Hosszú volt az őt a hatalmas, gyűrűs város felé. Bőven volt hát ideje Gerardnak, hogy kíváncsiságát kielégítse.
- Ha te voltál, aki a királyunkat tanította, akkor az ő víziói is hasonló szinten állnak? - nézett végig magán, még ámuldozva.
Gyorsan a lényegre is tért. Szívesen sajátított volna el ő is hasonló szintű illúziók készítését, ezért hozakodott elő vele.
- Óh nem, dehogy. Az ő Illúziója régen felülmúlta az enyémet. Én képes vagyok elmaszkírozni bármit, hogy másnak tűnjön, mint ami. Képes vagyok démonból lovagot, könyvtárból lángoló poklot, legyintésből fájdalmas sújtást alakítani. Kallah azonban rájött arra, hogyan befolyásolja közvetlenül azt, amit érzékelünk. Ő ha akarja egy helyben állva is úgy érzed kétrét görnyedsz és a fejed épp levált a nyakadról.
Ez már bőven több volt, mint illúzió. Az illúziók képet és hangot teremtettek, azonban mindenki, még a megalkotójuk is ugyanolyannak látta őket. Darrakard, a démonok királya valami egészen más fegyvert birtokolt.
- Kellemes ivótársaságnak tűnik. – mondta komor hangon Pruinos. És bizony igaza volt. Ha valóban egy ilyen ábrándképpel találják magukat szembe, rá sem fognak jönni, hogy átverte őket valami.
Gerard szeme felcsillant. Most vagy soha.
- Ha találkozunk vele, vagy valamelyik közeli megbízottjával esélyünk sem lesz. Arra gondoltam, hogy esetleg én is megpróbálkozhatnék ilyen víziókkal. Legalább az alapokkal. - nézett Andrera, várva, hogy talán megváltozik tőle az ábrázata. - Mennyire nehéz ezeket megtanulni? Talán nekem is mutathatnál pár mozdulatot.
A válasz meglepően rövid és tömör volt.
- Nem kerül többe harminc-negyven évnél. – felelte lezserül a démon.
Azonban pontosan annyi, hogy a beszélgetést lezárja. Gerardnak nem is maradt kedve kérdezni. A fővárosba érve, ahogy egyik gyűrűt a másik után hagyták maguk mögött, hála André illúzióinak és persze az ő papírjainak gondolt csak bele, egész biztos hogy szánt szándékkal adott ilyen választ, hogy minél hamarabb pontot tegyen a beszélgetés végére. Ahogy az elvárható volt egy rangos démontól.
- Nos, hogyan tovább? – Andrénak valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag még mindig olyan arca volt, mint akit felettébb szórakoztat valami. Gerardnak nem tetszett, bár meg sem próbált kideríteni, mi lehetett az. A korábbi válaszaiból ítélve úgysem felelt volna neki.
- Most jön az a rész, hogy improvizálunk. Nem lett volna túl rugalmas egy terv ha nem építünk a helybéli lehetőségekre... és most rá kéne jönni mik is azok. Ellenvetés egy kis felderítőmunka ellen? – mondta Pruinos nagy hévvel.
- Ha hatalmában áll, tegyen, ahogy jónak lát. - felelte mosolyogva Andrealphus.
A városban egyszer járt eddig életében, akkor is úgy kergették ki az egyház lovagjai. Nagyon vicces volt most ismét itt állni.
- Azért van némi támpontunk. Valaki olyat kell keresni, aki hozzá tud férni a királyság ügyeihez. Valakit, aki rangos ember. Egy főnemes, vagy püspök, aki hivatali pozíciót lát el.
- A felderítés hasznos dolog, noha csak óvatosan. Sajnos most az utcakövek is az ellenségeink, nem csak a saját, de az emberek királya is szívesen látna minket megnyúzva. - válaszolta kuncogva a volt démontábornok.
- Akkor, csak óvatosan. Bár talán okosabb lenne a részleteket... privátabb helyen megbeszélni. Ihatnánk valamit, uraim.
- Jó, keressünk egy csendes helyet. - bólintott rá Gerard, közben a szemeivel fogadót, ivót, apróbb sikátort, vagy forgalmas piacot keresve - Elsőnek a felső gyűrű egyik könyvtára, vagy a levéltár jutott eszembe. - mondta közben, hogy merre is kéne elinduljanak. - valami módja biztos kell hogy innen üzenetet juttassanak ki.
