Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Kedd Okt. 01, 2024 6:26 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Zivriahan Vas. Szept. 29, 2024 8:18 pm

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Ostara Kedd Aug. 20, 2024 6:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Ostara Hétf. Aug. 19, 2024 8:18 pm

» Kyrien Von Nachtraben
by Erlendr von Nordenburg Csüt. Aug. 15, 2024 1:52 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Azonnali] - Mechanische Kasten

3 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Azonnali] - Mechanische Kasten Empty [Azonnali] - Mechanische Kasten Csüt. Ápr. 18, 2024 9:08 pm

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Mechanical Box

Bizony előfordulhat, hogy az ember, vagy tünde, vagy démon, vagy nefilim, vagy vámpír, Veronián sétálgatván holttestekbe botlik. Nem gyakori látvány, de megesik. Ahogyan most is megesett. Nem egy oszladozó, férgektől hemzsegő, s nem is egy magától lábra kelt holttesttel találkozik karakteretek, hanem egy relatíve frissel. Talán a napokban hunyhatott el a szerencsétlen. Isten nyugosztalja. De nem ez a lényeg, hanem a dobozka, amely az ölében hever. Első ránézésre is egy különös, fogaskerekekkel és szelepekkel ellátott dobozka volt az, második ránézésre pedig egy számlap is volt a tetején, csupa nullással.
Amikor azonban a karakter megérinti a különös szerkezetet (mert miért ne érintené meg?), az búgni, kattogni és zörögni kezd, mígnem a lapkák megváltoznak, s egy számot írnak ki, valahol 1 és 10.000 között. Ez a szám minden nappal egyel kevesebb lesz. Ha pedig lejár... nos... Ezt legyen a ti dolgotok megírni.

Hangulatzene
(VG Lucas - Time's running out)

Nem Canon:

Jutalom: 150 TP
Határidő: 2024. 05. 02. (csütörtök)

2[Azonnali] - Mechanische Kasten Empty Re: [Azonnali] - Mechanische Kasten Hétf. Május 06, 2024 10:49 pm

Wilhelmina von Nachtraben

Vámpírmágus
Vámpírmágus

Nevetünk

Miután bezárja Sebastian szobájának ajtaját, a kényszerített mosoly remegő szájszélekkel tűnik el az arcáról. Nehézkesen vesz levegőt, és reszketve engedi azt ki, a könnyek pedig egyből megtalálják útjukat lefelé az arcán.
Azt mondta neki, aludjon nyugodtan. Simogatásával rejtett, majdhogynem, mondhatni, hazudott, hisz nem árulta el rémes aggodalmát…
Nem tudja visszafogni szipogását, amint Damien szobája felé halad. Most komolyan fel akarja ébreszteni? – jut eszébe, hisz a férfi nem ezt érdemli, hagynia kellene békén, éjszaka van, és ő mostanság már ilyenkor alszik mindig… De valamiért mégis idesétált, mintha csak várta volna, hogy az ajtó szinte sorsszerűen kinyíljon és egy hálóinges Damien álmosan, de készségesen kisétáljon rajta.
- Mi történt? – kérdi a sötételf kissé érces, ám tettrekész hangon, Mina pedig szégyenében inkább eltakarja az egész arcát.
- Nem tudom… nem tudom biztosra… nem tudok semmit – Elkeseredésében elvékonyodik az arca. Hirtelen két kezet érez a felkarján, ahogy Damien megnyugtató közelségével körbezárja remegő lényét.
- Hé… semmi baj. Megoldjuk. Ahogy mindent. Rendben?
Bólogat és nagy nehezen előkényszeríti a szavakat magából, küzdve kételyei és rettegése ellen, hogy valami szörnyűt tett. Közben karon fogják és a folyosókon haladnak vele. Torkát szorongatja a kényszer, hogy csendben legyen, halkan, hisz mindenki alszik.
Idővel rájön: Damien a rózsakert felé halad vele. Hálás. Ott jó lenni, ott nem is zavar senkit…
A hűs esti levegő: megkönnyebbülés. Mélyet szív belőle. Igaz, hogy nemrég volt kint benne, ám akkor a séta vége felé már szinte kapkodta azt, és erőnek erejével próbálta mindezt elrejteni Sebi elől.
Miért nem hagyják a felnőttek, hogy a gyermekek tudják, mitől félnek?
Mert… mert… nem tudná mivel vigasztalni. Most nem. Olyannal nem, amiben teljesen biztos.

Köd a szemei előtt. A kényelmetlen, szúrós, szégyenteljes, rejteni való könnyek. Régóta azt hitte, hogy tudja irányítani őket, azaz visszafogni, de nem.
Bár halkra fogta a hangját, azonban amikor észreveszi, hogy az egyik rózsabokor tövében egy alak üldögél, hirtelen elhallgat Nem kell sokat találgatnia, ki az: a vékony, hosszúfülű tünde nem más, mint Alicia Zharis, kastélyuk vendége. Kérdőn tárja szét a karját, minden bizonnyal érdeklődve, Mina és Damien igényli-e a közelségét.
Mina diszkréten egy rózsabokor felé fordul, eltakart oldalán lévő kezével megtörli az arcát, hogy ne látszódjon nedvesnek, ha már így észrevették őket.
- Mi lenne, ha például felkeresnénk valakit, aki ért az ilyen szerkezetekhez? Biztos vannak szakér... oh. - halkul el Damien hangja, ahogy észreveszi: van, aki látja, hallja őket.
Mina kissé megemeli a kezét üdvözlésképp, ahogy udvarias mosollyal mozdul közelebb.
- Szép hajnalt, Alicia - szól egy mosollyal, amelyet sikerült felépítenie, voltaképp ragyogó arccal, talán csak a szeme gyűrődésein látszik már, hogy nem volt mindig rózsás a kedve. Lépteit kissé közelebb intézi, tekintete akaratlanul is a nő kezében tartott könyvre vetül, annak betűit próbálván dekódolni.
- Nektek is - biccent egyet válaszul, kissé gyanakvón fürkészve a párost. - Minden rendben? Nem emlékszem, hogy ilyen korai séta a szokásaitok között lenne. Dennis mondott valamit? - találgat rögtön, megvonva a szemöldökét.
Mina behunyja a szemét, ahogy nagy levegőt vesz.
Damien szólal meg, óvatosan. - Valóban nem szokványos, nos, találtunk egy érdekes... tárgyat, pontosabban Mina talált.
- Elrontottam. Sajnálom. Annyira sajnálom.
Mina összeszorítja a szemeit, és jobb kezével megérintve a homlokát takarja el az arcát. Lassan könnyek kezdenek szivárogni az ujjak alól.
Damien finoman átfogja a vállát.
- Hisz mondtam, hogy szerintem... - Nagy levegőt vesz. - Wilhelmina úgy véli, hogy a tárgy... veszélyesebb, mint amennyire szerintem az. Amennyiben nem bánja - fordul finoman szembe vele -, meg is mutathatjuk, hátha többen már többre megyünk azzal kapcsolatban, mi is lehet ez. Mina lassan megcsóválja a fejét, majd új mély levegőt véve elkezdi előszedni ruhája bugyrából a szerkezetet... de Damien megállítja. - Ne itt!... Bocsánat. Úgy vélem, talán kevésbé nyílt helyen kellene megvizsgálnunk. Esetleg a könyvtárban?
Alicia, aki eddig csak enyhén felvont szemöldökkel hallgatta őket, megvonja a vállát az ajánlatra.
- Ahogy nektek jobb.
Damien lassan és kimérten meg is indul a helyiség felé, ahol Alicia szintén gyakran tartózkodik, és ilyenkor teljesen üres. Odabent Mina most már ténylegesen előszedi a dobozt. Egy fogaskerekekkel körberakott szerkezet, kényelmesen meg lehet fogni két kézzel.
Mina oda sem néz. Damien óvakodva átveszi a tárgyat, és az egyik oldalán lévő számlapjával Alicia felé mutatja fel. Azon egy tizenhármas szám áll.
Alicia egy ideig összeszűkített szemmel vizsgálja azt, majd még magasabbra emeli szemöldökét.
- Mi ebben olyan fenyegető? - fonja karba a kezeit.
Mina megkísérel koherens mondatokat fogalmazni a könnyein keresztül.
- Kint sétáltunk... Sebastiannal... valaki feküdt a földön, nem is tudom, talán... egy idősebb férfi volt, talán vaami volt a szívével, már nem élt... már... már elintéztük, hogy méltó temetést kapjon, a Gelbblume felévezető úton volt, még majd... írni kell leveleket... mindegy is... Ez volt nála, azt hittem, biztosan vagyontárgyak vannak benne, nem is láttam, hogy van rajta ez a... ez a.. számláló - itt kissé elcsuklik a hangja. - Mikor hazajöttem, egyszer csak kattant egyet, és... előtte tizennégyet mutatott, most tizenhármat... De, mielőtt megérintettem, még nem mutatott semmit. Én csináltam. Ha otthagytam volna, akkor... most... nem tudom, mi történik, de biztos vagyok benne, hogy következő éjfélkor már csak tizenkettőt fog mutatni, és...
Damien kezei megszorítják a vállát ismét, Mina pedig most már elbújik a vállán és próbálja lecsendesíteni hullámzó indulatait, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
- Szerintem bármi is legyen ez, inkább csak valamiféle olcsó trükk, vagy játékszer, esetleg valamiféle mágikus dolog...
- De mi van, ha nem? Mi van, ha valami szörnyű történik? - kérdi a nő halkan, hangja kissé kiüresedett, a kétségbeesés fáradt nihillé halványult benne.
Alicia átveszi a dobozt egy mély sóhaj kíséretében.
- Nos, ha az megnyugtat titeket, nem érzek semmiféle mágikusat ebből – forgatja meg az ujjai közt. - Mágikus fenyegetést így szerintem nem jelent – mondja, ám hangsúlyát nem viszi le. A mondat mintha  befejezetlen lenne. - Esetleg tanulmányozhatom kicsit közelebbről, természetesen a birtokotoktól távol – teszi végül hozzá.

Mina hirtelen abbahagyja a sírást, most jön rá, hogy eddig eszébe sem jutott, hogy Alicia meglehetősen hozzáértő az ilyen dolgokban.
- Ez... igazán nem akarok elvenni az idődből, de nagyon hálás lennék. Elnézést, csak... kissé megrémisztett, amikor éjfélkor...
- Nem is biztos, hogy időhöz van kötve - nyugtatja Damien mély, halk hangon. - Lehet, hogy valami mechanikus befolyás érte el, hogy váltson. Meglátjuk.
- Ha fogaskerekekből és egyéb darabokból összerakott szerkezet, könnyen meglehet, hogy az elejtése, vagy hát... A test esése miatt váltott számot - bólint Alicia Damien felé. - Az ilyen típusú eszközök ugyanúgy nem megbízhatóak, mint a bizonytalanul és tanulatlanul használt varázslatok. Könnyű elérni egy nem kívánt hatást - Alicia keze megmozdul, ám aztán végül marad úgy, ahogy van. - Bocsánatot sem kell kérned, csak azt mondd, hol vizsgálhatom meg. A te és Sebiék biztonsága még mindig elsődleges -néz Minára.
Ő sietve megtörli a szemeit és kényszeríti magát a gondolkodásra. Egy ideig eltűnik az aggodalom az arcáról, majd újra megjelenik.
- És a te biztonságod? Ha valami baj történik, nem kellene, hogy... esetleg nálad robbanjon fel, vagy ilyesmi.
Damien oldalra fordítva a fejét keresi a megoldást.
- Talán egy ketyerékhez jobban értő valakitől kellene megérdeklődnünk. Hellenburgban biztosan számos mesterember él. Viszont akkor, felteszem, te sem találkoztál még hasonló szerkezettel...- néz Aliciára.
- Valóban nem - nyugtázza Alicia, megrázva a fejét. - A mágikus tárgyak kicsit más terület. Dolgok összerakása és szétszedése csak addig tartozik a készségeim közé, amíg, nos... Csontokról van szó - néz le a dobozra újra. - Viszont ha el is indulnánk most, nem biztos, hogy időben találnánk valakit. Feltéve, ha éjszakánként tényleg eggyel csökken a szám és tényleg valaminek a visszaszámlálását jelöli.
Mina szaggatott légzéséből nyilvánvaló, hogy Alicia szavai nem nyugtatták meg. - És mi van, ha a számláló lejár, majd a doboz kinyílik és egy bolond bohóc ugrik elő belőle? - tárja szét a karját Damien, keresve Mina tekintetét, de csak a kézhátával találkozik, a nő ugyanis eltakarta a szemét ismét.
- Come on... a bácsi egyáltalán nem úgy tűnt, mint aki el akarja pusztítani a világot.
- Lehet, hogy ő sem tudta, mi ez. Lehet, hogy rákényszerítették, hogy nála legyen. Vagy csak találta. És egyébként is, a látszat gyakran csal - érvel Mina.
- Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen kicsi eszköz képes legyen bárminemű jelentős pusztítást végezni - tárja szét Alicia a kezeit. Persze. Nyilvánvaló, hogy nem gondolják akkora fenyegetésnek. Ettől tartott. Hogy bolondnak tartják, nem hisznek neki… - Mint mondtam, mágiát nem érzek belőle, ami szerintem jócskán lejjebb visz a veszélyességéből – emeli állához a kezét a nekromanta. - Azt sem igazán érteném, miért kényszerítették volna másra, hacsak nem azt hitték, hogy elátkozott. …De az is lehet, hogy csak egy határidős üzenet van benne - próbálja visszaterelni derűlátó irányba a történetet, minden bizonnyal látva, hogy Mina az összeomlás szélén egyensúlyoz.
- Határidős üzenet... érdekes - Damien az állához érinti a kezét, de a kimerültség és aggodalom inkább tükröződik az arcán, mint érdeklődés. Talán kivehető a tekintetéből, hogy ilyenkor többségében aludni szokott azért. - Akármi is ez, nem lehet olyasmi, amit ilyen képzett mágusok ne oldanának meg. Vagy... valaki, aki jobban ért hozzá. Ha a következő éjfélkor megint vált a számláló, már tudjuk, milyen gyakran teszi. Addig kereshetünk mesterembert, aki talán kinyitja nekünk. Ha ez sem jön össze... akkor biztos helyre elrejtjük.
- És ha ez sem...
- A tizenhárom nagy szám, Mina. Most, egyelőre, Sebastiannak holnap egy kipihent anyukára lesz szüksége. A többit bízd rám. Rendben?
Mina mély levegőt vesz. Lassan bólint a kezei mögött.
- Bocsássatok meg... és... köszönöm- mondja halkan, majd fölkel, kicsit igazgat a ruháin. - Elnézést, hogy feltartottalak titeket. - azzal fejét kissé a szokásosnál lejjebb tartva elhagyja a szobát. Damien lassan beszív, majd kifúj egy adag levegőt, és pár pillanatra becsukja a szemét.

