg van, de nem mertem felnézni hogy szemügyre vegyem honnan jön. Erős ütés ért a fejemen amitől felrepedt a bőr, szédülni kezdtem, és a hányinger kerülgetett.
- Ezt azért mert nem tudtál kimászni magadtól. - hangzott a válasz a fejemeben keringő miértre. Ezt egy kemény rúgás követte, a gyomromba, amitől vért öklendeztem fel. Más nem is tudtam, hiszen nem volt bennem semmi. Rettentően féltem, féltem hogy mit tesznek velem, és mit követtem el, hogy ezt érdemlem. Néhány sebem felfakadt, és a testemen szétfolyó a meleg, ragadós vérem némi melegséggel töltött el. Újfent kezek ragadtak meg, és keményen talpra rángattak. Kinyitottam a szemem, ám csak egy csizmatalpat láttam amely felém közelített elképesztő sebességgel. Próbáltam az arcom elé rántani a kezem és a szárnyaim, ám messze elkéstem, a rúgás erejétől hátrarepültem, egyenesen valami polcféleségnek csapódva. A szárnyaim kissé tompították a becsapódás erejét, ám még így is keményen csattantam a kemény felületnek. Könyvek potyogtak rám és én újfent összekucorodtam. Nem akartam semmit, csak elbújni, messze lenni innen, valahol ahol nincs...nincs...nincs micsoda ? Végül is mire vágyom ? Mire vágyhatok ?
- Legalább megprólta kivédeni. Lássuk akkor a reakcióit. Állj fel ! -parancsolt rám a női hang. Megpróbáltam felálni ám minden mozdulatomat számos éles fájdalom kísérte, így meggörnyedve voltam csak képes talpra kászálódni. Az első dolog amit megláttam, két magas ember volt. Egyikük egy gyönyörű nő volt, hosszú fehér hajzattal. Két sárgán világító szeme egyenesen engem nézett, meglehetősen félelmetes és egyben gyönyörű látványt nyújtott. A homloka közepén a vérvörös hold jel ült, míg arca két szélén szintén ilyen színű csíkok húzódtak. Fehér ruháját, vörös csíkok díszítették, vállán egy gyönyörű prémes bundát viselt. Unott érdektelen arckifejezéséből ítélve nem sok jót sejtettem. Egy asztalon ült, amelynél egy szintén fehér hajú férfi ült. Ruházatban és kinézetben tökéletes hasonmása volt a nőnek, valószínűleg ikrek lehettek. A szoba bal oldalán egy kandalló kapott helyet ám ablakok nem voltak, csupán gyertyák amelyek kellemes meleg színbe öltöztették a szobát. Középpen két asztal kapott helyet, amelyeken és mellettük hatalmas papírhalmot láttam.
A szemem előtt valami villant, majd egy dobótőrt láttam felém repülni. Éppen hogy el tudtam hajolni, ám így szépen megsebezte az arcomat. Újabb és újabb dobótőrök villantak meg nő kezében, én pedig próbáltam elhajolni. Az első kettő elől még ment is, ám ezután éles fájdalom keretében éreztem egyet a vállamban. Megpróbáltam félreugrani, ám ekkor valami erősen visszarántott, és odapillantva már láttam is miért. A két tőr nem ment félre, csupán a szárnyimat átfúrva odaszegezett engem, tiszta célpontot kínálva az újabb pengéknek. Megriadtam, ám ennek következményeképpen újabbak találtak el, még három fúródott belém, mire földre csuklottam. Ekkor a nő a másikhoz fordult, és az utolsó tőrt még könnyedén a fejemen landoló könyvbe dobva megszólalt.
- Túlélte. - kacagott fel, majd megfordulva egy másik íróasztalhoz lépett. - Viszont a szárnyai sokat korlátozzák. El fog kelleni távolítani őket. - mondta rosszallóan. Eltávolítani ? Mégis hogyan érti ?
