Bádogdoboz és Konzervnyitó - Első felvonás
...amiben Hőseink közelebbről is szemrevételezik a Mocsár-vidék nyújtotta vad örömöket...
"Amikor a Mocsár-vidékre tévedtem, totál el voltam veszve: mi a francot keresek én itt egyáltalán? Hogy kerültem ide? Aztán rájöttem: a túl sok pia, a térképolvasás ismeretének teljes hiánya, és a túlságosan is kanyargós utak még egy tapasztalt self kalandozót is tévútra vezethetnek. De hé! Legalább valami jó is kisült belőle - csak még nem tudom, hogy mi, de fő a pozitív hozzáállás!"
- Crispin Shadowbane
Na szóval, szerintem, őszintén szólva, rohadjon meg mindenki, aki kitalálta ezt a vidéket! De komolyan! És határozottan! És úgy istenigazából egy egész lovas dandárra valónyi nagypucájú paci erőszakolná meg a végbelét annak, aki úgy gondolta, hogy jó ötlet ide ledobni egy mocsarat. És nem csak egy kicsit, hanem egy egész tájegységre valónyit, ahol olyan könnyű eltévedni, mint levegőt venni. Bár ez nem igaz, mert levegőt igen csak nehéz itt venni. Határozottan. Úgy hogy sálammal a pofám előtt gázolok keresztül ezen az átkos izén, és rohadtul de el vagyok tévedve! Már mint....most képzeljétek el, akárkik is vagytok, kik a fejemben turkálva gondolataimat elemezgetitek, mert nincs jobb dolgotok - ergo én saját magam, és a különböző tudataim, amelyeknek semmi dolga nincs Kiril-lel...ők csak úgy vannak. Kezdek megbolondulni. De főleg ezektől az úttalan utaktól. Oké, valaki a kezembe nyomott egy hülye térképet, hogy nesze, ez alapján tutira megtalálod a célpontodat. Booooy, I was wrong. Azt hittem, hogy tudok olvasni egy ilyen kis papírt. A nagy francokat. Három nap után jöttem rá, hogy fejjel lefelé tartom. Igazából akkor kezdett el derengeni a dolog, amikor az Eisspitz vonulatait megláttam magam előtt közvetlen, míg a térképen a helyszín nem éppen a hegyek lábánál terült el. Ennyit rólam, meg a tájékozódási képességemről.
A Nap már túljutott a csúcspontján, lefelé igyekezett égi pályáján, hogy a nyugati láthatárba vesszen majd pár óra múlva. A göcsörtös, torz fák, amelyeken sok levél nem maradt, alig adtak valami árnyékot, de az ingoványos területen aljas módon felszálló gőzök miatt igen csak beteges volt amúgy is a tüzes korong fénye, így eléggé kísérteties látványt nyújtott, főleg, ha hozzá vesszük, hogy a távolban ismeretlen eredetű sikolyok hangzottak fel. Vagy csak oda képzeltem őket. Remélhetőleg nincsenek itt lápilidércek, meg szellemek meg mit tudom én mik, amikkel tele vannak a gyerekmesék. Éppen egy jókora pocsolyából igyekeztem kihúzni a lábamat, amikor a távolban egy igen csak valóságosnak tűnő vonyítás hangzott fel. Nagyon is úgy hangzott, mint ha egy farkastól származott volna. Mocsári farkasok? Remélhetőleg nem...Amikor tovább igyekeztem, a távolban mint ha egy alakot láttam volna, ami óvatosságra intett, hisz végül is, erre felé normális elmével rendelkezők nem szoktak nagyon mászkálni, főleg nem saját önszántukból. Így hát két fegyveremet előkészítettem, és óvatosan közelítem meg az alakot...