- Neked is pihenned kéne. – töri meg Alicia halk hangja a beálló csendet.
Kisvártatva bólint párat.
- Fogok - fordítja oldalra a fejét. - De... ezt én is mondhatnám - mosolyodik el halványan. - Arra gondoltam, a legjobb volna talán... megsemmisíteni ezt a valamit. Valahogyan. Valószínűleg sokkal inkább egy értelmetlen kis játék, mint bármi veszélyes, de... valamiért nagyon a lelkére vette.
- Mégiscsak egy holt mellett találta - von vállat a nő. - Kíváncsi lennék, mit rejt, de megértem az elővigyázatosságot. Az elpusztításához viszont nincsenek meg a készségeim – adja vissza a dobozt Damiennek, aki ölébe rejti azt. - Azt akkor inkább rád bíznám.
- Mennyi időbe telne bármit kiderítened róla? Talán tehetünk egy próbát.
Alicia egy ideig elgondolkozva méregeti a tárgyat, majd újra a férfira néz.
- Nehéz megmondani. Ha egy nap alatt nem sikerül semmit csinálnom vele, akkor valószínűleg a következő napon se leszek okosabb, hiába ülnék fölötte.
- Talán egy nap belefér. Ha valóban tudnál rá szánni az idődből. Cserébe megválaszthatod az összes jövő heti fogást... - Ez úgy hangzott, mintha Mina mondta volna. -... vagy rendelhetek egy polcnyi könyvet Hellenburgból. Amit kívánsz.
- Megválaszthatom a fogást, mert én fogom főzni? Ebben az esetben sok-sok szenet fogunk enni – Damien halkan felnevet a szurkálódásra. - Nincsenek különösebben kívánságaim, de amit tudok, megteszek.
- Nem szükséges főznöd. Kaphatsz egy listát, és rámutatsz arra, amelyik vonzó. Vagy kitalálsz valamit, ami az.
Persze Alicia nem nemesi udvarban nőtt fel. Valószínűleg nemhogy ilyen igényei nincsenek, hanem ötletei sem lennének a magvakkal, körettel, zöldségekkel és különféle húsfélékkel variált fogásokhoz. - De értem. Nos, minden percért, amit erre szánsz, hálás leszek. És a legboldogabb, ha kiderül, hogy tényleg csak valami badarság az egész. De azért legalább védőfelszerelésben tedd, hátha az arcodba robban valami.

Damien halkan felnevet.  
- Nem szükséges főznöd. Kaphatsz egy listát, és rámutatsz arra, amelyik vonzó. Vagy kitalálsz valamit, ami az. Persze Alicia nem nemesi udvarban nőtt fel. Valószínűleg nemhogy ilyen igényei nincsenek, hanem ötletei sem lennének a magvakkal, körettel, zöldségekkel és különféle húsfélékkel variált fogásokhoz. - De értem. Nos, minden percért, amit erre szánsz, hálás leszek. És a legboldogabb, ha kiderül, hogy tényleg csak valami badarság az egész. De azért legalább védőfelszerelésben tedd, hátha az arcodba robban valami.
– Megegyeztünk.

- Meg… megsemmisítettétek? – kerekednek hatalmasra Mina szemei, ahogy sziklák gördülnek le a szívéről.
Damien röviden bólint egyet.
- Meg. Még a legerősebb fa és fém is tud… törni. És nem történt semmi. Láthatod, egy karcolás sincs rajtunk… Nem robbant az arcunkba semmi, és tudtommal nem hallatszott sehonnan nagy robaj. A világ biztonságban – fűzi össze a kezeit maga előtt.
Te jó ég, ennél még egy kisgyermek is jobban tud hazudni… – gondolja közben.
Ez persze nem fest túl jó képet a kisgyermekekről.
Mindenesetre Mina elképesztően hálás lett, s végre nyugodtan folytatta a napját. Kirobbanóan kedves és érzelmes volt a kisfiával, a szolgálókkal is – még inkább, mint általában. Nevetni kezdett újra és élénk csillogással a szemében tekintett a világra maga körül.
Damien tehát elérte feladatát.
Egy gond maradt – a doboz még mindig érintetlen volt. Valóban megpróbálták elpusztítani – mindenféle eszközzel nekiestek, falnak vágták, tekergették, prcíziós mozdulatokkal, zártörésre alkalmas felszereléssel bontogatták, ám az sehogy nem adta meg magát. Ki tudja, milyen anyagokból készült valójában, vagy milyen mágia védi… ám az tény, hogy most már muszáj vele kezdeni valamit.
Ugyanis, ha véletlenül mégis valamiféle pokolgép lenne, és Minának igaza van, és valami rossz történik – Damien sosem bocsátja meg magának, hogy nem tett meg mindent ennek megelőzése érdekében. Nem beszélve arról, hogy Mina sem bocsátaná meg neki.
 Nincs más hátra. Fel kell keresni szakértőket.
A gelbblumei mesteremberek sajnos szintén nem tudták felbontani a szerkezetet. Kaptak egy kevéske pénzt kompenzációként, amiért Damienék jó pár órájukat elpazarolták arra, hogy végül ne érjenek el semmit, viszont így szegény emberek nem haladtak az általános megrendeléseikkel.
A környező többi falut is meglátogatják, amely idő alatt a napok csak telnek és telnek, a számlapon pedig a szám egyre kisebbet mutat: valóban minden éjféllel egyre közelebb jut a nullához…
Egyelőre még nem fogott szagot, pedig Damien szinte folyamatosan utazgat. Szerencsére a nőt lefoglalják a gyermekek. Damien még azt is elérte, hogy Dennis új projektbe kezdjen, amit valamiért kedve is támadt Minának lelkesen bemutatni, és tanácsokat kérni vele kapcsolatban.
Valószínűleg rég érezte ennyire pocsékul magát amiatt, ahogyan a körülötte levőket manipulálja – ez ugyanis elfogadottnak érződött Seamus Fairbranch személyével kapcsolatban, viszont  jóval kevésbé érződik annak a számára igencsak fontosakkal kapcsolatban…
Értük teszem. Ha nem tettem volna, nem aludna, nem enne és rettegne. Az nem tenne jót sem Dennisnek, sem Sebastiannak, sem senkinek az udvarban…

A napok teltével világossá válik, hogy a kisebb falvak órásmesterei nem fogják tudni megoldani a rejtélyes ereklye titkát.
Nincs más hátra. Egy nagyvárosra van szükség.
Hellenburgra.
Alicia szívesen segít, így csatlakozni kíván Damienhez az úton… amely útról Mina úgy tudja, hivatalos, papíros ügyletek.
Indulás előtt lelkükre köti: ha a hellenburgi piacon járnak, hozzanak valamivásárfiát Sebinek.
Halványan nevetve int búcsút nekik, ahogy Damien és Alicia elhagyják a birtokot a fogaton.

Damien kifújja a levegőt.
- Nagyon remélem, tényleg csak egy buta játékszer…
Az elmúlt órák alatt már őrá is ragadt kissé az irracionális félelemből, de inkább kimerült. Nem gyakran titkol bármit Mina elől.
- Nos, én is, bár már annyi frusztrációt okozott, hogy nem tudom, mit gondoljak – morogja Alicia. - Elképzelésem sincs, mégis hogy lett ez összerakva, hogy ne lehessen sehogyan sem szétszedni – húzza a száját. - A fogattal még odaérünk szerinted?
- Hellenburgba?- húzza fel szemöldökét, mely enyhén aggódó ráncot vet homlokán. - Oda. Kérdés, hogy a hozzáértő valakit megtaláljuk-e és talál -e ő valamit.
- Hát, veszteni nem veszítünk semmit – sóhajt Alicia, s Damien utána hagyja is elterjedni a csendet, mely fojtogató, ám alternatívát nem lát rá. Némileg bánja, hogy magával rángatta a nőt erre az útra, viszont voltaképpen annyira nem is ő győzte meg, a saját szándékából jött.
Igyekszik a vadászatkor, vándorláskor tanult módokon megnyugtatni a szervezetét és pihenni, amíg oda nem érnek. Mostanság nem megy olyan jól neki. Ügyel a légzésére és gondolatait olyan üresen tartja, amennyire csak megy – ha valami mégis közéjük férkőzik, inkább hagyja neki, hátha ugyanolyan lendülettel távozik is majd.

Hellenburg hatalmas városában a piacteret célozzák be elsőre, s gyűjtenek be információkat arról, hol találhatóan igazán jó, hozzáértő órásmesterek, olyanok, akik különféle ketyeréket raknak össze és szednek szét.
Öt híres-neves mestert említenek a kofák, járókelők. Az információért cserébe – hiszen főleg kofáktól, eladóktól származnak azok – Damien szükségét érzi, hogy vegyen is tőlük valamit, ha már idejüket rabolta – így az érdeklődő körút végére jó pár kiflivel, retekkel, paprikával és szilvalekváros süteménnyel felpakolva tér vissza a fogathoz.
Végül is, a vásárfia akkor talán meg is van…
Most már csak meg kell keresni ezeket az illetőket.
A tanácsadók elmondása alapján legfeljebb a környéket tudják belőni, emellett nem helyiek, így a megfogalmazások olykor inkább tévútra vezetik őket, mint a kellő helyre. Még pár sor kérdezősködés a járókelőktől – Damien magára vállalja ezt a feladatot –, és végül fellelik az először említett órásmester cégérét egy nyüzsgő könyvpiac sarkában.
A pödrött bajszú, elegáns úriember, aki ajtót nyit, úgy fest színes, remekbe szabott, legalább egy fél falu árát érő öltözékével, mintha egy szalonba készülne. Amilyen lelkesen és készségesen fogadja őket, úgy elkomorodik, amikor először rátekint a ketyerére.
- Mi ez az ócska játékszer? Nincs ebben semmi, talán valamiféle elavult dísztárgy, hát mégis hol találták? Nem gondolják, hogy ezzel fecséreljék a drága időmet? – gesztikulál, némely hangnál rángatóznak a kezei, s ahogy a szavakat mondja, kicsit olyan, mintha a nyelve alá tapadt volna egy jó adag szalvéta.
Mindenesetre nem tűnik készségesnek megvizsgálni a tárgyat, így hamar továbbállnak.
A második név egy hölgyé – Ludmilla Braun, az ő műhelye Hellenburg déli részén egy csinos kis park mellett található. Bő nadrágban nyit ajtót, és legalább két percen át vizsgálgatja, forgatja, tapogatja a dobozt, mielőtt szemöldöke szomorú ívbe fordulna, és sűrű, kissé nyávogó hangú bocsánatkérések közepette közölné, hogy képtelen rájönni, hogy lehetne kinyitni a tárgyat, vagy az mire való.
– De kifejezetten szép! Talán egy kis komód tetejére, vagy az étkezőasztalra, vagy…- kapkodja a levegőt, ahogy állához teszi a kezét -… vagy valamiféle könyvtárhelyiségbe el lehetne helyezni, nagyon csinosan mutatna!
Damien igyekszik udvariasan megköszönni segítségét, majd távoznak.
A következő név egy középen elválasztott hajú, fiatal suhanc szűkös kis boltjához viszi őket, aki elsőre egy ragadozómadár sebességével veti rá magát a dobozra – csak, hogy percek múltán ő is rájöjjön: nem tud vele kezdeni semmit, mert bármivel próbálkozik, az objektum egyszerűen nem reagál.
– Hát nagyon sajnálom… kifejezetten érdekes kis cucc… de talán valami színpadi kellék volt, igen, az lehetett. Lehet, hogy csak lemerült benne valami. Nem rezeg benne semmi, fogaskerekekből van benne sok, az biztos, de hogy miért…- Elmélyülten beletúr a hajába. – Az egyetlen dolog, amit csinál, hogy forog a számlap, ahhoz meg nem kellene ennyi fogaskerék… hmm… – elmélkedik enyhe orrhangon, mire Damien finoman visszakéri a dobozt és inkább továbbáll.
A fiú, Damien esküdni merne, úgy tűnik, sajnálja, hogy nem maradhat a doboz a birtokában…
A negyedik név egy középkorú férfit rejt, kinek – mint kiderül – testvéreivel közösen működtetett órás-, asztalos- és szabászműhelye eddig az egyik legnagystílűbb, amit láttak. Több helyiség nyílik egymásba, van gyönyörködnivaló a szemnek – díszes székek, aszalok, éjjeli- és ruhásszekrények, szövetek minden mennyiségben, és persze fölöslegesen csicsás órák – ők is a nemesi réteget célozzák. Minden bizonnyal Damien is lelkesebben vizsgálódna, ha nem volna teljesen fásult a sorozatos kudarcok miatt.
Ez a férfi viszont említ még egy nevet.
– Adolfus bácsi!... Ő tudni fogja, mit kell ezzel csinálni. Olyan furcsa dolgokat szokott összerakni, meg képzeljék el, a múltkor az egyik régi harcmezőn járt, és talált ott egy…
– Adolfus bácsi? - szakítja félbe Damien.
– Ah, igen. Adolfus Eik, a piac nyugati felétől két utcányira van az üzlete. Ott is lakik. Kissé nagy a beszéde az öregnek, de néha csak bökjék oldalba, és jó lesz! Keressék a vörös pávakakas szimbólumát, az a cégére, de ha bárkinek mondják, hogy Adolfus bácsi, rögtön tudják, ki az!
– Igazán köszönjük.
– Nincs mit! Sajnálom, hogy többet nem tehetek – tárja szét a karját a férfi, szintén valamiféle éhséggel a szemében – bizonyára a pénz iránt.

