Imádja az éjszakát.
Imádja az éjszakát, mert az övé. És ki ne imádná, ami az övé? Meg aztán, ugyan kiben lenne több birtoklásvágy, mint egy magafajtában?... Bár voltaképp ahogy éli az életét, ritkán gondol bele ebbe. A farkas sem gondol bele, hogy ő farkas; egyszerűen csak felfalja a bárányt.
Issza az erdő illatát. Ha tehetné, egész életét itt élné le. Természetesen, amikor a csillagok fent vannak. A lombok rejtekében. Csak, hát, az a probléma, hogy általában kevés neki való vad akad ilyen elhagyatott környéken. Az ilyesmiknek szokása civilizált környezetben létezni, kivéve néhány eltévedt utazót, esetleg banditát, de azért neki is vannak igényei, nem minden szembejövőt tart a fogára valónak, válogat. Hisz megteheti. Kellemetlen azonban, mikor az ember... vagy... fene tudja, micsoda lányának két vágya üti egymást. Ez bizony a legrosszabb érzések egyike, mikor el kell döntened, melyikről vagy hajlandó lemondani...
De nem ám most. Mert amit most megpillantott, az egy olyan lehetőség, amit vétek lenne elvesztegetni... Egy szem magányos hímegyed az erdő kellős közepén. Már messziről észrevette. Megérezte az éhségét, fáradtságát, könnyed kis olvasható testének minden kívánságát, s ezek olyanok neki, mint molylepkének a láng. Ám ő nem ég meg a lángban, ellenkezőleg: magába szívja a fényét, s képes világítani vele jó hosszú ideig...
Igyekszik észrevétlenül megközelíteni. Nesztelenül oson a fák között. Szükségtelen persze, alkalmazhatna egyszerű illúziót is, hogy semmiképpen ne jöjjenek rá jelenlétére, de így sokkal izgalmasabb. Soha nem szerette teljes mértékben kihasznáni a hatalmát, késélen táncolva minden viccesebb volt.
Már látja is. Hirtelen besurran egy bokor mögé, onnan pislog kifelé. Óh, és még milyen szép is. A haja fehér, és hosszú, és kissé kusza, nyilván a hosszú vadonban töltött időtől. Elmosolyodva figyeli, ahogy a férfi hosszan ügyködik a tábortűz meggyújtásával, lepakolja a dolgait, leterít egy pokrócot, majd törökülésben elhelyezkedik rajta, és tűnődve néz egserűen maga elé. Azt a tucatnyi lila virágot nézi ott biztosan. Hoppá, felnéz, pont erre a bokorra.
Na mi az, csak nem észrevettél, drágaságom? - elvigyorodik a dús levelek takarásában, de mikor a férfi értetlenül elfordul, véletlenül mégis megmoccan.
Hoppá. A sötét tünde a tőréhez nyúl és gyanakodva kezd közeledni a bokor felé... Gyorsan felteszi az illúzióit, így valamivel ártatlanabbul fest, és, mindenekelőtt, emberszerűbben. Szemei gyönyörű, csillogó tengerkékek, valami éteri ragyogással bennük, haja éjszín palást, hosszú, kiengedett. Ruhának most egy egyszerű, parasztlányos posztóöltözetet varázsol, nincs kedve többet gondolkodni... Kicsikét összekoszolja az arcát is, de csak annyira, hogy úgy nézzen ki, mint aki eltévedt egy erdőben, de a szépségét még ne palástolja.
Így, ahogy az a tőr - az az ó, micsoda gyönyörű, míves holdezüst tőr - félrehajt egy nagyobbacska ágat, a hóhajú egy félénken kuporgó, szinte gyermeknek tűnő lányt láthat.
- Óh. - megdöbbenten húzza vissza a fegyvert, s percekig úgy tűnik, nem tud vele mit kezdeni.
- Én... Elnézést. Azt hittem... - Angyali kuncogása elhallgattata a férfit.
- Szép hangod van - csúszik ki a száján egészen boldogan. Nem, most nincs kedve visszafogni magát...
- Öhm... Köszönöm. - A férfi elméjében kellemes visszhangra lel a külsejét illetően, ezt büszke mosollyal nyugtázza.
- Eltévedtél?Furcsán mélázóan mosolyodik el erre.
