Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

[Magánküldetés] Ajándék lónak ne nézd a fogát [Leon & Avis]

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Leon Wittman

Leon Wittman
Déli Katona
Déli Katona

Leon fáradtan és bizonytalanul ült a nyeregben; hátasa minden egyes lépésénél kérdéses volt vajon lecsúszik-e a nyeregből és eggyé válik-e az út porával. Annak ellenére, hogy Csacsi finomabban poroszkált előre mint egyes díszlovaknak szokása. Leon nagyon fáradt volt.
Egy újabb hosszú, nehéz és eredménytelen kincsvadászat után nem sok kedve maradt a párosnak egyáltalán életbe lennie - fel a magas, hófedte hegyekbe, majd le egy öreg vízmosáson, ahol minden kavics a menekülés lehetőségét látta az örökkévalóság elől a kalandorok talpa alatt. Csak azért, hogy megbizonyoshadjanak róla, hogy egy ősöreg sírkamra ki lett fosztva-e már, vagy még nem.
Kivolt.
Leont csak egyetlen egy dolog akadályozta meg abban, hogy ne menjen rögtön haza és dobja fel magát a kegyetlen - inkább szegényen kivitelezett mint ellenszenves, bár igazából ilyen értelemben is passzoló - ágyára; a hűséges Csacsi.
Szerencsétlen világcsavargó legalább annyira megérdemli azt a pihenést mint ő, hanem még jobbban.
Botladozva a semmiben indultak át a jól megszokott istállójuk felé, hogy felkeressék mélyen gyűlőlt lovászukat, Victorexet. Mióta a legutóbbi alkalommal ott hagyta őket gyáván a bajban megromlott köztük a kapcsolat, de személyesen csak őt ismerték.
- Victorex! - ordította Leon ahogy belépett az istálló dohos teteje alá. A szagot a nedves széna és az állatok izzadtságának nehéz fellege tette egésszé és egyedivé. Nem válaszolt senki a felhívásra.
- Victorex! Vagy egy lovász! - morogta fáradtan inmár Leon - A hátasomnak ellátásra van szüksége! Meg egy nagy adag répára!
Leon nekivetette magát az ajtófélfénak és elkezdte okoszemű hátasának orrát megsimogatni, mire az közelebb húzódótt hozzá. Valakinek csak itt kell lennie...

Avis Schwarzritter

Avis Schwarzritter
Vámpír Végrehajtó
Vámpír Végrehajtó

Épp külön kérésre egy fiatal kancát tanítottam be. Szükség volt az új lovakra, és hoztak pár fiatal állatot. És mivel a betanításban volt tapasztalatom, egem is megkértek hogy pártfogoljak, néhányat az új lovak közül. Mind remek jószág volt, és sokat várhattunk tőlük. Bár Fénytörő, a szürke kanca igazán makacs volt. Nem egyszer vetett le magáról, de kezdte megszokni hogy nem ő a főnök. Mikor végeztem leszálltam hátáról, majd elindultam vissza az istállóba. Akkor hallottam meg a kiabálást, hogy Victorexet keresik. 
- Nincs itt. Ha vársz egy percet segítek. - mondtam meg sem fordulva ahogy bevezettem Fénytörőt a helyére, és leszerszámoztam. Jelenleg kicsit ügyetlen voltam még, hisz nem gyógyultak be teljesen a sebeim a farkasos incidens óta. A karom sajgott, az arcom égett hol a seb volt szemem körül. De örülhettem hogy ennyivel, és későbbiekben néhány sebhellyel megúsztam, és nem a torkom harapták el. Mikor lepakoltam a szerszámokat, és megitattam a lovat a frissen érkezettek felé mentem. 
- Áh, ti vagytok azok? - lepődtem meg. A szamár gazdáját csak látásból ismertem, de Csacsi, az mindig is aranyosan viselkedett, velem. Hízelegni azt nagyon tud. - Merre jártatok hogy így kimerültetek? - kérdeztem miközben átvettem a kantárt és bevittem egy szabad állásba a szamarat. Lenyergeltem, és átdörzsöltem a szőrét, hogy kicsit megszáradjon. Szokás szerint megvizsgáltam a lábait a frissen érkezettnek, és igen csak duzzadt és forró volt. 
- Begyulladtak az inak és az ízületek. Ennyire nehéz volt a terep? - kérdeztem, miközben elmentem egy vödör vízért, és néhány tiszta kendőért, meg persze takarmányt, és répát is hoztam a kis pajtásnak. Nagyon kimerült szegény. Miután megkapta az ételt, a kendőket felhasogattam, és beáztattam a hideg vízbe, majd a lábait bekötöztem vele, hogy lehűtse, és levigye a gyulladást. 
- Egy - két nap és rendbe jönnek a lábai. - magyaráztam ahogy kijöttem, a bokszból és megtöröltem a kezemet. Tényleg nagyon elcsigázott volt mindkettő.

