Szörnyek utáni kutatásom továbbra is olyan vidékekre hajt, melyet a legtöbben elkerülnek a veszélyessége miatt, de én akarok lenni a legjobb, aki majd sorba teríti le zsákmányait Armin herceg előtt.
Épp egy sűrű erdőn vágok át, amikor egy férfi segélykiáltását sodorja felém a szél és a fák lombja.
Habozás nélkül arrafelé indulok, legalábbis az irányába, mert nem voltam teljesen biztos, hogy merről jött a hang, na meg, hogy ez hány és milyen embert jelent.
A kardom előhúzva kutatok a hang után, de azért nem rohanok ész nélkül oda, csak egy fa mögül nézem meg mi a helyzet, aztán ha már tájékozódtam, akkor döntök mi légyen a taktikám.
Egy fekete köpenyt viselő férfit pillantok meg, ahogy éppen átszúrja egy férfi mellkasát egy karddal.
- Mit követett el szerencsétlen, hogy íly otromba módon végeztél vele? - lépek elő, persze csak annyira közelítve meg, hogy ha bármit tervez időben reagálhassak rá.
Az ellenfelem nem fordul meg a kérdésemre, hanem csak egy laza egy rúgással lelöki a testet a pengéről, majd azonnal elindul ellentétes irányba, még egy pillantást sem pazarolva rám. A leszúrt férfi szenvedve vonaglik a földön, ahogy odalépek, utolsó szavait épp akkor lehelve felém.
- Öld meg a szörnyeteget...
Látom ellobbanni belőle az életet, aztán felnézve a gyilkos férfi hátába mélyesztem tekintetem. Szenvtelensége, nem törődömsége dühöt ébreszt bennem és még csak válaszra sem méltat.
- Héééé! Hozzád beszélek fickó! Mi jogon gyilkolsz itt? - próbálok közben elébe kerülni.
- Ő támadott meg. - válaszol a férfi, hátra pillantva. Arca rideg, s hófehér, szemében végtelen ürességet látni.
Borzongva megtorpanok, ahogy végre megszólal, de nem a hangja az, ami megállásra késztet, hanem a szeme.
- Hát az lehet, ahogy az oka is meglehet.....Ki vagy inkább mi vagy te? - szegezem felé a kardom.
- Hagyj békén. - szól irritáltan a férfi, majd kezében megszorítja a kardot, s megtorpan. - Keresed a bajt?
- Igen......ez az egyik legnagyobb hibám. - bólintok sóhajtva, de a kardom nem moccan. - Már anyám is megmondta, hogy ez lesz a végzetem, de mivel nem egy fehérszemű köpenyest jósoltak meg hozzá, így az is biztos, hogy nem itt ér majd. - nézek rá egy hideg mosollyal. - Szóval fussunk neki még egyszer. Ki vagy te?
A férfi láthatóan ignorál engem, de legalább szépen megfordul. Ismét szembesülhetek vele, hogy mennyire furcsa, azzal a hófehér és élettelen képével, felemás íriszével, mivel most már látom, hogy egyik szeme fehér, másik pedig halványkék. A köpenye egész testét lefedi, úgy sejted, hogy ha levenné, nem sok szépet látnék alatta.
Azért persze nem vagyok biztos a dolgomban, így inkább várok és nem támadok rá, hanem csak úgy állok, hogy ne tudjon tőlem elmenni. Mindenképpen ki akarok provokálni belőle valamilyen reakciót, vagy választ, ami elég meggyőző ahhoz, hogy elnézzek neki egy gyilkosságot. Igaz a megérzésem azt mondja, hogy ő a rosszfiú és ebben ritkán tévedek.
- Na meg akkor talán átadhatnád a kardodat és aztán szépen elmegyünk a legközelebbi városba és ott tisztázhatod magad. Nekem így is jó
- Ki vagy te, a magasságos úristen, hogy ítélkezel? - kérdezi a férfi, majd lassan elindul felém, a fegyverét lazán tartva.
- Az sokszor jó lenne, de nincs szerencséd, nem vagyok az. - nézek rá és védekező tartásba emelem a kardom. - Pont ezért javasoltam, hogy tisztázd magad a városban. Biztos megérted, nem vagy egy bizalomgerjesztő fickó. - intek szabad kezemmel az arca felé. - Egyébként miért is támadott volna meg az a szerencsétlen? Nem néz ki rablónak, sőt.....- nézek a leszúr férfi felé egy pillanatra.
- Megtámadott, megvédtem magam. Jogomban áll, fenyegette az éle... biztonságom. Most pedig kotródj... Vagy ismét megvédem magam.
- De miért támadott meg? - erőltetem tovább makacsul és persze nem mozdulok. - És ne erőlködj, nem megyek sehová, amíg ezt nem tisztázzuk.
