Újra Nebelwald. Ahogy Eiryn továbbhalad mélyre az erdőben, furcsa jelenet szemtanúja lesz egy tisztásra érve: egy csuklyát viselő férfi áll ott, egyik kezében buzogánnyal, másikban karddal. Éppen egy kísértetet gyilkol meg, s az egész mező tele van élőholtak maradványaival. Eiryn Megtorpan, aztán megpróbál csendesen elhátrálni. Nem akar részt venni a Nagy Vadászaton, és udvariatlanság elvenni másvalaki prédáját. A csuklyás alak megköszörüli a torkát, majd pár pillanat múlva a lány érzi, hogy őt figyeli, pedig nem fordul felé egy kicsit sem. Erős, férfias hangon szólal meg, meglepően kedvesen.
- A Nagy Vadászat mindenkié, de valaki préda, valaki pedig vadász.
Ery megáll.
- Én nem élek a lehetőséggel. Nem kenyerem az erőszak - válaszolja, bár a férfi szóhasználata egy kissé különös.
- Mind ebben hitegetjük magunkat, szavak mögé rejtőzünk, s békét hirdetünk... Én gyilkos vagyok, de hazug nem. Megölöm a bűnöst, ám a tiszta lelket nem bántom.
A férfi megfordul, magas és jóképű, arcát takaró lepel alól pedig szalmaszín haj bomlik vállára, mosolya rikítóan szép.
- Te melyik vagy?
Eiryn elkomorul. Átkosként és fattyúként már az is bűn, hogy létezik.
- Én meg hazug vagyok, mert a szavaim erősebbek a karomnál - válaszolja végül - És ki az, aki bűnösnek tartaná magát?
Lehet, hogy nem a legbölcsebb válasz, de a férfi furcsa szavai teljesen kibillentették a lelki egyensúlyából
- Senki... De azért vagyok én, hogy ezt eldönthessem. Az élőholtaknál könnyebb ezt eldönteni, míg az embereknél... Vámpíroknál nehezebb.
A férfi a csuklyát leveszi a fejéről, gyönyörű kék szemei vannak, arcélei szemrevalóak.
- Tudod, hogy kivagyok, Eiryn? Én tudom, hogy ki vagy te, s érzem benned a gonoszt. Láttam, hogy mit tettél a kocsmákban, tudom, hogy miként éled az életed.
Eiryn összezavarodva félrebiccenti a fejét. Mit tett a kocsmákban? És hogy jön ide ez a bosszantóan tökéletes idióta, hogy Istent játszva ítéletet hirdessen? És...
- Honnan tudja, hogy ki vagyok? És ki maga?
A férfi elmosolyodik, majd a magasba emeli a kardját, lerázva róla a vért.
- Mardór vagyok, Eiryn, Veronia örzője, a Sárkányok első lovagja, a fél-démon... És a veszted.
A férfi elindul feléd, lassú és kimért léptekkel, a buzogányt átvetve a vállán. Eiryn ezzel szemben Ködöt generál, majd amilyen halkan csak tud, jobbra, és kicsit előrefelé oson. Terv szerint szépen kikerüli Mardórt a fenébe.
Mardór megtorpan a sűrű ködben, majd hangosan kacagni kezd, formája lassan eltűnik szemeid elől.
~ Francba! ~
Szar dolog, amikor a dolgok visszafelé sülnek el. Ery megáll, és a fülét hegyezi. Nem mer elindulni, nehogy valami alattomos ágacska elroppanjon alatta, de a tőréért nyúl. Mivel nem hall semmit, aktiválja a Koncentráció Nyakékét. És milyen jól teszi! Hirtelen meghallja, hogy valaki lélegzik mögötte, halkan, kimértem. A vámpír megpördül, kb. fejmagasságban vágva egyet a tőrrel visszakézből, és azzal a lendülettel hátra is ugrik. Minél nagyobbat. És reménykedik benne, hogy nem fog hanyatt vágódni valami tönkben. A férfi csak kacag, buzogányát kitéve megakasztva a tőrt.
- Jó kedvemben találtál.
Azzal leejti a kardot a kezéből, majd megindul a lány felé, a buzogányt nekilendítve.
- Nem fogom használni mindkét fegyverem.
