A kocsma vendégserege egészen szokásos volt, legalábbis Elatha-i átlagban. A Nap kezdett feljönni, vége az aznapi munkának, fáradt emberek tántorogtak be a kocsmába, hogy méltó módon ünnepeljék meg Hold Anya búcsúzását, és hogy pár korsó sör és bor kíséretében átkozzák a hülye tűzkorongot. A hangulat hamar a tetőfokára hágott, amikor két alak tántorgott be, olyan matak részegen, hogy én őszintén irigyeltem őket, amiért képesek voltak ebbe az állapotba kerülni; az egyik rögtön a pult felé vetődött, olyan elszánt arckifejezéssel, mint ha legalábbis egy hatalmas szörnyet készülne megölni, ezzel mentve meg a népét; a másik pedig hasonló lendülettel terült el a padlón és hangosan ordibált, hogy mindjárt megfullad és ott helyben elkezdett karcsapásokat végezni, mint ha tényleg úszna. A pult felé közeledő alak végül lerogyott egy székre a pult előtt és halálra vált arccal kérlelte Eldan-t, a csapost, hogy adjon neki valami igazán ütőset, amivel el tudja űzni a fejében lévő démonokat és csúnya, rossz szörnyeket. A drága cimborám, akinek néha napján szoktam készíteni rendelésre főzeteket, nem habozott, rögtön adott is neki egy erős rumot némi altatóval keverve. Öt perc múlva az alak már békésen horkolt a pulton, míg a társa valószínűleg belefulladt a képzeletbeli tengerbe, legalábbis nem nagyon mozdult. Mint említettem, egészen szokásos este volt.
A napom még így folytatódott órákon keresztül, miközben iszogattam a sörömet, vagy éppen boromat, amihez kedvem volt. A kocsma is kezdett szépen lassan kiürülni, ahogy mindenki nyugovóra tért és én is éreztem, hogy nemsokára horpasztanom kéne. Ez az ötlet akkor fogalmazódott meg bennem, amikor a kihozott sör helyett négyet kaptam, és abból három álnok illúzió volt csupán és soha se sikerült elsőre eltalálnom, hogy melyik söröskorsó az igazi. Ez jobban megrémisztett, mint bármi más. Inkább üljön le az asztalomhoz egy Mélységi iszogatni, semmint hogy valaki a piámmal szórakozzon! Felidegesedve valami álnok mágus csalárd illúzióin, a szobámba indultam meg. Azt a tényt, hogy az emeletre lépcső is vezet, csak akkor vettem tudomásul, amikor Eldan megpróbált engem lehámozni a pultról, ahonnan épp felugrani készültem a korlátra, hogy onnan húzzam fel magam az emeletre és erős karjaival terelt a lépcső felé. Az a rész, hogy miként is értem fel a szobába,teljesen kimaradt számomra. Az egyetlen dolog, amire emlékszem az estéből, az egy csúnya rémálom volt, ami során egyszer csak nőként ébredtem fel és ezt csak a szokásos kora esti vizeletürítéskor vettem észre. Ha jól emlékszem, ezután Ada felkeresésére indultam, akivel végül Elatha-ba érkeztünk Lory-hoz, hogy kisegítsen engem. Furcsa volt...és határozottan zavaró és gázos. Nem akartam ilyen álmodni soha sem!
Az biztos, hogy a torkom olyan száraz volt, mint valami sivatag, és hirtelenjében köpni-nyelni sem tudtam, még mindig a rémálom hatása alatt állva a gatyámban kezdtem el kutakodni és amikor megtaláltam azt, amit kerestem, egy nyugodt sóhajjal nyugtáztam a kutató expedíció sikerességét. Szerencsére még mindig férfi voltam, és még soha életemben nem örültem jobban ennek a tényleg, mint most. Azért a biztonság kedvéért elő vettem a tükrömet a mellényem belső zsebéből és hosszú percekig meredtem a tükörképemre. Ugyanolyan szexi és csábító maradt az arcom, mint előtte volt. Nem hiába, az a self faszi, akivel most szemeztem, az egész faj egyik legpéldásabb egyede volt, aki egy mosolyával az összes nőt leveszi a lábáról - vagy szárnyáról - és számos nő fordul meg utána az utcán, akár férjezettek, akár nem. Ha nem tudnám magamról, hogy iszonyatos módon szerény vagyok és visszafogott, még azt hinném magamról, hogy a hiúságom vett erőt rajtam. De nem, nem voltam hiú. Én tökéletes voltam és hibátlan és ezt mindenki tudta.
A kora esti ellenőrző körutat azzal akartam lezárni, hogy visszamegyek a földszintre és folytatom a tegnap elkezdett iszogatást. A mellényem után kutakodtam és közben még az ágyról is sikerült leesnem nagy nyújtózásomban, de végül is, a ruhadarab meg lett és csak ez számított. Az erszényem utáni vad hajsza azzal zárult, hogy egy papírlapot találtam az egyik zsebemben. Határozottan emlékeztem arra, hogy ez nem volt ott, amikor levettem és izgatottan bontottam ki. Biztos voltam benne, hogy valami elkeseredett nő csúsztatta oda valamikor az este folyamán, rajta lesz a címe. Régen kaptam már etyepetye-meghívót, de jelenlegi helyzetemre való tekintettel nem nagyon utasítottam volna vissza. Na persze nem akartam én a nővel semmit sem kezdeni, de egyedül lesz otthon, tehát nyugodtan betörhetek oda és vihetek magammal némi váltót és piás üveget. A papírlapot kibontva azonban sajnos nem olyan meghívót találtam, amire számítottam és ez igen csak elkeserített. Gyanakodva olvasgattam a sorokat, egymás után többször is, hogy még csúnyán aznapos elmém teljesen felfogja a furcsa betűkből álló mondatok lényegét.
"Sokat hallottam rólad, szerencsevadász... Légy jövő hónap harmadik hetének vasárnapján Waldburg "Taknyos Réce" nevű fogadójában, s biztosítalak, hogy olyan munkát kapsz, ami kellően jól fizet majd."
