Ery gondolataiba mélyedve trappol a csapat után, majd felzárkózik Amyhez.
- Ezzel a kultistával valami nem volt rendben. A vérének borzalmas volt a bukéja....
Bár nem tudja, a zsoldos hogyan világíthatná meg a problémát, úgy dönt, hátha van valami ötlete mégis. Bár lehet, hogy túlbecsülte a lány alkalmazkodási képességeit: szegény Amynek szemmel láthatólag fogalma sincs, hogy hogyan kéne reagálnia. Valószínűleg ösztönösen undorodik, amit valahol Eiryn is megért.
- Öhmm……..- köszörüli meg a torkát.
- Talán mert megrontotta egy mélységi, nem? – kérdez vissza végül.
- Már ittam egyszer kultistából, de annak nem volt rossz íze - válaszol Amynek, de neki sincs jobb ötlete.
- Hát...ööö.....talán ez már régebb óta volt a mélységi csicskája és megromlott a vére is. - vonja meg Amy tanácstalanul a vállát, és a továbbiakban csöndben sétálnak. Amikor végre visszaérnek a toronyhoz, a lány hagyja, a kereskedőknek hadd főjön a feje a pénz meg a lovak miatt, majd körbenéz, hátha lát valahol egy Randlaufert. A futárcsalád tagjai jellemzően minden nagyobb településen megtalálhatók, és a leggyorsabb módja a híradásnak az, ha velük üzen. Mind Brunhild von Schattenstahlnak, mind Lothar nagyúrnak tudnia kell róla, hogy kultisták vannak a dologban. Az előbbit akár fel is keresheti, hiszen itt vannak a Toronynál, de ami saját családfőjét illeti, mindenképpen szüksége lesz a Randlauferek segítségére.
- Nem kéne megmutatnunk valakinek a térképet, hogy futárt küldjenek és figyelmeztessék a többieket? – hallja közben Amy kérdését.
- Van kit egyáltalán? Terveztek még a miénken kívül rajtaütést? - érdeklődik Lance, aki közben újra csatlakozott hozzájuk.
- Két későbbi időpont is van - mutat Eiryn a térképre, amit gyorsan előcibál, és Amy egyetértően bólint.
- Épp egy futárt keresek, aki figyelmeztetheti a családfőket. Ők tudni fogják, mit tegyenek.
Ekkor azonban egy vámpír siet oda hozzájuk, valószínűleg egyenesen a toronyból. Magas, szikár, hosszúfülű családtag, az egyik szemén egy monoklival. Elegáns ruhát visel, nem a környéken megszokott munkásöltözéket, amiben az olvasztást szokták végezni. Eirynt látva rögvest odasiet a kis csapathoz, akik magukban társalognak a papír körül.
- Kérem, elnézést a zavarásért. - biccent egyet udvariasan. Arra nem veszi a fáradságot, hogy rendesen köszönjön. Kihúzza magát, majd visszarázódva a jól megszokott "vámpíros" attitűdjébe folytatja a mondandóját.
- Eugen von Schattenstahl vagyok, a Schattenstahl család harmadik pátriárkája. Kérem, megmagyaráznák, miért jöttek vissza. Ha kérhetem, érthetően.
A hangja kifejezetten flegma a sok "kérem" ellenére. Eiryn egy kissé meglepődik, hogy ekkora méltóság jött eléjük, de végül is logikus a dolog: a feketeacél-szállítmányok eltünedezése bizonyára igencsak fontos napirendi pont a Schattenstahlok vezetőinek. Így csak meghajol a jövevény felé, és megpróbálja tömören összefoglalni a történteket.
- Üdvözlöm, Eiryn Nebelturm vagyok. A szállítmányt megtámadták, és bár sikerült visszaverni a támadást, a lovak elszaladtak, így kénytelenek voltunk visszajönni. A szállítmány nem sérült, a kíséret néhány tagja viszont igen. A támadók kultisták voltak. Meg tudná mondani, merre találok egy Randlaufert? Sürgősen tájékoztatni szeretném Lothar nagyurat a történtekről.