- Hát már elég régen.- Merre laksz? Ohh, ezt ne... unom... - Miért nem vendégelsz meg egyszerűen, hmm?Türelmetlenül kivárja a hegyesfülű értetlenségét. Megfordul a fejében, hogy egyszerűen csak le kellene vetnie az álarcát most rögtön - meg mást is... -, de nem tudja rávenni magát. Egyszerűen olyan aranyos, amikor értetlenkedik. Nem... nem hazudik neki... egyszerűen csak eltereli a témát. Egy ideig. Majd eljön a megfelelő pillanat...
- Ó... Éhes vagy?Ha tudnád, mennyire... Szemei vadmacskásan villannak. Bólogati kezd, hevesen.
- Nos... Nem tudom, mennyire szereted a vadhúst, de csak az van. - Mi mást várnánk egy utazótól - feleli elfogadóan.
- Fácán? Nyuszi?- Hm... fácán, actually. -
Most azon gondolkozol, honnan tudtam, igaz?... Ehh... olyan naivak vagytok mind... - Egyébként Damien vagyok. - mosolyog kedvesen.
Megértően bólint. Aztán rájön, hogy biztosan azt várják, ő is bemutatkozzon... ám legyen.
- Én meg Yfriehlia. De rövidítheted, ha szeretnéd. -
Teljesen mindegy. Ez úgyis csak egy betűgyülekezet, amit én találtam ki.- Hmm... A Frya jó lesz?Vállat von és bólint, mosolyogva.
/Hangulatzene/Csodálóan vizsgálja a férfi vonásait, miközben az elkészíti az ízletes fácánpecsenyét. A pokrócka nem túl nagy, de Damien szorított neki helyet, hogy letelepedjen mellé.
- Öhm... bocsáss meg, de nem tűnsz... annyira... fiatalnak. Úgyhogy elnézést, hogy tegeztelek, csak először, mikor megláttalak... öh... mármint, nem úgy értem, hogy nem tűnsz fiatalnak...De édes. Felnevet. Hátraveti fejét, szabadon hagyva vékony kis fehér nyakát és mellkasát, melyből a parasztruhához képest mély kivágású blúz enged láttatni nem keveset.
- Ti férfiak nem unjátok meg ezeket a köröket, komolyan? - Öhm... csak... általában nem akarunk udvaratlanok lenni...- Szerintem fölösleges. De igazad van. Nem sokan gondolják így, csak én. Jó, azért akadnak még néhányan. De nem sokan... - sóhajt.
- Tettetések és fölösleges dolgok világa a világunk - bámul bele a tűzbe. Kitölti az egész látóterét, imádja. Pattog és sugározza a hőt és remeg az egész lég, ahova elér... Hullámzik, szétfolyik....
- Gondoltál már arra, hogy az az igazi valóság, ami a tűzben van? - Ezzel még jobban összezavarta a kormosképűt. De nem zavarja. Már megszokta.
- A világ, amit látsz, túl... megváltoztathatatlan. Túl kemény és szúrós és... kellemetlen. Túl mozdulatlan. A tűzben minden kavarodik összevissza, minden pillanatban más. Sokkal reálisabban hangzik, hogy ilyen legyen az igazi, nem?- Öhm... szabad megkérdeznem, mit keresel te ebben az erdőben?Téged De egyébként nem is... Nem is csak őt. Nem őt kereste, őt csak találta.
- Nyugalmat. Szépséget. Mértéktelen sok szépség van itt... És te mit keresel?- Nos... én... nem is tudom, szerencsét. Kincseket. Ha találok egy szörnyet, elintézem, aztán annyival kevesebbet árt másoknak. - Óh. Nemes cél. Igazán értékes élőlény vagy. -
Noh te is tudsz aztán dicsérni. Félszegen elmosolyodik, ahogy Damien értetlenül megvonja a szemöldökét.
- Köszönöm...?- Köszönöd, hát. Nincs mit. Én csak az őszintét mondom. Mindig. -
Hát... Ha már mondok valamit, akkor az igaz. - Ez helyes.- Én is értékes élőlény vagyok? - nevet fel.
- Nos, annyira még nem ismerlek...Áh. Óvatos. És hűséges. Sajnállak, tulajdonképpen - gondolja, ahogy mélyen belenéz a szemeibe. Rabul is ejti őket, bár a férfi zavartan pislog, de egyre csak nézi őt, mintha próbálná megfejteni.
