Haladok előre nyugodt léptekkel, céltalanul. Élvezem az estét, de leginkább a sétát, amit egyedül tehetek meg. Nem izgatom lényem az élet nagy kérdéseivel, sem pedig aggódom a sötét jövő miatt. Csak bele az éjszakába, s tán valahogy fog alakulni. Különösebben nem tervezek előre semmit, csak hagyom, hogy megtörténjenek az események. A nemesek negyedében járok, ahol pár tekintet figyeli minden mozdulatomat. Nem törődök velük, tudomást sem veszek róluk. Megyek előre, s mikor egy kereszteződéshez érek, akkor azt veszem észre, hogy az öltözetem szorosan tapad a testemhez. Alig kapok lassan levegőt, sőt földbe gyökeredzik a lábam. Mi a franc ez? Kapok észbe, mikor már fojtogatóan tapad rám az a sok ruha, ami rajtam van. Kétségbeesésemben nyúlok a tőrért, s hasítok belé a ruháimba. Élni akarok! Öt perc szenvedés következik, mire sikerül teljesen lemeztelenednem, s minden egyes ruhadarabom a tőrömre szúrni. A földhöz szegezem, amik továbbra is engem szeretnének elkapni, de nem tudnak. Egy nagy sóhajtás kíséretében pihenek meg, miközben két sötét tünde nő vonul el mellettem. Rajtuk sincs öltözet, ráadásul alaposan megnéznek maguknak. Én most először fordulok el, de ők azok hamar távoznak. Egy idő után elkezdek fázni, hiszen nem védi a testem ruha. Ránézek a megvadult öltözetekre, s inkább lemondóan indulok tovább. Majd valaki megtalálja őket, s megszelídíti, vagy elégeti őket. Zavarban vagyok, mert amerre csak haladok meztelen nőket és férfiakat látok. Gondolataimmal azon vagyok, hogy rájöjjek, miért történik mindez? Mielőtt bármit tehetnék, akkor figyelmem kiszúr egy igazán különös dolgot, egy repülő szekrényt. Végignézem a repülését egészen a földig, ahol azonban egy erősebb hang kíséretében megadja magát. Egyet nyelek, de jól tudom, ha egyszer hazaérek, akkor rám ugyanez a feladat vár. Az ablakban tartózkodó személyt hamar felismerem, Loreena az. Azon nyomban megállok, s őt figyelem. Felrémlik az agyamban a múltkori találkozásunk, ráadásul az a hosszadalmas beszélgetés. Ennek módja szerint jelzésképpen intek neki. Nem kell sok, hogy kiszúrja a lényemet, ráadásul viszonozza a gesztusom.
- Nincs hideg így odakint? – szól hozzám, mire én gyorsan elfordulok, mert eszembe juttatja, hogy teljesen meztelenül állok előtte. Tovább agyalok, s rájövök, hogy jelen pillanatban közelebb állok a természethez. Ez egy kicsit megnyugtat, ezért visszafordulok a tündéhez
- Hát szerencsére nincs rajtunk a tél, így elviselhetőbb egy fokkal – magyarázom neki, hogy azért annyira rossz idő nincs. Tekintetem megpihen rajta, aztán úgy nézem végig, mint minden rendes férfi. A testének vonalait lesem, ám közben arról győzködöm a lényem, hogy nem helyes bizonyos dolgokról fantáziálni.
- Nem kéne elégetni őket? Én a földhöz szögeztem az enyéim – jegyzem meg, ráadásul közelebb lépdelek, így több részletet felfedve a testemből. Loreena bólint, majd ajkait szóra nyitja.
- De igen. Én is erre gondoltam, bár félek mi van akkor, ha minden újra a régi lesz egyszer csak, és akkor sem lesz ruhánk? – teszi fel a költői kérdést, azonban pár pillanattal később hozzáteszi.
- Várj egy percet, lemegyek... – hangzik tőle, s én közben elmélkedek, míg le nem ér hozzám. Igazat kell adjak neki, hogy mi van akkor, ha minden a régivé válik? Mi meg régen elégettük a saját darabjainkat, mert meg vagyunk győződve róla, hogy veszélyesek. Hamarosan megérkezik a tünde, kezében egy tűzszerszámmal. Feszültté válok, csupán attól a ténytől, hogy ő itt teljesen meztelenül van a közelemben. Próbálom a gondolataim erről elterelni. Hamarosan válaszolok neki.
