Pár napja, maximálisan újonnan beszerzett és indulását megelőző napon higiéniai biztonságból kimosott sportöltözetében zötyög a pokol zsírégető bugyrainak egy felsőbb szintjére: az edzőterem felé. Sikerült olyan időpontban útra kerekednie, amikor legrosszabb esetben is csak az előmelegített ülőhely átadásáért villámokat szóró nyuggerek cammognak fel banyatankjukkal a járműre, de most egy ilyen példányt sem lát a kocsiban. Kész szerencse, máskülönben nem biztos, hogy le mert volna leülni. Tatyóját ledobja maga mellé, és kényelmesen elfoglal egy széket az ablak mellett, felhangosítva mellé a fülhallgatójából szóló zenét, hogy a tömegközlekedés általános robaját jobban kizárhassa, miközben újabb és újabb koponyás-ametisztes díszek után nézelődik telefonján, melyekkel nem csupán szobáját, de ruhaszettjeit is tovább díszítheti.
Út közben még egyszer ellenőrzi táskája tartalmát, ahova gondosan előkészített egy kisebb törülközőt, ha esetleg nagyon megizzadna egy emelet megmászása közben, vízzel töltött shakerét pedig beszorította a váltóruhái mellé a szélre, nehogy véletlenül felboruljon és kiömöljön, mert figyelmetlenül tekerte rá a fedőt. Még egy kis nasit is hozott magával, amit pár perce vett a megállóhoz közeli boltban, és mindezek mellett persze az iratai és pénztárcája sem maradhatott el.
Egészen hamar megérkezik a megbeszélt helyszínhez, és bár magabiztosan száll le a járműről, hogy hosszú léptekkel megközelítse az épületet, határozottan vágva át az utcán tartózkodó tengeri személy között, a táv csökkenésével párhuzamosan minden egyes lépése egyre bizonytalanabbá és kisebbé válik.
Biztos jó ötlet volt ez?
Csak egy pillantást kell vetnie a karjaira és lábaira, hogy megállapítsa, nemhogy a súlyzókkal történő gyakorlatok elvégzésére alkalmatlanok, de még egy liter víz sikeres felemelése is erőteljesen megkérdőjelezhető. Az emeletre való felmászástól pedig egyenesen fél, nemhogy ő még egy futópadot taposva megtegyen kilométeres távokat. Mit fog ő így ott kezdeni? Csak mert amilyen állapotban van, már az is egy kiadós edzésnek bizonyul, hogy egyáltalán eljutott idáig, nagyrészt ülve.
Megáll az edzőterem épülete előtt az utca szélén, kis híján már az autók hemzsegte úton, ahogy mindenféle feszültség külső jele nélkül bámulja meg először a földszintet, aztán az emeletet, miközben a gyaloglás során táskájába rejtett telefonja egyre nagyobb súllyal húzza le kezét. A zene még mindig üvölt a fülében, aminek szövegét normális esetben némán artikulálná, ám az énekelt szöveg minden egyes szavát a saját pániktól ordító gondolatai teszik érthetetlenné, minduntalan azt ismételgetve: inkább hívja fel - nem is, küldjön SMS-t Mináéknak, hogy mégse tud jönni, mert váratlanul elképesztő gyomorrontása lett, aminek következtében képtelen elhagyni a mellékhelyiséget. Na jó, talán nem kéne ennyire részletekbe menni, mert azt nem csupán kényelmetlen olvasni, de még állítólag átlátszó is.
Vesz egy mély levegőt, fejben már fogalmazza meg ugyanazon kifogás ötvenharmadik verzióját, és majd' megszakad az introvertáltak idegeskedésének súlyától, lábai azonban mégis megindítják testét a bejárat felé, aminek felfoghatatlanul nehéz ajtaját valahogy sikerül betolnia és így belépnie a halandó világ Tartaroszába, ahol mindenkire kín és szenvedés vár.
Az öltözőkben keservesen gyorsan telik az idő annak ellenére is, hogy a létező legtovább húzza a szekrényszám keresését, amihez megkapta a kulcsot, és még a táskájának tartalmát is ötvenhatszor ellenőrzi, nem maradna más teendője, csak az, hogy végre valahára rázárja az ajtót. Bármennyire fájjon a tény, de mást már nem tud felderíteni vagy megnézni, így kénytelenné válik megindulni az edzőterem folyosóján, hogy a különféle termekbe bepillantást nyerhessen, szigorúan Minát és Damient keresve mindegyikben. A kérdezés lehetősége meg sem fordul a fejében - miért is fordulna, csak az alapvetően is elég magas idegességét növelné -, inkább koponyás kulcstartójával felszerelt shakerét szorongatja kifehéredett ujjai közt olyan erővel, hogy már zsibbadnak az ujjbegyei.
Elhalad egy futópadokkal telerakott helyiség előtt, ahonnét hangos, ütemes dübörgés szűrődik ki hangos zihálással együtt, máshol húzódzkodóállványokat talál majomként kapaszkodó egyénekkel, egy újabb helyen pedig hátgépeket vagy állíthatónak tűnő edzőpadokat lát, de van még itt kombinált edzőgép is láb- és karerősítéshez. Szinte borsódzik a háta, néhányan olyan nehéznek tűnő súlyokat emelnek a levegőbe, amitől már-már megfélemlítve érzi magát ezen a helyen.