Sajnállak, hogy most elkaptalak.- Lassan jó lesz a fácán... - Hangja kicsit mélyebb és porhanyósabb, aminek következtében Damien még kevésbé tudja levenni róla a szemét. Torokköszörülve kapja vissza tekintetét végül a húsra, majd gyorsan kikapja azt a tűzből. Mintha remegnének a kezei, ahogy előkotor a holmijai közül egy fatálat.
- Sajnos... khm... sajnos csak ez van. Egyedül szoktam utazgatni, nem számítottam rá, hogy...- Csss.... - Azokra a finom sötétszürke ajkakra helyezi egy ujját, miközben csitító szemei merően mélyednek a másik lombzöld pillantásába.
- Nem kell itt problémázni - mondja halkan, bűvölően nyugtatóan. Damien bénultan pislog, fogva tartva pillantása által.
- Az a lényeg, hogy együnk valami finomat, nem számít, honnan és miként... Pont olyanok a szemeid, mint a fák levelei.- Óh... hát... lehet. Ritkán szoktam tükörbe nézni.- A tavakban is nézhetnéd. Van egy nem messze. Gyönyörű lennél vízen tükröződve. Letaglóz az őszinteségem, igaz?- Hát... ami azt illeti...Látni rajta a rosszallást. Kellemetlen neki a helyzet. Érzi a vonzását, ám mégsem tudja összeegyeztetni önmagával. Vagyis, szenved.
Ez vagy te - szól egy hang hozzá belülről.
Pusztítás. -
Igen ám, de nem csak - szól vissza egy huncut, vidám hang neki, és hangosan kuncogni kezd. Nem gonoszul, egész egyszerűen csak örömtelien.
- Nos, egy fácán van. Hogy együk? Ha nem szeretnél utánam enni, kezdd te.- Hogyan? Ó, dehogyis... kezdd csak te...Megpróbálja lehámozni a husit a madárról, de túlságosan is remegnek a kezei, úgyhogy megfogja őket. Érzi, hogy a sötét tünde megfeszül, de érzi a rezdüléseket is, amelyeket ez az érintés kelt. Finomak és messziek, de ott vannak, akárcsak a könnyed füstillat egy messzi faluból, melyet éppen elkapsz egy szélfuvallattal a dombon állva...
Elengedi és falatokra szeleteli a fácánt.
- Innentől már ehetem kézzel, igaz? - kérdi kissé nyafogva, mint egy cica, mintha eddig nyűg lett volna neki normális polgár módjára cafatolni az ételt. Az is volt.
- Ahogy szeretnéd, de... tiszta a kezed eléggé hozzá? Van a közelben egy patak...- Túlélem - mosolyog melegen.
- Mennyit tudsz te aggódni.Damien halkan felkuncog... vagyis inkább annak férfiverzióját hallatja.
- Nos... nem szeretem, ha bárkinek baja esik. Jó étvágyat. - kissé feszélyezetten nyúl az első falathoz, ám utána mintha kissé felengedne.
- Jó étvágyat. És neked? Ha neked esik bajod?Ez a kérdés is meglepi a fehérhajút.
- Hát... igyekszem elkerülni. Úgy gondolod, nem tudom megvédeni magam?- Nem, nem erre gondoltam, nem kívánom sértegetni a férfibüszkeségedet. Csak... sokat szenvedtél. - Te azt honnan tudod?- Nézlek - feleli egyszerűen.
- Jól művelt vagy, de nem nemesnek születtél. A magad szorgalmából tudod azt, amit. Viszont a családoddal valami nincs rendben, az is biztos.- Te meg javasasszony vagy? - Hmm, az a mosoly a szája szegletében...
- Csak sokat láttam.Valamiféle kellemetlen, aggodalomszerű érzés fagyasztja szoborrá a férfi vonásait.
- Vissza kéne ksérjelek valami faluba. Nem vagyunk olyan me...- Nem kell falu. Sokkal jobb, mint a város, de még ott is túl sok ember van. Tú sok hangya.- Mikor lettél ilyen embergyűlölő?- Ahh, eltúlzom. Sok mindent eltúlzok. Csak egyszerűen nincs kevem hozzájuk.- Hol laksz egyáltalán?- Mért beszélünk rólam? Beszéljünk inkább rólad... Valahogy mindketten borzasztó gyorsan elfogasztották azt a pár falatot, ami egyenként kijutott. Szinte oda se figyeltek, volt hús, nincs hús. No igen, neki nem ilyen hús kell...