- Milyen kegyes - jegyzi meg Ery nagyon-nagyon ironikusan, miközben hátraugrik a rohadt buzogány elől. Ám ahogy a lábai földet érnek, azt tapasztalja, hogy Mardór szabad kezében egy éjfekete lándzsa manifesztálódik, amit felé dob.
- Azt nem mondtam, hogy nem varázsolok majd.
Ery megpróbál elhajolni a lándzsa elől, ami elsuhan mellette, aztán előkap egy dobótőrt, és Mardór mellkasa felé hajítja, biztos ami biztos alapon egy kis Árnyborítással megspékelve. Az keményen kondul, majd beleáll a démon páncéljába.
- Erre nem számítottam... - Szólal meg, s leveti magáról a köpenyt. A testét vörösbe festett kőkemény páncél borítja, melyet helyenként sárkánymotívumok diszítenek. Kihúzza a tőrt, ami felfedi, hogy a seb vézik a testén egy kissé.
- Én meg arra nem számítottam, hogy belefutok egy féldémon - első lovag - önjelölt világ őrére, aki meg akar ölni. Az élet tele van meglepetésekkel, nem igaz? - kérdezi a lány, miközben felcsapja a Mindentlátás Szemüvegét. Szinte az ember egészéből masszív mágia árad, nem kivétel a páncélja sem. Helyenként fel tud ugyan fedezni kisebb gyengébb részeket, de rá kell jönnie, hogy nagyon jó minőségű páncélról van szó.
- Ne aggódj, több meglepetés nem fog érni az életedben.
Mardór meglódul feléd, izmos teste úgy mozog, mintha nem lenne rajta páncél. Ahogy melléd ér, lecsap a buzogánnyal, egy oldalas mozdulattal megcélozva a lányt.
~ Ez nem igazság! Erős, képzett, őrült, jóképű, ÉS még a felszerelése is nagyon jó minőségű?!?! ~
Amikor a buzogány meglendül, Ery lebukik előle, és teljes testsúlyával Mardór oldalának veti magát. A férfi egy kicsit meginog a mozdulatra, de el nem dől, inkább csak egyensúlyát veszti. Megpróbálja továbbá kicsit félrelökni a lányt, hogy ne legyen annyira közel, nem ideális neki ez a távolság.
- Értem, hogy vonzó vagyok, de kérem...
Mielőtt még nagyon messzire kerülne, Eiryn átrakja az Árnyborítást a kezében lévő tőrre, Éjszilánkokat idéz köré, és megpróbálja a páncél olyan részébe vágni, ahol van egy kis gyengeség. Aztán Mardór mozdulatának köszönhetően egy kissé arrébb tántorodik. Bár az éjszilánkok becsapódnak, a vámpír nem tudja érzékelni igazán, hogy okozott-e sebzést: a vér szagát eddig is érezte, s ez nem változott egy picit sem. Mardór kihúzza magát, majd a lányra mutat.
- Hadd mutassam meg neked, hogy mit jelent az én cipőmben lenni.
Eiryn hirtelen úgy érzi, hogy most nem csak érzi a gondolatait, hanem egyenesen a fejében áskál. Fájdalom lesz úrrá rajta pár pillanatra, s emlékképek villannak fel benne arról, hogy milyen volt, mikor az apja kirakta, milyen volt megtudni, hogy fattyú... Sötét emlékek mélységiekről, félelem, hasonlók.
- Tehát fattyú vagy...
Ery a fejéhez kap, ahogy Mardór az emlékei közé mászik. Irgalmatlan erőfeszítéssel mosolyra húzza az ajkát.
- Valahogy úgy...
Azzal egy dobótőrt küld a féldémon bosszantóan csinos fejecskéje felé, Éjszilánkokkal együtt. A démon egy kicsit előrébb hajol, s elrepül a feje mellett a tőr, ellenben az éjszilánkok eltalálják, s a vér patakozni kezd a fejéről. Szabad kezével a táskájába nyúl, s egy főzetet vesz elő, miközben lassú, kimért lépésekkel elindul Eiryn felé. Azért az nem kis elégtételt jelent a lánynak, hogy sikerült összepiszkítani a nyomorult szőke tincseit. A főzet viszont kifejezetten nagyon nem jó jel, a fene sem tudja, mi van benne, de biztos, hogy nem Ery jóllétét fogja elősegíteni. Újabb Éjszilánkos dobótőrt enged útjára. Ezúttal Mardór kezére céloz, és próbálja megjósolni, vajon merre rántja majd el a támadás elől. Elkeseredett ötlet? Igen. Okos? Nem igazán. Van jobb? Nincs. A férfi megemeli a kezét, s megrántja az italt. A tőr végigszalad a mellkasán, s beleáll abba, további lövésekkel indukálva vérzést benne, de ahogy megissza az italt, hirtelen az eláll, vagy legalábbis csökken, a sebek kezdenek összehúzódni.