- Üdv, Eugen! - bólint Amy - Ha rajtunk múlott volna, már a célnál lennénk. De nem túl biztató, hogy kultisták fenik a fogukat az acélra, fene tudja mit akarnak vele és mire használnák. Ez elég érthető?
A nő ingerültsége szinte tapintható, ahogy a tündéé is.
- 'Napot - böki oda Lance szűkszavúan, és talán jobb is, hogy nem mond többet. Eugen eközben elkéri a térképet...vagyis enyhe túlzás, hogy elkéri, mert nyújtja érte a kezét, majd egy másodperccel később kiszedi Eiryn kezéből. Vet rá egy pillantást, majd rögtön vissza is adja.
- A toronyban a középső szinteken. Kérem, kövessenek!
Eiryn természetesen örömmel átadta volna a térképet, de ezt persze megakadályozta, hogy Eugen szinte kitépte a kezéből, majd vissza is tuszkolta oda. Hogy ennek mi értelme volt, az rejtély. A lány bocsánatkérően pillant Amyre és Lance-re, majd követi nem túl udvarias vezetőjüket. Amy azonban vele ellentétben nem ilyen béketűrő, talán többek között azért, mert nem érzi a férfi státuszának erejét.
- Héééé! Vigyázz mit csinálsz, bájgúnár! - szisszen fel a papírrángatásra, de aztán annyiban hagyja a dolgot.
- Remélem legalább ezután megfelelő emberrel beszélhetünk. - morogja. A tünde nem mond semmit, de látszik rajta, hogy mindjárt felrúgja a pátriárkát. Eiryn nyugtatóan társai vállára teszi a kezét, nem akarja, hogy bajuk essen.
- Kérem, hölgyem. Ez csak az én kíváncsiságom, kérem. - smúzol Eugen Amynek, már-már ijesztő vigyorral.
- De aggódnék a helyükben. Ezek bizalmas információk, a szállítmányok indulásáról így előre csupán csak a család vezetői, és pár ügyintézőjük tud. Kérem, ez igazán aggasztó...
- Semmi baj - mondja mind Eugennek, mind a két zsoldosnak. Ami viszont a térképes megjegyzését illeti, az kicsit őt is felhúzza. Angyalian elmosolyodik, úgy válaszol teljes ártatlansággal.
- Igen, tényleg aggódunk. Az egyik halott kultistától vettük el a térképet. Ha valóban csak a családja belső köre tud ezekről a dolgokról, még komolyabban aggódhatunk.
A kellemes bájcsevej közben azért a lábukat is szedik, és hamarosan meg is érkeznek a levéltárba, ahol megannyi vámpírt látnak sürögni forogni. Vannak ott asztalok is, rajtuk üres papírral. Eugen int Eirynnek, hogy írja meg a levelét, a többit majd a futárok elintézik, ahogy az a levelek nagy részével történni szokott. A lány nem kéreti magát: leül az első szabad asztalhoz, gyorsan leírja a fejleményeket, a levelét megcímzi Lothar nagyúrnak, majd az egyik futár kezébe nyomja egy gyors köszönöm kíséretében. Ezek után újra csatlakozik a többiekhez és reméli, hogy a két zsoldos még nem fojtotta meg közben Eugent.
- Remélem a családfőd tudja mit kell tennie - szólal meg Amy - Nem lenne jó az embereket is értesíteni?
Eiryn komolyan néz vissza rá.
- Teljesen megbízom Lothar nagyúr döntéseiben. És nem csak azért, mert a vérem, hanem mert nagyon nagy tudású, és igazságosan ítél.
A felvetésre, miszerint értesítsék az embereket is, félrebiccentett fejjel gondolkodik egy kicsit.
- Nos, nem tudom, hogy mit tehetnénk ez ügyben, vagy mit tehetnének ők, elvégre a szállítmányok innen indulnak. De ha írsz egy levelet, gondolom azt is kézbesítik neked.
Amy le is ül írni, ám ekkor Eugen hirtelen kimenti magát.
