18+
Részletek egy démon naplójából
Egy szörnyű futó kaland
[Attól tekintünk el, hogy nem tud írni] Ez az incidens körülbelül egy hónappal az ébredésem után történt, Hellenburgtól északkeletre, a déli nagy ember-birodalom határához, és a Cynderwaldhoz közeli településen. Azért jártam erre, mert egy héttel korábban, nyugatabbra járva olyan pletykákat hallottam, mi szerint démonok egy nagyobb csoportját látták erre felé, és szerettem volna fajtársaimhoz csatlakozni, velük, és az életvitelükkel megismerkedni. Valami olyan helyhez, vagyis inkább közösséghez tartozni, ahol nem néznek ki maguk közül a másságom miatt, nem kell titkolnom, hogy ki is vagyok.
Már késő este volt, és a fogadó étkező részén is csak öten maradtunk a csaposon kívül, a többiek mind nyugovóra tértek. Én egy fiatal, jóképű férfival borozgattam az egyik sarokban, egymás mellett ülve a 4-személyes asztalnál. Orvos volt, és a fővárosból küldték ide, hogy segítsen a helyi kollégájának, akinek egyedül csak a sújosabb esetekre jutott ideje, és alig bírta szusszal. Két nappal korábban érkezett, és az akkori helyzet alapján úgy tűnt, még hetekig maradnia kell, mielőtt visszamehet Hellenburgba. Egy csinos, okos agglegény, aki szem látomást nem vetette meg az italt és a nőket. Már azon gondolkoztam, hogy bevalljam neki, hogy démon vagyok, és meghívassam magam az ágyába az éjszakára, amikor a másik három ember, pontosabban két ember, és egy tünde egy székkel az egyikük kezében mellénk jöttek.
-Nem zavarunk? - kérdezte a vezetőjüknek kinéző, nagy darab ember. Nem a hájtól, hanem az izomtól nagy darab. Látszott rajta, hogy sok harcba keveredett már, erről árulkodott a nem túl csinos arcán lévő, gyűrődött jobb füle is. Nem is olyan csúnya... legalábbis hátulról biztos nem az. De ahogy kinyitotta a száját, még egy méterről is megcsapott az erős, alkoholgőzzel vegyülő rothadó szájszaga.
Fújj! Egyszerűen csak fúúúúj. Jobb lenne lerázni őket, hogy a doktorbácsival kettesben maradjak, úgyhogy minden finomkodást mellőzve a képükbe vágtam:
-De. Szeretnénk kettesben maradni. A balomon ülő Fred (mert így hívták az orvost) hozzám közelebbi vállára tettem a kezem. Ő csak egy mosollyal nyugtázta, hogy ugyanígy gondolja, és hogy tetszik neki a közeledésem. A másik három viszont, mintha meg sem hallotta volna a válaszomat, egyszerűen letették az extra széket, és leültek az asztalhoz, miközben én csak csodálkoztam a bunkó bátorságukon. Azonban itt nem álltak meg. A mellém ülő nagy darab a combomra tette a kezét.
-Nem szeretnél szórakozni egy kicsit velünk?Ez már Frednek sem tetszett, felháborodásában fel is állt, hogy sújt adjon a hangjának.
-Már elutasított a hölgy. Keressetek valaki mást!-Neked nem osztottak lapot! Förmedt rá a másik ember, az asztal alatt egy kést mutatva neki. A barátomon látszott, hogy mégis csak egy orvos, és nem valami katona, ugyanis az őt fenyegető egyén alig tudott a saját lábán megállni a sok italtól, ő mégis inkább leült vissza az asztalhoz, mint hogy balhézni kezdjen.
Lehet, hogy csak a késtől ijedt meg, egyébként kiállt volna ellene verekedni? A csaposra pillantottam, aki közben felénk nézett, és egy poharat törölgetett, de láthatóan nem akart a dolgok közbe avatkozni.
Miért nem? A kíváncsiságtól vezérelve megkérdeztem hát a nagy melákot, bár a kést látva nem vártam túl bíztató választ.