- Ezt azért még én is pofátlanságnak találom egy picit, ne aggódj, egyenlítek.
Eldobja a buzogányát is, majd kitépi magából a tőrt, s teljes erejével megiramodik a vámpír felé. Mielőtt még teljesen bezáródnának a sebek, Ery alkalmaz egy Feltépést, de sajnos a rohanó, páncélos őrültek megállítására épp nem jut eszébe semmilyen képesség sem. De legalább nem buzogány van nála, nem igaz?? Ery megvárja, hogy Mardór közel érjen, aztán egész egyszerűen a lába elé veti magát, az alkarvédőjével óvva a fejét. Csak remélni tudja, hogy a féldémon annak rendje és módja szerint átesik rajta. De nem. Sőt, mi több, irgalmatlant rúg belé. Eiryn hátraesik, és látja, hogy ellenfele újabb rúgáshoz készülődik. Megpróbálja viszonozni a szívességet: Mardór felé fordul, és lendületből a bal térde felé rúg. Végül mindkettejük lába betalál: a démon keményen tomporon rúgja a lányt, aztán hatalmasat esik, ahogy ő is kibillen az egyensúlyából. Eiryn nyögve próbálja összeszedni magát, és lehetőleg még Mardór előtt felállni, bár amilyen állapotban van, ez nem biztos, hogy menni fog. Ugyan a páncélja valószínűleg megvédte a törésektől, érzésre jó pár zúzódást összeszedett. Mire felkászálódik, Mardór is áll, s porolgatja magát, mintha órák óta várna. Valószínűleg semmivel se volt gyorsabb, de fontos az imázsa. Nem várakozik, azonnal támad, egy gyors és mély jobbhoroggal. Ery blokkolásként keresztezi maga előtt a két kezét, és az elöl lévőbe megpróbál még időben egy Árnytőrt idézni, fordított állásban, mint egy harmadik, éles védelmi vonalat. A Démon támad, majd megüti a pengét, de meglepően gyengén, nem igazán mozdít meg semmit, s nem is fáj. Vigyort látszik az arcán, mintha képes lenne olvasni a lány gondolatait. Nem tesz további dolgot, csak vigyorog.
~ Nem baj, legalább fájni nem fájt ~ fut át Eiryn fején a gondolat, de több időt nem is szentel ennek az egésznek. Azonnal Mardór felé vág, félkörívesen, arcmagasságban, miközben Éjszilánkokat idéz a fegyver köré. Közben a bal kezével előveszi a másik tőrét, és védekezően maga előtt tartja.
- Nekem sem. - Válaszol a féldémon olyan hangnemben, mintha csak egy nagy titkot beszélne a legjobb barátjával. Ahogy a lány megtámadja, kezét kitartja a tőr magasságában, s annak útjába teszi azt. Kondulva akad a páncélon a fegyver, ám ahogy átcsúszik mellette, felvágja arcának oldalát, s az éjszilnákok is további vért idéznek. A férfi arca lassan merő vérzés, az az egy szerencséje van, hogy nem az orrába-szemébe folyik, hanem ennél jobb helyeken vannak a sebek. Szabad kezével megpróbálja megütni a lányt, s át is tudja ütni a védelmét, ami azért mégis megfogja egy kicsit, s emiatt csak vállon tudja találni acélos öklével. Eiryn nem engedi, hogy zavarja a gondolatolvasósdi. Teljesen kiüríti a fejét, próbál csak és kizárólag a harcra koncentrálni. És a vérre. Engedi, hogy a vér illata betöltse a fejét, hogy előtörjön belőle az a mély sóvárgás, amit a vörös cseppek láttán érez. Ez segít. Kisöpri a zavaró gondolatokat a fejéből. Ajka felhúzódik, szemfogait kivillantva támad újra. A válla a támadástól kicsit hátrarándul, de nem érdekli. Az Árnytőrön fogást vált, oldalról a féldémon halántéka felé célozva, míg a bal kezében tartott tőrt Árnyborítja, és megpróbálja egy gyengébb pontba döfni. Egyszerre két kézzel nehéz harcolni, pláne ha a vámpír nem tanulta külön ezt a stílust . A démon egy pillanatra hátrébb dől, a tőr elvéti a halántékát, az azon oldalon lévő karjával pedig kemény ütést mér ismét a lány vállára. Az árnyborított fegyver viszont meglepetésként éri, s ahogy belefúródik az oldalába, felordít a fájdalomtól. Most először sikerült egy kellően mély sebet okozni, ez tényleg eltalálta rendesen, s akadályozni fogja a mozgásban.
