Minden az északi pusztaföldön kezdődött, valahol messze bármifélenépesebb várostól egy angyalrom közelében. Az ott fellelhető páratlan kincsekért és tudásért ment oda a kis csapat. Igaz számíthattak volna rá, hogy valaki másnak is tábort vert a fejében ugyanez a gondolat, de hogy pont egy papnak jusson ez eszébe... lassan már az ördög adta szerencse sem lesz elég, hogy elkerülje az ember ezeket az istencsapásokat. Nem is kellett sok, ahogy találkozott a tekintetük elkezdett feléjük közeledni.
- Vigyázzatok, vándor ismeretlenek! Egy démon férkőzött a kegyeitekbe. Távolodjatok el tőle, mielőtt megérint titeket a bűnös lénye!Az illető egy nagyjából ötven év körüli férfi lehetett. Nem volt egyedül, két másik ember is állt körülötte. Az egyik egyértelműen egy keresztes, a másik egy köpenyes, hosszú hajú alak, nagy valószínűséggel varázsló. Egyikük sem volt elég közel hozzájuk, hogy azonnal rohamozni kezdjen. Lassú, óvatos léptekkel indultak meg feléjük.
- Úgy látszik ma sem lesz nyugodt napunk... – morogta Leo, miközben egy fürge mozdulattal ráhelyezte a tenyerét kardjainak markolatára.
- Nos, számítok rátok.A tünde kardforgató, Aleenával egyetemben tökéletes összhangban elkezdett kivont fegyverrel futni a szemben álló trió felé.
- Értem, tehát mindvégig tudtatok róla... milyen kár. – morogta a pap, majd imába kezdett.
A keresztesnek titulált férfi ekkor a kántáló pap elé ugrott és hárította Leo támadását. A másik ezalatt Aleenát vette célba, mert fürgébbnek és ügyesebbnek tűnt a tündénél. Olyan ellenfélnek gondolta, aki egy lassan mozgó lovaggal, vagy egy védtelen pappal könnyebben el tud bánni. Kisvártatva meg is jelent az égen a szent fény, szinte azonnal lecsapva a lányra, teljesen beborítva őt. A pap legnagyobb meglepetésére azonban Aleena sértetlenül, töretlen rohamozott tovább.
- Te eretnek! – kiáltott fel rémültem.
- Ó, tévedsz... – a lány egy könnyed mozdulattal előrevetette az egyik láncát, hogy megzavarja ellenfelét.
Kisvártatva egy árnyék takarta el őket, egyik pillanatról a másikra megjelenve. A pap és a keresztes zavarodottan fordította az ég felé a fejét. Ám az egyetlen dolog amit láttak, az Gerard volt, ahogy a levegőt szelve föléjük ugrott. A ruhájához különféle mágikus képzetek és pecsétek voltak tapadva, nem kétséges, hogy a Pehelykönnyedséget használva tudott ilyen könnyedén mozogni. A kezében már ott kavargott az árny, ahogy megformálta egy dárda alakját, s egyetlen mozdulattal az alatta álló pap nyakába mélyesztette.
~ Nincs gond... csak felszínes sebet ejt. Még ha fel is vágja az ereimet, meg tudom gyógyítani.De amire a pap nem számított az az, hogy Gerard a kezét is felerősítette az Erő szavával. Képtelen volt megkülönböztetni az ezerféle képletet, melyek a testét tarkították nem is csoda, hogy felkészületlenül érte a támadás. A dárda elmerült a testében, átszúrta a hátát, ő pedig ernyedten összeesett. Azonnal életét vesztette. Végzetes hiba volt az hinni, hogy a démon nem fog közel merészkedni hozzá.
Leo viszont alulmaradt a kereszteslovaggal szemben. Ellenfele a pajzsával könnyedén hárította minden támadását, s a végén még neki kellett kihátrálnia, különben megvágta volna. A lovag gyorsan reagált a helyzetre, Gerard felé fordul, kiejtette a kezéből a pajzsát, majd a nyakánál fogva megragadta a démont. Hátralendítette a másik karját, hogy utána lesújtson a kardjával... pont ahogy a ravasz ellenfele eltervezte.
~ Meg akar ölni annak ellenére, hogy ketten támadják. Ahogy gondoltam, megfontolt és határozott harcos. Az Árnypáncél életben tart, addig pedig a többiek végeznek vele...Gerard teste körül meg is jelentek a fekete foltok, melyek összefolyva beterítették a ruháját. A kardcsapás nagy részét fel fogják fogni, legfeljebb egy nehezebben elállítható vérzést fog tőle kapni. A keresztesnek célozni sem volt ideje, így a törzsét vette célba, s ugyanabban a pillanatban Leo és Aleena feléje lendítették a fegyverüket. A démonnak semmi más dolga nem maradt, mint egyhelyben állva kivárni, hogy megnyerjék a csatát.
Váratlanul egy különös érzés kúszott végig a fiú gerincen. Hirtelen, egyik pillanatról a másikra a combjainak izmai elkezdek rángani. Reflexből ökölbe szorította a kezét és elkezdte felemelni, hogy félresöpörje vele a kardot. Egy percig sem gondolta, hogy az öklével képes lenne a súlyos fémet eltéríteni az útjáról, mégcsak szüksége sem volt rá. Ezzel párhuzamosan a jobb lábát előrendítette és megpróbálta erőtlenül megrúgni a keresztest. Nem volt képes parancsolni a testének, mintha egy másik emberré változott volna át arra a pillanatra. Leo és Aleena kardja ugyanabban a pillanatban érték utol őket. A tünde egyik pengéjével leszorította a keresztes sújtani készülő karját. Aleena hátralendítette a kezét, felkészült döfni egyet a páncél lemezeinek közé. Gerard keze ekkor lendült előre, pont akkor, amikor az inkvizítor is támadni akart. Az alkarja a fegyver útjába állt, s Aleenának már nem volt ideje reagálnia. A fém halk sistergéssel vágott bele a démon karjába, fájdalmas, szent mágiával megfertőzött sebet otthagyva.
Gerard önuralmát elvesztve ordított fel fájdalmában. Leo szerencsére helyette is gondolkodott, mielőtt még bárki bármit tehetett volna, teljes erejéből nekiugrott a keresztesnek és leteperte a földre. A nehéz páncél miatt nem tudott felkelni, így a tündének nem okozott gondot, hogy pusztán azzal megadásra kényszerítse, hogy nekiszegezte a kardját.
- Basszus, miért nem maradtál nyugton?! – Aleena ijedten toporzékolt a keresztes előtt. Szokásához híven nem igazán érdekelte, mi történik körülötte, inkább figyelt nonszensz, apró dolgokra.
- Hallgass!Gerard szeme lángolt a dühtől és a gyűlölettől. Fájdalmasan sziszegett egyet, majd rámarkolt másik kezével a méretes sebre, melyből azóta lassú patakként kezdett el bugyogni a vér. Halálra rémült arccal fordult oda a földön fekvő ellenséghez, megidézett egy kéken izzó dárdát, majd teljes erőből az arcához vágta.