- Miért érdekellek én annyira téged?Tudja. - sóhajt szomorúan. Lemondóan csüccsen le a sarkára és kezdi el piszkálni az ujjait.
- Tudod - kezdi olyan nagyon bölcsen, ahogy az öregek szokták
-, tudod, én... elkezdtem ezt a mondatot, hogy valami nagyon okosat mondjak neked, aztán meg nem jut eszembe hirtelen semmi. - Méltatlanul leviszi a hangsúlyt, majd felnevet. Sokszor csak nevetni tud saját magán.
- Mi a baj, Frya? Segítek, ha tudok...- Hát ez az. Segíteni. Annyi benned a segítség, mint égen a csillag. Túl jószívű vagy ehhez a világhoz, Damien.- Miért mondasz ilyeneket?...- Csak vigyázz, át ne verjenek... - mosolyodik el kedvesen, majd szembefordul fele és egyenesen rápillant.
Pár perc múlva Damien elmondja, hogy gyerekkora óta árva s járja a világot. Látja rajta a megkönnyebbülést, biztosan nem beszélt még erről sokaknak, ő pedig megértő bólintásokkal kísérve fogadja be az információt. Megannyi ilyen történetet hallott már. Megannyi ilyen felszabadultan őszinte, sok fájdalmat látott arcra tekintett már.
A zöldszemű nem vár választ. Legalábbis nem szavakban. Elég neki, hogy meghallgatják. Végig az arcán nyugtatja a tekintetét, s most a férfi a lángokból felpillant őrá. Hálásan. Annyira hálásan.
- Köszönöm, hogy meghallgattál. Nem kellett volna, hogy ezzel zargassalak...- Nem. Nem kellett volna. De annyi mindent teszünk, amit nem kell. S nem mindegyik rossz. Sőt.A hóhajú olyasféleképp szemléli őt, mint ahogy az ember az északi fényt nézi. Issza ezt a lenyűgözöttséget. Farkasszemet néz a csodálattal a szemeiben. Hagyja, hogy saját maga visszatükröződjön rá... ám ez már nem csak saját maga, ott van benne Damien is. Aki nem érti, nem is értheti, de mégis vágyik rá, fel akarja fedezni. Megengedi magának, hogy pár pillanatig teljesen csendben fürödjön ebben a fényben, hogy azoknak a gyönyörű lélektükröknek a pillantása simogassa az arcát.
De egyvalami más nála, mint az összes többinél. Damien nem a testét akarja felfedezni, hanem a lelkét.
Majd' meghasad a szíve. Annyira őszinte, annyira gyermek.
Elragadottan sóhajt fel.
- Annyira tudnálak imádni... - Pillanatok kellenek, míg eljut a felismerés a sötét tünde elméjéig. Ekkorra a nő már mozdul, kezeit finoman lehorgonyozza a férfi vállain, majd felemelkedik és közelebb hajol hozzá, fejét kissé oldalra döntve, hogy megcsókolja, de...
...de nem ér el odáig.
Kezeket érez a vállán, melyek hátráltatják, de a lendület már viszi őket tovább, így Damien nemsokára a földön van, őt tartva maga fölött. Valamiféle olyan rémülettel az arcán, amilyet ritkán látott ebben a világban.
Lehűlten mászik ki a kissé kényelmetlen, kitekert pózból és ismét a sarkaira csüccsen, a hátán fekvő férfi mellett.
Hosszan fixírozza a combjait, elgondolkozón, arca mintha fölvette volna a mozdulatlanság függönyét, egy kis ideig nem akarja, hogy belássanak a színfalak mögé, amíg zajlanak az előkészületek...
Végül bágyadtan elmosolyodik. Nem, ez nem a kész színdarab, de hiába próbálkozna azzal.
Hallja Damien hangos légzését, érzékeli rémületét, ahogy a nyúl a rá leső farkas tekintetét. Valamiféle fájdalmas keserűség terjed szét benne, s egy ideig hagyja ezt, szinte élvezi, ahogy belémar, kínozza, fojtogatja újra, gonoszul nevetve a fülébe súgja:
soha nem fogsz szabadulni tőlem, nem bizony. - S...sa... sajnálom, én... - Ő is sajnálja, ahogy látja küszködni a szavakkal. Ránéz. Muszáj ennyire méltatnia. Tekintete részvétteljes és bocsánatkérő. Ám elszörnyed, ahogy látja a kormosképű pillantását. Olyasvalamit lát rajta, ami a halandó szív egyik legveszedelmesebb kínzója. A vívódást.