- Túlélte, igaz. - válaszolta a férfi majd felállt az asztaltól. Lassan odacammogott hozzám, majd kirángatta belőlem a tőröket. - Tudsz beszélni ? - kérdezte. Beszélni ? Eddig még hang nem jött ki a torkomon, és szinte nem is tudtam arról hogy képes lehetek ilyenre. Megragadott majd a levegőbe emelt, s vad kapálózásomat pedig azzal fékezte meg hogy kiurasztotta néhány ujjam. Alaposan méregetett, és én szorításától fuldokolva húztam markoltam a kezét.
- Úgy tűnik nincs baja a hangszálaival. De beszéd még eltarthat egy ideig. - felelte oda a másiknak, majd ledobott a földre. A nő még jegyzetelt valamit, majd felállt az asztaltól. Lassú, kimért léptekkel sétált hozzám, én pedig minden lépése után egyre jobban rettegtem. A közeledő csizma látványa erős félelmeket keltett bennem. Nem akartam több verést, nem akartam több fájdalmat. A szemeiből könnyek csordultak ki, és reszketni kezdtem a félelemtől. Megragadta a kezem és erős fájdalmak árán visszarakta az ujjaimat. Némán tűrtem, rettegve attól ha bármit tennék még többet kapnák. Halára voltam rémülve.
- Én a Nővérkéd vagyok. - mondta szelíden mosollyal az arcán. Ezt valahogy furcsán kedvesnek találtam. Az ő mosolya volt az első kedvesség amit kaptam. Hosszú ujjaival beletúrt a hajamba, majd megsimogatott, akár kisállatokat szokás. A férfi eközben kötszert és gyolcsot hozott, amivel elkezdte bekötözni a sebeimet.
- Én pedig a Bátyókád. - mondta nekem a férfi, miközben ő is szelíden mosolygott. A mosoly jót jelent, ennyit jegyeztem meg mielőtt minden elsötétült volna.
-----
A testemből kiszökő melegség érzetét a jeges valóság váltotta fel, s a lánccsörgésem ébresztett. Újfent a levegőben, lógtam a tegnapi nap emlékei még zavartan kavarogtak bennem. Ki vagyok ? Mit keresek itt ? Mi történik ? Kérdések százai rohamozták meg az elmém, ám válaszokat sehol sem találtak. Elernyedtem, és lehajtom a fejem, csendben bámulom a vízbe lógó hajköteget. A szárnyaim egyfajta burokként hajoltak fölém, olyan szorosan amennyire csak lehetett. Halk léptekre lettem figyelmes, a kemény kőhöz csapódó csizmasarok hangját ismertem fel. Próbálom felemelni a fejem, ám nem sok erőt vagyok képes kisajtolni, ezért csak egy kósza pillantásra futja. Újfent ők azok.
- Megkezdjük az alany elmeállapotának vizsgálatát. - mondja a nő, majd felemeli a karját. A férfi jegyzetelni kezd, és némán bólint egyet. Valami furcsa érzés fog el hirtelen. Mintha valami ismeretlen, idegen erő próbálna belém férkőzni. Nem akarom, félek tőle, elhúzódnák, ám képtelen vagyok rá. Megrázkódok mintha le tudnám rázni magamról, ám az erő egyre erősebben nyomul az elmémbe. Elfog a rettegés, az eszelős félelem ahogyan egyre jobban tudatosul benne a tény, hogy valami nagyon, nagyon rossz közelít felém. Mély, tompa fájdalmat érzek, mintha valami elképesztő erő próbálna összenyomni. Küzdök ellene, ahogyan csak tudok, harcolok a maradék erőmmel, nem...nem...NEM AKAROM ! Ám olyan vagyok számára mint bogár a csizmatalpnak, eltipor és eddig ismeretlen fájdalom közepette a egyenesen a szívembe hatol. Félelmetes és iszonyatató érzés ez. Olyan érzés lehet ez, mint amikor egy ember rátapos a hangyára, aki akárhogyan küzd a másik hihetetlenül nagy ereje csak összenyomja. Hangosan