- ÉRZEM, HOGY SZOMJAZOL A VÉRÉRT, TE BŰNÖS FATTYÚ!
Mivel sajnos a két fegyver inkább akadályozza, mint segíti, Ery eltünteti az Árnytőrt. Már csak azért is, mert a vállára mért ütés elég kemény volt. A dühöngésre farkasvigyort villant Mardórra.
- Vámpír vagyok - közli lekezelően, ahogy durván kirántja a féldémon oldalából a fegyverét, majd megpróbál oldalra táncolni. A férfi mérgeskedve méregeti az oldalát. Egyik kezébe Sötét dárdát ránt, s figyeli, hogy mire készül a lány.
- Tudom.
Eiryn megvillant egy apró, diadalmas mosolyt. Aztán megszidja magát, amiért hagyta, hogy elterelődjön a figyelme a vér illatáról. Újra a harcra kezd koncentrálni. Jobb kezével előhúz egy dobótőrt, Éjszilánkokat idéz köré, majd Mardórhoz vágja, a szemére célozva. Ha nem is találja el, néhány éjszilánk remélhetőleg még beleáll, és előbb-utóbb csak elvérzik a nyomorult, nem? Mindeközben persze igyekszik szemmel tartani a dárdát is... A démon diadalittasan vigyorodik el, majd széttárja kezeit, s hirtelen egy mágiapajzsot idéz maga köré, mely ugyan a dobótőrt nem fogja meg, de az éjszilánkokat igen. Pökhendi módon éppen csak egy keveset mozdul, s a tőr úgy repül el mellette, hogy alig sebzi fel arcának oldalát... Valamiért Eiryn úgy érzi, hogy könnyeden ki tudott volna térni egyébként, de minden áldott lehetőséget kihasznál arra, hogy valahogy tromfoljon rá. Mardór megindul, a sötétdárdát a kezében tartva.
- Azt hiszem ideje befejezni, nem?
~ Hát, ez nem jött be. Hogy dögölne már ketté ez az idegesítő, visszataszítóan pökhendi, hiú, gyáva marharépa! ~
A befejezés gondolatára elmosolyodik, bár tart tőle, hogy Mardór kissé máshogy képzeli el a dolgot, mint ő.
- Aha. Ha ez azt jelenti, hogy abbahagyjuk ezt az értelmetlen csetepatét, és mindketten elsétálunk dolgunkra.
Azzal újra Ködöt idéz maguk köré. Ezúttal remélhetőleg a Mardórból áradó vérszag elég lesz ahhoz, hogy elkerülje a féldémont. Vagy ha az sem, a szemüvegén át úgyis karácsonyfaként világít az egész figura, az csak fel fog tűnni.
- Marharépa?! HOGY MERÉSZELED, TE... TE... VÉRSZÍVÓ TEHÉNKARALÁBÉ!
Először a harc során a férfi tényleg ideges lesz, majd a csillogó fényessége teljesen eltűnik a semmibe. Eiryn hirtelen csak a hátramaradt vérszagot érzi.
- Majd ha halott vagy, akkor sétálok el. - Szól a hang valahonnét. A visszavágás - no meg a férfi arckifejezése - annyira mulatságos, hogy szorult helyzete ellenére Eiryn hangosan felkacag. Hát igen, ő megmondta: neki a szavak az igazi fegyverei.