Biztos jó ötlet volt ez?
Mielőtt sarkon fordulhatna, hogy végül mégis gyomorrontásra fogva önként elbukja küldetését - hiába a karnyújtásra lévő siker -, megpillantja a csípőbemelegítésében éppen hátratekeredő Damient az ugyancsak bemelegítő gyakorlatokat végző Mina társaságában. Előbbi rögtön észreveszi őt, és bár hallani nem hallja, az ábrázata a váratlannak nem kifejezetten nevezhető felbukkanásával először megilletődötté, aztán kínossá válik, mintha éppen egy friss fürdőtől még vízgyöngyökkel a vállain, egy szál törülközőben pillantotta volna meg. Az intése ugyanakkor ennek ellenére is invitáló, és így nem érzi, hogy bármi jónak elrontója lenne, mégis félős gidaként közeledik a duó felé.
-
Ó! - vigyorodik el Mina azonnal, ahogy megakad az ő tekintete is a csontos, sporthoz meglehetősen túlöltözött lányon - rajta.
-
Ő, sziasztok... - emeli meg a kezét, viszonozva a korábbi köszöntő intést, szemügyre véve a teremben látható gépeket és súlyokat, nagyrészt szobabicikliket és kézi súlyzókat találva néhány fekvenyomós edzőpaddal. -
Sokat késtem? - fordul inkább a barátai felé, mielőtt teljesen bepánikolna a teremben tartózkodók létszámától és a tudattól, ők is szemtanúi lesznek földi szenvedéseinek.
-
Jaj, ugyan, nem megy ez időre - legyint Mina megkönnyebbülten, amitől ő is felenged kissé. Bár még mindig kétkedik ittlétének helyességében, legalább a visszahátrálásra vagy menekülésre nincs már ideje.
-
Pár perce jöttünk mi is - teszi hozzá Damien, ami megmagyarázza a bemelegítés miértjét is. -
Még csak, öhm... bemelegítek - teszi hozzá némileg zavartan, mintha gondolatot olvasna, amire megenged egy barátságos, de igencsak halovány mosolyt.
-
Ó, világos-világos, mint tesiórán - bólogat felszabadultabban és kicsit magabiztosabban, hiszen így a menetrend már az ő számára is ismerős. -
Akkor addig csatlakozom én is, gondolom, utána más-más gyakorlatot végzünk...? - csatlakozik a közös gyakorlatokhoz, kezdve először a vállaival. A karkörzéseket nem lehet olyan könnyen elrontani.
-
Nem árt, ha nem akarod, hogy fájjanak az izmaid utána - helyesel a bemelegítésre Damien.
-
Persze, mivel eddig nem annyira sportoltunk, így is lehet, hogy izomlázunk lesz... - fürkészi a plafont Mina eltűnődve - vagy inkább beletörődve.
-
Az izomláz várható, bár nem hiszem, hogy fel vagyok készülve rá - fintorog látványosan, csak udvariasságból próbálva mosolyogni mellé nem túl sok sikerel.
-
...de utána meg a masszázs helyrehozhatja - bizakodik Mina, bár a maga részéről ő csak további kínzásnak véli, hogy az egyébként is fájó izomcsoportok ilyen formában megnyomorgatásra kerüljenek.
-
Én szemezgettem a lépcsőkkel - vált inkább témát, elkapva Damien Minának címzett, furcsálló pillantását, Nem kell a kelleténél kínosabbá tenni a helyzetet - ő már így is szenved lélekben és testben egyaránt.
-
Hm... én arra gondoltam, talán kipróbálok pár súlyzót - néz a lány az emlegetett tárgyak irányába, ahol rögtön szembetűnnek a tesztoszteron-túltengésnek örvendő izomagyak társasága. Felettébb bizalomgerjesztő lenne közöttük emelgetni az apró kis súlyzóikat.
-
Én még a két és fél kilóshoz se merek hozzányúlni - rázza ki a hideg, ahogy elképzeli, pontosan akkor csúszik ki az ujjai közül a kerek súly, amikor a feje fölé emeli azt. Vihetik is a kórházba azon nyomban, bár fogalma sincs, agyrázkódása lenne előbb vagy elvinné őt a szívinfarktus.
-
Vagy inkább először egy szobabiciklit vagy futópadot - gondolja meg magát Mina, elnézve inkább a bicajon kerek seggüket kinyomó lányok irányába.
-
A szobabicikli mondjuk biztonságosabbnak tűnik - állapítja meg, miközben csavargatja magát jobbra-balra, egy pillanatra elfelejtve, hogy a teljesítménye nem lesz valami nagy durranás.
-
Akkor szerintem kezdjünk azzal - dönt Mina, némi bizonytalansággal téve meg pár lépést a gépek felé, valamelyest nyújtózkodva, hogy átlásson a leghátsó sorokra is, majd kérdőn hátrafordul Damien felé, ő mihez kezd.