felordítok, rázkódni kezdek, térdeim összekoccannak, karjaim megfeszülnek, az ereim kidagadnak. Sosem éreztem még ilyet. Erősen reszketés közepette, még a gondolataim is megszűnnek. Az idegen erő lassan szétárad bennem, szívem minden egyes dobbanásánál érzem a véremben. Benne lüktet, minden lüktetésnél pedig mintha gyökeret eresztene. Ahogyan a pumpálódó vérem lüktet, egyre jobban szétárad bennem a métely. Egy pillanatra enyhül minden, teljesen elgyengült izmaim megadva magukat testem súlyának, így csapódok neki a láncnak. Erősen ránt vissza, majd kitépi a karjaimat a helyükről. Zihálok kissé, próbálom felfogni mi is történik, ám néhány szempillantásnál nem tart tovább a szünet. Pont mielőtt még megkönnyebbülnék, újra érzem még intenzívebben, még fájdalamasabban. Keservesen ordítok újra, elkínzottan és meggyötörten, ezt az érzést mélyen a lelkembe véstem. Az ordításom viszhangzik a szűk falak között, egyre hangosabban, a saját ordításom az egyetlen hang amit hallani lehet. Sírva fakadok, könnyeim patakokban folynak arcomon, s hullanak le a mélybe. Nem bírom ezt tovább, így egy kisseb szünetben könyörögni kezdek.
- Ké-kér-kérlek...ne...ne...neeee ! - könyörgök, könnyes szemmel. Nem értem miért bántanak, mit tettem, és azt sem mit tehetnék hogy ne tegyék ezt velem. Rettegek, nagyon félek hogy mi történik velem. Látom hogy a szavaim leperegnek róla, semmi figyelmet nem tulajdonít nekik. Csüggedten lehajtom a fejem, fogalmam sincs mi következik.
- Erősebb az ellenállóképessége mint az eddigieknek. - feleli a nő ridegen. Egy pillanatra enyhül a fájdalom időt adva hogy némileg észhez térjek. A szárnyaimat magamhoz húzom olyan szorosan ahogy csak bírom, mintha csak pajzsként védenének.
- Az övé erősebb, vagy csupán az eddigek voltak gyengék ? - kérdez vissza a férfi enyhe éllel a hangjában. Nem tekint rám, csak gyorsan jegyzetel.
- Talán az lenne a jó szó rá, hogy másféleképpen reagál az eddig használt módszerekre. - mondja a nő, miközben kissé eltűnődik. - Meglep, hogy még nem vesztette eszméletét.
- Arra célzol hogy talán már eszméletlennek kéne lennie ? - szúr vissza a férfi, egy pillanatra sem tekintve fel - Talán nem az erősebb lenne a megfelelőbb Fúriának ?
- Nem kihívás, ha engem kérdezel. - válaszolja a nő, majd érzem hogy a szívem gyorsulni kezd, a kapkodni kezdem a levegőt, és felemelkedek. A kín olyan elviselhetetlen, még ordítani sem bírok, csupán tátogok a semmibe. Levegőért kapkodva, az egyetlen érzés ami a szívemet éri, amely őrült tempóban pumpálva a vért majd szétdurran, az ereim pedig kidagadnak. Minden gondolatomat a fájdalom érzete tölti be, veszettül próbálnák rázkódni, ám testem nem engedelemeskedik az elmém parancsainak. Azt hittem nem lehet növelni ezt a kínt, ám ekkor még intenzívebb még erősebb fájdalom tör meg, és én térdre borulok előtte. Ezt nem tudom elviselni, érzem ahogyan a gondolataim néma sikolya betölti a fejem, kiirtva az akaratom utolsó morzsáját is. Ekkor pedig minden megszűnik létezni, üres héjként lebegek a semmiben. Zuhanni kezdek, majd a láncok újfent fájdalmasan rántanak vissza. A fájdalom...már nem érzem...ahogyan semmi más sem... Tompán nézek körbe, megfásult tekintettel meredek előre, ám nincs bennem semmi.
''Bennem ?''