Azt mondjuk furcsának tartottam, hogy még is, honnan hallott rólam az a személy, aki hozzám juttatta ezt a szívhez szóló szép üzenetet. Nem nagyon szoktam az áldozataimnak bemutatkozni, vagy ha igen, akkor már általában túl késő volt számukra, bár be kell vallani, hogy mostanában volt egy-két olyan megnyilvánulásom, ahol nem kerülhettem el a nyilvánosságot és azt, hogy pár személy meg tudja a nevemet. De akkor is, honnan tudta, hogy itt leszek? Igaz, már hetek óta Elatha-ban tartózkodtam, hogy figyelemmel tudjam tartani Armin-t és Lory-t, meg bárkit, aki rájuk próbálna támadni, így mondhatni, hogy ez a kocsma szinte az állandó lakhelyemmé vált, de akkor is idegesített, hogy ilyen közel merészkedtek hozzám és úgy raktak bele a zsebembe valamit, hogy azt észre se vettem. Mi lett volna, ha valaki mondjuk egy tőrt szúr a szívembe, míg békésen horkolok? A gondolattól libabőrös lett a hátam. Nem szabad még egyszer ennyire kiütni magamat. Lehet, hogy Dracon-nak van igaza és fel kell hagynom a piálással. De most legalább munkát adtak nekem és nem pedig halálos ítéletet, de akkor is, idegesített, hogy ennyire elhagytam magamat. Az elmúlt hetekben és hónapokban igen csak nyeglén és hülyén éltem az életemet. Hagytam, hogy barátokat szerezzek, a szívemet is elajándékoztam és lehet, hogy mindez iszonyatosan nagy hiba volt. Aelfsige-nek igaza volt ebben: a kapcsolatok halált jelentenek. Egy bérgyilkosnak soha sem szabad se baráti, se szerelmi kapcsolatot kialakítani. Magányos szakma a miénk...ideje lenne talán ezekhez az elvekhez tartani magamat? Egyelőre azonban inkább a jelenre és a közel jövőre kéne koncentrálnom.
- Taknyos Réce? Ez most komoly? -hördültem fel a szerencsétlen névválasztáson és önkéntelenül is megtöröltem az amúgy egészen száraz orromat.- És mi a francot csináljak ott? Vigyek neki zsebkendőt?
Tűnődtem tovább, miközben az érméket kezdtem el vizsgálgatni. Valakinek tényleg fontos volt az, hogy időben oda érjek és nem átalkodott előzetesen fizetni érte. De vajon mi lehet ennyire fontos? Kit kell kinyírnom? Remélhetőleg valami fontos személyiséget. Vagy valakit, aki legalább egy kicsit is hasonlít hozzám. Aztán az erszényt az ágyra hajítottam és leheveredtem a földre, hogy bekukucskáljak a fekvő helyem alá. Ott volt az a mocskos kis szemét, olyan édesdeden horkolt, hogy egy pillanatig már majdnem megsajnáltam őt, amiért fel fogom ébreszteni, de aztán erőt vettem magamon és a kardom után nyúltam. Ideje móresre tanítani ezt a kis rohadékot. Vengeance markolatával párszor fejbe kólintottam Dracon-t, mire az hangosan prüszkölni kezdett és a fogait mutogatta nekem, majd megpróbált kikászálódni az ágy alól. Lábam egy erőteljes rúgásával indítottam meg őt, majd felegyenesedve néztem tovább, ahogy kikecmereg.
- Ébresztő, ebadta mocsok! Hát hogy vigyázol Te a házra? Csak úgy engeded, hogy random alakok bejöjjenek ide és fizessenek a piálásomért?
Förmedek rá, aztán elgondolkozok. Most komolyan azért csesztem le Dracon-t, mert hagyta, hogy valaki fizessen nekem pár kör piát? Hát milyen egy elvetemült alak lettem én?! Egyszer engedi meg, hogy igyak, akkor is lebaszom. Hold Anya kegyelmezz nekem...
- Várj, ez csak jó. Tudod, mit? Aludj tovább, Te rohadék!
Azonban Dracon-nak már esze ágában se volt aludni, akárhogy is kérleltem. Helyette inkább behajlította a térdeit. Tudtam, hogy mire készül és egy halk, kétségbeesett sikollyal próbáltam arrébb gördülni a támadása elől. Túl későn. A sárkánygyík izmos teste a mellkasomnak csapódott, amitől viszont én meg eldőltem s maga tehetetlenül néztem, ahogy érdes nyelvével végig simít az arcomon.
~ Nagyon elpuhultál Cyne, és meg kell vallanom, hogy az új személyiséged nagyon nem tetszik nekem. Egy hülye gyíkkal játszadozol a földön?~
-~Ja, ez az Cyne! Jobban tetszene az ágy!~
~ Jajj ne, most meg ez a hülye tér vissza? Most komolyan? Roro, takarodj vissza oda, ahonnan jöttél!~
~ Hát, konkrétan az édesanyám pocijából jöttem, Cyne többi részével együtt. Elég morbid lenne oda visszatérni, nem gondolod? Hol vannak a nők Cyne? És miért nem játszol velem? Miért hagytál magamra?~
~ BEFOGNÁTOK A POFÁTOKAT?! KUSS!
~ Akkor is, hagyd már abba azt a baromságot. Először a nefilim csaj, aztán a tünde hercegcsajszi, meg a herceg, aztán a sárkánygyík. Régebben kinyírtad volna azt a szárnyast azért, mert rád támad...de Te helyette lefeküdtél vele? Elgyengültél.~
Inkább nem "válaszoltam" Shea-nak, hanem morgolódva kezdtem el összepakolni a cuccaimat. Valamilyen szinten igaza volt a mocsoknak, még ha nem is akartam bevallani, de egyelőre több problémám volt, amire koncentrálnom kell. Az Ada-problémát később valahogy megoldom, ahogy Lory és Armin ügyét is. Egyelőre azonban van egy határidő, amit be kell tartanom, hogy ha pénzhez akarok jutni. Szerencsére nem volt sok cuccom, így hamar végeztem a pakolással. A táskámat hátamra kapva néztem végig az egyszerű kis szobán, ami napokig az otthonom volt, aztán egy keserű grimasszal mentem le a földszintre, hogy kijelentkezzek. Dracon végig hűségesen követett engem, miközben kiléptem Elatha utcáira. Nem tartott sok időbe, mire valaki eligazítást tudott adni Waldburg felé. Szívemben újra izgatottság költözött, ahogy a kopott útra lépve egy új kaland irányába indultam. Ideje visszatérni a régi Cyne-hoz. Semmi érzelgősség, semmi gyengeség, csak a vér útja, ahogy az számomra elrendeltetett.
Egy teljesen szokatlan vasárnapi nap, két héttel később
A kocsma előtt álltam, ahova elvileg el kellett volna jutnom. Az ide tartó út eléggé hosszúnak ígérkezett, főleg, mivel gyalog kellett elindulnom Elatha-ból. Utam a Tünde-erdő peremén vezetett, mivel nem akartam belépni a beképzelt "rokonaim" territóriumára. Egy kis bonyodalom volt, amikor a Heimsroth és Hellenblat között elterülő vidéken próbáltam átvágni. Közel voltam az Északi és Déli királyságot elválasztó frontvonalhoz és erre felé azért gyanakvóbbak voltak az emberek, főleg egy sötét elffel szemben, aki nem nagyon titkolta azt, hogy jól fel van fegyverezve és egy vérre szomjazó sárkány vágtat a nyomában, akit könnyen a Sátán megtestesülésének láthattak. Pár őrjáratot el kellett kerülnöm, aztán észrevétlenül léptem be Északra. Nem akartam, hogy bárki is észre vegyen engem, nem volt még hangulatom ahhoz is, hogy netán valaki kérdezősködni kezdjen nálam, vagy feltartóztasson. Ezzel két nappal meg is nőtt az utazási időm, így pont hogy csak időben értem a kijelölt helyre a megadott időpontban.
