~ Hogy az édesanyád erkölcstelen nemi életéből és foglalkozásából adódó medence tájéki fájdalmai ezerszereződnének meg, Te mocskos összefércelt undorító dög!~
Visítom gondolatban, ahogy Siegbald alabárdja egy nem túl elegáns mozdulattal túlságosan is közel repül el tőlem ahhoz, hogy azt kényelmesnek nevezhessem - "hála" a gólem vagy mi fene újonnan feltámadt játékos kedvének. Azonban Sieg, akármennyire is ember volt, annyira azért még sem kutya, hogy farokcsóválással (ami igen csak rémisztő és/vagy nevetséges látvány lett volna) iramodjon szeretett botocskája nyomába, inkább csak hátrált pár lépést - legalább most megmutatkozott, hogy van azért némi alapvető intelligenciája vagy legalábbis túlélő ösztöne. Az utóbbit enyhén sajnáltam, de ezt inkább nem hangoztattam, mert akkor meg tuti, hogy a gólemet hagyva a fenébe az én torkomnak esett volna, én pedig nem voltam éppenséggel olyan hangulatban, hogy a fojtogatós szexet vegyítsem a túléléssel. Viszont ha úgy gondoltam, hogy ez a kis jelenet alaposan megadta a hangulatot, akkor tévedtem, hisz pillanatokkal később valami éles vijjogással repült el a kis házi kedvencke irányába - rövid időre felmerült bennem az a gondolat, hogy Draci dühödött be és most picsog és sikoltozik - és hangos puffanással érkezett meg, túl sok hatást nem keltve, csak az én amúgy is meggyepált fülemet fájdította meg még jobban. Amikor az előbb azt említettem, hogy a hang nagy eséllyel Dracitól származott, tévedtem, azonban az én kis kedvenckém nem akart engem cserben hagyni és engedni, hogy téves következtetéseket vonjak le, hisz Ő is csatlakozott a hangkavalkádhoz, és hasonló hangokat hallatva húzott el mindenki feje felett, hogy takarodót fújjon. Gyáva dög! Én meg csak pislogtam a továbbiakban is, hogy mi a bánatos fene folyik itt?
Hogy legalább én is hozzá tegyek valamit a műsorhoz, meggyújtottam a kezem ügyébe került fáklyát, elvetve ezzel az osonás ötletét. Már mint, nem is tudom, hogy alapból még is, mi a fenére gondoltam? Hogy majd a több méteres dög mögé osonok és leszúrom? Még is, hol? Megjegyzés saját magamnak: néha előbb talán gondolkozni kéne és utána cselekedni. De se baj, a fáklya új megvilágításba helyezte ezt az egész helyzetet, ami helyzet most jelen esetben egy alabárdban mutatkozott meg, ami nem is olyan messze landolt tőlem, és ha már amúgy is játszadozós hangulatunkban voltunk, gondolkodás nélkül lendítettem meg a lábamat, hogy az említett fegyvert/játékszert a férfi irányába küldjem, nehogy már szegényke itt a végén a szomorúságából fakadóan öngyilkosságot kövessen el - nem mint ha sajnáltam volna, de jó lesz Ő még a későbbiekben élő pajzsnak is. Hogy esélyt szolgáltathassak a botocska visszaszerzésére, egy eszelős vigyorral csinos kis pofikámon, Clandestine-nal a jobb kezemben támadtam a dög lábára, hogy elvonjam Sieg-ről a figyelmet. Na ekkor jöttem rá, hogy ez TALÁN, de csak TALÁN nem volt a legjobb ötlet. De legalább "Barnának" időt vásároltam vele, hogy felvegye a fegyverét és Amy-nek is, hogy hozzá fűzze a dolgokhoz azt, amit hozzá akart fűzni.
- Ez az izé nem fog megdögleni egy kis vastól, ide mágia kell, nekem meg az nincs, de gyertek erre, hátha eltűnhetünk tőle.
