Megidézem magamra a két üvegpajzsot, mind két alkarom mellé, mely majd jó szolgálatot fog tenni nekem, ha a szörny nekemrontana, és már a védelemben se bízok, ami már csak halvány árnyéka a régi önmagának. A csöpögő víz fölött, egy nagyobb adag rétegzett víznek kell lennie, még az is lehet, hogy egy kissebb barlangi tó terül el felettem. Ha pedig nem, akkor se bánkódhatok, mivel így vagy úgy, de ezen esélyem lehet hogy az egyetlen a túléléshez. Maximum ha nem sikerül, akkor fogócskázunk egy jót a barlangok mélyén, míg egyikünk éhen nem hal, bár van egy megérzésem melyikünk lenne az első.
A folyósó szörny felöli részére a kopival fújok füstöt, míg a csöpögő víz elött egy kicsivel a fal mellet elhelyezem a fénygömböt amit eddig szorongattam, és a víz alá, már rendes szilánkfüstöt fújok. A kis fénygömb, remek szolgálatot fog betölteni, mivel ahogy a szörnyünk belép, és a víz alá ér, úgy a fénygömb fényétől, az árnyéka tökéletesen kivetülhet majd a füstre, a kopies szilánkfüst megtéveszti, hogy ezen füst semmi hatással nem bír, majd a konkrét szilánkfüst miatt lehet megtorpan egy pillanatra, ahogy a szemébe mar ez a kellemetlen érzés, én pedig ezen pillanatában, egy hasítást lőve a kőrétegre, megpróbálom ráomlasztani a felettünk elterülő vízmennyiséget. A terv jó, már csak a sorsnak kéne kegyesnek lennie hozzám. Ha meg nem sikerül, akkor futunk!