A mészárlás idilli csendjének lágy ölelésében
Egy újabb harcmező. Emberek felszaggatott holttestei, vér, belek, levágott testrészek, kifolyt belsőségek és egyéb finomságok szerte-széjjel a mezőn. Ez a támadás kiemelkedett brutalitásában...bár nem a nagyságában, hisz alig hogy ha öt-hat ember holtteste heverhetett itt. Parasztok, pásztorok...igazából már nem nagyon lehetett ezt megállapítani. A támadók? Hát, ezért is voltam itt, nem igaz? A Zsinati Gárda gondolom túlságosan el volt havazva, a városi őrök puhány kis pöcsök voltak, a Légiónak volt jobb dolga is - gondolom én - így hát maradtak a zsoldosok. Közöttük is én, mint akinek voltak nyomolvasói tapasztalatai és tudása. A cél: kideríteni, hogy kik mészárolták le a parasztokat, pásztorokat, falusiakat vagy ki a francokat. További cél? Életben maradni. Csak a szememet forgattam.
- Őszintén szólva, ki a francot érdekelnek? Csak emberek voltak, annak is a hülyébbik fajtája. Fegyvertelenül kóricálni erre felé....és most én kockáztassam egyedül az életemet....Oké, a tiédet is! - förmedtem fel, ahogy Dracon vadul nekem akart támadni, fel is reppent, de reptében csaptam úgy fejen, hogy rögtön le is zuhant a lábam elé. - Fekszik, nyugszik....
Morogtam a dögnek. A reggel nem nagyon talált engem vidám kedvemben. Főleg, hogy reggel....a francnak van az embereknek ez az ostoba fétisük? A nappalt hagyják meg alvásnak. De nem. Menjél kutakodni meg nyomokat olvasni. Rohadj meg Hans, tuti hogy direkt csinálod. Egyszer használom vallatószobának a házadat és már rögtön mindenféle öngyilkos baromságokra küldesz ki. Miközben morgolódtam, Dracon már felszállt a levegőbe, majd hangos visítozással jelezte, hogy mozgást lát.
- Hinyje, az anyját....ez gyors volt, hogy rohadjál meg - lepődtem meg, aztán már a két éjgyilok az alkaromra is volt fektetve. Azonban a távolban csak egy csuklyás alak közeledett.
- Ha paraszt vagy vagy pásztor vagy a fene se tudja, hogy milyen falusi csökevény, javasolnám, hogy fordulj vissza. Ha valami rusnya dög vagy, aki ezt a mészárlást rendezte, akkor javasolnám, hogy most add fel magad és kímélj meg egy unalmas harctól! Ha...mit tudom én, bármi más vagy, akkor meg...fene se tudja. Öhm....most akkor Te ki is vagy? - ordítottam a közeledő alak irányába.