Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Legutóbbi témák

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Tegnap 8:06 pm-kor

» [Magánküldetés] Familie ist ein Segen (822. Nyár)
by Suzanne Walford Tegnap 7:46 pm-kor

» Műhelyek utánpótláskeresője
by Hóhajú Yrsil Tegnap 11:51 am-kor

» Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat
by Wilhelmina von Nachtraben Pént. Szept. 22, 2023 11:24 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Pént. Szept. 22, 2023 7:54 pm

» Kaland: Nebel der Stadt II. - New Fog
by Erlendr von Nordenburg Csüt. Szept. 21, 2023 9:23 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Szer. Szept. 20, 2023 8:15 pm

» Hóhajú Yrsil Bűvös Boltja
by Syele Wilder Szer. Szept. 20, 2023 3:51 pm

» Képességvásárlás
by Alicia Zharis Kedd Szept. 19, 2023 7:20 pm


Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat

3 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Empty Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Pént. Szept. 15, 2023 10:24 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje

Hóhajú Yrsil: A közelgő hadak híre megrázta az egész erdőt. Mindenki, aki eddig az erdőben, vagy akár az erdő szomszádságában lakott útnak indult menedéket keresni, a családját és értékeit boztos helyre rejteni, vagy pedig segíteni azoknak, akik egymaguk nem tudják a biztonságukat garantálni. Nagy szükség van mindenkire, aki érti a dolgát, legyen akár pap, orvos, vagy csak ügyes fosztogató, aki tudja, hogy kell elkerülni a csatatereket. Yrsil is hasonló helyzetben találja magát, amikor egyszer csak egy volt csata helyszínén találta magát. Az erdő egy apró kis sarkában gyógyfüvek keresgélése közben döglött állatokra bukkant. Nem is akármilyen állatok, hanem méretes bestiák, melyeket messziről elkerül mindenki, aki nem tud legalább egy méteres kardot forgatni. Mellette halott emberek, egy leszakadt kar és egyéb csúnyaságok, amiket egy csata hagy maga után. A kérdés: vannak-e még élők a közelben?

Alicia Zharis: A tünde erdő összes nekromantáját egybehívták. Aliciához és Heatherhez hasonlóan mindenki azt az opciót preferáltza, hogy kutatásuk részeként csatlakoznak a különleges ellenörző alakulathoz és úgy segítik a hadsereget ahelyett, hogy csatlakoznának valamelyik lovag csapataihoz. Nem votl ez meglepő, a legtöbb ember, akit Alicia látott szolgált a Kísértet-szigeteket. Túl sok mindenkit hagyott aznap a Sötét Apostol hátra.
Hearther Whitefang már izgatottan várta, hogy útnak induljanak. A lovag, aki a különleges alakulatot vezette titokzatos figura volt, aki egész eddig el volt foglalva újszerű stratégiák és feyverek kifejlesztésével. Pletykák hangoztak el róla, hogy vajon mit fog a Tünde Erdő bevetni. Több éve már annak, hogy utoljára megtámadták az erdőt. Akkor ott a tündenép vereséget szenvedett, és elmenekültek a világból. Harci láz járta át a levegőt. A harcosok elégtételt követeltek a csúfos vereségért. Ilyen hangulatban találkzott Alicia a lovag úrral.

Erlendr von Nordenburg: Az Északi Ki9rályság III. Gustav megdöntése után sokáig bizonytalan, gyenge helyzetben volt. Az egymással verekedő urak,. püspökök, az egyház térnyerése mind mind meggyengítette a királyságba vetett bizalmat. A sereg szerkezete flebomlott, miután Gustav sorkatonái elvesztették fegyvereiket, a kereskedelem megbénult, a diplomáciai kapcsolatok a félúriásokkal egyik napról a másikra semmissé lettek. Fájt kimondnai, de az elmúlt egy-két év azért volt mentes a komolyabb összecsapásoktól, mert a királyság túl gyenge volt hadat viselni.
Mára már viszont minden megávltozott. A közelmúlt eseményei összekovácsolták a királyság ambíciózus urait, akik katonáikkal a hátuk mögött összegyűltek a Katedrális alatt. Ott voltak Karolusburg lovagjai, akik New Lightleafbe mentek tárgyalni, a Nilfheim erőd vitézei, akik a hadiipart etették vassal és fával, az Ordo Draconis, a tünde keresztes lovagok rendje, és maga az Ordo Malleus, akik több évnyi árnyak közt ténykedés után ismét színre léptek. Mindenki félretette nézeteltéréseit, mindenki felülkerekedett a felszínességeket. Egy célja van ennek a becses hadseregnek: visszaszerezni Észak rettegett hírét. Elők közt pedig Seamus Fairbranch fogja megtanulni, hogy Karolusburgot nem tanácsos alábecsülni.
//Minden kör egyezteté formájában fog zajlani. Lehet is kerensi az időpontokért. Sok sikert!//

2Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Empty Re: Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Kedd Szept. 19, 2023 9:38 pm

Erlendr von Nordenburg

Erlendr von Nordenburg
Északi Mágus
Északi Mágus

Meglengették a véres kardot Nordenburg kapui előtt is. A királyság háborúra készül.
- Ne legyél ostoba, fiam! – emelte meg a hangját édesanyám, igen haragosan. – Nem hiszem, hogy ez volna a legjobb út.
- De hiszen végre itt a nagy lehetőség. – erősködtem kitartóan. – Földdel ajándékozzák meg, aki segít. Birtokkal! Anyám, nem ezt akartad? Hogy a családunk ne csak nevében legyen nemesség?
- Én csak annyit akartam, hogy nektek ne kelljen aggódnotok a holnapért! Én mindig is csak ennyit… - hangja elakadt, ahogy vékony testét úgy meggörnyesztette a köhögésének ereje, hogy a szék háttámlájába kellett kapaszkodnia.
- Ülj le anyuka. – suttogta csöndesen Ada, felállva a székről, hogy támogassa őt.
- Végre van egy esélyem, hogy jobb életet szerezhessek nektek. Nem is beszélve, hogy mint Észak gyermeke, kötelességem segíteni a királyságot.
- De te az én gyermekem is vagy és én nem hagyhatom, hogy eldobd az életedet ezért a… - köhögése erősödött, s a mélyről jövő ugatások lekényszerítették a székre.
- De hiszen apám is a királyságot szolgálta. Nagyszerű mágus volt! Miért baj az, hogy végre a nyomdokaiba léphetek?
- Azért, mert az ő nyomai a halálba vezetnek! – csattant fel, ezúttal már könnyek nedvesítették szemeinek ráncokkal tarkított sarkát.