- Érezzék otthon magukat. Maradnék még, de dolgom van. Tudják én szervezem meg a szállítmányok egy részét. A segítőm majd vezeti önöket - csettint egyet az ujjával, mire a folyosóról egy szobalány ruhás vámpír ugrik oda mellé. Atletikus kinézetű, fakó szemű, szürkés hajú lány, olyan 25-30 év körül járhat. A páncéljába a combjánál két rést fúrtak, amiken keresztül pár dobótőr markolata kandikált ki. Nem is vámpír lenne, ha nem lenne nála valamilyen önvédelmi eszköz. Eugen elindul a felsőbb szintekre, a lány pedig ottmarad mellettetek.
- Ha tanácskozni kívánnak, ne zavartassák magukat.
Amikor Eugen lelép, Eiryn bókol felé, majd az érkező war maidre pillant, és felé is meghajol.
- Eiryn Nebelturm, örvendek.
A felajánlott lehetőségre kérdően néz társaira, hátha ők szeretnének kupaktanácsot tartani. Amy azonnal félre is vonja a kis társaságot.
- Hallottátok, ő szervezi itt a szállítmányokat.....És nagyon kíváncsi volt mit találtunk, nem gyanús ez kicsit nektek? - kérdezi ép csak hallhatóan.
- Ezzel a formával kapcsolatban rögtön minden gyanús lett. - mondja Lance. Eiryn kissé megütközve mered a kettősre. Lehet, hogy csak a beléivódott hierarchikus tisztelet miatt, de neki eszébe sem jutott Eugent gyanúsítani. Mindenesetre amit Amy mond, az legalábbis elgondolkodtató. Lance morgolódására kissé feszülten elmosolyodik. Eugen tényleg nem volt túl udvarias.
- Elnézést a pátriárka stílusáért. Mindenesetre a fentiek tükrében lehet, hogy jobb volna közvetlenül Brunhild úrnő elé tárni az ügyet...
Kissé rosszul érzi magát, amiért egy másik család belpolitikájába másznak bele, de ha ez szükséges az igazság kiderítéséhez, hát legyen.
- Miért rohant volna ennyire hozzánk, ha nem azért mert nem hitte, hogy visszatérünk? - érvel Amy. - Ha te megbízol benne, akkor járuljunk elé. - bólint végül az ötletre, miszerint a Schatenstahl családfőt kell felkeresni. Újdonsült kísérőjük nem hallgatózik, illedelmesen kivárja, amíg már egyikőjük szája sem mozog, majd odaszól.
- Ha kívánják, étellel-itallal kicsit lentebb tudunk szolgálni. Lord Eugen és a család többi vezetője a fentebbi szinteken tartózkodik, ha bármelyikükkel beszélni kívánnak.
- Nem kérünk enni, inkább vezess az úrnő elé. - fordul felé Amy, és Lance biccent. A vámpír el is vezeti őket az ijesztő, sötét, ablaktalan, emiatt levegőtlen, de meglepően tiszta folyosókon át egészen von Schattenstahl szobájáig...illetve nem is a szobájáig, hanem a lovagteremig, ő ugyanis éppen ott van, pár másik vámpír társaságában a tűz előtt, és kedélyesen borozgat...a bornak meg szokatlanul vöröses színe van. És nagyon reménykeltő illata, ami így, a kultista vacak testnedvei után még csábítóbbnak tűnik. Eiryn azért nem hagyja, hogy a sóvárgás kiüljön az arcára is, de a testtartása önkéntelenül is egy leheletnyit feszesebbé válik. Mindenesetre udvariasan meghajol a díszes társaság felé.
- Üdvözlöm Önöket, Eiryn Nebelturm vagyok. Lothar von Nebelturm küldötteként engedjék meg, hogy a nagyúr legszívélyesebb üdvözletét tolmácsoljam.
Egyelőre nem mond többet, a kedélyeket borzoló információt lehetőleg akkor akarja csak bedobni, ha már nagyjából tudja, milyen reakcióra számítson.
- Amelia Tewelon - biccent a nő - Mi kísértük az egyik megtámadott szállítmányt.
- Lance Kalver.