-Ha jól értem, hogy szórakozás alatt azt értitek, hogy veletek háljak... Mégis mennyit fizetnétek érte?-Semennyit. De nem is kérés volt, hanem kijelentés. Velünk jössz! Ugye?Közben a keze szép lassan feljebb araszolt a combomon. Hát igen, ettől féltem.
-Én azért csak nemet mondanék erre a nagylelkű meghívásra.Miközben megpróbálom lefejteni a kezét a lábamról, amihez még két kézzel is gyengének bizonyulok, a tünde is megszólalt.
-Jobb lenne, ha nem tennéd.Nem igazán tudtam mit tenni, úgyhogy fogakat összeszorítva tűrtem a tapogatást. Már eldöntöttem, hogy kivel töltöm az estémet, és nem ők voltak azok. Még egy ötletem támadt amivel talán leszerelhetem őket, vagy legalábbis párukat.
-Jó. Egy valakit vállalok. Te leszel az? - kérdeztem a fogdosómat.
-Nem-nem. Mi mindig osztozunk.Hát, erről is ennyit... Láttam a másik kettőt vigyorogni közben, miközben egyre csak szorult a hurok körülöttem. Fred dühös képet vágott, és szívta a fogát, de nem tudott tenni semmit sem, a pultos meg szemmel láthatóan nem is akart.
Mi a baj vele?Közben a nagy darab keze egész a combom tövéhez ért, és úgy gondolta, hogy valami mást is szívesen tapintana. Elengedett, de csak egy pillanatra, gyorsan a mellemet kezdte fogdosni.
Erre én felpofoztam.
Erre ő a ruhámnál fogva magához rántott, és megcsókolt, miközben másik kezével a fenekembe markolt.
Erre én a nagy hibáját kihasználva visszacsókoltam, és a mágiámat használva engedelmes szolgámmá változtattam.
-Akkor most elengedsz, és a két barátocskáddal csinálod azt, amit velem akartál. És menjetek szobára, senki sem kíváncsi rátok!Erre a másik ember hangosan felnevetett, ám azonnal alább hagyott a mosolya, ahogy a társa hóna alá került, miközben az a tündét a fülénél fogva húzta maga után.
-Áj, áj, áj, áj, áj!-Ugye nem?....-Engedj el!-Ezért még megfizetsz!Miközben mentek föl a lépcsőn, én, mint aki jól végezte a dolgát, kárörömmel teli mosollyal integettem nekik, megérdemelték!
-Jó szórakozást!Ahogy visszafordultam a kiszemelt prédám felé, kidüllett szemekkel nézett rám.
-Ez meg mi volt?-Mágia. Néha elég hasznos tud lenni. Már el akartam mondani, azt hiszem ez lesz a legjobb pillanat hozzá. Megfogom a kezét, és a füléhez hajolok, hogy súgjak neki valamit.
-Démon vagyok. Bujaságdémon. Ahogy hátrébb dőlök, nem szól semmit. Egy kis ijedelmet látok a szemében, és egy kicsit mintha távolabb is húzódott volna tőlem.
-Nyugi, rajtad nem használok semmi ilyesmit. Tőled csak egy jó éjszakát szeretnék, ahhoz pedig nem kell semmilyen trükk, csak mi ketten, meg egy puha ágy.-Ezt most el kéne hinnem, igaz? - Kérdezett vissza távolságtartón.
-Reméltem, hogy te nem vagy démon gyűlölő. És hogy nem akarsz megbántani, miután három ilyen rossz fiú társaságában is inkább téged választottalak. Fordultam el kissé duzzogva. Viszont még mielőtt ennyiben maradnának a dolgok, felajánlottam neki egy könnyű menekülést a rövid hatásszünet után.
