A szekér fakerekei nehézkesen kezdtek forogni, szinte éreztem, ahogyan sóhajtva nyöszörögnek a sok súly alatt. Az út alatt rengeteg hasznos tanáccsal látott el Daniel. Az álnevektől kezdve, még az öltözködési tanácsadásra is volt ideje kitérni, és hihetetlenül sok információval, ötlettel és tanáccsal látott el, ami még a jövőben hatalmas kincs lehet. Nagyon nagy boldogsággal töltött el, hogy valaki ennyire aggódik miattam és ennyire a lelkére veszi a sorsomat, azonban ugyanakkor ennek az egész édes kedveskedésnek volt némi fanyar utóíze is, ami miatt nem tudtam magamat teljesen biztonságban érezni. Az, hogy nem tudtam értelmes okot megragadni arra, hogy miért is teszi ezt, rémisztő volt. Muszáj volt kiderítenem az okait, hogy a komfortérzetem ne legyen egyszerre az égben és a föld alatt, de azt sem szerettem volna, hogy támadásnak könyvelje el – ismét – így próbáltam visszafogni magam.
- Hogyan lehet az, hogy ennyire nem érdekel a kilétem? Mármint... gyakran vagy nekromanták társaságában, hogy ennyire közömbösnek tartasz? Sikítva köveznének meg engem, ha helyetted valaki más ülne most velem szemben. – döntöttem oldalra fejemet, rá kérdően nézve.
- Vannak mágusok, papok, nekromanták, druidák... Tudta, hogy a kereszténypapok a régi idők druidáit élve égették el? Vagym hogy a rúnamágusok is papjai voltak az őseinknek? A nekromanta éppen ellenség, de lehet, hogy ötszáz év múlva ugyanolyan természetes lesz, mint ezek. Ameddig nem bánt senkit, addig engem nem zavar kit mi érdekel. – Hangja nagyon nyugtató volt, ahogyan az érvei is teljesen logikusak és reálisak voltak. Igazi felüdülés volt a tény, hogy akivel ennyit beszélgethettem, az egy igazán értelmes és felvilágosult ember.
- Tényleg? - képedtem el teljesen az információk hallatán, majd előbányásztam a kis jegyzetfüzetem - ami inkább kötet volt, mint füzet - és felcsapva a szinte teljesen üres "Mágia" oldalnál ölembe tettem. Előkotortam egy tollat, és némi tintát is egy bőrzacskó aljából, majd kipattintva a dugót a tintaüvegcséből, belemártottam a tollat, és írni kezdtem azonnal az imént elmondottakat.
- Igazán nagyszerű diák lennél egy akadémián. – mondta. Nem tudom, hogy ez bóknak számított-e, de azért én elkönyveltem annak.
- Nem igazán hinném, hogy akadémiára való vagyok... – tűrtem hátra hajamat a fülem mögé, és a papírról fel sem nézve folytattam a jegyzetelést. - Én csak... csak keveset tudok, és szeretnék ezen változtatni. – közöltem vele az egyszerű tényeket, melyeknek igazsága szomorúságba borította arcomat.
- Na abban az esetben tényleg nem lesz időd hobbira. – utalt vissza a korábbi beszélgetésünkre. - [/color] A könyvtárak rengeteg tudást halmoztak fel, többet, mint amennyit én elmondhatok, a mágiával kapcsolatban viszont nincs nagyobb tudástár az akadémiáknál. Persze ott aki nekromanciát gyakorol, azt kíméletlenül kirúgják. – [/color] Ahogyan sorolta, egyre jobban éreztem úgy magam, mintha a tény, hogy mennyire le vagyok maradva a koromhoz képest és mennyire, de mennyire keveset tudok másokhoz képest egyre jobban telepedett volna rá a mellkasomra, és nyomta volna azt. Lemondóan sóhajtottam.
- Azt valahogyan sejtettem. De azt hiszem nincsen nagyobb tanító, mint maga a világunk. – tettem pontot az utolsó jegyzet végére, majd visszatettem mindent eredeti helyére.
- De kegyetlenebb sincs.