Úgy tűnik, a további beszédet egyelőre mindkét zsoldos Eirynre bízza, aminek a lány kifejezetten örül. Mindkét útitársát kedveli, de úgy vette észre, a diplomácia nem része a harci kiképzésnek.
Von Schattenstahl int a többieknek, majd odamegy hozzájuk. A tekintete sokkal tisztább és őszintébb, mint előző társának, no persze a vámpírok magas lova nála is ott van...erre rátesz még egy lapáttal, hogy repül. De nagyon udvariasan vörösborral kínálja a társaságot, amit Eiryn hálásan el is fogad.
- Nos ez...sajnálatos.
Brunhild von Schattenstahl látszólag síkideg már a támadások miatt, de próbál higgadt maradni.
- De a fő, hogy a fém és önök is egyben visszajutottak ide. Ezután kétlem, hogy ismét próbálkoznának...
Eiryn megkönnyebbülten nyugtázza, hogy az úrnő sokkal szimpatikusabb Eugennél.
- Igen, remélem minket már tényleg nem fognak megtámadni. - válaszol - Azonban a rajtaütés során elég aggasztó tények derültek ki: egyrészt a támadóink kultisták voltak, másrészt az egyik halottjuknál ezt találtuk...
Azzal előveszi a térképet, és az úrnő felé nyújtja.
- Láthatóan jól informáltak voltak. - teszi hozzá Amy.
- Attól függ, mennyire fanatikusok, és mennyi pénzük van a dologban. - válaszol Lance, egy igen optimista véleményt csillantva meg. De sajnos valószínűleg igaza van. Ami a nagyasszonyt illeti, elveszi a térképet, majd a homlokát dörzsölgetve szemügyre veszi. Leginkább a két jövőbeli időpont nem tetszett neki.
- Ez nem jelent jót...ennyire pontosan tudni, mikor indulnak a fuvarok. Még a szolgák, akik a vasat a kocsikra rakodják sem tudják, melyik szekér merre indul majd el. Rajtam kívül összesen három ember ismeri az összes szállítmány adatait: Eugene von Schattenstahl, Rodrick von Schattenstahl és Fladre von Schattenstahl...
Int a teremben tartózkodóknak, majd elindul a lépcsők felé.
- Talán ideje volna látogatást tennem... - látszik rajta, hogy teljesen elborult az elméje. Kérdés, vajon képes e rájönni, melyikük a felelős ezért.
Eiryn elkomorulva néz az úrnőre.
- Eugen von Schattenstahl lejött elénk, amikor visszajöttünk. Megnézte ő is a térképet, aztán elsietett valahová. Talán ellenőrizni akarta a többieket.... - szól az úrnő után, de a hangsúlyán érződik, hogy a "vagy bűnös" lett volna a a mondat folytatása.
- Mi is arra a következtetésre jutottunk, hogy aki ezt készítette, nagyon is jól ismerte az időpontokat és az útvonalat. És bár a többi emlegetettet nem ismerem, nekem gyanús volt Eugen túlzott kíváncsiskodása. - erősítette meg Amy is ezt a szálat. - De talán nem ártana mindhármukat előkeríteni, biztos, ami biztos.
- Szétváljunk, vagy menjünk mindenkihez együtt? Én az utóbbira szavazok, ha megtaláljuk a tettest, és ki is derül, nem biztos, hogy élve előkerülünk - jegyzi meg Lance.
- Maguk láttak már mélységit. - az úrnő olyan sebességgel röpül, hogy szinte alig tudják követni.
- Ha arra kerül a sor, magam mellett akarom tudni önöket.
- Nem kéne több emb.....vámpírt vinni magunkkal? Talán nem veszik jó néven, ha meggyanúsítják őket. - lihegi Amy a nő sarkában. Eiryn egy kissé megriad ettől a sebességtől.
- Nem mélységit láttunk, csak kultistát - nyögi, de akkor már Eugen irodájában állnak.
- Kultistából azonban kijutott mostanság. - hallja még a zsoldosnő kiegészítő megjegyzését, de nem reagál, túlságosan is leköti a helyiség felmérése. Kicsi, takaros szoba, akárcsak Lotharé, közepén egy asztallal. Ott ül az említett vámpír is, éppen egy iratot kémlelve.