Leon Wittman

Leon Wittman
Déli Katona
Déli Katona

A válaszomra hamarosan valaki mégis előcsámpál; méghozzá nem is akárki. A hölgyet mintha már láttam volna korábban, de nem nagyon tudom hova tenni, de abban biztos vagyok, hogy utoljára egyel kevesebb látványos sérülés volt az arcán minr jelenleg. Mégha ez is az első gondolatom, úgy érzem talán nem jó rákérdezni - az is lehet hogy érzékeny a téma.
- Köszönöm, hölgyem. - próbálok kedves lenni vele. Ha valaki kispórolja a hangjából a fáradt és unott élt, amivel gyakran szoktak a munkásemberek feldobni a mondandójukat, az alapból megérdemli a tiszteletet.
Amikor megpillant úgy köszönt mintha régről ismernénk egymást, pedig ez erős túlzás lenne. De talán Csacsit ismeri ennyire... az logikus lenne.
- Hegyen-völgyben, meredek kaptatón és bizonytalan terepen. Az elmúlt hét alatt sok mérföldet magunk mögött hagytunk, és még csak nem is siettünk túlzottan. - próbálom szépíteni a dolgot. Való igaz, nem szágúldoztak és rendszeresen megálltunk pihenni, de jóval többet voltam Csacsi hátán mint mellette, és sajnos sok luxusról lekellett mondania a pajtinak; mégse járhatok hetekre elegendő répa mennyiséggel.
Ahogy kijön a vámpír megnyugodok szavai hallatán. Az előbbi akapján nem kicsit túlterhelhettem a szamaram.
- Hálás köszönet, tényleg. Megérdemli a pihenést. Még be sem mutatkoztam; Leon Wittman, zsoldos és ereklyekutató. - nyújtok kezet a lovászhölgynek.

Avis Schwarzritter

Avis Schwarzritter
Vámpír Végrehajtó
Vámpír Végrehajtó

Miközben elkezdtem ellátni Csacsit, megkérdeztem tőle merre jártak, mert begyulladtak a hátas lábai. Azonnal, kap szegény pára enni, és hideg borogatást megfáradt végtagjaira. Közben elmondta merre jártak. 
- Úgy vélem ez még egy lónak is kimerítő lett volna, nem hogy Csacsinak. - mondtam, ahogy bekötöztem a lábait, és miután felkeltem megvakartam feje búbját a két füle között. Majd kiléptem tőle megtörölve a kezemet, miközben elmondtam neki, hogy kis pihenés után rendben lesz hátasa. 
- Én meg Avis vagyok, Avis Schwarzritter. Jelenleg én vagyok az istálló lóidomárja. - mutatkoztam be én is és határozottan, megszorítottam a kezét.- Most is valami kincs után kutattatok? Mesélhetnél róla érdekesnek hangzik. - mondtam ahogy körbe néztem az istállóban van e még valami feladat. De minden jószág el volt látva. - Nos, én mára végeztem, lassan itt a váltás ha gondolod, tarts velem, és igyunk valamit. - ajánlottam fel neki. Reméltem, hogy nem kell ma is egyedül iszogatnom, mivel vámpír voltam a többség tartotta a távolságot velem szemben és inkább csak megtűrtek.

