Enyhe fejfájással ébredtem. Nem tudtam, hol vagyok épp, de arra se emlékeztem, hogy az előző estém valami nagyon durva ivásban végződött volna. Lehet, hogy legurítottam egy sört... vagy kettőt, de csak ennyi volt! Odakint egyre hangosabb zűrzavart hallottam, ekkor pedig körülnéztem. Egy hideg kőcellában voltam, amit ráccsal zártak le, ez vágódott ki abban a pillanatban, hogy megláttam. Berontott két marcona úriember, és a hónom alatt megfogtak, majd se szó, se beszéd kiráncigáltak. A megdöbbenéstől szólni se tudtam. A ruhám a szokványos volt, de a kardomat nem láttam. Másodpercekkel később kidobtak egy napfényes, homokos térre, aminek a túloldalán árnyék volt, meg még egy ajtó. Egyelőre zárva tartották, én pedig körülnéztem. Egy csomó ember éljenzett egy nézőtérhez hasonlatos dolgon, ahogy megláttak. Ez... ez egy aréna? Tudatosult bennem. Nem sokkal később a másik ajtó is kinyílt, az árnyékban pedig kitettek egy ismerős arcot. Crispin? Ekkor megszólalt egy hang.
- Figyelmezzetek, népeim! Azért gyűltünk itt össze, hogy a Veronia nevű világ legjobb szóviccelőit hallgassuk, és az ebben kiteljesedő küzdelmükön szórakozzunk! Induljon hát a csata! A kezdő szó: áll!
Majd elhallgatott, vele együtt pedig a nézőtér is. Feszülten figyeltek, és mind rám nézett. Szóvicc, szóvicc... teljesen leblokkoltam, végül egy nagyon egyszerűt szóltam oda újdonsült ellenfelemnek:
- Te mit csináltáll, mióta legutóbb találkoztunk?
- Figyelmezzetek, népeim! Azért gyűltünk itt össze, hogy a Veronia nevű világ legjobb szóviccelőit hallgassuk, és az ebben kiteljesedő küzdelmükön szórakozzunk! Induljon hát a csata! A kezdő szó: áll!
Majd elhallgatott, vele együtt pedig a nézőtér is. Feszülten figyeltek, és mind rám nézett. Szóvicc, szóvicc... teljesen leblokkoltam, végül egy nagyon egyszerűt szóltam oda újdonsült ellenfelemnek:
- Te mit csináltáll, mióta legutóbb találkoztunk?