- Lady Schattenstahl, minek köszönhetem a látogatást...kérem? - köszön kissé zavarodottan.
- A rejtélyes rablások után kutatok. Tudsz valamit az utolsónak indított rakományról.
- A barátai nem mutatták? A rohadékok tudták előre, merre kell menniük.
- Miért érdekelt annyira, hogy visszatértünk, hogy rögtön lerohanj hozzánk? Volt ott szekér bőven rajtunk kívül is. - néz rá szúrósan Amy, amire Lance is rátesz egy lapáttal.
- Mikor látott utoljára ilyen térképet? Nem kellett sok idő, hogy átlássa, mi az...
Eugen szinte azonnal válaszol.
- Egy nappal ezelőtt. Ugyanis a maguk szállítmánya az én hatáskörömbe tartozott! Hogy is engedhetném, hogy az ÉN szállítmányom elvesszen? Nem elég szégyen, hogy Rodrick ennyiszer csődöt mondott?
Ő és a ház ura még egy jó darabig farkasszemeznek egymással, majd hátrább lebeg. Készen áll arra, hogy elhagyja a szobát, ellenben a kis csapat harcos tagjaival.
- Ahha, egy napja látott egy nemesi család sarja egy katonai térképet, amin az ÖSSZES szállítmány rajta van... hogy is van ez?
- Ráadásul nem egyenesen a családfőhöz rohant a hírrel, hanem magunkra hagyott minket, mert fontosabb dolga akadt? Mi is, hiszen mindenkit felzaklatott a hír, ezek szerint csak magát nem.
Eiryn kicsit rosszallóan pillant a társaira. Lehet, hogy remek harcosok, de az udvariasság tényleg nem erős oldaluk. Csak azért, mert Eugen nagyon gyanús, még nem kell nekitámadni.
- Elnézését kérem az udvariatlanságért, a társaimat kissé felingerelte a csata meg a bizonytalanság. Mindössze csak információt szeretnénk cserélni önnel... Szóval azt mondja, főleg a Herr Rodrick által felügyelt szállítmányok tűntek el, a többi pedig nem?
Eugen sértődötten, kicsit zavarodottan néz végig rajtuk. A tekintete találkozik von Schattenstahl-éval, aki egyre mérgesebben néz rá, amiért nem jelentett neki.
- Te...természetesen. - vesz elő egy majdnem ugyanolyan térképet. Be van rajta jelölve pár új szállítmány is, az időpontok viszont egytől egyik a toronyhoz voltak téve, és az indulást jelezték.
- Micsoda szégyen volna, ha kiderülne rólam.
Megrázta a fejét, majd folytatja ismét a vámpíros hangnemben.
- Az esetek közül egy volt az enyém, kettő Flandre-é, és nyolc Rodrické. Az első eset szerencsére... akarom mondani sajnálatosan az én kezem alatt történt, így nem szenteltem neki túl nagy figyelmet. Aztán a második eset után mindent megtettem, hogy ne ismétlődjön meg. Sok eredménye nem volt eszerint...
- Én Rodrickhoz mennék következőleg. Az ő saját szállítmányait biztos nagyon jól ismeri, tudja, hova irányítsa a banditákat, ha ez a helyzet.
Lance szemmel láthatólag készen áll az indulásra, Amy viszont továbbra is gyanakodva szemléli Eugent.
- Ha én lennék az informátor, akkor biztos ügyelnék, hogy nem az én szállítmányaim legyenek a célpontok, bár arra is, hogy legalább egy benne legyen. - jegyezi meg komoran - Jó lenne, mindhárom érintett felügyelet alá helyezni, úrnő, mert ha szorul a hurok, akkor könnyen elillanhat a bűnös.
Eiryn csak kedvesen mosolyogva közelebb lép az asztalhoz, és alaposan áttanulmányozza az új térképet. Elsősorban arra igyekszik rájönni, hogy a két írás hasonlít-e egymásra. Egyébként Amyvel ért egyet, a három fejes közül számára Rodrick a legkevésbé gyanús. Amikor végez a térképpel, visszamegy a többiek közé, ás közben "véletlenül" lesodor egy csomó papírt az asztal széléről.
