Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» [Magánküldetés] - A Fekete Valkűr Ébredése
by Wilhelmina von Nachtraben Vas. Okt. 02, 2022 8:16 pm

» Kaland: Nebel der Stadt II. - New Fog
by Wilhelmina von Nachtraben Szomb. Okt. 01, 2022 5:02 pm

» Képességvásárlás
by Alicia Zharis Csüt. Szept. 29, 2022 10:39 pm

» Magánjáték és PvP Zárás
by Nessaris Maera Vas. Szept. 18, 2022 10:22 am

» [Magánjáték - Damien & Nessa] Im Wein ist die Wahrheit
by Nessaris Maera Szomb. Szept. 17, 2022 6:39 pm

» [Azonnali] - Hexenjagd
by Voice of Beltany Hétf. Szept. 12, 2022 9:13 pm

» Városleírás
by Voice of Beltany Csüt. Szept. 08, 2022 7:51 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Voice of Beltany Szomb. Szept. 03, 2022 10:59 pm

» [Magánjáték] Hó és Sár
by Hóhajú Yrsil Csüt. Aug. 25, 2022 10:34 pm

Top posting users this month
Wilhelmina von Nachtraben
Az oldal hírei - Page 2 1szava10Az oldal hírei - Page 2 Voting_bar2Az oldal hírei - Page 2 1szava11 


You are not connected. Please login or register

Az oldal hírei

+3
Azrael
Ciel von Eisenschnittel
Isidor Bose
7 posters

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Go down  Üzenet [2 / 2 oldal]

26Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szomb. Okt. 21, 2017 11:23 am

Ciel von Eisenschnittel

Ciel von Eisenschnittel
Felderítő Kapitány
Felderítő Kapitány

Cielmegy

Csak úgy, ahogy jönnek új mesélők, régiek is mennek néha Very Happy Furcsa véletlen, hogy pont Lothar bekerülése után veszem távozásom, de sajnos a dolgok jelenleg úgy állnak, hogy nem tudom beilleszteni az elfoglaltságaim listájába az oldalt, nem azért, mert nem szeretek játszani-adminisztrálni, hanem mert elkezdtem foglalkozni egy másik projekttel, ami sajnos tényleg sok időt igényel részemről (Mellé munka és iskola, személyes élet, a világ meghódításának terve, stb.). Nem újdonság ez, gondolom jól észrevehető volt ez részemről, már, főleg annak kapcsán, hogy kevésbé lógok chaten, s skypon is nehezebb elérni. 

Azt szokták mondai, hogy az embernek arra van ideje, amit szeretne, s ezzel maximálisan egyet is értek, viszont nehéz vagy sem, most mégis azt kell mondanom, hogy most másra van időm Smile. Ez nem jelenti persze azt, hogy eltűnnék a világból, távozok ugyan a qfas csoportokból, de bármikor elérhető vagyok a skypon, ha egy jó pálinkát szeretnétek inni, esetleg agyfaszolni, segítséget kérni angolból, szerelmi bánatot megbeszélni Very Happy 

A meghirdetett küldetést emiatt lezárom, akkoriban nem nagyon voltam teljesen tisztában azzal, hogy mégis mennyi időm lesz, de sajnos rosszul számoltam. Sajnálom, sose tudjátok meg, hogy Eirika terhes volt Arendtől, s tényleg az utolsó pár nagy fosztogatásukat és harcukat rendezték, éppen letelepedésre készülve, de ez sem az egyháznak, sem a Finsterblutoknak nem tetszett, lévén egy Ordos és egy Vámpír nem élhet együtt, nem lehetnek gyerekeik... Jaj, mégis megtudtátok. 

Jók legyetek, gyerkőcök, remélem nem haragudtok, de ha mégis, keressetek fel és anyázzatok egy jót Very Happy 
Nagyon szép napot néktek, s ezer csókot! 
(Theo, bírj magaddal!)

27Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Hétf. Dec. 25, 2017 1:55 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

A staff nevében boldog és békés karácsonyt kívánok a fórum minden kedves játékosának. Aki pedig ebben az évben legalább öt-hat posztot fel tud mutatni, annak ehhez jár 100 TP és 1000 váltó abszolút grátis!

https://questforazrael.hungarianforum.net

28Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Vas. Dec. 31, 2017 12:40 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Az év végéhez érve lezárult a IV. Nagy Vadászat, gratulálunk minden vadásznak. A verseny természetesen verseny maradt, így lett győztes, lettek dobogósok és lettek jutalmak. Minden ötnél kevesebb legyőzött ellenfélért 500 váltót és 50 TP-t, minden ötödik vagy annál több ellenfél trófeájáért pedig további 1000 váltót és 100 TP-t adtunk minden résztvevőnek, amelyet összefoglalva a követekző eredmény jött ki:


Amy:6 - 4000 váltó, 400 xp, 2. helyezetett tárgya
Theo: 8 - 6000 váltó, 600 xp, 1. helyezett tárgya
Eiryn: 6 - 4000 váltó, 400 xp, 2. helyezetett tárgya
Johnny: 4 - 2000 váltó 200 xp
Siegbald: 1, 500 váltó, 50 xp
Avis: 2, 1000 váltó, 100 xp
Larsdall: 1, 500 váltó, 50 xp
Androméda: 2, 1000 váltó, 100 xp
Gerard: 2, Gerard, 1000 váltó, 100 xp
Cynewulf: 5, 3000 váltó, 300 xp

A IV. Nagy Vadászat bajnoka Theo Wagner lett, aki nyolc rémes elelnfél fejét vitte magával a záróceremóniára, így ő viselheti a Köderdő Bajnoka címet. Jutalma ezen felül:

Név: A bajnok trófeája - Holdapa köpenye
Leírás: Elatha rangidős holdpapjai és legjobb ezüstművesei által készített köpeny, amelybe holdezüst szálak és minőségi pókselyem keveredik. A köpeny hetente egyszer képes viselője minden képességét a Holdapa erejével átitatni, így az ezüstös ragyogású és másfélszer erősebb lesz három percig.

A dobogó második fokán pedig megosztott helyezett lett Amelia Tewelon és Eiryn Nebelturm, akik hat ellenfél vesztét okozták. Nekik a kiválló helytállást a köderdei hercegség a kvöetkező ajándékkal köszöni meg:

Név: Holdanya könnye
Leírás: Egy könnycsepp alakúra csiszolt, ezüst foglalatú holdkő bross, ami képes bármilyen fémet holdezüst borítással ellátni naponta egyszer, 3 perc erejéig. Ez alatt az adott fémtárgy sokkal könnyebb lesz, penge esetén élesebb, és képes megfelelő erőfeszítéssel a mágikus védelmeken is áttörni. Páncélra téve a mágikák elleni védelem növekszik.

Glory for the victors, let the feasts begin!

https://questforazrael.hungarianforum.net

29Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Hétf. Jan. 15, 2018 5:50 pm

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő

Gerard a minap felhívta a fügyelmünket, hogy ő bizony kattintgat az frpg.hu oldalán a helyezésjavításért. Ennek folyományaként kiderült, vagyis a jó Gustav atya felhívta rá a figyelmünk, hogy bizony a lenti banner rosszul volt beállítva és az ott lévő kattintások nem javítottak a helyzésünkön. De ennek vége, drága gyermekeim!
A bannert megjavítottuk, meg alátettük a helyezésjavító linket is, és így felmerült a kérdés, hogy vajon meddig visszük a toplistán. Számít ez? Nem. Pusztán hiúság és a staff kíváncsisága, mert ez alapján bőven jobb helyezést érdemelnénk. Kíváncsi vagyok meddig juthatunk el, szóval figyelem Veronia népe!
Mindenkitől szeretnénk kérni 1 kattintást 2 naponta, és hogyha eljurunk az első helyik MINDENKI, ismétlem MINENKI kap 1000 váltót.

Anyátokat hallottátok, legyetek jók!

30Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Pént. Jan. 19, 2018 9:23 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Az oldal hírei - Page 2 Png__45__baphomet_ornament_by_elyssafawn-d9z9hry

K͟ed͏v̷e͘s ͢mini̡on͡jaim̀.̛ Ö̀r̛ö́m͏mel ͟ér̷t͟e҉sí͢t̕e̶l̨ék͟ tit̢e̕k͘et̢,̀ ͘ho҉gy̵ ezz͏el̴ ̴m͏eglett̨ ͘a ̵6҉66-̢odik póşztǫm͘,̕ ͜v͜ąg͏yis͜ ̵elé҉rtem̨ ̴t̷e͜l҉j̨es fo͠ŕm͟á̶maţ és̕ ͘én ̸létte͘m̴ ͝a͡ j͠á͏t͘ék͏os͜ok͠ a͘n͜t͞ik̕r̶i̵s͏z͢t̢usa͜.̸ Ak̸i ͡e͡ze͝ntúl ̸n̢em͘ í̀ŕ i͡d̕őbe̕n̡ ̕a̕z͡t ̵me͝gb̴íl͏lo҉go̡z̛óm ̕a̷ fen͠e̡vad͝ sz̧ám͟áv̢al ȩ́s̸ ͟ą vé̕g͠íté̵let͟ napj̀án ̛az̨ ̴örök̶ k̸á̡rhozat͞ v͢á̕r rá͞, r͞áad̸ás̵u͡l a ̢tízs̷źa͝rv̨ú̀-hé̷t̢f̡e̸jű͡ f͘én̡ev͞ado̕n ǜl҉ő̡ ̡p͢a̧r̢ázna çs̡ajtó͡l į ̶cs͡ak b̢lueb҉al͠l̸s̕t̛ f̸og k̷a̧p̸n̨i.

Che̕e̛ŗs.

https://questforazrael.hungarianforum.net

31Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Vas. Jan. 21, 2018 4:58 pm

Rudenz von Hellenburg

Rudenz von Hellenburg
Design manager
Design manager

Sziasztok! Egy rövid staff kupaktanács után új lehetőséggel bővítenénk a játékot, ez pedig nem más, mint a mesterember NJK, ami nem számít bele az NJK limitbe. Az lenne a koncepció lényege, hogy amennyiben az általad irányított JK mesterségre vonatkozó tevékenysége valamilyen okból nem indokolt, egy NJK formájában mégis lehetőség nyíljon bekapcsolódni Veronia iparába. Ez úgy történhet meg, hogy az adott (mesterséggel még nem rendelkező!) játékos ír egy pályázatot arról, hogy hogyan kötötték meg ezt az üzletet az adott NJK-val, ami mesterség pályázatnak számít, tehát az 1000 váltót ugyanúgy ki kell fizetni érte. Az NJK csak egy játéktechnikai közvetítő tehát, minden alapanyagot saját pénzből kell vásárolnia a játékosnak, azonban minden haszon őt illeti. Reméljük, így több műhely fog nyílni, és lesz választék bőven a játékosok számára. Sok sikert a lehetőség kihasználásához!

32Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Kedd Jan. 30, 2018 11:10 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Az oldal hírei - Page 2 Ascens10

https://questforazrael.hungarianforum.net

33Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szer. Jan. 31, 2018 8:55 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Igen fontos Canon azonnali indult, hatalmas jutalomért cserébe. Itt találhatják a kedves minionok játékosok.

https://questforazrael.hungarianforum.net

34Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Vas. Ápr. 01, 2018 11:28 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Mint talán észrevehettétek, az oldalon új designelem került bevezetésre. Úgy döntöttünk lassan ideje volt csatlakozni a XXI. századba, így a méltán jobb, szebb és menőbb oldalak példáját követve igénybe vesszük a dzsiff adta lehetőségeket. A dícsérő szavakat Sixtus atyánk, oldalunk kódmestere PÜ-ben várja.

Boldog és áldott húsvétot minionjaim!

https://questforazrael.hungarianforum.net

35Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szomb. Május 26, 2018 12:39 pm

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő

Először is szeretném hivatalosan is köszönteni a mesélők sorában Hannes von Rotmantelt, aki bizonyította rátermettségét, egy próbamesében. Fogadjátok szeretettel, zaklassátok meséléssel!

Második napirendi pontunk:

AKCIÓ

Mint tudjátok, vagy a fórumnak egy Wiki oldala, ahova a bővített leírásokat gyűjtjük, történeteket, njk-kat, egyszóval mindent ami Veroniával kapcsolatos. Szeretnénk, hogyha a hőseink vagyis a kedves játékosok története is szerepelne itt ezért:

Aki elkészíti a saját karakterének teljes wiki oldalát az eddigi történetével együtt és bemutatja nekünk az kap 2000 váltót. Template-ben meg ezekben segítünk mindenkinek.

Ha valaki pedig más még nem létező szócikket akar kidolgozni (ellenállhatatlan vágyat érez, hogy kidolgozza a nordenfluss halállományát mint abszurd példa), akkor a szócikk hosszától függően szintén számíthat díjazásra. Ez esetben mindenképp egyeztetni kell előzetesen a staffal, hogy elfogadható-e a kidolgozás úgy stb.

Írásra fel gyermekeim!

36Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Vas. Jún. 03, 2018 7:28 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Quest for Azrael
2.0 frissítés
Veronia hamvai
Az oldal hírei - Page 2 Burningcity
"A világból csak hamvak maradtak a lángok után. Valakinek a megbánás hamvai. Valakinek a lehetőségé. Ez a világ, amely tűzben sem volt hajlandó elveszni megérett arra, hogy újraformálják és kinek lenne inkább feladata ez, mint a királynak?"
Tertius Gustavus Rex

Veronia megbűnhődött a tetteiért. A vámpírok Fakó Napkelete, az emberi seregek haragtól és sértettségtől fűtött támadása a földre idézte Abaddónt, a pusztítás arkangyalát és az Úr haragjának hírnöke lángba borította a világot. Egyedül az vetett véget a szent küldetéstudattól fűtött tombolásnak, amely majdnem feledésbe merült az évek során: Azrael, az Angyal Kardja. A lángoló kard, amely fényességében és dicsőségében olyan hatalmas volt, hogy Veronia minden szegletét bejárta a fénye megmutatta magát a legendák körének homályában akkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá - aztán nyomtalanul eltűnt újra. Ám egy valami ezentúl biztos: a kard létezik és hatalma felülmúlt minden elképzelést.

Már sosem lesz semmi olyan, mint azelőtt volt, mindenen ott maradt a pusztítás nyoma. Habár Abaddónt megállították, Veronia egyharmada a lángokba veszett, egy újabb harmada megnyomorodott vagy megsérült, a föld maga pedig zord emlékeztetőként őrzi a hamut, amelyet a valaha dús legelők és sűrű erdők maradványából hordott szét a szél.

Azonban a hamvak közül nem csak bűnbánat kapott szárba. Vannak, akik lehetőséget láttak a pusztításban, a bömbölő lángok után maradt üres csendben: Veronia megszeppent, kiüresedett és várt. Valakire, aki kezébe veszi az irányítást és kirántja a földet a nyomorúságból.

Új fejezet:
A Nagy Veroniai HáborúAz oldal hírei - Page 2 Cresto10
Észak ellenszenves királya, III. Gustav bizonyult a legleleményesebbnek. Már a Harag Napja előtt mozgásba lendítette a saját játékait, szövetségeseket nyert meg, felélesztette a hazafias lángot népe szívében és egy ütőképes, technikailag fejlett és megállíthatatlan hadsereggé kovácsolta saját katonáit és az Egyház kereszteseit. Észak a tűz, puskapor és acél hátán emelkedett ki a hamvakból és magához ragadta a kezdeményezést, ultimátumot hirdetve az egész világnak. Aki nincs velük, az ellenük van, és azt a hódítani induló északi hadi gépezet maga alá teperi és a sárba tiporja.

