-Fiú! – nyitom fel szemeimet egy kétségbeesett halk hangra.
Ahogy felkelek, egy fehér világban találom magamat. Leporolom a ruhámat, de nem tudom, hogy mégis miért, hiszen nem véltem felfedezni semmi port vagy koszt rajta. Talán a berögzült reflexeknek tudható be ez az egész. Ahogy előre nézek, kicsit homályosan, de látok egy kaput. Egy díszes arany kaput, mely nyitva áll előttem. Netalántán ez a vég? Elindulok előre, mely egy darabig jól is halad, de egy rövid távolság megtétele után, a lépteim elnehezülnek. A haladás egyre nehezebb, és egy lánc csörgését kezdem el hallani, mely éles fémes hangjával tölti meg ezt a tiszta világot. A csörgésről, nem veszek tudomást mindaddig, ameddig már csak az utolsó léptemet tudom megtenni, majd mintha a lábaim a földbe gyökereztek volna. Nem bírok lépni. De mégis miért? Ahogy a földre nézek, saját lábaimon kívül semmit nem látok, ami nehezíthetné a tovább haladást.
- THEO! – hírtelen újra megszólal ez a hang, bár már hangosabban, mint azelőtt. Ez a kétségbeesett kiáltás, mélyen a szívemig hasít. A bokámon egy régi rozsdás bilincs jelenik meg, melytől kiindulva a lánc a fémes éles hangjával csörögve szemenként jelenik meg, mint valami hullám, majd ugyanígy el is tűnik újra. Mégis mi lehet ez? Mi ez a lánc ami visszafog? Próbálom kitalálni hogy mégis mi nem enged örök nyugovóra térni, de hiába.
- Mégis miért nem hallgattál rám! - ahogy próbálok erőlködni az előre jutásban, újra a hangot hallom, ekkor már erősebben. A lánc újra elkezd a bokámtól irányulva manifesztálódni, de már nem tűnik el.
Követem a szemeimmel, és keresem a végét. A fémes csörgés közepette, nem akar vége lenni. Minta a mögöttem lévő végtelenségbe menne ez a lánc, melynek nem is lenne vége. Ahogy figyelem a láncot, akaratlanul is visszafordulok a kapu irányába, mely már csukva áll. Előtte egy érdekes figura int, majd meghajol és hátat fordít. Mégis mit jelenthet ez? Újra a hangot hallom, de már nem vagyok képes kivenni mit is mondhat. Az elmém zavaros, és a fehér világ is mintha lassan elkezdene összeomlani, összefolyni.
Egy csattanást hallok, és a lánc csörgése hirtelen megáll, a folyamatosság pedig megszűnik. Pár pillanat után, újra a csörgést hallok, de most a végtelen messzeségből hallom közeledni. Ahogy közeledik a hang, egyszer csak látom, hogy a fehér föld, amin állok, szemenként nyeli el a láncot mely engem fogva tart
Ahogy a lánc egyre közelebb bukik a fehér talaj alá, úgy egyre gyorsabban tűnik el, mintha csak egy ember lendületet venne, vagy a lánc súlya húzná lefele a szemeket, ezzel egyre jobban felgyorsulva.
Ahogy egyre közelebb ér, úgy elkezdek félni és azon agyalni, hogy mégis mi fog történni velem, ha a lánc elér hozzám. De mire ezt végig gondoltam, a lánc eszeveszett sebességgel kezdett haladni felém. Ahogy az utolsó méterek után elért hozzám, egy óriási rántást éreztem, majd elnyelt a fehér világ földje. Zuhanni kezdtem, a lánc pedig óriási erővel és sebességgel rántott lefele. A világ körülöttem összefolyt a zuhanás közben, majd láttam, ahogy közeledik a talaj. Az utolsó pillanataimban azon kezdtem el agyalni, hogy netalántán ez a vég, netalántán innen a pokolig fog rántani ez a lánc?
De hirtelen becsapódtam a földbe, ami érzésileg inkább volt egy nagy huppanás mikor az ember az ágyba dől, vagy még inkább mikor az ember alvás közben hirtelen a zuhanás érzetét érzi.
Ahogy hírtelen zuhanás érzete elért, megriadtam. Ebben a pillanatba, hirtelen nagy levegővel, majd az után kapkodva, szemeim tágra nyíltak és felültem.
Ébredésem után, egy kis kőember szerűség állt mellettem, mély kéken izzó szemekkel, mintha csak sírt volna.
- T-t-theo te m-mégis hogy? – Mondta a parányi gólem, hangja akadozott, mint amikor valaki sírás után próbál beszélni.
- Te mégis ki vagy? – kérdezem tőle értetlenkedve, miközben a körülöttem betöredezett talajon ültem. De nem vártam meg a válaszát, mivel ez után már jött is a következő kérdésem. – Mégis ki az a Theo? -
Ezen kérdéseimre, mintha a kis gólemben valami összetört volna. Ahogy néztem rá, úgy nézett ő is felfele. De a bánat maga, a rideg kőtesten keresztül is éreztetni tudta magát.
