1. KÖR - CANON
A Nagy Vadászat. Érdekes egy eseménynek hangzott, és sokat hallottam róla az elmúlt időszakban, amit történetesen Elatha kocsmáiban töltögettem - bár mondjuk tőlem ez annyira nem volt szokatlan. Épp egy korsó sört ittam Armin, Lory és a többiek egészségére - legalábbis ezt hajtogattam magamnak, hisz mindig kell lennie valami indoknak - amikor három újabb tag érkezett a lepukkant kis lebujba, amit egyesek erre felé kocsmának hívtak. Az áporodott levegő vastagon ülte meg a kis helyiséget, a különböző pipákból és a rosszul szellőző kandallóból kiszálló füst olyan vastag volt, hogy szinte már harapni lehetett,s ezen a füstön még a lámpák fénye is alig hatolt át, éjszakai félhomályba vonva a helyiséget. A három újonnan érkező közül kettő súlyos sebeket szenvedtek, azt már elsőre meg lehetett mondani róluk, bár valaki már ellátta azokat - nem túl szakszerűen, de ahhoz elég lesz nekik, hogy talán túléljék. Kivéve, ha csúnyán elfertőződnek sebeik, mert akkor már lehet is ásni nekik a gödröt. Ha jó fej lettem volna, és aggodalmaskodó személy, adtam volna nekik egy-egy gyógyitalt. De nem voltam az, így csak fapofával néztem végig a jelenetet. A trió rögtön hangoskodni kezdett és ordibálva adták elő a történetüket, miszerint ők is részt vettek a Vadászaton - ettől mondjuk kitört belőlem a röhögés - és egy olyan hatalmas szörnnyel találták szembe magukat, amit földi halandó nem tud legyőzni. A fickókat elnézve ez a hatalmas dög valószínűleg egy különösen dagadtra hízott patkány lehet, de ezt inkább megtartottam magamnak. Szegények oldalán rozsdás kardok, vagy éppen egy vadászkés lógott, amivel tényleg csak egy patkányt lehetett volna kinyírni, harci tapasztalatuk szemmel láthatólag nem volt. Ők is azon csoporthoz tartoztak, akik gyorsan akartak meggazdagodni. Szerencsétlen barmok. Kényelmesen fészkelődve a helyemen, lábamat az asztalra pakolva, csukott szemmel hallgatóztam, egészen addig, míg egyikük ki nem fecsegte, hogy hol is történ velük ez a szörnyűség a három szemű szörnnyel, amiből egy szót sem hittem el. De úgy döntöttem, hogy már csak azért is utána nézzek, hogy utána ki tudjam őket figurázni. Fél órát vártam még, mi idő alatt megittam még három korsó sört, aztán lassan, ráérős tempóban hagytam el Draci-val a kocsmát, és Elatha-ban is csak annyi ideig tartózkodtam, míg össze szedtem a holmimat...
Jó pár nap el telt azóta, hogy elindultam a kocsmából, és már a Köd-erdő északi határán jártam. A Nap sugarai vörösösre festették a lombkoronát, de az avarszinten terpeszkedő hatalmas világító gombák fényével keveredve inkább narancsossá változott az egész vidék. Bár kint erős észak-észak keleti szél fújt, itt, a fák között ebből semmit sem lehetett szinte érezni, csak a lombkorona vad csapkodását láthattam. A hangulatom - nem csak emiatt - egyre jobban romlott. Már két napja tartózkodtam ezen a környéken, és egyelőre nem láttam semmi nyomát a három kalandozó táborának, sem a "hatalmas szörnynek" amivel szembe kerültek. Az egész egy nagy adag hazugság volt, és én szépen belesétáltam hülyeségük csapdájába, mint egy nyeretlen két éves. Dracon izgatottan túrta a lehullott falevelek alkotta vastag szőnyeget, amikor hirtelen megdermedt és teljes testével egy adott irányba fordult. Ösztönösen hallgattam társam megérzéseire, s már a fegyvereimért nyúltam, amikor valami döngő léptekkel közelített a fák között. Nagyot nyeltem, hisz ez határozottan nagyobbnak hangzott, mint egy felturbózott patkány, s mire észbe kaphattam volna, egy nagyra nőtt...izé nézett velem farkas szemet. Ősz bundájával és majdnem két és fél méteres magasságával már amúgy is ijesztő látvány lett volna, de ha még hozzá számoljuk a három szemét, a kiugró pofacsontját és állkapcsát, a valószínűsíthetőleg jó hosszú fogaival és a mellső lábain leledző éles karmokkal...hát, hogy úgy fogalmazzak, nem volt egy bizalomgerjesztő látvány. Mindenféle dudorok nőttek rajta, amik inkább tűntek bőrkeményedésnek és valahogy volt egy olyan érzésem, hogy azokat még karddal is elég nehéz lenne átvágni, nem hogy éjgyilokkal. Az összes vizelet és széklet ebben a pillanatban fagyott belém. Gyerekkoromban hallottam meséket a trollokról, csak azok nem így néztek ki...de most, így, találkozva egyel határozottan volt egy olyan érzésem, hogy ez határozottan egy volt közülök. Naaaa baszki...