"Veronia az erőseké! Az igazaké, akik képesek kitartani és állhatatosak maradni akkor is, ha a pokol lángjai kelnek fel ellenünk! Veronia a hősöké, akik nyolc évszázadon át folyatték érte a vérüket! Veronia a miénk, mert az Isten is ezt akarja!"

Cornelia rendfőnöknő, Ordo Militia Coelorum

Dél ékköve, Hellenburg, a legendás Fényesvár is ugyanúgy égett, mintha csak máglyarakás lett volna, de a nyakas déli népek nem törtek meg. Váratlan szövetségesekre leltek a közvélemény haragjától félő vámpírokban, és nem várt kincsre bukkantak a Schattenschild mélyébe temetve. A ritka, angyali eredetű ereklyék erejével Dél nagy múltú, sokoldalú hadserege megőrizte hagyományos értékeit és előnyeit, azonban azokat olyannyira hangsúlyossá tette, hogy méltóan felelhessen észak ultimátumára: ameddig Hellenburg áll és az Isten velük van, Dél nem fog meghajolni semmilyen fenyegetés ellenére.

"Ameddig a Fényesvárnak egyetlen köve is áll, Dél is állni fog. Az igazságot nem rejtik többé vérbe. A régmúlt bűne nem nyomaszt minket tovább, mert a mennyek seregei álltak mellénk. Jöjjenek hát a barbár hordák! Jöjjenek hát a kegyetlenek, a gonoszak! Az Isten velünk - ki lehet ellenünk?"

Esroniel von Himmelreich
Az oldal hírei - Page 2 Crestofazrael2
Új északi technológia:
Láng és acél

"Amikor úgy érzed, hegyeket morzsolni képes robbanást zársz az ujjaid közé. Amikor úgy érzed, seregeket hamvasztó villámlást szorítasz acélba, és szabadítasz el. Amikor úgy érzed, puszta kezeddel képes vagy porig rombolni egy erődítményt - akkor érzel csak igazán."
Fenris Bjronsdottir

Az északi frakcióküldetés eredményeképp a nyugati szigetekről jövő félóriás jotün törzsek mérnökei szolgálatába állították tudásukat minden északhoz húzó játékos számára. Ennek a technikája a következőképpen alakul:

Amint elkötelezte magát észak ügye mellett, minden játékos választhat magának kettőt az alább felsorolt tárgyak közül.


Az oldal hírei - Page 2 Evgeni10

 • Gungnir: Egy tulajdonságaiban közepes, sokoldalú hátultöltős puska. Lőtávja 170 méter, pontossága közepes és közepes sebek okozására képes. Újratöltési ideje 3 másodperc. Két kézzel használható.
 • Fenrir: Egy tulajdonságaiban közepes, hátultöltős pisztoly, lőtávja 80 méter, pontossága közepes és közepes sebek okozására képes. Újratöltési ideje 3 másodperc. Egy kézzel használható.
 • Jormungandr: Egy mechanikai eszközökkel elért páncélfejlesztés. Főképp a hajlatoknál és lemezillesztéseknél alkalmazott csigák, tengelyek és egyéb mérnöki megoldások miatt a páncél nagyobb mozgásszabadságot enged meg a szakítószilárdság elvesztése nélkül. Két változata létezik, a nehéz Jormungandr, ami védelmében egy nehézpáncéllal, mozgékonyságában egy közepes vérttel egyezik, illetve a közepes Jormungandr (vagy Niddhogr), amely védelmében egy közepes páncéllal, mozgékonyságában egy könnyű páncéllal egyezik.

Felszerelésmódosítás:
Észak felszerelésének nagy előnye az, hogy némi mérnöki tudással jelentős mértékben módosítható és személyre szabható. Tegyük fel, hogy Mardór, az oldal legnagyobb képességtolvaja úgy dönt, egy alap Fenrirrel és közepes Jormungandr fegyverrel vértezi fel magát, ám hamar rájön, hogy a játékstílusa nagyban közelharci. Elmegy tehát egy mérnökhöz, és kéri, hogy javítsa fel a pisztolya újratöltési idejét és a sebzését a hatótáv és a pontosság hátrányára. Így Mardór Fenrirje már csak 50 méterig hordja el az ólomgolyót, ráadásul csak bajosan talál el valamit 20 méternél messzebb, ám szinte egykezes blunderbuss, ugyanis súlyos sebeket okoz, és egy másodperc alatt újratölthető. Emellett úgy dönt, hogy neki nincs szüksége a Jormungandr adta mozgékonyságra, viszont szeretne sokkal erősebbet ütni, ha valaki túlélte a kézi miniágyúját, így a mozgékonyság csökkentésével minimális mágia és mechanika keverékével T. Wagner, az ügyeskezű mérnök eléri, hogy Mardór páncélja 20%-al felerősítse az ütéseit. A különböző fejlesztéseknek csak a játékosok képzelete szab határt, ám néhány alapelvet figyelembe kell venni.

 • 1. Minden tulajdonság javulásával egy másik romlani fog. Egy nagyobbat sebző fegyver rövidebb hatótávval és kisebb pontossággal rendelkezik, egy mozgást gyorsító páncél védelme kevesebb és a mozdulatok erejét is csökkenti, legalább is kezdetben.
 • 2. Ezeket a módosításokat a játékosok maguk találják ki és egy pályázat formájában nyújtják be elbírálásra, azonban CSAK megfelelő tervrajzokkal rendelkező mérnök végezheti el. Amíg nincs északi hovatartozású játékos, aki mérnök szakmában jártas ezt a feladatot NJK jotün mérnökök látják el, azonban ezek funkciója megszűnik amint egy JK mérnök csatlakozik a frakcióhoz. Ezek a módosítások nyersanyagot nem igényelnek, ám ezért cserébe kevesebb mesterség tapasztalatot adnak. Az NJK mérnökök díjszabása konstans, a JK mérnökök maguk adhatják meg mennyit kérnek egy adott fejlesztésért.


Új déli technológia:
Angyalok visszhangjai

"Én vagyok Ariel, az Isten Oroszlánja, az angyal árnyéka. Az erőm csekély - és mégis hatalmas. Vedd és használd az Úr dicsőségére, rázd le emberi korlátaidat és tipord el a gonosz ellenséget."

A Seraph Ariel első mondatai

Úgy mondják, először Dél remete zsinatelnöke talált rá arra a föld alatti angyali templomra, amely őrizte ezeket a különleges ékszereket. A déli emberekkel alkotott szövetségük megpecsételéseként a Nachtraben család feje egyéb vámpírklánokkal karöltve sokszorosítani kezdte a rejtélyes tárolókat, rendelkezésére bocsátva minden, magát Dél érdeke mellett elkötelező játékos számára.

Minden ilyen ékszer tartalmaz egy úgynevezett Seraph lelket, amely a játékos hívására felébred és kölcsönadja az erejét. A Seraph alapvetően a ragyogó effekttől a személyiséggel bíró NJK-ig terjed attól függően a játékos mennyire akar vele foglalkozni. Róluk és tárolóikról részletesebb leírás található a frissített Déli frakcióleírásban. • Amikor a Seraph ébren van, hozzáférést biztosít a játékos egyes képességeinek továbbfejlesztett verziójához. Például Mardór, oldalunk legnagyszerűbb féldémona rendelkezik a Sötét Dárda képességgel. Úgy dönt, feléleszti a gyűrűjében lakó Seraph, Nasargiel erejét, és a képesség fejlesztett változatát használja, amelyet kreatív és menő módon Örök Éjszaka Dárdának nevezett el. Ez annyiban különbözik a hagyományos Sötét Dárdától, hogy nem tűnik el, és Mardór képes az akaratával egy bizonyos körön belül mozgatni, így egyetlen dárdával folyamatos támadást indítani ellenfele ellen, míg a koncentrációja meg nem szakad.
 • Ezeket a képességeket a játékosok is bepályázhatják, alap esetben azonban a staff is adhat megajánlott módosításokat. A fejlesztett képességeket nem lehet megvenni és nincs szintkötelezettségük, csakis az alapskill megvétele a kikötés.
 • Kezdetben a játékos egy fejlesztett képességgel indul, amelyet maga választhat ki. Újabb fejlesztett képességet mesélő által vezetett kalandok befejezésével szerezhet, ekkor szintén kiválaszthatja melyik képességét szeretné módosítani.
 • A felébredt Seraph nem tűri meg a varázstárgyak hatását, így amíg a játékos a fejlesztett képességeit használja a varázstárgyai hatástalanok. Amint a Seraph alvó állapotba lép, újra használhatóak lesznek.