-
Én, asszem, súlyzózgatok egy kicsit. - vonja meg a vállát a férfi, és nincs túlságosan meglepve a döntésén; egy ilyen helyen a helyében ő se vállalná be a biciklizést, és bár alapvetően az a tapasztalata videókból és reddites olvasmányokból, hogy nincs az edzőtermekben senki kitéve ítélkezésnek, a saját egója mégiscsa mást kívánhat.
-
Oké - ugrik fel azonnal Mina az egyik bringára, alaposan megvizsgálva annak kijelzőjén szereplő információkat és gombokat. Nagyrészt ő Minára figyel, de mikor megáll a mellette lévő üres eszköznél, még vet egy pillantást Damienre, aki éppen felkap pár súlyt, elkezdve komolyan megdolgoztatni a karjait.
Tekintetét visszavezeti a saját gépéhez, és annak ellenére, hogy semmit nem ért belőle, elkezdi nyomogatni a gombokat. Mindegyik csippant válaszreakcióként, egyik kicsit mélyebben, a másik magasabban, amitől megemeli egyik szemöldökét. Biztos elállított valamit, de meg nem tudná mondani, mégis mit.
-
Ez nem fog alattam felrobbanni, ugye? - sandít Mina felé, bízva abban, hogy ő okosabb ezen a téren, a lány pedig nem is késlekedik: azonnal ránéz az elállítgatott gépezetre, ugyanakkor nem lát felismerést csillanni tekintetében.
-
Szerintem csak most kapcsolt be. Ha elkezded tekerni, mérni fog. Asszem... - bizonytalanodik el a magyarázattal, egyben fel is bátorodik, hogy a saját gépén lévő gombokat nyomogassa össze-vissza.
Csak a szemöldökét emeli egyre magasabbra, sziklabiztos meggyőződéssel, hogy ez a mai nap egy hiba volt. Felkelni is egy igazi baklövésnek minősül már. Végül inkább megvonja a vállát - a kijelzőn villogó ábrákat úgyse fogja megérteni, legrosszabb esetben pedig tényleg rárobban az egész.
-
Talán jobb is, ha nem látom, mennyit tudok lebringázni, máskülönben a föld úgy elszégyellné magát helyettem is, hogy ásni se kéne - markolja meg a kormányt, felpattanva a bringára, ezen megjegyzésével kiváltva Mina csengő kacagását, amit szinte azonnal abba is hagy, amint eszébe jut: rajtuk kívül még van itt legalább egy tucat vadidegen. Különösebben persze ők nem zavartatják magukat, jobban mondva feléjük se bagóznak, ugyanis többségük egyedül edz egy alig látható, vezeték nélküli fülhallgatóval semmisítve meg hallásukat.
-
Ugyan már... - Szinte látja maga előtt, ahogy a fejét rázza amolyan kedveskedő korholásként, ám nem fárad egyelőre az odanézéssel: örül, ha talál egy kényelmes ülési pozíciót ezen a vackon. -
Oh, igen, úgy tűnik, működik. Ott írja jobb oldalt felül a kalóriát - szól, mire önkéntelenül is Mina gépének kijelzőjére néz.
-
Kaló...? - vonja össze értetlenségében a szemöldökét, aztán inkább eldugul, emlékeztetve magát, hogy sok lánynak az a célja, hogy lefogyjon, nem az, hogy elfogyjon. Eközben a számok a sarokban elkezdenek változni, ahogy Mina meglepő sebességgel nekivág a tekerésnek. Na, ilyen lelkes sem lesz sose, mint edzőtársa...
-
Ó, asszem, látom - bólint, megkeresve ugyanazt a számsort a saját kijelzőjén is, és ő maga is nekilát a tekerésnek, bár jóval lassabban és nyugodtabban, mint a környezetében ülő egyének. A versenyszellem már nemigen él benne, ami most kifejezetten előnyös is a számára - legalább nem fogja magát idejekorán kifullasztani. Magában ettől függetlenül értetlenkedik, hogyan mehet másoknak ilyen könnyen - neki kicsit olyan érzése van, mintha ólommal dolgozna a lábai alatt, és annak ellenére, hogy teljes testsúlyából ránehezedik a pedálra, alig akar megmoccanni az alatta. Ennyire csak nem lehet könnyű!
Pár perc értetlenkedést követően jobbnak ítéli, ha elengedi, és inkább némán szenved tovább minden tapasztalatának megkérdőjelezése nélkül, ám hogy kínjai terhének egy részétől megszabaduljon, elkacsintgat más irányokba. Eleinte a körülötte tekerő lányokat figyeli, mintha a technikájukat próbálná megfejteni, aztán tekintete eltéved a súlyzózó férfiak felé.
-
Damien elég magabiztosnak tűnik - pislant az emlegetett irányába, aki éppen az egyik kézi súlyzót emelgeti jobbra-balra, majd fel-le.