Az elmém megnyílt számukra, képtelen vagyok immáron bármiféle ellenállásra. Érzem hogy kutatnak bennem, feltúrják az kíváncsian feltúrják az érzéseimet, jegyzetelik a gondolataimat. Ők kérdeznek én csupán beszélek, azt sem tudom mit, ám minden kérdésükre elködösült tekintettel válaszolok. Üres vagyok. Sosem gondoltam volna hogy létezik ilyen állapot is. Nincsenek gondolataim, sem érzéseim, szinte én magam sem...vagyok. Nem fogom fel hogy mi történik, csupán bámulom a víztükörben lógó önmagam képét.
- Kérlek, kérlek...hagyjatok engem... - könyörgök újfent, ahogyan kissé visszanyertem eszméletem. Még ott dübörög bennem a fájdalom maradéka, ám megpróbálom összeszedni magam. Nem akarom újra átélni ezt. - Kérlek...bármit megteszek.
- Az alany rendben van az eddig vizsgálatok szerint. - mondja a nő, kissé elégedetten. A hajába túr, majd könnyedén oldalra veti, mintha az egész számára csak könnyed szórakozás lenne.
- Eddig minden a tervek szerint halad ezek szerint. - feleli a férfi elmerengve, miközben a jegyzetei között lapozgat - Most mi is következik ? Hmm... Á igen. A kedvenc részed.
- A test vizsgálata. - mondja a nő kis élvezettel a hangjában, csettintve egyet a nyelvével. - Már nem tart soká, ÍGÉREM. -fordul felém kedves mosollyal az arcán. A tó széléhez lép, és kinyújtva karját lágyan végigsimítja az arcomat, letörölve a könnyeimet. Tekintete őszinte és én hinni is akarok neki. Hinni akarok benne hogy a borzalmaim egyszer végetérnek, és valami...valami jobb fog történni velem. Újra elsírom magam, ám ezúttal a megkönnyebbüléstől, könnyeim némán folynak le a kezére.
- Kö-kö...köszönöm. - hebegem teljesen összezavarodva. Kedvességet mutat felém, én pedig nem átallom megragadni az első kedves arcot aki hozzám szóll. Eddig a kínokon felül nem ismertem semmi mást. Úgy érzem sokkal tartozom neki, elvégre kedves velem, még a kínjaimat is megszüntette, és...és megígérte. Mosolyog. A mosoly pedig jót jelent, mert ő tanította ezt meg...ő...ő...
''Nővérkém''
-----
A Nővérékém kedvesen mosolyog, miközben ráfekszem az asztalra. A Bátyókám is mosolyog, most rossz nem következhet. Még ételt is kaptam. Jól érzem magam. Nővérkém jutalmul még egy almát is adott nekem, amit boldog mosollyal majszoltam el, valóban finom volt. Betakartak takaróval, még a fejemet is megsimogatták, szinte sosem éreztem ilyen...ilyen...
''Boldognak ?''
Bár párszor még kapok verést ha nem iszom meg amit adnak nekem, vagy éppen rosszul mondom a szavakat, ám ha mindent jól csinálok akkor kedvesen mosolyogonak, és ha ügyes voltam még jutalom is járt érte.
- Így ni, és most a kezeidet dugd be ide ! - vezényelt az én kedves Nővérkém. Ha ő mondja én örömmel megteszem. Ahogy bedugtam a kezeimet, szíjakat csatoltak rá, ezt számomra kissé értelmetlen volt. Hassal feküdtem fel, szárnyaim pedig könnyedén pihentek rajtam. Kezdtem megszokni őket, titokban talán meg is szerettem őket. Amikor nem figyeltek, a víz tükrében mozgatni tanultam őket. Egyszer talán repülni is képes lennék velük, és akkor elrepíteném a Nővérkémet és a Bátyókámat egy sokkal szebb helyre. A könyvekben sokat olvastam szép helyekről, messzi távoli vidékekről. Olyan helyekről ahol sok fa van és egy elfnek nevezett nép éll. Vagy a hatalamas katedrálisról amely állítólag olyan gyönyörű. Annyi helyre elrepülnék velük hármasban.