Az oldal hírei - Page 2 Soi_in10
Az Seraph nevéhez itt találnak a kedves játékosok segítséget. A listából a "christianity" angyalok közül lehet válogatni.

A sakktábla felállt, a kártyavárak összedőlnek, Veronia hamvait felkavarja a hódítók marsának lépései. Melyik oldalra állsz a vihar közepette?

Játéktéri változások:

"Itt hagyjuk ezt a földet nektek, Isten emberei. Hiba volt idejönnünk veletek, nagy hiba. Veronia a tietek és azoké, akik maradni akarnak veletek a háborúitokat vívni. Danu vigyázzon rátok."
Amelie Fairbranch

Ahogyan arról a tünde frakcióküldetésben olvashatnak a tisztelt játékosok, a Tünde Királyság és a hozzájuk tartozó Sötét Tünde Hercegség nyomtalanul tűnt el a térképről. Zephyrantes, Lightleaf, Elatha nincs többé, a tünde népek erdejüket az Ygdrassil egy ágával egy hatalmas méreteket öltő portállá alakították, városaikat, szinte egész fajukat áthelyezve őshazájukba, Alfheimbe.

Mit jelent ez a játékosokra nézve?

A tünde és sötét tünde frakció, mint önálló, szuverén hatalom nem létezik többé. Ez korántsem jelenti azt, hogy a tündék két faja nyomtalanul tűnt volna el Veroniáról - azok a tündék, akik a Tünde erdőn és Nebelwaldon kívül laktak, vagy ennek ellenére nem értettek egyet az utazással Veronián maradtak, noha saját hazájuk nélkül. Kisebb, elszórt közösségekbe csapódtak, egy-egy rangosabb itt maradt lovag, nemes vagy nagy rangú katona köré gyűlve. Így a tünde és sötét tünde ezentúl is választható és játszható faj, csupán identitásuk változott a nyakas, távolságtartó birodalomtól az itt maradt, emberek közé beilleszkedni kényszerülő menekültek felé.

Új területek:
Az oldal hírei - Page 2 Cinder10
Cinderweald
Abaddón pusztítása nem hagyta érintetlenül a tündék és tündérek erdejét sem. Hatalmas terület égett hamuvá, noha lakói, az ottani druidák, még maga Titánia, a tündérek királynője is minden erejét bevetve próbálta megmenteni - hiába. A két erő, a fae természetmágia és az angyal szent lángjai egymásnak feszültek, ám a tündérvarázs csupán annyira volt elég, hogy az élet szikráját megőrizze a lángvihar közepében. Így született meg Cinderweald, ez a groteszk, koromtól és parázstól kétszínű, lepusztult és mégis élő erdő, ahol a tűz érintésétől torz élet utolsó erejével kapaszkodik a létezésbe, nem kímélve a bátor vagy botor utazókat.

"Éjszaka, amikor nincs holdfény, és fekete minden, ellátni egész odáig. Parázslik és pattog - és mintha valami mozogna benne. Mintha a tűz életre kelt volna a fák között, és azóta haragosan járná a vidéket."
Tristan Thawn, féltünde zsoldos
Finsterwald
Ahogyan az Ygdrassil kapuja becsukódott, Zephyrantes büszke épületei, Elatha karcsú tornyai nem voltak többé - de az erdő nem tűnt el. Megváltozott, nyomasztó lett és furcsa, tele olyan lényekkel, amelyeket sosem láttak Veronián, még a Köderdőben sem. Akik bemerészkedtek úgy mondják sötét, idegen árnyak, emberi szemnek groteszk lények lakják, és a halál leselkedik minden sarokban arra, aki belép az ősöreg fák közé. Finsterwald, a Sötéterdő, így nevezték el a környező falusiak. Veronia egy újabb szeglete, ahová ép eszű kalandozó csak nagy elkeseredésében lép be.

"Uram! A negyedik csapatnak két napja kellett volna visszatérnie. Azt hiszem ideje eltűntnek jelenteni őket - és ha megfogad egy tanácsot uram, ne etesse több emberünkkel azt az erdőt. Az emberek java része dezertálással fenyegetőzik, ha még egy lépést tenniük kell a Finsterwaldban."
Halhatatlan Erwin, felderítő tizedes
Az oldal hírei - Page 2 Finste10
A Konzorcium

Legyen északi vagy déli hovatartozású, nemes vagy nemtelen, Veronia legnagyobb kereskedőszövetségének csak egy dolog számít: a pénz. Minden játékos, aki fel tud mutatni 10000 váltót a saját vagyonából, belépést nyerhet a Konzorcium köreibe. Ez amellett, hogy remek presztízsalap, számos lehetőség nyílik meg számára.
Az oldal hírei - Page 2 Konzor10

 • A tagoknak lehetősége van vagyonuk egy részét felajánlani a rászoruló játékosok számára hitelként, amelyet megegyezéstől függően később egy összegben, vagy részletenként kell visszafizetniük.
 • Az egy összegben fizetés során a felek megállapodnak egy türelmi határidőben, amelyen belül szintén a pénzt felvevő játékos megegyezésen alapuló kamattal köteles visszatéríteni az kölcsönt.
 • Részletfizetésnél a játékos minden, játékokért kapott jutalmának 15 százalékát a staff automatikusan jóváírja a hitelező felé, ameddig a részletek együtt ki nem adják a kölcsönzött összeget a megegyezett kamattal együtt.
 • Amennyiben a kölcsönt felvevő játékos váratlanul eltűnik így nem fizeti ki a hitelezőt, a Konzorcium (ergo a staff) saját vagyonából jótáll érte és kifizeti az adósság maradék részét.
 • A kamat minimum összege 25%, ennél kevesebb kamattal rendelkező hitelt a Konzorcium nem támogat így jogvesztéssel büntet.
 • Azok a játékosok, akik két karakterrel is rendelkeznek dönthetnek róla, hogy az adósságot milyen arányban kívánják a két karakterrel törleszteni. FIGYELEM: Saját karakternek nem lehet pénzt kölcsönözni, ez súlyos kihágásnak minősül."Mi volt a szikra, amely lángra gyújtotta a lőporos hordót? Igen érdekes kérdés, fräulein Shaltyera. Volt egy város, amely nagyon rég óta dacolt a valósággal. Mintha egy tengerből kiemelkedő sziklán billegő kalyiba lett volna, amely minden oldalról hullámok ostromoltak és mégis, lakói csak befelé fordított tekintettel eldöntötték volna, hogy semelyik oldalra nem billennek. De a tenger keveset ad a kalyiba szavára."

~ Darrakard


Nyitó event hamarosan

https://questforazrael.hungarianforum.net

37Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Pént. Jún. 15, 2018 4:32 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Figyelem, figyelem!

A rengeteg játékosi zavarodottság miatt ezentúl és visszamenőleg is minden északi játékos megkapja a következő (kötelező jellegű) passzívot:

Név: Loki átka
Leírás: Minden északi puska, pisztoly és lőporral működő páncélfejlesztés lelke, az elsütőszerkezet tartalmaz egy rúnavésetes követ. Ez a rúna a viking isten Loki átkát tartalmazza, amely azonnal felrobbantja a puskát, amint azt megpróbálják szétszedni. Emellett ha egy puskával északhoz hű gondolkodású katonára akarnának lőni, Loki mágiája összezavarja a puskát tartó katona elméjét, aki így saját csapattársait, vagy azok hiányában saját magát lövi le a fegyverrel. (Páncélfejlesztés esetében a fejlesztés azonnal működésképtelen lesz, amint viselője északhoz hű katona ellen kezd támadó mozdulatba.

https://questforazrael.hungarianforum.net

38Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Hétf. Aug. 06, 2018 8:45 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

The embers have burned to bright

Közös staff megbeszélés után úgy láttuk, hogy az ostromevent lassan kezd túl hosszúra nyúlni, ami azzal fenyeget, hogy repetitív és unalmas lesz. Ezért úgy döntöttünk hogy jó volt, szép volt, de elég volt. Így az Ostrom event vége Aug. 12 Vasárnap. Aki úgy érzi még akarna a frakciója ügyén dobni, eddig van ideje megtenni, amit megkövetel a haza.