- Azt hiszem, ezzel nem vitatkozhatok. – sütöttem le szemeimet, és dőltem hátra
Az esték elég jó hangulatban teltek, csak nem az én számomra. A többi mágus általában összegyűlt a tűz körül, ahova gyakran invitáltak engem és Danielt is, azonban én nem igazán szorgalmaztam a részvételt a közös társalgásokban annyira, mint társam, aki minden este csatlakozott hozzájuk, akármennyire is keservesen néztem a jóízűen kacagó fiatalokat a karaván mellől összekuporodva, egyszerűen nem éreztem biztonságosnak, hogy odamenjek hozzájuk. Danielnek csak pár percbe telt, hogy rám nézett, és már szinte a megszólalásomból kitalálta, hogy nekromanta vagyok. A gondolatra is kirázott a hideg, hogy mi lenne, ha valamelyik rájönne mivoltomra, miközben messze nem úgy viszonyul a nekromanciához, mint Daniel. Azonban ahogyan teltek az esték, és egyikről a másikra egyre szomorúbb és magányosabb lettem, egyre inkább vágyakoztam társaságukra. Nem azért, merthogy mennyire szimpatikusak voltak és mennyire szívesen bájcsevegnék velük, hanem belegondolva abba, hogy mennyi információt tudhatnék meg, amiről másképp lehet, teljesen lemaradnék, hatalmas késztetést keltett bennem arra, hogy csatlakozzak hozzájuk, így egyik este így is tettem, azonban az elég hamar kiderült, hogy nem számított a jó döntéseim közé.
- Úgy hallottam razziáznak a templomosok megint. Még a zsinati gárdát is bevonták. – mondotta éppen egyikük, ahogyan a tűz mellé értem. Ahogy ott álltam, a félelemtől lebénultak végtagjaim. Szinte futni akartam, vissza a szekerem sötét sarkába mely oly biztonságot és nyugalmat sugárzott, azonban hamar rájöttem, hogy ez nem lenne valami okos, így nagyot nyelve kényelembe helyeztem magam az egyik tuskón.
- Tényleg? - kérdezte Danie. - Mi történt?
- Azt mondják valami nekromanta ribanc őrjöngött egy déli faluban. Megölette a férfiak felét, öt özvegyről biztos tudok, aki ott maradt. – kezdte mesélni a történeteket.
- Jah, ezt én is hallottam, sőt, a hugom barátnőjének az apja is közöttük volt. Még én is adtam kölcsön a temetésre. – mondta egy másik. Ez a pontja a beszélgetésünknek szinte mellbe rúgott. Elvettem megannyi ember életét, olyanoknak, akiknek családjuk volt. A saját kedvem érdekében több ember életét keservessé pecsételtem, miközben nekik közük sem volt hozzá. Jól van ez így? Ártatlanok voltak. Semmit sem tettek azért, hogy kiérdemeljék ezt a sorsot. Viszont, a „jól van ez így?” kérdést nagyon sok helyről megközelíthetjük. Jól van az, hogy egy kifejezés alá csoportosítanak minden egyes nekromanciát gyakorlót, és korukra, helyzetükre, életük minden egyes helyzetére szemet hunyva foggal, körömmel harcolnak a teljes kipusztulásunkért? Jól van az, hogy egy kibaszott, átlátható hazugság miatt árva lettem és még az egyetlen egy embert, akit mindennél jobban szerettem, a testvéremet elragadták tőlem? Üressé téve engem? Megszűntetve ezzel azt, hogy a létezésemnek értelme legyen? Halottként mozgok egy elő testben. Azóta nem az én szívem pumpálja a vérem testembe. Az én szívem abbahagyta a lüktetést már évek óta. Csak sajnos a testemé még nem… Semmi sincs jól. És sosem lesz.
Igen. Elvettem megannyi ember szívverését, és ártatlanok életét keserítettem meg. Életük befejezetlen lett, és álmaik sosem fognak valóra válni. Egyszer még értékes emberek voltak célokkal és milliónyi érzéssel, azonban mára nem többek már, mint rothadó tetemek elföldelésre várva. És annak a gondolata, hogy én erre képes voltam, olyan különös bizsergést okoz a testemben. A hatalom mámora különös, de felfoghatatlanul kellemes.
- És úgy gondolják, hogy újra lecsaphat?
- Ki tudja? De elég nekromanta nagyúr próbálkozott már a mocsárból, és amúgy se járnak jó idők. A háború lángjai újra fel fognak csapni Gustav trónra kerülésével, de hallottam pletykákat valami új és hatalmas ellenségről is. Nem kockáztathatnak, hogy megint a holtakkal kelljen harcolni, volt belőle elég az utóbbi időkben. – és most jött el a beszélgetésünk annak része, amiért én jöttem.