- Én nem... - Könyökeivel próbálja ülő helyzetbe tornázni magát, de tagjai alig akarnak mozogni, így a művelet eléggé darabosra sikerül. Nem tud mit kezdeni a kezeivel, miután felült, pár pillanatig csak tartja őket maga előtt s nézi, ahogy remegnek. Bizonyára szégyelli is magát. Férfibüszkeség, óh, mennyi gondot okozol te.
- ... nem tehetem. - Suttogja, majd összeszorítja az ajkait és szemeit is szorosan behunyja. Felhúzza a térdeit, átfonja őket karjaival, ahogy a síró gyermekek, vagy éppen az őrültek szokták, s a nő egy pillanatra azt hiszi, valóban zokogni fog. De nem teszi. Csendesen, görcsösen, megalázottan, de tartja magát.
Elképesztően sajnálja.
Így közelebb is mászik hozzá, két karjával finoman körbefogja. Érzi, ahogy Damien összerezzen az érintésére. Finoman, kitartóan az arcához ér a keze, próbálva elviselni a férfi kínjait közben. Kisimogat néhány kósza fehér tincset az arcából, kedveskedőn, védőn, vigasztalón, összefolyásaképp annak, ahogy egy anya érinti gyermekét és szerető a szeretőjét.
- Ne... kérlek... - könyörög, és erőnek erejével próbálja a sötéthajú kezeit eltolni, de nem képes rá. Pillanatonként próbálkozik meg vele, de kezei minduntalan visszahanyatlanak.
- Tudom. - felel mély hangon a ki sem mondott szavakra.
- Mit? - kérdez vissza a síri hang... talán annak halvány reményében, hogy mégsem igaz a sejtése?
- Hogy tudod.Rázkódik egyet a válla. Könnyek még nincsenek. Majd talán lesznek. Szinte már várja őket. Éhes szivaccsá lett most, mely élvezkedve, lelkesen szívja magába a fájdalmat.
- Ne félj. Ne aggódj - csitítgatja. Két kezébe fogja az arcát, Damien megpróbálja megrázni a fejét, de a kezek nem engedik el, végül megadja magát és kinyitja a szemeit.
Mégis mit akarsz tőlem? - kérdezik szomorúan a szemei.
Ugyan mit akarnék? - felel, szintén szomorúan.
- Nem lesz semmi baj, ha engeded, hogy kissé sodorjon az ár.- Dehogynem... nem... nem érted... nem értheted. - Mennyire nehezére esett kimondani ezeket a szavakat. Neki is fájnak hát.
- Persze, hogy nem. De te próbáld meg megérteni, amit mondok. - lejjebb csúsztatja a kezeit, immár a férfi nyakát fonják körbe, nem kis felületen érintkezve a gyönyörű, illatos, puha, forró bőrrel. Szinte érzi a tenyerein, ahogy lüktet a vére. Finoman cirógatja az arcélét ujjaival, ahogy a szemeibe mélyül.
- Nem tudhatod, mi vár rád. De szerinted is az a célja az életnek, hogy boldog légy?- Igen... - Nem lehet eldönteni, hogy a hang suttogás-e vagy sem...
- De nem rövid boldogságot akarok... Nem rövidet és múlót, mert az hazugság...- Na látod, itt a probléma. Nem az. - közelebb hajol, s apró puszit ad az orrára. Érzi, hogy képes lenne most elolvadni az érintése alatt, mind a fizikai, mind lelki valója. Egy csettintésére megtenne bármit, amit kívánna... lesné minden szavát... akár megszűnne létezni, ha kérnék. Bármit megtehetne vele.
- Attól, hogy rövid, nem hazudsz. Te soha nem hazudsz. - halkan felnevet, meghatottan. Ujjai finoman elkalandoznak Damien ajkai felé.
- Mindketten tudjuk, mit teszünk, te is, én is. Egyikünk sem hazudik. - kedvesen elmosolyodik.
Egyre fokozódik a hitetlenség a férfi szemében. Meglátta már. Meglátta, hogy igaza van, de nem akarja elfogadni, hogy kezdi elfogadni magában...
- Csak... azt szeretném... mért nem lehet... lehetett volna... máshogy, másként... máskor... - Behunyja szemeit. Látja rajta a szégyent.