- Micsoda elmés riposzt, Szamárkóró uraság! - csúfolódik, majd minden eltűnik a ködben. A kedves válsz ellenére megpróbál arrébb jutni, ám ekkor hirtelen megérzi maga mögött a vér illatát. Nem gondolkodik, azonnal kipördül jobbra, miközben vakon a férfi felé döf a bal kezében szorongatott tőrével.
- EZ DEDÓS DOLOG! - Hallja még Mardór hangját, majd menten meg is jelenik mögötte. A tőr keményen csúszik bele a férfi testébe, s bár nem tudja elnyesni a nyakát konkrétan, végül a kulcscsonthoz közel szúrod lefele, szinte tövig. Mindeközben neki is sikerült megsebeznie a lányt, s a dárdával valahol medencecsont környékén sebzi meg, egész mélyen. Eiryn nem tudja, hogy mit is talál el vele, mit nem, de leginkább úgy érzi, hogy ott azonnal meghal.
- Ez... Nem lehet...
Nos, a vér az vér, főleg ha a vámpír lánya egy csomó mágiát használt már és a saját vérvesztesége amúgy is meggyengítette az akaraterejét. Ery él a felkínálkozó lehetőséggel, bár ez a döntés nem igazán tudatos a részéről: puszta ösztön vezeti, amikor a fogait Mardór nyakába mélyeszti.
- KOSZOS KURVA...! - Kiált fel Mardór fájdalmában, ahogy a vámpír belemar a nyakába. Bár em sikerült sokat fogyasztania, de Mardór vére nagyon erős mágia terén, így Eiryn egészen sokat tud vele tölteni. Hirtelen viszont égetni kezd a folyadék, s félre kell mozdulnia: Mardór teste pokoltűzbe burkolózva lángol fel.
- Nem vehetsz véget a szórakozásomnak, te rongy. Nem.
Ahogy a finom, meleg vér hirtelen égetni kezd, a lány azonnal hátrarándul, és kiköhögi az utolsó kortyot. Mi a fene történik? Ery teljes pánikban ugrik hátra, és az utolsó dobótőrét Árnyborítással Mardór felé hajítja. Azért a lángoló barom rövid kis szónoklata eléggé felpaprikázza.
- Szórakozás?! Ennyit a világmegváltó küldetésről, nem igaz, Herr Lovag? - olyan gúnyosan ejti ki a titulust, ahogy csak tudja. Végül a féldémon is csak egy, a hatalmától megrészegült idiótának bizonyult, aki a nála gyengébbek legyilkolásában lel örömöt. Undorító. És sajnos erős. A tőr nekivágódik a démonnak, belemélyed a nyakába - ám az csak kihúzza azt magából, zokszó nélkül. A láng egyre forróbban ég körülötte, s hirtelen a páncélja szépen lassan lehullik róla, szétégnek a szíjak és a merevítések rajta. Bal vállában viszont továbbra is ott van a tőr, amit a lány korábban beleállított. Lassan feltápászkodik, vérzése eláll, a forróság nemes egyszerűséggel kiégeti a korábbi sebeket.
- Ez a világ az enyém, én váltom meg a SAJÁT KÉPEMRE.
A férfi teste vörösben izzik, s egy pár pillanatra mellkasa felé húzza ölelve a fejét, amiből lassan, recsegő hangon két erős démonszarv bújik elő. Kormos nadrágja még valamennyire takarja alsó testtájait, ám immáron nincs rajta páncél... S a táskája is megsemmisült.
- Úgy tűnik mégis hazudtam neked... Gyilkos és hazug vagyok... De halott nem.
Ahogy a démon csak úgy, egyszerűen kihúzza a NYAKÁBÓL a tőrt, Eirynben bennszakad a levegő.
- Uram, irgalmazz! - suttogja, miközben úgy bámul Mardórra, mint nyúl a kígyó szájába. Az egyik útja során hallotta ezt a mondatot egy fogadós feleségétől, és most önkéntelenül szökkennek a szájára a szavak. Az csodás, hogy már nincs páncél az ellenfelén, de nem úgy tűnik, mintha nagyon meghatná, ha beleállítanak egy-két fegyvert. Valamiért a pillantása mégis újra meg újra visszatér a Mardór vállában lévő tőréhez, és végül - úgysincs vesztenivalója alapon - az Árnyborítást átrakja arra a fegyverre. Hátha a feketeacél belülről szét tudja szedni egy kicsit, mielőtt kiszedi magából. Azért reméli, hogy a fegyvernek nem lesz semmi baja. Nagyon szerette azt a tőrt... A démon rápillant, majd felordít dühében.