Ötvenes évei végén járt ugyan, de bőre többet mutatott. Gyenge volt és vékony, csontos ujjai remegtek, ha nem foghattak valamit, s már csak nem fél éve rágta a nyavaja a tüdejét. De erős nő volt. Erősebb, mint amilyen én, vagy bármelyikünk is lehetett volna. Akkor és ott viszont én ezt nem láttam. Egy dühös, kétségbeesett, de legfőképpen óvó anyát láttam, aki nem értette döntésem fontosságát. Nővéremre néztem, de ő nem nézett rám. Hol a földet, hol anyánkat figyelte. Ők nem érthették, amit én hittem, hogy helyes, sőt, elvárt. Mennem kell. A királyságért, a családomért, a jövőjükért. Nem szóltam többet. Batyumat már összekészítettem, nem kellett készüléssel húznom az időt. Nagy lendülettel indultam el a házunk ajtajából, s hátam mögül csak anyám hangját hallottam, ahogy a nevemet kiáltja.

A toborzóknál kitöltöttem a jelentkezést, s már aznap megkezdtem hosszú utamat egy nagyobb csapattal a Katedrális felé. Érkezésemkor meglepetten konstatáltam, hogy bizony több zászló is összegyűlt egymás mellé, nagy sorokat alkotva. Ott volt a Draconis rend is, bár szememet hiába meresztettem, jó barátomat nem leltem közöttük, nem úgy, mint a messzi észak harcosai között, ahol az ismerős arcok között Herr Markneinth kemény tekintetét is kiszúrtam. A madarak azt is rebesgették, hogy a Malleus rend is részt fog venni az offenzívában, ami igen nagy lapáttal rakott a lelkem nyugalmának havára. Eligazítást követően a prémüket büszkén viselő katonák, Nilfheim erőd csapatait is magába foglaló társaság felé vettem az irányt, ahol Herr Markneinth már karba tett kézzel várt rám. Valójában nem várt, de hamar kiszúrta közeledtem, sugárzó mosolyom miatt.
- Te, varázsló. Könyv, táska, vized mennyi van? Remélem el vagy látva élénkítővel. – tört ki belőle erős hangja, amitől ösztönösen haptákba vágtam magam.
- Könyv és táska vagyon! Víz elegendő, de az élénkítőt már korábban megittam! - végül csak ellazítottam a vállam és kedves mosollyal üdvözöltem Straust. - Örülök, hogy látom Herr Markneinth. Rég volt már, hogy ilyen izgatott voltam egy sereg láttán.
- Hasonlóképp, mágus uram. – kezét nyújtotta köszöntésképpen, ám amikor megragadtam, magához rántott egy ölelésre, s megveregette a hátam.
Nem is számítottam rá. Persze jól esett, de meglepett. Viszonzásul én is megveregettem az ő hátát, de szigorúan csak kétszer, mert egy harmadikra már nem lett volna idő, vagy túl hosszúra nyúlt volna az ölelés, ami mindenkinek kényelmetlen lett volna.
- Sokat kellett várni, de végre a hatalmasok is belátták, nem hagyhatjuk tétlenül, hogy a szomszédunk fegyverkezik. Reménykedtem benne, hogy megtalál az üzenetem, én intéztem, hogy velünk gyere, amikor megtudtam, hogy még mindig Karolusburgban tevékenykedsz. Sok ottani nemes is érkezett. Jó tudni, hogy a Fővárosban is vannak támogatóink.
- Ami azt illeti, pont elkerülhetett a levél. Csak nem egy hónapja, hogy otthagytam a fővárost, miután a máguskörrel való ügyeimet lerendeztem. Nordenburgból érkeztem most, a toborzókkal. De akkor igazi csoda, hogy megleltük egymást! - kacagtam fel harsányan. - Ezek szerint Herr Markneinth csapatával lesz szerencsém együtt dolgozni? Jó is lesz, az ismerős arcok látványa. Remélem a legjobb embereit hozta.
- Itt van mindenki. - hangzott a tömör válasz. - A Tünde Erdő most igazán befenyített. A hírszerzőink szerint a csapataik elkezdtek az erdő nyugati határánál csoportosulni. Azt hiszik, csak úgy hagyni fogjuk, hogy elmasírozzanak az ajtónkig. Annyit erőlködtek, hogy tisztességes országként tekintsünk rájuk, hát most megtudják, milyen az, amikor országok feszülnek egymásnak. Megvan a magunk kis szelete az erdőben és nem szándékozunk odaadni senkinek.
- De hiszen az erdő eredetileg is a királysághoz tartozott. - mondtam, mint akinek ez egyértelmű tény lett volna, hiszen mindenkitől csak ezt hallottam, hát miért is lenne másképpen. - A Tünde Erdő nem lophatja el. Mi a terv? Hogyan tehetem hasznossá magamat benne?
Hozzátehettem volna, hogy „a tervben hogyan tehetem magam hasznossá?” de az nem igazán akart kibucskázni a torkomon. Túl nagy izgalom, túl sok tettvágy.
- Egyszerű. Már van számos kisebb erődítmény és állandóan működő táborhely felállítva az erdő nyugati szegélyén. Odamegyünk, és elkergetünk onnan mindenkit, aki ki akar minket onnan füstölni. Azért is ilyen nagy az izgalom, mert a korona földet ígért mindenkinek az erdőben, aki hajlandó ottmaradni és megvédeni, amit kap. Zsoldosok rég kaptak már ilyen lehetőséget. Ez kiváló alkalom, hogy a szabadúszókat magunkhoz csábítsuk és erőben lehagyjuk a délieket is. Földművelésre ugyan nem jó a sűrű erdő, de a fája értékes és rengeteget lehet ott vadászni. Aztán ki tudja, talán pár tíz év és szép tiszta szántók lesznek ott is.
- Nem szabad a fákat sem alábecsülni. - bólogattam a férfi szavaira, s próbáltam megcsillogtatni a rengeteg kérdezősködésem gyümölcsét. - A makktól hízik a gyesznó, meg aztán a bőrösök is szeretik azt. Minálunk Nordenburgban sokra tartják ám a jó tölgyeseket. Bár fenyvesből több van, ami igazából nem baj, mert az meg gyantás és biztosan jó az is valamire, bár a fáját jobban szeretik. Na meg a hatalmas nyírfák! Vagy az árnyékot adó platánok...
Kissé megköszörültem a torkomat, mert rájöttem, hogy elkalandoztam.
- Igen nagy az erdő. Vajon lesz-e elég birtok mindenkinek? - kérdeztem vicceskedve. - Na de én nem vagyok zsoldos. Én mágus vagyok. A területek megőrzéséhez remek tudást szereztem a könyvembe. Remélem kamatoztatni is tudom a következő napokban.
- A legjobbaknak csak. – pontosított keményen. - Zsoldosoknál például az a szokás, hogy a kapitányt lovaggá ütik, az emberei pedig beállnak a hűbéresei közé. Hivatalosan én is nemes lettem, de minket fent a jég hátán ez kevésbé érdekel. Ez viszont itt termékeny föld. Nagy versengés fog érte menni.