Ez az utolsó, nagy roham a városért. Csatába, kalandorok és katonák!A hozzászólást Jerobeam összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Dec. 24, 2018 2:49 pm-kor.

https://questforazrael.hungarianforum.net

39Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Csüt. Aug. 09, 2018 11:48 am

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje

...Szent Péter ne hívj, nem mehetek, lelkem a céhmesterem illeti meg! – Felavatott legények nótájaFigyelem vitézek! Kalapácsot a kézbe!Az oldal hírei - Page 2 2014-SEP-Guild-TDM-by-danesh

A mesterségek, a szakmák nemrégiben jelentős változáson estek át. Minden mesterség új lehetőségeket és új határokat kapott, hogy még inkább hozzá tudjanak járulni kalandjaitok színesítéséhez. Mindenkit kérek, hogy figyelmesen olvassa át a mesterségek általános leírását, valamint a saját mesterségének ismertetőjét! Szeretnék külön kiemelni néhányat a változások közül:

1. A mesterségek maximális szintje ötre lett emelve
2. Új bűvigék váltak elérhetővé a játékosok számára
3. Mostantól kezdve csak és kizárólag azokat a nyersanyagokat lehet a boltból megvárásolni, melyekhez oda van írva külön. Minden más nyersanyagot a kalandok és egyéb játékok során kell összegyűjteni. Aki esetleg korábban vett volna ilyen nyersanyagot, annak nem kell visszaszolgáltatnia, megtarthatja.
4. A mesterség megszerzésének elengedhetetlen feltétele egy tanító. Minden játékos köteles a mesterét a műhelyében vagy az adatlapján feltüntetni a szabályoknak megfelelően. A mesterség megszerzéséről az általános leírásban lehet olvasni, illetve itt egy rövidített változat is:
Nem kell pályázatot írni, viszont össze kell futni valahol egy NJK-val aki hajlandó is megtanítani a mesterségre. Ez történhet egy küldetés során, magánjátékban (a játékosok egymást is taníthatják), de pályázatot is lehet írni, bár mostmár nem kötelező. Minden mesternek meg kell adni, hogy milyen szinten ismeri a szakmát és milyen stílusokat használ (részletesebb információkat a mesterségek általános leírásánál lehet találni). Ha a karakter olyat szeretne megtanulni, amit a mestere sem ismert, keresnie kell egy másik mestert is vagy tervrajzot zsákmányolni. A mester pontos megnevezéséig az adott karakter nem gyakorolhatja a mesterséget!
5, A nyersanyagok szintjei és hatásai is meg lettek néhol variálva. Kérek mindent játékost, hogy a rá vonatkozó ismertetőket alaposan nézze át, hogy tájékozódjon a változásokról.
Kellemes fabrikálást mindenkinek!

40Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Kedd Aug. 14, 2018 10:13 am

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő

Apró hírecske: én magam is belekavarodtam, hogy a sok küldetés és ostrom milyen sorrendben is van. Összedugtuk a fejünk a többiekkel, és a hivatalos mesélői álláspont a következő:

I. Sunset at Nordenmouth
II. Üldözve és üldöztetve
III. Eichenschild ostroma
IV. Cinder and Ash
V. Ludum finita est

Hogy egyéb események, kinevezések pontosan mikor történnek meg, az a karakterekre van bízva (gondolok itt az ostrom 3 kitüntetettjére), az történhet később is akár, ha ezekbe belekavarna.

41Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Hétf. Dec. 24, 2018 2:31 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Az oldal minden adminisztrátora és mesélője nevében boldog karácsonyt/Yuletide-ot/Sol Invictust/Saturnaliat/bármi egyéb téli napfordulóhoz kötődő ünnepet kívánok minden játékos számára. Egyétek magatokat halálra, Zargath'hath szereti, ha kövér a reggelije!

Ajándékkép mindenki felírhat egy szabadon választott bájitalt magának!

https://questforazrael.hungarianforum.net

42Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Csüt. Dec. 27, 2018 11:29 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Minionjaim! Hirtelen jött ötlettől vezérelve betettem egy szószámlálót az oldalra. A poszt szerkesztőnél a szövegdoboz alatt látjátok, hogy hány szót írtatok. Cheers!

https://questforazrael.hungarianforum.net

43Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Vas. Ápr. 07, 2019 2:29 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Figyelem!
A kevesebb idővel rendelkező, vagy a történetben annyira nem érdekelt játékosok a poszt alján találnak egy rövidített összefoglalót minden fontos tudnivalóról és teendőről. A ráérősebb játékosoknak is érdemes elolvasni, ugyanis rengeteg fontos információt tartalmaz arról, mik is a játékosi teendők.

Az oldal hírei - Page 2 Tenebr10

"A barlang meglepően nyirkos volt, a meztelen talpak szinte toccsanva merültek el minden lépésnél az ujjnyi vastagon megülő pocsolyákban. Az emberek világa tele volt új élményekkel. A nő halkan felkuncogott a saját gondolatán. Emberek. Ez nem az emberek világa volt, csak az ő talpalatnyi sárszigetük, amely utat talált az Ő világára.
Az egyik függő cseppkőről víz csorgott alá, így a nő megállt és felnézett rá. Víz. Biztosan sós víz volt, itt a tengerek közé szorítva az apró, szinte megtalálhatatlan barlangban.
- Előjöhetsz, húgom. Annyi ideje élnél ebben a sötétben, hogy elfelejted azt, milyen nehéz is engem megtéveszteni?
A víz tovább csorgott, míg emelkedni nem kezdett a kövekből egy terjedelmes lebegő gyémánttá alakulva.
Veroniel. Te rengetted meg a világot, zavartad szét a mágiát és riasztottad meg a híveimet.
- Én, húgom.
Ne hívj a húgodnak.
A nő szája mosolyra húzódott. Szórakoztatta az emberi test, így igyekezett minél jobban kihasználni a lehetőségeit.
- Pedig az vagy, Samael.
A lebegő hasáb megremegett, a cseppkövek porrá omlottak körülötte.
Ne hívj így. Tudod jól, hogy ez a név nem engem illet.
- Dehogyisnem. - felelte rezzenéstelenül a nő, miközben arca egyik felén cafatokban levált a bőr, apró, vörös férgekként hasadtak szét az izmok és repedt meg a csont. Lehunyta egyik szemét, amire a roncsolt szövet újraépült, aztán újra elmosolyodott. Szórakoztató volt, de törékeny.
- Jól tudom, milyen néven neveznek most. De tudom, hogy gyűlölöd, mert nefilimek adták neked.
Gyűlölöm és tajtékzok. Hatalmas vagyok és mégis gyenge, mióta ide zártak, az ember mocska pedig azóta is dőzsöl odakint.
- Most sötét van odakint. Várakozó, lázas és néma sötétség.
A lebegő test nem felelt újra, csak várt. De nem is kellett felelnie, a nő pontosan tudta, mire gondol.
- Hoztam egy ajándékot.
Tudom.
A csoszogó léptek felkavarták a barlang alján megülő pocsolyákat, ahogy a furcsa, emberre hasonlító lény előrelépett.
- Mi ez egyébként?
Egy élőholt. Amikor még élt sötét tündének hívták, aztán meghalt. De a papok, akik az élettel és a halállal kufárkodnak újra lelket erőltettek bele, hogy őket szolgálja.
- Élőholt. - mosolyodott el sejtelmesen a nő. - Érdekes. Egészen nosztalgikus. De nem ő az ajándékom.
A valaha volt sötét tünde megemelt egy hatalmas, obszidiánra hasonlító követ, egészen a feje fölé, a nő pedig érezte, ahogy a lebegő hasáb alakjában rejlő húga gondolatai vadul végigszáguldottak a barlangon.
Aztán az élőholt a földhöz csapta a követ, szilánkjaira törve.
Mit tettél?
- Szabadon engedtelek. Ezt akartad legjobban, nem?
A lebegő gyémánt meghajlott, mintha önmaga torz tükörképe lenne. Sokszög lett és még több, egyszerre tompa és éles, táncoló és mozdulatlan, mielőtt úgy hagyta itt a létezést, mintha nem is lett volna sohasem.
A volt sötét tünde bőre pedig ezüstösen ragyogott, szeme hideg értelemtől csillogva fordult a nő felé.
- De igen.
Hangja még bizonytalan volt, egyszerre szólt több helyről és sehonnan.
- De a te ajándékaidnak ára van, Veroniel.
A nő lehunyta a szemét, ajkairól lehervadt a mosoly.
- Azt akarom, hogy menj az emberek közé és mutasd meg nekik az igazi rettegést. Hogy féljenek, hogy öljenek, hogy tobzódjanak a bűnben, hogy a lelkükbe költözzön a legnagyobb bűn, ami valaha volt. És te leszel az előfutárom, húgom. Te, az Egyiptomi Sötétség, Hoshekh.
- Tenebris. - vágott közbe az élőholtból lett élő. A nő ezen felkuncogott.
- Ahogy az Örök Városban ismertek. Legyen hát ez. Hozz sötétséget a világra, Tenebris."