-
Jah, remélem, nem bánja, hogy otthagytuk, csak így... - néz el Mina is társa irányába. -
Hm. Most vagyok először én is ilyen helyen, és kicsit furán éreztem magam a sok izmos alak között - nevetgél kényelmetlenségében.
-
Hmmmh, lehet, még kényelmesebben is érzi magát - dönti oldalra a fejét eltűnődve, egyre inkább úgy érezve, a bringázós részleg a pletykasarok, ami pont távol van annyira a jelenlegi pasis saroktól, hogy észrevétlen figyelhessék őket. -
Azt vettem észre, hogyha barátok előtt kell prezentálnia magát, akkor eléggé zavarba tud jönni - emeli egyik kezét az állához, de nem hagyja abba a tekerést.
-
Tényleg? - ráncolja szemöldökét Mina, aki feltételezhetően túlságosan hozzászokott már Damien megnyilvánulásaihoz, hogy ilyesmi feltűnjön neki. -
Talán akkor, ha új dologról van szó, igen. Ez így itt... kicsit nagyobb tömeg, mint amit megszoktunk. Mármint, nyilván szoktunk tömeg előtt szerepelni, csak.. az eléggé másféle. Tudod, elegáns ruhák, elegáns szavak, meg minden... itt meg csak a külsőnket látják - kezd hosszas magyarázkodásba, ami lassabbá is teszi a biciklizés tempóját.
-
Nem úgy tűnik, mintha különösebben foglalkoznának vele... velünk - állapítja meg, miután körbenéz megint, magának is igazolva meggyőződését. Vagyis inkább csak saját magát akarja megnyugtatni, mert nem szereti, amikor idegenek figyelik őt... -
Ami mondjuk egészen szerencsés, mert ha ugyanazt kéne csinálnom, mint nektek, biztos szívrohamot kaptam volna már párszor - vallja be, és bár az ő melójukhoz jó lóvé is társul, ő képtelen lenne ellátni azt a munkakört. Nem is irigyli tőlük, amennyi feszültséggel járhat.
-
Mikor bejöttünk, azért idenéztek páran. Na mindegy. Nem kellene ilyenekkel törődnöm... - sóhajt fel szomorkás keserűséggel, amint ő is kinézelődte magát.
-
Biztos reflex - von ismét vállat. -
Tudod, mint mikor észreveszel valami mozgást a szemed sarkából, és ösztönösen odanézel, de a következő pillanatban már elfelejted, hogy ott van - tekint Minára, minden porcikájával a megnyugtatást sugározva, de továbbra is inkább saját magát győzködve, semmint edzőtársát. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy a logikus beszéd hatással van Minán, ugyanis egyetértő bólogatásba kezd.
-
Huh, már kezdem érezni a combom. - Finom utalást vél felfedezni Mina megjegyzésében, hogy váltsanak eszközt, és ez nincs is kifejezetten ellenére.
-
Ha gondolod, mehetünk máshova. Vagy Damien bemutathat pár súlyemelő mozdulatot, bár én kicsit félek attól, hogy elejtem - grimaszol, amint ismételten megjelenik egy rémkép, ami szerint ezúttal nem a fejére, hanem a lábára ejti a súlyok egyikét.
-
Hmm, ez nem rossz ötlet. Neki jobban megy, mint nekem... - nevetgél újra Mina, amire csak néhány biccentést kap válaszul. -
Nem merem magam kipróbálni, mert a végén meghúzom magam, szóval ja, megkérhetjük, hogy segítsen - ugrik le azzal a lendületről a bicikliről, nyújtózásban folytatva a mozdulatot. Társához hasonlóan ő is lekászálódik a bicikliről, bár jóval bizonytalanabbul, ahogy egy pillanatra a lábaiból kiszalad az erő is, kis híján összerogyva a gép mellett, amibe utolsó pillanatban sikerül megkapaszkodnia.
-
Egyébként ő sűrűbben jár ide, nem? - tereli is azonnal egy kérdéssel a nem túl szerencsés útnak indulását. -
Vagy hasonló helyre. Vagy otthon csinálja? Mert azok a bicepszek igényelhetik a folyamatos edzést - bök állával a súlyemelő Damien felé.
-
Áh, túrázni szokott egyébként. Nordic walkingozni néha, vagy csak simán jó sokáig menni az erdőben. - Kissé váratlanul éri ez a válasz, de amennyi szüksége lehet a munkája után a magányra, talán nem túl meglepő, hogy egyedüllétre vágyik és a természet csendjére, nyugalmára. Egy csöpp sajnálatot is mintha érezne. -
Egyszer egy falmászásra is elvitt, de nem mentem túl magasra - kuncog, a szituációt pedig könnyedén el tudja képzelni, ami egy halvány mosolyt az ő arcára is csal. -
Ő igen... Meg fekvőzik sokat otthon, igaz, van néhány súlyzónk is, néha azokat is használja,. - jut eszébe hirtelen.
Elismerő bólogatásba kezd.
-
Állítólag jó feszültséglevezető is. Az edzés - tart egy kis szünetet, ahogy megvilágosodik az egyértelműnek tűnő következtetéstől. -
Lehet, sok feszültség van benne? - hajol közelebb Minához szinte már meglepetten, mire társának vonásai szomorkássá válnak.