-Ha biztosra akarsz menni, akkor meghívhatsz még egy pár pohár borra, úgy már ha szeretnék sem tudnék ilyen varázslatokra koncentrálni. Nem haragszok meg érte, ha nem bízol bennem, legfeljebb csak azért, ha nem döntessz le a lábamról. Természetesen nem egészen igaz, hogy nem lennék képes varázslatokat használni. Az igaz, hogy nehezen tudnék rá koncentrálni, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem sikerülne. Sokkal valószínűbb mondjuk, hogy csak rövid ideig tart, már amennyiben nem felejtem el, hogy mit akartam csinálni, mielőtt ennyit ittam. Fred elgondolkozott ezen, és végül úgy döntött, hogy kér még egy üveg bort. Az este végül az ő szobájában kötöttünk ki mindketten.
Reggel úgy ébredtem, hogy már öltözött is a doki, hogy siessen reggelizni. Korán kellett mennie, sok páciens várt rá. Én csak mosolyogva figyeltem az ágyból ahogy szedelőzködik. Látszott rajta, hogy nem bánta meg, hogy felvitt magához. Kopogtak az ajtón, amit kissé furcsáltam olyan kora reggel, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentősséget: biztos Fredet keresik, vagy valami ilyesmi, majd ő nyit ajtót. Így is tett, azonban nem igazán őt keresték. Én már csak akkor néztem oda, amikor egy nagy puffanást hallottam. A tegnap esti 3 rossz fiú volt az, és egyetlen ütés kellett csak, hogy egyedül maradjak. Miközben bezárták maguk mögött az ajtót, én felültem az ágyban, a takarómmal takarva a testem, kis helyet szorítva nekik, hogy mellém ülhessenek. Azt hittem megint szórakozhatnékjuk támadt. A reggeli menet elmaradt a nagy sietségben, úgyhogy akár még szó is lehetne ilyenről. A kisebb termet ember és a tünde egész jó képűek, de a harmadik igazán elrágcsálhatna egy szappant! És pont ő ült mellém elsőnek. Símogatás és fogdosás helyett azonban egy gyomorszályast kaptam, aminek még így, tollpaplanon keresztül is volt annyi ereje, hogy egyből összegörnyedjek, és elkezdjek fulldokolni.
-Azt hiszed ilyen könnyen megúszod, amit tegnap este csináltál velünk? - Lerántotta rólam a paplant, felfedve minden egyes porcikámat.
-Mocskos démon! Gyerünk, kötözzétek meg!Igazából mondani sem kellett volna nekik, már hozzá is fogtak a kezeim szétfeszítéséhez. Meg sem várták, hogy abbamaradjon a fuldoklásom, de máris fejemet egy párnába nyomva feküdtem a hasamon, és gyorsan rám került négy kötéldarab is, a végtagjaimat az ágy lábához rögzítve. Valami hideg, fémeset éreztem a fenekem táján, miközben a farkamat is megfogták.
-Mit is kéne csinálnunk egy hozzád hasonlóval? - Kérdezte, és végre engedték, hogy oldalra fordítsam a fejem, így köhögések közepedte sikerült egy mély levegőt vennem. Az a fémes hideg, mintha egy bicska lenne.
Ezek most le akarják vágni a farkamat? Ne már! Kétségbeesetten gondolkoztam, hogy mit csinálhatnék ez ellen, miközben a kés lapjával, azt a bőrömnek nyomva lassan köröztek a farkam körül, egyre közelebb kerülve ahhoz.
-Ne, kérem ne! Bármit megteszek. Olyan örömöket szerzek nektek, amit soha nem fogtok elfelejteni. - Hadartam gyorsan a szavakat a nélkül, hogy valójában felfogtam volna, hogy mit is jelent egy ilyen bármi.
-Nem. Mi tanítunk neked egy olyan leckét, amit soha nem felejtesz el.Semmi nem jutott eszembe. Kétségbeesésemben, elkezdtem rángatni a köteleket, amik elég szilárdan tartottak.
-Ne! - Sikítottam kétségbeesetten. Szerencsémre az utolsó pillanatban a tünde ötlete megmentett a csonkítástól.
