Mióta megváltozott a világ, a haramiák iránti ellenérzéseim csak felerősödtek. Elszaporodtak szerte Veronián, én pedig nem sok jóérzést táplálhattam olyanok irányába, akik mások nyomorúságán akarnak nyerészkedni. Mintha az embernek nem volna épp elég baja, mikor egyik napról a másikra él: a megélhetés sokak számára vált bizonytalanná.
Vetek egy pillantást a szemem sarkából újdonsült utazótársamra. Sok mindent el lehetne talán mondani a lányról, de azt éppenséggel nem, hogy ne értette volna meg a helyzetet. Figyelem, ahogy tőrt ránt. Ha nem lett volna nála fegyver - amit el tudtam volna képzelni róla -, magam adtam volna át neki a saját tőröm, de így csak abban kell reménykednem, hogy tud is bánni vele. Ha szerencsénk van, akkor nem kell sokat használnia.
Én magam is a kardomért nyúlok. Fölöslegesnek tartom a válaszadást, hiszen egyébként sem várják meg, nyilvánvaló, hogy ha elvehetik a pénzünk helyett minden másunkat is az életünkkel együtt, még ha botorság is, megpróbálják. Nem fogok nyugtalanul aludni, amiért mindent megteszek, hogy megvédjem magunkat, ez biztos.
- Maradj a közelemben - szólok oda félhangosan a lánynak. Nem volna jó, ha elválasztanának minket egymástól és bár nem szeretném alábecsülni, nem tűnik veszedelmes harcosnak, könnyen meglehet, hogy őt nézik ki először. Körbepillantok az ellenfeleinken, hogy lássam, melyik kíván először támadni és stabil állást veszek fel.