Indult meg barátosném az egyik irányba, amit én tényleg szívesen követtem is volna, de nem hinném, hogy rövid távon le tudjuk futni ezt a dögöt és ha még el is menekülünk...hát, mindannyian láthattuk, hogy mire képes, amikor az alabárdos felé csapott egyet és csak a vágásom következményeként vétette el az ütést, darabjaira zúzva a padlót. De legalább most már teljesen biztosak lehettünk abban, hogy mi is hagyta azokat a nyomokat. Meg abban is, hogy sikerrel felidegesítettük őt...na meg Sieg-et is, aki a szálfegyverét markolászva nézett szembe a játszópajtijával.
- Mindenképpen végeznünk kell vele! Ha már belekezdtünk...
Na igen, itt éreztem felőle némi szemrehányást, hisz Ő alapjáraton nem szeretett volna szembe nézni a gólemmel és ellenezte azt az ötletet, hogy körbe nézzünk a terepen...aminek a következménye a most látható jelenet lett. Utáltam még a gondolatát is annak, hogy egyet értsek egy emberrel, aki a tiszteletemnek még csak az ezredrészét se vívta ki (mondjuk alapból hátrányból indult, mert ember volt és férfi és annak sem éppen a legszebb) de most sajnos el jött ennek az ideje is. Tényleg nem hagyhatjuk a hátunk mögött Picúrkát. Amit eddig észre vettem, az a következő kis listán összefoglalható volt:
* egyes pont: a sima acélfegyverek annyit értek ellene, mint páncélos lovag ellen a fakard (kivéve, hogy ha vasfa, és egy három méteres batár dög forgatta azt, de most csak a hagyományos fákat vegyük figyelembe a lista részletezésénél)
* hármas pont: a tűz hatott rá, de legalábbis nem nagyon kedvelte azt
* négyes pont: a felszentelt éjgyilok legalább minimális mértékben is ugyan, de megsebezte őt...bár nem hinném, hogy túlságosan is tartós sérülésről beszélünk, de még mindig több, mint a nulla, tehát megmaradok ennél
* ötös pont: hiányzik a kettes pont.
Most, hogy ezt így jól megvitattam magammal, eszembe jutott, hogy egyes zsoldosok valami érthetetlen és furcsa okból kifolyólag szeretnek magukkal olajat hordozni (gondolom, hogy végszükség esetén olajra léphessenek...bár nem értem, hogy miért jó az, ha csúszkálnak össze-vissza) ami eléggé gyúlékony ahhoz, hogy egy kard pengéjét meglehessen gyújtani vele (lehet, hogy ez lenne az oka?). Amy zsoldos, és a dögösebbik fajtából, tehát ha nem csak szív-, hanem gólemdöglesztő is, hát én megadnám neki az esélyt!
- Amy, ha van fegyver olajad, amit meg tudsz gyújtani, hát ne szarozzál, hanem tedd!
Én meg hogy jó példával járjak előttük, ha már piromániáról van szó, egy nemesen elegáns mozdulattal fogtam az égő fáklyát és igyekeztem beletolni Picúrka mellkasán terpeszkedő hatalmas nyílásba, amelyen keresztül alig pár pillanattal ezelőtt még Sieg hátrálását követhettem szemmel. Na persze én se vagyok ostoba - na jó, de, de még sem annyira, mint amennyire én gondolnám magamról ha külső szemmel is végig nézhetnék eddigi cselekedeteimet - így felkészültem arra, hogy ha netán bármi is rosszul sülne el menet közben, azért félre tudjak vetődni. Valahogy nem úgy képzeltem el a jövőbeli karrieremet, hogy palacsintaként mászkálok Veronia útjain. Amire egyre nagyobb és egyre több esélyt is láttam, ahogy Sieg keze lecsúszik a fegyveréről, nem tudva elkapni azt, a dög felém fordul, és a lábán lévő seb némi lila fény kíséretében húzódik össze. Na itt már jött Amy is a lángoló kardjával, hogy hozzá tegye a magáét a kerti partihoz. És hogy mi szükségeltetik egy jó fajta sütögetéshez? Egy kis tűz és még több tűz, na meg egy még nálam is elmebetegebb sötét elf, aki égő piás flaskákat dobál össze-vissza a következő felkiáltás kíséretében:
- Távolodjatok el a szörnytől!