A férfi hirtelen kilő az irányomba, a fegyverét támadásra készítve.
Nem ér váratlanul a támadása, hiszen eddig folyamatosan lopta a távolságot. Az eddig is védekező tartásban lévő kardom megemelkedik készen arra, hogy félreüssem vele a pengéjét és egy kis kört írva le körülötte a belső íven a hasa felé szúrjak, miközben majd ellépek a lendülete útjából.
Azonban a fickó egyszerűen megtorpan előttem, nem támad rám.
Minden izmom az elképzelt ellentámadásra készül és feszül meg, ezért alig bírom visszafogni a pengét, amikor ez bekövetkezik.
- Most mi a franc van? Ne szórakozz velem ember, majdnem felnyársaltalak! - kiáltok rá dühösen.
Épp csak, hogy megszólalok, a férfi cicceg egyet, majd hirtelen indít egy rúgást a jobb oldalamra.
A rúgás oldalra perdít és én elfojtok egy fájdalmas nyögést, de közben széles ívben vágok magam körül a karddal, nehogy kihasználva a helyzetet közelebb jöjjön.
- Alattomos dög!
A férfi már készült volna a másik oldalamra is rátámadni egy újabb rúgással, ám mikor megpillantja a felé suhanó kardomat, inkább nem így tesz, hanem csak megáll kezében előre tartott pengéjével, miközben gyengéden elkezd rázkódni a teste.
Dühösen állok meg pár hátralépés után a lábamon ismét, mikor az a furcsa rángatózás erőt vesz rajta, így kissé még hátrább megyek, de egy pillanatra sem vesztem szem elől. Láttam én már elég furcsaságot, hogy a dolog óvatosságra intsen.
- Nem akartam ezt... De kénytelen leszek. - jelzi a férfi, majd a rángatózás eluralkodik rajta, immáron állandóan. Váratlanul megiramodik az irányomba, majd mikor elém ér, óvatosan előre döf, tisztes távolságból
- Ha nem akartad ezt, akkor miért nem válaszolsz tisztességesen és akkor menne békében mindenki a dolgára. - mormogom felé és könnyedén hárítom a szúrását. Olyan volt, mintha soha életében nem forgatott volna kardot.
A fegyverem laposabb oldalával csapok a válla felé viszonzásul, mert most már kíváncsi vagyok, hogy mi ez az egész és nem akarom megölni, ha nem muszáj.
Amikor aztán azt hiszem, hogy ezzel vége is lenne, ismét döf egyet sekélyen, immáron a vállamat célozva. Leginkább egy tőrvívóhoz hasonlóan harcol, pedig a fegyvere sima kard. Nem is foglalkozik a csapásommal, ami így ellenállás nélkül nekivágódik a vállának, de még csak bele sem rezdül, látszólag észre sem veszi a dolgot.
Az újabb szúrás elől hátra ugrom, mert nem lenne időm visszahúzni a pengémet, de közben sarkamra lépve kiugrasztom a csizmapengémet és az oldala felé lendítem a lábam. Ezt már csak megérzi!
Az ellenfelem nem riad meg a kihívástól, azonnal közelebb mozdul hozzám és a kard markolatával lecsap a vállamra.
A bal vállam elzsibbad az ütéstől és hirtelen belém villan, hogy ha ezt a kard élével teszi, már valószínűleg búcsút mondhattam volna a karomnak. Vajon miért nem tette?
Na, nem mintha felrónám neki. Viszont biztos vagyok benne, hogy az én döfésem is talált, azonban láthatóan semmiféle reakciót nem vált ki belőle.
- Mi vagy te? - teszem fel ismét a kérdést és hátrébb lépek, hogy legyen időm az újabb támadását blokkolni és közben kigondolni most mi legyen.
- Halott. - válaszol tömören a férfi, majd ahogy kitépem a pengémet az oldalából, hallom, hogy halkan roppan valami. Megsebeztem, ez kétségtelen. A férfi egyik kezében fekete láng gyullad, majd tesz egy lépést felém, s megpróbálja átdöfni a mellkasomat.
Ahogy a csizmába épített penge kiszakad a férfiből annak még csak arcizma sem rezzen, holott biztos vagyok benne, hogy talán még bordája is tört. Most már nem kétséges, hogy nem emberrel van dolgom.
Még hátrébb ugrom és egy dobótört indítok a férfi szeme közé, időt próbálva nyerni ahhoz, hogy gyors mozdulattal az övemből előkapott fiolában lévő olajat a kardomra öntve, azt lángra lobbantsam. Talán ez hatásosabb lesz, mint a sima penge.
A férfi megtorpan a szeme felé közeledő penge láttán és félreugrik. A tőr így is eltalálja, de csakis egy kevésbé érzékeny területen, valószínűleg páncélba akadva, ami a köpeny alatt van. A lángoló kard látványára láthatóan meglepődik csöppet, s valamiért bólint egyet, de nem tesz mást, csak jön felém makacsul.