Szerencsére a vörös pávakakast hamarabb kiszúrják még bent a fogatban ülve, minthogy annyit keringjenek a környéken, hogy kényszerét érezzék utánakérdezni Adolfus bácsinak. Damiennek egy hónapra elege lett a kérdezősködésből.
Adolfus bácsi egy borzas, ősz hajú, valóban idős figura, valószínűleg az előző század divatjába öltözve. És valószínűleg aktuális ruhái ténylegesen abból a századból származnak. Tapssal fogadja őket, és csillogó szemekkel kapja ki Damien kezéből a dobozt – akit ez már egyáltalán nem lep meg.
– Hohóóó! Igen! Csodaszép szerkezet. Gyönyörű. Na de mi lehet a titkod? Hmm… hmmmm… No jó, kedveskéim, adjanak nekem… adjanak nekem még három órácskát! Addig megnyitom az aranyoskát, higgyék el nekem.
Damien az ablak irányába néz, ahonnan egy kevés fény szüremlik még be. A nap már így is jócskán súrolja a horizontot…
– Attól tartok, nincs többünk két óránál.
Vizsgálja a bácsi szemeit, hogy szükséges-e több magyarázat. Enyhe irritációt lát végigvonaglani az arcán, majd az öreg a levegőbe kapja a mutatóujját.
 – Egyet se féljenek! Megteszem, amit tudok! Amit pedig én tudok, az, háhá… nem kevés. Bizony. Két óra, így legyen. Itt fogom várni magukat, ebben a szent épületben, sehol máshol!
Damien kétkedő sóhajjal fordul ki az ajtón. Egy próbát még talán megért. Egyebet nem tudnak kipróbálni, ezek voltak Hellenburg híres-hírhedt órásmesterei, egyik furább, mint a másik, de Karolusburgba biztosan nem fog ellátogatni ezen az éjszakán. Mást nem tehet tehát.

Kipihenendő a fáradalmakat egy közeli fogadót látogatnak meg, ahol némi sültet rendelnek egy kis itallal.
- Hát ez jó kis hellenburgi kirándulás lett - sóhajt fel Damien, miután visszasétált a pulttól.
- Ne is mondd – dől hátra Alicia. - Egyik-másik megérdemelte volna, hogy rájuk küldjem a hullá... -mokat. Kár, hogy távol voltunk a folyótól - javítja ki magát, mire Damien halkan felnevet.
– Szép – mondja elismerően.
Ha jól láttam, most éjfélkor jár le a számláló - mondja ki Alicia az egyértelműt halkan.
- Így van. És utána nevethetünk egy nagyot, mert nem történik semmi - fonja össze az ujjait Damien és pislog a pult felé. - Már elég jól fog jönni egy kiadós étel...
- Remélem, hogy jó lesz, mégiscsak előfordulhat, hogy ez az utolsó vacsoránk – jegyzi meg Alicia teljesen semleges hangon, összefonva az ujjait.
Damien oldalra pillant, hogy vajon ez egy újabb vicc-e. Alicia arcáról nem tudja megállapítani, próbálja fixírozni a szemeit, hátha kiderül a válasz. Kisvártatva Alicia visszanéz rá, várakozón, majd pár pillanatnyi csne dután vállat von és széttárja karjait.
- Most mi az? Semmi sincs kizárva, amennyire nem tudunk semmit arról a vacakról.
Damienből kínos nevetés szakad fel.
Alicia nem viccel.
- Akkor... Éjfél előtt valamivel visszanézhetünk. De éjfélkor... Ha ez a bácsi sem talált semmit... Akkor talán eltávolíthatnánk magunktól. Elássuk a határban - von vállat.
- Vaaagy csak megvárjuk, hogy a városra robbanjon - néz vissza a nő a pult irányába. - Meg kihasználhatjuk az időt, hogy elszaladjunk egy templomba és gyónjunk még egy utolsót. Ó, várj, Délen vagyunk.
Értetlenül vizsgálja Alicia arcát. Aztán újból maga elé néz. Majd újból rá.
- Ha teljes őrültségnek tartod.... Megértem. Főleg azért csináltam az egészet, mert Mina valamiért a fejébe vette, hogy baj lesz, és neki... Nyugalomra van szüksége. A lényeg, ha elveszlek ezzel a feladataidtól.... Térj vissza nyugodtan. Hamarosan én is érkezem, minden bizonnyal.
Nem tudja elűzni az enyhe bizonytalanságot a hangjából. Őrjítő. Hisz úgyse történik semmi... Igaz?
A nekromanta értetlenül néz vissza rá.
- Ezt most úgy mondod, mintha lennének feladataim és kötelességeim Otthonom sincs, Damien, nemhogy teendőim. Vallásosnak is nehezen mondom magam, miután... Történt, ami történt - fordítja még inkább felé az arcát.
Damien elnézéskérően elmosolyodik.
- Úgy értem, ha úgy gondolod, mással szeretnél foglalkozni, ami kevéssé... Bolondság. És, már mondtam... Mondtuk... A kastélyt... Tekinteted az otthonának – halkul el kissé.
A nő behunyja szemét és mély levegőt vesz.
- Te is aggódsz ezért, így nem fogom azt mondani, hogy ez az egész badarság. Ahogyan mondtad korábban, legfeljebb nevetünk rajta egyet - Egy halvány mosoly jelenik meg a beesett arcon. - De tudod, gondolkodtam rajta az úton, és úgy hiszem, hogy amit tudtunk, mi megtettünk. Aggódni innentől felesleges, hiszen ezen a ponton már nem tőlünk függ, mi fog történni, persze nyilván ezt könnyebb mondani, mint tenni.
Némi nyugalom ül ki a férfi arcára.
- Tudod, azt hittem, hogy... Sokkal hamarabb kilépsz ebből az egészből. Vagy bele sem kezdesz. De .. köszönöm, hogy itt vagy. Aztán... Igen. Nevetünk egy jót és visszamegyünk és elfelejtjük az egészet.
- Ez a legkevesebb, amit tehetek - von vállat Alicia, aztán közelebb hajol. - De attól még elmondhatod a legféltettebb titkaidat, amiket bánnál, hogy nem mondtad ki, ha esetleg mégis eljönne a vég - csap le hirtelen a semmiből, egy huncut mosollyal a szája sarkában.
I’ll be damned.
Damien felnevet, kissé félrenézve. Erre nem számított. - Hogyne. És aztán a vég nem jön el, természetesen, és életünk végéig nevethetsz rajtam. Vagy... - vállat von. Kissé elönti a pír az arcát.
- Lehet, hogy nevetnék rajtad, de gondolj csak bele, ha tényleg ez a kulcsa, akkor egész Veroniát megmentheted - folytatja a nőszemély. - És engem sem láthatsz gyakran nevetni - teszi hozzá, megvonva a vállát. Egészen gyermekien. És őszintén. És valóban igazat mond… amely bizonyos tényért Damien történetesen nagyon hálás is.
Szélesebbre húzza a mosolyát.
- Ma többet,mint a szokásos. – jegyzi meg ismét elismerően. - Csak nem hasonló indíttatásból?
Kissé fordul egyet a gyomra, ahogy a viccel mintegy elismeri, hogy a szituáció érdemes a viccre. De hát a doboz nem figyeli és hallgatja őket, hogy ezért büntessen... Lassan komédiába elmehet az ötleteivel.
- Állítólag a nevetőráncok szebbek. Be kell pótolnom, ha azt szeretném, hogy egy fokkal szebb állapotban találjanak rám - nyúl a hajához a nő, színpadiasan megigazgatva azt.
- Találjanak rád?
- Vagy a testemre a doboz okozta világvége után, már ha marad belőle bármi is, vagy a templomosok, miután megvádoltak hullaidézéssel.
Az előzőre azt kellett volna felelnie, hogy Alicia így is szépen néz ki, nevetőráncokkal vagy anélkül…
Megcsóválja a fejét és egy kis ideig kezeibe temeti az arcát.
- Értékelem a humort, de... Ilyenre nem fog sor kerülni – mondja kissé komolyabban.
Ezzel minden bizonnyal elrontotta Alicia viccét, de nem fogja megbánni…
A nő hátradől székében, annak támláján nyugtatva kezeit.
- Úgy legyen. De attól még elmondhatsz néhány titkot, biztos, ami biztos alapon – jelenik meg arcán egy újabb mosoly.
Very well.
A pult felé pillant, újra hátradőlve. Úgy látja, már várakozik egy tál a húsételével, csak kell valaki, aki kihozza, és Alicia tálja is kész van talán mellette.
- Tudom, hogy még vettél három süteményt a múltkori audiencia után. - jegyzi meg félmosollyal. - Tudod, igazán nem probléma.
Elégedetten várja, hogy az orvul levadászott áldozat hogy reagál.
Alicia hirtelen fagy meg.
[color=#9966ff] - Nos, öhm, igen, elvettem azokat, amik... Nem voltak aaa... A legszebbek. Mégsem ehetitek meg azt, aminél nem középre került a lekvár [color=undefined]- néz határozottan fölfelé, elkerülve a férfi pillantását.
Hagyja, hogy válla kissé rázkódjon a nevetéstől. Utána mosollyá szelídül arckifejezése ismét.
- Ha tudnád, miféléket ettem, mielőtt még itt éltünk... Aztán finsterwaldi koszt után igazán nem lehet ok panaszra. Na de, ez nem igazán az én titkom volt. Talán, ha kérdezel valamit, ami mindig is érdekelt, egyszerűbben tudok válaszolni - dobja át a labdát.
Alicia egy pillanatra ránéz, majd ismét elveszi tekintetét, ahogy gondolkozik.
- Ez nem hiszem, hogy különösebb titkot rejtene, de sosem értettem igazán, mire fel ez a nagy elfogadás velem szemben. Nem sokszor találkoztunk a grófságotok megszerzése előtt – tekint vissza a férfira. - És azt sem igazán értem, hogy miért nyújtod újra és újra a kezed segítségül. Persze, sötételfek vagyunk mindketten, de nem hiszem, hogy rászolgáltam volna bármilyen jóságra.
Oh well. Ez a kérdés meglepően gyorsan és könnyen érkezett. Végül is ő kérte... Ezúttal Damienen a sor, hogy tekintete bárhová máshová szegeződjön, mint társa arcára.
- Miért kellene rászolgálni? Nem okoztál bántalmat nekünk. A mi történetünk úgy alakult, hogy itt lehetünk, vagyonnal, díszes falak közt, megtehetjük, hogy megválasztjuk, mit eszünk... Alakulhatott volna másképp is. A világ nagy részének sokkal rosszabb. Miért ne osszuk meg legalább egy kis részét?
Közben kihozzák az ételeket, egy futó mosollyal mond köszönetet a hölgynek, aki a tálcákat eléjük helyezi.
Válaszával nem nyűgözte le. Alicia arcán az unottság jobban égeti, mint amikor a nő dühös volt rá.
Ahogy kihozzák ételüket, Alicia föl sem néz a felszolgálóra.
- Damien, ne nézz bolondnak - szólal meg, ahogy az ételüket hozó nő halótávon kívülre kerül. - Az önzetlenségnek is vannak határai, és az én esetemben jobban jártatok volna azzal, ha átadtok a templomosoknak. Még talán jutalmat is kaptatok volna a fejemért - teszi hozzá halkabban. -  Tudatában vagy annak, mennyire kockázatos velem tartózkodni. Ezt a kockázatot nem ellensúlyozhatja sok minden.
Kissé keserűen húzza félmosolyra a száját.
- Szóval én csinálok bolondságot, igaz? Lehet - Szinte nevetnie kellene azon, hogy mennyire szürkének érződik a hangja. A végén még átveszi ezt Aliciától. - Nem először mondják, - bár ebben nem csak jómagam vagyok "hibás", Wilhelmina még gyakrabban esik e "hibába" -, hogy a szívem vezérel az eszem helyett. Talán erről lehet szó.
Titok? Világvége? Miért ennyire könnyű elhinni egy átkozott doboz miatt, hogy valaminek tényleg vége lesz, amikor eljön az éjfél?
Elgondolkozva bámulja az ételét és felteszi a kérdést, hogyan lehetséges, hogy mindig vacsorák és egyéb étkezések közepette kell tárgyalni világmegváltó kérdésekről, amikor ha van valami, ami összehúzza a gyomrot, akkor az ez. De, valószínűleg, enni muszáj, és minél több idő telik el nélküle, annál rosszabb...
- A szíved, mi? – A nő arca elgondolkozóvá válik ismét. - Érdekes, én is a szívemet követtem, mégis a halál lett a jussom - nyúl a villájáért. - Nektek pedig jutott egy grófság, szóval nem minden esetben butaság a szívedet követni, úgy látszik - forgatja a villát ujjai között – mintha csak egy kést forgatna Damien szívében.
- Heh - ennyit felel csak. Éppen eleget beszélt már arról, mennyire nem büszke rá sem ő, sem Mina, hogy hogyan szerezték. De ugyanakkor nem lehet ezzel mit tenni.
- Hmmh. Vajon ha a tüdőd lettem volna abban a pillanatban, amikor megjelentem a birtokotokon, mit hallottam volna a mellettem lévő szívedtől? - kérdi Alicia.
Hogy mi?
Beletelik pár pillanatba, mire felfogja, a képletes kérdés pontosan mire vonatkozott.
Előrenéz, most már se nem rá, sem az ételére, ahogy elmosolyodik kissé. A szeme sarkából azért oldalra pillant. Ki lehet hallani Alicia hangjából, hogy ismét mosolyog. Ennyiszer nem szokott egy nap... Szíve dobogása hirtelen mintha összekapcsolódna a doboz számlapjával, ahogy az egy pillanatra felvillan előtte, aztán az a kép. A régi emléket felidéző arc, a csillogó falak között megjelenő régebbi napok, amikor még Reinfeld apró emberfalujának kicsiny háza volt az otthon.
- Azt hiszem... láthattad volna a scheudorfi kalandot egy pár másodpercben - nevet fel halkan. - Hallani? Valószínűleg azt, amit most - kúszik a szabad keze a mellkasára, bár nem is kellene, hogy odategye, a torkához is tehetné a kezét és akkor is erősen érezné a dobogást. Inkább leteszi a villát egyelőre.
- Dobb-dobb-dobb? - imitálja a hangot Alicia felvonva egyik szemöldökét. - Mit kéne eldobjak? - könyököl az asztalra. - Az a baj, hogy innen nem hallom és így nem is igazán értem. Esetleg hajoljak oda?
A férfi előrehajol kissé, jótékonyan eltakarva arca egy apró százalékát a hajával, bár messze nem eleget.
- Ha szeretnél - jegyzi meg könnyedebben, mint sejtette, hogy képes lesz. Úgy tűnik, az akkori scheudorfi kalandozásuk alatt nem ismerte meg Aliciát eléggé, hisz minden megszólalása meglepi, még akkor is, ha az előzőek sem voltak éppen szokványosak. Talán csak az kell hozzá, hogy ne kelljen nap mint nap az életéért menekülnie valakinek?
Vagy az kell hozzá, hogy a mai nap éppenséggel nagyon is aggódjon az életéért? Az életükért?
- Nocsak – Alicia őszintén meglepettnek tűnik, ahogy Damien mellé pillant. - Ebben az esetben lehet, nem az étel fölött tenném – áll fel, s folyamatosan szemmel tartva őt, közelít. Damien nem visszakozik, hagyja, hogy a fokozatosan közelítő Alicia végül a mellkasához hajoljon, tekintetével ösztönösen követi őt, már-már tehetetlenül, minden erejével igyekezve nyugalmat erőltetni a vonásaira. A szíve a fél perccel ezelőtti sebesség kétszeresével doboghat, legalábbis sok mást nem hall azonkívül, esetleg még a szintén felgyorsult légvételét. Végül nem tudja visszafogni a mosolyt, ami az arcára kúszik. Mi van, ha az az átkozott doboz tényleg felrobban? Mi van, ha vele robban egész Hellenburg? Vagy akár minden? Valószínűleg nem teszi. De ha tenné, akkor bánná, hogy most miket beszélt összevissza? És ha mégsem... akkor... Próbál előrenézni akár csak a holnapi napra, ám egyelőre nem megy. Nem lát semeddig, a jövő nem valamiféle sötét kavarodás, inkább csak nem létezik. Még. És ezt nem igazán bánja jelen pillanatban.
Behunyja a szemét kissé. A jelenléte még mindig ott van, képes továbbvinni egy egyszerű viccet hosszú másodpercekig.
Nem akar belegondolni, ez mit jelent vagy mit nem jelent. Egyelőre csak… jó. Jó így.
Egyszer csak Alicia felegyenesedik.
- Úgy ver a szíved, mintha egy gyerek türelmetlenkedve csapkodná az asztalt – mondja közönyösen. Hűvös szellő az éjszakai tábortűz mellett. Borzongás. - Most ez vagy azt jelenti, hogy borzasztóan éhes vagy, vagy azt, hogy te fogsz előbb felrobbanni Hellenburg szívében - áll föl ismét, hogy visszaüljön az eredeti helyére.
Damien felnevet furcsa, kissé szégyenteljes könnyedséggel.
- Nos... akkor legalább nem kell már a doboz miatt aggódnunk. - kezd el enni, és valahogyan sikerül is leerőltetnie egy falatot.
- Valóban. Érted lehet, jobban kell, mert nem biztos, hogy találunk időben szívmestert – kezd el Alicia is enni, időnként fel-felpillantva Damienre.
Az út sem volt egyszerű, a vacsorát véghezvinni még kevésbé. De nem baj… megérte.