-
Mindig ettől tartok. Ritkán mutatja, nagyon ritkán, szinte soha, de azért menedzselni egy céget, elég sok stresszel jár. Sok a rosszindulatú ember, persze mindenhol, de a vezető pozíciókban több irányból tudnak... hm... nem kedves kommentek érkezni. Meg nagyon sokat dolgozik, főleg most, hogy Sebi miatt én annyira, nos, nem tudok - tárja szét a karját tehetetlenül. Valóban nem lehet egyszerű, és még inkább örül, hogy semmi köze a munka világának ezen részéhez.
-
Hmmmh-hmmmh... - tűnődik az állához ütögetve mutatóujját. -
Esetleg Silnek szólhatok, hogy párszor vigyázzon Sebire, ő elég jó a gyerekekkel. Mondjuk egy ideje nem hallottam felőle, szóval lehet, megint eltévedt, hiába mutattam meg neki, hogy működik a GPS - masszírozza az orrnyergét enyhe frusztrációval, maga előtt látva, hogy a férfi inkább kidobja a kukába a szerkezetet, és vesz egy hagyományos, papíralapú térképet, amin még annyira se tud eligazodni, mint a GPS utasításain.
-
Oh, ez nagyon kedves. Most Anja vigyáz rá, nagyon lelkes, fuh, alig várom, hogy már neki is legyen kicsije, nagyon imádja őket... bár talán kicsit elkényezteti... khm. Szóval. Nagyon kedves, ha épp ráér - kezdene bele hosszas lamentálásba, de még időben megragadja a saját képzeletbeli gyeplőjét, közben újra átmozgatja a biciklizés közben nem használt izmokat, indítva egy fejkörzéssel. -
Bár attól tartok, ha megjelenik nálunk, minden női szomszéd el fog késni a munkából. Vagy... bárhonnan, ahová menni akarnak, esetleg el se indulnak. - teszi hozzá halkan és egyre vörösödve, az említettek elképzelésétől pedig egyre csak emeli a szemöldökét. Mondjuk ezen se kéne meglepődnie, Yrsilről van szó...
-
Pletykaszerető szomszédságotok lehet - húzza el a száját, mert az biztos, hogy képen verné egyiket-másikat Mina helyében, bármilyen introvertált is legyen alapvetően. -
Vagy csak mindenki őrá pályázik - ingatja a fejét, egyre nagyobb elhatározással, hogy részesíti drága apját egy alapos fejmosásban.
-
Áááht, az a helyzet, igen, meg aztán kacsingatott is mindenkire, mikor arra járt. - Egy gyenge szemforgatás és még több vörösödés társul mindehhez Minától, viszont a cél kristálytiszta előtte: most nem menekül a vén róka előle, bár ha az eddigi szidalmai nem hatottak, a következő se feltétlen fog.
-
Tipikus - morog, bekapcsolódva a fej- és vállkörzéses gyakorlatokba. -
De nem lehetek mindig a sarkában, hogy visszarángassam a földre - forgatja meg a szemeit. -
Emlékszem, valami fontos beszélgetésre kellett mennem vele, mert a főnöke attól tartott, hogy lekapja a Semiramis parfüméria tulajának bugyiját - puffog inkább magában, a mai napig nem értve, miért küldözgetik őt üzleti utakra, amikor ennyire felelőtlen és a saját lányának kell vigyáznia rá. -
Damient nem akarták még szétkapni? - teszi fel inkább költői módon, semmint tényleges választ várva, azonban Mina teljesen komolyan veszi, megilletődöttségében köhögésbe kezdve.
-
Hogy tessék?Pislog néhányat Minára. Valami rosszat mondott?
-
Hát... Ő is egy jó pasinak számít, nem? - tárja szét a karjait vállai átmozgatása közben, nagyon nyilvánvalóan nem értve a korábbi kérdésével járó problémát. - Meggyőződésem lenne, hogy folyamatosan összesúgnak a lányok a környezetében - értetlenkedik tovább, a realizálás pillanatára mégis megállva. -
Hmh, na várj, most mi is összepusmogunk - áll meg a karkörzésben is, hogy fontoskodva állat dörzsöljön.
-
Öhm... ja, gondolom... - bizonytalankodik Mina, tekintetét össze-vissza kapkodva. -
Szoktak, valóban... oh - teszi hozzá összeszedettebben, de még mindig nem fejezve be a mondatot. Mina néha nagyon furcsa válaszreakciókat ad, de mostanra már nem tanúsít neki különösebb jelentőséget. Amilyen kis beszédes, ha probléma van, úgyis elé tárja.
Előkapja a shaker vizét, hogy jól meghúzza, miközben Damien eszközt cserél, és az egyik edzőpadhoz vonul, hogy nekiálljon fekvenyomni - persze csak miután egy-egy jó nehéz súlyt tekert a rúd mindkét oldalára. El fogja bírni azt egyáltalán? Az ő karjai biztos beletörnének a próbálkozásba.
