Unalmas nap volt. Csak csendben üldögéltem egy farönkön, mikor a mélységi hirtelen megszólalt.
~ Ne unatkozz ilyen látványosan! Inkább menj el gyakorolni, mert számomra még mindig gyenge vagy.
- És mégis hova kéne mennem? - álltam fel a rönkről, majd leporoltam a ruhámat.
~ Elkezdődött a IV. Nagy Vadászat. Jót tenne neked, ha részt vennél rajta.
- Hallottam róla, de nem mozgatta meg a fantáziámat. Egyszerű, agyatlan gyilkolászásnak tűnik számomra.
~ És neked pont erre lenne szükséged!
- Hülyeség. - vágtam oda neki, szinte gondolkodás nélkűl.
~ Valamit elfelejtettél... - mondta, majd iszonyatos fejfájás lett rajtam úrrá.
- Azt hiszed egy fejfájással megállíthatsz? - éppen ahogy befejeztem a mondatot, az orrom vére is eleredt. - Jól van! Indulok, csak hagyjad ezt abba!
~ Jó döntés volt! Simán megölhettelek volna.
- Hol tudom felvenni az első küldetésem?
~ Van a közelben egy fogadó. Menj be, és beszélj a fogadóssal.
Úgy tettem ahogy mondta. Körülbelül félórányira volt a fogadó, s az úton nem történt semmi érdekes. Mikor bementem, valami nagyon kellemes illat csapta meg az orrom. Körül néztem, és láttam, hogy vannak, akik már sült disznót esznek diadaljuk megünneplésére. Eléggé kicsi fogadó volt, így két lépésből már ott is álltam a pult elött.
- A IV. Nagy Vadászat miatt jöttem. - mondtam a kocsmárosnak.
Hirtelen nagy csend lett az egész épületben. Mindenki engem bámult, amitől egy kicsit megijedtem, de ez sem akadályozott meg.
- Mint mondtam, a Nagy Vadászat miatt vagyok itt. - szóltam oda a fogadósnak mégegyszer, mire minden vendég hangos röhögésbe kezdett.
- Egy ilyen kezdő, mint te hamar meghal! - fordult felém a nevetéstől könnyes szemeivel az egyik tag, aki fizikailag tényleg erősebbnek tűnt, mint én, viszont lerítt róla, hogy semmilyen mágiával nem rendelkezik. Teljesen ignoráltam amit mondott, majd a kocsmárosra néztem dühös arckifejezéssel.
- Maga egyenesen a halálba sétál! Az férfi jól mondta. De ha mégis érdekli, a Mocsárvidékre menjen.
Szó nélkül kiléptem az ajtón, majd megindultam a mocsárvidék felé. Már Nebawald és a Mocsárvidék határán voltam, mikor váratlanul valami érdekes és undorító cuppogást hallottam, ami nagyon elütött a mocsár egyéb hangjaitól. Kirántottam tőrömet övemről, és a másik karomat kocsányossá váltottam, szinte vártam, hogy megérkezzen a cuppogás forrása. A szemem sarkából egy furcsa, zöldes masszát pillantottam meg meglepően könnyedén csúszni át a mocsár fölött, egyenesen az én irányomba. Olyan hat-hét méterre volt tőlem. Már ilyen távolságból is, szinte biztos voltam benne, hogy egy slájmmal van dolgom. Amilyen gyorsan csak tudtam, közelebb merészkedtem a lényhez, majd belevágtam tőrömet. Ketté is hasadt, viszont gyorsan össze is olvadt, a testéből pedig egy zöld, trutyis csáp lendült felém. Próbáltam félre ugrani, viszont a csáp gyorsabb volt nálam: Megcsapt a ruhám egy kis trutyit rászórva, majd a slájm folytatta közeledését. Rohadt dühös lettem, ezért próbáltam beledugni a fejébe a késem, és ezzel korlátozni a mozgásban. A fejébe bele is állt a késem, amit gyorsan körül is folyt és a kezemre kezdett felkúszni; ebben a pillanatban éreztem, ahogy az előbbi csáp helyén maradt trutyi és a kezem is égni kezdtek, és láttam ahogy lassan elkezdett lehámlani a bőr. Kitéptem magam a lényből és pár rázással leráztam magamról. A kezemen maradt cucc azonban a ruháimba is beleégette magát. Gyorsan letéptem magamról a ruhadarabot, majd folytattam a harcot. Ekkor tűnt fel nekem, hogy nagyon kerülte a vizet, így egyből arra gondoltam, hogy az lehet a gyengéje. Hátraléptem párat, egyenesen bele egy saras gödörbe, így a lábam cuppogva elsüllyedt, azonban a poshadt víz amit felfröcsköltem pár cseppel elérte a lényt. Sistergő hangot hallatott, s úgy tűnt, anyaga picit hárahajolt. Egy pillanatra megörültem, viszont utána folytatta a közeledést. Gyorsan kimásztam a gödörből, ám ekkor újabb csáp csapott felém. Megpróbáltam ismét lefröcsölni, viszont most két kézzel. Most is sikerült lefröcskölni, de ezúttal is csak nagyobb cseppek érték el, amik még több sistergést váltottak ki belőle de most sem állították meg. Már nagyon dühös voltam erre a pacára, ezért minden végtagommal fröcsköltem, és rugdostam felé a vizet, viszont annyira erősen próbálkoztam, hogy megcsúsztam, és elestem. Szerencsére most szilárdabb talajra érkeztem. Felpattantam, és kocsányos karommal megpróbáltam megütni, hátha hat. A lény elhajolt az ütésem elől és egy kicsit hátracsúszott. Megpróbáltam lefröcsölni, majd ismét megütni, de ezúttal már a vízcseppeket is ügyesen kikerülte. Bele rúgtam egyet, mire Ő ráragadt a lábamra, én meg teljes erőből beletapostam a vízbe. Öröm volt nézni, ahogy az egynegyed része elolvadt, viszont sajnos a többi még nem. Próbáltam még ütéseket bevinni, de ezek elől is elhajolt. Egyiket viszont sikerült olyan jól időzítenem, hogy a slájm belehátrált a vízbe, és egy csápja sisteregve semmivé vállt. Próbáltam megismételni a lábas trükköt, viszont ezúttal még annyi sem ragadt rám, mint az előbb, így csak egy kis részsét tudtam elpusztítani. Ebben a pillanatban támadt egy nagyon jónak bizonyuló ötletem: Folyamatosan helyzetemet cserélve rugdostam felé a vizet. Ügyesen próbálja kerülgetni a rámért csapásokat, viszont én ekkor erőmet kihasználva felgyorsulok, igaz, így lábaim kocsányossá váltak, viszont mégiscsak több vizet tudtam feléfröcskölni. A lény a kitérések közepedte belehátrált egy vizes gödörbe, ahol sisteregve elpusztult, és a helyén már csak egy zöld gömb lebegett. Felkaptam, és visszaindultam a fogadóba.
Amint beléptem az ajtón, magasra emeltem a gömböt, és csak annyit kérdeztem:
- Ki nem éli túl?