- SZENVEDJ!
Kezével Eirynre mutat, aki hirtelen úgy érzi, hogy az egész teste a tüzek legforróbbikában lángol. Érzed továbbá a tőr kényelmetlen tapintását, ahogy forrón nyomódik a vállába... Érzi a tőrt az oldalában, mindent érez, amit Mardór, s maga az égető fájdalom majd felemészti. A démon lassú, kimért léptekkel megindul felé, izmos teste körül sistereg a levegő, léptei pedig égetik a földet a talpa alatt. Eiryn sikoltva a földre rogy. Lehet, hogy Mardórnak ez a fájdalom csak egy kis kellemetlenség, de ő nincs hozzászokva az ilyesmihez.
~ Valaki! Valaki segítsen! Isten, most az egyszer! ~
Ujjai beleakadnak abba a vérszín rongydarabba, amit mindig magánál tart. Zokogva öleli magához, mert mást képtelen csinálni. Mert már biztos benne, hogy itt fog meghalni.
- Isten? Ő most nem hall téged, de én igen, s a meghosszabbított kezeként segítek neked.
Válaszol a férfi, majd megáll a lány előtt, ahogy az a rongydarabot szorítja. A fájdalom valahogy abbamarad, csakis a saját sebeit érzi. A démon nem mozdul felé, de még ilyen távolságból is érzi a forróságot, ami a testéből árad. Sötétdárdát idéz, de nem támad. Eiryn megkönnyebbülten felsóhajt, ahogy a fájdalom távozik. Bár a kín elmúlt, megviselte, és a saját sebesülései nem tűntek el csodálatos módon. Sajnos. Mindenesetre a rohadt démont valahogy el kéne oltani. Eiryn megacélozza magát, és Ködöt idéz, bár maga sem igazán hiszi, hogy a finom vízpermet el fogja tudni nyomni a pokoltüzet. De talán a hirtelen gőz egy kicsit elhomályosítja annyira a démon látását, hogy időt nyerjen, és felállva előhúzhassa a kését. A gőz szinte azonnal elpárolog, bár a köd ettől függetlenül még él, csak éppen nem Mardór közelében, ott gőzzé válik. A démon szánakozva figyel, ahogy a lány felemelkedik, s kihúzza a tőrödet, nem akadályoz benne.
~ Az élet él, és élni akar ~ gondolja Eiryn, és állja a démon lesajnáló pillantását.
~ Még téged is csak ez hajt. Mi hát a különbség? ~
Azzal Éjszilánkokat idéz a tőre köré, ami még mindig stabilan Mardór vállában csücsül.
- Az én életemnek van célja, a tied felesleges. - Válaszol a férfi a gondolataira, majd nem is bagózik az éjszilánkra, ahogy az felsérti testét, a tűz szinte azonnal kiégeti a kicsiny sebeket, megakadályozva a vérzést... Kivéve a tőrét, mely a vállában ül, az ott nem ég ki valamilyen furcsa okból.... Talán a Déracél teszi? A démon meglendíti a sötétdárdát, megcélozva a lány jobb vállát. Ery fel sem veszi a démon fecsegését. Igenis van célja az életének, de ezt nem egy útszéli őrülttel fogja megvitatni. Az ostoba vita helyett inkább valami megoldás után kutat. Amikor Mardór megcélozza a vállát, balra ugrik, előre, nem érdekli, hogy mintha elevenen égetnék meg. Bal kezével előrenyúl, és megpróbálja kitépni a tőrét a démon vállából, miközben a jobbjában tartott késsel döf egyet a lángoló alak felé.
- Vidd. - Szól, s engedi, hogy Eiryn kitépje a vállából a fegyvert. A seb sisteregve ég, de nem gyógyul be még azonnal, a tőr hatása úgy tűnik, hogy kicsit tovább tart mint a többi vágás. Viszont a jobb kezével nem tudja megdöfni, a démon lángolóan forró karja rákulcsolódik a kezére. Ordíthatnékja van, de az adrenalinnak hála kibírja.