Kezdek teljesen összezavarodni ettől a fickótól. Láthatóan immel-ámmal támad csak, úgy viselkedik, mint ha a harci oktatóm lenne, nem egy halálos kardpárbajt vívnánk.
Értetlenségem dühbe fordítom, ezért egy hármas vágást indítok felé, fejre, nyakra és a csípőjére, folyamatosan megpróbálva hátra szorítani.
- Miért ölted meg? De csak az igazat. - morgom felé.
A fickó az első két támadás elől kitér, majd mikor a harmadik érkezik, nem áll meg, hanem egyenesen előre lép, s hagyja, hogy a csípője mellett mélyen belemenjen a kard. Lángoló keze erősen vállamra kulcsolódik, majd hezitálás nélkül előrehajol, közel rántva arcát hozzám, aztán………….éles fogaival kiharap egy méretes darabot a baloldali vállamból!
~ Uram segíts! ~
Az éles fájdalom végig hullámzik az egész testemen és mikor elrántja a fejét szájában a kiszakított, vértől csöpögő húscafattal, döbbenten meredek rá.
- Te megharaptál.....TE MEGHARAPTÁL! - ordítok fel és szinte önkívületben, ahogy magamhoz térek a sokktól, és fejelem le, aztán akkorát taszítok rajta, hogy ha ő nem is, én biztos hátra esem.
Őrülten dobog a szívem, mert tudom, hogy sok bajom lehet ebből. Végeznem kell vele!
A lény hátra mozdul a heves támadás hatására, így a kardom ropogva kicsúszik a testéből.
Ennek ellenére elégedetten áll, bár pár pillanatig az eddigieknél is jobban rázkódik a teste, már azt hinném mindjárt darabokra hullik, - amit nem is bánnék, - de végül ez abbamarad és olyan, mintha valami békés nyugalom szállná meg.
Ismét recsegő hangot hallok felőle, a tűz pedig kialszik a kezében.
A vér közben elönti a karomat, érzem, ahogy végig csorog a könyökömig. az éles fájdalom aztán perzselővé változik, de elnyomom magamban, most nem foglalkozhatok vele.
Nem tudom mire készül, így én is várok.
Állkapcsa megmozdul, rágja pár pillanatig a húst, amit egyre nagyobb undorral nézek, majd végül kiköpi és én alig bírom visszatartani magam, hogy gyomrom tartamát ne ürítsem a lába elé.
Arca vigyorba fordul, a nyugodtsága eltűnik, úgy tekint rám, ahogy éhes vadállat a prédára. Pár pillanatig végigsimítja a döfést, ahova eddig támadtam, majd végül elkomorodik, s kardját maga elé emelve elindul felém.
Mivel látom megváltozni a tekintetét, tudom, hogy valami megváltozott, hogy már nincs visszaút.
Jobb kezembe megszorul a lángoló penge, a másikba kirántom a tőrömet és védő pozícióban magam elé tartom őket, úgy várom, hogy milyen taktikával támad. Tisztában vagyok vele, hogy zsoldos képességeim teljes tárházát fel kell majd vonultatnom ellene, ha le akarom győzni és még így sem mehetek biztosra.
A kísértet kihúzza magát, majd az üres tenyerét felém tartja, összeszorítja azt, másik kezével kitartja a kardot, s felém mutat vele
Gyanakvóan nézek rá, amikor megáll és a kezét felém emeli. Mikor meglátom, hogy ennek hatására fura színes vöröses-zöldes felhő indul meg a testem felől, megdöbbenek és meg is ijedek.
Nem tudom mi ez a hókuszpókusz, de cseppet sem tetszik!
Tőröm visszakerül villámgyorsan a helyére és a chakramom kapom le az övemről, megcélozva a nyakát.
Ahogy a fegyver elhagyja a kezem, máris rohanok utána, hogy egy bukfenccel kikerülve a felém tartott kardot a sajátomat a gyomrába mélyesszem.
A fegyver eltalálja az élőholt fickó nyakát és beleáll. Nem megy ugyan túl mélybe, de egyértelműen eltalálom. A támadásom ellen sem tesz semmit, nem ellenkezik a döfés ellen, markolatig tolhatom bele a pengét, épp csak felhorkan,
- Igazán levághatta volna azt a böszme fejedet! - sziszegem az arcába, ahogy tövig merült benne a Falmbard.
Azonban aztán csapdába esem, ahogy megragadja kardot tartó kezem és nem engedi azt kihúzni, hiába feszülök neki, de aztán sietősen oldalra bukom, ahogy a másik kezében tartott kardja elszisszen felettem, levágva pár tincset a hajamból. Ha nem hajolok el, akkor a fejem repült volna a hajszálaim helyett. Újból nagyot rántok a kardon, de inkább veszni hagyom, mikor nem jön ki és tört rántva, eltávolodok tőle.