- Én mindenképpen elégetem őket, mert sosem lehet tudni, hogy mikor lesz a következő eset. Harc közben? Vagy éppenséggel más fontosabb eseményen? – mondom ki hangosan, aztán ha már adódik a helyzet, akkor a következőt mondom.
- Várj meg, mindjárt visszatérek – ezzel futva indulok el, majd öt perc múlva térek vissza. Erősen fogom a szokásos öltözetem, hogy rám ne csavarodjon, mint egy kígyó.Örülök közben annak, hogy a kocogás kikapcsolta a pajkos gondolataim.
- Bizarr, hogy ki akar nyírni, de a tûz majd elvégzi a dolgát. – lépdelek oda a tünde mellé, miközben odaszögezem ruháim a ruhásszekrényhez. Ha élő teremtmények lennének szájjal megáldva, akkor biztosan sikítanának és üvöltenének a fájdalomtól. Sóhajtást hallok beszélgetőtársam felől, így rá nézek.
- Rendben. Remélem nem fűzött hozzá érzelem. – jegyzi meg nekem, aztán hozzálát a tűzcsiholáshoz. Futólag ránézek a hátsójára, és mindvégig biztos távolságból nézem az eseményeket. Mikor felcsapnak a lángok, akkor látom, ahogy a ruhadarabok szerencsétlenül vergődnek, azonban cseppet sem enyhülök meg. Fel sem tűnik, hogy társam kerüli a velem való szemkontaktust.
- Nem volt semmi kötődés hozzájuk – válaszolom egyszerűen, miközben a fantáziám éledezik újból. Szerencsére a kérdése menti meg a helyzetet.
- Voltál már Walpurgison? – érdeklődik, amire én gyorsan válaszolok.
- Hallottam már róla, de sosem úgy jött ki a lépés, hogy azon részt vegyek. Sokat segítek másoknak, s ez rendszerint sérüléssel jár, részben fizikálisan. – vallom be, hogy még sohasem voltam jelen ilyen helyen. Felé fordulok, mert belém sulykolták a Holdpapok, hogy az illemre ügyeljek, ezért beszélgetés közben nézzek bele a másik szemébe.
- Kicsit arra emlékeztet – kezd bele a beszédébe, aztán folytatja is. Tüzek, tánc, és sok meztelenség évente egyszer. Remélem ez se lesz több. – egyenesedik fel, aztán rám néz. Kíváncsian várom, hogy mit szeretne még nekem elmesélni. Kiválóan eltereli a figyelmem.
- Valóban? Olyan lenne a Walpurgis? – nem túlságosan lelkesedek a dologért az elhangzottak alapján, s ez jól érezhető a hangomban. Nem szívesen meztelenkedek mások előtt, csak akkor, ha kettesben maradhatok egy nővel. Ehhez hozzájárul azon tény, hogy magányosan járom Veronia vadregényes tájait. Pedig a Holdvallás szintén természetvallás. Mégis szeretjük takargatni magunkat – magyarázom neki, mikor a következővel áll elő a partnerem.
- Hát a walpurgison már elég sok mindent felszívnak és megisznak a tündék mire idáig eljutnak. Persze mindezt szertartásosan, leginkább azért, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a belső igazi valónkhoz, ahogyan a Természetből eredetileg kiléptünk. – nézek rá Loreenára, azonban számomra ez olyan fura dolog.
- Jobban belegondolva a Holdanya a termékenység szimbóluma. Így nem lehetne szebben lefesteni a képet, mint egy holdfényben úszó, egészséges, meztelen nõ. Nem takarja el a testét, mert teljesen tisztában van kinézetével. – örülök magamban, hogy találok valami hasonlót, mint a tündéknél található.
- Fűzök egy teát, hogy átmelegedjünk, és megnézem hátha a páncélom még engedelmes. Kényelmetlen lesz aláöltözés nélkül de ennél az is jobb lesz. – gördíti tovább ezen szavakkal a kettőnk közti beszélgetést, amire a következőképpen reagálok.
