A férfi végül nem hagyta a zselés fikapacát és ennek meg is lett az eredménye, beleragadt a kalapácsa, mint kecske a mocsárba. Az Isten szerelmére, partner, mégis mi a fenét csinálsz? Az elcseszett helyzet ellenére úgy tűnt, hogy kitűnő tervezőképességgel kiötlött egy tervet, miszerint ugorjak be a LÉNYBE! Mégis mit képzelt?! A lény csak úgy hagyni fogja?! Sőt be is hívogat, hogy pusztítsuk el?! Csak annyiban reménykedhettem, hogy az őrzött kincsek értékesebbek, mint a gömb maga, azért megérné az életemet kockáztatni.
- Jó'van! - válaszoltam magamat is meglepve, hogy hajlandó voltam egy ilyen gyönge lábakon álló „hitre” helyzeni a döntésem, de aki nem mer, az nem nyer… vagy nyel? Hogy mondta a kapitány?
Kicsit föntebb álltam meg, majd hátrafordulván teljes sebességgel nekiindultam. Rettentően instabilnak éreztem, mintha a lábaim nem tudtak volna lépést tartani a sebességemmel és mindjárt orra buknék, de szerencsére addigra megérkeztem a célpontomhoz és úgy döntöttem, hogy beleugrok, előre tartottam a tőrömet, elugrottam a kő felé, majd beleteleportáltam a nyálkába igyekezve minél jobban kinyúlni, hogy könnyebben haladjak a testben és a partnerem könnyebben elérjen, ha valami csoda folytán túlélném az akciót.