Szerencsére ekkor már az éjgyilokok a kezemben voltak és én egy fa mögé húzódtam, míg Dracon a fa tetején üldögélt, ami mögött én bujkáltam. A kis hülye dög annyira nyugodt volt, mint ha épp piknikeztünk volna. De azért tudom, hogy pár pillanattal ezelőtt mellettem volt, úgy hogy valószínűleg ijedtében repült fel, és most tetteti, hogy semmi baja nincs. Álnok, kétszínű kis rohadt dög. De vele most nem is nagyon volt kedvem foglalkozni. Futni nem tudtam volna a dög elől, mert biztos, hogy meghallja és akkor utánam ered, nekem meg nem volt kedvem a legközelebbi lakott településig folyamatosan a hátam mögé nézni, mikor ér utol. Rátámadni szemből? Szintúgy értelmetlenségnek tűnt. Elkínzott tekintetemet az égnek emeltem, mint ha imádkoztam volna, de valójában a Nap járását figyeltem meg. Délután volt, a sötétedésig még óráknak kell eltelnie. A fenébe. De nem hagyott alább harciasságom, valahogy csak megoldom majd ezt is.
- I gonna troll that Troll...
Suttogtam magam elé harci lelkesítőmet, remélve, hogy ezáltal majd lenyugszik szívem vad dobogása, s izzadságom őrjítő patakja. Hát...egyik se jött össze. Ami még nem jött össze, az történetesen az volt, hogy észrevétlen maradjak. A legújabb három szemű haverom igen csak dühösen méregetett engem, mint aki a következő vacsorájaként gondol rám, én ennek meglepő módon nem nagyon tudtam örülni. Kiléptem a fa mögül, mindkét fegyveremmel a kezemben és védekező állásba álltam. A kezem remegett, ahogy a két kis izét tartottam, amit éjgyiloknak nevezünk. A trollhoz képest inkább fogpiszkálók, és maximum arra jók, hogy megcsikizzék őt. Maximum halálra röhögtetem őt, az is egy taktika, nem igaz? Ellenfelem nem volt egy túl nagy taktikus, nem gondolkozott grandiózus stratégiákon, kényes manővereken, meg ilyeneken. Hatalmasat üvölt és rohamozni kezd, léptei nyomán avar száll fel, faágak törnek el. Az egész olyannak hat, mint a tort természet bosszúja. I'm fucked!
- Drai, te dög, támadd a hátát!
Az eredeti koncepció az volt, hogy ez egy határozott parancsnak fog hangzani. Bátor hangvétel, tudjátok, erőteljes, karakterisztikus, nyugodt hang, mellé valami menő beállás, karomat előre szegezve, mint amikor a tábornok egy lovas rohamot rendel el, szememben vad tűz ég, készen állva a halálra. Na ez volt az elképzelés, a valóság már annyira nem fedte mindezt. A hangom magasabb volt pár oktávval, mint szokott, és nem is hangzott valami túl biztatóan, a menő beállás helyét átvette az a póz, ami félúton volt a magzatpózba vetődés és a rohanás között. Mondják azt, hogy szégyen a futás, de hasznos! Hát, én ezzel teljes mértékben egyet is értek, úgy hogy már rohanni is kezdek, arra várva, hogy Dracon majd elvonja a cukorfalatka figyelmét. Hát, arra ugyan várhattam. Már megint besértődött valamin, és inkább hagyja még, hogy a gazdika futkározzon és káromkodjon. Mi értelme van egy házi állatkának, ha ennyire ignorálja a parancsaimat? Futás közben a sűrűbb részek felé vettem az irányt, remélve, hogy a jóval nagyobb izé majd lelassul. Rohadjak meg, én aztán nem fogom kinyírni őt! Olyan cuki és aranyos, nincs szívem bántani őt. Legszívesebben megsimizném a buksiját! Ezt fogom mondani majd mindenkinek. Cyne-nak nem volt szíve bántani a természet teremtőerőjének ilyen szép példáját. Ugyan már, hogy én féltem tőle?! MILYEN ALJAS RÁGALOM! Egyszer pillantottam hátra, hogy megbizonyosodjak arról, Draci még él, a troll meg jön, aztán azon nyomban éreztem, hogy nő a nyomás a beleim környékén, hisz konkrétan majdnem összerottyantottam magam, amikor megláttam, hogy a mocskos rohadt szemét dög állatnál egy akkora bunkósbot van, amivel simán el tudna engem repíteni egy száz méteres sétarepülésre. Az egész "bot" vastagabb volt, mint az alkarom kétszer, és neki meg csak meg se kottyant. Hupasztmek, ez kezd húzós lenni, de nagyon.
