Neve: Lexa, Devourer of Champions
Típus: Rapír
Tartóssága: 39 év
Súlya: 1 kg
Mérete: 105 cm
Pengéjének szélessége: 2 cm
Markolatának mérete: 5 cm
Védőmarkolat hossza: 12 cm
Leírás: A feketeacélból kimunkált rapírról már első pillantásra lerí, hogy hosszas órák mesteri munkája áll a készítése mögött. A fegyver kinézetét tüskés kialakítás szépíti, még magában a pengében is megtalálható egy apróbb motívum. A rapír markolatát bőrrel fedték be a fegyver használatából adódó fájdalmak elkerülése végett, s nagyobb ívben egy markolatvédő fedi. Maga a fegyver könnyedsége miatt nagyon fürgén forgatható, kialakítása végett az egyik legoptimálisabb támadási mozdulat a szúrás, azonban vágásra ugyan olyan alkalmas a kétélű penge segítségével. A nehezebb páncélok elleni támadásokat igazán megsínyli súlyából és struktúrájából eredően, azonban védelem nélküli célpontokban kifejezetten nagy károkat tud okozni, főleg a szervek átszúrásával.
Képességek:Passzív képesség: Acid smoke Leírás: A fegyver pengéjét egy fehér, füst állagú anyag vonja körbe, aminek savas értékei vannak, így élő szövettel érintkezve, pár másodperc érintkezés alatt bőrpirosodást okoz, öt másodperc elteltével akár vérzés is kialakulhat, azonban valamiért páncéllal vagy egyéb fémekkel nem lép reakcióba. A rapír használója effektíve immunis erre, mivel ha a használó a füst felé nyúlna, vagy a füst közel kerülne hozzá, az mozgásba lendül, folyton kikerülve a használó bőrét. Kinézetre olyan, mintha a tulajdonos körül lenne a bőrfelületétől számítva fél centi vastagságú láthatatlan aura, amin nem lép be a füst.
DevourLeírás: Az elesett ellenfelek friss holttestébe döfve a fegyvert, egy tíz másodperces folyamat alatt, a rapír kiszívja belőle az életenergiát, s a penge tövében lévő kristályban elraktározza azt. Az elraktározott életenergiát az Evolve képességekkel lehet felhasználni. Az áldozatok elszívott életenergiája képes továbbfejleszteni egy képességgel a fegyvert.
// Megjegyzés: A Devourt élményenként/magánküldetésekként lehet használni. Az olyan küldetésekben ahol használtam ezt a képességet, azokért nem fog járni váltó jutalom, azonban megkapom az egyik általam választott Evolve képességet. Azoknál a továbbfejlődési stádiumoknál, aminek költségét egy küldetés/élmény jutalma nem fedné, a fegyver leírásánál nyilvántartom a jelenlegi telítettségét a fegyvernek 100váltó=100életenergia arányban, és ha összegyűlt az elegendő mennyiség, felhasználom azt Ez nem juttat engem semmilyen előnyhöz, sem hátrányhoz, mivel ugyan olyan, mintha a feladatért járó pénzjutalomból venném meg a képességeket, csak játékmechanikailag és úgy általánosságban érdekesebbé és egyedivé teszi az egészet. //
Evolve: Orbs of PainLeírás: A rapír használója körül karakterszint 1-3ig 2db, 4-5ig 3db, 6-8ig 4db, s 9-10es szintig 5db, 20cm átmérőjű gömb jelenik meg, ami abból az anyagból készült, mint az Acid smoke, hatása meg is egyezik. Ezek a gömbök a használó teste körül folyamatosan körözve lebegnek, s kilőhetőek, melyeknek becsapódásakor a gömb magjában egy kisebb robbanás keletkezik, melynek hatására a gömb belső térfogata gyorsan kitágul, így az eltalált célpontra nagyobb felületen hat a füst hatása. Az éppen megidézett, még test körül lebegő gömböknek veszélyessége nem tér el az Acid smokeétól, azonban a kilőtt gömbök másfélszer olyan erősek. A folyamatos fent tartása nem kerül manába, viszont minden kilövés, és maguk a gömbök megidézése igen. A karakter aktuális maximális gömbszáma küldetésenként egyszer használható.
Szint: 3
Ár: 3000 életenergia
Evolve: Chains of DespairLeírás: Ugyan abból az anyagból, mint az Acid smoke, megjelenik a földből kettő darab lánc, a végükön egy-egy pengével,
melyeknek élük tompa, így vágásra nem alkalmasak, csak tekeredésre. Ezek kilőhetőek egy célpont felé, s a pengék súlya végett rá tudnak tekeredni az ellenfélre, mivel a láncok tömör füstből állnak, melynek sűrűsége akkora, hogy fizikailag megfogható, s
így képesek lefogni az eltaláltat négy másodpercre, mielőtt füstként eloszlanak. A füst sűrűsége folyamatosan oszlik, így lefogott testrészeket a láncról leváló füst folyamatosan marja. A láncok elszakíthatóak, azonban egy átlag személynek nincs elég fizikai ereje hozzá, viszont egy megfelelően jó fizikumú ember képes eltörni őket. A lánc csak azt a végtagot fogja amire rátekeredik, így egyértelműen
ha a kart fogja le, a lábait képes mozgatni, s ez fordítva is igaz. A láncok a kilövés pillanatától a lefogás végéig folyamatosan manát fogyasztanak. Másfél óránként ismételhető.