- A teát megköszönném. S nem rossz elképzelés a páncéllal. Én kaphatnék egy törölközőt, amivel eltakarhatnám magam? Vagy azok úgyszintén gyilkos szándékúak? – érdeklődöm, s bőrpáncél ügyben egyáltalán nem vagyok járatos. Jelez nekem, hogy induljunk be a házba. Követem őt vendégként, de ez nem akadályozza meg abban, hogy felvilágosítson arról, hogy nincs ilyen fajta remény.
- A törölköző is veszélyes... Textil az is – magyarázza nekem, ám én túlságosan le vagyok foglalva azzal, hogy figyelem a kinézetét. Nem tudom másképp jellemezni, mint a nem olyan régen említett Holdanyával.
- Pedig reménykedtem benne, hogy lesz valami, ami elfedhetem magam – ejtem ki pirosló arccal, mert az idő múlásával egyre kínosabb a közelében maradni. Mikor megérkezünk, akkor feltesz egy fémkannába vizet forralni, aztán távozik. Magamra maradok, aminek kiváltképp örülök. A pajkos gondolataim kezdem el csitítgatni, amikor hamarosan visszatér bőrpáncélban. Befejezi a tea készítését, s a következő szavakkal indítja el újra a beszélgetésünk.
- Talán a holdőrök kaszárnyájában tudnának adni neked is hasonlót. – jegyzi meg ötletként, ami jó, ám egy dolgot nem vesz figyelembe: Én nem vagyok katona.
- Nem hinném, hogy kölcsönöznének egy holdpapnak páncélt csupán a ruhájuk miatt. Emellett ha hazaérkezek, akkor én még nem is tudom, hogy a saját ruhásszekrényemmel hogyan fogok elbánni. – ejtem ki a szavakat, ráadásul sóhajtok egyet. Nem lesz könnyű a mai napom.
- Szerintem ez most elég extrém helyzet ahhoz, hogy ne tagadják meg senkitől az öltözéket, ha van még felesleges. De majd parancsba adom. – mosolyog egyet a végén, ami az előzőekhez képest meglepő. Nem tudom, hogy mitől érzi ilyen jól Loreena magát.
- Mindenesetre, köszönöm ezen ötletet. – mondom neki, miközben egyre feszültebb vagyok, hiszen kettőnk közül most már csak én vagyok meztelen. Én szintén szívesen eltakarnám magam valamivel.
- Odaadnám a férjemét, de õ is a kaszárnyában tartja a sajátját...És nagyon remélem hogy éppen rajta van! – hirtelen elsápad, azonban én rögtön ott termek nála. Az arcszínéből ítélve azt gondoltam, hogy rosszul lett. Ennek módja szerint érek hozzá derekánál, de mikor meghallom, hogy miért van ez az egész, akkor már túlontúl késő. Nem vagyok rest elnézést kérni tőle.
- Bocsásson meg illetlenségemért Loreena, azt hittem rosszul van. – magyarázom lehajtott fejjel. A nőhöz való érés, azonban bennem beindított bizonyos folyamatokat, ezért képtelen vagyok nem arra gondolni.
- Semmi gond. Jól vagyok, csak belegondoltam, hogy hány sötét tünde nő kajtatja majd az uramat mire elér a páncéljáig. Szerintem le kéne lőnöm őket vagy a helyzetre való tekintettel elengedjem a történetet? – kérdezi tőlem, miközben leül a közeli asztalhoz, s teájával kezd el foglalkozni. Mi történhetett amitől megvadultak? – tereli végül a témát vissza a ruhákra. A férjével kapcsolatos kérdésére nem tudok válaszolni
- Nos vajon rajtam kívül még mennyien fogják megnézni Loreena? Ettõl az esettől nem bénulhat le a hétköznap, mert, akkor minden sötét tünde a házába menekülne, s nem jönne elő. – követem a példáját, s az asztalhoz leülök. Biztosan magas szintű mágiáról van szó, hiszen egy vámpír nem rendelkezhet ekkora hatalommal. – fejtem ki neki, teljes meggyőződéssel.
- Vámpír? Miből gondolja hogy vámpír volt? – kérdez vissza rögtön.
- Nos mert az emberek nem készítenek ilyen minőségben ruhákat. A tündék és a sötét tündék megint csak más szinten vannak. Legalábbis ezt vélem. – magyarázom neki készségesen, bár nem tudom, hogy ő mennyire figyelte meg utazásai során az öltözetek anyagait.