És hát, tényleg ott álltam a Taknyos Réce előtt, bár egy időre elbizonytalanodtam, hogy biztos jó helyre jöttem-e. Valahogy nem egy ilyen kocsmára számítottam volna, azonban a cégér minden kétséget kizárt. Alaposan körbenéztem, hogy mennyien tartózkodnak kora este az utcákon. Sajnos túlságosan is sokan az én ízlésemnek. Igazából a mostani hangulatomhoz az illett volna, ha senki se lenne két kilométeres körzetben. Elfáradtam a hosszú utazástól, be kellett mennem az Északiak fővárosába, hogy feltöltsem a készleteimet és nem nagyon fogadtak engem kitörő lelkesedéssel. Az igazat megvallva én se nagyon örültem annak, hogy mocskos emberekkel kell szóba állnom, de a szükség törvényt bont. Most nem vágytam másra, csak egy forró fürdőre, egy kiadós kajára és pár korsó sörre. De előbb valamit meg kell tennem, ha már megígértem. A zsebemben kotorászva végül megtaláltam azt a rongydarabot, amit alkalomadtán zsebkendőként szoktam használni. A táskát ledobtam a lábam mellé, hogy ne húzzon le a súlya és ugrálni kezdtem, hogy felérjem a cégért. Elsőre nem sikerült, így a lóitató szélére állva vetődtem neki. A magasság már jó volt és igaz, hogy nagy adag szerencse kellett hozzá, de végül is, a rongy megérkezett rendeltetési helyére és ott is maradt, bár menet közben majdnem belevertem a fejemet a deszkába, ami a táblát tartotta. Elégedetten néztem végig a munkámon, majd az embereken, akik háborogni kezdtek, hogy mit is csinálok. Ostoba népek ezek!
- Na, most már fújd ki az orrodat koma...ha már ezért küldtek ide engem.
~ Kocsma-koma...eheheh....na jó, ez gyenge vicc kezdeményezés volt.~
~ Körülbelül mint az összes többi poén kezdeményezésed. Szokjál le róla.~
~ Te meg szokj le arról, hogy folyton közbepofázol.~
Még egy elégedett pillantást vetettem a művemre, majd az ajtót olyan szélesre nyitottam, hogy az majdnem kiszakadt a tokjából. Kicsit óvatosabban hajtottam vissza a gyenge eresztésű nyílászárót. Pár alak fordult felém, pár arcon láttam, hogy nem nagyon örülnek az ott létemnek, vagy éppen a belépőmnek. Viszonoztam a pillantásukat, és lenéző tekintettel jutalmaztam őket, ami arra ösztönözte őket, hogy a továbbiakban a sörükkel foglalkozzanak inkább. Határozott léptekkel indultam meg a pult felé, és csak imádkoztam, hogy Dracon ne kezdjen itt pusztításba és ne törjön össze minden piás üveget. Nem volt nálam annyi érme, hogy kifizessem a kocsma teljes pia készletét - ha lenne annyi pénzem, már rég elittam volna - és valószínűleg ennyi piás vendég ellen nyerni se tudnék egy küzdelemben, úgy hogy futásra kéne fognom a dolgot, amihez két hétnyi keserves utazás után meg főleg nem volt hangulatom. Fáradtan huppantam le egy székre és elcsigázott arccal méregettem az elf pultost, aki mögött egy ember nő tisztogatta a poharat. Nem tudom, hogy milyen kapcsolatban álltak egymással, nem is érdekelt. Amíg ad nekem piát, akár egy rohadt háború démon is lehetne.
- Sört. Erőset. Bort. Még erősebbet. Szobát. Remélhetőleg tiszta szobát.
Adtam le a rendelésemet akadozó szavakkal. Rég nem szóltam senkihez sem, és beszédes hangulatomban sem voltam. Dracon annál inkább. A hátát púpozta és merően bámult engem, szemében idegesség csillant és olyan lenézően méregetett engem, hogy legszívesebben Vengeance-ot a koponyájába süllyesztettem volna. Ehelyett csak párszor a fejére koppintottam, ami csak még további fogcsikorgatást idézett elő nála.
- Osztán bordély van-e a közelben?
Kérdeztem a csapostól úgy, hogy feléje se fordultam, csak aljas pillantásokkal méregettem a rohadt dögöt, aki hangosan prüszkölve takarodott el a közelemből, hogy az egyik sarokba vonuljon. Egy ideig a tekintetemmel követtem őt és csak most vettem észre az elf zenészt, aki valami idegesítő nótát játszott éppen. A falon pár réce fej lógott, ami ízléstelen volt és nagyon nem illett az én ízlésemhez. Még szerencse, hogy nem valami más állatról nevezték el a fogadót. Mert mi lenne, ha Taknyos Csiga lenne a neve? Akkor csigákat szögeltek volna? Vagy az egészet csigaházból építik fel? Határozottan örültem, hogy nem a "Részeges Selfhez Címzett Fogadó" jött elő ötletként a névadáskor, mert engem meglátva biztos, hogy tovább növelték volna a trófeáikat, bár valószínűleg előtte építettek volna a számomra egy trónt. A továbbiakban a sörömnek és a boromnak szentelem a figyelmemet. Az ital úgy folyik le a torkomon, mint ha hetek óta nem ittam volna, ami sajnos részben igaz is volt. Néha azért sajnáltam, hogy ennyire jól bírom a piát, mert így viszont sokkal többe került az, hogy rendesen leigyam magam, már pedig az az én signature move-om. Ehelyett inkább csak elkezdtem játszani a részegest, hogy eltereljem magamról a figyelmemet és senki se feltételezze rólam, hogy Veronia legpöpecebb bérgyilkosa vagyok...ha eltekintünk attól a ténytől, hogy a Névtelenek bőven megelőznek engem.
Apró fintorokkal jeleztem csak, hogy mennyire bénának találom a zenész nőzési kísérleteit. Esküszöm, ezt oktatni kéne, mint ellenpéldát. Ennél még egy öt éves ember csecsemő is jobban udvarol. Valószínűleg a nőknek is ez volt a véleményük, hisz rendre ott hagyták őt, hogy játszadozzon inkább a hangszerével és később majd saját magának furulyázzon szobája sötét magányában. Az én részemről az alakítás mondjuk egész jól sikerült, legalábbis a többiek sunyi és lapos pillantásait elnézve. Néhányan tényleg elhitték rólam, hogy részeg vagyok, amidőn a széken dölöngélve tátogtam a hamiskás ének ütemére, vagy éppen én rögtönöztem pár pajzán sort, ami szerintem sokkal jobban illett az itteni hangulathoz. A harmadik korsónál már nem tartottam vissza a hangerőmet és csodálatosan szép hangom az egész kocsmát beterítette. Szerencsére az itteni nők nem voltak túl szégyenlősek, így aztán bőven volt nemiszerv emlegetés és az, hogy mit is tennék a sajátommal, ha találnék egy megfelelő ellentétes nemű egyént. Dracon-nak ez az egész nem tetszett, de egyelőre csak azzal fejezte ki nem tetszését, hogy a zenész lábánál telepedett le, mint ha csak támogatni akarná őt. Áruló kis féreg. Miért is tartottam meg ezt a szemetet? Aztán nemsokára megérkezett az én lehetőségem is egy feszes idomokkal megáldott elf menyecske képében, aki két korsó sört egyensúlyozott.