- Jaj, elnézést, ügyetlen vagyok - szabadkozik, és azonnal leguggol, hogy felszedje az irományokat. Ki hibáztathatná érte, ha véletlenül meglátna valamit egyiken-másikon??? De csak teljesen normális számvetéseket, leveleket lát, semmi héber szöveg, vagy ronda kézírással készült katyavasz, mind elegáns, hivatalos irat... Az ábrák közt csak a család és más családok címerei, semmi pentagramm, vagy pecsét, vagy hasonló. Semmi, amiről ordít, hogy "KULTISTA-BÉRENCNEK ÍRT RENDKÍVÜL TITKOS LEVÉL". Eugen tehát vagy sokkal okosabb, mint azt eddig feltételezte róla, vagy tényleg ártatlan. Így tehát az úrnővel az élen elhagyják az irodát.
- Flandre-t akarjátok kikérdezni, ha jól értettem... - jegyzi meg Brunhild, azzal továbbindulnak Flandre von Schattenstahlhoz.
- Én állítanék azért egy-egy őrt a gyanúsítottak szobájához, ha javasolhatnám, hiszen egyelőre mindenki tagadni fog és lehet nem bukik le rögtön az áruló. - szól még Amy az úrnő után. Eiryn azért útközben elgondolkodik azon, hogy talán mégis Rodrick a bűnös: lám, Amy és ő is élből kizárta, mert tőle tűnt el a legtöbb szállítmány. Pokolian okos dolog lenne tényleg a saját családon belüli presztízsét rombolni, hiszen azt értelmes vámpír nem akarhatja. De persze lehet, hogy emiatt egy idő után el is vennék a bűnöstől a szállítmányok felügyeletét, akkor pedig acél nélkül maradnának a [s]csápos[/s] csábos kis pajtikái. Flandre von Schattenstahl irodája is hasonlóan néz ki, mint Eugené. Az asztal mögött egy alacsony, vékony alkatú, szőke hajú vámpír ül, egy elegáns sisakkal a fején. Érdekes módon a széken is lebeg, mert nem szeretett ülni.
- Lady Schattenstahl! Történt valami?
- Flandre! - intette nyugalomra szigorúan - Igaz, hogy pár szállítmányodat megfújták?
A hangja egyre ingerültebb volt.
- Nos igen...de már meséltem róluk, nem igaz? Azóta is a pótlásokkal vesződöm.
Nála is van sok-sok papír, de semmi egyéb különös dolog.
- Pótolni? Hogyan? - bukik ki Lance-ből a kérdés, de Amyt nem hatja meg különösebben a dolog.
- Van másolata az útvonalakról, ahová a szállítmányok mennek? Nem veszett el egy sem? - tér rögtön a lényegre. Eiryn meghajol Flandre felé. Hát, annyi közös már biztos van bennük, hogy ugyanolyan szőkék...
- Üdvözlöm, Eiryn Nebelturm vagyok. Lothar von Nebelturm nagyúr küldött, hogy kísérjek egy szállítmányt. Sajnos út közben megtámadtak minket, ezért ilyen ideges most mindenki - magyarázza a helyzetet, és alaposan körülnéz a szobában, de nem lát semmi szokatlant.
- Nos látom. - vesz elő pár papírt Flandre. Ő neki sincs kedve ezzel foglalkozni, de itt a családfő, segítőkésznek kell lennie.
- Próbálok a vevőinkkel kedves lenni. - kiköp oldalra - De a kibányászott érc gyakran hónapokkal előre be van osztva. Nehéz dolog pótolni egy szállítmányt. Szegény Rodrick. Kész csoda, hogy bírta eddig.
- Nem szereti a megrendelőit, Flandre kisasszony? - húzza össze Amy a szemét. A köpködés ugyan Eirynnek se tetszik, de ő meglehetősen hozzá van szokva ehhez a fajta hozzáálláshoz, már ami az emberi vevőket illeti. Azért megértően bólogat.