- Ez tényleg igaz, én is hallottam szóbeszédeket erről Hellenburgban. – próbáltam útközben becsatlakozni a beszélgetésbe, elnyomva a vadul kalapáló szívemet, hogy ne legyek véletlenül sem feltűnő. Amikor az új és hatalmas ellenség feljött, kérdően néztem a mágusra.
- És miről szólnak azok a pletykák? – ráncoltam szemöldökömet.
- Azt mondják, új egységet képeznek a protestánsok, valami szentségtelen ellenség ellen, ami őrületet terjeszt. De persze hivatalosan mindent tagadnak. –
- Nem akarnak pánikot. – Bólogatott bölcsen Daniel.
- Elég... rémisztőnek hangzik. – próbáltam jól hazudni, s összekuporodtam. A gondolatba, hogy köze van ehhez a grimoárnak amit keresek, szinte beleborzongtam.
- Nos ameddig azt se tudjuk mi az, nincs is mitől félni. Lehet csak újabb történet, amivel a gyerekeket riogatják. – mondta vállat vonva, miközben én a mondata második felére teljesen kiakadtam. Gyerekeket riogatnak szándékosan?? Mekkora barbár nép… Undorítók.
- Mind a sárkányok... – szólalt meg egy újabb srác.
- Jajj Rudolf ne gyere már megint azokkal a rohadt gyíkokkal, sárkányok nem léteznek! – Hatalmas késztetést éreztem arra, hogy elővegyem a kis jegyzetemet és szorgalmas diáklányt játsszak, de túl feltűnő lenne. Apropó a feltűnőség… Kezdtem biztossá válni abban, hogy Daniel sejti… sejti?... nevetséges, Biztos voltam benne, hogy tudja, hogy én rólam beszélgettek barátai az előbb. Kíváncsi voltam, hogy a következő beszélgetésünknél, hogyan fog hozzám viszonyulni. Majd miközben elmélkedtem, teljesen kizárva a többieket, az ő beszélgetésük vidámabb témák felé terelődött.
Az elkövetkező pár nap elég eseménytelenül telt, semmi különösebb beszélgetésünk nem volt Daniellel, csak a szokásos. Adott még pár tippet a túlélésem érdekében, néha volt köztünk egy kis bájcsevej, de itt ki is fújt a határig tartó utunk napjainak érdekessége, azt leszámítva, hogy elég gyakran láttam templomos csapatokat. Első gondolatom természetesen a razzia volt, azonban próbáltam magamat azzal nyugtatgatni, hogy biztos a háború miatt vannak ennyien a határ közelében. Elvégre biztosan nem én vagyok az egyetlen nekromanta, vagy templomos elől különböző okokból menekülő, aki azért jön erre, hogy a határ másik felén lélegezhessen. Ahogyan a határra értünk, mindenki azonnal nekiállt szedelőzködni.
- Jelentkezzenek Malcolm ezredesnél! Ő vezeti a varázsló divíziót! – jött a parancs egy idősebb tiszttől, a köpenyesek pedig meg is indulnak arra.
- Hát akkor... Ez a búcsú. – lépett oda hozzám Daniel. - Ne felejtsd el, amiket mondtam. Merre mész most? – apáskodott még egy kicsit.
- Ne!... Ne menj! - fogtam meg gyorsan a kezét riadtan. Daniel közelebb nőtt a szívemhez, mint szinte bárki, amióta ebbe az új, furcsa világba cseppentem. Tudtam, hogy kötelessége van, és nem jöhet velem. De még is, nehéz volt elengedni. Annyira kezdtem már megszokni a jelenlétét.
– Lehet, még találkozunk. Már ha nem ölnek meg az északiak. – bökte oda szúrósan, de azért ő is megfogta a kezemet.
- Ez nagyon bíztató. Egyébként a Pusztaföldre megyek. Egyéb más tanács, a kismillió felett, amiket adtál? - mosolyogtam rá bájosan.
- A pusztaföld? – kérdez vissza meglepetten. - Vigyél magaddal meleg ruhát és... Mondanám, hogy vigyázz az élőholtakkal... Pár éve volt ott egy nagy csata, egész veronia képviseltette magát rajta, aztán ki tudja mi csatangolt el.
