The God Complex
Minden történetnek van eleje és persze van vége. Az enyém itt ér véget.Nulladik év.
Idős voltam már, talán idősebb mint a társaim is. Nem tudom, nem emlékeztem . Csak az ürességre. A háborúra, ami mindent elpusztított. Az egykoron virágró városok, egyre lepusztultabbak lettek, míg el nem érték a mostani romos állapotukat. A mocsarak kiszáradtak, a termőföldekben minden megrohadt és alig volt egy-két mágikus növény, amiket életben bírtak tartani. Az erdők elpusztultak, hiba volt minden tünde leleményesség és mágia. A föld, ahol éltünk a végét járta. Minden nép a másikat hibáztatta és nem látták, be hogy saját maguk tehetnek róla. Ha egy kicsit is figyeltek volna és a faji gyűlölet helyett Veroniával foglalkoznak, akkor most más lenne a helyzet.
Egy rozoga ágyon feküdtem, körülöttem pár tünde szorgoskodott. Krémeket és főzeteket hoztak és vittek. Kötéseket cseréltek, borzalmas löttyökkel itattak. De mind hiába. Már éreztem, hogy a halál hűvös lehelette a tarkómat borzolja. Tudtam jól, itt a vége. Nem bántam meg semmit. Boldog voltam. Szép életem volt. Végre ismét láthatom a barátaimat. Mindenkit, akit elvesztettem.
Örökké.
Idős voltam már, egyesek azt pletykálták, hogy idősebb még a vámpíroknál is. Persze ez hülyeség. Azok a vérszopók tovább éltek, mint mi tündék. Ismertem régen párat, néhánnyal még jóba is voltam. Emlékszem egyre, akit különösen kedveltem. De minden elmúlik. Egyszer minden táncnak vége szakad. Minden ének befejeződik. És az én dalomnak ez volt az utolsó taktusa.
Sötét árnyat láttam belebegni az ajtón. De rajtam kívül senki nem figyelt fel rá.
– Hát végül itt vagy. Már vártalak. – hangom erőtlen volt és gyenge. A tündék mind odafordultak hozzám. "Kihez beszél?" - kérdezgették, de nem foglalkoztam vele. Közömbösen pillantottam rájuk. Fiatal bolondok mind, nem értenek semmit. De te barátom, te tudod jól, hogy mit érzek. Annyiszor láthattad már.
– Gyere csak közelebb. Tudom jól, hogy itt az időm. – remegősen emeltem fel a kezem. Az árny közelebb lebegett. Felemelte, a sötét ruhával takart karját és felém mozdult.
Most már közénk tartozol. – hallottam egy hangot. Meleg volt, kellemes és nyugtató.
A világ fölött lebegtem, egyszerre voltam ott mindenhol. Minden fűszálban és faágban. Együtt lélegeztem a földdel, versenyt futottam a folyóval. Mégis tudtam jól, hogy én már nem létezem.
– Hol vagyok? Mond hát el jó uram. – hallottam a saját hangom, de nem értettem. A testem ott feküdt az ágyon, ahol meghaltam, láttam.
– Most már egy vagy velünk. – szólt ismét a hang.
– És kik lennétek? – hangom olyan volt, mint egykoron, mikor még fiatal voltam és bohó. Ha még lenne szemem, már könny szökött volna bele. Soha nem gondoltam, hogy egyszer még hallom ezt a hangot. Egy olyan tündéjét, aki előtt ott áll a egész élet és tele van reménnyel. Még annyi mindent megtehet.
– Hisz ismersz minket. – ismerős érzés fogott el. Kezdtem érteni, hogy mi történik. Tényleg ismertem őket. Megannyiszor harcoltak az oldalamon és még a legsötétebb órákban is támogattak.
– Te vagy maga a természet. De ennek nincs értelme. Miért mondod, hogy közétek tartozok? Én nem vagyok sem a szél, sem a nap. A földhöz is annyi közöm van, hogy oda fognak elásni. Már csak egy rothadó húsdarab vagyok. -
Azért téged választunk, mert átérzed a fájdalmunk. Már nem bírjuk tovább. Valamit tenni kell. – éreztem hogy miről beszél. Én is értettem. Sok ellenségeskedés, a sok gyűlölet. Megfertőzte a világunkat, mint egy pusztító pestisjárvány. Nem volt szükség ide semmilyen apokalipszis lovasaira meg isteni ítéletre. Az emberek maguk mondták ki az ítéletet és hajtották is végre a népek fölött.
Most rajtam volt a sor.
Emberiség, Vámpírok, Tündék és Sötét tündék! Most én mondok ítéletet fölöttetek. El fog jönni a béke kora és véget vetünk a háborúnak. – hangom, mint mennydörgés hasította Veronia egeit. A madarak és az állatok mind felfigyeltek rá. Majd lassan az emberek és a tündék is. Legyenek átkozottak vagy átok nélküliek. Mind egyformák, nincs joguk elvenni más életét és ezt megmutatom nekik.
– Eljött az idő! Egyesüljön hát minden nép és legyen béke!Első év.