- Látom minden lépésed, felesleges.
Ery felkiált fájdalmában, és ösztönösen Mardór mellkasa felé döf a frissen visszaszerzett tőrrel. Hogy miért épp a mellkasa? Mert az van előtte. A démon dühösen engedi el a kezét, majd egy óvatlan pillanatban eltűnik a semmibe. Eiryn érzi, ahogy parázslik a levegő körülötte, de nem találja, hogy hol van.
- Nem érted, igaz? MINDEN lépésed tudom előre... A legjobb az lenne, ha csak megölnéd magad. Bármit teszel, fel vagyok rá készülve. Ez a különbség köztem, egy fél-démon, s közted, egy alantas kis fattyú vámpír között.
Pillanatra nem érzi a jelenlétét, s a forróságot sem.
Nem érdekli, hogy nem sikerült megvágnia azt az idiótát, csak megkönnyebbülést érez, hogy végre elengedte a kezét.
- Nem. Ez a különbség egy beképzelt, gyáva, jellemtelen csaló és egy ékszerész között - bök vissza vigyorogva, bár inkább sírni lenne kedve. Amikor Mardór hirtelen eltűnik, Ery megmerevedik, és körbe-körbe pislog, hátha a démonból áradó mágia elárulja.
- Most a mágiámat próbálod érzékelni. - Szólal meg a férfi, majd utána mentem folytatja is.
- Most pedig azt, hogy honnan beszélek.
Nem reagál a démon szavaira, de amikor az orrát megcsapja a kénszag a háta mögül, azonnal elugrik balra, és hátradöf. Aztán behunyja a szemét, az úgyis csak becsapja, helyette mindenfélére gondol, ami épp eszébe jut: a nyaklánc, amit a múltkor készített, a fájdalom a csípőjében, egy régi dalocska, a vér bódító aromája, egy gyors és kecses kard, amint átszúrja Mardór mellkasát, miközben hallgat és szimatol, és minden azonnal megjelenik a fejében. Az ázott föld, egy kismadár, a saját ziháló lélegzete, a démon bűze... Mardór Eiryn legnagyobb meglepetésére nem tudja miként konstatálni a gondolatáradatot, s amikor hátradöf, könnyeden felvágja az oldalát. Ha mélyen nem is, de nagy területen. A démon csodálkozva méregeti a sebet, majd éktelen haragra gerjedve a lány jelenlegi tartózkodási helyére dobja a dárdát, majd nyomban utána megidéz egy pokoltűzből álló dárdát is. Hirtelen nem kommentál semmit...
~ Ez az ~ gondolja Eiryn egy pillanatra, közvetlenül egy régi ismerős vicces nevetése és egy fura kinézetű, göcsörtös fa képe között. Kinyitja a szemét, de egy művésznek nem kell a sötétség ahhoz, hogy elmerüljön egy álomvilágban. Félreugrik a dárda elől, majd tesz néhány tánclépést oldalra - mert éppen ez jutott az eszébe. Aztán konstatálja, hogy milyen szép az a fa Mardór mögött, és hogy a démon hangja milyen vicces volt, amikor a marharépás megjegyzés miatt dühöngött. Közben előreszökken, suhint egyet a tőrével, aztán kuncogva Mardór háta mögé szalad, mintha csak bújócskázna. Hinta-palinta, a friss szellő végigsimít a homlokán...
- HAGYD ABBA EZT A BOLONDSÁGOT! - Kiált rá a démon, majd ahogy suhint, s vág az irányába, a mellkasa egy mély sebbel lesz gazdagabb, ami pár pillanatig sűrű sötét vérrel csepeg, majd lassan elkezd begyógyulni.
- HAGY ABBA EZT AZ OSTOBASÁGOT!
A dárdát sebesen meglódítja, körkörösen támadva vele, mintha csak egy búgócsiga lenne
- Bolondság, boldogság, öröm és fájdalom - dúdolja Eiryn, miközben úgy lengeti a tőrét, mint egy karmester a pálcáját, majd az egyik suhintással (B-dúrban énekel a farkas a holdnak, a fenyőillat betölti a tisztást) egy Feltépést alkalmaz, aztán a körkörösen meglendített fegyverre nevetve hátraugrik.