Olyan erővel fékeztem le magamat, hogy még fél méteren keresztül csúsztam az avaron, mire sikerült megállnom és szembe fordulni az úttörő módszereket használó mega-triklopsz-patkánnyal. A szívem a torkomban dobogott, az agyam az beadta az unalmast, a kezeim úgy remegtek, hogy simán agyrázkódást okozhattam volna bárkinek már csak azzal, hogy átölelem, a lábaim erőtlenek voltak. Jó, nem, igazából nem. Menő voltam és bátor, egy nyegle és pökhendi harcos, aki számára egy ilyen picurka meg se kottyan. Feszültem vártam, hogy jöjjön ellenfelem közelebb hozzám, aztán majd szépen megbeszéljük egymás között ezt a kis nézeteltérést, iszunk egyet egymás egészségére, aztán megy mindenki a maga dolgára. Amint másfél méterre került tőlem, már rohanni is kezdtem, menet közben sötétítve el az egész terepet magam körül. Láttam és hallottam a troll meglepetését, én meg ami közben elsuhantam mellette, teljes erőből vágtam bele a lábába, és túl jutva ellenfelemen, megfordultam, hogy felmérjem a sérüléseit. Ebből már nem lesz tárgyalás. Főleg azért, mert a husángja visszakezes lendítésével majdnem leszelte a fejemet, amihez én meg egyelőre azért még ragaszkodok!
Ő úgy gondolta, hogy most jött el az ideje annak, hogy bemutassa hogyan is képes kezelni egy bunkót. Eléggé laza, kecses eleganciával lengette azt az izét ahhoz, hogy nekem félre kelljen ugrálnom. Dracon eközben folyamatosan ingerli az ellenséget, repkedve körülötte, de folyton a husáng hatósugarán kívül maradva ahhoz, hogy ne tudja őt elérni a husángjával. Én meg, miután rájöttem, hogy éjgyilokkal itt semmire se megyek, futkosni kezdtem a fák között, hogy legalább valamennyire fárassza őt. A tervben azonban volt egy hatalmas buktató, amire hamar rá is jöttem: ő totál ignorálta a sűrű aljnövényzetet és a gyökereket, míg engem jelentősen visszafogott azon igyekezetem, hogy ne essek hasra minden lépésnél. Fogaimat erősen összeszorítva igyekeztem fenntartani a tempót, remélve, hogy majd valami csodálatos ötlet az eszembe jut, amivel győzedelmeskedhetek. Azonban az égi megvilágosodás egyelőre elkerült engem. Bár az ötletek ténylegesen elkerültek, a hatalmas bot már kevésbé, és éreztem, ahogy csontrepesztő erővel csapódik a bal vállamnak. Felordítottam a fájdalomtól, alig bírva megtartani a sima acélból készült fegyveremet.
- You sick son of a bitch..