- Tudom. Annyiszor kívánjátok ezt. - mélyet sóhajt... nagyon mélyet... s ahogy kifújja a levegőt, a forró levegő végigcirógatja a sötét tünde arcát. Valóban kezdene libabőrös lenni?... S mintha egy pillanatra elfeledte volna az aggodalmait, csak erre a forró légfuvallatra figyelt.
Lásd... láss... csak vedd észre, kérlek... - Lelke már tébolyult sóvárgással nyúlna utána. Már annyira magához ölelné szorosan, és el sem engedné.
- De nem lehet minden, bármi a tietek... mienk... Csak az itt... és csak a most... - Súgja a füleibe a világ egyik legigazabb közhelyét, és örömmel veszi észre, hogy a jég kezd olvadni az érintése nyomán. Egy szót sem hall, úgyhogy egy aprót harap a hegyes fülekbe... Tudja, mit érez most a másik. Mintha leöntötték volna egy tűzforró patakkal. Elégedetten játszadozik még el egy kissé a füleivel, kiélvezve minden egyes finom rándulást, melyet mozdulatai eredményeznek.
Hátrébb hajol kissé, hogy megszemlélje művét, s elmosolyodik, mikor Damien szemeit csukva találja, ajkait pedig enyhén elnyílva, csak egészen picit... Aztán hirtelen ismét kinyílnak a zöld szemek, s még mindig nem múlt enyhe ijedtséggel tekintenek rá.
- Győzz meg... - kéri ágyakozón, s kezei próbaképpen megsúrolják a nő oldalát. Mosolyogva simul a kezeibe, biztatóan, csináld csak...
- Győzz meg, kérlek...Elégedett ragadozói éhséggel villannak meg a szemei, ahogy ismét közelhajol és öszeérinti az orrát Damienével, alig néhány centiről nézve a szemeibe.
- Ezer örömmel.Gyerünk... kész vagyok... - üzeni az a pillantás, mire lehunyja a szemeit és teljes testével közelebb simul. Mire az ajkaik összeérnek, már körbefonta a kezeivel.
Megvagy. Visszafekteti a földre, közben egy kicsikét sem távolodik el tőle. Szenvedélyesen falva az ajkait préseli bele a földbe.
Az enyém vagy. Ha csillag lenne, akkor most elképesztően világítana... Érzi, ahogy a vékony, izmos test egyre inkább felforrósodik alatta. Alig jut levegőhöz, ám nem, nem fogja kímélni. Incselkedve nyal végig finom ajkain, de nem, nem merül el a szájában, megvárja, míg a férfi teszi meg azt...
...nem is kell soká várni. Vajon hányszor csinálta már ezt? - tűnődik el futólag, ám a következő pillanatban már csak a hajába túró ujjakra figyel, és hagyja, hogy megborzongjon mindenütt...
Percek múltán Damien elszakad tőle egy kis levegőt venni, s kábultan, lihegve néz fel rá. Mosolyogva simít végig ismét az arcán, gyorsan, sietősen és erősen, érezni akarva forró bőrének minden négyzetcentijét. Beletúr a hajába. Egy hátránya van, hogy a földön fekszik, kevésbé férni hozzá a hajához... Sebaj, lesz ez még másképp is.
- Beszélj hozzám... - kéri forrón, apró puszikat adva a szájára.
- Így... mégis... hogy?Kuncogni kezd.
- Nem csak szavakkal tudsz beszélni...Körmeivel cirógatni kezdi a nyakát, mire ő ösztönösen hátrahajtja a fejét... szabadon hagyva ezt az ajkaknak, amik ezek után követik. Ekkor már a kormos nemigen tudja kordában tartani sóhajtozását. Mellkasa sietősen emelkedik és süllyed, ahogy a finom ajkak, majd később az éles kis fogak csipkedik a bőrét. Koorinálatlanul simogatja Yfriehlia haját, mintha csak azt jelezné, hogy elég lesz már, mielőtt, valóban, mint valami patak, eggyé vák a földdel, beleolvad és elfolyik...
... de nem, túlságosan is élvezi ezt a forróságot annyira, hogy ne kímélje. Idővel már egészen agresszívan harap. Ezek a mozdulatok már történeteket mesélnek. Frusztrációt olyanok miatt, akik már rég elfeledettek, olyan dolgok miatt, amikre már senki nem emlékszik... keserűséget emiatt az egész élet miatt... De mégis... mégis, ezekért a sóhajokért megéri. Meg bizony.