A hozzászólást Wilhelmina von Nachtraben összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Május 06, 2024 10:58 pm-kor.

3[Azonnali] - Mechanische Kasten Empty Re: [Azonnali] - Mechanische Kasten Hétf. Május 06, 2024 10:49 pm

Vámpírmágus
Vámpírmágus

Miután nagy nehezen legyűri a tál étket, ami egyébként jót tenne, kevésbé összeszűkült gyomorral, újra fogatba ülnek s a legutóbbi órásmesterhez sietnek vissza. A nap már lement egy ideje, de azért még van idő...
Szóval nevetni. Itt az idő nevetni.
Az ismerős göndör, ősz fej hamarosan megjelenik az ajtóban, ahogy kopogtatnak. Vendég nincs most nála már, egyébként bezárt volna, de azt mondta, vállalja, hogy kideríti a ketyere titkát... és valóban, mintha a bácsinak szüksége se lenne alvásra, ugyanúgy pörög, mint korábban.
- Oh, jöjjenek csak, jöjjenek, kedveskéim! - nyitja ki az ajtót, kissé erősebben, mint szükséges volna, az kissé méltatlankodva nyikordul meg.
Damien előreengedi Aliciát, aki biccent, majd, mikor mindketten bent vannak, óvatosan bezárja az ajtót, közben a bácsi bejebb tipeg a szűkös, mindenféle, a szétszedettség különböző állapotában lévő órákkal és más szerkezetekkel teli dolgozószobájába.
- Nos? Remélem, nem okozott semmi sérülést a kis doboz - kérdi könnyed hangon, de feszülten.
- Óó, dehogyisnem! - kezdi a bácsi felháborodottan, erre Damien kissé lefagy. - Annyit feszegettem a... akarom mondani, a kis eszközeim, túl élesek, picikét megvágtam velük a kezem, nézze csak! - mutatja méltatlankodva a bal hüvelykujját, amin egy hevenyészetten bekötözött rész látható. - Oh, így nem látjátok a sebet, na várjunk csak... - azzal kezdené leszedni a kötést, de Damien megállítja, mielőtt megtehetné.
- Hagyja csak! Jó helyen van az ott. És... sajnálom. Ha szeretné, megtérítem. De mondja, sikerült kinyitni?
- Hááát, nem akarja ez, hogy kinyissáák... - legyint az idős férfi lassan a levegőbe rejtélyes hangon.
- Nem... akarja? - ráncolja Damien a szemöldökét, ahogy szíve ismét hevesebben kezd dobogni, de ezúttal kellemetlenebb sötét űr társul mellé a gyomrában.
– Hát, nézzék csak meg – szedi elő egy kis fiókból a dobozkát, amin valamivel több karcolás van, mint eddig volt. Úgy fest, mintha nemcsak körömmel, de késsel és egyebekkel is nekiestek volna párszor.
– Próbáltam ezt a számlapot itt, hát... nem mozdult semmit se. Próbáltam a fogaskerekeket, hát tekeregnek, tekeregnek, de le nem jönnek. Forgattam erre, forgattam arra... - s széttárja a karját tehetetlenül. Damien erőt vesz magán, hogy ne söpörjön egy nagyot körbe a karjával a teremben, szerteszét szórva megannyi arany- és rézszínű alkatrészt.
– Hmh – véleményezi Alicia a bácsi „sikereit”. - Végül is, ha kikötjük a lovakat a fogat elől, akkor ellovagolhatunk Hellenburgtól messze, ha mégis bajt jelentene – ajánlja.
– De! - emeli fel mutatóujját a bácsi olyan hirtelenséggel, hogy Damien is majdnem meghátrál - emellett görnyedt teste még inkább ívbe fordul. - Mit se féljenek! Amit nem lehet erővel kinyitni, abba... más módokon bele lehet nézni!
- Más módokon...? - kérdi Damien kétkedően.
[color=#a68b8f] – Így van! Vannak... módok, hogy kiderítsük a doboz szándékát, egyet se féljenek! Továbbsiet egy másik szobába, konyhafélének tűnik.
Alicia felsóhajt:
- Na jó, nekem ehhez kell egy szék – majd le is pakolja a lomokat az egyikből, és helyet foglal rajta. - Attól tartok, nem fogom túlélni fejben azt, amit mond.
Damien megértően billenti meg a fejét oldalra. Neki is kellene egy szék, de attól tart, jelenleg inkább elhajítaná azt, ahelyett, hogy leülne rá, mint ahogy azt Alicia teszi.
Adolfus bácsi több kis szütyővel tér vissza, s fontoskodva egy csodamód nagyrészt szabadon lévő asztal üres felületére helyezi a dobozt.
- Ezek micsodák...? - mutat Damien a szütyőkre, amelyekből fűszernövény-illat szállong, mintha csak húsételhez vagy leveshez, raguhoz készülnének.
[color=#a68b8f] – Ez, kérlek, fiam, kell ahhoz, hogy a doboz megmondja nekünk a szándékát!
- Megmondja. A szándékát. - ismétli nem túl lenyűgözötten.
Az idős ember lelkesen túr bele a szütyőbe és indokolatlan mennyiségű valószínűleg kakukkfüvet szór a doboz fölé, átszellemült, lángoló tekintettel - a szárított fűszerdarabok pedig természetesen azonmód le is hullanak, beterítve csomó tárgyat, a földet, néhány darab pedig a jelenlévők ruhájára és hajába is jut.
– Így van! A szándékát! – ismétli a férfi lelkesen, majd behunyja a szemét, mely gyorsan mozogni kezd a szemhéja alatt, ahogy kezét a doboz fölött tartja. Másik keze közben valahogyan megtalálja a többi szütyőt és azokból is szór a doboz fölé valamiféle szárított növényeket.
- Na jó. Azt hiszem... ezúton sem sikerült kinyitnunk a dobozt. Köszönjük, hogy megpróbálta, most....
– Várjatok!! - emeli fel mutatóujját a bácsi, s olyan hangerővel kiált, hogy a sötételfnek igencsak nehéz nyugton maradnia és emlékeztetnie magát, hogy nem jó dolog őrültek ellen agresszióval fordulni. – Már látom... érzem... ez a doboz... egy lehetőség! Amint lejár az idő, ott lesz a... - Beszívja a levegőt, mintha csak egy gyermekeknek előadott rémtörténet csattanója következne – ...választás!
– Választás, ki legyen a következő uralkodó? – motyogja maga elé Alicia, miután valahogyan túlélte a jelenetet. – Mégis milyen választás ez? – kérdi immár hangosan. – Mert szívesen választom azt, hogy most elviszem a dobozt.
– Egy választás... neked! – mutat rá kimeredt szemekkel Aliciára. - De készen állsz rá? – lebegteti meg hullámzóan a másik kezének ujjait.
- Azt hiszem, ennyi elég volt - mondja Damien sötéten, majd felkapja a dobozt és elindul kifelé.
Alicia hjatalmas sóhajjal áll föl a székből.
– Persze, kész vagyok – hallja még kifelé menet. A bácsi még vihorászik bent valamit és Alicia után szól, de Damien már nem figyel oda. Helyette morcosan nézi a dobozt, amelyet korábban már földhöz, falhoz vágott, kemény szerszámokkal csapkodott és az mégsem adta meg magát.
- Szétverni nem tudtuk. Kinyitni nem tudja senki. Még lehet nagyjából... másfél óránk. - Kifújja a levegőt. - Addig elérjük a városhatárt. Vagy netán keressünk egy temetőt? Fogalma sincs, honnan jött ez az utolsó mondat, maga is meglepődik rajta. Talán ez a sok Aliciával töltött óra megtette hatását.
– Szerintem a városhatár jó lesz – bólint egyet, aztán, mielőtt továbbmennének, Damien meglepetésére a vállára teszi a kezét. – Rendben lesz. Mágiát nem érzékeltem belőle, és ha többfajta ütés hatására sem aktiválódott semmi, nem hiszem, hogy bármi pusztító lenne benne. Akkor már megtapasztaltuk volna
Enyhe csodálkozással néz oldalra, mégis hálával. Összeszorul a gyomra a gondolatra, hogy ennyi eszement rohangálás után a nő még képes reményt csepegtetni belé és kitartani emellett az egész mellett.
- Hogyne. Már... már készülök a nevetésre. - mondja kicsit sem felhőtlen vidámsággal. De hátha hamarosan...