-Egész jó fogás lehet ott rajta.Ezen igen csak elgondolkozott a főnökük, és egy nagyot rántott rajta, amire én pedig egy hangosat nyögtem a fájdalomtól, azt hittem, a kés nélkül is megszabadít tőle. Ha nem vagyok az ágyhogy kötözve, akkor valószínűleg fel is emelt volna. Végül csak hümmögött egyet.
-Van benne valami. - Egy nagyot vágott a fenekemre.
-Sebaj, lesz itt még más móka is. Legközelebb remélhetőleg jobban meggondolod, hogy mikor mondasz nemet, és mit csinálsz. Azért óvatosan srácok, nehogy megismétlődjön a tegnap esti. - Hallotszott a komolynak fűnő fenyegetés a társai felé, miközben én meg kaptam az újabb erőteljes ütést a fenekemre. A többiek is csatlakoztak hozzá a bántalmazásomban, én pedig minedn egyes ütés után felnyögtem a fájdalomtól. Későb egy rövid időre abbahagyták a verésemet. A könnyektől nem igazán láttam már, de a hangja alapján a kisebb termet emnber jöhetett oda hozzám, maga felé fordítva a fejemet.
-Nézd csak mit adok? Egyél gatyát! - Ezzel el is kezdte a fehérneműjét a számba tömni. Nem láttam értelmét ellenkezni, úgy gondolom, azzal csak rosszabbul járhattam volna.
-Mondtam, hogy még megfizetsz érte.Pár pillanattal később egy hangos csattanást hallottam, és iszonyatos kín nyilalt a hátamba. Már örültem is, hogy adtak valamit a számba, amire ráharaphatok. Kerítettek valahonnan egy korbácsot. Mintha nem vertek volna meg még éppen eléggé. El tudom képzelni, hogy már így is véres volt a fenekem, de ez nem zavarta őket, oda is ütöttek, a hátamra is, jó sokat. Kíváncsi vagyok, hogy nézhettem ki, amikor végeztek.
Ám csak ez után jött számukra az igazi móka. Ami elmaradt az este. Ahogy felváltva magukéva tettek, órákon keresztül nyögtem alattuk, de nem a kéjtől, hanem a kíntól, ahogy a testük a friss sebeimnek ütközik. Eleinte próbálkoztam a bocsánatukat kérni, amikor ideiglenesen kivették az ízéből érezhetően szaros gatyát, de esélytelen volt, hogy megszánjanak, úgyhogy fel is adtam. Helyette inkább megpróbáltam nem a fájdalomra figyelni, tűrni, amennyire csak lehet az ilyet. Teljesen sikertelenül.
Amikor mindhárman végigmentek rajtam többször is, végre ott hagytak az ágyhoz kötözve, véresen, izzadtan. A farkammal kivettem a számból a pecket, és megpróbáltam eloldozni magamat, azonban ehhez nem bizonyultam elég ügyesnek. Végül csak annyit tudtam tenni magamért, hogy a párnámon fordítottam egyet, és letöröltem vele az arcomon maradó könnyeket. Nem tudtam semmit sem csinálni, csak várni. Várni, hogy Fred magához térjen, és kiszabadítson a kötelékeimből, miközben a sós izzadtság tovább marta a hátamat. Hallottam odakint a padló nyikorgását, ahogy a rajtunk kívül ott éjszakázó egyetlen vendég lemegy reggeliért. Ennyire korán lenne még? Vagy csak későn kelő típus?
Amikor végre magához tért, és feltápászkodott, csak annyit tudott mondani a doki, hogy
-Hú, szörnyen nézel ki.-Képzelem. Esetleg el tudnál oldozni?-Igen. De jobb lenne, ha nem tenném. Ez fájni fog.Mondta, majd elment a táskájáért, és belekezdtett a hátam ellátásába, a sebeim kitisztításába, és azt hiszem még valamilyen mágiát is használt. A korbácsolás, a sebeimbe folyó izzadtság, és hosszú kínszenvedés után ez már nem is volt annyira vészes. A kezének finom, törődő érintése jól esett, még ha néha fel is szisszentem a fájdalomtól. Amikor végzett, eloldozott, bár már látta, hogy előbb is megtehette volna.