Aztán kaján vigyorral megfordult.
- És drága mágusom, jól bírja az italt?
- Észak gyermeke vagyok, kérem! - húztam fel pökhendin az orromat. - Hogy ne bírnám az italt? Legyen az olcsó kucsmaser, vagy hordós vörös, bennem mindnek van helye!
- A felderítők javaslatára megdupláztuk a sörmennyiséget, amit a vízbe teszünk. Az erdőben túl sok ragály lapul, és úgy tűnik, még a tündék is így tesznek. Szóval készüljön rá, hogy a szokottnál egy kicsivel mindenki harsányabb lesz majd. - kuncogott, amitől nekem is jobbá vált a jó kedvem.
- A jó hangulat garantált lészen. - csaptam össze boldogan a tenyerem. - A betolakodóknak esélyük sem lesz.
- Kár hogy énekléssel nem lehet varázsolni...
Nagy mosollyal köszöntöttem a régi ismerős arcokat, s miután becsületesen elfogyasztottuk a kötelező vízadagunkat, vidáman danolászva indultunk meg, hosszú sorokban az erdőség felé. Az út hosszú volt, de kitaposott, hiszen a régi északi utat használtuk, amely a egykoron a leégett erdőbe is vezetett. Mára már minden zöldellett, hála a természetpapok kitartó munkájának. Több napig tartott, mire elértük az erdő határát, s addig Strausnak segítettem a felszerelések és az ellátmány mennyiségének ellenőrzésében. Nem is nagyon bántam. Legalább lekötötte a kezemet. A vadon határát átlépve még három napig menetelt a nagyra hízott zászlóaljunk. Száz talpas és melléjük fejenként egy jobbágy, kísérőnek. Tizennégy lovag a fővárosból és legalább két szakajtóra való zsoldos csapat. Harminc puskás, öt mágus és annyi pap, hogy minden osztagra jusson egy. Mindenkinek viszketett a marka, a közelgő összeütközéstől. Igen, főleg az enyém. Sosem szerettem látni, hogy egy élet kihuny, jómagam nem is tudtam rávenni magamat, hogy öljek, de amikor a tömegek egymásnak feszülnek, az felforralja a véremet.
Az utolsó nap végéhez közeledvén már meg is láttuk a leendő táborunkból felszálló füstöt is, vidáman kanyarogni az égen.
- Ott is van. Emberek, ma estére már szalmakazlon alszunk! – kiáltotta az egyik katona, s mindannyian éljeneztünk, mert biza a hátunk sírt a földön alvástól.
Ahogy viszont közelebb értünk, a füst bizony nagyobbnak látszott, mint egyszerű kémény füstje. Többen is megjegyezték a közelemben, hogy gyanús a dolog, s nem kellett sokáig várni, hogy riadót fújjanak. Mindenki fegyvert ragadott, s jómagam is köveket gyűjtöttem, hogy dobórúnákat készíthessek elő, ellenséges csapatok szétverésére. A felderítők elindultak, mi pedig vártunk. És vártunk. És álltunk és vártunk, amíg vissza nem tértek, s hozzánk is el nem jutott a hír: A tábor leégett.
Erőltetett menettel téptük át magunkat az erdő hátralevő részén, amíg el nem értük a dombot, minek tetejére épült a tábor, a kivágott fák helyére. Hamu. Megrökönyödve álltunk a tisztás szélén, nézve a tűz által elemésztett sátrak helyét, de mivel figyelmem nyughatatlan, azonnal a környező fákat kezdtem fürkészni, vajon mennyire egyértelmű, honnan jött a támadás?
Vajon vannak e még ellenségek a környéken? Vajon vannak e halottak, vagy túlélők?
Olivia Croner ezredesasszony gyorsan a kezébe vette az irányítást és őrséget állíttatott, nyomolvasókat mozgósított, hogy megtudhassuk mi is történt.
- Ezredesasszony! - köszöntöttem a nőt tisztelettel. - Felállíthatok e védelmet a tábor köré, hogy az éjszakánk biztonságosabb legyen?
- Úgy legyen! - vágta rá gondolkodás nélkül, majd kezembe nyomott egy talizmánt. - Azt akarom, hogy egy tücsök se tudjon ciripelni anélkül, hogy ne süsse meg egy rúna. Vidd a mágusokat. Tied a rúnakör az éjszakára. Holnap a szemléig te vagy az első mágus.
Én csak hálásan megköszöntem és hirtelen megnövekedett rangommal nem tudván mit kezdve indultam meg, hogy összegyűjtsem a többi mágust a táborban. Mind elfoglaltak voltak ugyan, de látván a rangjelzésemet, azonnal abbahagyták amit csináltak, és velem tartottak egy félreeső helyre, ahol bemutatkozhattam nekik és felvázolhattam tervemet.
- A tábortól nem közelebb, mint húsz lépésre körbe kell elhelyezni Sigel rúnákat, lehetőleg olyan aktivációval, amit egy bogár nem fog tudni csak úgy aktiválni. Nem akarunk fals jelzéseket. Ahol az őrök járnak, oda semmiképpen se tegyünk csapdákat, de valaki adjon az őröknek is, arra az esetre, ha nem tudnak jelezni. Mármint... ha elesnének ellenség által, legyen módjuk a rúna aktiválására. Köszönöm.
- Nekem van egy. - szólt az egyik varázstudó. - Még a folyó partján tanultam a ráolvasást. Így hangzik: ha egy kétlábú keresztülhalad rajta anélkül, hogy azt mondaná "A Katedrális harangjára ébredem". Egy gyakori ráolvasás, amit gyakran látogatott helyek védelmére szoktak használni.
- Biztonságos és megbízható. Ha mindenkinek jó, akkor szánjuk rá az időnket. És ne felejtsük elmondani az őröknek és vezetőknek. Köszönöm Herr... – próbáltam kicsikarni belőle a nevét, mert későn jöttem rá, hogy egyiküktől sem kérdeztem meg, hogyan hívhatnám őket, de annyi ideje vagyunk már együtt, hogy nagyon kínos érzés lett volna, hogy nem tudom, no meg lehet, hogy valójában elmondták már, csak nem figyeltem eléggé, hiszen fontos mondanivalómat próbáltam észben tartani, hogy rendesen át tudjam adni nekik, anélkül, hogy félreértések történnének.
Meglepően lelkesen fogadták és vállalták magukra a tábor különböző helyeit, leszámítva az egyetlen arkánmágust, aki egy fikarcnyit sem konyított a rúnákhoz, amivel egy szempillantás alatt kivívta a tiszteletemet. Az arkán mágia elsajátítása egy különleges gondolkodást igényel. Kivételes elmét. S ez a kivételes elme volt felelős azért, hogy minden őr és vezető tudjon a rúna működéséről.
Amíg mi dolgoztunk, a tábort tisztogatók egy tömegsírra leltek, ami feltételeztette velünk, hogy a támadók nem voltak teljesen barbarisztikusak, amikor viszont hírét kaptuk, hogy az egyik pince mélyén túlélőre találtak, én is iparkodni kezdtem a rúnák felrajzolásának befejezésével.