-
Na, ezt nem tudnám megcsinálni, cserébe szilánkosra törné a bordáimat - teszi karba a kezeit a flaskája eltételét követően, egy darabig figyelve a gyakorlatoknak nekirugaszkodó Damient. -
Lehet, másik gép után kéne néznünk; ekkora súllyal maga fölött nem merném megzavarni - tekint Minára, aki elhúzott szájjal felszisszen.
-
Iigen, ennél nagyon kell vigyázni, hogy... hogy ne nagyon változtass az irányon, csak felfelé told. Én se vettem még rá magam - rázza meg a fejét nemlegesen. -
Ne aggódj, ebből szerintem nem fog sokat csinálni. Ha abbahagyta, odamehetünk - biztosítja csípőkörzések közepette és Damient lesve.
Bólogat valamennyit, aztán a fókuszát ő is visszavezeti a bemelegítés másik feléhez.
-
Maradjunk a könnyű gyakorlatoknál - ért egyet, és ő is a férfi irányába fordul többször is, vajon végzett-e már. Számolni ugyan nem számol, de pár tucat után nagy levegővételekkel kísérve visszarakja a rudat a tartójára, mire Mina felé villan a tekintete a kérdéssel: most? A lány azonnal bólint és megindul az edzőpadok sora felé, ahova kacskaringósan vezet az út, köszönhetően a jövő-menő személyeknek és az itt-ott kialakult csoportosulásoknak, akik szinkronban végzik ugyanazt a gyakorlatot.
Egy két személy által közbezárt résen akar keresztülslisszolni, ám a lábai a biciklizéstől még nem az igaziak, így sikeresen nekiütközik az egyik alaknak. Szinte már ösztönből kér elnézést tőle, és suhan is tovább áldozatuk felé, igyekezve felzárkózni az előrébb járó Minához.
-
Hány kilósat emelgettél? - érdeklődik azonnal, ahogy a társaság harmadik tagja mellé érnek, bökve egyet a rúd végén lévő súlyok felé.
-
Oh, sziasztok - köszönti őket, gyorsan felülve a kényelmesebb kommunikáció érdekében. -
Uff... bocsánat. Ez hirtelen volt - kap a fejéhez kissé szédelegve. -
Hogy mennyi? Ezek hat kilósak, a rúd meg magában megint annyi, szóval tizennyolc - válaszol talán kicsit szárazan, majd egy kölyökkutya ártatlanságával pislog néhányat.
-
A hatkilós macskámat alig bírom el - motyogja nagy csodálkozásában. -
Úgy emelgetted, mintha egy liter víz lenne! Nem fáj a karod tőle? - vonja fel egyik szemöldökét érdeklődőn.
Damien halkan felnevet.
-
Kicsit. - áll fel a padról, megrázva a karjait, majd laza körzéseket téve meg velük. -
Milyen volt a szobabicikli? - viszonozza az érdeklődést.
-
Nem rossz, bár nem szokta meg a lábam, így most eléggé érzem - nyújtóztatja lábait Mina annyira, amennyire csak lehet. -
Viszont arra gondoltunk, kipróbálnánk pár súlyzót is. Na, nem ezeket - mutat a nehéz kerekekkel megpakolt rúdra. -
Csak egy olyanfélét - irányítja a figyelmet a kisebbek felé, amitől kényszeresen is elkezdi ökölbe szorítani az ujjait, majd lazítani egy csöppet, gondolatban is próbálgatva és készülve előre, hogy miképp kéne megtartania ezeket a nehéz eszközöket a fejére vagy lábára ejtése nélkül. Azt azonban nem állítaná teljes határozottsággal, hogy felkészült volna velük történő gyakorlatokra...
-
Hmmmh, jobban belegondolva lehet, jobb, ha... - hátrálna ki már csak ösztönből is, aztán már ebben is elbizonytalanodik. Hát mégse ábrándíthatja ki ennyire Mináékat! Vagy igen? -
... ha valami nagyon könnyű súllyal kezdenénk. Nem vagyok túl erős - emeli meg a kezét úgy, mint akik a bicepszük méretével dicsekszenek, ezzel is kihangsúlyozva, mennyire nincs ott neki semmi a hajszálvékonyra sorvadt izomzatot és csontot leszámítva.
-
Arra gondoltunk, adhatnál pár tippet, hogy hogy kell ezt elkezdeni, hogy, hmm... ne legyen belőle sérülés - egészíti ki Mina, vagy inkább fordítja az előbbi szavakat értelmezhető nyelvezetre, mire Damien teljes tisztelettel felméri őt, ezt követően pedig a kézi súlyzókhoz fordul. A legapróbbakhoz, természetesen.
-
Izé, öhm... ezekből sajnos csak rózsaszín van - fordul felé két rózsaszín darabbal a férfi, aminek láttán határozottan leolvasható az arcáról, hogy nincs elragadtatva a színválasztástól. De ha csak ez van, amit elbír, hát akkor...
-
Az jó lesz nekem! - lelkesedik Mina; legalább neki tetszik ez az árnyalat, így át is veszi őket a létező legszélesebb mosollyal.