-Hogy érzed magad?Lassan felálltam, és óvatosan megtapogattam a hátsó felemet.
-Tovább akartam volna utazni, de nem hiszem hogy olyan állapotban lennék.Darabos mozdulatokkal visszafeküdtem az ágyra a hasamra. Még az ülés is fájt volna.
-Most ennyit tudtam tenni, majd este hozok több felszerelést, amivel rendesen meg tudom csinálni a hátadat. Mondta, miközben finoman betakarta a hátamat, nehogy megfázzak.
-Esetleg pár zsoldost ide tudsz küldeni? Van egy olyan érzésem, hogy még visszatérnek. Nem is tudom miért lehetett. Talán a fogadós nézése miatt, meg hogy biztos voltam benne, hogy ő hallotta is a történteket, és ezúttal sem tett semmit, nem csak előző este.
-Igen, persze.Ezzel viszont ki is viharzott az ajtón, amit rám zárt, hogy dolgozni menjen. Sokan vártak még rá, nem foglalkozhatott egy teljes napig csak velem. Szép lassan elaludtam.
-Nicsak, ki fogad minket tárt karokkal már megint? Jó reggelt, Csipkerózsika!Ébresztett egy ismerős hang. És nem örültem neki. Ahogy kinyitottam a szemem, a nagy darab erőszakolóm ocsmány ábrázata fogadott.
-Jöttünk, hogy behajtsuk a kamat részletét. Készen állsz?Kinéztem az ablakon. Már sötét volt.
Miért nincsenek itt zsoldosok? Fred azt ígérte, küldeni fog.-Szóval, szórakozni akarunk. Erre tudod mit kell mondani, ugye?Becsapott volna? Magamra hagyna? Ő orvos, én meg egy betege, még ha démon is.-Hahóó! Van otthon valaki? - Rázott meg meglepően gyengéden.
-Igen.-Jó, és mit kell mondani?-Igen.-Helyes válasz. Látom, sikerült egy kis értelmet vernünk abba a buta kis kobakodba. Na, de akkor ne csak a szád járjon, hanem... végülis, a szád. Tudod, hogy hogy értem. És még mielőtt valami trükkel próbálkoznál, figyelmeztetlek. Ha akár csak úgy látom, hogy valami nekem nem tetszőre készülsz. Azt fogod kívánni, hogy bár minden nap a mai reggel lenne! Vagy hogy öljelek meg, nem tudom, de persze nem fogod olyan könnyen megúszni, hogy ezt meg is tegyem.Lerántotta rólam a takarót.
-De szépen gyógyulnak a sebeid. Mi történt velük? Hmm?Nem válaszoltam. Ő meg nem várt sokat, hanem egy nagyot a fenekemre csapott. Felnyögtem, aztán egy nagyot nyeltem.
Kezdődik. Már megint.-Nem hallod? Kérdeztelek.-Akit leütöttetek, orvos. Ő segített rajtam. Begyógyította a sebeimet, amennyire csak tellett tőle. Nem volt valami kellemes, bár ez gondolom egy kicsit sem érdekel. Énrám talán tesznek, de kíváncsi vagyok, mi történik majd veletek, amikor rájönnek, hogy a doki munkáját akadályozzátok. - Mondtam a szokásosnál lassabban, megpróbáltam legalább egy kis időt nyerni. Bár fogalmam sincs, hogy miért.
Frednek már itt kéne lennie, de még ha most jönne meg is, mint egy hős, aki az utolsó pillanatban érkezik a hercegnő megmentésére... Milyen boldog lennék tőle!Összenéztek, majd felnevettek mindhárman. Csatt. Csatt. Csatt.
-Még hülyének is nézel bennünket? Gyerekkorom óta itt élek, és ismerem az orvost. Nem ő az. Ne próbálj meg átverni, mert még csúnyán megjárod.Csatt. Durr.
-Nee-em. Ő új. Úgy küldték ide a fővárosból.Ismét összenéztek. Úgy tűnt talán elhiszik, és akkor a büntetéstől való félelem miatt lehet, hogy ott is hagynak.