Leon Wittman

Leon Wittman
Déli Katona
Déli Katona

Nos... azt hiszem erre szokták azt mondani hogy gyorsan eldöntetett. Túl régen eresztettem ki a gőzt, és csak az ég tudja jobban mint én, hogy most rám is férne a dolog. Elnyűtt testre ott az ágy, persze, de a léleknek kell egy jó hideg ital és a kellemes társaság.
- Ki nem hagynám. - mosolyodok el melegen az ajánlatra. - Majd mesélek alaposan azután hogy leöblítettem a port a torkomról, ha nem bánod. Tudsz egy jó helyet a környéken, ahova beülhetnénk? - ajánlom fel neki a vezető szerepét.
Egy alapos - és csontroppantó - nyújtózkodás után úgy érzem készen állok egy görbe éjszakára. Menet közben meggondolom magam, és mégis elkezdek mesélni neki, még ha csak felületesen is.
- Most utoljára, ha minden igaz valami gyűrűt kerestünk, a Sziklásvölgyben. A Braunpicz hegység szélén van, egy kis apró zöld beugró az ormok közt, mondhatjuk. Elméletben oda volt temetve... már nem is emlékszem a nevére, de valamilyen hadvezér volt, ha minden igaz, valamikor a régmúltban vezetett hadakat Hellenburg ellen. Persze az is lehet, hogy csak egy bandita volt, akit nem mertek a többi hulla közé tenni, erről nem sokat szólnak a könyvek. A gyűrű valamiféle fegyverként működött... nem mintha ez mind túl érdekes dolog lenne. Mesélj magadról kicsit; szeretném megismerni azt, aki eddig Csacsiról gondoskodott.

Avis Schwarzritter

Avis Schwarzritter
Vámpír Végrehajtó
Vámpír Végrehajtó

Miután végeztem, megkérdeztem, tőle van e kedve egy italhoz. Gyorsan beleegyezett, aminek nagyon örültem majd mosolyogva ingattam meg a fejemet. 
- A Hellenburg fénye fogadón kívül más helyet nem nagyon ismerek. Szívesen veszem az idegenvezetést. - mondtam, miközben nyújtózkodott egyet, majd el is indultunk. Követtem őt, mert kíváncsi voltam milyen helyeket ismer. Közben el kezdett mesélni,merre járt és mit keresett.
- Csoda hogy egy darabban vissza értetek. Nem egy katona jött onnan vissza úgy hogy lesérült a hátasa. Volt amit megtudtunk menteni, volt amit sajnos nem. Mikor pedig én a közelben, táboroztam a mocsárvidék szélén, éjjel farkasok támadtak, meg. - mondtam, el tapasztalatomat, a környékkel kapcsolatban. 
- Nem, számomra elég érdekes, és izgalmas lehet egy-egy ilyen ereklye felkutatása. - mondtam mosolyogva. - Rajtam semmi érdekes nincs, csak egy lány vagyok aki a mocsárvidékről származik és lovakkal dolgozik. Szinte sehol nem jártam még Hellenburgon kívül. Úgy hogy nincs mit mesélni, a nevemet meg már tudod. - mondtam egy vállrándítással, ahogy haladtunk.

Leon Wittman

Leon Wittman
Déli Katona
Déli Katona

- Akkor megmutatom a törzshelyem. Nem olyan szép mint a Hellenburg Fénye, de legalább annyival csöndesebb is. - egyeztem bele, majd mutattam az utat. A fogadó a város kikötőnegyedében állt, pont ott, ahol az ember a legnagyobb sürgölődést és mozgást feltételezné, és mégis; két raktárépület között húzódó sikátornak a végében állt egy ajtó, fölötte a tábla, a felettébb hívogató névvel: A Belezett Hal. A kültéri világítás kimerült a semmiben.
- Nos, mit szólsz? Bemenjünk? - kérdeztem meg előzékenyen. Nem lepődnék meg rajta, ha most azonnal vissza akarna fordulni a hölgy, igazából akárhova máshova. Tisztában volt vele, hogy nem hívogató egy hely, sőt.
Miközben a fogadó felé tartottunk, azért a beszélgetés nem halt el.
- Igen, habár Hellenburg főváros, már a peremvidékén belefuthat ez ember nem egy veszélybe. Valószínűleg a háború teszi. - válaszoltam, talán kissé érdektelen hangnemben. Amióta aktívan elhagyogattam a várost, valahogy hozzászoktam a veszélyhez. - Ugye azért nem sérültél meg? - kérdeztem meg, inkább csak azért, hogy ne tűnjek túlzottan hidegnek.
- Senki se unalmas igazán, nem hiszek neked. - válaszoltam arra a kijelentésére, miszerint ő csak egy hétköznapi lány. - De ha igazán érdekel a dolog, akkor mesélhetek egy-két történetet arról, hogy hol jártam, kikkel és miféléket találtam. Volt pár hajmeresztő kalandom, az az igazság.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.