- Meleg ruhát? – nevettem fel - Van kölcsönben? Vagy szerinted hol tudok itt venni? – tártam szét karjaimat. Még mindig meg voltam bennem az ösztön, hogy minél jobban kerüljem a nekromanciáról szóló témákat. Még akkor is, ha Danielről volt szó. Pedig az, hogy élőholtakkal nyüzsgő, amiből kiindulva akár nekromantákkal lakott területre utazok, nagyon nagy izgalmat idézett elő bennem. Lehetséges, hogy ez a nagy csatának a maradványait újra használva akarnak valami hatalmasat teremteni? Amiről még az egyik nap beszélt az egyik mágussrác. Elvégre a nekromancia erről szól. Újra hasznosításról. Lehet, hogy a grimoárnak is köze van ehhez? Száguldozott elmém, miközben minden egyes gondolatra egyre nőtt a pulzusom.
- Venni? Itt már sehol, erre Hellenburgban kellett volna gondolnod. Ellenben... – ismét elvigyorodott. - Elveheted valaki másét, vagy szerezhetsz a hadtápból is...
- Segítesz? – döntöttem oldalra fejemet, nagyokat pislogva rá. - És közben mesélhetnél erről a... nagy csatáról, ami ott ment. – túlságosan érdekelt a téma, nem bírtam ki, hogy ne kérdezzek róla.
- Lopni? Nem. Én nem vagyok tolvaj. De mesélhetek a csatáról ha nem rohansz.
- Miért, én úgy nézek ki? – léptem hátra, szúrósan nézve rá. - Akkor... menjünk a hadtáphoz, mondd, hogy lázas vagyok, és kell valami meleg ruha, vagy mit tudom én... – nyafogtam kétségbeesetten, hátha akkor segít. - Nem rohanok. – böktem oda durcásan, de azért aprót mosolyogtam.
- Rendben, egy próbát megér. – sóhajtott nagyot. - Azt hiszem erre láttam őket. – azzal megindult egy irányba. - Tényleg elég elszigetelten élhettél, hogyha nem hallottál még a holtmezei csatáról. A pusztaföldön vívták meg, Dél és Észak utolsó nagy döntő csatájának szánták szóval felvonult mindenki. Velünk a démonok és a vámpírok, Északkal pedig a tündék és sötét tündék egyesített serege. Ám mielőtt még összecsaphattak volna azt mesélték megjelent a sötét apostol egy ghoulja, és megölte Károly királyt, utána pedig a földön megjelent egy hatalmas rúna, de több mérföld nagy, és a mentén mindenhonnan élőholtak másztak elő. Azt hiszem az volt az első, hogy összefogott dél és észak, és együtt legyőzték a holtakat, bár azt pletykálják, hogy a tieidnek volt végső soron a legnagyobb szerepe abban, hogy végül legyőzték őket. – foglalta össze menet közben. Nem volt szükségem jegyzetre, minden egyes szava szinte forró vasként égett bele elmémbe, olyan nagy hatással volt rám ez a sok nekromanciával kapcsolatos információ. Ámulatba ejtett, hogy miket lehet vele elérni. Észak és Dél összefogását, szinte a világ leigázását… Hatalmas erő volt, melyet mindennél jobban magamnak akartam. Mindaddig, amíg rá nem jöttem, hogy már az enyém. Csak meg kell tanulnom használni. A gondolat, hogy csak rajtam múlik, hogy képes leszek-e ilyen volumenű tetteket véghezvinni, csontig bizsergetett.
- Váó... Nos, igen. Teljesen elszigetelten éltem. De elég monumentálisnak hangzik. – azonban valami nagyon nem hagyott nyugodni. - Várj egy picit... sötét apostol? Ő valami nagy nekromanta? – játszottam a butát. Egyértelműen az volt már a nevéből kiindulva, de muszáj volt minél velősebben és részletesebben megtudnom róla minél többet. Amikor feltettem a kérdést, életemben először láttam Danielt komolyan döbbentnek.
- A sötét apostol a szervezetetek vezetője! Nem egy nagy nekromanta, hanem a legnagyobb egész veronián.