-Aha, persze. Tegnap találkoztam a dokival, nincs semmi baja, nem kell ide új orvos.Csatt. Csatt.
-Azt hiszem megint meg kell büntessünk, mert megpróbáltál hazudni.-De én ne...Csatt, egy pofon.
-Csak akkor beszélj, amikor kérdezünk.Csatt. Csatt.
De én nem is hazudtam!-Látod, tegnap hallgatnod kellett volna rám, és igent mondani. Jobban jártál volna, sokkal. Mondta a tünde, miközben szépen lassan végigsímított a hátamon a korbácsával, majd egyszer lecsapott.
Ezt követően a forgatókönyv egészen hasonló volt az előző napihoz: először ütögettek, aztán korbács. Bár most nem kötöztek meg, és a számat sem tömték ki, ezt megtettem magamnak, amiért kaptam egy kis dicséretet is, de ennyi, ugyanúgy folytatják a korbácsolást. A folytatás azonban innentől más volt. A hátamra kellett feküdnöm, ami fájt, de megtettem. Nem nagyon volt más választásom. Először csak fogdostak, miközben pár ujjuk néha belém is tévedt. Persze közben jó erősen az ágyhoz is nyomtak, mintha nem fájt volna eléggé a hátam amúgy is. Ha ennyit csináltak volna, azzal bármikor kiegyeztem volna. Ha így tesznek magukévá, az nem is lesz olyan rossz, mint a reggeli, gondoltam magamban. De ahogy erre lassan ráuntak, ketten elkezdtek harapdálni az érzékenyebb részeimen, miközben harmadik társuk ismét elővette a korbácsot, és lentebb, a hasamnál, illetve a két lábam közt kezdett el vele ütögetni. Szépen lassan kezdve, de aztán egyre erősebben, egészen ameddig csupa véres nem lettem, és egy körömnyi bőr színű rész sem maradt az említett helyen. Közben az egyik társa arcát is eltalálta, aki egyből rá is förmedt: -Hé, figyelj oda mit csinálsz! - De aztán sajnálatomra nem verekedtek össze ezen, csak egy pillanatra megálltak. A vége, ami ismét a megerőszakolásomat jelentette is kicsit máshogy történt, szendvicsben. Ahogy felemeltek az ágyról, és a nagy darab a lándzsájára csúsztatott, a lepedő a hátamhoz volt ragadva, úgyhogy letépték, feltépve vele a sebeim egy részét is, újra folyni kezdett a vérem. Másikuk hátulról támadott, és szorosan maguk közé szorítottak, mint egy éket, sokszor még a szuszt is kipréselve belőlem. Közben a tünde is talált magának elfoglaltságot a szám képében, elég mélyre nyomta a fegyverét, hogy a légvételi nehézségeim mellett még hányingerem is legyen. Lehet le kellene harapnom. De biztosan rossz ötlet. Futott végig az agyamon, ameddig képes voltam gondolkodásra. Hosszú idő elteltével, e közben jött meg Fred az ígért katonákkal. Ahogy betörték az ajtót, engem szinte egyből ledobtak a földre, minek következtén kissé bevertem a fejemet. Fémek összeütődésének hangját hallottam, és árnyak suhantak el előttem. Odébb akartam kúszni, hogy ne legyek útban, de szép lassan elsötétült körülöttem minden, és elvesztettem az eszméletemet.
Amikor ismét magamhoz tértem, egy fiatal páncélost pillantottam meg magam mellett egy széken szundikálni. Mi ez a szag? Aú, a fejem... Aztán ahogy oda emelném a kezemet: Aú a... leginkább mindenem. A mocorgásomra úgy tűnik felkelt a katona. Lehet hogy nem is aludt, csak közel volt hozzá, és a szeme pedig csukva.
-Felébredt. - Mondja, mire a szoba másik végében valami mozgolódást hallok. Egy másik katona az, kimegy az ajtón.
