A kapu egy egész hangulatos terembe vezetett. A teremben nem voltam egyedül, mivel ott ült a vámpír, az ember és az én testem is.
- Ti is átestetek a próbákon? Már ha ti tényleg ti vagytok... - kérdeztem tőlük.
- Igen... az elsőben magammal kellett megküzdenem... - mondta az emberférfi.
- A másodikban meg volt ott egy csomó kaja... De elmúlt az éhség! - mondta a valaki az én testemben.
- Én is ugyanezeken esetem át, de... Akkor most ti is testet cseréltetek?
- Hát nem az enyémben vagyok, az biztos. - mondta a vámpírnak kinéző.
- Szerintem végeztünk. - mondtam mosolyogva.
Ekkor nevetés hangzott fel a fejünkben.
~ Azt csak hiszitek... Négyen maradtatok, de nekem csak három szolgára van szükségem.
- Szóval most egyikünk meghal?
~ Nos igen. Csak azt nem tudom melyikőtök legyen az. Szerintetek?
Nagyon megréműltem, mivel féltem attól, hogy a többiek engem ajánlanak, és itt véget is érnek kalandjaim. De szerencsére nem így lett.
- Legyen a leggyengébb. - mondtam, hogy minél gyorsabban túl legyünk rajta.
- Nade melyikünk a leggyengébb? És ha te vagy az? - vágta rá az emberférfinak kinéző, haragosan nézve rám.
A mélységi felnevetett.
~ Eredetileg egy sárkányt akartam rátok küldeni... Csakhogy fel legyetek készülve ha esetleg találkoznátok eggyel... De így még jobb. Döntsétek el ti, ki haljon meg, és végezzétek is el a melót! Elvégre... Ezért tartalak benneteket.
- Legyen az ember! - mondtam gúnyosan.
- Te is az vagy! - vágta rá sértetten az, hiszen még mindig Miranda testében voltam.
- Én a tünde vagyok, csak Miranda testében, okoskám! - vágtam oda neki lenézően.
- Én pedig Miranda vagyok!
- Elnézést, Miranda! De akkor ki van az én testemben?
- A vámpír. Eredetileg. - szólalt meg a testem.
- Rendben, akkor már tudom, hogyan döntsük el. Ki szerezte a legnagyobb sérülést?
- Mert aki a legnagyobbat szerezte arra könnyen rávethetik magukat a többiek? Vagy mi gondoltál? - kérdezte ismét a vámpír a testemben.
- Egyértelműen az a leggyengébb, aki a legnagyobb sérülést szerzte...
- Nyilván egyikünk sem akar meghalni, és mind húzódozni fogunk, hogy megmutassuk a sérülésünk... - mondta Miranda - Többek között jómagam is...
- Akkor kérdezzük a mestert, mégis, hogyan döntsük el!
~ Én nagyon jól szórakozom. Többek között az is a feladatotok, hogy szórakoztassatok. - válaszolta a mélységi a fel nem tett kérdésemre.
- Várjunk! Ha most megöljük egyikünket, annak a teste meghal, de igazából ugye nem is az fog meghalni akié a test! - kiáltott fel a vámpírnak kinéző. - Én nem akarok egész életemen át vérszopó lenni!
- Gondolom ez is egy nehezítés...
Oda léptem a vámpírhoz, majd megpróbáltam villámgyorsan mellkason szúrni tőrömmel.
- Te rohadt... - kapott a mellkasához a vámpír, majd rögtön csáppá változtatta a karját és felém lendítette.
A kés valőszínűleg tüdőt talált, mivel rettenetesen hörgött. Tudtam, hogy percek kérdése, és meghal. Csak futkostam körbe-körbe, hogy ne találjon el a támadásaival. Viszont a lábamat célozta, amiben fel is borultam. A vámpír próbált feltápászkodni, ám ekkor jött még egy csáp a képbe, a Mirandához tartozó test, ami meg a vámpírt gáncsolta el. Ekkor az utolsó társunk is harcba lendült, úgy tűnt, megvolt kit kellett megölnünk...
- Mindenki, bökje a hátába a tőrét! - ordítottam.
Szerencsére azért ennyire nem volt hülye egyik sem, végülis legyűrtük a vámpírt. Amikor pedig az végül meghalt, mintha tapsolást hallottunk volna.
~ Nagyon jó, nagyon jó... Bár azt hittem tovább fog tartani, és még tovább szórakoztattok, de sebaj...
Ekkor hirtelen visszakerültem a saját testembe. Az egész nem volt több egy szempillantásnál és nem is éreztem semmit... Kivéve azt a pár sérülést, amit akkor szereztem, mikor valaki más irányított.
~ Tehát ti hárman maradtatok, Armaros - szerény személyem - kultistarendje.
Előttünk ismét a fekete páncélos három méter magas férfi állt.