Veroniel, a Bűn Forrása, a Tiltott Gyümölcs, a Nagy Első akit Veronia lakosai Zargath'hathként ismertek egyetlen pillanatra felébredt. Ám a fenevadnak ez a pillanat elég volt, hogy bilincseit meglazítsa, akaratának egy szelete kiszökjön a világból, mérhetetlen ereje pedig alapjaiban rázza meg Bet'Sohart. A világ rengett, a csillagok elhomályosultak, a hold vérszínbe borult - a változások pedig sorjában kezdték gyötörni a megkínzott föld lakóit.

Miféle változások?

I. A mágia instabillá vált
Veroniel ereje szétszaggatta a mágia törvényeit a világban, az ismerős határok, az ismerős lehetőségek megszűntek és egy merőben új, bizonytalanabb rend lépett érvénybe. A mágiának két új fokozata alakult ki:

 • Bűbáj - Egyszerűbb varázslatok, óvatos bele-belenyúlások a mágia szövetébe, amelyek apró eredményt hoznak, de szinte ár nélkül. Az ilyen Bűbájok mindig a használók rendelkezésére állnak, nem tesznek kárt a testben és nem fogynak el.
  A Bűbáj típusú varázslatok manaköltség és ismétlési korlátok nélkül használhatóak.

 • Mágia - Néhány merészebb varázshasználó még ebben a bizonytalanságban is vágyik az erőre, de annak ára különösen nagy lett. A Mágiák hatalmas dolgokra képesek, de használatuk veszélyes. Erejük a használó húsát is felszaggatják, annak csak olyannyira tudnak ellenállni, amennyire felkészültek és gyakorlottak - és ez sem védi meg őket a kaotikus erőtől mindörökre.
  A Mágia típusú varázslatokból minden játék alatt összesen annyi használható, amennyi az adott karakter Mágiapontja. A Mágiapont egy új tulajdonság, amit az elsődleges kaszt szab meg, azok leírásánál fel van tüntetve.


II. A mágia megmutatta az igazi arcát
A rejtélyes erő sokáig homályba burkolózott. Mágusok, tudósok és kutatók bohózata volt keresni az értelmet benne, pecsétekkel és kulcsjelekkel bűvészkedni, ám Veroniel rettenetes ereje lehántotta a mágia burkát. A mágiának négy felhasználási módját fedezték fel:

 • Szövetség alapú - Ez az erő jön valahonnan, használója csupán eszköz, amelyen át megjelenik. Az Egek Ura, a mélységek fenevadjai, a Természet szellemei meghallják híveik kérését és saját erejüket adományozzák nekik, rajtuk keresztül mutatva meg saját nagyságukat.
  A Szövetség alapú mágiákat a használó egy, az erejét adó lény felé intézett kéréssel idézi meg, legyen az egy ima, egy szakrális ének vagy egy gyors fohász. A varázs ugyanúgy terheli a használó testét, így a Bűbáj és Mágia besorolás érvényes.

 • Akarat alapú - Ez az erő nyers, egyszerű és nyílt. Csak akarni kell, és a zsoldos karja gyorsabban csap le, a démon vele született lángjai ott táncolnak az ujján, az ember felülmúlja önmagát egy pillanatra.
  Az Akarat alapú varázslatokat a használó a saját erejéből idézi meg, elég hozzá egy pillanatnyi koncentrálás és nem igényelnek semmilyen igét vagy előkészületet.

 • Egyszerű pecsétek - Ez az erő egyszerű, de mégis nehezen megfogható. Jelek, jelképek és szimbólumok segítik a használókat a varázslat megszólításában, amely utána a jelre felelve megteszi azt, amit kérnek tőle.
  Az Egyszerű pecsét alapú varázslatokat a használó egy egyszerű, könnyen megjegyezhető pecsét elképzelésével idézi meg. Ez pillanatnyi és nem kell hozzá segédeszköz, csak a megfelelő pecsét ismerete. Elméletileg ide sorolhatóak a rúnák is, ám azokat nem elég felidézni, le is kell írni.

 • Bonyolult pecsétek - A varázslatok legkifinomultabb formái, művésziek és erőteljesek. Erejük nehezen érthető meg és még nehezebben használható, számos jel bonyolult összhangja szükséges hozzá. Akár egyetlen apró hiba is felboríthatja az egyensúlyt, amely alapelemük, így a bölcsek nem bíznak semmit a véletlenre.
  A Bonyolult pecsét alapú varázslatok hívójeleit nem képes egyetlen mágus sem tökéletesen megjegyezni, azok a náluk hordott varázskönyvben vannak leírva. Az ilyen mágiák használatához a mágus rátekint a varázskönyv megfelelő lapjára rajzolt pecsétre, annak hiányában nem idézhetőek meg.


III. A halandók és halhatatlanok ereje összemosódott
A sötétségben, ami Veroniát ellepte testvér és ellenség újraértékelődött, eddig lehetetlennek tartott eszközök pedig lehetségessé váltak.
A játékban fellelhető kasztok kettessével-hármassával összevonásra kerültek, képességeik teljesen új rendszer szerint tanulhatóak. Erről részletes leírás A képességek rendszere topicban olvasható.
A játékba került új vagy felújított kasztok leírása a Választható kasztok topicban látható.

IV. Veronia népei felfedték titkaikat
Az új, minden eddiginél nagyobb veszély előhozta Veronia lakosainak valódi oldalát. A homályban, amely napokra beburkolta a földet kiviláglottak az igazságok, eddig misztikus népek lettek érthetőbbek és igazabbak.
A fajok, frakciók leírása újra lett írva és ki lett bővítve. Ezen kívül a faji képességek is átdolgozásra kerültek, néhány apróbb változást eszközöltünk és pontosítottuk őket. Néhány faj egészen radikális változáson ment át, ezek mikéntjéről később külön küldetések fognak szólni, ezek hamarosan elindulnak.