- Így...így már nem zavar több vizet. – zihálta halálra rémült arccal.
- Minden rendben...?~ Csak nem? Gerard...Gerard fél tőlem?- Igen! Most pedig induljunk tovább.Gerard karján a seb hetek múlva tűnt csak el. A szentség csúnyán megégette. Még Lia sem értette, pontosan mi történt azon a napon, a páros egész hazaúton csendes maradt és öngamukban elmélkedtek.
~ Nem értem...korábban egyszer sem vesztettem el az uralmat a testem felett.~ Nem zaboláztad meg kellőképp az erőmet, más oka nem lehetett.~ Ez most valami más volt...nem tőled jött. Ez olyan...emberi volt.~ Talán csak...nem az nem lehet...~ Ne próbálj meg előttem titkolózni! Azt hiszed, féltem?! Pontosan tudtam, mi fog történni, minden lépését előre láttam! Mi okom lett volna félelemből megmozdulni?~ Talán, mert féltetted az életed?~ Érdekes...eszerint már nem vagy képes elfojtani az érzelmeim.~ Démon vagy. Nincsenek érzelmeid. Nincs okod félni. Olyantól meg pláne nem, akit meg tudsz ölni...***
Hogy ez a kis incidens pontosan mikor történt, arra már senki sem emlékezett. Ami inkább szemet szúrt mindenkinek, hogy Gerardot azóta egyszer sem látták közelharcot vívni. Sem egy csatában, se gyakorlásnál, a démon nem használta a korábban félelmetes taktikai előnyt adó varázslatnak titulált képességeit használni. Inkább maradt mindig hátul, hajigálta a dárdáit és utasítgatta a többieket, mit csináljanak. Pont, mint amikor egy nap a nebelwaldi erdőn keresztül átvágva egy majd három méter széles szakadékon akartak átkelni.
- ...ennek a négy kötélnek a másik végét kösd egy fához. Átvetünk rajta egy dárdát, és azzal ledülünk majd tovább.
A négy árnybéklyó alkotta kötélpálya már teljes is volt, amikor egyszer csak a semmiből füst kezdett el az ég felé kúszni. Vastag, sűrűn gomolygó kígyót formázott az égen, alig egy mérföldre tőlük.
- Látjátok...?- Ez nem tábortűz, ahhoz túl kicsit. Valami elkezdett égni.- Az bajos, bár nem kell félni. Valószínűleg perceken belül nekilátnak oltani.- Azért nézzünk el arra. Kíváncsi vagyok, mi csinált ekkora lángokat.Gerard kis ideig habozott. Nem sok kedve volt egy erdőtüzet közelről szemlélni.
- Hát jó...menjünk.Nem sokkal később mind az öten ledöbbenve álltak a füst forrása előtt. Egy apró kis falu épületei kaptak lángra, ezért nem terjedt tovább a táz az erdőre, mert a falu határán a fák egy kis körben ki voltak vágva. Amit azonnal észre lehetett venni, hogy nem az összes épület, csupán egy két kisebb kunyhó kapott lángra, melyek még csak nem is egymás mellett voltak elhelyezve. Mindenütt vérfoltok tarkították az utcákat, hullát viszont egy darabot sem lehetett látni.
- Ez A vér még egészen friss. Bárki is csinálta, nem juthatott túl messzire. – vonta le a következtetést Aleena, amikor lehetősége nyílt közelebbről megvizsgálni a néhol már tócsaméretű foltokat.
- És ha lovaik voltak?- Ennyi hullát egy szekérrel nem bírtak volna elvinni.- Nem csak az...a házak...miért csak egy párat gyújtottak fel? Az egész olyan, mintha egy...jelzőfény lenne..?- Jelzőfény?- Hát persze. Nekromanták!- Ugyan kérlek, a kísértet-szigeteki csata óta nem találkoztunk nekromantával.Kisvártatva mocorogni kezdett Aleena lába alatt a talaj. A föld a vérrel borított részen több helyen megrepedezett, majd egy rothadó kéz nyúlt ki onnan, egyenesen a lábszára felé kapva. Szerencsére Leo időben észrevette, odaugrott mellé, majd egyetlen mozdulattal lehasította a kezet a testről, ami alatta bújt meg a földben.
Mindannyan jobbra balra forgatták a fejüket. Az előholt arccal a föld alá volt temetve, így a gazdája nem használhatta rajta a Holtak szemét. Azt gondolták, valahonnan a közelből figyeli őket. Legnagyobb meglepetésükre még csak elbújni sem próbált előlük, a nekromanta a falu egyik terén ácsorgott. Azonnal felismerték jellegzetes árnyalatú köpenyéről és fenyegető szemeiről, melyekkel az előtte álló kis csapatot pásztázta.
- Nem akar támadni?- Nem véletlen... – fordította oldalra a lány a fejét, ahogy egy apró nesz kúszott a füleibe.
Azonnal észrevette a másik nekromantát, aki a bokrok között rejtőzött az egyik ház tövében. Nyilván csak arra várt, hogy ők nekirontsanak a társának, hogy aztán meglephesse őket.
- Nem valami körültekintőek...Gerard azonnal megidézett két árnyszilánkot és hozzájuk vágta. A két nekromantát persze végték a lélekenergiából szőtt pajzsok, de arra mindeképp elég volt ez az apró kis varázslat, hogy tudassa velük, nem fognak odagyalogolni hozzá. A házak között rengeteg fedezéket találhattak volna, a Holtak szemét pedig jól ismerték. Ennyire az ellenfeleik is rájöttek, hogy tudják jól, nem harcolhatnak velük ilyen messziről. Elő is jöttek szép sorjában, majd odasétáltak feléjük. Kiderül, nem is kettő, hanem három nekromanta mészárolta le ezt a falut. Valószínűleg hullákat gyűjtöttek, amiket aztán a kriptáikba teleportáltak. A Sötét Apostol seregei ugyancsak megtépázódhattak a legutóbbi ütközetben, hogy külön emberei voltak az utánpótlás szerzésére. Ez megmagyarázta a füstölgő házakat is: azért gyújtottak fel néhány épületet, hogy idecsaljanak pár kíváncsi lelket, vagy éppen tűztől tartó holdőrt.
- Nem tűntök idevalósinak. Tehát valószínűleg nem is tűnne fel senkinek, ha eltűnnétek...A következtetés sajnos pontos volt, és rendkívül aggasztó. Ugyanakkor három átlagos nekomanta nem olyasféle ellenfél, akik ellen meg kéne izzadniuk. Harcoltak már holtidéző ellen, nem is egyszer, talán kicsit túl sokszor is. Ismerték azokat a cseleket, trükköket, amiket a hozzájuk hasonlók használtak.
Leo ennek tudatában kardot rántott, és nekitámadt az egyiknek. Ahogy az várható volt, azonnal megjelent előtte egy csontváz a földből kikászálódva, de a tündének nem okozott gondot fél szemmel a talajt figyelnie, így épp csak kidugta a fejét a földből, ő máris lecsapta a fejét. Az azt irányító nekromanta ijedten hőkölt hátra, újabb idézésbe kezdett, mire egy kísértet bukkant elő a semmiből. A kardforgató kénytelen volt kihátrálni, különben elsodorták volna a borotvaéles jégszilánkok.