Az éjszaka meglehetősen elnyomó most, ahogyan a fogattal rázkódnak - ismét - céljuk felé.
Végre elérik Hellenburg kapuját.
Az elméje ezt a pillanatot találja alkalmasnak arra, hogy emlékeztesse: Mina váltig azt hiszi, hivatalos ügyben járnak el, és ha mégis történne valami, az utolsó mondatai hozzá voltaképp hazugság lesznek... De ha nem így lenne, ő bolondulna meg úgy, ahogyan most mi.
- Szóval. Tegyük le valahova s nézzük, mi történik? - tárja szét a karját.
– Jobb ötletem nincsen. Aztán biztos távolságból várakozunk. Elhelyezzem én? - nyújtja Alicia a kezét a démoni doboz felé.
Fél pillanatig gondolkozik, mielőtt némán bólintana és átnyújtja a tárgyat.
– Akkor maradj addig - mondja, s sétálni kezd. Damien csak nézi a hűvös fű fölött lépkedő, egyre távolodó alakját. Mintha tehetetlenül kúszna ki valami az ujjai közül.
Damien próbál lassítani a légzésén, és reméli, jól számolta az időt. Ha pont most volna éjfél...
Ám semmi nem történik, amíg Alicia elfelé sétál. Semmi a dobozzal, az nem robban fel, nem szakad fel a föld, semmi ilyesmi. Aztán lehajol, letéve azt a földre és visszaindul.
És épségben visszaér.
– És most várunk.
Damien tesz egy lépést közelebb, majd elnéz Alicia válla fölött a doboz felé. - Mennyi lehet még? Talán egy fertályóra? - néz föl az égre, mintha az bármi iránymutatást adhatna, de nem teszi – már régóta éjsötét van.
Csend. Jobbról, balról, mindenhonnan. Sehol senki, csak a mező a városfalakon túl, az elterülő országút és a távoli erdők. Tücskök hangja és az egyre inkább előmászó éjjeli hűvös pára előszele.
Letelepszik a fűbe, felhúzza a térdeit és átfogja egy kézzel, a doboz felé nézve, de tekintete inkább felfelé irányul az égre.
Alicia is elréved az ég felé, majd követi őt és Damien mellé ül a földön.
Álmosnak tűnik.
– Lassan történhetne már valami – morogja.
- Te is jöhetnél egy titokkal - jegyzi meg a férfi hirtelen, hozzá képest szokatlanul nyíltan és felvezetés nélkül. - Utolsó percek és ilyesmi - ajkai felfelé ívelnek. Már fogalma sincs, hisz-e benne, hogy történni fog valami.
A nő sokáig mérlegeli őt. Damien arra számít, melegebb éghajlatra küldi, legyint, hiszen nyilván türelmetlen már és szívesebben lenne otthon.
Alicia ismét a doboz irányába néz. Végül halkan szólal meg.
– Nekem nem Alicia az igazi nevem, hanem csak... Alice. Alice Stormstone.
Damien meglepetten vonja fel a szemöldökét. Semmi hárítás, rögtön válasz... Ráadásul egy olyan mély titok, mint a nekromanta valódi neve. A nevekre mindenki érzékeny szokott lenni. Súlyos dolgokat rejthetnek, erős emlékek, érzések kötődnek hozzájuk.
Nem érződik sok különbség a két név között, ám biztosan van jelentősége. - Alice... - mondja ki elgondolkozva, használva, elsajátítva kissé az új információt. Vajon mennyire fájó ezt hallania? Forgat-e valamiféle kést a szívében, amikor az új titkot kimondja? - Nos... megértem, ha az inkognitóhoz jól jött egy névváltás is - jegyzi meg, nyitva hagyva a lehetőséget a további magyarázatra, de nem firtatva egyelőre.
– Először azért kellett. Aztán azért használtam, mert nem akartam szégyent hozni a családom nevére. Mostanra meg már... Már nem lenne értelme visszavenni a nevet. Már nem Veronián élnek – folytatja a nő katatón, egyenes hangon, a távolba révedve.
Csend mögé rejtett fájdalom.
Nincsenek megfelelő mondatok, amelyekkel erre feleljen. Bármit tesz, az csak a felszínen ronthat vagy javíthat. Nem tudja megmásítani. Nem tudja meg nem történtté tenni.
- Szép az Alicia. - Üres… kevés… Mintha csak egy rokon mondaná egy gyermek nevéről... – Ezek nem az egyetlen dolog, ami meghatároz - húzza fel kissé a vállát, hogy enyhítse a szavak súlyát. – De akár ezután is megváltoztathatod. Ha az kifejez valamit. És ad valamiféle... Új esélyt. Na nézd meg, kezdek így hangzani, mint az öreg – temeti kezeibe az arcát kínos vigyorral, ahogy eszébe jut a szavak közti hasonlóság.
– De nem elég öregen ahhoz, hogy felhozd a házasodás lehetőségét – kontráz Alicia egy félmosollyal. A… micsodát? – Mondjuk pont nem tartom valószínűnek, hogy ez jelentsen egy új névvel új életszakaszt - néz vissza. – Amennyire megfertőzte a testemet a nekromancia, elég valószínű, hogy meddővé is tett. Enélkül nincs sok értékem, mint feleség.
[color=#66ff00] – Ez... Is egy lehetőség, való igaz - billenti meg a fejét, ahogy ismét érzi felforrósodni az arcát. Miért osztja ezt meg vele? A nők alapvetően nem szeretnek a testi dolgaikról beszélni, akkor sem, ha az szokványosan működik. Emellett azt gondolná, hogy senki sem szeret alapvetően a nekromanciáról beszélni… és arról, hogy az hogyan rontotta el őt.
Mégis megtisztelő, hogy pont őelőtte hajlandó megnyílni erről…
Kissé zavartan, elgondolkodva néz fel Aliciára.
– Az ilyen hatásait nem ismertem. ...Sajnálom – teszi hozzá kis idő múltán, remélve, ez helyes megnyilvánulás.
Keres az emlékei közt, miket hallott, olvasott a holtmágusok mágiájáról és annak áldozatáról, ám nem sok ilyen információja van.
- Hát, én hoztam a saját fejemre ezt - sóhajt fel Alicia, mozgolódva ültő helyében, kissé, mintha el akarna bújni. – Emiatt nem tudok elhízni sem. Ha valamennyi súlyt fel tudnék szedni, talán lehetne utódom, de ha sikerülne is, nem tudom, ez milyen hatással lenne a csecsemőn. Talán jobb is. De legalább neked lehet gyereked, a grófságon elég jó helye is lenne. Sebastiannal is biztos sokat játszana, ha a következő pár évben lépsz - mosolyog rá fáradtan, Damien pedig nagy nehezen nyel egyet.
Gyereke? Neki? Valóban erről beszélnek, itt, most, éjjel Hellenburg határában? Kezd elmosódni a határ a valóság és... mi között is?
- Één... uhm... nem annyira gondoltam ilyesmire. - nevet fel zavartan.
Ez nem teljesen igaz, hogy nem gondolt. Megtette. Ám a lehetőségek között aligha talált olyan megoldást, amelyet szívesen választana…
Megköszörüli a torkát.
- Hiszen mégis honnan... khm. Sebastiannak egészen jó játszótársa Dennis, bár... szó, ami szó, több kortárs kapcsolat talán nem ártana neki.
– Hah... Elég nagy reménye lehetsz akkor a kis udvarhölgyeknek és cselédlányoknak. Életük végéig ábrándozhatnak, hogy talán feleségül veszed őket – Alicia, úgy fest, jól szórakozik.
- Heh... udvarhölgyeink nagy része ember, emiatt sajnos hiába venném őket feleségül - mosolyodik el.
– De azt hiszem, ha lenne is... valaha... talán nem feltétlenül szeretném, hogy grófként nőjön fel. ...De ez a veszély aligha fenyeget, kész csoda, hogy két átkos jelenlétét eltűri a nép, nem tudom, mit szólnának, ha egyre csak... többen lennénk - szusszan egyet. Végül is Sebastian már ott van. Amennyire bárki tudja, örökölhet, és átkos ő is. Amellett, hogy mennyi pletyka kering róla.
– Dél amúgy szerintem kevésbé problémás, mégiscsak szövetségben vannak a vámpírokkal is. Meg ha problémájuk is lenne, nem földjutalmat és rangot adtak volna nektek, hanem pénzt és drágaköveket.
Sajnos igaza van, és ezzel is rámutat, hogy Damien csak hárít.
- Nincsen valamiféle... mágia... szertartás, ami javíthat a nekromancia... okozta... kellemetlenségeken? - kérdi halkan. Valószínűleg meglehetősen érzéketlen kérdés, de mikor máskor tegye fel?
Fejrázás a válasz.
– Ha kísérleteztek is ilyennel, nem hallottam róla. Kevés helyen találok elfogadást, ha már tudják, milyen bűnös tanok vannak a birtokomban, ráadásul csak a szent készségek tűnnek alkalmasnak erre az egészre. Azok meg csak ártanak nekem, hiszen átkozott a vérem.
- Talán lehetséges... a... Rotmantelek kísérleteznek mindenfélével, és bár... – megborzong, ahogy eszébe jut életének egyik legborzasztóbb epizódja -... szörnyűségek is születnek ebből, talán napvilágra juthat olyan is, ami hasznos. ....Egyébként is - folytatja kis szünet után - azt mondtad, lehet. De nem biztos.
Tudata lassan kezd belemosódni az éjszakába. Máskor biztosan nem ment volna bele ilyen témákba. De azok után, amelyeket Alicia megosztott vele, már nem érzi kényszerét, hogy visszafogja magát.
A nő kissé kínosan nevet fel.
– Jól van, tegyük fel, hogy lehet egy kölyköm – néz a férfira. – De mondd csak, mégis ki lenne olyan botor, hogy pont velem próbálkozzon meg a családalapítás így is körülményes művészetével?
Valamiért ösztönösen felnevet ismét, ma sokadjára, majd hanyatt dől a fűben, kezeit feje fölött hátrahajtva.
Is this actually happening?
Valamiért úgy sejtette, Alicia fejében soha meg sem fordultak ezek a gondolatok. Az ő lénye és a családalapítás olyasminek érződött, mint egy hatalmas térkép két külön végén található helyek, melyek között a távolság jó pár mérföld…
Ezek szerint… nem? Ezek szerint megtenné, ha volna lehetősége? Lenne feleség… anya?
A fűhöz simítja kézfejét, hogy a föld hűse lehűtse a terjedő forróságot. Mi az, amit szabad mondania erre?
- Miért lenne botor?... Sokkal több vagy, mint egy nekromanta, Alicia. Ez nem minden, ami meghatároz – mondja halkan, ismét elmenekülve a valódi válaszadás elől, azonban, úgy reméli, jó helyre.
- Ó, valóban több vagyok, mint egy nekromanta. A két birodalom ellensége is vagyok, az jóval több, mint egy egyszerű hullatáncoltató. – Alicia ültében kihúzza magát. Nos. Talán nem volt a legjobb ötlet. De nem baj, mondja csak, Damien türelmesen kivárja, amíg befejezi. – De ha ezt félre is rakjuk, akkor is egy racionálisan gondolkodó, sokszor pesszimista és szarkasztikus nő marad, aki élvezettel rugdossa meg másoknak az önbecsülését, alkalmanként viccet is űzve belőle. Elképesztően izgalmasnak hangzik, ha engem kérdezel.
Csöpög a szarkazmus a hangjából, ahogy ál-dicsérő hangon nyilatkozik magáról.
Vajon ezek a gondolatok mióta gyűlnek benne? Mióta nem osztotta meg őket senkivel? Hiszen kivel is tette volna…?
Fölnéz Aliciára.
- Az önbecsülésem még egészen a helyén van, azt hiszem. ejti el a megjegyzést a sötétbe, hagyva, hogy célba érjen, ha akar. - Ha ezeket problémának véled... mármint... a birodalmak ellenségén kívüli dolgokat... nem láttál még nemesi házasságokat. Vajmi kevés közük van ahhoz, mennyire... illenek egymáshoz az adott illetők. Mennyire választanák egymást, ha tehetnék. Ha valakinek nincs ilyenfajta kényszere, az már... az már egy könnyebbség. És... ahogy mondtam... az álnévvel valaki teljesen más lehetsz. Valaki, aki nem ellensége egyik birodalomnak sem. Akinek nem kell a válla fölött a múltjára lesni. És, ha emellett... meg is tudsz... gyógyulni, akkor végképp nem lesz, ami visszafogjon.
Álmok és ábrándok, igazán Minához illő képzetek, őhozzá jóval kevésbé... na de két héttel ezelőttig azt se igen tudta elképzelni, hogy majd egy fogaskerekes díszdoboztól rettegjen.
Ráveszi magát, hogy szembenézzen Alicia arcával. A nő mosolya olyasmi, mintha amilyennel egy ábrándozó gyermekre szokás nézni. Hitetlen, reménytelen, elvágyódó mosoly.
Utána visszafordítja tekintetét a doboz felé. Az átkozott doboz.
– Jó lenne – mondja elmerengve, bevallva, hogy a tekintetében a vágyakozás valódi.
Felkönyököl, úgy néz Aliciára. Felé lévő kezét lassan kinyújtja és finoman az övére helyezi. – Így is lehet. Amit pedig tehetek, hogy így legyen, meg fogom tenni.
Nem teljesen biztos, hogy felfogja, mit is ígért. De azt fogja tenni, amit eddig is: bármit, amit tud. Miért ne tenné?
Alicia korábbi kérdései kellemetlenül visszhangoznak a fejében.
De persze, hogy úgy érzi, nem érdemli meg. Ki lett volna ott neki, évek óta, hogy megmondja: nem így van?
A nő lenéz a kezére, s nem mozdítja el a sajátját.
- Nos, ezt... Ezt köszönöm - néz fel rá.
Mielőtt visszamosolyoghatna, hirtelen kattanást hall – s az egész teste megfeszül, összerándul, kissé meg is szorítva Alicia kezét. Ahogy erre rájön, némi ijedelemmel elkapja azt és szokatlanul ijedten néz a hang forrásának irányába: természetesen a doboz felé.
Még több kattanás. Súrlódás, fémekcsúszása egymáson… Alicia közben fölállt mellőle a földről.
A doboz mintha… szétnyílna magától, lapjai szétcsúszva, kitárja magát, akár egy virág.
Alicia kérdőn ránéz, s ahogy viszonozza a pillantását, rájön, mennyire nevetségesen néz ki és zavartan felnevet.
Nevetés. Mintha a legkellemesebb dolog lenne a világon.
– Hát... Egyelőre még élünk, - jegyzi meg.
Rég örült ennek ennyire. A harcok után volt hasonló. Remegő tagok. Lázasan rohanó szív. Bizsergő, gyorsan folyó vér és kényelmesen fáradt, mégis erővel teli tagok.
Föltápászkodik.
– Nézzük meg - mondja várakozón, izgatottan és kissé félve közelebb lép.
– Nézzük – biccent egyet Alicia, ahogy óvakodva megközelíti a tárgyat. – Mit is mondott Mina? Egy középkorú férfi, feltételezhető nemes volt a halott? - áll még pár lépéssel a doboz mellett.
– I... Igen. Az volt - felel a férfi tétován.
– Úgy néz ki, neki se volt szerencséje a házassággal.
– Házasság?
Most már legyőzi a kíváncsisága a félelmet s közelebb hajol. Egy gyűrű. A hold fényében csillogó, ékkővel ellátott gyűrű található a doboz belsejében. Ez tárult fel, ezt rejtette végig, ettől féltek. – Mi a... - szakad ki belőle a felháborodás, de főleg megkönnyebbülés. – Egy... Jegygyűrű? Ez volt az egész?
Alicia vállat von.
– Biztos meglepetésnek szánta. Bár kíváncsi lennék, ki készítette, ha már ennyire nem sikerült feltörnünk - teszi állához a kezét elgondolkodva.
Damien a homlokát ráncolva guggol le a doboz mellé és kinyújtja kezét a gyűrű felé. Majd visszahúzza. Akármennyire is egy egyszerű jegygyűrűnek látszik, amennyit diskuráltak már arról, vajon mit tehet a doboz, nincs kedve hozzáérinteni az ujját bármihez, ami benne volt.
– Nem volt irat nála, amiből tudhatnánk a nevét, de... Valamiféle szerény birtokos lehetett.... - folytatja tétován.
Hát ennyi. Egy szerencsétlen félnótás félbemaradt próbálozásai egy… házasságra.
Nem a legboldogabb történet. Azonban kiderülése azt jelenti, hogy Hellenburg ma nem robban fel. Alicia Zharis… valaha Alice Stormstone nem hal meg ma, ahogy Damien Nightwind sem. Mina pedig valóban nyugodtan alhat ezúttal – igaz és bizonyított nyugalommal.
Az éj elfolyni látszik, Damien másra se vágyik, mint ismét hanyatt vágni magát a fűben és kitárni a kezeit-lábait fölfelé bámulva a csillagokra.
– Szóval... Nevetünk? - néz oldalra Aliciára. A nő elmosolyodik.
– Igen. Nevetünk.