- Rendben, megvagyunk. - szólalt meg a Bátyókám. Az eddig arcomat simogató Nővérkém arcáról eltűnt a mosoly, ami megrémített. Ha nincs mosoly akkor jönnek a rossz dolgok.
- Akkor add ide a fűrészt. Kezdjük a jobb oldalival. - felelte a Nővérkém, ám én nem értettem miről beszélnek. Ekkor erős kezek markoltám meg az egyik szárnyamat és éles fájdalom hasított a szárnyaim tövébe. A fájdalom iszonyatos volt. Vergődni kezdtem, úgy ahogyan csak tudtam, megpróbáltam kiszabadulni ám mindhiába. A szíjjak erősen szorítottak, az eszeveszett vergődésemből csupán enyhe rázkódás volt észrevehető. A fűrész kegyetlen lassúsággal és iszonyatos, embertelen fájdalommal vágta át az én szeretett szárnyam és egyben...az álmaim. Sírtam és üvöltöttem ám tudtam hogy nincs kegyelem. Nem mosolyognak. Minden egyes húzás élesen éreztem, a kínomban vergődve az ordítás maradt egyedül nekem. A recés pengés pedig mélyen belehasítottak az én imádott szárnyaimba, vért fröcskölve szét a szobában. Az ordításomat eddig kísérő ropogást egy hangos reccsenés váltotta fel, majd tompa puffanás zárta le, ahogyan valami nagy a földnek csapódik.
- Ezzel megvolnánk, most jöhet a bal. - mondta a Nővérkém, majd éreztem hogy megmarkolják a másikat is. Vergődni és csapkodni kezdtem próbáltam megnehezíteni a dolgukat annyira amennyire csak lehet. Nem nem adom a másikat ! Meg sem fordult a fejemben, hogy mihez kezdhetek egy szárnyal, de semmiképpen sem akartam elveszíteni őket, hiszen ha ők sem lesznek velem a magányos óráimban, ki fog vigyázni rám ?
- Lejjebb lejjebb, nem akarok csonkokat ! - szólt a Bátyókám. - Fenemód vergődik az alany. - mondta tovább majd többször a fejemre csapott valami nehezebb súlyú eszközzel, amitől vér csurgott az arcomba. Nem érdekelt mennyire fáj, csak nem akartam elveszítni a szárnyamat. Az utolsó ütés erejétől a fejem kissé lehajlott, amitől a látószögembe került valami. A jobb oldali szárnyam. Ekkor összeomlott bennem minden. A szabadságom, az álmaim, mind odavesztek, egyetlen perc alatt. A Nővérkém és a Bátyókám elvettek tőlem mindent. Furcsamód nem tudtam gyűlölni érte őket, csupán egy új szívszaggató érzés jelent meg bennem. Észre sem vettem ahogyan a másik szárnyam recsegve ropogva megadja magát, majd a földre hull. Némán, üresen néztem lefelé, le egyenesen a szabadság szárnyaira. Most a földön hevertek, a mocsokban egy nagy vértócsával körülvéve. A remény hogy talán egyszer elrepülhetek innen, szertefoszlott. Nem tudtam eldönteni, vajon az fájt-e jobban, hogy nem repültem, vagy az hogy soha nem is tehettem volna meg...
- Szép és tiszta munka. Most pedig a Fúria... - szólt a Bátyókám, de én már csak tompán hallottam a hangját. Néhány perc után a Nővérkém arca simult az enyémhez, kedvesen simogatva és mosolyogva. A mosoly. A mosoly az jó. Tehát most...jó.
- Mosolyogj, olyankor mindig jó dolgok történnek. - rebegte nekem halkan. Valamiért, úgy éreztem hihetek neki, ezért ködös tekintettel egy mosolyfélével próbálkoztam. Nem tudom miféle arckifejezést vághattam ám a nővérkém a fejemre tette a kezét és előttem elsötétült minden. A mosoly az jó. Mosolygok. Most jó dolog fog történni velem.