~ Összességében azt hiszem elégedett vagyok.
- És velem mi lesz? Most ölték meg a testem!
~ Így maradsz.
- De hát én vámpír vagyok!
~ Mostmár nem... Ha nem tetszik....
Ekkor láttam, hogy az orrából elkezdett folyni a vér.
- Bocsáss meg mester... Boldogulni fogok és hűen szolgálni téged... így is.
~ Nem is vártam kevesebbet. Most elmehettek.
Azzal a piramis bejáratánál találtuk magunkat.
- Armaros, mester, akkor nem jelensz meg nekünk? -kérdeztem.
~ Figyelmetlen vagyok, mi? Tízezer éve láncokban vagyok és már azt is elfelejtem amit alig néhány órája ígértem.
Ismét megjelet mellettünk az a férfi aki az előbb.
~ Ez az alak a kedvencem. Akarod látni az eredetit?
- Igen, ha már ideáig eljöttem.
~ Hát jó...
Miranda kicsit közelebb húzódott hozzám. Látszott, rajta, hogy rettenetesen félt. Ez után pedig mindenhonnan folyni kezdett valami olajszerű fekete folyadék, bár nem úgy, ahogyan víznek kellett volna. Részben folyt, részben tekeredett, elég furán nézett ki. Elkezdett megtölteni mindent, az egész teret, ameddig már semmi mást nem láttunk. Minket is körbefolyt, de mintha egy láthatatlan gömb állta az útját, amúgy inkább csak nem akart bennünket megfolytani. És ekkor... Hat szem nyílt ki az alaktalan fekete masszán elszórva, de egy is nagyobb volt, mint a fejem. Smaragdzöld színben izzottak, és az egyik közelebb is jött hozzánk. Ekkor retenetes fejfájásom lett, és az orrom vére is eleredt, de ez engem nem érdekelt, mivel végre, annyi szenvedés után láthattam a mestert.
- Mester... Te sokkal menőbben nézel ki, mint gondoltam. - szóltam oda neki mosollyal az arcomon.
Mostmár tényleg elkezdett nevetni. Még mindig a fejemben hallottam, mert nem volt szája, de láttam a szemén is hogy tényleg vidám.
~ Meg kell mondjam, Johnny Wood, te vagy a legszórakoztatóbb halandó, akivel hosszú létezésem alatt találkoztam. Menjetek, és találjatok módot, hogy megszabadítsatok.
- Rendben van, mester. Számodra mindent!
És elfolyt a réseken át. Ott maradtunk hárman.
- És most? - kérdezte az embertestben rekedt vámpír.
- Mester, lenne hozzád még egy kérdésem... - szóltam a mélységihez, miközben az vámpírra néztem.
~ Igen?
- Hogyan vagy fogva tartva? Mármint, mi akadályoz meg, hogy kigyere abból a templomból?
Ismét felragyogott a zöld kő odafent, a piramis mennyezetén.
~ Azzal. Az a pecsét ami itt tart, de én nem tudok hozzáérni. Varázslat védi.
- És mi hozzá érhetnénk?
~ Nem tudom. Lehet, hogy igen. Lehet hogy rögtön porrá omolnál.
- Ki zárt ide?
~ Az Úr. Élohim ahogy a félangyalok hívják.
- Azt hittem, földi... Esetleg neked van valami terved, hogyan juttathatnánk ki?
~ Ha lenne, nem kellenétek.
A pecsét legalább negyven méterre volt a földtől, ezért nehéz lett volna megérinteni.
- Mester, mindent megteszünk, hogy kiszabadítsunk téged!
~ A mindennél nem is vártam kevesebbet. Minden információ számíthat és... Különösen figyeljetek oda a többiekre. A testvéreim is mozgolódnak. Van akivel szövetséget köthettek, de Hoshekkel inkább legyetek óvatosak. Benne még én sem bízok.
- Rendben van!
A fény kihúnyt a kőben és úgy éreztem, egyedül maradtunk.
- Nem hiszem, hogy a mester ne keresne meg minket időnként, hogyha eszébe jut valami, ami szórakoztatná. - mosolyodott el Miranda. - Nem vagyunk többé egyedül.
- Akkor, menjünk. - mosolyogtam a lányra.
- De hová?
- Információt gyűjteni.
- Hát jó. Végülis bárhol máshol több lesz, mint itt.
Közben a férfi is lépdelt mögöttünk.
- Emberként engem talán beengednek északra... De lehet megtanulom a félangyalok nyelvét, hátha a többi rom vagy akár ez segíthet...
- Meglátjuk. A mester is azt mondta, hogy sosem tudhatjuk, hol találunk információra, ami segíthet.
Itt már teljesen nyilvénvaló volt számomra a cél, ami hajt utam során: Kiszabadítani a mestert.