Kezdetben mindenki értetlenül állt az ismeretlen hang előtt. De mivel nem éreztek semmi változást folytatták tovább az életüket. Már majdnem el is felejtették, mikor elkezdtek terjedni a pletykák. "Az újszülöttek, mind torzak". Egyszerre voltak vámpírok, tündék, emberek és sötét tündék. Bár én ezt nem találtam torznak őket. Minden fajból bennük volt egy kevés, ettől ők még a szüleik gyermekei voltak, de mégis sokan megijedtek tőlük. Sok ártatlan gyermek lelte halálát akkoriban és mégtöbben maradtak árván. Talán ők jártak jobban ezt nem tudhatom. De végül mikor már túl sokan voltak az árvaházakban a vezetőségnek gondoskodnia kellett róluk.
Tíz év.
Már hosszú ideje folytatódott ez az állapot. Minden újszülött magán viselte a négy népcsoport jellegzetességeit. De a háborúk száma nem csökkent. Az vallások sem hagytak alább. Sőt még rosszabb lett minden. Mindeki a másikat hibáztatta. Észak szidta délt, míg az pedig visszafelé átkodott. A tündékre a vámpírok fújtak, mert a paráznaságuk miatt alakult ki a helyzet, szerintük. De a tündék sem voltak ám belátók. Ők a vámpírokat okolták a vér mániájuk miatt. De abban egyetérettek, hogy szerintük az emberek voltak a hibásak. Mialatt az emberiség meg mindenkit hibáztatott aki kicsit is eltért tőlük. Annyira lefoglalta őket a gyűlölet és a megvetés, hogy észre sem vették, ahogy az új faj elkezdett növekedni. A sok árva gyermek, akiket a szüleik kidobtak, mind egy táborba kerültek és ott saját életet kezdtek kialakítani. Nekik nem számított hogy észak, dél, tünde, ember. Csak szeretetre vágytak.
Húsz év után.
Az új faj felnőtt és ideje volt hogy kirepüljenek a kalitkájukból. De az őseik nem voltak hajlandóak elfogadni őket. Gyűlölettel néztek mindenkire, aki kicsit is másvolt, mint ők. Nem látták be, hogy nekik már lejárt az idejük. Nem tűnt fel nekik, hogy mivel már nem születik több általuk tisztának nevezett gyermek, csak keverékek. Idővel mind elfognak tűnni. Ahogy pörögtek az évek ezt a kevertek belátták és kezdték megszervezni az életüket. Ahol a korábbi táborul ált, oda felépítettek egy várost. Neue Hoffnung magasan a legszebb és legtisztább város volt, Veronia történelmében. Körkörös szerkezetét két tengely osztotta fel négy részre, úgymond kerületre. Elsőként az iparosok területei készültek el. Itt éltek és dolgoztak a mesteremberek. Kovácstól az alkimistáig mindenki. A többiek megbecsülték őket, senki nem ápolt haragot a másikkal. Egy másik kerület az északi vallásé volt, míg kapott egy saját kerületet a déli és egyet a tünde vallás is. Mindannyian boldogan megfértek egymás mellett. Persze mint mindenhol voltak kisebb zűrök, de ismerték mind a kitaszítottság érzését. Azt hogy a régi fajok tagjai nem voltak képesek befogadni őket.
Az első századfordulón
Végül eltelt száz év az újászületés óta. Így nevezték el – a magukra jövőfajként hivatkozó nép tagjai – azt a napot amikor megteremtettem őket. Az elmúlt száz évben sokat kellet küzdeniük, mint fizikális, mind lelki oldalon. Sokszor érte őket támadás az ősi fajok irányából, de végül sikerült mindet visszaverniük és ahogy növekedett a számul egyre több várost alapítottak és a régiek romjaiból pedig felújítottak. A romossá vált Hellenburg és Carolusburg, újra a régi fényében tündökölt. Zephyrantes ősi romjai közül megmentették az utolsó élő fákat és újra benépesítették velük a világot. Persze hiába volt minden jó és szép dolog az emberek csak a rosszat látták bennük. Míg végül egy szomorú pénteki napon eljött az utolsó bukásának az ideje. Otto von Strauss az utolsó élő ember. Ő volt a régi háborúk győztese.
Az elmúlt száz évben a vámpírok és a tündék is ráeszméltek arra, hogy mivel ők már nem élik túl az új korban, át kell adniuk a tudásukat és kultúrájukat. Ezt az emberiség viszont árulásnak tekintette az ő mondvacsinált háborújában és megtorlásként azt a pár kis falut, amiben még e két faj tagjai éltek teljesen lerombolta és akit csak ért kivégzett. Így diadalmasan vonulhatott be a saját városaiba, mert végül megcsinálta. Igen ő az emberiség, a felsőbbrendű faj végül győzedelmeskedett. Szomorú de nem vette észre, hogy az utolsó pillanatig egy olyan eszmébe kapaszkodott, ami bukásra volt ítélve.
És így feküdt az ágyon a meggyötört, öreg, kopasz, ráncos, májfoltokkal teli bőrében az utolsó győztes. Otto von Strauss. Egyedül, magányosan a fajának utolsó tagjaként. Már nem számított, hogy észak vagy dél, hogy protestáns vagy egyházi. Nem volt többé démon, Apostol, mágikus kard, semmi a régi korok legendáiból.Most értette meg igazán, a lényegét az egésznek.