A sötétségben lebegve összehúztam magam, próbáltam aprónak lenni, elég aprónak ahhoz hogy a parányi fénysugárba még beleférjek. Szendergős állapotomból nem szándékoztam felébrendni, csupán a gondolataim repültek el a semmibe. Sötét fekete színű volt a bőröm, mély fekete akár maga a sötétség.
''Egyedül vagyok''
//Nem vagy egyedül...//
''Ki vagy te ?''
//Vagyok aki vagyok.//
''Velem vagy ?''
//Csupán a nézőpontod kérdése.//
Riadtan tekintettem körül a sötétségben, ám nem láttam senkit. Karommal átölelve a lábaimat a térdem közé fúrtam a fejem. Vajon ki lehetett ez a hang ? Vajon mi lehetett ő ? Ötletem sem, volt így megpróbáltam körbefonni magamat a szárnyimmal, ám semmi nem történt. Tényleg, a szárnyaim. A hűséges barátaim. Sírni kezdtem.
//Miért sírsz ?//
''Mert szomorú vagyok.''
//Miért vagy szomorú ?//
''Mert egyedül maradtam.''
//Én itt vagyok veled.//
''Velem maradsz ?''
//Veled, ha te is ezt szeretnéd.//
''Nem hagysz el soha ?''
//Mindvégig melletted maradok//
''A mosolyodra ígéred ?''
//A mosolyomra ígérem.//
Felemeltem a fejem, és körbenéztem. Előttem a sötétségből egy alak kezdett formálódni, egy gyönyörű, női alak. Fehéren izzott, teljesen elkülönbözött a sötétségtől. Nem tudtam körbeírni, vagy megfogalmazni mit is látok valójában, ahogyan azt sem tudtam eldönteni, káprázik a szemem vagy tényleg látom amit látok. Elmosolyodott, majd kilépett a sötétségből, szeme egyenesen az enyémbe mélyedt. Belépett a fénysugárba és megérintette az arcomat. Szinte azonnal tudtam, hogy ő nem fog lehagyni. Kedvesen átölelt, és valami furcsa, meleg érzés áradt belőle. Nem értettem.
''Mit érzek most ?''
//Szeretetet.//
''Ez kellemes, meleg, jól eső érzés.''
//Én is így gondolom.//
''Éreznek ilyet mások is ?''
//Mindenki másképp érzi.//
Nem tudtam mit felelni, csak hagytam hogy odahúzzon magához. Én aprócska voltam, ő pedig hatalmas, teljesen körbeölelt, szinte elnyelt. A jóleső meleg érzés egyre erősebb és intenzívebb lett amitől kicsordultak a könnyeim. Ő kedvesen letörölgette a könnyeket, és szorosabban ölelt.
//Sok gonoszság történt veled.//
''Sokszor volt olyan amikor nem tudtam mosolyogni.''
//Engedd meg hogy segítsek neked.//
''Hogyan ?''
//Én leszek a Gonoszságod. Én leszek a Fájdalmad.//
''Megtennéd értem ?''
Nem válaszolt, csak egyszerűen énekelni kezdett. Hangja lágy volt és nyugtató, és az vettem észre, hogy mély sötét színem belé vándorol át, az ő fényessége pedig belém. Az éneke egy pillanatra sem állt meg, örökre megjegyeztem azt a dallamot. Összekeverdett majd pontosan helyet cseréltek, immáron én voltam aki fényesen ragyogott, és ő volt a sötétség aki elnyelte a fényt. Éreztem ahogy egybeolvad velem, azt ahogyan a gondolatai az enyémek lesznek, ahogyan ő és én teljesen egyé válunk. Ekkor már nem tudtam megmondani hol kezdődök én, és hol végződik ő.
-----
''Tedd amit tenned kell.''
//Biztosan ezt akarod ?//
''Igen, ezt. Szabad akarok lenni.''