- Szia picike szívem, szeretnél elf-eledkezni gondjaidról? -fordultam felé a részegek őszinte mosolyával. - Nekem kardod van, neked hüvelyed, egyesítsünk erőinket.
Valami ismeretlen okból kifolyólag nem nagyon engedett a csábítási kísérleteimnek, pedig biztos, hogy ilyen sármos self pasival még életében nem volt. Egy pillantásról mindenki levágta rólam, hogy én vagyok a legjobb party nem csak ebben a kocsmában, de az egész városban. Azért elvárható lenne szerintem a nőktől, hogy a lábam elé vessék magukat és könyörögjenek a kegyemért. Erre csak unott pillantással méregettek engem. Ezek vakok, vagy mi?! Kezemben egy korsó sörrel tántorogva álltam fel a pulttól, hogy más egyedet keressek magamnak, ekkor azonban nyílt az ajtó és életem legocsmányabban öltözött tündéjét láttam meg. Első gondolatom az volt, hogy szegénykének valami baj van a fejében, és teljesen őrült. Ilyen ruhával udvari bolondnak simán elmehetne. Csak hát, általában a bolondok nem szoktak fegyvert hordani, neki meg ott volt egy szablya az oldalán. Díszes is volt, meg minden...kérdéses, hogy mennyire tudja használni azt? Az arcomon széles vigyor terült szét, ahogy felé fordultam.
- Hééé, szűz fiú a kocsmában! Gyere ide haver, add el a szablyádat és basszunk be olyan igazán jól!
Pár elfojtott nevetés hallattszódott a kocsma vendégseregétől, amit rögtön ki is használtam, hogy kicsit halkabban, de még mindig jól hallhatóan vonjam felelősségre az elfet.
- Picsába csapos, mi a rákot töltöttél ebbe a sörbe? Aggyáááá nekem még ebbű! - na itt már mondjuk eléggé felment a hangerő nálam. - Ma cefetül bebaaa....bebarizunk.
~ What?~
- Vagy basz...uskulcsozunk.
~ Egyre jobb...~
- Mindegy...IGYUNK!
Kiáltom el magamat, végig nézve a kocsma nem túl népes seregén. Szerintem megnyertem őket magamnak! Milyen kedves, aranyos kis elfecskék! Hát látjátok, így kell Cyne-módra barátkozni. Most már mindenki a sörcimbim itt! Kivéve az undorítóan öltözött úrificsúr elfet. Azt nem nagyon kedvelem. Az érzés viszont nem nagyon kölcsönös, mert debil mosollyal az arcán közeledik felém. Óh, mamám, na ne már...Takarodj innen! Vissza menjél, baszki! De az csak jött, még mindig vigyorogva és a rohadt vállamat kezdi el tapizni és teljes súlyával rám dől, amitől én viszont majdnem összecsuklok.
~ Végül is, ez is egy módja, hogy lefektessen...na de kérem, én azt meg nem akarom!~
- Jó újra látni téged, barátom!
~ Barátja neked az anyád kínja te elvetemült barom.~
- Gyere, foglaljunk egy szobát, s beszéljük meg, hogy milyen is volt az ide út.
~ Pár haveroddal találkoztam ide felé jövet. Fákon növő aranyos gombák, tudod? Úgy hívják őket, hogy taplógomba. A rokoni kapcsolatot le se lehetne tagadni köztetek.~
- Várj, Te most szobára hívsz? Oh...figyu, én nem vagyok olyan.
A férfi nem válaszol, bár szemmel láthatólag nem nagyon élvezi annyira a társaságomat, helyette a sarokban üldögélő self nőcikére kacsingat. Na szép, akkor most egyszerre akar mindkettőnket? Aztán a nőről Draconra siklik a pillantásom, aki ekkor már felkelt a sarokból és idegesen méregeti az elfet. Az orromat meg teljesen betölti ennek az átkozott alaknak az illata, ami erősen emlékeztet a levendulára, de annyira erős volt, hogy igen csak csípte az orromat, és majdnem el is tüsszentettem magamat. Vannak helyzetek, amikor a kevesebb a több...orral érezhetőleg Ő nem vallotta ezeket az elveket.
- Levendula? Én személy szerint a mandragóra illatát jobban kedvelem.
~ És legszívesebben etetnék veled párat, csak hogy megnézzem, hogy mennyire is bírod. Vagy felőlem levendulát is zabálhatnál, de egy jó adagot nyomnék le a torkodon.~
Dracinak se tetszik az idegen illata, szagolgatja, aztán fintorog és inkább tartja a távolságot tőle. Menet közben a nőcike is csatlakozott hozzánk. Most már kissé jobban végig mértem őt, aztán unottan figyeltem tovább az elfre. Egy újabb átlagos, de kissé alacsony növésű self leányzó, aki eléggé erősen emlékeztet a miniselfemre a könyvtárból.
- Amúgy én is örülök a viszontlátásnak. De ugye nem történt semmi se közöttünk? Remélem nem hiszed azt, hogy ez a második randink és most kell ledolgoznom a pénzecskédet...
- Hé fiúk, nem vesztek be harmadiknak?
Szólal meg a pici leányzó is. Határozottan tetszik a stílusa, és amúgy nem is néz ki olyan rosszul. Na de azért egy édes hármast nem vállalnék be vele és remélem, hogy nem is ezt akarja tőlem, mert akkor nagy csalódást okoznék neki. Viszont egyelőre még nem velem foglalkozik, hanem a tüncikét taperolja le olyan nyíltan, hogy én csak halkan köhintek egyet, leplezve a zavaromat és a felháborodásomat, hogy egy elfet vonzóbbnak talált nálam. Határozottan kezdtem érezni, hogy ezzel a világgal valami határozottan nagy baj van. Az még hagyján, hogy az itteni nők nem értékelték a közeledésemet, na de hogy még egy self is a beképzeltekre hajt? Ez súlyos csapás volt az egómnak és még távolabb húzódtam tőlük, felőlem aztán üzekedjenek, ahogy akarnak. A férfit viszont nem nagyon zavarja, csak pár szóval válaszol neki, amit viszont én nem értek. Lehet, hogy túl naiv és ártatlan vagyok én az ilyen dolgokhoz?
A lépcsőn felmenve a hülyeruhásbeképzeltbarom kinyit egy ajtót, hogy elvileg nekünk ide kéne bemennünk. Gyakorlatias csávó vagyok, így rögtön be is viharzok a szobába, Dracon rögtön követ engem és az ablakhoz reppen, kieresztett karmokkal kapaszkodva meg a keretben. Az ágy mellett állok meg és nézem, ahogy a szerelmes pár is belép a szobácskába.