- Valóban nagyon kellemetlen ügy. Köszönjük a segítséget.
Azzal készülődik kifelé, majd hirtelen visszafordul.
- Ó, elnézést, volna szíves még egy dologban a segítségünkre lenni? Esetleg meg tudná mutatni, hogy az egyes eltűnt szállítmányok pontosan merre tartottak?
Igen, ő kíváncsi Frau Flandre térképére is....
- Ó, hogyne! - mondja lelkesen, majd előveszi a maga térképét...ami ugyanolyan, mint amit Eugennél láttak. Csak indulási idők, katonai térkép, új szállítmányok és régiek egyaránt, semmi különös.
- Délre főleg, de ment pár von Nebelturmhoz is, ahogy az nyilvánvaló, illetve egy a tünde erdő mélyére.
Brunhild eközben sarkon fordul és elindul kifelé. Még mindig nem tud mit szólni.
- Remélem sokat segítettem. - mosolyog Flandre - Szörnyű lenne, ha azok a nyomorult kultisták még több szállítmányt támadnának meg.
~ Kultisták?? ~ kapja fel a fejét Eiryn.
- A Tünde erdő mélyére? Kinek? - Kapja fel a fejét Lance, de még mielőtt választ kaphatna, Amy felteszi azt a kérdést, ami Eirynben is felmerült.
- Kultisták? Mi nem említettünk ilyet, honnan vette ezt?
A hangja legalább olyan éles, mint a kard, aminek a markolatához vészesen közelít a keze.
- Valóban rémes egy népség - jegyzi meg negédesen Eiryn.
- És tudja, mi az érdekes? A vérüknek nagyon jellegzetes, savanyú íze van. Igazából bárkiről meg lehet mondani, hogy kultista-e, ha megízleljük pár csepp vérét....
Flandre von Schattenstahl váratlanul feláll a székéről.
- Hogy én...nos, csupán...csupán egy erős tipp volt. Csak egy tipp! - látszik rajta, hogy patakban folyik róla a víz, egyre csak a tenyerét dörzsölgetni a páncélja alá. Brunhild von Schattenstahl tesz felé egy lépést, összeszorítja a szemeit.
- Nem igazán lett megemlítve.
- Ugyan, Brun...csupán megérzés, te is tudod. Akkor is igazam volt, amikor azt mondtam, hogy Rodrick alkalmatlan, hogy pátriárka legyen! Csak hiszel nekem, a jobbkezednek! Annak, aki anélkül megvédte volna a rakományait, hogy bármi őrültséget tett volna, mint Eugen! - szép lassan hátrál a fal felé...merthogy ablak nincs. A két zsoldos azonnal kardot ránt.
- Hát az irigység és a hatalomvágy itt is ugyan olyan mint otthon - sóhajt Amy, és Lance Flandre felé lendül.
- Most. Elmondasz. Mindent.
- Ugyan, nincs szükség erőszakra - mosolyog továbbra is Eiryn, fenyegetően kivillantva a szemfogait.
- Ha nincs kapcsolatban a kultistákkal, jó a vére. Ha találkozott velük, megromlott. Adjon vért, Frau, hogy bizonyítsa ártatlanságát!
~ Már csak azért is, mert a vérveszteség nem tesz jót a harci szellemnek... ~
Flandre ijedten lép még egyet hátra.
- Ti...ti ez nem értitek! A család haldoklik, az emberek nem bíznak bennünk, vadásznak ránk. Ő megoldást ígért. Azt mondta, naggyá tehetem a családot. Nekem kell lennem az örökösnek, nem annak a két sültbolondnak! Hát nem értitek, nélkülem a család szét fog... - mondja, miközben előránt egy kést. Azonban csak eddig jut, mert Lance odaszorítja a falhoz. Szemmel láthatólag Flandre nem valami jó harcos, talán soha nem is vívott még életében.
- Nem...nem érhet itt vége...