A túlélő egy férfi volt, aki láthatóan nem volt magánál. Reszketett, mint a nyárfalevél, s mint a megszállott, kántálta az imákat. Többen próbálkoztak a kikérdezésével, de végül csak elhívták a papot a tömegsír mellől, hogy győződjön meg róla, nem démon szállta e meg. A tömjénezés, a lélekerősítő párlat és egy órányi gyógyító ima után eléggé magához tért az illető, hogy beszélni tudjon, s az ezredesasszony volt az első, aki kihasználta a lehetőséget.
- Tudod, ki tette ezt? - kérdezte bármiféle finomkodás nélkül.
- Hát... valami erdei nép. Tünde erdeiek jöttek, aztán mentek... aztán mire észbe kaptunk, a tábor oda lett...
-Lehet, hogy egy gyors rajtaütés volt? - találgattam. - Mivel gyújtották fel a tábort? Fáklyákat hoztak, vagy varázsoltak? Vagy bestiákat hoztak magukkal? Lovasok lehettek? Vagy a hold leple alatt jelentek meg mind?
Gondolataimnak nem tudtam gátat szabni, kikényszerítették magukat belőlem, még úgy is, hogy nem voltam a pozícióban, hogy beszélhessek.
- Nem... csak, csak jöttek, és mentek. – hadoválta. - És mondák, ha nem tágítunk, eltűnünk... és aztán eltűnt, az egész. Egy este alatt. Egy nagy felhő tüntette el. Egy nagy felhő jelent meg napnyugtakor, és aztán... és aztán egy éjszakán át hullott az istennyila a táborra. Addig zengett az ég, amíg még volt a táborból valami.
- Micsoda? – Frau Croner láthatóan mérges volt, de gyanítottam, inkább a dolog lehetetlenségére, mintsem a férfira.
Én is hitetlenkedve hallgattam a férfit, de végül rá kellett jönnöm, hogy lehetséges, amiről beszél. A tündék mágiája képes lehet efféle csapásokra. De miképpen lehet egy ilyen ellen védekezni? Annyi pajzsot nem tudunk felhúzni, mi mágusok.
- Honnan gyülekeztek a felhők? Láttad talán?
A férfi válasz helyett csak remegő kézzel mutatott az erdő mélye felé, megadva a választ a kérdésemre. A királyságot megtámadták.
- Oszoljatok. – utasította az ezredesasszony a katonákat keményen. - Állítsátok fel a tábort, fésüljétek át a környéket. Abból, amit elmondott, az ellenségnek a közelünkbe kell férkőznie, ha ilyesmit akarnak csinálni. holnap tovább indulunk. Addig is, a sátramba. Azonnali haditanácsot hívok össze!