- Akkor most mi? Lesz édes hármas, vagy sem? Előre megjegyzem, hogy NEM VAGYOK HAJLANDÓ kardozni...ha értitek, mire gondolok.
És ezzel a lendülettel is dőlök az ágyra. Idő közben megérkezik a self leányzó és az elf csávó is. A lány rögtön a sarokba áll, mint ha büntetésben lesz és a továbbiakban keresztbe tett kezekkel álldogál ott. Nem tulajdonítok egyiküknek se túl sok figyelmet, egyelőre élvezem azt, hogy a hosszú gyaloglás és az üldögélés után végre vízszintesben lehetek és nem is szándékozok ezen a testhelyzeten változtatni. A legszívesebben most rögtön bevágnám a szunyát így ruhástól, aztán a csajszika meg alszik, ahol akar. A nevetésére azért felkapom a fejemet, és rögtön vissza is ejtem. Imádom, amikor mások röhögnek legalább a hülye megnyilvánulásaimon, ez még jobban megerősít abban a tudatomban, hogy nem csak szexi és vonzó vagyok, hanem vicces is. Az ajtó becsukódik mögöttünk, én meg feltornázom magamat, hogy a hátamat a falnak vetve üldögéljek tovább. Még épp időben látom, ahogy a furcsa alak valamiféle rúnát karcol az ajtólapra. Lehet, hogy szólni kéne a kocsmárosnak, hogy itt rongálják a berendezését, de inkább kussban maradok. Eddig egyetlen rúnamágussal sem találkoztam, csak hallottam róluk és az elbeszélések alapján velük se nagyon kéne kötekednem, főleg amikor észreveszem, hogy minden kinti zaj megszűnik, már pedig ez valószínűleg nem csak egy olcsó vásári mutatvány. Amint végzett, felénk fordul.
- Édes kettes lesz, a tiétek.
- Azt hiszem, hogy most inkább kihagynám. Szép kis rajzocska amúgy. Ha meztelen női testet rajzolsz az ajtóra, akkor mi történik?
- Akkor lesz egy meztelen női test az ajtón. - válaszol egy halvány mosollyal az arcán.
Minő meglepetés! Azért egy kicsit reménykedtem abban, hogy a rajzolat életre kel és elkezd nekünk táncolni az asztalon. Ebben az esetben megkértem volna egy igen csak jól képzett művészt, aki egyben rúnamágus is, hogy totál élethű rúnákat karcoljon üvegre és pénzt szednék érte, hogy a kiéhezett férfiak bámulhassák a mutatványt. Sajnos ezen pénzszerzési módszerről le kell tennem, ami azért némileg elszomorított. Az még jobban elszomorított, amikor a csávó levette a barna köpenyét és megláttuk, hogy milyen ruha is van rajta. Ember ruhák, hát ez kezd egyre jobban elszomorítani. Itt senki se normális?
- Én azért csak kíváncsi lennék arra a meztelen női testre. Mennyire tudsz élethűen rajzolgatni? Vagy ez már túl perverz? Szeretem a perverz dolgokat - pillantok a self leányzó felé, majd ismét az elfre és a ruháira.
- Faji identitás zavar? Nemiről már hallottam...
Na mondjuk itt ismét borsózni kezdett a hátam, ahogy visszagondoltam arra az undorító rémálomra a női énemről, Cyntia-ról és a segítségemre siető Ada-Lory párosról. Soha, de soha nem akarok még egyszer ilyet álmodni! Örülök annak, hogy férfi vagyok!
-...de végül is, a Te dolgod, hogy öltözködsz. De azért csak kíváncsi lennék, hogy egy tünde miért öltözik ember módra? Nem kritika vagy bírálat, csak kíváncsiság.
- Henry Maxwell vagyok, a megbízó. Ha nem tévedek, s nem szoktam, akkor Önök azok, akiket az informátorok küldtek, nemde?
Hát ennyit arról, hogy magyarázkodik, miért is van ilyen hülye ruhákba öltözködve. Én még mindig olyan ártatlan arcot vágok, hogy attól mindenkinek a szíve megenyhülne, de sajnos nem az övé. Nem mint ha akarnék tőle valamit, de azért az se minden napi, hogy egy elf ennyire elhatárolódik a faja szokásaitól. Vajon mi vehette őt rá egy ilyen fordulatra?
- Északi tanácsos vagyok Gustavus Rex szolgálatában. Elég magyarázat, vagy meséljem el esetleg az életem?
~ Ez a magyarázata annak, hogy ilyen ruhákba öltözködik? Haver, ennél jobb magyarázatot kéne adnod nekem.~
Csak figyeltem, ahogy leül egy székre és valami papír darabot szed elő, egyelőre még nem hajtogatja ki, csak játszadozik vele. Még egy ajánló levél lenne? Vagy feladat leírás? Remélem tartalmazza azt, hogy hány millió váltót kapunk. Kevesebbel nem elégednék meg, grandiózus terveim vannak! Csak gondoljunk bele, hogy hány élet hosszan tudnék annyiból iszogatni. Talán meghívnám Armin-t is egy pohár vízre belőle. Lory kapna kettőt, hisz a nőkkel csak előzékenyebbek vagyunk, és Sári is kapna, de Ő leginkább azért, hogy ne rúgja szét a sejhajomat. Meg kell vallanom, hogy igen csak önzetlen és adakozó kedvemben vagyok most.
- A nevem Wulf. Cynewulf. Ahogy azt Te már bizonnyal tudod és ja, az egyik haverod volt olyan kedves, hogy részeg mámoromban letaperolt és mindenféle papírokat hagyott nálam, meg pénzecskét. Szóval, kit kell kinyírni? Téged? Őt? - nézek a leányzó felé. - Előre szólok, hogy kocsmárosokat, szőlészeket, és minden olyan személyt, aki alkohol előállításával vagy felszolgálásával foglalkozik, nem szívesen bántok.
- Blue.
~ Ennyi? Hát nem egy túl hosszú neved van csinipofa.~
- Csodás. Versenyt akarsz?
~ He? Milyen versenyt? Versenyezzünk, ki issza előbb halálra magát? Én benne vagyok!~
- Nem egymást, s természetesen engem sem...se kocsmáros, se kifőzdés, se felszolgáló. Semmi ilyesmi. Madarakat keresek, egész pontosan nem tudom hányat, de madarakat.
~ Ajánlom, hogy állj ki az erdő szélére tátott szájjal és várd azt a bizonyos sült galambot...~
- Mennyire vagytok tisztában az északon lévő jelenlegi állapotokkal?
~ Tudom az irányokat. Van észak, kelet, nyugat, dél és délután meg délelőtt...~
- Nem, köszi, nem vagyok én olyan, aki mások életében vájkál...
Nézek az alakra, visszatérve arra a témára, ahol ki akar térni arra, hogy magyarázatot adjon még is csak a ruháit illetően. Jobban belegondolva, nem nagyon akarom megtudni az indokait. Tartsa meg magának a perverzióit.
-...maximum mások beleiben, bár az meg eléggé mocskos meló, és ha fogalmazhatok úgy, igen csak felvágós stílus. De legalább elmondhatja az áldozatom, hogy a belét is kidolgozta és legalább a továbbiakban nem lesznek bélzavarai.