Lassan egyébként kezd úgy kinézni a kísértet, mintha csak egy karácsonyfa lenne, nyakában a chakram, gyomrában a kardom, mely még égeti is, meg látszólag picit akadályozza is a mozgásban. Kezét ismét kinyújtja, tovább lopva az életerőm, hiszen ez kell is neki, mert a kard – örömömre az ürömben - igenis sérti a testét szépen lassan.
Ahogy az újabb ködszerű anyag elhagyja a testem, úgy érzem, mintha elfáradtam volna.
- Te rohadt vérszívó! Hagyj békén! - fordulok felé és vágyakozva nézem a benne ragadt kardom, de ahogy látom, továbbra sem húzza ki, feléled bennem a remény, hogy ez akár a végét is jelentheti, ha még kicsit kitartok. Összeszorítom a fogam és a dobótőrökhöz folyamodok.
Mivel a teste nem reagál nagyon, így a szemét veszem célba. Ha megvakítom, talán előrébb jutok.
Talán a rám jövő gyengeség, vagy az idegesség az oka, hogy a három pengéből kettő teljesen elvéti az ellenfelet, de legalább az egyik viszont eltalálja a jobb szemét, aminek kék a színe.
A kísértet dühösen horkant fel, de nem tépi ki a szemből a tőrt, ott hagyja. Továbbra is szívja azonban az életerőmet, ám mostanra megemeli a kardját is. A köpeny lassan eltűnik róla, látom, hogy a teste zömét csak csont, ektoplazma, s inak tartják össze, amik egyszer sérülnek, egyszer pedig gyógyulnak a tőlem szívott életerő által.
Hát azt hiszem, nem lesz gond egy darabig az evéssel, ha ebből élve kikeveredek. Bolond gondolat, de ez jut elsőnek eszembe, ahogy meglátom a köpenyt vesztett alakját.
De legalább egy tőröm betalált miközben képtelen vagyok megállítani a varázslását és a belőlem táplálkozását.
Mert, hogy ezt teszi, abban biztos vagyok, hiszen egyre jobban érzem és most már látom is.
Megpróbálok gyorsasággal operálni és kőrözni körülötte, arrafelé, ahol a sérült szeme van.
- Nem elég... - szól a kísértet, majd felhörög hangosan, s hirtelen mellette egy csontváz emelkedik ki a földből.
A férfi ekkora már féltérdre rogy, ám kardjával még követ amennyire tud, miközben egyre erősebben zihál. Úgy érzem, nagyon sok erejét elvesztette, de sajnos továbbra is szipolyozza a testem.
Annyira sajnáltam a kísértetben hagyott kardomat, hogy a másik, sima pengémről jóformán el is feledkezem. Csak akkor jut eszembe, amikor maga mellé még megidéz egy csontvázat is
Kezdtem elkeseredni!
Megtántorodok, ahogy jobbra mozdulok és tudom, kevés időm maradt, kevesebb talán, mint ami a láthatóan vergődő lénynek……… talán.
Kihúzom a hátamon lévő tokból a sima pengét és a férfi feje felé vágok vele, lehetőleg elkerülve a csontit.
Az élőholt fickó kitartja a pengét a feje felett és fáradtan ugyan, de azért ellen tart. A csontváz is mozdul vele, s pár pillanat múlva érzékelem, hogy jó mélyen is megsebezhetett volna, ha sebességemnek hála nem tudnék elmozdulni tőle... Ám jelenleg megúszom egy könnyed karcolással, amely még meg is akad a páncélomon. A szívem sebesen ver, a mágia, amivel támad lassan kezdi kifejteni a hatását.
Szakad rólam a víz és erősen zihálok, ami ennyi erőkifejtéstől még nem következhetne be, de hát tudom, hogy ez a dög csinálja. Ha nem végzek vele hamar, akkor végem.
Ráadásul most itt van ez a nyomorult csontváz is, aki közben meg majdnem levágta a fejem.
Elrántom a kardom a kísértettől és visszakézből csapok a csonti felé. Lábam közben lendül és a férfi felé rúgok a chakramra, hátba beljebb tudom juttatni a nyakába.
A csontváz kettétörik, aztán hangos csörömpöléssel csonthalmokba hullik. Azonban, míg vele foglalatoskodom, érzem, ahogy a kísértet kardja tövig szalad a gyomromba. A rúgás elérte és a chakramot belerúgom a fejébe..., de közben utolsó erejéből még volt ideje belém döfni a pengét.
A kísértet elhalálozik.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon közel voltam ahhoz, hogy kövessem, de most már talán sikerült megúsznom. Még elmászom az első fa tövébe és aztán átadom magam az ájulásnak.
//Kalandosztó: Ciel //