És bumm, repül a könnyű flaska, ki tudja hol áll meg...ki tudja hol áll meg és kit hogyan gyújt fel. Ja, és még volt ideje arra is, hogy lakatokról, kulcsokról, meg színekről magyarázzon. Bakker, ha ez a szerencse csomag menet közben talált valahol vicces gombát és nem osztotta meg velem, én szétrúgom a sejhaját! De legalább a gólem felgyullad, megakadályozva azt, hogy felém rontson és úgy kezd el csapkodni a karjával, mint ha csak szélmalom harcot vívott volna a lángok ellen, Amy pedig merő jóindulatból és kedvességből még bele is szúr párat.
- TE TELJESEN MEGŐRÜLTÉL??!!
Csúszik ki a számon a halk kis megjegyzés, ahogy Liv felé pördülök. Na jó, igazából nem is haragudhatnék nagyon rá, hisz éppenséggel én javasoltam azt, hogy csináljunk máglyarakást a Rotmantel kísérleti alanyból, na de az a flaska egészen közel szállt el a fejemhez, és pár üvegszilánk még felém is repült...na meg a nagy tűzcsóva majdnem hogy már égette az arcomat. De oké, Crispike, nyugodj le, minden rendben lesz, túl fogod Te ezt élni. Voltál már rosszabb helyzetben is. Valamikor biztosan, még hogy ha most hirtelen nem is jut az eszedbe.
- Fuck this shit!
Szűröm a fogaim között, ahogy menekülőre fogom a dolgot. Megfordulva még látom Amy-t és a csapkodását, arcomra egy kedveskedő kis mosoly ül ki.
- You fucking deserve it, you ugly bastard!
Állok meg valahol a folyosó közepén, hogy nézzem egy kicsit a tábortüzes jelenetet, menet közben már Fury-t is a kezembe véve, hogy szükség esetén...meg tudjam vele piszkálni a fogamat? Mert másra nem nagyon használható a jelen szituációban. Vagy csak simán leszúrni magamat..inkább az, mint hogy egy lángoló dög lapítson engem halálra. De ha más nem, legalább ez a kis jelenet időt szolgáltatott arra, hogy kifújjam magam. Hosszú napnak nézünk még elébe és ki tudja, hogy mi is vár még ránk távolabb. Remélhetőleg csak ez az egy dög van, vagy ha vannak még társai, hát nem hallották meg az itteni tevékenykedésünket - bár ahhoz legalábbis süketnek kellett volna lenniük, hisz három mérföldes körzetben tuti, hogy mindenki hallotta a banzájt. Óh, majdnem elfelejtettem, hogy egy jó party-hoz szükségeltetik még egy valamire való bárd is, vagy énekes...akinek a szerepét a folyamatosan vedelő fajtársam vállalta magára.
- The gurl is on feyaaah...
Ha lett volna lelkierőm és időm rá, biztos hogy a tenyereimbe temetem az arcomat és magamban elszámolok százig, hogy lenyugtassam magamat. De semmi sem tart örökké, és rövid időn belül a mi kis barátunk is kitalálja, hogyan kerekedjen felül a tüzelős időszakán és akkor lesz nemulass meg palacsinta!
- Srácok, én nem harcolnék azzal a döggel. Szerintem vagy fussunk, vagy tartsuk féken, amíg bejutunk arra a bizarr helyre.
Hát, a hely eléggé bizarr volt már így is, de akár még egyet is értettem volna a társammal, amennyiben Picúrka nem indul meg felénk, rohanva és lángolva meg mindennel együtt. A szemem akkorára kerekedik, hogy az egész Katedrális szántóföldestül meg istállóstul befért volna rajta és még lett volna hely némi bővítésre is. A szívem ezzel egy időben kihagyott pár ütemet, ahogy a felénk száguldozó lángoló halál kezdett egyre nagyobb lenni.
- You fuckin' kiddin' me, right?