A másik két nekromanta is nekiállt varázsolni. Közülük az egyik előrerontott, majd levetette a köpenyét. Széles, vastag páncélzat borította a testének majd minden részét, minden bizonnyal annak a furcsa szektának volt a tagja, akik a saját testüket változtatják át előholt-szerűvé.
Gerard nem habozott, újabb két szilánkot idézett meg, és a középső halálpapra lőtte őket, míg Aleena előrerontott és az akolitussal kezdett vad kézitusába. Leo még hátrébb húzódott, várta a megfelelő alkalmat, amikor újra támadhat, miközben sorra kaszabolta le az egymás után megjelenő élőholtakat. A jégszilánkok több sebet is ejtettek már rajta, da egyik sem volt olyan súlyos, hogy ne tudott volna tovább küzdeni. A középső nekromanta pajzsa hárította Gerard lövedékeit, majd eltűnt. Hogy megvédhesse magát, előholtat kellett idéznie, így elő is rántotta a varázskönyvét.
~ Bingó, belesétált a csapdába!Gerard ekkor felemelte a másik kezét, ami eddig a könyvet tartotta. A nekromanták ekkor vehették észre, hogy az ujjai hegyéből kötelek vezettek a tenyerében indulva, a ruháján át a föld felé, egyenesen az ő irányukba. Mielőtt még bármit is tehettek volna, a kötelek másik vége rácsavarodott a középső halálpap könyvére, majd tűzzé változtak, pillanatok alatt hamuvá égetve azt.
~ Könyv nélkül még én sem tudok azonnal varázslatot idézni. Nem fog tudni védekezni.Az árnyak ismét elkezdtek kavarogni a tenyere körül, majd megjelent benne egy dárda, Ezzel párhuzamosan pedig a csuklója köré is rendeződtek a pecsétjei, felerősítve a dobását. A látótere teljesen tiszta volt, így nem is habozott előrelendíteni a karját. Az ében fegyver nyílvessző módjára hasította a levegőt. Az akolitus már nem tudott eléállni, mert Aleena lefoglalta, a másik nekromanta pedig éppen a könyvét leste, hogy Leoval kezdhessen valamit, szorosan egyik kezét a másikon tartva, nehogy ő is pórul járjon a lángoló kötelekkel. A dárda egy pillanat alatt ott termett a nekromanta előtt, készen arra, hogy átdöfje a testét, aki jobb híján összecsapta a két kezét maga előtt, hátha sikerül vele tompítania a becsapódást.
Ekkor váratlanul megnyílt a föld a halálpap előtt, egy kéz jelent meg a semmiből, majd egy zombi ugrott ki onnan, útját állva a dárdának. A fegyver hangos csattanással belecsapódott a mellkasába, teljesen átszúrva azt. A nekromanta ezt elnézve ijedten hátra is lépett, nem sok kellett hozzá, hogy az a dárda őt szúrja át a szolga helyett. A zombi még egy fél pillanatig feszengett, majd kilehelte a lelkét és rongybaba módjára összeesett.
Gerard idegesen fogatta a fejét jobbra balra, nem értette hogy került oda az az előholt, szinte a semmiből. Könyv nélkül egy ilyen szörnyeteget megidézni legalább tíz másodpercig tart, ő pedig még felennyi időt sem adott a halálpapnak védekezni. Az akolitus egyáltalán nem csinált még semmi azon kívül, hogy Aleena kardcsapásait mérte hozzá a sajátjaihoz, a másik halálpap pedig még csak oda sem nézett, mert a könyvét bámulva lekötötte, hogy a saját szolgáit irányítva Leot távol tartsa. Az előtte álló ellenfél sem csinált semmit, csak az egyik kezével a másikat szorongatta. Még ha belekezdett is volna egy idézésbe, a dárda előbb érte volna el a mellkasát. A három nekromanta a csata kezdete óta egy szót sem szólt egymáshoz.
~ Ez valami gyors varázsige lehet. Úgy látszik, van nekik is pár trükk a tarsolyukban.- Aleena, segítek!A lány erre rögvest hátraugrott, Gerard pedig átvette a helyét. Az eddig megidézett összes fegyverét egybeolvasztotta egy csóvává az öklén, majd hozzávágta a pánélozott ellenfélhez, aki ettől hátralökődött és elterült a földön. Sérülést nem sikerült rajta ejteni, csak egy egészen kicsit, de eltart egy darabig, míg sikerül feltápászkodnia. A könyvtelen halálpap ezalatt újabb szolgát idézett meg, ezúttal egy kísértetet. Aleena eléugrott, hogy levágja, s bár a jégszilánkok őt is megsebezték, sikerült végeznie a szellemmel. A páncélozott ellenfél időközben magához tért, majd a két kezét összekulcsolva nekirontott Gerardnak. A fiút meglepte, hogy ellenfele nem töltött időt azzal, hogy a fegyverét felvegye a földről. Oldalirányba kitért előle, amitől egy pillanatra elvesztette az egyensúlyát és elhasalt a földön. Az akolitus ekkor feléje fordult, ám Aleena látva, hogy már nem őrá öszpontosít hátulról megpróbálta a kardját a páncéljának lemezei közé döfni. Ellenfele ekkor egy pillanatra megtorpat, majd felemelte a karját és hátulról megragata a kezét, amiben a kardot tartotta. Ledített egy nagyot, messzire repítve a parányi inkvizítort, de Gerardnak ez az idő elég volt, hogy a pehelykönnyedséget használva elsuhanjon. Döbbent arccal hátrált ki a küzdelemből. Az egyetlen fölösleges mozdulat, amit az akolitus tett z az volt, hogy az egyik ujjával idegességében rámarkolt a gyűrűjére.
- Hé, egyben vagytok? Mintha némileg bajban lennénk... – Leo időközben tovább hátrált olyannyira, hogy egy sorba került Gerarddal és Aleenával.
- Mi a fenét műveltek.- Könyv nélkül varázsolt...a másiknak meg olyan reflexeik voltak...A három nekromanta úgy döntött, ez a harc nem ér meg nekik négy holttestet, azt meg pláne nem kockáztatják meg, hogy a többiek rájuk találjanak. Egy szót sem száltak, csak füttyentettek egyet a lovaiknak és elvágtattak. A kis csapat nem tehetett mást, mint némán nézte, ahogy szép lassan leülepszik mögöttük a por.
