A HALÁSZOK ÖBLE
"
- No, fiatalság, fel a kezekkel. Melyik Veronia legerősebb népe? Mit gondolnak, kik azok, akik a legszívósabbak, találékonyabbak és egyszerre erősebbek is?
- A Félóriások?
- Nem fiam, ami nagy, nagyobbat esik, mint bárki más. Mimóza gyerek lehet még, ha azt hiszi, hogy a puszta izom győzelmet hoz. Nézz rám, olyan vagyok mint egy rosszabb sánta csirkesült, oszt' ha megindulok még a sátánt is kiherélem.
- A vámpírok...?
- Ez már közelebb van a valósághoz, a mocsárban élő vámpírok szívós rohadékok, erősek, gyorsak, páncélosak. Nem szívesen harcolnék velük éjjel... De nappal? Letéped a nyakukról a nyakláncot, aligha tehetnek bármit ellened, ott égnek szenesre előtted... Gyerünk, valaki, akinek lötyög is valami a fejében?
- A sötételfek!
- Jár a piros pont, de a sör nem... Igaz, ami igaz, a Nebelwald pokoli egy hely, de a sötételfek nem is jó harcosok nyílt terepen. Ott védik meg magukat, ahol vannak, sose harcolnék mocsári erdőben egy kormossal, de nyílt terepen bármikor... Ekkora rakás barmot... MEGMONDOM ÉN NEKTEK! A mocsár menti déli halászok! Sok kis falú áll az ingovány túloldalán, mind magukban élnek meg, nagyon ritkán kell nekik dél segítséget, megvédik maguk. Erős, okos, találékony népek azok... Gondoljanak bele, félig a part és a mocsár között laknak... Kegyetlen nekromanta portyák, vadvámpír lecsapások és még a hal se él meg minden szezonban abban a rothadó vízben, rosszabb években egy makrélát nem fog ott az ember, nem hogy eleget, hogy eltartsa a családját. MONDOM ÉN! Ezek a mocskos dörzsölt kurafik a jéghegy hátán is megélnek, s nem nagyon válogatják meg az eszközöket amivel megvédik a családjukat... "
- Ciel Eisenschnittel, "Veronia dörzsölt kurafijairól"
A küldetésre csakis Délieket keresek, egyház-katonaság, mind jöhet. Terveim szerint ez első része lesz egy többrészes szálnak, de meglátjuk, hogyan is alakulnak majd a dolgok, s hogy mennyire haltok meg~