- Köszönöm, a részemről nincs szükségem az élettörténetedre, de tőmondatokban összesűríthetnéd, hogy ki az a Gustavus Rex.
- Politikai ügyekbe nem szoktam belefolyni. Nem érdekel, hogy melyik ember hogy akarja kinyírni egymást, felőlem aztán Észak és Dél úgy eshet egymás torkának, ahogy akarnak és ha menet közben kiirtják egymást, az annál jobb. Már bocs, de hogy ki az a Guszti Rex, fogalmam sincs, úgy hogy légyszi, ne haragudj meg az ignoranciám miatt.
- Észak jelenlegi királya. Rajtam keresztül Ő az, aki felbérelt titeket.
~ Hoppáré, akkor lehet, hogy nem kéne a továbbiakban a Gusztis poénokat erőltetni? Miért nem ezzel kezdte?! Na jó, inkább tereljük a témát vissza a madarakhoz.~
- Ha meg madarakat keresgélsz, tudnék ajánlani egy vadasparkot, vagy csak simán menj ki az erdőbe, találsz ott jó párat. Azonban vannak olyan példányok, amelyek nem nagyon szeretik, ha párzás közben megzavarják őket. Csak úgy szólok. De minek lell neked két ilyen szép ábrázatú selfike ahhoz, hogy madarássz?
Mire mondanivalóm végére értem, majdnem kifogyott belőlem a szusz, de nem akartam túlságosan elhúzni a beszélgetést, mert párszor majdnem rajtaütés szerűen bealudtam az ágyban. Egy pillantást vetettem Dracon-ra, aki a szárnyaival takarta el az arcát, mint ha szégyellené, hogy ki a gazdája és inkább próbálna elbújni, s tettetni, mint ha itt se lenne. Átkozott mocskos dögje...
- Egyet kell értenem Cyne-nal. Bérgyilkosként nem érint a politika...
- Az nagyszerű, minél kevesebb politikai érdeklődésetek, kapcsolatotok van, annál jobb. Diszkréciót és titoktartást igényel az ügy.
~ Várj, ez a csaj bérgyilkolászós fajta? Óh, kezd egyre jobban tetszeni. Kivéve az a tény, hogy most meg folyton a hátam mögé nézhetek...~
- ...s éjszakánként nem szoktam még filozófiai vitát lefolytatni az áldozataimmal.
~ Pedig akkor a legjobb. Miközben szegény szerencsétlen a hátán feküdve leheli ki élete utolsó lélegzeteit, együtt nézitek a csillagokat és a Holdat, beszélgettek az élet értelméről, meg arról, hogy vajon mi is vár ránk a halál után. Aztán lenézel a haldoklóra és széles mosollyal az arcodon kéred, hogy majd valamikor térjen vissza helyzetjelentést tenni neked. Te is nevetsz, Ő is nevet. Te röhögsz tovább, Ő meg hörög tovább. Te élsz. Ő halott. Vidám az élet!~
- S szintén csatlakozom a kérdéshez. Minek a madarakhoz bérgyilkos, pláne kettő? Ajánlhatok esetleg vadászt, vagy druidát? Ez inkább az Ő felségterületük a befogás természetétől függően.
~ Kis termetű madarakhoz vadász, nagyobbakhoz druida dukál. Ruhk-hoz pedig egy egész hadsereg.~
Na most már látszik Minwell-en, hogy valami nem tetszik neki. Nekem se tetszene, ha minimális kútnak neveznének el engem. Bár attól függ, lehet, hogy "well", mint jól? Mint a "job well done"-ban? Akkor viszont maximálisan jól van. Óóóh...ha lenne elég erőm, még egy ideig boncolgatnám neki élőben a nevét és próbálnék rájönni, hogy milyen elmebetegek találnak ki ilyen neveket a gyerekeiknek? Annyi mindent ki lehet rajtuk figurázni. Bár általában ilyenkor az adott személy meg szokott sértődni rám, ami soha se tesz jó a baráti kapcsolatoknak. De lehet, hogy nem csak a neve miatt ilyen szomorú. Látszik azért rajta az is, hogy mint ha egy kicsit bolondnak tartana minket, bár hogy milyen okból kifolyólag, arról fogalmam sincs.
- Óh, felfelé ível a csillagom, ha már királyok keresik a szolgálataimat. Számíthatsz a diszkréciómra és Gustav is, amennyiben jól megfizeti azt. Tudom, ez kicsit köcsögnek hangzik és számítónak, de már próbáltak ezelőt is a munkaadóim kinyírni a munka végeztével. Mi a biztosíték arra, hogy Gustav nem fogja kihasználni az alkalmat? Hisz végül is, melyik király örülne annak, ha kiderülne, hogy az alja néppel egyezkedik?
- Ez a munkám.
Ahogy én, úgy Blue is azért kicsit felháborodott azon, hogy megkérdőjelezik titoktartási képességeinket. Bérgyilkosok lennénk, vagy mi a szösz, ha nem tartjuk a pofánkat, az könnyen az életünkbe kerülhet. De én viszonylag hamar lenyugodtam, a lányon viszont látszott, hogy azért még egy kicsit mindig füstölög magában.
- Azt is elregélhetné, hogy még is, hogyan jutottak el hozzánk? Nem mondom, amíg fizetnek, a munka az munka. De miért pont mi?
- Az a biztosíték, hogy a feladat maga egészen piti, nincs okunk megszabadulni azoktól, akik végzik...Emellett pedig nagyszerű lehetőség bizonyítotok, sosem rossz, ha az ember rendelkezik kapcsolatokkal magas helyen...Én magas hely vagyok
~ EZ MOST LEEMBEREZETT??!!~
Gyanakvó tekintettel néztem, hogy Maxi kihúzza magát és pöffeszkedik, hogy megmutassa, milyen nagy ember is Ő. Már mint elf, de totál elveszett az emberek birodalmában, már közéjük sorolja magát. Enyhe megvetést kezdtem érezni a férfi irányában. Elképzeltem, ahogy arról a bizonyos helyről zuhan le és kitöri a nyakát. Valószínűleg nagyon fájna neki, ha az egója szintjéről leesne az inteligencia szintjére.
- Informátorok. Nem olyan dolog ez, amit a legendás bérgyilkosokra bíznánk, olyasmi feladat, amit jó szakemberekre, akik elvégzik zokszó nélkül. Valamikor valaki meg volt veletek elégedve, s most itt vagyok, hogy az elégedettségét tolmácsoljam.
~ Nagyon elégedettek lehetnek velem. Aelfsige, ha ezt látnád, Te is az lehetnél. Kezdem magam beédesgetni minden frakció felső vezetésébe. A végén még fontos személy leszek Veronia-n. Aminek mondjuk annyira már nem örülnék. Túl nagy céltábla lenne a formás hátsómra festve.~
- Hát, a kapcsolatok sose jönnek rosszul, ez tény és való, drága barátom. Eh, tudod mit, inkább ezt az informátoros kérdést nem is firtatom tovább, hogy honnan értesült rólunk a jó Gustav király. A lényeg, hogy a fizetséget megkapjam és ezért megkapjátok a legjobb tudásomat.