- Oké, még egyszer, had lássak tisztán: amiatt paráztok, mert valaki könyv nélkül varázsolt?- De ilyen gyorsan...olyan volt, mintha valami csodát látnék. Az egyetlen dolog, amit csinált az volt, hogy a kezét markolászta...- Ez furcsa, a másik idéző is összekulcsolta a két kezét a könyv alatt...- Nem csak az idéző... – nézett előre ledöbbent arccal Gerard –
A páncélos is ugyanezt csinálta. Ti nem láthattátok, de én a földről könnyedén észrevettem: ő is a kezével bíbelődött valamit.- Engem valami más jobban aggaszt. A csata közben a másik hullabábos egyszer sem fordult oda felét. Még ha ő is idézte a dárdád útjába, oda kellett volna pillantson, hogy lássan, mikor ér oda a dárda. Túl jó volt az iőzítés...Ekkor Lia kristálya hirtelen abbahagyta a villogást. A lány egyik pillanatról a másikra elhallgatott, ahogy eszébe jutott egy érdekes varázslat, ami megmagyarázza az nekromanták összes különös adottságát.
- Talán...ugyanazt a varázslatot használják, amit én.- A Leviathant?- Nem, azt a varázslatot, amivel az emlékeimet Gerardnak adom.- Varázslat az egyáltalán? – vakarta meg a fejét. A lány gondolatai olyan kuszák voltak, hogy képtelen volt vele emlékeket cserélni.
- Nem is tudom. Nem varázsige, de sosem voltam képes ösztönösen beszélni veled. Inkább olyan, mintha a részem lenne. Mintha mindig is ismertem volna a módját, hogy ilyent csináljak.Gerard fejében meg is jelent pár emlék, ahogy Lia ezt a furcsa varázslatot használja, így sikerült megértenie a lány mondanivalóját. A többiek ellenben csak zavarodottan álltak egyhelyben, egyre csak gondolkozva.
- Oké, ezt még egyszer sem kérdeztem, de ponosan hogyan működik a ti telepátiátok?- Egyszerű, kapcsolatot létesít az elménk közt. Ezt érdekes módon bármelyikünk képes akaratlagosan megszakítani. Eddig még én sem nagyon gondolkodtam el a részleteket...az biztos, hogy emlékeket és godolatokat is képes közvetíteni, akár képként is.- Ez megmagyarázza, hogy tudott az a másik könyv nélkül varázsolni.- Valamint a látóterünket is megosztjuk...- Tényleg? Akkor nektek négy szemetek van?- Sajnos nekünk nem, mert én alig látok ki innen...- Most, hogy mondod, mialatt vele harcoltál, a középső egész végig téged figyelt.- Mégis miféle mágia lehet ez..?Liának ekkor hirtelen összezavarodtak a gondolatai. Érződött rajta, hogy hatalmába kerítette a félelem.
- Talán...talán ez volt az én égbekiáltó bűnöm...Mind a négyen ledöbbent arccal fordultak oda a nyaklánc irányába. Nem volt olyan Veronia szerte, aki ne hallotta volna legalább száz felől azt a legendát mi történik akkor, ha egy démon megtudja mi volt az Isten ellen elkövetett vétek, ami miatt újjászületett. Sok démon ezért vándorol el attól a helytől, ahol elsőnek meglátta a napot, nehogy valahol a közelben rátaláljon a létezésnek okára. Ez volt a világon az egyetlen titok, amit még egy tudásdémon sem akar felkutatni.
- Hát, akkor indulás haza... – mondta rezzenéstelen arccal Gerard.
- Mi?! Elment az eszed? Nem hagyhatjuk, hogy azok a...gondolatolvasósok itt garázdálkodjanak. Ilyen hatalommal a kezükben képtelenség legyőzni őket.- Na látod, ezért fogunk hazamenni. Ismerem a saját képességeimet, nem fogunk tudni nyerni ellenük.- Ismerjük a részleteket. Biztos van valami gyengepontjuk.- Nem, nincs! Ez a varázslat tökéletes, nem lehet sehogy sem megkerülni, vagy aláásni neki.- Gerard! Odamegyünk és kész.- Én is ellenzem... – morogta elkeseredetten.
A démon vett egy mély levegőt, majd hátrafordult.
- Ha annyira meg akartok halni, menjetek csak.Ennek hallatán mindenki hátrált egy lépést. Egyedül Lia nem lepődött meg rajta, hiszen ő látta a gondolatait... és ő is pontosan így gondolta. A többieket viszont szó szerint sokkolta a válasz. Korábban is előfordult már, hogy valaki nem értett egyet a többiekkel, mégsem viszsakozott, vagy hagyta őket magára. Eddig együtt néztek szembe minden ellenféllel.
- Nem tudunk titeket semmivel itt tartani, igaz...?S többé egyikük sem szólt egy szót sem. Senki sem volt közülük az az érzelgős típus, aki megszeppenve próbálná a másikat kérlelni, vagy a lelkiismeretére hatni. A csapat elindult...talán most először két ellentétes irányba.
Gerard elédegetlen, mogorva fejjel sétált az úton, egyre csak a zsebében kotorászva. A nagy hevességben el is felejtette, hogy a térkép a többieknél maradt...anélkül meg kizárt, hogy egy darabban kijusson innen. Már lassan egy órája, hogy elhagyta a többieket, legalábbis az árnyéka vándorlásából ítélve. A közeli kis városban biztosan volt egy-két ember, aki ismerte az utat, viszont senki sem tűnt a lakók közül olyannak, aki életében a háza tától messzebb utazott volna. Szerencsére itt is volt holdszentély, a papok és egyéb ott dolgozó népek pedig ismerték a környéken a járást. Furcsamód ismerősnek tűnt a hely, de Gerard képtelen volt felidézni, hol látta már ezt az épületet. Vállat vont, majd elindult felfelé a lépcsőn.
- Gerard, a mágus aki egy testben két lélek. Holdfény köszönt ismét a Köderdőben. – szól egy ismerős hang a háta mögött.
Nevének hallatán egy szempillantás alatt megfordul a tengelye körül, majd egyik kezét előremereszte néz farkasszemet az ismeretlen haggal. Tekintete lángol a dühtől és az indulattól...de amint megpillantja, ki az, rögtön le is ereszti a kezét. Darian Sageblood furcsa, tetovált alakja tornyosult előttük.
- Oh, csak te vagy az? Bocs...a legtöbb, aki ismeri a titkomat rendszerint a fél karjával a földbe tudna döngölni...- Ki mondta hogy én nem? - mosolyodik el. -
Mi járatban errefelé?Ennek halaltán Gerardnak kis híján könny szökkent a szemébe, miközben idétlen arccal próbált egy mosolyt erőltetni magára. Nem azért, mert annyira sajnálta volna, hogy eljött, egyszerűen csak most jön rá, mekkora a szakadék közbe és Darian között.
- Úton haza, kéne egy kis útbaigazítás. Eltévedtem...nos az utazás közben - könnyen észrevehető hogy zavarodottságában már szóismétlést is használ -
El innen, amilyen messzire csak lehet!- Úgy bizony! - teszi hozzá Lia. A lány valamiért szokatlanul szűkszavú volt, még a gondolatai is visszhangoztak annyit, mint egyébként. Talán azért, mert a most majdnem mindig ugyanarra gondoltak.