Az agyam ebben a pillanatban kapcsol gyors számoló üzemmódba, vegyítve némi építészettel, meg bonyolult számtani dolgokkal, amelyeknek a nevét se tudom. A folyosó nagyjából tíz láb széles, míg Picúrka kitesz 3-4 lábnyi területet, amely azt jelenti, hogy még legrosszabb esetben is van öt lábnyi területem, ahol manőverezhetek. A folyosó mögöttünk nem nézett ki úgy, mint ahol el tudnék bárhova is menekülni, bár Liv említett valami bizarr helyet, de nem volt alkalmam azon gondolkozni, hogy tegyek oda egy túrát. Egy nagyot nyeltem, ahogy arra készültem, hogy magára hagyom az alkeszt és mentem a saját bőrömet. Neki iramodtam és a dög felé futottam, aztán egy jó pillanatot kiválasztva, az előző kalkulálásaimmal a fejemben csúsztattam el magamat a dög mellett...vagy is hát, a terv valami ilyesmi volt. De hát, miért is történt volna valaha is bármi úgy, ahogy én azt elterveztem?
A bérgyilkosi képesség lényege, hogy lényegében iszonyat módon felgyorsítja a használóját, akinek persze előzetesen mozgásban kell lennie és jó esetben két méteres távolságot tesz meg egy szempillantás töredéke alatt, amely tökéletes a menekülésre, vagy az ellenség beérésére. Amennyiben jól vitelezik ki, ez sikerül is. Amennyiben Crispin féle módon vitelezik ki, a csúszás végén egy bazi nagy lángoló ököllel találja szembe magát a drágalátos bérgyilkos. Pont, ahogy én...
...a kemény ököllel való találkozás minden levegőt kipréselt a tüdőmből, ami még esetlegesen benne lett volna, és ezzel egy időben hallottam és éreztem is, ahogy pár bordám eltörik. Hatalmasat zúgtam a padlón és pörögtem még párat, jó pár lábnyit csúszva...
...sötétség és fájdalom. Erősen köhögtem, és minden egyes porcikám úgy fájt, mint ha most zúgtam volna le egy hegyoldalról...
...hol a bánatos fenébe vagyok? Mi történt? Mik ezek a furcsa zajok? Én ki vagyok...?
...köhögtem, és vért köptem a fura padlóra, amelyen hevertem. Fogalmam sem volt arról, hogy miképp érkeztem ide. A fejem szédült, az egész testem szédült, hogy pontosabbak legyünk, erős hányinger tört rám, s igen csak nehéz volt bármiféle gondolkozás - a gondolatok csak egy futó látogatást tettek az elmémben, aztán nyomtalanul el is tűntek, miközben én partra vetett halként tátogtam valahol...valahol. Hol vagyok?
- Cyne, jól vagy?
Kérdezik tőlem a hangok, amelyeket nem tudok hová tenni. Szemeimet kinyitva egy mellettem térdelő nőt pillantok meg. Ő meg ki a fene? Hova kerültem én? Aztán ahogy folytatja tovább a beszélgetést, végre rendszerezem a gondolataimat és eszembe jut minden, ami történt.
- Van nálad gyógyital, mert nálam nincs sajnos.
- Szerinted, Amy, jól vagyok?
Förmedek nem túl kedvesen a nőre, aki csak aggódott értem, de most valahogy az volt a legkevesebb gondom, hogy illedelmes meg udvarias legyek. Egy újabb adag vért köptem fel, miközben az agyam teljesen tudatára ébredt annak, hogy minden rohadt porcikám úgy fáj, mint ha tüzes fűrésszel próbálnának éppen darabjaira metélni. A hallásom elmosódott volt, ahogy a látásom is. Egyedül Amy-t láttam és hallottam tisztán, hogy a többiek mit csinálhattak menet közben, arról halvány fogalmam sem volt. Bár legalább Dracon is végre úgy döntött, hogy csatlakozik a jelenethez, és lehuppant mellém, aggódó pillantással nézve engem.
- Na most takarodsz el Te is a bánatos fenébe... Amúgy ja, van gyógyitalom....fogd ezt, felszentelt...és verjétek ki a szart abból a dögből!
Nyújtom át Amy-nek Clandestine-t - vagy is hát, biccentek felé, ahogy meglátom a felszentelt éjgyilokot, ami a találkozás erejétől kirepült a kezemből. A hányingeremmel küszködve kutakodtam a táskám után, amelynek a szíjai elszakadtak, így az is elrepült tőlem. Vaksin kutakodva végül nagy nehezen megtaláltam, de mindeközben teljességgel vak voltam a körülöttem zajló eseményekre. A következő mutatvány az volt, amikor kihalásztam a táskából a fémládát - legalább a gyógyital nem sérülhetett meg az erős tároló rekeszben - és kivettem belőle egy gyógyitalt - bár tudtam, hogy nagyjából semmit sem fog használni, de a könnyebb zúzódások és a vérzés egy része elállhat és a hányingert megszünteti. Már pedig az már egy kis segítség, még hogy ha nem is sok.