A haditanácsra meghívták a sereg többi vezetőjét is, köztük Sangarinus püspököt a Draconis rendtől, Marvin von Hoffsternt a lovagi különítménytől, a zsoldoskapitányokat és persze minket is, mint tiszteket. Talán szerencse, talán szerencsétlenség, hogy ideiglenes tiszti rangom lett, így nekem is részt kellett vennem a tanácson. Türelmesen hallgattam a nagykutyákat beszélni, vitázni, amennyire figyelmem engedte, de annyi minden történt már, s a nap is nyugovóra térni látszott. Ahogy én is tettem volna.
- Illúzió nem tarol le fákat…!ej de fényesre csiszolta saruját a zsoldoskapitány.
- …valami ügyesen megtervezett rajtaütés volt ez… - beszélt valaki, de nem a hangjára kaptam fel a fejem, hanem annak hiányára.
A sátor ajtaja felhúzódott, s nehéz léptekkel közeledett egy ősz, szakállas, de igen széles lovag. Nem is lovag. Erasmus bíboros, a Malleus rend vezetője, kinek hírneve megelőzte a katonák beszédességének hála.
- Cselvetés nem tébolyítja így meg az ember. Annak a férfinak minden egyes szava igaz… túlságosan is igaz.
- Efféle mágia ellen képtelenség védelmet állítani. – motyogtam halkan, fejemet rázva, hogy visszatérjek a jelenbe. – Erasmus bíboros, ön mit tud az ilyen természetmágiáról?
- Ilyesmi távol áll a druidáktól. A druidák régóta próbáltak minél távolabb maradni a királyi ügyektől. Háborúba sosem keveredtek, csak ha semmi más lehetőségük nem volt. De ezt... ezt csak olyan druida tehette, aki fegyverként tekint a mágiájára.
- De hiszen a druidáknak az a feladatuk, hogy begyógyítsák Veronia sebeit. Hogyan képes... - egy pillanatra beugrott egy érzés és öklöm azonnal összezárult. - Saemus Fairbranch csapatai már Eichenschildben is gyakorlatoztak... természet mágiával, ha jól emlékezem. Volt egy férfi is, akit hősként tartottak számon. Állítólag Saemus tanítványa. Saemus a druidák tudását tanítja akárkinek, aki hajlandó harcra használni.
- Volt szerencsém egyszer találkozni Seamus Fairbranch-el, mikor még Karolusburgban szolgált. Olyan ember, akitől kitelik az ilyesmi. – vont vállat könnyelműen Erasmus bíboros. - De ha csak ennyi a gondunk, nincs más dolgunk, mint megkeresni, aki ezt tette, és kiiktatni. Nincs más dolgunk, mint szétszóródni...
- Elment az esze, hogy egyesével levadásszanak minket?! – ordított rá a fényes sarus, de hamar el is hallgatott.
Ekkor azonban Olivia ezredesasszony emelkedett szóra.
- Egyetértek. Akármivel is csinálták ezt, nem tűnik olyasminek, amit ágyúgolyó módjára tudnának lövöldözni. Ha együtt maradunk, könnyen kiiktathatnak minket, de ha szétválunk, nem használhatják a kis rituáléjukat. Ne feledjük, hogy az erőd veszte végső soron az volt, hogy egyedül kellett szembenézzenek ezzel az istencsapással.
Én még is aggódtam, hiába a magabiztos szavak. Egy hordányi ellenség ellen nem állhat ellent a szétszóródott sereg.
- Hogyan szóródnánk széjjel? - nem értettem a hadászathoz és gyakorlatom sem volt sok benne elég, hogy ez ilyen stratégiákat értsem a Malleus rend vezetőjének tervét.
- Egyelőre elég, ha egy kicsit távolabb verünk egymástól tábort. - mondta az egyik zsoldos kapitány, immáron sokkal szerényebb hangon. - A tűz sem érte el a tisztás végét, így több mint valószínű, hogy csak egy bizonyos nagyságú területet tudnak célba venni vele.
- Mindenki egyetért? – kérdezte végül Olivia Coner, mint a tanács összehívója, s mindenki megemelte a kezét, egyetértését jelezvén.
Igen, én is.
- Jól van. Én és a társaim önként jelentkezünk. Megtisztítunk egy új helyet egy második táborhoz. – mondta Marvin von Hoffstern, a lovagi különítmény vezetője.
- Mi maradunk itt elől. A mi mágikus védelmeink a legjobbak a hadtestek közül. - jelentette ki Olivia ezredes.
Azzal mindenki megindult kifelé a sátorból, majd a sereg ismét szétvált. Az ottmaradtak mind hangosan fújták ki a levegőt, s köztük én is megkönnyebbültem, hogy elmentek a lovagok. Fenyegetőnek tűntek. Erősnek. Nem is beszélve Erasmusról. Valamilyen szinten apámra emlékeztetett...
- Bízom benne, hogy a védelmünk nem lesz hiába való. - sóhajtottam és körbenéztem a bent maradtakon. - Vacsora?
- Mindenki egyetért! - kurjantotta az egyik katona és megindultunk kifelé mi is, hogy segítsünk legalább az élelem elkészítésében.

Amit viszek:


_________________
Karakterlap

3Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Empty Re: Küldetés: Hogyan rajzolj határvonalat Pént. Szept. 22, 2023 11:24 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Wilhelmina von Nachtraben
Vámpírmágus
Vámpírmágus

A futár érkezése már túlságosan is megszokott módon rázza fel a kastély nem túl régóta fennálló nyugalmát.
A bejelentés titokzatos, nem árulja el a valódi célt, csak egy a biztos: Hellenburgban várják őket. S nem csak őket, sokakat másokat is; mindenkit, aki elérhető.
A kérdés újfent ugyanaz, mint eddig: Sebastiannal mi legyen?
Megannyi drága leány és asszony vigyázott rá és Minára a nehéz hónapok alatt, melyek most sem értek véget. De most… ha szükség lehet a szavaira és azok megmenthetnek bárkit is, nem hagyhatja őket cserben. De távol sem lehet ennyi ideig. A dajkák megoldanák. Életben tudnák tartani a fiút, hisz ez a dolguk, játszanának vele, szeretnék. Ám mégis a közelében kell tudnia.
Annette túl fiatal még, Betti kíséri hát el őket. Damien persze a lelkére kötötte, hogy ha tényleges bevetésre kerül sor, távoznak, menekülnek, bármit csinálnak, csak biztonságban legyenek. Oda nem engedi. Szükség lesz egy főhadiszállásra, ahol ellehetnek, és ha a diplomáciai jelenlétére van szükség, képviselheti Mina is Hellenburgot. Azonban elsősorban nyugalomra lenne szüksége a gyermekével. Ha nem tudnak ilyen szállást biztosítani, vissza kell utazniuk…
Mina csak sóhajt a gondolatra.
- Odaút, majd rögtön visszaút Hellenburgból. Minden eredmény nélkül. Szórakoztató lesz.
- Hátha ott lesz Laetitia megint a kocsiban, ő majd elszórakoztat – veti oda Damien könnyedén, mire Mina jóízűen felkacag. A legszórakoztatóbb az egészben, hogy ez tényleg megtörtént.
Két apró fonat keretezi az arcát, a maradék haja kiengedve hullámzik mögötte, s mályvaszín, lazább utazóruha van rajta, arcán jóval kevesebb feszültség, mint amit belül érez. Sebastian kifárasztja minden éber és alvó pillanatban. Készül az út közbeni pihenésre.
Damienen ugyanolyan alakú sötét kabát van, mint amelyben legutóbbi finsterwaldi látogatását tette… ám egy kékesebb színben, így majdnem mondhatja azt magának, hogy nem emlékezteti minden pillanat arra az alkalomra. Titkok. Egy meghívás, mely több kérdést ad, mint választ. Egész biztosan valami közelgő rossz…
Felsóhajt és lesétál Minával a lépcsőn.
A kocsis már felkészült, tudja, mi vár rá, a kocsi is megtisztítva, a lovak készen indulásra… a férfi szemében várakozó tűz. Valakinek még van lelkesedése útnak indulni. Ő valami jót vár ettől az egésztől.
- Uram. Úrnőm. – hajol meg előttük. - Merre vezet az utuk?
- A fehér falú város felé - felel Damien egy mosollyal, mely hasonlatos az említett város márványfalához. Erős, azonban kissé rideg. - A legrázósabb helyeknél kissé vigyázzon, ha lehet - teszi hozzá, Betti, Mina és Sebastian irányába nézve.
-Természetesen. – felel a kocsis könnyedén, majd elővezeti a kocsit.
Damien előre is engedi az asszonyokat és utánuk foglal helyet a kocsiban.