- Hová ez a nagy sietség? Nem tetszik Mistwoods?- Van valami, amit el akarok felejteni. A legenda szerint ha megtudom, akkor Lia meghal....dühítő, hogy mennyire nem képesek ezt megérteni...- Bármikor beszélek veled egyre kevesebb... hmmm... You make less and less sense. - vált át anyanyelvére. -
Keresd meg a vámpírokat, ők el tudnak felejtetni veled akármit.- Ó, miért is ne - válaszol szarkasztikusan -
mindjárt el is hurcolok a Nachtrabenek elé három hullaidézőt, akik nyilván megijednek majd tőlem pár falu kiirtása után.- Hullaidézők? Mi dolgod nekromantákkal? - húzódik össze a szeme
- Van itt pár. Testeket gyűjtenek, vagy csak éppen rossz napjuk van, vagy valami hasonló. Hasonló módon kommunikálnak, mint én és Lia...- Pedig én ezt ösztönösen használom.- Elég valószínű, hogy ez volt az ő égbekiáltó bűne...ami érthető is. De hát...nem érdekes, amíg nem kell látnom őket. Sajnos a tá...a volt társaim erről nem így vélekednek. Azóta nyilván alulról szagolják az ibolyát.- A volt társaid? A tünde kardművész?- Meg még páran. Idegesítő bagázs, így belegondolva. Talán jobb is így...no, megmondod végre, merre van az erdő széle, hogy elmehessek innen?- Ha nyugat felé indulsz kilyukadsz az erdőből egyszer, egy átlag tündének egy nap, neked lehet több lesz. De biztosan ezt akarod?Gerard elfordult nyugat felé, megtett két lépést. Aztán megtorpant. Érezte, ahogy a szívverése egyre csak fokozódik, s kissé mintha nehezen vette volna a levegőt. Megállt hát, majd visszafordult.
- El ne kezd nekem te is. Ez már nem azon múlik, mit akarok. Démon vagyok, vannak dolgok, amiket meg kell tennem. És vannak dolgok, amiket tilos. Ez ezzel jár.- Démon vagy, minden azon múlik, mit akarsz. Nem azért lettél démon mert az akaratodat helyezted előtérbe a szabályokkal szemben?- Hah...nem én csak...nem tudom mit kéne tenni. Mármint, tudom, de akkor is lehetetlen, ennek az adottságnak nincs semmilyen gyenge...pontja...Ekkor a szíve hirtelen abbahagyta az ész nélküli verdesést. Az arcára a nyugodtság és a megfontoltság költözött ki, ahogy egy elegáns mozdulattal megragadta az amulettet.
- Eddig még bele sem gondoltam...Úgy ledöbbent, hogy észre sem vette, hogy időközben a szél az arcába fújta a haját. Egy gyors mozdulattal félresöpörte.
~ Gerard...szerintem ezt nagyon nem kéne. – mondta Lia hozzá képest elég bizonytalanul.
~ Azt hiszem, most először a saját fejem után fogok menni.- Darian, szükségem van a segítségedre. Szeretném, ha segítenél valamiben!Azzal egy kaján vigyort megeresztve elővette az amulettet és a ruhája fölé helyezte úgy, hogy semmi se takarja...
A köderdőnek ez a vidéke rendkívül felépítésű egyszerű volt: egy hosszú országút vezetett a lombok között, számtalan faluval tarkítva. Sehol egy mellékút, sehol egy elágazás. Tökéletes hely portyázásra, hiszen csak egy irányból üldözhetnek, s sehogy nem tudnak eléd kerülni, vagy hírt vinni rólad... s ugyanakkor könnyebb is volt a nyomodat követni, vagy akár üldözőbe venni. Sűrű volt az erdő az is a mai napig vitatott, hogy ezt az egy utat miként építették meg. A soron következő faluban pontosan ugyanolyan látvány fogadta őket, mint azelőtt: üres házak, pár égő épület, mindenfelé vérfoltok, hulla egy szál se. A három nekromantát egyelőre nem látták sehol.
- Legyetek résen. – hangjára a három jóbarát azonnal fegyvert ragadott
- És...pontosan mit is akarunk majd csinálni?- Nekem van egy ötletem: szét kell őket választani, hogy ne tudják a mágiáukat használni.- Nem hiszem, hogy erre túl sok időt adnak... – mutatott a falu közepe felé.
A nekromanták okulhattak a korábban történt nem éppen kellemes találkozásból, felváltva figyelték azt az utat, mely felől érkeztek. Éppen az egyik holtidéző őrködött, valahol egy házban megbújva, s nem volt rest azonnal megidézni pár szolgát, hogy időt adjon a társainak, hogy rendezzék soraikat. Két zombi és egy csontváz nézett farkasszemet a kis csapattal, az idézőjük természetesen biztos távolságból figyelte őket, miközben a Holtak szemével tájékozódott.
- Le a fegyverrel! – harsogta az előholt.
Egyértelmű volt, hogy egy pár hullagyűjtő nekromanta nem fogja őket megkímélni, ezzel a kis trükkel csak az időt akarja húzni, amíg a többiek összekapják magukat. Aleena meg sem várta a mondat végét, odarohant a beszélő csontvázhoz és ráugrott, eltakarva ezzel a szemeit. A nekromanta sietve áthelyezte a szemét egy másik élőholtba, de már egyedül csak azt volt képes kifigyelni, hogy Leo egy gyors vágással kettéhasítja a zombiját. A másik zombi abban a minutumban összeesett, ahogy látta a társát odaveszni. A hullaidéző nem akarta pazarolni a varázserejét, inkább kihátrált, hogy utána a társaival együtt támadhasson.
- Ez egész könnyen ment.- A neheze még csak most jön. Mozogjunk együtt, úgy nem tudják az előnyüket kihasználni, mert csak egyfelé kell figyelniük.A kis csapat lassú léptekkel indult meg a falu utcáin. Sehol egy lélek, még egy élőholt sem bukkant fel a közelükben. Csend volt, kicsit talán túl nagy. Az egyetlen dolog, amit hallottak a közeli megáradt patak csobogása...
- Hát persze! A vízen akarnak kereket oldani.A patak partján egy kisebb csónak várakozott, nagyjából öt ember férhetett bele, így hárman kényelmesen tudtak rajta utazni. Mint az köztudott volt, Veronián minden folyó a helyektől a tenger felé folyik, így a vizet követve előbb utóbb kijutottak volna az erdőből anélkül, hogy bárki is üldözőbe vehette volna.
- Megállni! – a három nekromanta is ott volt, éppen a holmijukat pakolták fel a csónakra.
- Ha, megint ti vagytok? – nézett végig rajtuk az egyik megvetően –
Illetve nem is... hol a puccos ruhájú varázsló?A három jóbarát mintha meg sem hallotta volna az inzultust.
- Gondolom számítottatok ránk. Mostmár nem hagyhattok minket életben, ha nem akarjátok, hogy a folyó mentén kövessenek titeket. – nézett végig az ellenfeleiket igedesítő vigyorral.
- Pontosan...Nyomasztó csend lett úrrá rajtuk. Még a patak csobogása is mintha alábbhagyott volna. Mindannyian megfeszítették az izmaikat felkészülve arra, hogy honnan fognak a földből előbukkanni az előholtak. Leo volt az első, aki felnézett a fák lombjai felé. Ekkor jött rá, mit terveztek a hullaidézők.