Az események teljesen össze zilálódtak, ahogy az agyrázkódás tüneteit próbáltam kiheverni. A ruhám teljesen felszakadt a felső testemen, így tisztán láttam a hatalmas lila foltot, amely a mellkasomon tátongott. Csodálom, hogy csak pár törött bordát szereztem. Ahogy mozogtam, éreztem, hogy azok további roncsolásokat végeznek bent, de még egyelőre egyik se szúrta át a tüdőmet, a vesémet, vagy egyéb fontos belső szerveket, így a súlyosabb következményeken ráérek később aggódni.
A következő, amire emlékszem, hogy egy fal tövében támaszkodom a falnak, az egész testemről ömlik a verejték, és még több vért köpök ki. Belső vérzés, agyrázkódás, törött bordák. Csodálatos...
...valamerre felé mászkálok. Pontosabban csúszkálok. Vonszolom magam előre. Mint ha elmosódottan beszédet hallanék, és fém csattanását. Próbálom erőltetni a szemeimet, de halványan látom csak a gólem és a két társam alakját. Elkeseredetten vonszolom magam előre.
A kép nagyjából kezd kitisztulni. A gondolataim még mindig kuszák. Olyan volt, mint ha ezernyi töredékké tört volna szét a tudatom, és én bőszen igyekeznék azon, hogy megpróbáljam azokat összeilleszteni. Voltak még hézagos részek...az egyetlen épeszű gondolat, amely megmaradt bennem, az a tűz volt. A tűz, amely talán még segíthet. Remélhetőleg. Mert a látásom már annyira jó volt, hogy lássam, amint Amy és Sieg hiába küszköd a lény ellen. Tűz kell...ami eddig se használt semmit, de annyira megmakacsolta magát az elmém, hogy nem volt képes elengedni a gondolatot. A tűzhöz pedig fegyver kell...ami éppenséggel Amy-nél volt, hogy ha jól tévedek.
- Amy, Clandestine-t, most!
Kiáltom el magam, bár a beszédem belassult kicsit - még egy újabb bizonyíték az agyrázkódásra. Ismét kicsit homályosan láttam, ahogy Amy bal kezébe veszi a lángoló kardot, a jobbjába az éjgyilokomat...és azzal kezdi szabdalni a dögöt. Nem! Nem! Nem erre gondoltam! És mik azok a fura lila fények? Ezek eddig is itt voltak? A picsába, Liv nem tépett be, hanem ezekről a fényekről dumált. A fenébe, nekem akkor is kell az a gomba! Főleg, hogy kitisztuljanak a gondolataim és a hallásom is. Elmosódott hangokat sodort felém a nem létező szél és nem tudtam kivenni, hogy mit is mondott az ember nő. Bár valószínűleg Ő is így volt velem az előbb, amikor félre értette, hogy én mit is akartam mondani.
- Mi? Nem, add ide azt az átkozott éjgyilokot! Shit! Draci, hozzad ide azt az átkozott szart, még pedig most azonnal, vagy feldugok a hátsódba egy nagy adag véres húscafatot, kidoblak a legközelebbi farkasok elő lekötözött szárnyakkal és megnézzük, hogy milyen gyorsan tudsz futni. Szóval: Dracon. Clandestine. Amy. Ide. Most!
Igazából ez ilyen suttogásnak indult volna, amely a végére ordítássá erősödött, amitől a fejem még jobban megfájdult és ismét rám tört a hányinger. De legalább jó jel, hogy már össze tettebb mondatokat is képes voltam megfogalmazni. Bár mondjuk ez nem jelentett semmit, mert káromkodni és feleslegesen cirádás körmondatokat még holtan is tudtam volna költeni. De legalább a kis dög elértette azt, hogy mit is akarok hablatyolni neki, így reppent is Amy-ék felé, távozóban csak egy gyilkos pillantást vetve rám.