Mormogom magam elé, majd a jobb kezemen lévő tök gyűrű mágiáját aktiválom, remélve, hogy ezzel némi időhöz jutok. Éles, visítás szerű hang szakítja szét a délutáni fényekben pompázó erdőt. A hatást azonnan lehet látni, ahogy a troll hátrál pár lépést, félősen tartva az egészséges távolságot, és a fegyverét se suhogtatja felém, míg Dracon is megdermed a levegőben. Hangosan zihálva kapkodom a levegőt, egy fának dőlve próbálva némi erőt gyűjteni, de a dögön látszódik, hogy kezdi túltenni magát a gyűrű hatásán, és mint ha a lábán lévő seb is összébb húzódott volna, bár lehet, hogy csak szemem csalja meg valami káprázat. Inkább nem várom meg, míg össze kapja magát. Elszántan közeledek felé, jobb kezemben a holdezüst fegyveremmel, kissé erőtlen bal kezemben a mesteremtől kapott pengével, és egyszerre szúrok a két fegyverrel. Amint a jobb kezemben tartott fegyver eltalálta őt, azonnal elvakult a felé áramoltatott gyenge mágiától, viszont olyan gyorsan és ösztönösen reagált, hogy a fegyverével azonnal gyomron is csapott engem, a bal kézzel indított támadást teljesen hatástalanná téve. Hasamra tapasztott kézzel tántorodok hátra, hogy azonnal előre vetődjek - pillanatra ignorálva a fájdalmat - hogy a lábfejébe mélyesszem az éjgyilokjaimat, legalább valamennyit sebezve rajta. A támadás sikerül is, a troll hatalmasat ordít a fájdalomtól és nem mellékesen meglendíti a sebzett végtagját, ami szépen faszánosan állon talál engem. Mire sikerül feltápászkodnom, érzem, hogy szédülök és a gyomrom is kavarog, a gondolataim ziláltak és koordinációs problémáim is vannak. Gyors helyzetelemzés után beazonosítom magamon az agyrázkódás kezdeti tüneteit. A hányingeremmel küszködve mérem fel ellenfelem sérüléseit: két éles, vágott seb a lábfején, egy karcolás a lábán és még vak. Nekem a bal vállam igen csak megsínylette a husáng találatát, a gyomrom még mindig kóválygott és e mellé még agyrázkódás is. Egyelőre bőven a troll állt nyerésre, ez nekem meg nem nagyon tudott tetszeni.
Dracon végre úgy döntött, hogy csatlakozik a harchoz és kihasználva a troll ideiglenes vakságát, frontális támadást indított a szemei ellen. Gonosz élvezettel nézem, ahogy Dracon, elreppenve ellenfelétől, teljes rálátást biztosított az üres szemgödrökre. NA EZT KAPD KI TE ROHADT, UNDORÍTÓ DÖG! A talajról felkaptam egy követ és jó messzire hajítottam az ellenkező irányba. A nem túl értelmes ellenfelem rögtön abba az irányba indult, láthatóvá téve az első vágás helyét, ami már majdnem hogy teljesen begyógyult. Mi a franc?! Az meg hogy lehetséges? Lehet, hogy többet kéne foglalkoznom bestiológiával? Miért gyógyul? Hisz biztos, hogy megvágtam őt. Ez az új fejlemény igen csak elkeserített engem, meg a saját, jelenlegi állapotom is. Határozottan éreztem, hogy ez nem az én napom. Dracon-nak hevesen integetek, hogy szálljon fel egy fára, és most kivételesen engedelmeskedik is utasításaimnak. Némi nézelődés után tőlem két méterre találtam egy fát, aminek eléggé alacsonyan voltak az ágai, hogy felmászhassak rá. Féltem, hogy a mocorgásra fel fog figyelni a megvakított példány, de nem akartam a talajszinten felvenni ellene a harcot - ahhoz túlságosan is erős volt, én meg nem jeleskedtem a szemtől szembeni harcban. Minden igyekezetem azon volt, hogy halk legyek és örömmel konstatáltam, hogy amikor a fához értem, ellenfelem még nem indult meg felém. Minden erőmet össze szedve gyorsan felmásztam a fára, csak hogy meglássam a sérült állatot, aki már annyira nem is volt sérült. Bár kicsit még mindig bicegett, de a jelek alapján a lábfején ejtett dupla sérülés is kezdett begyógyulni. Nagyokat nyeltem ijedtemben, a torkom teljesen kiszáradt. Vajon a szemeit is vissza növeszti ez a dög? Miből készült ez? Nem akartam megvárni, míg teljesen össze szedi magát, így inkább lehalásztam a hátamról a táskát és elő vettem belőle egy gyógyitalt, az említett alkalmatosságot az ölemben egyensúlyozva. Az éltető nedű édes ambróziaként csorgott le a torkomon és rögtön éreztem, hogy sokkal jobban vagyok. Teljes gyógyulást nem tudott hozni, de az agyrázkódás által jelentett hátrányokat legalább közömbösítette, és a bal kezemet is normálisan tudtam használni - többé kevésbé. Az üres üveget teljes erőből vágtam hozzá a velem szemben lévő fához és az hangosan csörömpölve tört össze.