Ki tudja, mennyi idő telik el, mire enyhén felemelkedik róla, kezeivel a férfi feje mellett kétoldalt támaszkodva. Lenéz rá, sötét haja körbefollya a sötét tünde arcát.
- Szeretnéd látni, hogy nézek ki valójában? - Keveseknek mutatja meg igazi valóját. Voltak, akik nem is tudták, micsoda ő, és talán soha nem tudták meg. Nem is volt szükség rá... De Damiennel megosztaná ezt, megadja neki ezt a bizalmat, és egyúttal a lehetőséget, hogy ha meggondolja magát, meneküljön...
- Ha nem tetszik - mondja a kudarc lehetőségével teljesen tisztában levők hideg, fájó nyugalmával
-, elmehetsz. Egyszerűen elmehetsz. A vadász teljesen kábultan néz rá; úgyhogy szótlanul feltápászkodik - kicsi idő neki is kell, hogy kirázza a szédülést a fejéből -, majd sorban leépíti az illúziókat. Látja, ahogy Damien ismét megpróbál felülni - szegénynek nincs ezzel könnyű dolga ma -, s leplezetlen, fatális kíáncsisággal nézi őt, kissé, mintha valóban valamiféle végső ítéletre számítana.
Számára a nő eddigi szakadt ruhája hamarosan átváltozik egy jóformán csak a leglényegibb részeket takaró, hálószerű éjszín csipkévé, feje tetején két sötét szarv jelenik meg, háta mögül pedig egy pár, éjsötét tollakkal ékes szárny lengedezik. Tekintetében vegyesen keveredik a büszke, díszes tollú madár hiúsága és a pőrére vetkőztetett leány szégyene.
Ez hát ő.
/Ez/Damien arcán elképedés látszódik, de ahelyett, amire számított - az iszony helyett - csodálat. Hát... hát tényleg? Még így is szépnek találja? Még így is elfogadja?
- Gyönyörű vagy...- Teljesen őszinte...
Közelebb sétál hozzá, várva, hogy a préda végre feleszméljen, s elrebbenjen. De nem teszi. Ahogy letérdel elé, a hegyesfülű hirtelen nem tudja, hova nézzen. Elképesztően zavarodottá válik, hogy a szárnyakat, a szarvait vagy inkább szinte teljesen fedetlen kebleit válassza szemlélkedése célpontjául.
Erre hirtelen nevetni kezd. Nevetnie kell, nem tud ellene tenni semmit...
- Annyira aranyos vagy. - Öleli át ismét és húzza magához közelebb. Szívén érzi a szívét dobogni. Máshol pedig... nos... valami mást.
Damien teljesen elragadottan simogatja a hátát, pusztán a csipkeszerű anyag érintésekor bizonytalanodik el.
- Ah, nem tudod, hogy kell ilyen kevés ruhát lehámozni, igaz? - kuncog, mit sem törődve a zavarba jött vörös arcca. Hátrébb hajol, majd pár mozdulattal és pillanattal később teljes öltözékétől megszabadítottan ül a fűben.
A hóhajú pislog párat, bár nyilvánvalóan elpocsékoltnak érez minden pillanatot, mikor csukva van a szeme. A nő teste nemsokára új hévvel simul hozzá.
- Ideje, hogy rólad is lekerüljön ez a kényelmetlen erdőjáró-felszerelés... - dorombolja a nyakába, majd kezei valahogy megtalálják a csatokat és szíjakat a ruhán, gyorsabban, mint ahogy a sötét tünde magát szokta vetkőztetni, majd azon veszi észre magát, hogy felül róla is lekerült minden. Ezek után az újonnan hozzáférhetővé lett területek kapnak hasonló kényeztetést, mint eddig a fülei és a nyaka. Már képtelen minden másra azonkívül, hogy:
-... még... - És bizony nem kell kérnie.
Pár pillanatig hidegséget érez a felsőtestén, de csak, amíg a nő a nadrágszíjával bíbelődik.
- Emeld csak fel a... így. - bújtatja ki a ruhadarabból, mint valami kisgyermeket, majd fölé térdel és áthatón a szemeibe néz.
- Legyél az enyém - suttogja, mielőtt letámdja az ajkait. Szárnyait magukra borítja, teljesen elvesznek a fekete tollak alatt. Majd átveti lábait a csípőjén. Hogy megkapja, amit akar.
Amit mindketten akarnak.