-
Oké - igyekszik megtartani komolyságát Damien, majd felemel egy másik párt súlyt - ezúttal a hozzá passzolóbb kiszerelésben: feketében. Talán egy kicsivel nagyobbak, mint a rózsaszínek, ám meglehet, ez csak érzéki csalódás. Sőt, biztosan, a fekete elég sokszor megtévesztő, ha méretarányokat kell vele meghatározni.
-
Annyi a lényeg, hogy bármerre emelitek őket, a hasizmot feszítsétek meg, hogy ne lengjetek előre-hátra, az könnyít a mozgáson, de árthat az ízületeknek, meg nem edződtök annyira tőle - magyarázza a tőle megszokottól kicsit bizonytalanabbul, de felvesz egy pár nagyobb súlyzót, hogy bemutassa az elmondottakat. Habár a trikóján át nem látja, mennyire feszíti azokat a hasizmokat, elhiszi, hogy így tesz.
-
O-ó, jó ötlet volt ez, Mina? - viccelődik, ezzel is némileg palástolva a saját kétségeit, noha önmagát nem tudja hitegetni a biztonságos gyakorlatvégzéssel. Valami fájdalmas úgyis történni fog, szinte érzi, mint öregasszonyok csontjaikban az esőt. -
Holnapra minden izmunk sajogni fog, ha így haladunk - próbálgatja a súlyokat, valamennyire megbarátkozva velük, és mikor már kellően magabiztos - vagy inkább vakmerő -, igyekszik utánozni a Damien által mutatott gyakorlatokat. Az első néhány emelés teljesen rendben van, úgy véli, bírni fogja, ám mikor már a sokadik ilyenre kerül a sor, egyre nehezebbé válik megtartani a fapofát. Hamarosan már-már az nagyobb erőfeszítéssé válik, hogy ne mutassa ki, mennyire kínlódik, ahogy Damiennel igyekszik tartani a tempót nem túl sok sikerrel.
-
Ha jól bemelegítettetek, nem lesz vészes - mondja Mina, bár az ő hangjából mintha kiszűrődne a kínlódás, és tűnjön bármilyen gonosznak ettől, azért jólesik. Elvégre nem egyedül szenved! Más is küzd a feladás ellen! -
Picit égnek a karjaim, az igaz... Lia, nem valami lépcsőkről beszéltél te? - És a feladás mégis elsöprő győzelmet arat.
-
DEH... - ereszti ki hirtelen az összes tüdejébe rekedt levegőt. -
Phew... - liheg egy keveset ezúttal már leengedett karokkal, amiknek ottlétét már nem is igazán érzi. Mintha elpárologtak volna az éterben. -
Lépcsőznél ennyi megpróbáltatás után? - pillant Mina felé már nyíltabb szenvedéssel ábrázatán. Így is többet mozgott ma, mint életében valaha valószínűleg fog, szóval ez neki már egy borzasztóan nagy lépés volt. Többet nem kívánja megtenni.
-
Az mást mozgat meg! A lábakat, meg... khm... szóval a karod pihenhet akkor. Azt csak így... lendíted magad mellett- vált katonás menetelésbe, mintha ez bemutatná a lépcsőn történő fel-lerohanás folyamatát, viszont az tagadhatatlan, hogy a lelkesedése töretlen. Adhatna egy kicsit belőle...
-
Az lehet, hogy a kezeimet elhagyhatom, de bicikliztünk is előtte! - próbálja megemelni a kezét figyelmeztető jelleggel, de semmi erő nem maradt már bennük. Mintha teljesen megsemmisültek volna az előbbiek hatására.
-
Ne olyan sietve... - tartja őket fel Damien, átvéve tőle a fekete súlyokat, amiket készséggel és egy hálás biccentéssel ejt a tenyerébe, rögtön megkönnyebbülten támaszkodva meg követezőnek a térdein. Előrehajolva várja, hogy izmai tortúrától fájdalmas sikolyai csillapodjanak kissé, ám kétkedik, hogy ez egyhamar bekövetezik.
-
Lehetnél személyi edző is - igyekszik valami dicséretfélét kipréselni magából, amiben általában nem szokott sok sikere lenni. Ki is vált Damienből egy meglepett szemöldökemelést, de az ezt követő mosolya biztosítja, hogy jónéven vette a gesztust.
-
Köszi... Ha nem lett eleged a helyből, vagy az egészből, akkor visszatérhetünk rá máskor is - mondja mosolyogva, ami az eddigi edzőtermes kalandjaik során nemigen fordult elő. Talán túlságosan koncentrált a teljesítményére idáig.
-
Gyerünk emberek, nincs itt az ideje a lazsálásnak! - harsan egy kifejezetten ismerős hang, amitől egész gerincén végigfut a halálos hideg. -
Gyerünk, gyerünk, gyúrd azt a popót, égjen a zsír! - szól valaki másnak, amitől leveri őt az izzadtság. Nagyon is jól tudja, ki ez a hangos és kifejezetten feltűnő alak, oda se kell néznie. Nem mintha merne. -
Adj neki még egyet! - biztat egy újabb eddzőt, és csak a bizonyosság miatt néz a feléjük gyorsan közeledő hangzavarra.