V. A sötétségből új felfedezések bontakoztak ki
Nem csak a fajok, maga a világ is érthetőbb lett a rettegés közepette. Veroniel elsöpörte a korlátokat, amik eddig visszafogták a túlélni akaró elméket attól, hogy megértsék, mi is zajlik körülöttük.
Rengeteg leírás, szabályzat és ismertető került újraírásra. Ezek közül a legfontosabbak az Általános szabályzat, a Mesterségek, a használható Felszerelések, Kiegészítők és Nem Játékos Karakterek. Az újraírás nem minden esetben jelent teljes átalakítást, néha csak pontosítás vagy újrafogalmazás történt, de azért érdemes mindent átböngészni.

VI. A régi háború hamvai szétszéledtek a szélben
Észak és dél egyként torpant meg a világot megrengető sötétségben. A háború lángja kialudt, helyette a túlélésé lobbant fel. Noha az ősi ellentét még ma is ott parázslik a szívükben, a Nagy Veroniai Háború eredménytelenül ért véget.
Az előző patchben kapott jutalmak, a jötün fegyverek és a Seraphok is használhatatlanná válnak az új verzióban. A Seraphok kikerülnek a játékból, a jötünök fegyverei pedig elveszítik Loki Átkát, így nem védettek többé a déli kontárok ellen. Előzetesen minden északi elveszíti a tűzfegyvert, ám azt később mérnök receptként vagy a Bosszú útja jutalmaként bármilyen frakcióhoz tartozó játékos megszerezheti.

Rövid összefoglaló

 • A mágiahasználat teljes átdolgozásra került. Kérünk titeket olvassátok el ezt a topicot alaposan.
 • Ennek függvényében ideiglenesen visszavettünk minden alap és pályázott képességet minden játékos karaktertől, az azokra fordított pénzt pedig teljes egészében visszafizettük. Tehát mindenki számolja össze mennyi váltót költött képességekre és írja fel, mint a jelenlegi vagyonát.
 • Ezután, miután megismertétek az első pontban a képességek szerzésének módját, nézzétek át a saját kasztotok új képességeit és az új szabályoknak függvényében vásároljatok be. Ha nem világos melyik kaszt milyen új néven fut, nyugodtan kérjetek segítséget a mesélőktől.
 • Miután az alapképességeket tisztába tettétek, jöhetnek a pályázott képességek. Jelenleg alaphangon el lett utasítva minden eddig bepályázott képesség, azokat újra be kell nyújtanotok elbírálásra. Miután eldöntöttétek mely skilleket pályázzátok be újra (ezen nincs limit, akár az összeset is lehet), valamelyik stafftag megnézi és dönt a típusáról (Mágia vagy Bűbáj), a felhasználásáról (Szövetség, Akarat, Egyszerű pecsét, Bonyolult pecsét) valamint az erősségéről (I.,II.,III.,IV) és arról melyik kaszt melyik fájába illeszkedik. Amennyiben már oldottatok fel olyan alapképességet, amely az adott fában ugyanolyan erősségű, úgy az elfogadott pályázott képességeket meg is vehetitek azonnal. FIGYELEM! Rengeteg túl erős képesség lett elfogadva régen naivitásból, így elképzelhető, hogy ugyanaz a képesség ezúttal nem lesz elfogadva az erőegyensúly megőrzése miatt.
 • Miután ez is megvan a játék igazából folytatható is, azonban a karakter fejlettségétől és felszerelésétől függően még lehetnek extra feladatok. Legvalószínűbb, hogy a karakter rendelkezik kiegészítő varázstárgyakkal, ezekre új szabály érvényes, így ajánlott ezt a topicot átnézni.
 • Erősen ajánlott a faji képességeket átnézni. Nem mindegyik változott, de van amelyik igen, valamint néhány faj manatöltése is pontosítva lett. Emellett frissítettük a faj és frakcióleírásokat, szépek és hasznosak, mint a staff női tagjai, érdemes őket átböngészni, hátha szembejön egy új információ.


Ennyi lenne, jó játékot mindenkinek az új, gyönyörű sötét Veronián!

Bevezető küldetések hamarosan...

"Így telt hát el sokaknak az a három sötét nap, amikor nem volt más, csak a körbeforgó vérvörös hold..."

"A nevem Ramalan, a nefilimek hercege. Azért jöttem, hogy megbüntessem népemet a kudarcukért..."

"Abaddón vagyok, az Isten Lángja. A láng pedig elűzi a sötétséget. Eddig és ne tovább, Samael..."


"The moonlit circle sang for all of us. We are here to decide... the fate of the elves..."

"Angyalok ereje ez. Öreg, hideg, lehengerlő. Mintha a csillagok szálltak volna földre, hogy lángjaikkal elégessék a gonoszságot..."

https://questforazrael.hungarianforum.net

44Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Csüt. Május 02, 2019 7:28 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje

Figyelem földtúrók!

A frissítéssel párhuzamosan a különféle fémek tulajdonságai is pontosítva lettek. Ezek most kerültek be a leírások közé, így mostantól mindenki számára elérhetőek.

45Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szomb. Május 18, 2019 1:48 pm

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő

NAGYTAKARÍTÁS!

Már többször felvetült a staff körében is és a játékosok is többször említették, hogy ideje volna rendet tenni a felhasználók között. Az oldal fennállása óta egyetlen fiúk sem került törlésre, és nem létezett külön csoport az inaktívoknak sem... mostanáig.

Akik több mint egy éve regisztráltak de még mindig nem írtak előtörténetet, azok a fiókok törlésre kerültek. Inaktív csoportba kerültek továbbá azok a karakterek, akik már 3 hónapja nem írtak egyetlen posztot sem. Az inaktív státuszból vissza lehet térni, ennek feltétele egy IC reag.

Reméljük így már átláthatóbbak a dolgok!
Időnként végig fogok menni a taglistán, és ellenőrizni fogom, hogy változott-e valahol a helyzet.

46Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Csüt. Aug. 15, 2019 1:51 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Mesterek és vásárlóik (vásárlovaik kek) figyelem!

Bekerült néhány új fegyver- és páncélalapanyag a listába, főképp mágusokat vagy ellenük harcoló karaktereket célozva, de szinte bárkinek hasznos lehet, szóval érdemes szétnézni! De azért hogy egyszerűbb legyen az új dolgok listája:

Név: Lángréz
Leírás: Sárgásvörös érc, amely tapintatra mindig kellemesen meleg és sötétben enyhén parázsló fényt bocsát ki, megkönnyítve a fellelését. Különleges affinitást mutat a tűz iránt, így a belőle készült páncélok megvédik viselőjüket a tűz ártó hatásától és hevétől, az így készült fegyverek pedig természetes tüzet elnyelve képesek (a mesélő által meghatározott mennyiségű) varázserő visszaállítására
Fellelhetőség: a Schattenschild nefilim sivataghoz közeli részein, a hegység alatt futó bányák távoli járataiban

Név: Üvegérc
Leírás: Különleges, üvegszerű anyag, amely megmunkálásra mégis fémként viselkedik így páncélok és fegyverek kovácsolhatóak belőle. A megmunkált üvegérc képes elnyelni bizonyos mértékig a fény alapú hatásokat, így akár az egyháziak szent fényét is egy bizonyos mértékig. Ez elérve az eszköz túlcsordul és egyszerre bocsájtja ki a fényt maga körül. A páncélok és kétkezes fegyverek négy, az egykezes fegyverek három, a pajzsok öt fény alapú hatást tudnak elnyelni. Az ilyen tárgyak a fémeknél törékenyebbek, minden, az átlagosnál erősebb fegyvercsapás használhatatlanná töri őket, valamint klasszikus kovácsolás helyett öntve készülnek.
Fellelhetőség: Kősivatag, nefilim sivatag, nefilim táborokban vásárolható