4[Azonnali] - Mechanische Kasten Empty Re: [Azonnali] - Mechanische Kasten Hétf. Május 27, 2024 11:55 pm

Alicia Zharis

Alicia Zharis
Nekromanta
Nekromanta

Újabb pihenőjét ismételten a Nachtraben és Nightwind birtokon tölti, akik a tőlük megszokott módon örömmel fogadták a jelenlétét. Nem mintha sok vizet zavarna földjeiken, igazából az események nagyrészt csendes szemlélője mindenütt, nagyrészt a könyvtárban tartózkodva vagy a rózsakertben. Alkalmanként a lovakat is elviszi, ha már régen volt lehetőségük mozogni - az legalább mind az állatnak, mind neki nyújt némi változatosságot.
Az alvászavarai ugyanakkor változatlanok. Most is leginkább csak forgolódott a kastélyban neki adott szobában, ezt megunva pedig inkább úgy döntött, valami hasznosabb elfoglaltságot keres magának, amig eljön a reggel. A Moonshiftet természetesen nem hagyta szekrényfiókjában, első dolga volt felvenni, nehogy a helyi cselédeket megriassza élőholtszerű megjelenésével, öltözete ellenőrzését követően pedig már megy is a könyvtárba, hogy néhány kötetet elemelve a rózsakertbe indulhasson. Ha már alvásra egyébként is képtelen, legalább aktiv kikapcsolódással tölti az elkövetkezendő néhány órát. A kora hajnali olvasgatás egyébként sem rossz - mocorgás nélküli csend van, ami könnyűvé teszi egy újabb olvasmányába való belemerülést.
Kissé elveszik az időérzéke, miközen oldalról oldalra halad, egyre többet lapozva a kiszemelt kötetből, amikor a szeme sarkából mozgolódást vesz észre. Összeráncolja kissé a szemöldökét, elgondolkodva, vajon tényleg ennyire eltelt volna az idő, aztán feltápászkodik helyéről, hogy bizonytalanul méregesse a rózsakert másik két hajnali madarát: Minát és Damient. Ha elkapná valamelyikük pillantását, némileg széttárja a karjait - egyik ujjai között olvasmányával -, maradjon-e távol vagy menjen inkább közelebb, nem egészen tudva felmérni, jelenléte előny lenne vagy hátrány.
Mina az első, aki felfigyel jelenlétére, és igencsak úgy tűnik, kinos zavarába fordul egy közeli rózsabokor felé, kezével úgy takarva arcát, mintha a világ legcsúnyább égési sérülését próbálná elrejteni. Damien csak másodpercekkel később fedezi fel, nem ők az elsők a kertben, a tőle általános udvarias mosoly viszont nem hiányzik arcáról, ahogy megpillantja. Üdvözlésképp a férfi megemeli a kezét, ő pedig ezt engedélynek véli a közelebb merészkedéshez is.
- Szép hajnalt, Alicia - köszön Mina egy elég fáradtnak tűnő mosollyal, ami lehet, csak a szokatlanul kimerült pillantása miatt érződik igy. Vöröses szemfehére is inkább arra utal, hogy a közelmúltban sirt, ami megmagyarázná szégyenkező elfordulását is, szóvá ugyanakkor nem teszi - mintha nem is látná, úgy lép ezen tovább.
- Nektek is - biccent egyet válaszul a köszöntésre, gyanakvó fürkészését lassacskán Damienre terelve. - Minden rendben? Nem emlékszem, hogy ilyen korai séta a szokásaitok között lenne. Dennis mondott valamit? - vonja fel egyik szemöldökét, inkább fajtársától várva a választ, aki egyértelműen nincs érzelmi hatás alatt.
- Valóban nem szokványos, nos, találtunk egy érdekes... tárgyat, pontosabban Mina talált - vezeti fel óvatosan a férfi Mina sóhajtását követően, aki rögtön át is veszi tőle a szót.
- Elrontottam. Sajnálom. Annyira sajnálom - szoritja össze szemeit a vámpir a világ összes fájdalmával hangjában, ismét önmaga takargatásába kezdve tenyerével. Damien próbál enyhiteni Mina érzelmi kilengésein az átkarolásával, ám ez nem állitja meg a grófnőt a könnyezéstől - még azt is meg merné kockáztatni, hogy valamelyest elősegiti további elérzékenyülését és elgyengülését.
- Hisz mondtam, hogy szerintem... - Mintha rájönne, hogy hármójuk közül valaki teljesen lemaradt az előzményekről, úgy szakitja félbe megnyugtatásra szánt monológját. - Wilhelmina úgy véli, hogy a tárgy... veszélyesebb, mint amennyire szerintem az. Amennyiben nem bánja - fordul Minához Damien. -, meg is mutathatjuk, hátha többen már többre megyünk azzal kapcsolatban, mi is lehet ez.
Ez csak a grófkisasszony lassú fejcsóválását váltja ki, ami a szoknyája redőiben való kutakodás után inkább tűnik hitetelnsége kifejeződésének, semmint nemtetszése jelének.
- Ne itt! - állítja meg azonnal Damien Minát. - Bocsánat. Úgy vélem, talán kevésbé nyílt helyen kellene megvizsgálnunk. Esetleg a könyvtárban?
Kissé ütődötten néz a férfira, hiszen kora hajnal van, és éppen emiatt elképzelése sincs, mégis miért tart attól, hogy bárki is megpillantja majd azt a talált valamit őrajtuk kívül. A cselédek, ha ébren is vannak, bizonyára még egy darabig biztos a kastély más területein szorgoskodnak. Ellenkezni ugyanakkor nem ellenkezik - ha a párosnak ez hoz lelki nyugalmat, ám legyen, várni egyébként is tud a felvilágosításra.
- Ahogy nektek jobb - húzza fel a vállait, azzal Damiennel az élen hamarosan a könyvekkel teli helyiségbe érkeznek, ahol a vámpír végre mindenféle fennakadás nélkül előhúzhatja az eddig ruhájában rejtőzködő...
Dobozt.
Muszáj kettőt pislognia, hogy feldolgozza, egy gyerek kezébe való játékszer okoz Minának álmatlan éjszakát. Damien is olyan óvatossággal veszi át, mintha porcelánból lenne, úgy fordítva aztán felé, hogy biztosan láthassa a számot is, amit arra festettek. Vagyis... Jobban megnézve úgy néz ki, több lapból áll, a fogaskerekeket elnézve pedig feltételezi, hogy mechanikus módon válthat értéket.
- Mi ebben olyan fenyegető? - teszi karba a kezeit a nagy kérdéssel egy alapos szemle után, ezúttal már a duóra figyelve.
- Kint sétáltunk... Sebastiannal... valaki feküdt a földön, nem is tudom, talán... egy idősebb férfi volt, talán vaami volt a szívével, már nem élt... már... már elintéztük, hogy méltó temetést kapjon, a Gelbblume felévezető úton volt, még majd... írni kell leveleket... mindegy is... - magyaráz a könnyeit nyelve közben. - Ez volt nála, azt hittem, biztosan vagyontárgyak vannak benne, nem is láttam, hogy van rajta ez a... ez a.. számláló - csuklik el a hangja, adva magának némi időt, hogy visszanyerje az uralmat fölötte. - Mikor hazajöttem, egyszer csak kattant egyet, és... előtte tizennégyet mutatott, most tizenhármat... De, mielőtt megérintettem, még nem mutatott semmit. Én csináltam. Ha otthagytam volna, akkor... most... nem tudom, mi történik, de biztos vagyok benne, hogy következő éjfélkor már csak tizenkettőt fog mutatni, és...
Teljes a kétségbeesés, amit Damien próbál enyhíteni Mina átkarolásával, mire ő azonnal el is rejti arcát a férfi vállában.
- Szerintem bármi is legyen ez, inkább csak valamiféle olcsó trükk, vagy játékszer, esetleg valamiféle mágikus dolog... - Ez teljesen úgy hangzik, mintha saját magát is nyugtatni próbálná.
- De mi van, ha nem? Mi van, ha valami szörnyű történik? - csepeg tovább a kétség Mina halk szavain keresztül, amire ő már csak mély levegőt vesz, és átveszi a dobozt Damien ujjai közül pontosan annyi óvatossággal, amennyi mindenképp szükséges.  Egy darabig csak nézi azt, forgatja kezei között, minden oldalát és élét megvizsgálja, és bár az egyik lapot megkísérli elmozdítani a helyéről, az nem moccan. Nagyobb erőt nem mer kifejteni, nehogy valamit elrontson a szerkezetben, ám akárhogy húzza össze a szemeit, koncentráljon akármilyen erősen, nem lát semmiféle mágikus aurát körülötte. Legalább ilyen fajta fenyegetést nem jelent rájuk nézve.
- Nos, ha az megnyugtat titeket, nem érzek semmiféle mágikusat ebből. Mágikus fenyegetést így szerintem nem jelent - magyarázza, ugyanakkor a hangsúlyát nem viszi le, mivel lenne még mit hozzáfűzzön, de Mina esélyes bepánikolása miatt inkább inkább lenyeli. - Esetleg tanulmányozhatom kicsit közelebbről, természetesen a birtokotoktól távol - teszi hozzá némi szünet után, nehogy a grófkisasszony újabb könnyeket eresszen a kétségbeeséstől.
- Ez... igazán nem akarok elvenni az idődből, de nagyon hálás lennék. Elnézést, csak... kissé megrémisztett, amikor éjfélkor... - kezd újabb magyarázkodásba, de már érezhető megkönnyebbüléssel.
- Nem is biztos, hogy időhöz van kötve - folytatja a nyugtatást Damien. - Lehet, hogy valami mechanikus befolyás érte el, hogy váltson. Meglátjuk. - Ez az eshetőség nem is kizárt.
- Ha fogaskerekekből és egyéb darabokból összerakott szerkezet, könnyen meglehet, hogy az elejtése, vagy hát... A test esése miatt váltott számot - biccent Damien felé megerősítőleg. - Az ilyen típusú eszközök ugyanúgy nem megbízhatóak, mint a bizonytalanul és tanulatlanul használt varázslatok. Könnyű elérni egy nem kívánt hatást - emelné meg a kezét, hogy megrázza a dobozt, aztán megállja a kísértést, nem akarva még jobban megijeszteni Minát. - Bocsánatot sem kell kérned, csak azt mondd, hol vizsgálhatom meg. A te és Sebiék biztonsága még mindig elsődleges - tekint a nőre, aki nedves szemeit törölgetve tűnődik egy darabig aggodalmasan.
- És a te biztonságod? Ha valami baj történik, nem kellene, hogy... esetleg nálad robbanjon fel, vagy ilyesmi.
Erre nincs azonnali válasza, ami a másiknak is tetszene, és bár szólásra nyitja a száját, hogy közölje, a saját biztonsága aligha számít, a helyi urak kifejezték már számtalanszor, ők másképp gondolják. Legjobb lesz így némának maradni.
- Talán egy ketyerékhez jobban értő valakitől kellene megérdeklődnünk. Hellenburgban biztosan számos mesterember él. Viszont akkor, felteszem, te sem találkoztál még hasonló szerkezettel...- veti fel az ötletet, aminek levezetése végén Damien felé vezeti pillantását.
- Valóban nem - rázza meg nemlegesen a fejét. - A mágikus tárgyak kicsit más terület. Dolgok összerakása és szétszedése csak addig tartozik a készségeim közé, amíg, nos... Csontokról van szó - néz le ismét a dobozkára. - Viszont ha el is indulnánk most, nem biztos, hogy időben találnánk valakit. Feltéve, ha éjszakánként tényleg eggyel csökken a szám és tényleg valaminek a visszaszámlálását jelöli - emeli az állához kezét elgondolkodva.
- És mi van, ha a számláló lejár, majd a doboz kinyílik és egy bolond bohóc ugrik elő belőle? - tárja szét a karját Damien. Ennek az ötletnek a hallatán legszívesebben felhorkanna, ám még időben sikerül visszafognia magát elsősorban Mina érdekében.
- Come on... a bácsi egyáltalán nem úgy tűnt, mint aki el akarja pusztítani a világot - próbálkozik tovább a férfi, de nem úgy néz ki, mint akinek sok sikere lenne.
- Lehet, hogy ő sem tudta, mi ez. Lehet, hogy rákényszerítették, hogy nála legyen. Vagy csak találta. És egyébként is, a látszat gyakran csal - cáfol Mina azonnal, hagyva pesszimizmusát uralkodni.
- Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen kicsi eszköz képes legyen bárminemű jelentős pusztítást végezni - vonja fel kétkedőn egyik szemöldökét, némileg karjait is széttárva. - Mint mondtam, mágiát nem érzek belőle, ami szerintem jócskán lejjebb visz a veszélyességéből. Azt sem igazán érteném, miért kényszerítették volna másra, hacsak nem azt hitték, hogy elátkozott - tűnődik tovább, aztán kínos csendben marad pár pillanatra, amint felfogja, utóbbi feltételezésével potenciálisan csak ront a helyzeten. - De az is lehet, hogy csak egy határidős üzenet van benne - próbál hirtelen javítani.
- Határidős üzenet... érdekes - Damien az állához érinti a kezét, de a kimerültség és aggodalom inkább tükröződik az arcán, mint érdeklődés. - Akármi is ez, nem lehet olyasmi, amit ilyen képzett mágusok ne oldanának meg. Vagy... valaki, aki jobban ért hozzá. Ha a következő éjfélkor megint vált a számláló, már tudjuk, milyen gyakran teszi. Addig kereshetünk mesterembert, aki talán kinyitja nekünk. Ha ez sem jön össze... akkor biztos helyre elrejtjük - sorolja fel a jobbnál jobb lehetőségeket a gróf, ám ez nem elég ahhoz, hogy a vámpírkisasszony aggályai eloszlatásra kerüljenek.
- És ha ez sem...
- A tizenhárom nagy szám, Mina. Most, egyelőre, Sebastiannak holnap egy kipihent anyukára lesz szüksége. A többit bízd rám. Rendben?
Mina ujjai rejtekében vesz egy mély levegőt, és mintha bólintana is Damien kérésére
- Bocsássatok meg... és... köszönöm- mondja halkan, indulási szándékkal állva fel székéből. - Elnézést, hogy feltartottalak titeket. - teszi hozzá, lehajtott fejéből ítélve tele bűntudattal. Szeretne mondani valamit, de nem jutnak eszébe a megfelelő szavak - helyette így hagyja, hogy Mina távozzon.
Damien is mély levegőt vesz, amint a nő kilép a helyiségből, behunyt szemei mögé rejtve aggodalmait.
- Neked is pihenned kéne - ragadja meg a szót.
- Fogok - bólogat. - De... ezt én is mondhatnám - mosolyodik el halványan. - Arra gondoltam, a legjobb volna talán... megsemmisíteni ezt a valamit. Valahogyan. Valószínűleg sokkal inkább egy értelmetlen kis játék, mint bármi veszélyes, de... valamiért nagyon a lelkére vette.
- Mégiscsak egy holt mellett találta - vonja meg a vállát, és bár őt egyáltalán nem rendíti meg egy ilyen látvány, érti, Mina miért ennyire érzékeny. - Kíváncsi lennék, mit rejt, de megértem az elővigyázatosságot. Az elpusztításához viszont nincsenek meg a készségeim - nyújtja vissza Damiennek, aki azonnal el is rejti a tárgyat szem elől. - Azt akkor inkább rád bíznám.
- Mennyi időbe telne bármit kiderítened róla? Talán tehetünk egy próbát - adja meg neki a kísérletezés lehetőségét, mire elgondolkodva néz oldalra.
- Nehéz megmondani. Ha egy nap alatt nem sikerül semmit csinálnom vele, akkor valószínűleg a következő napon se leszek okosabb, hiába ülnék fölötte - látja be.
- Talán egy nap belefér. Ha valóban tudnál rá szánni az idődből. Cserébe megválaszthatod az összes jövő heti fogást... - Erre muszáj felvonnia szemöldökét, hiszen ő sem gondolhatja komolyan. -... vagy rendelhetek egy polcnyi könyvet Hellenburgból. Amit kívánsz.
- Megválaszthatom a fogást, mert én fogom főzni? Ebben az esetben sok-sok szenet fogunk enni - piszkálódik kissé egy halvány mosoly kíséretében, igaz, a saját kárára, de legalább egy kis jókedvet okoz ezzel társa számára. - Nincsenek különösebben kívánságaim, de amit tudok, megteszek.
- Nem szükséges főznöd. Kaphatsz egy listát, és rámutatsz arra, amelyik vonzó. Vagy kitalálsz valamit, ami az - világosítja fel. - De értem. Nos, minden percért, amit erre szánsz, hálás leszek. És a legboldogabb, ha kiderül, hogy tényleg csak valami badarság az egész. De azért legalább védőfelszerelésben tedd, hátha az arcodba robban valami. - Na, csak ez hiányzik neki!
- Megegyeztünk - biccent egyet.