Yrsil az. Méghozzá a szokásosan túltolt megjelenésével, mintha mindenáron magáénak akarná a figyelmet, őt pedig messze elriasztja.
-
Ne haragudj, Damien, de úgy érzem, másik helyet kell találnunk - szól még, először Damien mögött találva ideiglenes búvóhelyet, keresve a terem másik kijáratát, amerre elmenekülhet ez elől az anomália elől.
-
Még egyet! És még egyet! MÉG EGY UTOLSÓT! - üvölt tovább Yrsil, és bár nem neki szánja, attól még terrorizálva érzi magát. -
Alicia Zharis! - csattan ostorként a neve, és ez mint a jelzőpisztoly a versenyfutóknál, úgy indítja meg egy kerülőút felé. Soha nem érezte magát ennyire gyorsnak, és bár ravasznak sose lesz kellően az, legalább ezzel a sebességgel még talán élve kijut ebből a földi pokolból.
-
Ideje neked is nekilátnod, kisasszony - hallja még, de rá sem hederit: csak fut, mert kedves az élete. -
Azt mondtam, hogy kezdünk - folytatja Yrsil úgy, mintha őt érdekelné, de hohó, közel már az ajtó, szinte ujjai között érzi a kilincset, azt a langyos fémet, izzadt tenyerek fogdosásától enyhén nedves fémet, ami alapvetően undort váltana ki belőle, most mégis megváltásnak tűnik.
Aztán minden elveszik.
Csak egy másodperc kell, hogy minden egyes tagjára fehér haj tekeredjen, és lerántsák őt a pokol egy lejjebbi területére: a megalázás szintjére. Komolyan, ennél égőbbet átélhet valaki? Nem is, ennél gusztustalanabbat? Mert éti ő, hogy rengeteget törődik a megjelenésével, rengeteg tisztálkodószere és hajápolási krémje van otthon - hát a saját dolgait képtelen elrakni miatta a fürdőszobában -, de egy edzőteremben vannak izzadt alakokkal maguk körül! Vajon másokat is emelget ilyen formában? Brrr, inkább nem is gondol erre, csak még rosszabbul fogja érezni magát!
-
PERVERZ! ERESSZ EL! - rángatózik a fogságában, teljesen új erőre kapva. -
Nem egy hülye hentaiban vagyunk! - hívja fel a figyelmet erre a tényezőre, de valószínűleg megint süket fülekre fog találni.
Határozottan rossz döntés volt ez a nap, most már látja, és mikor mmeglátja a barátságos öklözést Yrsil és Damien között, csak még mélyebbre süllyed a saját fortyogásában.
Csodás.
-
Milyen igaz! - helyesel Yrsil nagy bólogatva. -
Ez egy edzőterem. Ahol edzeni szokás - tekeredik rá hajával Damienre is, óvatosan megemelve őt is a földről. Ez az egész egyre bizarrabb. Valaki esetleg megcsípné őt, hátha kiderül, ez egy rossz álom? -
Sosincs olyan, hogy túl sok edzés, igazam van Mina? - villogtatja sokakon pozitívan ható mosolyát, belőle azonban már csak hosszú szemforgatást vált ki.
Haza akar menni.
-
Hát öhmm... ami azt illeti, mi már eléggé.. elfáradtunk... - próbálkozik Mina, de ha általában a saját határozott fellépése nem szokott javítani a helyzeten, Mina bizonytalansága még annyira se fog.
Elvesztek. Elbuktak. Itt a vég mindhármójuk számára.
-
Fáradtság? - nevet hangosan, megkörnyékezve közben Minát is a hajával. -
Csak a fájdalom jelzi az eredményt - akaszt le két shakert, átnyújva őket edzőtársainak, Minának és Damiennek.
-
...a pokemonjaidat is így terrorizálod? - szúrja közbe talán kicsit passzív-agresszívan, de másképp aligha képes viselkedni, mikor megalázva érzi magát ettől a fogadtatástól.
-
Terrorizálni csak ezeket terrorizálom itt, ni - feszíti be bicepszét, ami egy még hosszabb és még látványosabb szemforgatást vált ki belőle, és csak a hangos pattanó-csattanó hangra rezzen össze riadtan, keresve annak a forrását, de a teremben lévő alapzaj miatt nehezére esik megtalálni. Végül is a veszély már úgyis itt van, így ha véletlenül leütnék őt valamivel, még akkor is hálás lenne érte, ha kórházba kerülne miatta.
-
Most pedig ideje, hogy rendesen nekiálljunk gyúrni. Feszüljenek azok az izmok, csorogjon a veríték! - tárta szét a karját lelkesen, újabb két shakert véve el a tölténymellényre emlékeztető övéről, és míg egyikből húz egy nagyot, a másikat felé nyújtja. -
Ma addig edzünk amíg ki nem terülünk, ideje ledolgozni a feles kalóriákat! - kiabál jókedvűen, egyre inkább egy hangos kocsmában érezve magát.
Ideje engedetlennek lenni.