Fáj.
Oda se tudok figyelni, mi történik, és csak a reflexeim segítenek ki: magam is meglepődöm, mikor többé-kevésbé jól találom el ezt a kis bestiát, és letépem a lábamról.
A baj az, hogy szó szerint letépem. Nem igazán hajlandó ugyanis elengedni a fogaival, így hiába sodrom el, meg kell fizetnem az árát: az eddigi közepes harapás helyett szinte szétszedi a lábszáram.
Nem hiába esek térdre.
Alig látok pár másodpercig a kíntól. Egyedül az a szerencsém, hogy ő is kezdi megérezni a sérüléseket, így össze kell szednie magát... ha azonnal megrohamozna, talán nem is élném túl.
És én még azon gondolkodtam, miért akar megtámadni, hisz úgyis túl gyenge. Hát, úgy tűnik, mégis van ereje.
Megpróbálom rendezni a gondolataim. Mit tegyek? Ha most rátámadnék, az inkább lenne bicegés, amire talán tudna reagálni. A Bibliám nincs a kezemben (én hülye), így abban se bízhatok. Mit kellene tennem? Imádkozzak anélkül? Az túl hosszú idő. Mégis... elérni nem tudom, hisz ha oda is sántikálnék, nem mozognék olyan gyorsan, hogy meglepjem. Másképp támadni nincs lehetőségem, így...
Muszáj. Időpazarlás, de még mindig jobb, mint féltérden, egy friss, vérző sebbel kutakodni az utazóköpenyemben a könyv után.
Hogy is voltak a szavak? Hangosan kezdem el mondani az imát: ezúttal nem kell csendben maradnom, és az segít koncentrálni. Hosszú, hosszú másodpercek telnek el, s igyekszem minél nagyobb átélést tettetni magam előtt, hogy tényleg hatásos legyen... s ha nem zavar meg (remélem, elég sok idő kell, hogy összeszedje magát, hisz jó párszor a földbe csapódott), sikerül is.
Sacra Lux? Ugyan már, azzal alig érnék valamit.
Miserationum.
Ha végre tudom hajtani, a sebem összehúzódik, a vérzés eláll, és a fájdalom is szinte eltűnik. Igaz, nem gyógyul be teljesen a seb (az más kérdés, hogy így végképp nem tudom majd megmagyarázni egyik gyógyítónak sem, mi is történt), de ez is elég ahhoz, hogy legyőzhessem.
Ha fel tudok állni, és jó állapotban nézhetek szembe a fáradt, sebesült gyíkkal, már győztem.