- Van itt egy igen kellemes kis ivó nem messze, ahol moderáltan vizezik a sört és ha bárki hangosan beszél azonnal elvágják a torkát. Megfelel? – tette hozzá André. Nagyon...jól tájékozott volt démon létére. Ez egyfelől rendkívül bizakodó, másfelől aggasztó volt. Valamit egész biztos titkol előlük, azon vigyorog ennyit.
- Amíg olcsó és jobb ott az idő mint itt, addig tökéletes. – válaszolta Pruinos.
Gerard csak némán bólint, majd várja, hogy mutassák az utat. A hely, ahová utuk vezetett belső gyűrűbéli épület létére nem volt valami békés hangulatú. Szinte semmiben sem tért el azoktól a kocsmáktól, amikkel a külvárosban találkozik az ember. Zsoldosok, bérgyilkosok, fejvadászok, csempészek és más-más gyanús kinézetű alakok sorakoztak minden egyes asztalnál.
- Át tudsz minket hivatalnokká alakítani? Azzal a könyvtárban meg az iratok közt kisebb feltűnést keltünk. - mondta a volt tábornoknak, miután helyet foglaltak.
- Természetesen, de nem értem mi ez a megrögzöttség a könyvtárral. Tudja, sok időt töltöttem könyvek között, és az igazán fontos dolgokat nem teszik ki közszemlére, hogy bárki elolvashassa. – válaszolta az egyik.
- Egyet kell értenem, kétlem hogy ennek értelme lenne. Kivéve, ha nincs a könyvtárban egy kapcsolatod... mert ha csak a könyvekből akarsz kiolvasni valakit, valószínűleg nem éri meg a fáradságot. Bárkit leszólítva az utcán eljuthatunk valakihez akinek hangja is van, és problémája is a helyi helyzettel. – tette hozzá a másik.
Gerardnak iszonyatosan kezdett viszketni a tenyere. A másik kettőnek valahogy sikerült akarva, vagy akaratuk ellenére elérni, hogy el kelljen magában számolnia tízig, hogy lenyugodjon. Mást se csinálnak, csak tátják a szájukat, játszva az értetlent, várva, hogy ő mondjuk vagy csináljon valamit, aztán amikor mond valamit csak lehurrogják és elkezdik az észt osztani. Mintha utólag olyan iszonyat nehéz volna okosnak lenni. Gerard ekkor döbbent rá, mennyire elkényelmesedett hála annak, hogy általában a vele együtt dolgozók remek csapatjátékosok.
- Legyen úgy. - adta be a derekát.
Hirtelen a semmiből egy idegen alak lépett oda az asztalhoz. Egy fiatal nő volt az, elég edzett és tapasztalt, fürge harcosnak tűnt. Laza mozdulattal dobta fel magát az asztalra, mintha csak egy kényelmes ülőgarnitúra volna.
- Hello, fiúk. Kerestek valakit?
Nem kellett sokat várnia a válaszra, noha egy rövid csend köszöntötte, mielőtt Őruinos megszólalt volna. Mindenki félig meglepetten, félig a meglepettséget leplezve próbált felé fordulni. Több mint valószínű, hogy lelepleződtek.
- Hölgyem, kérem ne vegye ezt faragatlanságnak, de nem tanították meg Önnek hogy illetlenség hallgatózni?
- Sajnos a hallgatózás a munkám. Meg emberek felkeresése. Higgyétek el, senki nem ismeri jobban ezt a várost nálam. Régen még egy külön kis céhem is volt a város alatt, míg egy bosszantó tökmag meg valami akaratos nőszemély fel nem gyújtották a partnerem.
- Igazán tragikus. És, kinek keresett meg minket? Vagy esetleg Önnek lenne valami dolga velem és a kollegáimmal?
- Ami még fontosabb, miért szemeltél ki magadnak minket ennyire... - nézett rá szúrós szemmel Gerard. Volt egy nagyon rossz érzése. Az a démon, akit meg akartak ezzel az egész csellel téveszteni nem más volt, mint Lilithyra tábornok. Ha ő találta meg őket, akkor integethetnek az egész tervnek.
- Valakinek beszéde van veletek. Kitaláljátok kinek? – mondja, ahogy egy óvatos mozdulattal pillantják meg a feje oldalából kiálló apró szarvakat.
- Inkább szeretnék hallani egy nevet. Lehetőleg egy olyat amitől nem borul fel ez az asztal.