Végül a férfi abba hagyja a papírral való játszadozást és az asztalra dobja, hogy olvassuk el. Kíváncsian hajolok a papírlap fölé, hogy megtudjam, még is, mit tartalmaz. Egy vers. Hát ez valami csodálatos. Az egész helyzet kezd egyre komikusabbá vállni.
"Észak Kiscicája
Daloljunk hát szépet,
Verset, rémmeséket,
A fattyú királyról,
Károlynak fiáról.
Gusztáv az ő neve,
Hullana le feje,
Szakadna cafatra,
Egész föld kacagja.
Taknyos egy féreg ő,
Szemtelen szószegő
Mocskos egy szarkupac,
Döghúsban nyü, kukac.
Ádáz egy rossz ficsúr,
Népével jól kikúr,
Utálja ki látja,
Senkinek királya.
Töke mint kisujja,
Puszta szél kifújja,
Asszony nép nem éri,
Északot feléli.
Készülj fattyúkirály,
Megkapod mi kijár,
Népednek haragját,
A templom harangját.
Tested felett lebeg,
A pacsirta sereg,
Késő lesz a bánat,
Követed apádat."
Egy ideig átható pillantásokkal méregetem Maxwell-t és Blue-t is, aki az asztalhoz férkőzve olvasgatja a papírost. Hát, meg kell hagynom, egészen érdekes módja a halálos fenyegetés eljuttatásának, de így legalább nagyobb közönséghez eljut. Akárki is írta, egészen vicces csávó lehetett és látatlanban is megtapsoltam a teljesítményét. Szinte már-már élveztem az olvasását, bár valószínűleg ezt nem kéne megmondanom az elfikének.
- Hmm...szépen eltalált rímek, azt azért meg kell hagyni. Látszik rajta, hogy a költő sok energiát fektetett bele. Gustav tényleg szerelem gyermek? Na ja, de látszik, hogy ezek a dalos pacsirták nem nagyon kedvelik őt. Van bármilyen nyom, amin elindulhatunk? Vagy járjuk észak kocsmáit egymás után kutatva, dalnokokat hajkurászva?
- Megtarthatnám?
Érkezett a kérés Blue részéről. Na ja, mondjuk nem árt, ha nálunk van ez a papírdarab bizonyíték gyanánt, és ha nagyon unatkozunk, egymásnak felolvashatjuk és kuncoghatunk Gusztikán, amiért így szivatja őt az alja nép. Úgy látszik, hogy vannak, akik nem nagyon örülnek annak, hogy a kis fattyú ül a trónon - már ha tényleg fattyú - és nem félnek ennek hangot adni. De most már legalább tudom, hogy miért kaptuk meg a felkérést. Ha ez szélesebb körben is elterjed, az alaposan aláássa az uralmát a butuska kis emberkének. Meg abban is biztos vagyok, hogy nem nagyon aggódnának, hogy ha kinyírnánk a dalnokokat, így királyi engedéllyel rendezhetek tömegmészárlás. Csodálatos!
- Majd ha végeztünk, gondolom veled kell felvennünk a kapcsolatot, vagy vigyük a dalos pacsirtákat a királyod elé? Biztos akad elég nagy zsák, hogy mindegyik beleféren egybe, szépen, kényelmesen.
- Van ötlet, hogy kik ezek a madárkák? Lenne pár kérdésem, de nem szeretném sértegetni a nagyra becsült királyát.
- Északon semmiképpen sem, ott már kezeljük a kérdést.
~ Ja, látni, hogy mennyire.~
- A probléma kényessége abból adódó, hogy ezek a dalnokok a Tünde földeken ügyködnek, mi pedig nem szeretnénk, hogy bármi is kiessen az irányításunk alól.
~ Azzal már egy kicsit elkéstetek.~
- Meg, csak nyugodtan -fordul végül Blue felé. - Ötletem sajnos nincs, nem is igazán lehetne, ritkán mozgok ezeken a tájékokon, de valaki biztos tud róla valamit...A kérdésekkel pedig csak nyugodtan, amíg civilizált kertek között maradnak, s nem olyasmire vonatkoznak, ami jó eséllyel csak otromba pletyka, bármiféle valós alap nélkül.
A férfi az utolsó mondatnál valamiért engem kezdett el méregetni. Hát mondtam én neki valaha is valami rosszat? Egy rossz szót nem emeltem Gusztus Kex király ellen, és Őt se firtattam semmiért sem, főleg nem a ruházata miatt! Kikérem magamnak, hogy itt megint én vagyok a gyanúsítgatás tárgya! Legszívesebben az ízléstelen ruháiból font kötéllel akasztottam volna most fel őt. De akkor meg nem kapunk fizetséget. Kényes ügy, komoly dilemma. Egyelőre még életben hagyom őt, majd később rendezzük a nézeteltéréseinket.
- Szóval akkor helyben folytatjuk tovább a nyomozgatást. Oké, szerintem ezzel nem lesz nekem semmi problémám se. A részemről nincs több kérdés, talán drága Kékasszonynak még van valami hozzáfűzni valója.
Azzal én kényelmesen végig is dőlök az ágyamon és abban a pillanatban érkezik meg Dracon, aki leheveredik mellém és a fejét a mellkasomon nyugtatja. Unottan simogatom a fejét, nyugalom száll meg a közelségétől. Aztán csak eszembe jut valami.
- Bocs, még egy kérdés: nem baj, ha Draci megeszik egy-két madárkát?
- Első kérdés és talán ezen múlik, hogy lesz-e több Mennyire számít köztudomású pletykának a király származása?
Csak hallgattam, ahogy a kis leányzó a szobában mászkál fel alá, a kezében ott zörgött a papírdarab. Lustán hallgattam tovább a beszélgetést és a léptek haját, közben nagyokat pislogtam, próbálva ébren maradni.
- Helyben, egészen pontosan talán Zephyrantes lenne a legjobb kiinduló pont, de amíg végeztek a dalok terjesztőivel, ugyanis nem csak egy ilyen dal van, addig nekem édes mindegy.
~ Juhú, Draci, sült pacsirtát eszel ebédre!~
- Pletyka, eléggé ismeretes pletyka, nem is ez a baj. Gustavus Rex hirtelen tört be a köztudatba, természetes, hogy az emberek pletykálnak arról, hogy emiatt biztos...fattyú lehet. Itt nem is a dal tartalmával van baj, hanem hogy létezik.
- Igen, de a tartalma is fontos lehet. Hiszen megvizsgálták-e azt a kérdést, hogy szerepel-e bennük bármi olyan, amit csak a kisebb réteg tudhat.
- Erősen kétlem, hogy ilyen írások minden királyról elő szoktak kerülni, jó lehetőség a dalnokoknak, hogy kicsit kiélhessék magukat, szerezzenek egy kis hírnevet, amíg meg nem ölik őket..Az egyetlen személyeskedő rész talán az, hogy "Szemtelen szószegő", de ki tudja...Gyanús, hogy csak a rím miatt kerestek valami sértést s ez akadt.