Evolve: Fog javelinLeírás: A használó kezében egy másfél méter hosszú füstdárda jelenik meg, mely eldobásra alkalmas. Az ütközés után pár másodpercig az eltalált testben marad, majd szertefoszlik, folyamatosan marva az eltalált célpontot a felszabaduló füst miatt. Megfelelő erővel eldobva képes akár a csont átszúrására. A dárda fizikai valója végett eltávolítható a testből, azonban aki megfogja, annak számolni kell a kezét érő maró hatásokkal a füst folyamatos oszlása miatt. Két óránként használható.
Szint: 3
Ár: 2000 életenergia
Evolve: Absorbing cloudLeírás:A rapírt egyenesen kitartva, a hegye végén egy körülbelül másfél méter átmérőjű körpajzsra hasonlító felhő jelenik meg, ami képes karakterszint-1 szintű képességeket elnyelni. A pajzs öt másodpercig áll fent, ez az idő lejárta után, vagy ha elnyelt egy képességet, szertefoszlik. Használat után pihentetni kell legalább öt percig, utána alkalmazható. Minél nagyobb a képesség, annál több manát eszik, egy 8-9-es képesség megfogása hozzávetőleg a teljes készleted felét elfogyasztja.
Szint: 6
Ár: 3500 életenergia
Final Evolve: Octavia, the TerrorbladeLeírás: Lexa „nővér pengéje”, ami egy körülbelül 30 cm hosszú pengéjű feketeacél tőr, hajlított markolattal, és egy egyoldalú, recézett pengével. A penge tetején apróbb díszítéseket figyelhetünk meg, azonban nem annyira szembeütköző. Kiváló vágásra, védekezésre, azonban szúrásra kevésbé. Különlegessége, hogy olyan méreggel van bevonva, mely az áldozat testébe bekerülve körülbelül kétszeresére fokozza fájdalom receptorok működését, és azon belül az égést érzékelő idegsejteket főként.
// Megjegyzés: Ez az evolve csak akkor választható, ha már ez előtte lévő négy már a birtokomban van. //
Szint: 7
Ár: 4000 életenergia
Megszerzésének története:Az utolsó vágás. Az utolsó ecsetvonás. A fegyverek nem mások, mint eszközök, melyeket már ősidők óta készítenek gyilkolás céljára. Legalább is a többség így gondol rájuk. Mekkora tévhit… csak sajnálni tudom őket.
Elegáns mozdulattal vágtam végig áldozatom torkában a húst és az izmokat, átvágva az ütőeret is, mely lüktetőn spriccelve, vörös vérrel festette be a férfi dolgozószobáját. A formásra faragott tölgy íróasztal, és a rajta heverő könyvek polca, a pergamenek, mind csupa vér lettek. Színessé tette a savanyúan monoton elszámolásokat, s munkaleveleket. Lehajoltam az élettelen testhez, majd nyakából leszakítottam aranymedálját, amit zsebre is vágtam, bebizonyítva munkaadómnak, hogy elvégeztem megbízásom. Miután felálltam jöttem rá, hogy egy aranyláncot csak nem adnék oda bizonyítékként, hisz azt jó kis összeggé lehet tenni. Visszamentem hát a holttesthez, majd apró vágással levágtam az őszülő férfi fülét, egy apró szarvasbőr zacskóba csomagoltam azt, majd köpenyem egyik belső zsebébe eltettem. Felálltam művemtől, majd elkezdtem körbe kutakodni a házában, más értékek után nézelődve. A két emeleten le-fel cikáztam szekrényajtókat, fiókokat nyitogatva. Nem találtam mást csak papírok tömkelegét, s némi aprópénzt. A hálószobába tértem be, majd benéztem a kétszemélyes, állatprémekkel lefedett ágy alá. Egy egyszerű faládát húztam ki onnét, melyen egy vaslakat díszelgett, mutatva, hogy ennek tartalmához nekem bizony az égvilágon semmi közöm nincsen. De nagyot tévedett. Nehogy már egy láda zárja mondja meg nekem, hogy mit szabad, s mit nem. A kapocs alá dugtam éjgyilkom pengéjét, majd egy erősebb mozdulattal felfeszítettem azt. Nagyot reccsenve repedt meg a fa, majd pattant el a fémzár, és a láda teteje felcsapódott, megmutatva tartalmát. Ami elém tárult, arra csak bámulni tudtam. Egy mesterire munkált, elképesztő szépségű rapír díszelgett a gyapjúval kibélelt ládában. Leesett állal emeltem ki a gyönyörűséget két kezemben tartva. Markolatát erősen megszorítva vettem jobb kezembe, majd forgatni kezdtem. Pehelykönnyű volt, mint maga a halál. Életemben először értettem meg, hogy mit is jelent a szerelem első látásra mondás.
– Lexa. – suttogtam ösztönszerűen a fegyvert csodálgatva. A bejárati ajtó nyikorogva csapódott, majd egy fiatal fiú hangja zengte be a házat.
– Apa! Apaa! – szólítgatta a fiú az imént megölt áldozatomat. Gyorsan kapkodva lábait jött fel az emeletre, minden bizonnyal a dolgozószoba irányába tartva. A falnak szorosan nekifeszülve, a rapírt magam előtt függőlegesen tartva vártam a továbbiakat. A hatalmas vészsikolyra előfedtem magam, s kiléptem a dolgozószoba mögötti folyosóra, majd egyenesen kitartva újonnan szerzett pengémet, elértem azt, hogy a sarkon forduló rémült fiú egyenesen mellkasával a rapírom pengéjébe fusson. Ahogy megpillantotta arcom, a rémületet arcrándulásai haraggá alakították át, azonban
// A színezést csak a munkád megkönnyítése végett vittem bele, ellenőrzés után természetesen kiveszem belőle //