Gerardnak összeszorult a gyomra. Kissé félve kérdezte meg. Az a lány egész biztosan démon. Nem kizárt, hogy a tábornok asszony hercegnője, vagy akár hadvezére lehetett.
- Nagyjából ilyen...magas...? - mutatott a tenyerével a mellkasához.
- Mondok neked egy nevet, de nem mész sokra vele. Hogy felborítod-e az asztalt az rajtad áll. Hans Schreiber. – ám ennél többet látszólag nem tud - Azt üzente amúgy, hogy nyugodtan próbáljatok meg elfutni. Viszont nem szereti a sok vér látványát, így nem ígérem hogy nem haltok meg nagyon gyorsan.
Tényleg ilyen fölényes helyzetben volna? Ott volt André is az oldalukon. És a lány nem tűnt olyannak, aki képes volna mágusok ellen is harcolni.
- Oka van annak, hogy nem csak egyszerűen nekikezdtél a vérengzésnek, már csak az is, hogy a menekülést szóba hoztad. Előtte beszélni akar velünk, nemde?
- Nem akarlak megölni titeket, nem fizettek érte. Csak azért, hogy odavigyelek titeket, ahol Schreiber vár rátok. Ha önként jösztök, úgy nekem jobb. Ha nem... nos akkor jön a vérengzés. Szóval, hogy legyen?
- Elfogadjuk Herr Schreiber szívélyes meghívását. Kérem, mutassa az utat. - ajánlottam előre, vagy talán adtam meg magunkat az ellenfélnek. Ha valakinek ellenvetése lenne úgy is hangot adna neki.
Gerard idegesen ráncolta össze a szemöldökét. Malphas tábornok terve tökéletesen működött...legnagyobb bánatukra. Így aztán felállt, majd intett egyet.
- Legyen szíves. - csatlakozott a többiekhez.
Andrealphus hang nélkül követte őket. Legnagyobb meglepetésükre pont a könyvtár felé vezetett az útjuk. A felső gyűrű egy rendkívül magasztos, díszes könyvtárába. Egy hátsó ajtón keresztül jöttek be, egy sötét kis sarok felé véve az irányt. Ott egyetlen asztalt lehetett látni a könyvespolcok közt, mellette egy fiatal, jellegtelen kinézetű varázslóval.
- Itt vagyunk. Köszi az együttműködést, fiúk. – mondta a lány, mielőtt távozott volna.
A várzslót már látta egyszer korábban Gerard. Hans Schreiber, ismerős is volt neki a neve. Amikor korábban egyszer itt járt. De vajon mi köze lehetett a démonokhoz.
- Nos... helyben vagyunk, ha minden igaz. Innen nincs visszaút. – mondta ki az egyértelműt Pruinos - Elnézést a zavarásért, de... Herr Schreiberrel lenne találkozónk. Jó helyen járunk?
Ahogy megpillantotta a varázslót, összeszorult a gyomra. Amikor legutóbb itt járt, akkor is azt az embert kereste, aki a királyuk kéne lehetett. Valaki, aki nem utazott el a jotünök szigetére. Akkor ott kizárt mindenkit, akit részt vett a találkozón, beleértve őt is. Tévedett volna...vagy lehet, hogy valami teljesen más ügybe keveredtek bele, teljesen véletlenül.
- Tiszteletem. - próbálta magát összeszedni. Túl sok váratlan esemény történt az elmúlt pár órában. Ennek véget kell vetni - Ismerjük egymást? - egyvalami azonban érdekelte. Ami talán segíthet neki. Ő annak idején a világ leghatalmasabb ékszerének védelme alatt érkezett ide. Vajon átlát-e az illúzióján ez a férfi. Ha igen, akkor azt is tudnia kell, hogy ő volt annak idején Dietrich van Agthoven.
- Jó helyen járnak. Nagyon remélem, hogy nem felejtett el, Dietrich nagyúr. - szólt unatkozva a mágus, anélkül, hogy fejét a könyvből felemelte volna - Üljenek le.
- Miről lenne szó? – foglalt helyet maszkos társa.
Mostmár szinte biztos volt benne, ez a mágus az, akit keresett. Ami azt jelenti, hogy máris kitudódott, amit terveznek. A kérdés csak annyi, hogy csak róluk tudnak, vagy Zagan és Malphas tábornokokról is. Egy biztos, ez volt az a férfi, a szálka, a kém, Darrakard bizalmasa, aki a fővárosban bújt meg és jelentett neki. A kapocs a démonkirály ügynökei közt, akik végül elvezették hozzá Lilithyra tábornokot.