- De az összes ruha? – újra kérdez, mire én hamarosan reagálok.
- Hmm összes ruhát ki kellett dobni? – kérdezem kicsit meglepődve, mert azt lehetetlennek találom. Loreena fejével bólint egyet.
- Mindet. Bár ez nem zárja ki a vámpírokat... – mondja nekem, amivel természetesen egyetértek.
- Akkor itt mi valamiről lemaradtunk a múltban. Ha az összes öltözet veszélyes, akkor csak egy helyről származhat, s ráadásul nem véletlenségből. De felmerül a kérdés bennem, hogy miért egyszerre? – gondolkozom hangosan, aztán megfújom a teám.
- Lehet egy elrejtett mágiát aktiváltak be, ami ott volt minden szövetben.... – masszírozza meg a homlokát, s szememmel követem a mozdulatot.
- Az lehetetlenség! – fakadok ki hirtelen, aztán tíz másodperccel később csendesebb hangnemben folytatom.
- Nagy szintű mágiával képesek lehettek egyszerre az összes textilt rohamra bírni. Van olyan sanda gyanúm, hogy nem egy alak műve. – jegyzem meg a tündének. Belekortyolok a teámba, s mivel hozzá vagyok szokva, hogy gondolkozás közben sétálok; ezért felkelek a helyemről, s elkezdek Lory közelében sétálni. Egy rövidebb szünet után szólal meg.
- A kérdés inkább az, hogyan szerezzük vissza az uralmat a ruháink felett? Hosszú távon dörzsöl a bőrpáncél is... – hangzik tőle, mikor én megállok és megiszom a tea maradékát. Oda pillantok a tündére, akin látom, hogy engem néz. Bevallom jólesik egy férfinek is, hogy megnézik, azonban ebben a helyzetben nem normális. A felvetését jogosnak találom, majd a védő felszerelése említésére tekintetem ott pihen meg rajta.
- Ha mágiát aktiválták, akkor több lehetséges megoldás van. – mondom, miközben lepakolom az asztalra a bögrét. Igazán mutatós a bőrpáncél. Ki készítette? – érdeklődök, ám a tekintetem egy helyen van letapadva. Menthetetlen vagyok.
- Ez a tünde királyság hivatalos lovagi páncélja. A királynő készíttette a méretemre. Egyértelműen és száz százalékban tünde munka ráadásul bőr és nem textil. – válaszolja nekem, aztán sóhajt egyet. Ha más megoldás nincs vehetünk egy csomó bõrt és elkezdhetünk azokból ruhákat varratni. – mondja, azonban én nem tudok lenyugodni ruha ügyben.
- Én nem mondok le ilyen könnyen a ruha kérdésről. Csupán elméleteim vannak arról, hogy miként nyerhetnénk ebben a küzdelemben. Egy próbát megérne kísérletezni. Vajon egy másfajta mágia befolyásolná a működését? Vagy esetleg meg kellene törni a jelenlegi mágia hatást. – fejtem ki neki, aztán annyira feszélyezve érzem magam, hogy végül a két kezemmel eltakarom magam.
- Nincs mit szégyellned. – jegyzi meg somolygósan, azonban én teljesen megborzongok a szavaitól. Egy próbát megér. De ezt viszont már ráhagyom a holdpapokra. – adja meg a választ, aztán magamhoz ragadom a szót.
- Loreena neked sincs mit szégyellned – viszonozom a szavait, majd végül egy kérdéssel állok elő. Kérhetném a segítséged ruha ügyben? S egyben visszafizethetném a teázást. – teszem fel a kérdésem.
- Persze. Miben kéne segítenem? – ejti ki a szavakat készségesen, de én közben rájövök, hogy jobb lenne, ha mégis magára hagynám.
- Nos igazából megoldom. Majd valahogyan a ruhásszekrényemmel elbánok. Most pedig megyek leszámolni a vámpír öltözettel. – készülök közben távozni. Ha kikísér, csak akkor fordulok vissza felé. További kellemesebb napot. – hallatom a hangom, majd gyors lépésekkel távozom az otthonom irányába.
- Neked is. – hallom Loreenától még, aztán elveszek az utcák hálózatában.