Váratlanul a téglák elkezdenek kilazulni. Ahogy a vámpír és Lance nekitámaszkodik, a fal egy darabja kiesik a helyéről. Látszik, hogy valaki meglazította. Flandre kizuhan a keletkezett lyukon. Amy is odaugrik, és Lance után kap, nehogy ő is hasonló sorsra jusson. Ami a vámpírt illeti, arra sincs ideje, hogy elkezdjen lebegni, leesik a földre. Fentről csak annyi látható, hogy valami felkavarja a port a torony lábánál. Valószínűleg ő építette a falba ezt a kis menekülőajtót. Rosszul tette.
- Köszönöm, Amelia - fordul hátra a tünde.
- Ez...nagyon szomorú. - mondja von Schattenstahl - Ígéretes gyermek volt kár, hogy nem a főágba született. Akkor talán nem lett volna ennyire "elszánt".
Elindul kifelé, a gárdisták pedig lefelé, Flandre testéhez. Brunhild von Schattenstahl egyelőre ottmarad a folyosón.
- Gondolom nem így tervezte. - morogja Amy - Jobban örültem volna, ha jobban kifaggathatjuk. Így csak remélhetjük, hogy nem volt segítője. Ha javasolhatom, jól kutassák át a holmiját, talán kiderül, ha volt ilyen.
Azzal a hüvelyébe löki a kardját, és kisétál a folyosóra. Eiryn ezzel szemben megrendülten bámul le a lyukon keresztül arra, ami valaha Flandre von Schattenstahl volt. Csak egy szegény, mellőzött nő, aki érdemei ellenére sem emelkedhetett egy bizonyos szintnél feljebb. Talán nem is csak a szőke hajuk volt közös.... De az biztos, hogy ő nem lesz egy mélységi szolgája. Ha elér valamit, akkor az a saját erejéből lesz, nem pedig valami ostoba egyezség miatt... Brunhild von Schattenstahl megvárja, amíg mindenki megérkezik a folyosóra.
- Köszönöm a segítséget. Ha megbocsátotok, most még sok dolgom van...igazán nagy segítség volt, nélkületek nem sikerült volna... - nyel egy nagyot, látszólag az adósotoknak érzi magát. Lance azonnal reagál is, olyan egyenesen, mint egy bot. A faragaltan fajtából.
- Könnyen lehet, hogy nem. Ezért pedig jutalmazni is szokás, ugye?
- Észak elkötelezett volt, hogy a végére járjunk a fenyegetésnek. - hajtja meg a fejét Amy, de hogy ez pontosan mit jelent a jutalék szempontjából, az nem egészen tiszta. Amy Eirynt illeti, őt nem érdekli tovább az ügy, és nem akar egy családfőt olyan kínos helyzetbe keverni, hogy egy fattyú lekötelezettje legyen. Meghajol az úrnő felé.
- A rablások nem kevésbé csorbították a Nebelturmok érdekeit. Ráadásul a családjaink jó viszonya megért ennyit - válaszol tehát, és reméli, hogy ezzel letudta a dolgot.
- Igen...erről magam fogom értesíteni Calorusburgot és a Ködtornyot. - bólintott rá Brunhild von Schattenstahl - Micsoda nyűg...csak tudnám, miért akartak ezek a kultisták ennyire keresztbe tenni nekünk?
- Azt megköszönném - enyhül meg Amy. A kérdésre csak fáradtan int.
- Talán valamiféle védelmet akarnak maguknak és sötét gazdájuknak, mert igazából csak ez az anyag hatásos isten igazából ellenük? Mármint fizikailag gondolom. Vagy mert utálják a nyálkaszörnyeket.
- Vagy mert a feketeacél az új követők sorozásában szerepet játszik? - gondolkodik el Lance.
- Nos, vagy azért kell nekik, mert még őket is égeti a feketeacél, vagy azért, mert ők akarnak hatékony fegyvereket gyártani - legyint fásultan Eiryn. A vámpírnő halála erősen megrázta, nem is tud rendesen koncentrálni az egyébként fontos és érdekes kérdésre.
- Akár ez is lehet... - mosolyodik el von Schattenstahl és magukra hagyja őket. Egy gyors búcsú után Eiryn végre hazafelé veszi az irányt, és reménykedik, hogy ezúttal semmilyen kultistába nem botlik bele a mocsárban...