A tóba csapódva keltem fel, a jeges víz ölelése gyorsan meghozta az éberségem. A sebeim kínzó forrósága csupán egy pillanat alatt eltűnt, és az életbenmaradásért való harc lépett a helyébe. Erősen küzdve sikerült megkapaszkodnom a partban. Lihegve kászálódtam ki a dermesztően hideg vízből, ahol már vártak engem. Érdeklődve figyeltek, és a Bátyókám szorgalmasan jegyzetelt, miközben a Nővérkém leoldotta rólam a láncokat. Mindketten mosolyogtak, és erősen közrefogva újfent a terembe vezettek. Tudtam hogy itt az idő, vagy most vagy soha. A terembe lépve elkövették a végzetes hibát, amelyre már egy idej vártam. Mindketten előttem léptek be, oda sem figyelve rám. Én nem is ártottam volna nekik, képtelen lettem volna rá...ám Ő igen. Hagytam hogy elhalványodjon a tudatom, visszasüllyedve az öntudatlanság állapotába, míg a Ő a helyemre lépett...
Azonnal felismertem a lehetőséget, ahogyan beléptem a terembe. Jobb oldali az ajtó mellől könnyedén leemeltem két gyertyát, és felkacagtam. A hangom más volt, idegen volt és távoli, a hangszínem nem is hasonlított a test eredeti tulajdonosáéra.
- Nőővérkééém ! - kiáltottam, hogy felvonjam a figyelmét, aki erre szinte azonnal megfordult a meglepetéstől. Egyenesen a két szemébe döftem a gyertyákat, sikeresen megvakítva őt. A láng sisteregve aludt ki a szemgödrében, amit egy fülrepesztően éles sikoly követett. Hátratántorodva tovább sikoltozott ám nem volt időm vele törődni a veszélyesebb ellenfél felé fordultam. A férfi az egy pillanatra ledermedt, ám szinte azonnnal felemelte a kezét hogy a három méteres távolságból valamiféle varázslattal támadjon meg. Esélye sem volt, ugyanis én gyors elrugaszkodás közepette az első tárgyat ragadtam meg a baloldalt lévő kisszekrényről, ami a kezem ügyébe esett. Egy szikét. Egyenesen a tenyerébe vágtam amit egy üvöltés követett, majd vállal nekicsapódva sikeresen feldöntöttem. Tudtam hogy testi erőben felülmúlna, így a sikeresen megszerzett előnyömből gazdálkodva egy lopott pillantás vetettem a környezetemre, fegyver után kutatva. A nő eközben a szoba oldalának támaszkodva állva sikoltott, és a szemeit fogta amelyből vér csurgott alá. Egy fejszét vettem észre alig négy méterre tőlem az ajtó mellet, ám úgy tűnt, ezt a férfi is észrevette hiszen az ép kezével megpróbálta elkapni a lábam, hogy a földre rántson. Sikertelenül. Vetődés közben megragadtam a fejsze nyelét, és fekvő helyzetemben úgy lendítve meg ahogyan csak tudtam, biztos volttam benne hogy utánam veti magát. Így is volt, dühödt ordítás közepette rohant rám, ám rohamát elkaszálta az oldalába csapódó fejsze, amitől az íróasztalnak tántorodott. Vér fröcskölt szerteszét, beterítve a falat és engem is.
- Te nyomorult ! - üvöltötte, ám másra már képtelen volt. Még fekve indultam rohamra, útközben állva valahogy két lábra megpróbálva elkapni a fejsze felém ágaskodó nyelét. Tudnom kellett volna hogy számít erre. A felém repülő két kést már képtelen voltam kikerülni amelyek a vállamba, és a combomba fúródtak. Bár ez lelassította, de meg nem álította a rohamom. Csupán a sebesülései engedték hogy elhibázza, és azt is felfogtam, hogy ilyen nem lessz még egyszer. Oldalra pillantva láttam hogy a nő kétségbeesetten próbál mágiát használni. Ahogyan elértem, megragadtam a férfit majd egyenesen a nő célzásának útjába lőttem. A férfi tántorogva próbált talpon marani, bár ha elesett volna, talán életben maradt volna. Szélesen elvigyorodtam, ahogyan a férfi arany színűen világító szemébe néztem. A nő kezéből kirobbanó villám telibe találta a férfit, húscafatokra robbantva őt, és beterítve vele a szobát. A robbanás ereje hátralökött, így egyenesen a kandalló széllének csapódtam, és félelmetes reccsenést hallottam, miközben elöntött a fájdalom.