- Szervezetünk vezetője? Nem, egész biztos vagyok benne hogy Túlvilági Hírnök volt a neve... De ő is csak egy csaló volt. – mondtam értetlenkedve. Csak egyre jobban kuszálódtak össze a szálak, és kezdtem teljesen elveszni. Nem az egyszerű tényben, hogy vannak különféle szervezetek, mint a mienk, és hogy van egy hatalmas, amit a Sötét Apostol vezet, hanem, hogy hány fajta ilyen szervezet lehet… mennyi alternatíva, mennyi tudás és különféle mágiahasználat.
- Nos, a világ számára a Sötét Apostol az ismert nekromanta vezető, eddig csak ő tett világméretű megmozdulásokat, és uralta a kísértet szigeteket nem sokkal ezelőttig. – közölte a srác. - A te szektád vezetője lehet azt hitte, hogy a babérjaira törhet, de ez teljesen kizárt. – mondta, és teljesen egyet értettem vele. Egy hazug patkány mint ő, soha nem lehetne olyan erős, mint a Sötét Apostol, legalább is az eddig hallottakból kiindulva. Felfoghatatlan volt számomra, micsoda erejű nekromanták léteznek ezen a világon.
- Azta... – képedtem el teljesen. - Van rá bármi esély, hogy felvegyem vele a kapcsolatot szerinted? Hatalmas embernek tűnik.
- Ha elég erős leszel, biztosan meg fog keresni. Oka van annak, hogy nem szaladgál a világban rengeteg szabadúszó, és hogy a nekromanták képesek voltak egyáltalán összefogottan állni a sarat, és megszorongatni az emberek egyesített seregeit. – Szavai nagy boldogsággal töltöttek el.
- Remélem. – sóhajtottam nagyot. - Ugyanakkor... azt is remélem, hogy nem kell majd ellened harcolnom. – húztam a számat. - Rendes srác vagy, Daniel.
- Te pedig rendes lány vagy, Lexa. Én is sajnálnám. – mondta, miközben kezdtük a ruhás osztaghoz érni. Hatalmas volt, megannyi nyitott sátrak tele köpenyekkel, nadrágokkal, zekékkel, mind hatalmas kupacokba felhalmozva.
- Elnézést... uraim. – szólítottam meg pár ott sürgölködő embert. - Van rá esély, hogy kölcsön kaphatnék pár ruhát?
- Minek kell az neked? – mordult rám azonnal. - Szinte kánikula van!
- Tényleg ilyen nehéz odaadni nyáron egy zekét meg valami nadrágot? – forgattam a szemeimet. Hihetetlen volt számomra, hogy lehettek ennyire kicsinyesek az emberek.
- Na idefigyelj kislány! Minket itt elszámoltatnak! Leltár van, és ha valami hiányzik, akkor azt levonják a zsoldunkból, vili? – A pénz. Ha egy valamire rájöttem, nem számít mekkora összegről volt szó, mindig a körül forgott minden. Émelyítően gusztustalan rendszer.
- Szóval itt egy ruharaktár, kismillió ruhával, ahonnan nem lehet elvinni ruhát, mert leltározzák? – szöktek fel szemöldökeim a magasba. - Oké, mi lenne ha: fizetek, elviszem a ruhát, visszahozom, visszaadjátok a pénzt.
- Letét, ez már korrektebb! Kétszáz váltó. – Mondta, majd akartam is volna kiperkálni, amikor belém csapott a felismerés, hogy az az átkozott kölyök megszabadított az erszényem súlyától. Kicsit hátra léptem, majd Daniel felé fordultam.
- Tudom, hogy azt fogod hinni, hogy lehúzlak... De Hellenburgban egy utcakölyök ellopta az erszényemet... Kitudnál segíteni? – pislogtam rá nagyokat.
- Hát jól van. Nincs nálam kétszáz váltó, de a nevem Daniel Stadler, írják a nevemre, és ha nem hozza vissza, vonják le a zsoldomból... – jelentette ki, éreztem, ahogy szavai a föld felé repültek, olyan súllyal mondta. Már kezdtem sajnálni szegényt. Erre a férfi mordult egyet, majd elkezdett kutakodni egy nadrág-zeke-köpeny csomag után.
- Így legalább reménykedhetek, hogy visszajössz. – Villantott rám egy hatalmas vigyort. Édes volt.
- Köszönöm szépen! – hálálkodtam hamis mosollyal arcomon, és gyorsan magamhoz vettem holmimat. - Azért reménykedtem benne, hogy ha elveszek, azért te keresnél meg... – biggyesztettem le ajkaimat.