- Valami nagy ostobaságról, amire készülnek. Maguk és az az álnok skorpió. Arra szeretném kérni önöket, hogy engedjük el a felesleges színjátékot.
- Engedelmével, túl sok maszkot viselek ahhoz hogy tudjam melyik színdarabról van szó. – már egy ideje figyelte, felettébb ravasznak találta, milyen leleményesek Pruinos válaszai. Sose mondanak semmit, mégis olyanok, mint egy tiszta szívből adott válasz. Könnyedén kerüli el a kérdéseket, miközben nem árul el magáról semmit. Óvatos volt és megfontolt. Talán ezért akadt meg rajta Malphas szeme.
Gerardnak volt egy halvány sejtése miért hívatták ide. Most próbálják majd meg Malphas és Zagan ellen fordítani őket.
- Jól van, jól van. - egyezett bele - Miből jött rá? - húzta össze a szemeit. Olyan gyorsan buktak le, amilyen gyorsan csak lehetett...vagy éppen most árulták el magukat, hála neki. Gerard rájött, hogy ezt talán nem kellett volna kimondani.
- Én semmiből, csak parancsokat követek. De a démonkirályt felettébb nehéz átejteni a saját játékában. Szóval elküldött engem, hogy elmondjam a jelenlegi helyzetet. Ami pedig az, hogy régóta tudta, hogy valaki el tervezi árulni, csak nem volt benne biztos, hogy kicsoda. Így hát felállított egy csapdát, minden tábornokának elhintve egy feltörekvő démonherceg és egy rebellis friss démon hírét, várva, hogy kit lát viszont leghamarabb. Mivel maguk ketten vannak itt, úgy látszik Malphas a Júdás.
- Meredek egy következtetés, az kétségtelen. Egyáltalán miért tett volna ilyet a démonkirály? Ennyire nem bízhat meg az alattvalóiban? – hangzott társa kérdése.
A mágus fanyarul elmosolyodott.
- Démonokról van szó. A bizalom öngyilkosság. De nem a miértek a kérdés, hanem a hogyan tovább? Ugyanis a csapda felállt, de még nem csapott le a belelépő csúszómászóra. Ahhoz maguk kellenek.
- Valahogy mostanában mindenki így van vele. A maga módján kicsit vicces is. De őszintén, nem vagyunk abban a helyzetben hogy válogassunk. Miről lenne szó?
Gerard azonban előtte még egy dologról meg akart bizonyosodni.
- Szeretnék előtte egy dolgot kérdezni. - vágott a másik szavába - A mi helyzetünket átlátom...viszont ővele mi fog történni? - mutat Andre irányába.
A válasz, ami ezután érkezett, mindenkit meglepett.
- Ejnye, így lebuktatni szegény öreg démont. - dőlt előre Andrealphus. - Ezeddig az ifjú mágus nem volt tisztában az ittlétemmel. Most viszont elveszítettek egy ütőkártyát.
Valami nagyon nem volt rendben. Ittlét? De hát az illúziónak minden embernek ugyan olyan formát kellene mutatnia. Ütőkártya? Miért kellene nekik emiatt aggódnia. Ők nem többek mint Malphas figurái, akiket mozgathat.
- Sakk-matt. – felelte tömören a volt tábornok.
Volt itt valami, valami amin régóta nevetett. Talán pont ehhez a fura játékhoz lehetett köze neki. Pedig nem úgy tűnt, mintha ismerte volna Hans Schreibert. Honnan is ismerte volna? Azonban Hans Schreiber is látszólag tudott egyet s mást a démontábornokról. Vagy talán valami több...valami, amit Andre el akar nekik mondani. De nem mondhatja ki, mert rajtuk kívül senki más nem tudhatja.
- Nem lényeges. Mindenki, aki az összeesküvésben benne van attól függően lesz elbírálva, hogy milyen végeredményt ér el. Az egyik oldal győz, a másik megbűnhődik. Döntsék el, hová is állnak.
- Maradok, ahol vagyok. Nem vagyok híve az ultimátumoknak. – ez meglepő volt. A mindig óvatos Pruinos most egy az egyben elhatározta, hogy közhírrét teszi nem hajlandó elpártolni Malphastól. Mintha nem tudná, az árulásért akár rögtön meg is ölhetik.