Az utazás végére Mina arca kissé nyúzottabbra vált. Sosem szeretett egy helyben lenni, ha az a hely merev volt és szűkös, és ha nem volt hová elvonulnia egy síró csecsemővel, aki minden pillanatban emlékeztette rá: döntése talán nem volt a legjobb, azonban mégsem fordult vissza.
Mikor végre-valahára megérkeznek, hiába érkezésük oka, kedélye fáradtsága ellenére is felvidul. Bár Betti külön szobába vonul Sebastiannal, míg őneki és Damiennek a várteremben kell diskurálniuk olyanokkal, akik korábbi hadjárataikon fordultak meg – például Primrose Elsdragon -, legalább tudni lehet, hogy biztonságban van…
Maga őfelsége, Rudenz is jelen van, a terem végében ül egy kényelmesnek tűnő karosszéken terpeszkedve, az asztalon könyökölve.
Damien igyekszik szóval tartani az „ismerősöket”, akikkel Eichenschildben, a Kísértet-szigeteken találkoztak. Valaki a szeráfokkal kapcsolatos tapasztalatait osztja meg. Mina időközben tegnapi olvasmányélményein mereng és azon gondolkozik, mindent elmondott-e Bettinek, ami szükséges.
Folyamatosan szállingóznak a terembe, ahol egyre sűrűbb és melegebb a levegő…
Amikor viszont Rudenz szólni készül, lehet tudni, hogy már mindenki ott van, akinek ott kell lennie.
- Köszönöm mindenkinek, hogy ilyen hamar idefáradtak. – kezdi. - A megkérések, melyeket kiküldtünk, okkal titkolóztak ennyire. Olyan információ birtokába kerültünk, ami nem kerülhet ellenségeink kezébe.  - Mina és Damien gyomra is várakozással telien szorul össze. Jó ezt hallani, más egy sokkal hosszabb, unalmas és értelmetlen bevezetőmonológ után jutott volna el idáig, de szerencsére Rudenz nem olyan ember. - A tünde erdőben Seamus Fairbranch és pribékjei mozgolódni kezdtek. – Damien a fogai közt szívja be a levegőt. Hát persze.
Rudenz egy közeli vámpírúrra mutat.
- A Swarzjeager-család követe hozta a hírt, hogy a Finsterwaldba vezető fakitermelő és ércfeltáró expedícióinkat veszély fenyegeti. Edig senkivel nem kellett birokra kelnünk az erdő kincseiért, ám most, hogy az erdőlakók megerősödtek, itt az ideje, hogy a sarkunkra álljunk. Az erdőben található erőforrások jelenthetik a győzelmet Észak felett. És nem utolsó sorban, a győzelem jutalma föld és birtok lesz a Hellenburghoz tartozó új területeket.
A terem szinte egy emberként bólogat. Mina aggodalmasan fürkészi Damien arcát, akinek csak egyre lejjebb ereszkedik a szemöldöke.
- Felség, ha szabad egy pár kérdést - szólal meg végül egy kis gondolkozás után. - Találkoztak Seamus népével, vagy a nyomaikkal az expedíció helyszínén? Bizonyosan tudhatjuk, hogy ők voltak?
Ki más lehetett persze? Senki más nem merészkedik oda, mint aki megtanulta a mágiát, amivel irányíthatja – akit vezetnek, összefognak, akinek az az otthona.
Láthatta volna, hogy ez fog jönni. Tudhatta volna. Ha nem jutna eszébe minden egyes áldott nap, hogy… hogy ő is ott lehetne. Egy lehetne közülük. Mindössze pár szóval maga mögött hagyhatta volna Délt és ő lenne az egyike a kiirtandó, legyőzendő ellenségnek. Ennyire egyszerű mindig. Sose lesz ennek vége.
De ha ő… egy bizonyos másvalaki köztük van… vagy talán már végzett is vele egy Schwarzjäger nyílvessző… Nem, erre nem gondolhat, különben nem jut ki ebből a teremből ép ésszel.
Ennek esélyéről mondjuk egyébként is vannak kétségei.
- A címereik és a színeik a Tünde Erdőével egyeznek. – felel a Schwarzjäger követ. - Kétség sem fér hozzá, hogy ők azok.
Rudenz int egyet, s átveszi a követtől a szót.
- De van ennél biztosabb forrásunk is. – Hangja sötétre vált. - Finsterwald régóta kedvelt zarándokhelye lelkészeinknek és lovagjainknak, hiszen az egykori angyalromok érintetlenül maradtak. Egy templomos lovag küldetett a hírrel, hogy az ellenség elkezdte gyűjteni erejét a határunkon. Tökéletesen bízhatunk ebben a jelentésben. A szóban forgó templomos ugyanis az én elsőszülött fiam, Leopold.
A meglepetés hangjai morajlanak a termen keresztül. Mina és Damien szemöldöke felszalad kissé. Rudenz és fiainak rejtélyes kalandozásai jelentősen befolyásolják Hellenburg sorsát, úgy tűnik. Először Alarick, s most Leopold – akiről azt vallják páran, ő az oka, hogy Hellenburgot nem rohanták le finsterwaldi szörnyek, hisz a herceg a tünde kivonulás óta Finsterwaldot jáva csatáz velük.
- Tehát nem konfrontálódott az erdeiekkel... - szólal meg ezúttal Mina, felfigyelve, magát is meglepve azzal, hogy még ennyi koncentrációt össze tudott szedni magában. - Csak megfigyelte őket.
A kijelentés mögött kérdés lapul.
- Nem vennék rá mérget. A levélben azonnali erősítésre tett kérelmet.
Ez némi aggodalomra ad okot. Jelentheti azt is, hogy Leopold fél a seregtől, amire… megvan minden oka.