- Kísértetek!A három szellem, ahogy kifigyelte őket el is kezdték szórni a jégszilánkokat. Egy irányba mozogva tértek ki előlük, hogy ne kerüljenek a nekromanták előnybe azzal, hogy megosztják egymással a látóterüket. A kísértetek varázslata még így is elkapta őket, kisebb sérüléseket okozva.
- Csak ennyit tudtok?- Kélek,engedd meg, hogy rácáfoljak...Az egyik közeli ház tetejéről ekkor egy csontváz ugrott le, egyenesen Leo irányába.
- Feltartom, menjetek!Aleena megtorpant, ahogy egy különös érzés kezdte el bizsergetni a gerincét.
- Rendben.A két lány rögvest megindult a nekromanták felé. Aleena megvadult tigrisként rontott neki az egyiküknek. A három nekromanta felé fordul, kicsit hátrálva bár, de könynedén elkerülték a támadását. Maria ekkor megkerülte őket, s oltalról támadta meg az egyiket egy hatalmas lendületű ütéssel. A nekromanta épp csak egy pillanatra érintette meg a gyűrűjét, bőven elég volt neki, hogy a többiektül tudja, honnan támad a vámpír, s egy szempillantás alatt elhajlott előle.
- Néha érdemes hátra is tekinteni...Mielőtt észbe kaphattak volna, a hátuk mögött megjelent egy seregnyi előholt, hogy lekaszabolják őket.
- Hát ez elég rosszul fest...- Nem hiszem. – mosolyodott el Aleena –
Pontosan annyi időt nyertünk, amennyit kellet.Az előholtak fenyegető, üres szemekkel kezdtek közeledni. Nem egészen kép lépést tudtak megtenni, mielőtt a semmiből egy nyílhoz hasonló fekete tárgy suhant volna feléjük és átdöfte volna az egyik zombit. A többi szörny társuk testének loccsanására odafordította a fejét. A következő pillanatban megannyi ehhez hasonló fekete nyíl záporozott az ég felől, az előholtak majd felét eltalálva. A hullák sorra estek össze, ahogy Gerard alakja körvonalazódott a többiek felett az égen, mielőtt még a fiú földet ért volna pontosan a nekromanták és a társai között.
- Ez elég sokáig tartott.- Igen, volt egy kis gondom idefele jövet...- Még szerencse, hogy idáig kitartottunk.- Na, azért ekkorát ne hazudjunk. – szorította össze a szemeit.
A csapaton egyáltalán nem látszott meg, hogy akár egy kicsit is elérzékenyültek volna az újraegyesüléskor. Ahogy korábban, most se volt kedvük a helyzet túldramatizálásához...meg nagyon idejük se, elvégre három vérszomjak hullabáróval néztek farkasszemet.
- A bizonytalanságot megmenthetett volna a biztos haláltól... – lépett előre az egyikük, miközben egyik ujjával egyre csak a gyűrűjét szorította.
- Talán el kéne ismernünk, hogy végül idejöttél a hőst játszani... – csatlakozott hozzá a második.
- Ám ellenünk semmi esélyed.Gerard egy flegma mozdulattal rátaposott az egyik korábban lemészárolt előholtra, majd megidézett egy kardot a kezébe.
- Meglátjuk.Az akolitus nekirontott, s vele párhuzamosan az élőholtak is újra rohamozni kezdtek, a másik kettő ezalatt egyre csak Gerardot figyelte, miközben egyik kezükkel szorosan fogták a gyűrűjüket. A démon nem csinált semmi, csak finomal eldőlt jobbra, majd a bal lábával egy jókorát rúgott a földbe. A lendület olyan messzire repítette, hogy utána egy apró ugrással képes volt megkerülni a páncélos monstrumot és egyenesen a két hullaidézőt támadni. Elrugaszkodás közben a szél a vállára gyűrte a ruhája ujját. A három ellenség legnagyobb meglepetésére a démon karját az ő jellegzetes pecsétjei borították be. A társai ezen már meg sem lepődtek.
- Úgy, szóval levetetted a ruhát és úgy használtad magadon a súlycsökkentő varázslatodat. Kreatív...de értelmetlen!Gerard szóra sem méltatta az inzultusokat, újból elrugaszkodott, hogy a lehető leggyorsabban az egyik nekromanta oldalához kerüljön. A másik holtidézőnek nem esett nehezére követni őt a szemével, de ezzel valamiért nem törődött. Továbbsuhant és egyenesen a hozzá közelebb álló nekromantát vette célba, aki még mindig lefoglalt az előholtak szemmel tartása, hogy ő és társai akkor is irányíthassák őket, ha nem néznek mindhárman oda. Gerard nekifordult a mellette lévő holtidézőnek, magasba emelte a kardját, hogy lesújtson vele. Ahogy az várható volt, a halálpap időben elfordította előle a fejét, mert pontosan tudta, mikor fogja őt a penge éle elérni. Ekkor a démon másik karja ütésre lendült. A nekromanta ismét megpróbált előle kitérni...mindenki legnagyobb meglepetésére azonban az ütés elérte őt. Gerard csuklóján egy pillanatra felvillantak az Erő szavának pecsétjei, s a fekete árnypáncél, mely a bőrét keményítette. Nagyon úgy tűnt, ezt a támadást előre eltervezte.
A nekromanta olyan erős ütést kapott a nyakára, hogy hátraesett tőle. Egy halk reccsenés jelezte, hogy a valahol talán egy csontja is megrepedt. Egyiküknek sem volt már ideje reagálni, mert Gerard a korábban megidézett kardját abban a minutumban a hullabáró mellkasába döfte. Az eddig a társaival viaskodó élőholtak nagy része összeesett. A Gerardot figyelő nekromantának majd leesett az álla, még a felé rohamozó akolitus is megtorpant látván, hogy képes volt a megosztott tudatuk ellenére is győzedelmeskedni.
~ Úgy látszik, nálunk sincs másképp.~ Bizony. Minden világossá vált, amikor megkértem Dariant, hogy üssön meg, mialatt eltakarom a szemem. Amikor nem tudtam elkerülni, pedig rajtad keresztül láttam, ahogy közeledik. Ez a varázslat, adjon át bármi információt is, nem azonnal teszi. A mi Közös tudatunknak 1,2 másodperc kellett hozzá. A nkeromanta reakciójából ítélve nekik még egy kicsit több is.~ Más szavakkal: csak olyan támadásodat tudják így kivédeni, amit jó előre nyomon követnek.
Közös tudat. Igencsak találó név volt ez, amit idefele jövet talált ki ennek a különös varázsigének. S mostmár azt is tudta, hogyan harcoljon ellene.- Játszani a hőst...? – lépett előre fenyegető tekintettel. Olyan volt, mintha izzott volna a levegő körülötte. Még az előholtak is abbahagyták a viaskodást, s felé irányították fegyvereiket készen arra, hogy megrohamozzák.