Gerard ideges fejjel néz Pruinosra, ahogy válaszol.
- Mihez van szüksége a királynak nekem, hogy befejeződjön a terve? - nézett gyanakvóan előtt a két társára, majd Hansra. Az egyetlen ok, amiért beleegyezett az első alakalommal is ebbe a cselszövésbe, mert nem akarta, hogy ott helyben vérét vegyék. És most csak így kiszállhat belőle? Bárki ezt gondolná. Herr Schreiber biztos elégedett lesz ezzel a válasszal.
- Óh, nem kell ilyen elhamarkodott döntést hozni. - nézett a fiú ibolyaszínű szemeivel Pruinos felé - A felvonás ugyanúgy folyik tovább, egészen a fináléig. Amikor Malphas úgy hiszi a csapdája kész és már csak az egérre vár... Akkor fog hirtelen fordulni a kocka. Akkor kellenek maguk, hogy rázárják az álnok kígyóra a saját egérfogóját. Mert nem a büntetés a lényeg, hanem az üzenet. És ha a saját csapdája fojtja meg Malphast az azt üzeni, hogy a Titkok Királya ellen minden terv visszasül. Értik, ugye? De azt hiszem az én szerepem ennyi volt. - állt fel a mágus- Játsszák hát a szerepüket, de figyeljenek a fináléra. És döntsenek jól. Te pedig... - nézett a még mindig félmosollyal nézelődő Andrealphusra. - ...ha már győztél, tartsd magad a szabályokhoz. Tudod mi következik, ha már nincs mivel üzletelned.
Furcsa volt. Az egész jelenet a könyvtárban annyira furcsa volt.
- Hát hogyne, Herr Schreiber. A viszont nem látásra. - emelt kalapot az öreg démon.
Gerard azt se tudta hirtelen, mit érezzen, amikor magukra maradtak. Düh, harag, őrjítő gyűlet járta át minden tagját. Fejét előre hajtva vicsorgott. Azt hitte menten elordítja magát mérgében.
~ Hogy van mersze?! Az a gerinctelen, aljas, alávaló féreg! – dühöngött magában.
Lia nem igazán tudta megmondani, kire értette. Nem látott egyetlen egy személyt, akire gondolna.
~ Mi bajod van.
~ Nem látod? Az az ostoba tábornok fogta magát és bedőlt a létező legegyszerűbb cselnek, amivel egy árulót elő lehetett csalogatni. És én egy ilyen démon oldalára lettem kényszerítve! – szorította ökölbe a kezét.
~ Ez már csak ilyen. A démonok királysága olyan... – gondolkozott el az amulett démona - ...akár egy sakktábla. Az aprók, akárcsak te a figurák, és a nagy étvágyúak, a hatalmasok a játékosok, akárcsak Darrakard és Maplhas. Jelen esetben az egyik játékos volt okosabb.
Gerard ekkor döbbenten nézett előre. Valami megváltozott benne. Egy új gondolat, egy új felfedezés nyugtatta le.
~ Nem...várj egy kicsit. Tényleg így volna? – egyenesedett ki óvatosan – Tényleg ők volnának a játékosok. Vagy ez is csak egy vízió?
Ez Liát is erősen elgondolkoztatta.
~ Hm...sejtem mire gondolsz. Ez nem több, mint az irányítás illúziója...
~ Pontosan! – nézett előre Gerard magabiztosan – Darrakard Malphasnak adta az illúziót, miszerint ő is egy játékos. De valójában Malphas is csak egy bábu volt...valójában mindannyian csak bábuk vagyunk. Tökéletesen meg tudták jósolni minden egyes mozdulatunkat, amit eddig tettünk.
~ Miért hallatszol ennyire csalódottnak? – kérdezte Lia.
Gerard megrázta a fejét.
~ Csalódott? Miért lennék csalódott, Lia? – vett fel az arcára egy halvány mosolyt – Azt hiszem pont most jöttem rá, hogyan is intézi királyunk a dolgait.
Lia kíváncsian várta, hogy elmagyarázza.