- Igen, Leopold nem az a fajta ember, aki hezitál, ha tudja, hogy a konfliktus elkerülhetetlen. Azoban egyetlen tényező nekünk kedvez: kis szerencsével az erdeieknek fogalmuk sincs, kivel van dolguk. Ezért kell gyorsan cselekednünk. Azért hívtam ma ide önöket, hogy egy gyors mozgású hadtestet szervezzenek össze, behatoljanak az erdőbe, garantálják az erdei expedícióink biztonságát, felvegyék a kapcsolatot Leopolddal és tisztázzák a helyzetet. Nem engedhetjük, hogy a vadak Hellenburgból egy köpésnyire tanyázzanak, amíg azt sem tudjuk, mi a céljuk.
- Rám számíthat - jelenti ki Damien hezitálás nélkül Rudenzre nézve, s nem mozdul el, bár érzi magán Mina tekintetét.
Ott kell lennie és elsőnek megtalálnia Aliciát, és… csinálni valamit, ami megállítja, hogy Finsterwald még egy része véres csatatérré alakuljon. Persze ez egy újabb veszélyt rejt magában. Amennyiben parancs által kötve odavonul, s nem kap más lehetőséget, mint hogy harcba bocsátkozzon, s neki kell majd szembenéznie vele…
Közben az urak további kérdéseket tesznek fel. Mit tudtak meg a Schwarzjägerek? Nem felelnek semmit. Mennyien lehet az ellenség? Egyelőre pár száz katonát láttak… Viszont egyik fél sem támadta még meg a másikat.
Ahogy a kérdések sora kissé elül, s az urak egymás közt kezdenek mormogni, Damien feltesz még egy kérdést.
- Mi lesz a pontos feladatunk a Leopolddal való találkozás után, uram?
- Azt majd őtőle tudjátok meg. A pontos szituációt nem ismerjük, így kénytelen leszünk improvizálni.
Bólint, remélve, a megkönnyebbülés nem túl egyértelmű az arcán. A felelősség tehát átruházva rá… Nem volt még szerencséje találkozni a herceggel, de annyi biztos, hogy Rudenz akkor és ott nem lesz velük az erdőben, így talán hathat rá. Ha megígéri, hogy segít megvédeni.
- Értem. Von Nachtraben grófnőnek madár segítségével tudok üzenni, ha ez valamennyiben segíti az információáramlást. - tekint az említettre, aki bólint. Sok egyébbel nem járulhat hozzá a küldetés sikeréhez, de Hedwiget örömest küldi segíteni.
Lassan a terem elkezd kiürülni.
- Megkérhetem, hogy maradjanak még egy perc erejéig? – fordul hozzájuk Rudenz.
- Természetesen- feleli Mina és Damien szinte kórusban, Mina némi aggodalommal, Damien inkább várakozással. Egy percet sem akar tovább itt maradni, bár nyilván nem az éjszaka közepén fognak útnak indulni.
- Kettejüknek szeretnék egy külön feladatot adni. – Ennyit a tervről, miszerint Mina helyben marad Sebastiannal, Damien pedig azonnal siet Leopoldhoz a csapattal… – Tudják, a Csillagtalan Éjszaka óta elég hűvös a viszonyunk az Éjféli Tanáccsal. Akkor ott sajnos mindneki kimutatta a foga fehérjét. Ez a kis konfliktus kiváló alkalom, hogy végre rendezzük a viszonyunkat a Swartzjeager klánnal. Az eddigi együttműködéseink inkább csak praktikus döntések voltak. Ha azonban most sikerül közös nevezőre jutnunk, az egy hosszú életű szövetség kezdete lehet. Azt szeretném, hogy tegyenek egy kis kitérőt a Swartzjeager torony felé és egyeztessenek a családfővel. Ha van ár mód, szervezzék őket is be a hadműveletekbe.
A páros elgondolkozva néz össze. - Hisz a felderítőik az elsők között voltak, akik értesültek az új veszélyről - mutat rá Damien.
- Ez nem elég, hogy maguk is hajlandóságot mutassanak az ügyben? - De hisz... még nem kizárt, hogy hadakozás nélküli megállapodást köthetünk a tündecsapattal. New Lightleaf esetében is sikerült - teszi hozzá Mina.
- New Lightleaf sem hozzánk, sem hozzájuk nem kötődött. Itt viszont a vitatott területen minden települést vagy mi, vagy ők laknak. – mutat rá Rudenz. - Sajnos a hírszerzésen túl másban nem számíthattunk a vámpírokra. Jelentettek nekünk, ha valami oylat láttak, ami minket is érdekelhet, de amikor a problémák megoldásáról volt szó, magunkra voltunk maradva. Az ilyen szövetségek nem hosszú életűek.
- Lehetséges, hogy, akiket láttak, nem ellenséges célból jártak arra? Ha az ő településeik is a közelben vannak, lehetséges, hogy puszta felderítőkről volt szó... - mondja Mina, vigyázva, hisz tudja, hogy veszélyes terepen jár. A király fiának elővigyázatosságát kérdőjelezi meg, s miért is volnának a felderítők százával? De lehet, hogy nem a kis települések a céljuk... Lehet, hogy Seamus valami sokkal nagyobbat tervez. Ami pedig még rosszabb. És ebben az esetben végképp meg kell állítani.
- Egy rendkívül szerencsés helyzetben.. – Rudenz elgondolkozik kissé - - így van. Ez esetben természetesen kerülni kell az összecsapást, csupán fel kell venni a kapcsolatot a helyi úrral és tisztázni meddig tart a mi fenségterületünk, s meddig az övék.