- Ki mondta nektek, hogy valaha is hős akartam lenni...?A másik nekromanta rémült, zavarodott arccal elkezdett hátrálni. Az akolitus és az élőholtak léptek egyet felé. Gerard ügyet sem vetett rájuk, továdd sétált a köpenyes hullaidéző irányába. Fegyver nem volt nála, a kardját az előzőleg megölt ellenségben hagyta.
- ...nem az én hibám volt, hogy idejöttek egyedül. Egyszerűen csak idegesített, hogy valami senkiházi hullaidéző az én varázslatom használja.- Hogy a te varázslatodat?!- Ne aggódj, tudom én milyen az, ha rájön erre az ember...Az előholtak ekkor akkorát üvöltöttek, hogy az egész erdő eleremegett, majd együttes erővel nekirontottak Gerardnak. Ő még várt egy keveset, amíg egészen közel nem kerültek hozzá, épp csak az utolsó pillanatban kerülte el őket, a levegőbe felugorva. Az összes ellenfele szinte egyszerre emelte fel a fejét, kivéve a nekromantát, aki a társait tartotta szemmel, nehogy meglepjék őket.
- Nem menekülsz a tekintetünk elől!- Milyen kár...hogy még így is csak egyfelé tudtok figyelni.Mivel senki sem figyelte a lábuk alatt a földet, nem vették észre időben az árnybéklyót, ami a fűben megbújva tekergett. Még akkor idézte meg, amikor a két nekromantával diskurált, s a ruháján át levezette a fűbe. Csak akkor kaptak észbe, amikor veszett kígyó módjára jáugrott az akolitusra és eltakarta a szemeit. Mire a halálpap felemelte a fejét, már ott tündöklött Gerard kezében a sötét dárda. Ezúttal azonban nem érte a nekromantát váratlanul a támadás, könnyedén hárította a lélekenergiából szőtt pajzsával. A démon, ahogy eldobta a dárdát, rögvest elkezdett szép lassan zuhanni.
- Nincs hova menekülnöd!Alatta az előholtak egyre csak tolongtak arra várva, hogy szétszabdalják a testét. Ám Gerard nem vesztette el a hidegvérét, helyette megidézett két újabb kardot.
- Szegény bolondok... – suttogta sejtelmes, rémisztő hangon –
még csak fogalmatok sincs róla, kivel kezdtetek ki.A két kardot abban a pillanatban beborították a kék lángok. Szép lassan elolvadtak, s Gerard lábára kúszta egy üstököshöz hasonló tárgyat formálva a cipőjén. A démon bokája körül megjelentek ugyanazok a pecsétek, melyekkel a karját erősítette meg egy ütésnyi időre. Mielőtt bármit is tehettek volna, egy határozott rúgással az előholt sereg felé repítette a tüzes poklot. A lángok egy pillanat alatt beborítottak alatta mindent, s mire földet ért, az előholtak már ernyedten feküdtek körülötte. Gerard elégedetten ért földet az élőholtak hullái által alkotott kis dombocska tetején.
- Nem szerencsés dolog, ha valakit megrészegít a saját ereje.- Nicsak, ki beszél...Láthatóan nem maradt több varázsereje, s ez eléggé látszott is rajta. Az akolitus ezt látva újból megindult felé. A Lélekelnyelés már aktiválódott, amint érintkezésbe került a hullákkal, de még nem töltött vissza elég varázserőt. Aleena rögtön észre is vette ezt, kardot rántott és nekitámadt a páncélos nekromnatának. Ő persze jól látta ezt a társának köszönhetően, így még időben megfordult és saját fegyverével, egy csatabárddal hárított. Gerard ekkor végre összeszedett elég varázserőt egy támadáshoz, elkezdte a pecsétek megidézését. A földből már félig kint voltak az új élőholtak, ami az akolitus mozgása váratlanul felgyorsult, megragadta Aleena karját és elhajította, egyenesen a folyó irányába. A lány magatehetetlenül bucskázott bele a vízbe. Esés közben még megpróbált egy félbetört, kidőlt farönkbe megkapaszkodni, de a sodrás fástul mindenestül magával ragadta és elsodorta.
- Valaki utána! – mindhármuk tágra nyílt szemekkel, fogukat csikorgatva nézett utána, mert jól tudták, hogy Aleena nem tud úszni.
- Nyugi, a fa fent tartja, nem hülye ő. Figyeljetek oda!A két nekromanta annyi időt sem hagyott nekik, hogy levegőt vegyenek, fegyvert ragadtak, szolgákat idéztek, s felkészültek a harcra. Ám ekkora Gerard már elég varázserőt szívott el az élőholtaktól. Egy szót sem szólt, csak feszülten vicsorogva megidézett mindkét kezébe egy-egy dárdát, és nekiobta a páncélosnak. Ahogy az egyik keze megüresedett, újat készített. Csak dobta, dobta őket, egészen addig, amíg az akolitus össze nem esett. Gerard azonnal összegyűjtötte a dárdákat egyetlen csak csóvába, s megadta vele a kegyelemdöfést.
- Így... – lihegte ingerülten –
te pedig dobd el a könyvet, vagy esküszöm...Ekkor előbukkant egy újabb előholt, egy apró goblin testébe bújt szolga, leharapta az akolitus gyűrűjét a kezéről és elszaladt vele. Gerard már nyúlt is volna utána, de úgy elfáradt, hogy lépni is alig tudott. Bár folyamatosan használta a lélekelnyelést, ennyi varázslat az állóképességét is nagyon megterhelte.
- Majd elkapjuk, ne aggód! – Leo rögvest üldözőbe vette a zombit. Gerard és Maria egyedül maradt az utolsó hullaidézővel.
A nekromnata is elkezdett menekülni, megpróbált eljutni a lovához, és felugrani rá. A démon azonnal megidézett egy árnyszilánkot és a lovat célozta vele. Az állat nem sérült meg tőle különösebben, de eléggé megijedt, hogy gazdájára ügyet sem vetve elvágtasson. Mariának eközben sikerült egy másik lovat keríteni, ami talán a halálpap egyik társáé lehetett, felugrott rá és elvágtatott.
- Hívok segítséget, tarts ki addig! – majd megsarkantyúzta az állatot és elvágtatott a következő falu irányába.
A nekromanta gyilkos szemekkel pásztásza a fáradtan lihegő démont.
- Figyelmeztetlek, még bőven maradt varázserőm támadni.- Meg fogom törni a lelked! A legerősebb szolgámat hívom segítségül!A levegő hirtelen elnehezedett körülöttük. A szél is mintha egy pillanatra megállt volna. Nem más rajzolódott ki a hullaidéző előtt, mint egy lidérc. Kezében ott szorongatta a legendás varázskönyvét, másik kezét pedig előrenyújtotta készen arra, hogy lélektüzet köpjön Gerardra.