~ Ugyanezt csinálta velünk is. Hans Schreiberen át úgy adta kezünkbe az igazságot, mintha a mi, és egyedül a mi döntésünk volna, ki mellé fogunk állni. Elhitette velünk, hogy fontos emberek vagyunk. Azonban az igazság az, hogy azzal, hogy ezt elhittük kényszerítettük magunkat arra az útra, amit ő választott. Lia, ezt hallva mi volna az első dolog, amire gondolsz?
Gerard és Lia kész személy voltak. Így képesek voltak egymástól függetlenül is gondolkodni. Lia pedig képes volt megerősíteni Gerardot, vajon a teóriája igaz-e.
~ Lássuk csak....Hans Schreiber nagyon biztos volt benne, hogy azt fogjuk választani, amit ő akar. Olyannyira, hogy a kezünkbe adta a választás lehetőségét. Azonban jól tudja, hogy nem vagyunk hülyék és elkezdenénk azután kutatni, miért volt a dolgában ilyen biztos. Azt feltételezném, Malphasnak vaj van a füle mögött és kideríteném, mit is művel, mialatt mi a dolgát végezzük.
~ Azonban Darrakard pontosan erre számít. Így képes egy ábrándképet az arcunk elé tolni, ami meggyőz minket. Így az ő oldalára álunk, mert megtéveszt minket. Az ő oldalára állunk büszkén és magasztosan, mintha a saját döntésünk lett volna. Pedig a szabad akarat pusztán egy illúzió. Mi mind csak figurák vagyunk...
~ Sokszor történt már ilyen. A mi népünk történelmét az árulás uralja, az idők kezdete óta.
Gerard arcáról lefagyott a mosoly. Idegesen szorította ismét a kezét ökölbe.
~ Hát én nem vagyok hajlandó ezt elfogadni! Ez az oka annak is...
Lia ismét nem értette.
~ Mire gondolsz?
~ A népünk szétszóródott a világ minden táján. Hadvezérek és hercegek egy nagy fenét, a nagy részük hontalan senkiként éli az életét. Még a nekromantákat is szívesebben látják, mint minket!
Gerard ismét haragos pillantásokkal bámulta társa illúzióját.
~ Az emberi királyságok hatalmas földeket uralnak. A vámpíroknak is nagyobb regimentjük van, mint nekünk. És mégis mi, a démonok alantas, élősködő senkikként kell az életünket éljük, bujdosva, menekülve. Halhatatlanok vagyunk, hatalmasabbak mindenkinél, a tökéletesség sem álom nekünk! Mi vagyunk a felsőbbrendű faj, a legjobb mindközül! Ennél bőven többet érdemlünk! – ordította majdnem el magát.
Lia kezdte lassan megérteni, mire gondolt.
~ És mégsem vagyunk sehol...mert ezt a hatalmas, tudást, ravaszságot nem használjuk másra, csak hogy egymással hadakozzunk. Egy trónért, melyről a népünk nagy része nem is tud...
~ Ha rajtam múlik, fog. Mert nem vagyok hajlandó ezt tovább elviselni. Hans Schreiber azt mondta, enyém a döntés. Hát valóra fogom a szavait váltani!
~ Biztos vagy te ebben...? Még ha meg is szerzed a trónt, megtartani egész biztos nem leszel képes.
Gerard mosolyogva húzta ki magát.
~ Ki mondta, hogy a trónt akarom. Az egyetlen módja, hogy megszűnjek figura lenni, ha kiszállok a játékból. Olyat fogok tenni, amire épeszű démon sosem gondolna. Nem akarom a trónt elvenni. Sőt, azt akarom, senki ne vegye el.
Lia meglepetten hallgatta.
~ Össze fogom zúzni a démonok királyságát! Káosz lesz úrrá, és a csendben várakozó démonok, akik eddig nem tettek meg egyetlen lépést sem, mert egymástól tartottak elszabadulnak. Az egész világ ismét a démonokat fogja félni és éltetni! És aztán, megkeresem azt, akinek valóban a trónon van a helye, akit maga Isten jelölt ki vezetőnknek. Ő is elő fog bújni a káoszban...
~ Áh, értem már mire gondolsz.
~ Megkeresem a démonok következő királyát és trónra fogom juttatni. Azzal egyesül a népünk és mi leszünk a leghatalmasabbak az egész világon!
Már csak egy kérdés volt. Hogyan is érje el mindezt. Hogyan érje el, hogy ne legyen a játéknak egy győztese sem. Vagy talán ami még pontosabb. Hogyan is érje el, hogy mindenki veszítsen. Hogyan válhatna figurából játékossá.