Mina tekintete szinte felragyog e szavakat hallván. Egyelőre hagyja, hogy ez az ötlet mint valós tény ássa be magát a jövőképei közé.
- Az eshetőség ott van, így nem tarthatjuk kizártnak... amennyiben sikerül felvenni a kapcsolatot, a hollóm meg fogja hozni a hírt Nightwind gróftól. Damien óvatosan bólint. - És természetesen mindent megteszünk a kompromisszum elérése érdekében, ahogy igyekeztünk New Lightleaf esetében is.
- Egyetlen kérésem volna csupán. – szólal meg ismét Rudenz, újabb csomót rántva a jelenlévők gyomrába. Ez is, mint a legtöbb tárgyalás, megbeszélés, a megkönnyebbülés és feszültség dimbes-dombos útját járja be. - Szeretném, ha az esetleges tárgyalásokat csak a Swartzjeager-vámpírokkal való egyezkedés után tennék meg. Nem szeretném, hogy a veszélyérzet elillanása dacossá tenné a potenciális szövetségesünket.
Átkozott diplomácia – jegyzi meg magában Damien, s ismét összepillant Minával. Feszültebb a tekintete, mint korábban. A Mináéban kérdések.
- Eszerint Leopold herceghez a csapat még nem holnap indul? - kérdi Damien, ismét lejjebb eresztve a szemöldökét kissé.
Egyszerre nem lehet két helyen, nyilvánvalóan. De... de nem teheti meg, hogy nem megy velük, hisz akkor, ha bármi történjék, nem lesz ott, hogy megakadályozza... vagy megtegye. Vagy akár megtudja.
- Nem. Kendtek a többiektől külön fognak utazni. Talán nehezményezik? Örömmel bocsátom rendelkezésükre a testőreimet, amennyiben a saját katonáikat kevésnek tartják.
Vékony jég.
- Erről szó sincs - használja a hárító fordulatot. - Csupán... reméltem, lehetőségem lesz velük menni, hiszen - lassan fújja ki a levegőt - egy jó időt eltöltöttem Seamus... "udvartartásában". Nem mondhatnám, hogy cseljeik és mágiáik mindegyikét ismerem, de talán többet láttam, mint mások, s így segítségükre lehetnék. Összeszedi minden erejét, hogy állja a király tekintetét.
- Nem sok esélyt látok rá, hogy maga Seamus Fairbranch felbukkanna. A felderítő század jelezte, hogy az északiak is mozgásba lendültek. Alighanem mindhárom királyság kénytelen lesz két fronton tartani magát.
Újra ugyanaz, még egyszer. Észak, Dél és Seamus…
Rudenz megdörzsöli az állát.
- De amennyiben ennyire bízik az ismereteiben, legyen. A menet egy pár napot várakozhat a Swarzjeager toronyban. Talán jobb is így. Ha a szövetség megköttetik, akkor egyesült erővel vonulhatunk be az erdőbe.
Majd köhint egyet.
- Csak tudják, kedtek már rengeteg, különösen veszélyes megbízatáson vettek részt. Grófhoz nem méltó minden csekélységért kockáztatni az életét. – mondja kissé szerényebb hangon. - A diplomáciai küldöttség pedig egy biztonságos misszió, messze a harcoktól.
Micsoda, Rudenz aggódna a biztonságukért? Netán valamiféle személyes rokonszenv alakult volna ki, vagy pusztán túl hasznosnak ítéli őket, semminthogy valamelyikük netán elvesszen a harcokban?
Mina arcán némi pír jelenik meg, s szólásra nyitná a száját, ám Damien megelőzi.
- Pontosan ezért Nachtraben grófnő vissza is tér majd Hellenburg - remélhető - biztonságába a Schwarzjägerekkel való tárgyalás után.
Nachtraben grófnő irányából némi néma feszültség sugárzik az irányába, ám nem különösebben reagál rá.
- Engem viszont Seamus Fairbranch egyszer - többször is - a bizalmasaként kezelt. Ha vele nem is, az embereivel, ha találkozom, befolyásolhatom, mit tud. Juttathatok neki hamis információkat. - kezdi sorolni, s hangsúlyából úgy érződik, tudná még folytatni.
- ... megint? - Mina nem tudja megállni, hogy meg ne kérdezze. - Seamus nem biztos, hogy... akármennyiszer bekapja ugyanazt a csalit. - Elvörösödik a kifejezés miatt, ám nem vonja vissza.
- Eddig valamiért megtette. S ha mégsem, Leopold herceg sem árt, ha értesül arról, mire számíthat Seamustől és a csapatától.
Mina lassan szívja be és reszketve fújja ki a levegőt. Ez a rémálom sose ér véget?
- Tegyenek úgy, ahogy jónak vélik. – felel végül Rudenz. - Most pedig, ha megbocsátanak, még akadnak más teendőim is. Isten áldja önöket!
- Önt is, felség - Damiennek sikerül összeszednie magát annyira, hogy feleljen. A frázis még mindig vicces egy vámpír és egy sötételf felé, de úgy tűnik, Hellenburg népe nem mindig kíván alternatívát találni.
Tegyenek, ahogy akarnak, igen ám, de ketten vannak, az pedig legalább két akarat, s esetükben még ennél is jóval több...


_________________
"Legendákat mesélnek rólad. A tékozló gyermek, aki a semmiből bukkant fel és hős lett a márványfalú városban a sárkány tombolása után. Igazán büszke lehetsz magadra." - Lucretia von Nachtraben

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.