- Eltaláltam ? Eltaláltam ? - kérdezgette a nő, én pedig olyan gyorsan kászálódtam talpra, ahogyan csak a sérüléseim engedték. Az első fegyver ami a kezem ügyébe esett, egy éles hentesbárd volt. Megteszi. Néhány lomha lépéssel a nő mögé kerültem, majd közel hajoltam hozzá.
- El bizony. - suttogtam a fülébe amitől az hangosan felsikoltva fordult meg, remélve hogy talán még lessz ideje mágiát használni. Nem volt. Lesújtottam a hentesbárddal a felém tartott kezére, könyök alól teljesen lemetszve azt. Fülrepesztő sikoly, és spirccelő vér kísérte a sikeremet, ám nem tétováztam tovább, azonnal lesújtottam újra, örökre elnémítva a nőt. Mindkettőt megöltem, mindennemű ellenérzés nélkül. Ahogy végignéztem magamon, tetőtől talpig vér borított, és tudtam, ez az egész csupán a pokoli szerencse műve volt. Nem mondtam volna hogy élvezetes volt, vagy meg akartam volna tenni. Csupán egy ígéret, volt a szabadság ígérete...
Mikor felébredtem, tetőtől talpig vér borított, és a szobát is. Bele sem tudtam gondolni mi történhetett, itt. Émelyegtem, és elhánytam magam, egy percig sem bírtam itt lenni, ezért átfutottam a szomszéd szobába, miközben zakatoltak a gondolataim. Biztos hogy ez volt a jó döntés ? Nem lehetett volna másképp ?
- Ez...ez..rettenetes. - mondtam félhangosan magamnak, miközben odaát a falnak dőlve kapkodtam a levegőért. Valahogy nem jutott eszembe az a rengeteg szörnyűség amit velem műveltek. Elborzasztott, és undort válotott ki belőlem a látvány.
//Akkor miért mosolyogsz ?//
- Én...én...nem is... - kaptam hebegve az arcomhoz, és legnagyobb meglepődésemre arcomon márványos, szelíd mosolyt tapintottam ki. Miért...miért mosolygok ? Ez nem helyes. Ez rossz. Vagy valahol mélyen úgy vélem, mégiscsak jogos volt ? Összecsuklottam és meghúztam magam. Ez volt az első lépésem a szabadság felé. Beletelt néhány órába, mire képes voltam valamennyire szembenézni az igazsággal. Tudatosítottam, hogy nem maradhatok itt, így átkutatva a házat elvettem ami kellett. Nehézkesen átkötöttem a még mindig sajgó régi sebeimet is, majd átöltöztem egy jobb öltözetbe. Felszerelkezvén azzal amit a házban találtam, egy fáklyával léptem ki az ajtón. Odakint már sötétedett, és úgy éreztem ideje búcsút inteni ennek a szörnyűséges helynek. Behajítottam a fáklyát, és a nyitott ajtón még néhány pillanatig néztem ahogyan lángra kapnak a könyvek, és a jegyzetfüzetek. A tűz lassan átterjed a bútorokra is, majd lángolt az egész épület. Valami végigfolyt az arcomon, könnyek voltak, érzelemmentes könnyek. Megforultam, és kissé bátortalanul szemezgettem az előttem elterülő erdővel, tétován léptem párat. Vajon merre, hova menjek ?
//Bárhova is mész, én veled tartok.//
''Örökkön örökké ?''
//Örökkön örökké...//
(Az első és a második fejezet között 5 nap, a második és a harmadik között 9 nap, a harmadik és a negyedik között pedig 17 nap)