- Tudom, hogy a politika karrierben sokat kell hazudni. Tett talán valamit Gustav, ami miatt szószegőnek titulálhatnák? na, persze, hogy nem, hisz Ő a király és ez felségárulás...de akkor is.
Szólalok fel végül unottan az ágyról, még arra se méltatva a többieket, hogy a fejemet felemeljem. Persze, hogy ha van valami valóságalapja is a versnek, azt Foxi Maxi úgy se fogja elárulni nekünk, hisz azzal elismerné, hogy az imádott királya nem olyan feddhetetlen, mint amilyennek le akarja festeni. Vagy csak Ő maga nem tud róla. Inkább a zsebemből halásztam elő egy gombát és azzal játszadoztam, hogy valami legalább lekösse a figyelmemet.
- Őszintén szólva nekem is ezen akadt meg a pillantásom. Lehet, hogy csakugyan a rím az oka, de az is lehet, hogy nem. Én az Önök helyében azért megvizsgálnám ezt a lehetőséget is, hátha találok valami érdekesek. És ha felségárulás? A dalok már önmagukban is azok, miért foglalkozna akkor bárki azzal, hogy egy valós, vagy vélt sérelem miatt annak titulálhatják?
~ Héé, kislány, én is arra gondoltam, hogy a költők találnák felségárulásnak, hanem hogy Maxika részéről lenne árulás ilyen információt kiadni!~
- Emellett akkor azt szeretné, hogy mindenkit megöljünk, aki ilyeneket osztogat, esetleg ír?
~ Én benne vagyok!~
-És mennyit kíván érte fizetni?
~ Már mondtam. Egy millió váltó, vagy nincs alku.~
- - Mert ez könnyen tömegmészárlássá fajulhat, a tömeg birkanyájként viselkedik.
~ Számomra már az jó fizetség lenne, ha tömegmészárlást rendezhetnék büntetés nélkül. Bár valószínűleg Amellére királycsajszi annyira nem örülne, ha a királyságában kezdenék el vadul bulizni.~
- Kevés olyan döntése volt eddig a királynak, ami komoly politikai hátteret jelentene ehhez. Nem lehetetlen persze, de egyelőre nem találunk semmi ilyesmit. Ha még is, értesíteni foglak titeket erről valamilyen módon. Annyi dalnok énekelheti ezt, hogy bolondság lenne megölni őket, sose lenne vége.
~ Ne keseríts el! ÉN GYILKOLNI AKAROK!!~
- Annak kell meghalnia, aki írta ezt, hogy példa legyen...esetleg a főkolomposoknak. Egészségtelen mennyiségű születik belőle, s félünk, hogy Déli hátszéllel. Szűnjön meg a mértéktelen gúnydal gyártás s elégedettek leszünk, nagyon is. Fizetés miatt semmi ok aggódni, a becsületes munkáért becsületes fizetés jár.
Na az utolsó részre már felkaptam a fejemet. Végre egy téma, ami engem is érdekel. Fizetség! Jó sok! Arcomon elégedett mosoly terül szét, ahogy szinte már éreztem a súlyos erszényt a tenyeremben. Óh, egek, hogy ebből mennyit fogok piálni! Dracon-t leadom a sárkánygyík megőrzőbe, hogy ne zaklasson engem és egy egész hónapot átbulizok!
- Okéska, akkor szerintem pecsételjük meg az üzletet egy jó fajta borral. Nem palackkal, hordóval. Aztán lehet, hogy olyan jó cimbik leszünk, hogy együtt kornyikálunk trágár nótákat. Csak folyjon a bor és a sor és a ...
Hirtelen valami erősen végig karmol a mellkasomon. Dracon támadott rám és olyan feldúltan nézett rám, mint ha legalábbis a felmenőit szidtam volna éppen több generációra visszamenően.
- KURVA DÖG!
Ordítom el magam, ahogy Dracon járőrözni kezdett a szobában, piák után kutatva. Szerencsére vagy sajnos nem talált semmit sem, így aranyos pofikát öltve magára csücsült le velem szemben a padlóra és úgy tett, mint ha mi se történt volna. Ezt még meg fogja keserülni ez a rohadék, arra mérget vehet! Vagy én veszek mérget...vagy keverek ki és megitatom vele az egészet! Nem igaz, hogy ennyire rá van fixálva a piára! Egyszer itattam le és azóta is büntet engem! HÁT MI A FRANCBÓL VAN EZ A ROHADÉK??!!
- Ha leverekedtétek a kérdést, csatlakoznék hozzád. Nem árt kicsit megismernünk egymást, ha már úgy is együtt fogunk dolgozni.
~ Most a piára vagy másra gondoltál? A piálásban benne vagyok, a többire térjünk vissza pár hordó erős bor után.~
- Köszönöm, igazán kellemes ajánlat, de attól tartok, nem fér bele az időmbe...
~ Óh, jajj de nagyon sajnálom!~
- Ám de legyen, kifizetem a kocsmárost, hogy szolgáltasson nektek annyi Waldburgi Vöröset, amennyit kértek, s megisztok. Legyen Gustav jószándékának jele ez. A szobát már kifizettek, tiétek az estére. Ha végeztek, küldjetek futárt innét, Waldburg-ból, s jövök a fizetséggel.
- Jujj, közös szobában fogunk aludni, Blue? Kié legyen az ágy?
- Tőlem osztozhatunk is rajta.
Nagyot nyeltem erre az "ajánlatra". Tény és való, hogy régen volt már az, hogy egy nő mellett ébredjek fel az ágyban, de most meg úgy se történne meg az, amire gondolok és amit amúgy meg nem szándékoznék megtenni. De hát ja, mindketten hivatásosok vagyunk és profik, nem fog ez egyikünknek se bonyodalmat okozni. További válasz helyett csak figyeltem, ahogy a férfi ismét felveszi az undorítóan barna köpenyt és a kalapjával tiszteleg előttünk. Soha se fogom megérteni ezt a fickót, abban már egészen biztos vagyok. És soha, de soha nem fogom őt megkedvelni, bár ezzel az ingyen piával és szobával már azért faragott le valamit a rossz pontjaiból.
- Ne okozzatok csalódást. Jó szerencsét!
- Nem fogunk, hidd el. Gustav elégedett lesz a munkánkkal.
- Köszönjük. Akkor talán ide is költöztethetném a zsákomat.
Jegyzi meg a kislány. Mondjuk az nem rossz ötlet, mert az enyém is lent maradt a kocsmapult mögött, ahova még italozási manőverem megkezdésekor tetettem a pultossal, hogy ne keljen amiatt is aggódnom. Túl sok érték lapult meg benne, hogy hosszabb időre nála hagyjam, annyira azért nem bíztam meg benne, hiába kocsmáros. De egyelőre csak visszahanyatlottam az ágyra és élveztem a vízszintes pózt...