~ Búgócsiga, csigabiga - fúj, utálom a meztelen csigákat - mi lenne, ha csiganyállal fényesítenék ki egy ékszert? A nemeskisasszonyok vajon észrevennék a különbséget? - Ó, azok az északi ruhaköltemények - Hoppá, a démonunk vérzik, fekete vért sír - a vér finom, meleg - meleg kályha a téli hidegben... ~
Jobbra sasszézik kettőt, hátralibben, majd előreugrik, és mintha csak kacérkodna vele, elsuhan Mardór mellett, végigsimítva a vállát. Csak épp az ujjai helyett a tőre pengéjével.
A feltépéstől ismét sűrű és kozmáló vér tör fel a démon testének több pontjából is, Mardór dühöngve kapja magát a tényen, hogy szinte semmit se tud kiolvasni belőle, mi több, pár pillanatra ő maga is dúdolja a bolond dallamot. Mozgása zavaró és érthetetlen számára, próbálja követni a tűztől lángoló dárdával, de nem nagyon megy neki, s ahogy elsuhan mellette, vállát mélyen felsérti.
- ELÉG LEGYEN!
A démon fegyverét a lány felé böki, egy kissé eltalálva, s felsértve a vállát, jelentős fájdalmat okozva, de vérzést nem, azonnal kiég a seb. Eiryn úgy érzi, rövidre kell zárnia a játékot, vagy a démon lehet, hogy megtanulja a trükköt, s kiszelektálja a szemetet a lényeges közül.
~ Ez fájt! De az rosszabb volt, amikor belém döfött, vagy amikor eltörtem a lábam még otthon. Legközelebb hozok sajtot, és megolvasztom a dárdája felett... ~
Érzi, hogy nem sokáig húzza már, így hirtelen egy keringőt kezd dúdolni, és pár gyors tánclépést tesz hátra, Mardór balja felé.
- Táncoljunk!
Azzal belép közvetlenül a férfi elé, remélhetőleg elkerülve a dárdát, és - szinte már formálisan udvarias arckifejezéssel - tövig a mellkasába döfi a tőrét.
- TE ROHADÉK... ! - Morog felé Mardór, majd ahogy dúdolja a dalt, hirtelen önkéntelenül ő is dúdolni kezdi. A kezéből kiesik a dárda, majd hirtelen ráfog jobbik kezével a lány vállára, lökve egyet rajta. A tapintása éget mint az eleven tűz... De ez nem akadályozza meg a vámpírt, s tőre tövig szúródik a mellkasában, ám sajnos nem találja el a szívét, mivel meglökte a cézás közben... De így is eléggé komoly a sérülés. Mardór baljával igyekszik megfogni a bal kezét, s már lépné is a keringő következő lépését, nem is foglalkozva vele, hogy a sűrűn folyó vér kiverődik a szája szélére. A fájdalom egy pillanatra megakasztja a lány dúdolását, de aztán folytatja, ahogy a táncot is. A bal kezét hagyja, hadd heverjen Mardórnál, míg jobbjával kirántja a tőrét a démon mellkasából, és újra lecsap... Ezúttal nyakra. Mardór nem ellenkezik, s táncol vele, ahogyan azt egy igazi fél-démon úriember tenné... Vére forrón patakzik szájából, s éha köhög, a tűzforró savként maró eleggyel tovább égetve a lányt... Bal kezét lassan alig érzi, maga sem tudja, hogy mennyi maradt belőle, de jobbjával kirántja a tőrt, s végül beledöfi a férfi torkába, aki még egy pár pillanatig táncol a ritmusra, majd összerogy, továbbra is szorítva a vámpír vállát és a kezét. Ery kicsit pánikolni kezd, amikor Mardór még halálában is szorítja, és a tőrével megpróbálja lefejtegetni a féldémont maráról, aki egyre forróbban és forróbban lángol. Mire végre megszabadul, elborzadva látja, hogy a karja szinte teljesen használhatatlanra égett. Fáradtan lihegve, fásult tekintettel áll a test felett, ami végül teljesen szétég, s csak egy marék szén marad utána, aminek a közepén egy méretes gyémánt van. Eiryn lerogy a földre, és óvatosan végigsimít a tökéletes drágakő felületén. Aztán elájul.