- Netalántán én lennék Theo? – kérdeztem tőle, melyre csak egy szipogós bólogatást kaptam válaszul.
Ahogy jobban észbe kaptam, úgy elkezdtem felmérni a helyet ahol ébredtem. Mégis miféle hely ez? Valami barlang netalántán alagút bejárata elött lehettünk, mely körül kemény harc nyomait véltem felfedezni. Robbanások, csapások nyomait, a testem alatt a föld pedig vérben, és mocsokban úszott mely vér az alattam tátongó gödörben összegyűlt.
- Mégis ki vagy te és mi történt itt? – Kérdezem a kis gólemet újra, ugyanazzal a kérdéssel, csak kicsit kibővítve a válaszlehetőségeket. Majd figyeltem, hogy a szipogós gólem mégis mit válaszol nekem.
- Én-én Sariel vagyok nem emlékszel? És ez az a hely… az a hely,… ahol te meghaltál. – Válaszolja nekem körbenézve a romhalmazon, ami körbevett engem. Kicsit szipogva, és akadósan, de már sokkalta nyugodtabban és egybefüggően adta a válaszát, mint legelőször.
- Nem, nem emlékszem hogy te mégis ki vagy, de ne aggódj kicsi gólem, minél több kérdésemre válaszolsz, annál jobban fogom tudni. De legalább világos hogy miért ülök egy nagy vértócsában.
Ahogy ezt kimondom, felállok majd a körülbelül két méter széles kráter széléhez állok. A vérem már néhol alvadt, de még nem teljesen. A hátam közepétől, és az övemtől terjedő nagy foltból csorog le a vér a nadrágom szárán keresztül a cípőmig eláztatva azt. A vér az éjszakai égbolton trónoló telihold fényében meg meg csillan, kis vér pocsolya frissebb részei, pedig teljes pompájában verik vissza az égbolt tükörképét, egy erős vöröses árnyalatba burkolva azt.
A kis gólem csak nézte, ahogy a vércseppek futkoznak végig a nadrágomon, vagy éppen az ingem széléről csöppennek le a földre.
- Sariel. – Szólok a kis gólem felé, nyugodt hangvétellel, melyre a kis gólem felszegi a tekintetét, majd rám néz. – Érdekelne, hogy mégis milyen életet élt ez a Theo, vagy mégis ki lehetett, és mit csinált. –
- Úgy gondolom, ha ennyire aggódtál miatta, akkor jól ismerhetted. Ezért szeretném a te segítségedet kérni ez ügyben. – Kérdezem tőle, miközben elkezdem az éjszakai holdat nézni, mely fénye beragyogja a harc maradványait, és a közeli földeket és erdőket.
Visszanézek rá, kicsit közelebb lépek. Lenyúlok, tenyeremet kitárva a kis gólem felé, majd kérdem tőle. – Akkor hát benne vagy Sariel? – majd mosolygok rá és várom a válaszát.
A kis gólem bólintva egyet belemászik a tenyerembe, majd lassan odaemelem a vállamhoz, hogy felülhessen. Ahogy odaemeltem a kezemet, jobban szemügyre vett jobb kezem éjfeketébe burkolózott. A kezemen valami fekete sárkánypikkely szerű dolog volt. Erre fel gyorsan megnéztem a ballt is, de azon nem volt semmi. ~ Ezzel majd foglalkozom máskor ~ gondoltam magamban, majd a kis gólemre néztem. – Akkor indulhatunk? – kérdeztem.
Ő csak bólintott, majd megindultunk az új életem új kalandjainak irányába.
Az úton egy darabig szótlanul haladtunk, de egy idő után Sariel megnyílt. Elmondott minden lényeges információt amit tudni akartam, talán még többet is. A kis gólem, már már kiöntötte a szívét a vállamon.
Ha jól raktam össze, én egy arkán mágus vagyok, aki egy kis faluban született, és egy éppen ott élő Felix Schmidtől tanulta az arkán mágiát, az ősi romok felfedezését, írásuk értelmezését, és az utazások alapjait. Huszonhárom éves vagyok, szóval ennyi idősen is haltam meg. Fiatalkoromban történt egy baleset, és ez a pálca képes a varázslataim mágiájának egy részét elnyelni. Bejártam egész Veróniát, és a személyiségem egy kíváncsi rendíthetetlen kotnyeles mágustanonc. A szüleim meghaltak ugyanakkor, mint a tanítóm.
Ez nem is egy olyan rossz alap. Ennél rosszabbal is kezdhettem volna. A lényeg hogy előéletemben már jártas voltam a mágiában, szóval most sem kell, hogy nehezemre essen megtanulni. De még mindig kíváncsian aggaszt, hogy a fiú mégis milyen ok miatt kockáztathatta az életét, ami miatt képes volt meghalni.
A lényeg, hogy a fontosabb dolgokat megtudtam, az érdekeseket, pedig sajnos még halasztanom kell. A kép össze állt, most már csak valami kevésbé véres göncökre van szükségem, hogy többet kideríthessek erről a fontos dologról.