Ez már meg tette a hatását, és a trollocska döngő léptekkel, husángját lengetve indult meg a hang irányába. Eléggé magasan voltam ahhoz, hogy engem ne érjen el, de azért még nem éreztem magam teljes biztonságban tőle. Sőt, egyáltalán nem éreztem magam biztonságban, csak minél messzebb akartam kerülni innen, hogy normálisan kikúráljam magamat. Kihajolok egy igen csak sűrű levelű faág mögül, és hevesen integetve jelzek Dracon-nak, hogy támadjon. A sárkánygyík rögtön le is siklik a fa tetejéről, ahol helyet foglalt, de túl messze volt ahhoz, hogy megvárjam, míg ide ér. Egy életem, egy halálom alapon rugaszkodtam el a fáról, hogy a troll nyakába érjek. A tervem megint csak nem jött össze, hisz az a förtelem menet közben elindult másfele, így kétségbeesett kapkodással érkeztem meg a hátára, és csak az utolsó pillanatban kapaszkodtam meg az undorító szőrében, ami büdösebb volt, mint a három hetes mosatlan zoknim egy sivatagi túra után. Na itt volt az a pont, hogy megint majdnem elhánytam magam, de össze kaptam magam. Ugrás közben már elejtettem a bal kezemben tartott éjgyilokot, hogy meg tudjak kapaszkodni, így csak a jobb kezemben tartott fegyver volt nálam. Igyekeztem minél magasabbra érni, és meglendítettem a fegyveremet, hogy átszúrhassam a dög nyakát. Menet közben Draci már a lény fejét támadta hősiesen, nem félve semmitől sem.
A szúrásom végre betalál, és átszúrom az ellenfelem torkát, és elkezd tántorogni. Azonnal elrugaszkodtam a lény hátáról, és nem túl kecsesen érkeztem meg a földre. A lábam beakadt egy gyökérbe, és egy pillanatig azt hittem, hogy ki is fog törni, vagy legalábbis kificamodik a bokám, de szerencsére egyik sem következett be. Hallom Dracon rémült sikítását is ezzel egy időben, és mire felé fordulnék, már csak azt látom, hogy a kétségbe esett troll vad csapkodása eltalálta őt. Hangos reccsenéssel tört el a szárnya és a megsebzett picikém nyaktörő sebességgel tartott a föld felé. Az aggodalmaskodás majdnem erőt vett rajtam és már indultam is felé, hogy megmentsem őt és megnyugtassam. Az ereimben teljesen megfagyott a vér arra a gondolatra, hogy ez az undorító kis förmedvény bántotta az én picikémet! Arra csak nekem van egyedül jogom! Óh, haver, nem is tudod, hogy TE kit idegesítettél fel! Crispin Motherfuckin' Shadowbane-t! Senki sem szórakozik az én kis szemem fényével! A troll meg ugyebár hangosan dörrenve dőlt el mellettem és vonaglott a földön. Minden dühömet összeszedve szúrtam egyik szemgödrébe a pengémet, rézsútosan, hogy az agyát találja el. Ha abból is képest újat növeszteni, én itt eszem meg nem létező kalapomat! Azért kockáztatni nem akartam, főleg, amikor láttam, hogy már majdnem begyógyultak a szemsérülései. A pillanatnyi nyugalmat kihasználva rohanok vissza arra a helyre, ahol először láttam meg a trollt és ahol öntudatlanul is elhagytam a kardomat. A mellkasom majd' szét akart robbanni az erőfeszítéstől, de nem volt egy másodpercem sem, amit elvesztegethettem volna. Fegyvert felkap. Oké. Vissza a trollhoz. Oké. És ott olyan heves csapkodásba kezdtem a kardommal, amibe összes frusztrációmat és haragomat beleadtam. Egy perc után a troll feje elvált a testétől, én pedig leeresztettem a kardomat, a földbe szúrtam és a markolatának támaszkodva pihegtem fél perc erejéig. Párszor még lábbal erőtlenül bele rúgtam a testébe, várva, hogy megmozduljon, de amikor nem mutatta felépülés jeleit - bár valószínűleg lábon hordta volna ki ez is az agyhalált - megindultam Dracon felé...
A hozzászólást Crispin Shadowbane összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 12, 2017 9:55 pm-kor.