Az égiekre, most meg hová kerültem?
Pedig tisztán emlékszem, hogy ebben az irányban volt a falu. Rendben, a tájékozódásom mindig is csak átlagos volt, mégis azt hittem, könnyedén meg tudom majd mondani, merre kell jönnöm, de... de itt semmi nincs.
Csak az erdő, és az ösvény.
Kezdek igencsak ingerültté válni.
...karmokat érzek a hátamban, mire felkiáltok, az almásderesem pedig megugrik a hirtelen rántástól. Hogy futnál versenyt a farkasokkal, Dante, ezt miért kellett? Eddig nyugodtan feküdt a nyereg mögött, a lebillenés legkisebb veszélye nélkül, és csak most vette a fáradságot, hogy megmoccanjon.
Csak meg akart volna nyugtatni? Akárhogy is, ez sikerült, némileg nyugodtabban gondolkodom el a helyes irányon. Jó lenne minél hamarabb rátalálni, hisz francnak van kedve a fák alatt éjszakázni.
Ekkor a ló torpan meg.
Az állatokkal csak a baj van...
De valami nem stimmel. A hátasom megérzései eddig helyesnek bizonyultak, hisz akkor is feltétel nélkül bízott bennem, mikor három méterre engedtem tőle egy éhes vadat. Most viszont nyugtalan, és ez valamiért engem is aggaszt.
Nem hajlandó továbbmenni. Sőt, inkább menekülne, ahogy érzem a mozdulatain. Körbenézek, és meg is látom, miért csinálja ezt: egy farkas áll mellettünk, de nem is akármilyen.
Habzó szájából azonnal látom, hogy veszett.
Ebből baj lesz.
Most már Dante is mérgesen fúj, gondolom, ő is észrevette... az almásderes el akar vágtatni, de vajon sikerül neki? Nem szívesen mérném össze a gyorsaságunkat egy megvadult ragadozóéval. Az egy dolog, hogy ha elkapja a lovam, akkor sokkal nehezebb lenne túlélnem, ez csak az egyik gond, de más is vezérel.
Eddig olyan hűen szolgált. Miért hagynám cserben?
Nyugtatóan megsimogatom a sörényét, és lassan, kimért mozdulatokkal leszállok. El kell üldöznöm... nem legyőznöm, az talán túl nehéz lenne, de ha meg tudom félemlíteni, az már elég lesz. Bár működik ilyesmi egy veszettnél? Lehet, hogy tényleg meg kell ölnöm?
Talán az egész erdőnek jobbat tennék ezzel.
Sóhajtva veszem elő bal kézzel Bibliám (a Rosariust kiveszem belőle, és zsebrerakom, hisz most nincs rá szükség), jobb kézzel pedig a buzogányt. Vajon megúszom sérülés nélkül? Mert ha nem, akkor minél hamarabb el kell jutnom egy gyógyítóhoz. Az pedig lehet, igencsak nehézkes lesz.
Szinte oda se figyelve lapozok egy kézzel a szent fény imájához, és buzogányom magam elé tartom, többé-kevésbé védekezőn.
- Maradj a lovon! - szólok hátra Danténak, mire ő, mintha csak erre várt volna, leugrik a földre.
Hogy az a... hé, a versenyfutásos hasonlatot nem gondoltam komolyan! Mindegy, a helyzet így se változik.
Várok. Egyelőre várok, és igyekszem minél jobban felkészülni a robbanásszerű mozgásra.