Hosszú napokat hagy maga mögött, mindvégig a szerkezet fölött görnyedve fáradhatatlanul. Nagyrészt csak akkor láthatják a kastély területén vánszorogni, amikor nagy nehezen végkimerülésében végre aludni tér, vagy amikor elrángatják, hogy legalább egy kis levest egyen, más esetben halk szitkozódásokkal forgatja ujjai között az ismeretlen szerkezetet, sikerre azonban egyetlen kísérlete sem vezeti. Hiába nézi, keresve a mágia szálait, egyáltalán nem lát sem fonalakat, sem aurát - semmit. Teljesen mechanikusnak véli a tárgyat, amihez bár kér eszközöket, felfeszegetni még így sem igazán meri, noha valószínűleg nem is tudná. Nincs azért akkora erő birtokában.
A számláló pedig megy lejjebb egyet, aztán kettőt, aztán...
Inkább megkeresi Damient, hogy a grófság területén találjanak valaki ehhez értőt, és szinte azonnal nyeregbe ülnek, hogy mihamarabb leszálíltsák a ketyerét a szakértőnek. Sokat nem is beszélgetnek út közben, nagyrészt mert őbenne dolgozik a frusztráció, Damienben pedig minden bizonnyal az aggodalom gondolatai burjánzanak, ennek szavait pedig a férfi nagyrészt le szokta nyelni. Helyette inkább irányt mutat a település felé, ahol még szállást is kapnak, amíg a mesterember elvégzi különös kérésüket. Másnap viszont igen nagy meglepetésükre szolgál, hogy még ő sem tud ezzel a tárggyal mit kezdeni, ami hagy egy igen fontos kérdést maga után: hogyan tovább?
Ő még mindig nem hiszi azt, hogy bárminemű fenyegetést jelenthetne rájuk a doboz - leszámítva természetesen az esetleges idegosszeroppanás általi halált -, ugyanakkor ez Minát nem fogja meggyőzni egy pillanatig sem. Felveti hát, hogy amíg ők a háttérben továbbra is azon dolgoznak, hogy megfejtsék ennek a tárgynak a titkát, hazudjanak puszta kegyelemből a grófkisasszonynak, nehogy tovább eméssze magát egy olyan dolog miatt, aminek valószínűsége igencsak megkérdőjelezhető.
Damiennek kell ugyan egy kis győzködés, Mina nyugalma azonban fontosabbnak bizonyul, mint a hazugság ténye, aminek eredményét hamarosan meg is tapasztalják: egy teljesen nyugodt, a hazugság értesülése másnapján teljesen kisimult arcú vámpírnő, akinek legnagyobb gondja, ha a kicsi gyereke figyelmet követel. Ez az ő vállaikról is levesz némi terhet, hiszen Mina sem festi az ördögöt a falra mindenféle baljóslatú tévképzettel, ami lehetővé teszi a számukra, hogy teljes erővel a doboz titkának megfejtésén dolgozzanak.
Megbeszéltek alapján Hellenburg válik következő úticéljukká egy igencsak könnyű magyarázattal: Damiennek papírmunkát kell intézésnie, őneki pedig kapóra jön, hogy boltokat meglátogatva nyersanyagok és kellékeket gyűjthessen.
- Azért Sebinek hozhattok valami kis vásárfiát! - szól utánuk Mina, mielőtt szekérbe ülnének, ringatva közben kisbabáját.
- Ó, persze, mindenképp - erőltet magára egy halvány mosolyt, fejben ő már egészen máshol járva. - Meg nézek valami hasonlót a gyűrűmhöz, ne azt rágcsálja mindig - bök a csecsemő ujjai között lévő aranytömbre. Ez kivált Minából egy könnyed nevetést, és hagyja, hogy a duó elinduljon. Még kinézve látja, hogy integet, így ő maga is visszaint a nő felé, végig igyekezve tartani a normálisság látszatát - ami nem is esik különösebb nehezére. Mégiscsak egy sziklatömbből faragták az arcát.
Damien kifújja a levegőt, amint a kastélyt már bőven maguk mögött hagyták.
- Nagyon remélem, tényleg csak egy buta játékszer... - jegyzi meg aggodalmasan, egyértelmű jelét mutatva annak, hogy Mina aggodalma átkapaszkodott őrá. Vagy csak a bűntudat, hogy hazudnia kellett a másik mentális jóléte érdekében.
- Nos, én is, bár már annyi frusztrációt okozott, hogy nem tudom, mit gondoljak - morog némi elégedetlenséggel. - Elképzelésem sincs, mégis hogy lett ez összerakva, hogy ne lehessen sehogyan sem szétszedni - húzza a száját. - A fogattal még odaérünk szerinted? - pillant társára.
- Hellenburgba? - emeli meg szemöldökét aggodalmasan. - Oda. Kérdés, hogy a hozzáértő valakit megtaláljuk-e és talál-e ő valamit.
- Hát, veszteni nem veszítünk semmit - sóhajt a megalapozott aggodalmak hallatán. Egy próbát ettől függetlenül megér.