Biztos szólni megy valakinek. De kinek?-Hogy érzi magát, kisasszony?-Szörnyen. - Vágom rá egyből. Le sem tagadhatnám. Hallatszik a hangomon is, és biztos látszik rajtam még takarón keresztül is.
-Hol vagyok? Mi történt?-A fogadóban. Amikor megérkeztünk, éppen rajta kaptuk a megerőszakolóit, és kiszabadítottuk magát. A doktorúr azt mondta, hogy a vérveszteségtől elvesztette az eszméletét, és gyorsan megkezdte az ellátását. Sokáig küzdött, de végül azt mondta, hogy rendbe fog jönni. Ő most a szomszéd szobában alszik. Nem kell félnie semitől, már vége van ennek az egésznek.Tényleg, azok hárman... ez nem csak egy rossz álom volt...-Doktor úr? Fred?-Igen, igen, ő. Nemrég érkezett Hellenburgból, és a nap közben mondta, hogy találkozott valakivel, aki úgy tűnik bajban van, és védelemre szorulna, úgyhogy jöttünk is segíteni. Sajnos a fogadós nem akart beengedni, csak amikor a felettesünk is megérkezett, de addigra már késő volt.-Értem. Szóval ő is biztosan benne volt, azért nem tett semmit korábban. Lecsukom a szememet pihenni.
Talán csak egy perc telt el, amikor a kis katona páncélja csörög. A viszonzatlan tisztelgéséből ítélve pedig aki a korábban lelépő társával jött, a felettesük.
-Ben Rossel vagyok. Ha nem zavarok, feltennék néhány kérdést. Essünk túl rajta minél előbb. Jó?-Nyugodtan.-Addig lelépni!Néz a két katonára, akik kettesben hagynak minket. Alaposan kikérdez a történtekről, én pedig igyekszek minden részletet pontosan visszaidézni, még ha igen kellemetlen is. Ben Rossel szorgosan lejegyez mindent, amit mondok, és türelmesen vár, amikor a visszaidézett friss emlékektől elakad a szavam. Tőle tudtam meg, hogy valószínűleg a sokadik áldozatuk vagyok, bár eddig senkit nem hagytak helyben ennyire. Korábban csak pletykák szóltak ellenük, ezért nem tudtak semmit sem tenni.
-Az egyikük már halott. Ahogy megpróbált ellenállni, kénytelenek voltunk végezni vele. Úgy érzem az óta sem sikerült normálisan felmosni, elnézést a szagokért. A másik kettőt Hellenburgba fogjuk vinni, és csak ott döntünk a sorsukról. A doktorúréval teljesen egybecseng a beszámolója, és az amit láttunk, úgyhogy nem számítanék sok jóra a helyükben.-És a fogadós?-Őt illetően még további utánajárás lesz szükséges, jelenleg nem merek mondani semmit.-Értem - felelem lehangoltan. Teljes meggyőződésem, hogy ő is benne volt a dologban, vagy akár még az is lehet, hogy ő volt az egésznek a kitalálója.
-Segíthetek még valamiben?-Nem, köszönöm.Amikor végeztünk, kimegy, átadva a helyét a két őrnek, akik vigyáznak rám, miközben alszok.
Másnap reggel, mielőtt a dolgára menne, alaposan megvizsgál Fred, és kötéseket cserél. Szem látomást már gyógyuló félben vagyok. Egy hét elteltével teljesen rendbe jövök, ezt pedig az orvosom kivételes képességeinek tudom be. Mielőtt folytatnám utazásom fajtársaim nyomában, szeretném valahogy megköszönni neki, amit értem tett, erre pedig nincs jobb ötletem, mint egy felejthetetlen éjszaka, aminek az utóbbi néhány napban egyébként én is hiányában voltam a sérüléseimnek hála. Bár az orvos-páciens viszonyra hivatkozva nem könnyen, de végül csak beadja a derekát, és így a nélkül indulhatok tovább, hogy úgy érezném, tartozok neki. Ettől függetlenül még lehet, hogy meglátogatom majd valamikor.