Név: Éjtükör
Leírás: Az üvegérchez hasonló, de minden formájában mélykék színű fémüveg, amely rokonához hasonlóan fémként megmunkálható. Az éjtükör tárgyak képesek elnyelni az árnyék alapú mágiákat egy bizonyos mértékig, beleértve a vámpírok éjlángját és a démonok árnyékból alkotott támadásait is. A páncélok és kétkezes fegyverek négy, az egykezes fegyverek három, a pajzsok öt árnyalapú mágiát tudnak elnyelni, utána túlcsordulnak és spontán éjláng robbanásként szabadon engedik az elnyelt árnymágiát. Az ilyen tárgyak a fémeknél törékenyebbek, minden, az átlagosnál erősebb fegyvercsapás használhatatlanná töri őket, valamint klasszikus kovácsolás helyett öntve készülnek.
Fellelhetőség: Mocsárvidéki bányákban, vámpír lakta területeken

Név: Ascaris
Leírás: Különleges mágikus anomália, gyakorlatilag egy élő kristály, amely bizonyos korlátok között szabadon változtathatja az alakját. Gyakoribb formája egy néhány centis amorf szivárványszínű higanycsepphez hasonlít, amit fegyverek magjaként szoktak alkalmazni. Az ascaris egy egyszerű pecsét alapú bűbájjal rávehető, hogy belefúrja magát a használó tenyerébe és kapcsolatot hozzon létre a test és a fegyver között. Amíg ez tart, minden mágia, amelyet a használó kivitelez elnyelődik a fegyverben és egy, a fegyverre jellemző támadással azon keresztül szabadon engedhető. Az egykezes fegyverek három, a kétkezes fegyverek négy varázslatot képesek maximálisan tárolni, amelyek egyszerre kerülnek felhasználásra.
Fellelhetőség: Erős mágikus hatás érte területeken

Név: Ascaris Magna
Leírás: Az ascaris kristály nagyobb tömegű változata, amely akár egy egység fémként fegyver vagy páncélkovácsolásra is felhasználható. Az így készült fegyverek képesek változtatni valamelyest az alakjukat, elhajlanak, változtatják a hosszukat és szélességüket, páncélok esetén képesek eltakarni eddig fedetlen felszíneket. Ez a mozgás időigényes, játék során a mesélő dönti el az ascaris képes-e időben követni a használó utasításait.
Fellelhetőség: Erős mágikus hatás érte területeken

https://questforazrael.hungarianforum.net

47Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szer. Dec. 25, 2019 9:41 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje

Az oldal minden adminja, mesélője nevében boldog karácsonyt kíván a Quest for Azrael minden játékosának! A télapó nem érkezett ám üres kézzel, a zsákjából bőven jut mindenkinek, s ennek hála minden aktív karakter felírhat magának 100 TP-t és 1000 váltót!

48Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Csüt. Márc. 26, 2020 9:49 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje

A felhők egybegyűltek, az ég is kettészakadt,
A mai nap új csillag született az égen. Új mesemondó járja Veronia földjeit...


A fogolykaraván küldetés sikeres lezártával próbaidejét letöltve köszönthetjük oldalunk új mesélőjét, a ravasz démon,
Screwtape személyében.


Kívánunk neki minél több örömöt és persze játékosokból kifacsart izzadságcseppet. Lássuk hát, vajon mit tartogat a világnak...

Skoll.

49Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szomb. Május 09, 2020 10:41 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

„A hatalom egy csalfa leány. Legyen az bármilyen bölcs király, hatalmas vezér, rettenthetetlen hadúr, szeretett főpap, vagy akár ősi titkok vándor hordózója, a hatalom minden párját megcsalja. S a hatalom sosem gyászol, egyre csak keresi új párját. A kérők pedig sorra szállnak hadba érte.”
- Zarakhiel ben Zamnayelth, nefilim bíra

Quest for Azrael
3.1 frissítés
Üres Trónok
Az oldal hírei - Page 2 Ym2iax10


Sűrű vihar fodrozódik a városok felett. Veronia népei egymásra néznek. A sűrű harcok tömkelegében királyok, urak vesztek oda. Most új tulajdonosaikat keresik a megüresedett trónok. S mindeközben a világ nagy tengerén túlról új fenyegetés érkezik. A hatalmasok pozíciói meginogni látszanak, ahogy fel kell vegyék a versenyt nem csak ellenségeikkel, de riválisaikkal is. Az összes üres trón közül a legnagyobbért folyik a háború: melyik faj lesz Veronia domináns népe?


Módosítások
A mágia folyamatosan változik, alkalmazkodik, színét cserélgeti, ahogy az évek múlnak. A hirtelen változásoknak hála számos varázsigét módosítottak, hogy megállja a helyét a közelgő viharokban szívében. Számos varázslat, képesség, tárgy, recept és fegyver módosításra került, változatos okokkal. Minden játékos ellenőrizze az adatlapján szereplő összes elemet, tárgyakat, képességeket, leírásokat, s amennyiben megváltoztak, módosítsa őket.


Új megszerezhető és gyártható tárgyak
Az egyre hevesebb harcoknak hála a mesteremberek új praktikákkal egészítették ki arzenáljukat. Új tárgykészítési módok kerültek minden mesterséghez, melyeket küldetéseken lehet megszerezni. Új hajók és hajóra szerelhető kiegészítők vásárolhatóak meg. Az egész kontinensre, földre, vízre, égre kiterjedő háborúban az Úszás, Lovaglás képzettségek többé nem számítanak bele a képzettségek szint szerinti limitjébe.


Új faj-kaszt kombinációk
Az országok, népek tagjai új, akár megvetett vagy éppen tiltott tudományok után kezdtek kutatni. Hogy megállják helyüket a többfrontos háborúban, egyesen hajlandóak szembemenni népük minden tanításával. Új lehetőségek nyíltak meg azok előtt, akik keresik őket, ennek hála számos kaszt elérhetővé vált olyan fajok számára is, melyek lehetőségei korábban korlátozottabbak voltak.


Új rendszerek
A háborúk új szövetségeket formáltak, régi barátságokat tettek tönkre. A leleményesek megtalálták a módját, hogyan húzzanak hasznot a legkilátástalanabb helyzetből is. Az oldalra két teljesen új rendszer került be, melyeket tetszésük szerint használhatnak a játékosok. A rendszeres Havi aktivitást jutalmazó rendszer, s a feleslegessé vált tárgyakat váltóvá cserélő Vásár.
A Vásárról és annak működéséről itt olvashattok bővebben.
A havi aktivitást mérő rendszer leírását és hozzászólásainak helyét itt találjátok.


A gigászi káoszban üdvözölhetjük oldalunk legújabb mesélőjét. Sibylla fog ezentúl izgalmas történetekkel kedveskedni minden játékosnak. Vigyázzatok a csalfa démonnal, könnyen csapdájába eshettek. Gratulálunk neki ezúton is a sikeres próbameséléshez, a Tíz kicsi démon egy remekbe szabott történetté formálódott a hetek alatt, s epekedve várjuk, miféle kalandokat tartogat nekünk.


Hellenburg helye a világban meginogni látszik. A démonok királysága fejét vesztette. A tündék népe egyre csak egykori fénye után kutat. Az Egyháznak támogatnia kell híveit, hogy felvegye a versenyt a kívülről...és belülről érkező fenyegetéssel. Királyok fejei hullottak, hatalmas jogarok cseréltek gazdát, vagy koppantak a földre. trónok üresedtek meg, s mindenki csak azt várja, ki fog elsőnek felmászni rájuk. A változások Kora új fejezetébe lépett...

https://questforazrael.hungarianforum.net

50Az oldal hírei - Page 2 Empty Re: Az oldal hírei Szomb. Dec. 25, 2021 7:05 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács

Az oldal mesélői kívánnak Boldog Karácsonyt minden egyes játékosunknak! Az ünnepek alkalmával 100 TP és 1000 váltó ajándék vár minden aktív karakterre, és a Forralt Bor nevezetű különlegesség, melyet felírhattok az adatlapotokra!

Név: Forralt Bor
Típus: -
Leírás: Egy kupára való mágikus forralt bor, tetszés szerinti ízben, mely zamata mellett megőrzi melegét az idő múlásával, így fogyasszák bármikor, mindig friss, kellemes és forró lesz. Vigyázat, le ne öntsd magad!
Kritérium: -

https://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalomVissza az elejére  Üzenet [2 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.