- Óh, hidd el, én is gondolkozom. Már pedig azon gondolkozom, hogy körbe néztél-e ezen a környéken? Kihalt pusztaság, ameddig csak a szem ellát. Talán van valami halállomány a tengerparton, de ezek a dögök nem éppen halász - típusnak tűnnek. A Nordkölen lábainál talán még van valami élet, de nem elég ahhoz, hogy egy falkát eltartsanak. Mennyi is volt itt? Öt-hat? Ezek csak hímek voltak, a nőstények és a fiatalok valahol várakoznak kajára várva. Szerinted mitől félnek jobban? Tőlünk vagy az éhezéstől? Én az utóbbira tenném le a voksomat, tehát: vissza fognak még térni. Itt legalább csak két oldalról támadhatnak minket, de minél hamarabb ki kell érnünk a nyílt terepre, hogy felmérjük, hol is vagyunk? Mielőtt lezuhantam volna, már láttam a hegyvonulatokat. Talán harminc mérföldnyire lehetnek. Jobb esetben is három napi séta a jelenlegi állapotunkban. Ez a folyó valószínűleg a hegyek között fakadt, aztán valami miatt kiapadt és valahova a tengerbe folyt bele. Tehát, ha követjük ezt, a hegyekben lyukadunk ki, az Északi Pusztaföld peremén, közel lakott településekhez.
Összegeztem a helyzetet a túlontúl is izgága és idegesítően szenvtelen kultistának, akit a legszívesebben tényleg felkoncoltam volna. De nem tudhatom, hogy még is, mekkora erőknek is parancsol és hogy ki a büdös rák az az Armaros. Valószínűleg nem éppen a legerősebb a falkában, de attól függetlenül még csúnya fejfájásokat okozhatna nekem, ha csak úgy fognám, és kinyiffantanám valószínűleg egyetlen bábúját.
- Óh, tényleg nincsenek hősök. Soha nem voltam jó fiú. Na jó, voltam. Hisz végül is, ott voltan a Dornburg toronyban, nem igaz? Végül is, csak megmentettem a hercegi pár nyugalmát...meg az életét...bár ez inkább Sharlotte-nak és a tábornoknak, meg Craig-nek az érdeme, de akkor is.
A Hold Anyás megjegyzésre nem válaszoltam, kivéve, ha válasznak minősül az, hogy az agyamat elöntötte a gőz. Szídhat engem, szídhat akár bárkit is - na jó, pár kivételtől eltekintve - de a Hold Szülőket, na azokat már nem! Hiába voltam éppen egy válsági krízis kellős közepén, vagy is hát...terjesztettem ki a hitemet, de a Hold vallás mindig is központi szerepet fog játszani az életemben.
- Jajj, mire fel ez a sok gyűlölet a selfek iránt? Haver, inkább neked kéne egy kicsit körbe nézni...
Pofázom vissza, miközben a táskámból már elő vettem a farkaskölyök plüssöt, és a ruhám alá dugtam úgy, hogy a fickó ne lássa meg. Ami eléggé könnyű volt, tekintve, hogy vaksötét volt, Ő meg nem látott, ugyebár.
- Gyere, nézz csak a szemembe, és lásd meg, hogy nem én fogok itt meghalni, ha így folytatod, hanem Te. A fajtádat bármilyen épeszű kétlábú vadássza, mert...mindenkinek meg van az oka. Gyere, nézz a szemembe, te népírtó és próbáld ki rajtam a hatalmamat. Ha tudod rajtam használni az őrjítő képességeidet, egye fene, meghunyászkodok előtted, és én leszek Armaros legújabb talpnyalója, dicsőíteni fogom a nevét és kinyírom Hoshekh-et meg a kultuszát neki. Csak annyit kell tenned, hogy mutasd meg, Óh, mélységi hírvívő, hogy milyen hatalmad is van felettem...