- Nos, a pusztaföld elég nagy... – csóválta meg a fejét. - És mivel nem mondtad meg merre keresselek, így minden bizonnyal összefagynék az ott töltött évek alatt. Vagy prémvadásszá válnék... Vagy nekromantává...
- És ez nem éri meg egy olyan lányért, mint én? – tettem kezeimet az arcomra, miközben leejtettem államat. - Ez azért elég rosszul esik, Dan... – húztam a számat. - De ne aggódj. Visszajövök még. – Mondtam ki határozottan, amikor kilencven százalékig biztos voltam benne, hogy nem fogok. - Köszönök mindent. Tényleg.
- Szívesen. Remélem, látlak még, és bármit is keresel odafönt, sok sikert. - intett neked búcsút a férfi, miközben a kis durcáskodásom teljesen ignorálta. Érdekes szerzet volt. Sokkal több gondolat volt benne, mint amit kimutatott. És ha egy valamit megtanultam, az az, hogy az ilyen emberek veszélyesek lehetnek. Búcsút intettünk egymásnak, majd kevésbé feltűnő ruhába vedlettem át. Miközben a front felé tartott utam, mikor megállított egy szőke férfi, teljes nehézpáncélzatban, kék palástja lebegett a nyári szellőben.
- Állj! Ellenőrzés. Melyik szakaszhoz tartozik? – rontott rám.
- A hadtáppal jöttem, uram. – mondtam ki, azonban a gyors reakciómra hamar rájöttem, hogy nem volt jó ötlet ezt mondani. De hála istennek tudtam korrigálni a hibámon.
- Nem azt kérdeztem kikkel jött, hanem hogy melyik osztag! – förmedt rám.
- Én... - kezdtem habogni. – A varázslókkal vagyok. Malcolm divíziójában. - kerestem elő gyorsan a könyvemet, és koppantottam rá kettőt, próbálva elkerülni azt, hogy akkor azzal bizonyítsam be, hogy varázsoljak.
- Szóval varázsló eh? Jól van, kérnék egy nevet... A varázslókat különösen számon kell tartanunk még néhány hétig... - sejtettem, hogy a razzia volt az egész mögött, így gyorsan rávágtam.
- Josephine. Josephine Flinch. – böktem oda az elsőt, ami eszembe jutott. - És ez miért van, ha szabad megkérdeznem? – ráncoltam homlokaimat, miközben ő egy papírra firkálta fel álnevemet.
- Szökött nekromantát keresünk. Ha engem kérdez szerintem ostobaság ez az egész, ugye mindenki azt mond, amit akar, de a zsinati gárda ragaszkodik a listához. Hova valósi?
- Aki azt a nagy perpatvart csinálta abban a kisfaluban? – döntöttem kicsit oldalra a fejemet. Ez a mellkasszorító érzés, egyre borzasztóbb és borzasztóbb kezdett lenni. Akárhova mentem, bűnösnek éreztem magam, minden erről szólt, mintha akkora dolog lenne. Pedig én csak azt tettem, amit helyesnek gondoltam. Nem értettem, hogy ha mindenki azt teszi amit helyesnek gondol, akkor nekem miért kellene szenvednem miatta.
- Hellenburgi vagyok.
- Szóval hallott róla? Magányos nekromanta Draugr óta nem csinált ekkora mészárlást. Szóval Hellenburg... Az akadémia küldte magát is?
- Igen, mindenki erről beszél. Pláne hogy ilyen közel történt Hellenburghoz. És igen, kötelességünk itt lenni.
- Nos igen... Nem irigylem magukat. Jól van Frauline, remélem a társai majd igazolják. Ne menjen túl közel a határhoz, veszélyes lehet. – mondta, majd azzal búcsút intett. Újra kezdtem könnyen lélegeztem
- Úgy lesz uram. – intettem én is, majd folytattam utamat. De előtte körülbelül csak fél percig egy helyben álltam, és próbáltam megállni, hogy a sok izgalomtól elhányjam magam. Nagyon szerencsésnek tudhatom magamat eddigi utamon. Remélem ez nem fog változni. Erőt vettem magamon, majd határozott lépéseket tettem a határ felé, miközben elmémben száguldoztak a gondolatok.