Az út hangulata egyre feszélyezettebbé válik, hiszen a lapokon szereplő szám egyre csak csökken és csökken, egészen addig, hogy mindösszesen egy napjuk marad Hellenburgban. Szerencsére mindkettejüknek van elég tapasztalata a városban, hogy tudják, merrefelé érdemes érdeklődni szakértők felé, és több ajánlatot is kapnak. Ez eltölti őket némi reménységgel, ám egyikük sem meri belelovallni magát, amíg nem jutnak tényleges, látható vagy fogható eredményre.
Az öt javasolt ember a város öt, egymástól a lehető legtávolabb eső helyein lelhető fel, ami miatt a nap döntő részét városon belüli utazással töltik. Az elsőknél nemigen akad szerencséjük - vagy dísznek tekintenek rá, vagy el se vállalják a felépítésének idegensége miatt, és bár próbálják eladni egy teljesen ártalmatlan kis tárgynak, a meggyőződés hiányzik a hangjuk mögül. A negyedik ilyen esetnél már kezdenek igencsak elkeseredni és bosszússá válni, ám attól még nem adják fel az ötödik meglátogatását - aki megkönnyebbülésükre elvállalja.
Mivel a nem túl épeszűnek tűnő férfi időt kért tőlük, hogy alaposan átvizsgálja a szerkezetet, keresnek a környéken egy fogadót, ahol kényelmesen megvacsorázhatnak egy aggodalomtól csöppet terhes beszélgetés kíséretében, az idő így viszont gyorsan telik. Szinte észre sem veszik, és már mehetnek vissza, ami viszont őket fogadja, az nemhogy nem túl biztató, de még csak nem is segíti őket. Leginkább egy kicsit sok növényt szívott druidára emlékezteti őt, ahogyan hadar és növényi porokat szór mindenfelé, és ezt érthető módon Damien elég hamar megunja, tőle szokatlan dühvel kapva el a tárgyat, trappolva ki az épületből. Már csak az ajtó becsapódása hiányzik, ám ő erre a szintre még nem csúszott le.
Az éjfél ugyanakkor megállíthatatlanul közeledik, jobb ötlet híján pedig ismét a fogatba szállnak, ezúttal céljukként a város szélét tűzve ki. Feszült csend telepszik rájuk, hiszen az ítélet órája hamarosan elérkezik, a szerkezet körüli felfordulás és frusztráció meg már az ő borús kedvét is letörte. Gusztustalanul ragadósnak bizonyulnak a nyugtalanítóbbnál nyugtalanítóbb gondolatok is, és egészen idáig képes volt ellenállni a kétségnek, most, hogy lassan kifutnak az időből, őt is megtalálja a kérdés: mi van, ha ez a vége?
Sokat nem veszítene természetesen, hiszen ami valaha volt neki, már nem létezik. Nincs így sem bűntudata, sem vágya, hogy valamit még megcsináljon utolsó óráiban. Nincs ismerős, akitől elbúcsúzna, nincs igazán senki, aki olyan szinten hiányozna neki, hogy könnyet hullajtson érte, mert nem láthatja többet - vagy talán csak túl érzéketlenné vált ő ezekhez. Túl üressé, álmok nélkülivé. Éppen ezért nem igazán érti, miért zavarja a gondolat, ha esetleg ez a kis szerkezet mindennek véget vet, hiszen ez volt többször is a célja. Nem egyszer megkísérelte már elvenni a saját életét, valami mégis mindig visszahúzta, egy józan gondolat, hogy talán lehetne másként is.
- Szóval. Tegyük le valahova s nézzük, mi történik? - tárja szét a karját kissé tanácstalanul Damien, miután szétnézett a városkapun túli lankás vidéken.
- Jobb ötletem nincsen - von vállat. - Aztán biztos távolságból várakozunk. Elhelyezzem én? - nyújtja a kezét, hogy átvegye társától a terhet, aki elgondolkodik kissé, majd egy bólintással átadja neki a tárgyat. - Akkor maradj addig - biccent felé, azzal a városnak hátat fordítva megy pár percig, biztosnak tűnő távolságba érve pedig leteszi a földre, utána meg egyszerűen csak visszagyalogol. - És most várunk.
- Mennyi lehet még? Talán egy fertályóra? - nyújtogatja a nyakát Damien először a doboz irányába, aztán az ég felé vezetve pillantását, a példáját követve pedig ő is szemrevételezi a csillagok állását.
- Talán egy kicsit kevesebb - fürkészi egy darabig az égi tengert, amiről csak akkor szakad el a tekintete, amikor mocorgást hall Damien felől. Egy halvány mosolyt megejt, amikor társát ülve találja, a lehetőségnek nem tudva ellenállni pedig kisvártatva ő maga is letelepszik mellé.
Nem történik semmi. A tücskök ciripelését és a fel-feltámadó szellő suttogását leszámítva nagy a csend, és még a városon belülről sem érkezik semmiféle hangzavar. Valószínűleg nem ezen az oldalán találhatóak a kocsmák, máskülönben beleszaladtak volna már néhány éjszakai részeges társaságba, így viszont meglehetősen unalmas várakozni.
- Lassan történhetne már valami - morran valamivel később türelmetlenkedve, még egy ásítást is elnyomva több-kevesebb sikerrel.
- Te is jöhetnél egy titokkal - jegyzi meg Damien egészen váratlanul, visszautalva még a mai vacsora közbeni beszélgetésükre, amikor ahogy ő is próbált kiszedni belőle egy titkot. Persze a cukkolása nem ért sokat Damien kötélidegeivel és visszafogottságával szemben, így sok érdemit nem volt lehetősége kihúzni fajtársából. Talán jobb is, hiszen nem tűnt úgy, mint aki beletörődik, hogy akár ez lehet a vége.
- Utolsó percek és ilyesmi - teszi hozzá mosolygósan, és nem tudná meghatározni, mennyire is békés valójában Damien. Egy darabig csak nézi emiatt, bontogatva azt az ábrázatot elméjében, és mikor már kezd elgondolkodni, mit válaszolhatna, pillantását visszavezeti a dobozra.
Mégis mit mondhatna erre? Annyi mindent temetett már el magában, hogy már egy két lábon járó titokká vált. Így mégis melyik részét súghatná meg neki? Egyáltalán van olyan, amivel nem undort vagy sajnálatot fog kiváltani? Egyiket se szeretné, legfőképp a sajnálatot nem, mert nem érdemli meg.
- Nekem nem Alicia az igazi nevem, hanem csak... Alice. Alice Stormstone - felel halkan, mintha a szavakkal is inkább belesimulna a körülöttük uralkodó csendességbe.
- Alice... - mondja ki már-már ízlelgetve valódi nevét, amitől végigfut rajta a borzongás, olyan régen hallotta. - Nos... megértem, ha az inkognitóhoz jól jött egy névváltás is - vezeti tovább a beszélgetést, óvatosan fejezve ki további érdeklődését.
- Először azért kellett - támasztja alá. - Aztán azért használtam, mert nem akartam szégyent hozni a családom nevére. Mostanra meg már... Már nem lenne értelme visszavenni a nevet. Már nem Veronián élnek - mereven nézi a dobozkát, pislogás nélkül. A hangja is legalább annyira egyenletes, mintha nem is igazán tudatosítaná azt, amit mond, olyannyira próbál elhatárolódni tőle, ugyanakkor szúr, rettenetesen, ezt a fájdalmat pedig nem hinné, hogy idő gyógyíthatná.
- Szép az Alicia - hangzik Damientől, amitől egy fájdalmas mosoly telepszik arcára. Mintha idegenek lennének, akik most ismerkednek. - Ez nem az egyetlen dolog, ami meghatároz - kap aztán észbe, és folytatja. - De akár ezután is megváltoztathatod. Ha az kifejez valamit. És ad valamiféle... Új esélyt. Na nézd meg, kezdek így hangzani, mint az öreg - temeti kezeibe az arcát kínjában, mire csendes kuncogás a válasza.
- De nem elég öregen ahhoz, hogy felhozd a házasodás lehetőségét - kanyarít egy félmosolyt szájára.
- Ez... Is egy lehetőség, való igaz - ért egyet némi bizonytalansággal.
- Mondjuk pont nem tartom valószínűnek, hogy ez jelentsen egy új névvel új életszakaszt - néz aztán vissza egy keserű sóhajtással. - Amennyire megfertőzte a testemet a nekromancia, elég valószínű, hogy meddővé is tett. Enélkül nincs sok értékem, mint feleség - húzza fel a vállait tehetetlenül, Damien pedig nem válaszol azonnal. Elképzelése sincs, mi járhat a fejében, és nem is kívánja megtudni arca leolvasásával, így nem tekint az irányába.
- Az ilyen hatásait nem ismertem. ... Sajnálom - reagál aztán hangjában némi bizonytalansággal.
- Hát, én hoztam a saját fejemre ezt - fészkelődik kényelmetlenségében valamennyit, igyekezve elhárítani a sajnálkozást. Viszont, ha már a mellékhatásokat érintették, akkor megosztja további teóriáit. Végtére is lehet, ez lesz az utolsó alkalom, hogy beszélnek: - Emiatt nem tudok elhízni sem. Ha valamennyi súlyt fel tudnék szedni, talán lehetne utódom, de ha sikerülne is, nem tudom, ez milyen hatással lenne a csecsemőn. Talán jobb is - bontogatja, és bár az életében szinte egyáltalán nincs helye családalapításnak, valahol szerette volna, ha lehetősége nyílik rá.  Az már egy egészen más kérdés persze, hogy ez egy tényleges vágya-e vagy pusztán egy gyerekkorából hurcolt kép, amibe csak a neveltetés miatt kapaszkodik úgy, mint egy mély eszmei értékkel bíró, de használhatatlanságig foszlott ruhába.
- De legalább neked lehet gyereked, a grófságon elég jó helye is lenne. Sebastiannal is biztos sokat játszana, ha a következő pár évben lépsz - enged meg egy fáradt mosolyt, igyekezve a témát inkább vidámabb irányba terelni.
- Één... uhm... nem annyira gondoltam ilyesmire. - nevetgél zavartan, de egy torokköszörüléssel újra megtalája magabiztosságát. - Hiszen mégis honnan... khm. Sebastiannak egészen jó játszótársa Dennis, bár... szó, ami szó, több kortárs kapcsolat talán nem ártana neki. De azt hiszem, ha lenne is... valaha... talán nem feltétlenül szeretném, hogy grófként nőjön fel. ...De ez a veszély aligha fenyeget, kész csoda, hogy két átkos jelenlétét eltűri a nép, nem tudom, mit szólnának, ha egyre csak... többen lennénk - kezd kaotikus magyarázkodásba, mintha egy jó indokot akarna találni, miért nem lehet leszármazottja.
- Hah... Elég nagy reménye lehetsz akkor a kis udvarhölgyeknek és cselédlányoknak. Életük végéig ábrándozhatnak, hogy talán feleségül veszed őket - szurkálódik jókedvűen. - Dél amúgy szerintem kevésbé problémás, mégiscsak szövetségben vannak a vámpírokkal is. Meg ha problémájuk is lenne, nem földjutalmat és rangot adtak volna nektek, hanem pénzt és drágaköveket - világít rá, rögtön cáfolva a férfi kétségeinek egyikét.
- Heh... udvarhölgyeink nagy része ember, emiatt sajnos hiába venném őket feleségül - mosolyodik el udvariasan, és be kell vallja, erre nem gondolt. Meglehet, túlságosan benne él a gondolat, hogy holdcsókoltként még egy félvér is lehet családja tagja. - Nincsen valamiféle... mágia... szertartás, ami javíthat a nekromancia... okozta... kellemetlenségeken? - kérdi halkan, terelve az előzőekről a szót.
Csak nemlegesen megrázza a fejét, és ha vonásaiban rejtőzik is némi fájdalom, nemigen vesz róla tudomást.
- Ha kísérleteztek is ilyennel, nem hallottam róla. Kevés helyen találok elfogadást, ha már tudják, milyen bűnös tanok vannak a birtokomban, ráadásul csak a szent készségek tűnnek alkalmasnak erre az egészre. Azok meg csak ártanak nekem, hiszen átkozott a vérem - tárja Damien elé a keserű tényeket.
- Talán lehetséges... a... Rotmantelek kísérleteznek mindenfélével, és bár... - szakítja félbe mondandóját, bizonyára irtózva az elképzeléstől, ami lelki szemei előtt megjelent. - ... szörnyűségek is születnek ebből, talán napvilágra juthat olyan is, ami hasznos. ....Egyébként is - áll meg egy pillanatra. -, azt mondtad, lehet. De nem biztos.
Először megemeli a szemöldökét, aztán kissé kínosan felnevet, de egy pillanatig sem erőltetetten.
- Jól van, tegyük fel, hogy lehet egy kölyköm - néz Damienre, és bár egy rohangáló sötételf gyereket könnyedén el tud képzelni, a vonásaiban nem találja önmagát. - De mondd csak, mégis ki lenne olyan botor, hogy pont velem próbálkozzon meg a családalapítás így is körülményes művészetével?
Azonnal nevetés a válasz, ami oly hevesen tör ki Damienből, hogy muszáj elheverednie az alattuk terülő gyepen.
- Miért lenne botor? - Nem érti ezt a kérdést, és bár magyarázatot várna, hagyja, hogy Damien esetlegesen kifejtse. - Sokkal több vagy, mint egy nekromanta, Alicia. Ez nem minden, ami meghatároz -mondja halkan.
- Ó, valóban több vagyok, mint egy nekromanta. A két birodalom ellensége is vagyok, az jóval több, mint egy egyszerű hullatáncoltató - húzza ki magát, mintha büszke lenne, igazából viszont mindez önmaga savazása. Sose kellett volna így alakuljon az élete. - De ha ezt félre is rakjuk, akkor is egy racionálisan gondolkodó, sokszor pesszimista és szarkasztikus nő marad, aki élvezettel rugdossa meg másoknak az önbecsülését, alkalmanként viccet is űzve belőle. Elképesztően izgalmasnak hangzik, ha engem kérdezel - mondja az utolsó mondatot iróniától csöpögő, teljesen áttetsző áhítattal.
- Az önbecsülésem még egészen a helyén van, azt hiszem - jegyzi meg Damien, csodálkozó pillantással nézve fel rá. - Ha ezeket problémának véled... mármint... a birodalmak ellenségén kívüli dolgokat... nem láttál még nemesi házasságokat. Vajmi kevés közük van ahhoz, mennyire... illenek egymáshoz az adott illetők. Mennyire választanák egymást, ha tehetnék. Ha valakinek nincs ilyenfajta kényszere, az már... az már egy könnyebbség. És... ahogy mondtam... az álnévvel valaki teljesen más lehetsz. Valaki, aki nem ellensége egyik birodalomnak sem. Akinek nem kell a válla fölött a múltjára lesni. És, ha emellett... meg is tudsz... gyógyulni, akkor végképp nem lesz, ami visszafogjon.
Amíg beszél társa, csak nézi őt egy halvány mosollyal - tipikusan a naiv ábrándoknak szánt mosollyal. Damien még mindig nem érti. Valószínűleg soha nem is fogja teljesen felfogni, milyen helyzetben van ő, vagy azért, mert nem is akarja megérteni, vagy azért, mert elképzelni sem tudja, min is megy valójában keresztül. Mint egy naiv gyerek, aki nem teljesen tanulta még meg a szavak jelentését, ugyanakkor egy gróftól nem várhatja el, hogy egy koszos, mindenhol üldözött nekromantának a körülményeit egy kicsit is átérezze. Be kell lássa, hogy sosem lesznek ugyanazon a nézőponton, és pontosan az életminőségük különbsége miatt sosem fogják igazán megérteni egymást - ahhoz vagy a mélységbe kell zuhanni, vagy akkorát ugrani, hogy a felhők közt rejtőző Isten lábát is megragadhassák.
Ábrázatán különösebben öröm, csak egyfajta elvágyódás, bárcsak így lehetne, hiszen minden annyival könnyebb és annyival jobb lenne, ugyanakkor nem hagyhatja, hogy ezek a gondolatok túlságosan elemeljék őt a valóság talajáról.
Tekintetét visszavezeti újra a dobozra.
- Jó lenne - mond végül csak ennyit elmerengve, elengedve az arctalan sötételf gyermek képét.
- Így is lehet - érez a kezén melegséget, és ahogy odafordítja pillantását, Damien ujjait találja sajátján. - Amit pedig tehetek, hogy így legyen, meg fogom tenni.
Szeretne melegséget érezni ettől a gesztustól. Végtelenül örülne annak, ha bármi jelét mutatná, még képes remélni és hinni, Damien szavai ugyanakkor üresen kongnak a számára, hiszen tudja, nem lesz képes segíteni rajta. Mégsem tudja a szemébe mondani ezt nem is kifejezetten azért, mert megbántaná a másikat, hanem azért, mert úgysem hinne neki, és csak jobban, erősebben próbálkozna - a saját kárára, mindhiába. Nem szeretné az ő idejét pazarolni, elég volt erre a sajátja.
- Nos, ezt... Ezt köszönöm - néz fel a másikra, nem húzva ki ujjait az érintés alól, a pillanatot azonban megzavarja egy hangos kattanás méterekkel odébbról. Hirtelen kapja a fejét a dobozka irányába, hegyezve füleit, hátha a hangok segítenek neki megfejteni az elkövetkezendő események várható lefolyását, ám a mechanikus szerkezet kattogása és fémes zörgölődése nem ad neki betekintést.
Feltápászkodik helyéről, kicsúsztatva kezét Damiené alól, hogy jobban lássa, mi történik a különös tárgy környékén, ám a fű kitakarja a nagyját. Ugyanakkor... Mintha valami változott volna. Hunyorog egy darabig, késztetve magát a fókuszálásra, és meg merne esküdni arra, hogy az eddigi kocka forma megváltozott néhány lap szétnyílásával, inkább tűnve most egy fémből készült virágnak.
Kis ideig még nézi a különlegességet, aztán kérdőn a rémületével küzdő Damienre tekint, mit tegyenek.
- Hát... Egyelőre még élünk - jegyzi meg nevetve, aztán csatlakozik mellé, és feláll a helyéről. - Nézzük meg - indítványozza.
- Nézzük - biccent egyetértőleg, azzal Damient követve elindul a tárgy felé, persze csak óvatosan. Összeszűkített szemekkel fürkészi a fű takarásából előtűnő részleteket, és mikor elkezd kirajzolódni, mit is rejtett idáig, megkérdezi: - Mit is mondott Mina? Egy középkorú férfi, feltételezhető nemes volt a halott? - áll még pár lépéssel a doboz mellett.
- I... Igen. Az volt - felel tétován, hangjából ítélve nemigen értve kérdésének okát.
- Úgy néz ki, neki se volt szerencséje a házassággal - állapitja meg, ahogyan egy mesteri részletességgel megmunkált karika várakozott egész végig a doboz belsejében. Simára csiszolt ékkövei meglehetősen drágának tűnnek, különösen a holdfény gyönyörködtető csillanásával.
- Mi a... - szakad ki belőle a megkönnyebbüléssel vegyes felháborodás. - Egy... Jegygyűrű? Ez volt az egész? - hitetlenkedik, amire megvonja a vállát.
- Biztos meglepetésnek szánta - vonja le a következtetést. - Bár kíváncsi lennék, ki készítette, ha már ennyire nem sikerült feltörnünk - emeli állához a kezét; azért ilyen biztos munkával ritkán találkozik az elf.
Damien érdeklődését igencsak felkelthette a kis kincs: homlokráncolva ugyan, de leguggol a doboz mellé azzal a szándékkal, hogy elvegye onnan a gyűrűt, az utolsó pillanatban ugyanakkor meggondolja magát.
- Nem volt irat nála, amiből tudhatnánk a nevét, de... Valamiféle szerény birtokos lehetett... - próbálja felidézni a körülményeket, amiket Minától hallott. - Szóval... Nevetünk?
- Igen. Nevetünk - mosolyodik el.

Adatlap
https://questforazrael.hungarianforum.net/t700-alicia-zharis

5[Azonnali] - Mechanische Kasten Empty Re: [Azonnali] - Mechanische Kasten Kedd Május 28, 2024 11:46 am

Ostara

Ostara
Próbaidős Mesélő
Próbaidős Mesélő

Köszönöm mindkettőtöknek a szerény és kifejezetten érdekes történetet. A határidő természetesen csak jelképesnek bizonyult, hiszen legtöbbször az, szóval senki nem csúszott ki belőle. Legfeljebb én. Öröm volt látni, hogy közös egyeztetésből született meg az azonnali. Gratulálok mind a kettőtöknek! Ügyesek voltatok.

Jutalmatok: 150 TP

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.