- Nehogy alá merj becsülni!Gerard minden maradék varázserejét felhasználta, megidézett annyi kék lángot amennyit csak tudott, majd elkezdett a lidérc felé futni. A szellem tenyerében meg is jelent a jellegzetes kinézetű lélektűz, de a démont egyáltalán nem érdekelte, egyszerű keresztülfutott rajta és a mögötte álló nkeromantára támadt. Ellenfele elégedetten mosolygott, ahogy a lélektűz szép lassan beborította őt. Aztán azonnal le is fagyott a mosoly az arcáról, ahogy Gerard nemes egyszerűséggel a háta mögött hagyta lángokat, mint kígyó a levedlett bőrt, egy urgással ott termett mellette és hátralendítette a kezét.
- Lehetetlen! Hogy vagy még képes mozogni!?- Ez nem ám csak egy átlagos köpeny. Bármilyen varázslatot kivéd...ám csak akkor tudom használni, ha már sok varázserőt használtam el. – Gerard ökölbe szorította a kezét és egybefogta a kék lángokat, melyek a kezére öszpontosultak.
A nekromanta még mondani akart valamit, ám mielőtt egy szót ki tudott volna nyögni, a támadás gyomorszájon találta, ő pedig elázott rongybabaként esett össze. Gerard a szeme sarkából még éppen elcsípte, ahogy a lidérc szertefoszlik, utána behunyta a szemét és engedte, hogy a gravitáció hozzávágja az időközben felhalmozódott hullahegyhez.
Homályos fény szúja a szemét, ahogy szép lassan kinyitja. Egy pillanatig nem csinál semmit, majd elkezd jobbra balra forgolódni. Egy darab hulla sincs mellette. Idegesen nyög egyet ahogy tudatosul benne, valaki elcipelte.
- Még mozogsz. Ez jó. - szólalt meg Darian.
Ahogy eltűnik a látóteréből a homály azonnal rájön, hogy a korábban látott holdszentélyben van. Körülötte rengeteg sötételf, párról meg is tudja mondani, hogy bérgyilkos. Nyilván őket küldték a nekromanták után.
- Mi van a többiekkel? – nem tudta felidézni, hogy bármelyikük időben visszaért volna, még Maria sem.
- Nem tudom. Amikor rád találtunk nem volt veled senki.- Senki mi...? - Gerard fejében felvillannak az emlékek, ahogy a többiek egyenként elszakadnak tőle. -
Nem számít, a lényeg hogy győztünk - sóhajtott egy nagyot.
- Ez nálad győzelemnek számít?Elgondolkodtató volt, tény. De őket nem olyan fából faragták, hogy ne tudjanak egyedül boldogulni.
- Életben vannak... biztos vagyok benne. S egyszer majd újra egyfelé sodor minket a sors folyama. Tudni fogjuk hol s mi lesz az, ami mindnyájunkat oda fog csalni.Megint szusszant egy nagyot.
- Kár hogy így végződött. Nevetséges, milyen gyenge vagyok... - a hangján most először alázatot és megfontoltságot lehet felfedezni.
- Könnyen feladod. Ennyi volt? Nem teszel semmit? Amikor Cernunnost kellett megállítanunk határozottabbnak tűntél.- Ugyan, épp hogy nem fogom. - nézett bizarr vigyorral a tenyerébe -
még erősebbé kell válnom. Hogy amikor újra útra kelünk, többé senki se állhasson az utunkba!- Nagy szavakat használsz. Nincs akkora erő, ami legyőzhetetlenné tesz. Nézz rám, ősdruida vagyok, halálmágiám van és használhatom a hold közel végtelen varázslatát, de én sem mondom magamról hogy megállíthatatlan lennék.- Igen, talán igazad van...Ekkor váratlanul talpra ugrott. Sugárzó mosoly ült ki az arcára.
- Hát persze! Szükségem van egy másik taktikára. Valami új erőre. Darian, tanítsd meg nekem a holdmágiát!- Nem. - mosolyodik el.
~ Hát, ez gyorsan ment.De Gerard nem volt hajlandó feladni.
- Hát nem érted?! Annyi éve már, hogy Azrael a földre éltette a kardját. Tett azóta bárki is valamit? A világ csendesen várt. Mintha mindenki csak készülne valamire. Ez még csak a kezdet...nagy dolgok vannak készülőben. És a hold erejével képes lennék győzedelmeskedni bárki felett.Darian hajthatatlan és a végletekig makacs maradt.
- Nem győztél meg. - mosolyog tovább. -
A holdmágia nem egy eszköz amit megtanulhatsz mert akarod. A holdmágia egy vallás ami csak azoknak jár akik hisznek. Nem fogok neked holdmágiát tanítani csak azért, mert szükséged van az erőre.Gerard összeszorítja a fogait. Kínjában már úgy érzi, nem tud mit válaszolni. Belegondol, annak idején milyen áldozatot hozott a démoni erőért cserébe. Elhatározta, hogy hajlandó ugyanezt az árat megfizetni: hajlandó a lelkét áldozni érte. Egyetlen könnyed mozdulattal felpattant. A térde még kicsit fájt, ezért előredőlt, s egyik kezét ráhelyezte egy pillanatra. Miután kiegyenesedett hátrahajolt, egyik kezét a háta mögé tette, a másikkal rámutatott Darianra.
- Akkor add nekem a hitet is. Én leszek a démonok prófétája, aki terjeszti köztük az igét. Adj egy esélyt,hogy megértsem!Darian kinyújtja a kezét és tovább mosolyog
- Add ide a medálod.Ezt hallván olyan érzés ragadta magával, mintha egy pillanatra még a szél is elhallgatott volna.
- Hogy micsoda?! - kiált fel Lia a nyakláncból
- Démon vagy. Egy démon sosem fog hinni, mert éhes. Csak tudni akarsz majd és elvenni és megszerezni. Sosem fogsz a holdban hinni amíg démon vagy.- Igaza van, Lia. Ideje hogy megtanuljak saját magamra támaszkodni.Odanyújtotta neki a nyakláncot. Darian izmai a nyaklánc érintésére görcsbe rándulnak, tetoválásai bizarr fénnyel izzanak fel és bőréből fekete derengés kezd szivárogni, de ahogy elengedi a medált és beleejti egy dobozba abbamarad
- Nem, Gerard. Ideje megtanulnod nem csak saját magadra támaszkodni. Ideje megtanulnod nem csak az általad megszerzett erőben, az alkukban és biztosított, gyeplőn tartott hatalmakban gondolkodni. Ideje megtanulnod bízni. Hinni.Egészen új érzés volt ez neki.
- Akkor mutasd az utat.- Csak hogy tisztázzuk. Nem fogok neked mágiát tanítani sem a hold erejét átadni, míg azt nem látom hogy elhiszed amit kell. Ha még így is áll az alku... Akkor csomagolj. Elatha-ba megyünk.Elindultak is indultak hát a város felé, este természetesen, hiszen a sötét tündék ilyenkor aktívak. Gerard végignézett a csillagos égen, ahogy megvilágította nekik a fák lomjai alól kimenekült országutat.
- Vár rám, világ. Gerard D. Lawrend, a démon most eltűnik egy időre...Aztán az első fának nekidőlve elaludt. Kellett még egy kis idő, hogy megszokja, újra emberi bőrben jár.