Hmm...a dolgok megint nem úgy alakultak, ahogy azt elképzeltem és reméltem volna. Megkínzott tudatommal és érzékszerveimmel valami ilyesmi forgatókönyv játszódott le:
Amy és Sieg csapkodja tovább a dögöt, aki lángol és csapkod össze-vissza, miközben lila fonalak ereszkednek le a plafonból, Liv eltűnt vagy elhalálozott valahol...bár mint ha hallottam volna egy hangot, ami az övére emlékeztet. Dracon megközelítette a célpontot, azonban ekkor mint ha egy ököl eltalálta volna és lezuhant. Na itt már elfogott az aggodalom, hogy talán most sikerült kinyíratnom a dögöt, de az csak tovább kúszott és valahogy megszerezte az éjgyilokot, amivel meg is indult felém. Mindeközben, amíg nem figyeltem, valami csodálatos módon Amy átalakult Liv-vé...nem tudtam, hogy itt még is, milyen fajta mágia van folyamatban de őszintén szólva már kurvára nem is tudott érdekelni. Csak figyeltem az én kis drágaságomat, ahogy közeledik felém, kezében az én kis cuki fegyveremmel, amelyet még a Névtelenektől kaptam és....
- Jóóóól van, gyere csak apucihoz. Ügyes gyíkocska, jó gyíkocska...MI A FRANC?
Na igen, ez volt az a pillanat, amikor a tervek csak még jobban elcsesződtek. A már amúgy is ideges és legyengült Draci elejtette a fegyveremet, amely tőlem négy méterrel landolt a földön. Kanfasztikus. De ha már egyszer bele kezdtem valamibe, akkor már véghez is viszem, még hogy ha ez is lesz az életem utolsó tette. A belső sérüléseimmel igyekeztem nem törődni, bár ezt elég nehéz volt kivitelezni, ahogy megpróbáltam magamat közelebb vonszolni az elejtett fegyverhez. Közben éreztem, ahogy a megrepedt / eltört bordák csak tovább rosszalkodnak a bőröm alatt. PICSÁBA!
- Még egy kicsit tartsatok ki, aztán ráhozom a tüzes poklot erre a mocskos dögre!
Ordítottam el magam. Amennyire láttam, a többiek még többé-kevésbé életben voltak, ahogy a gólem is. Dracon pedig csak ott üldögél az éjgyilok mellett, büszkén pöffeszkedik, mint aki élete legnagyobb tettét hajtotta végre...és Hold Anya lottyad melleinek szerelméért sem akart volna segíteni hogy magamhoz vegyem ezt a szart...Annnnnyira meg tudtam volna fojtani őt, de annyira...ÁH! Aztán inkább csak egy halk sóhaj hagyta el az ajkamat, ahogy a kezemen lévő karperecen simítottam végig, aktiválva a benne rejlő mágiát. A fáradtságomat el fogja űzni, a gyógyitaltól már amúgy is valamennyire elkábultam és voltam annyira hülye, hogy kockáztassam a visszafordíthatatlan belső sérüléseket...de ha nem intézzük el Picúrkát, mind a négyen itt döglünk meg. Maradék erőmet bevetve próbáltam legalább négykézlábra emelkedni és úgy érni el a fegyveremet.
- Oh, for fuck sake, guys...
El kell érnem a fegyveremet. El kell érnem. Kell. Érnem. El kell. Mantráztam magamban a gondolatokat, kiszorítva minden mást a fejemből. Elmosódottan hallottam, ahogy valami hatalmasat dörren a padlón, valószínűleg a gólem csapott le ismét. Egy pillanatra felnézve porfelhőt pillantottam meg, ami mögött két kicsike és egy nagy alak rajzolódott ki. Tehát a többiek még érnek. Megerőltettem magamat, bár majdnem elájultam az intenzív fájdalomtól, amely belém hasított. Minden egyes másodperc egy epikus küzdelem volt az ébren-, és életben maradásért. Annyira könnyű lett volna magasról tojni mindenre. Csak hagyni és engedi a belső hangoknak, hogy leejtsem a fejemet a koszos padlóra és az álomvilágba csöppenjek. Aludni akartam. Ott legalább megszabadulnék a hidegtől, amely a végtagjaimba kúszott. Olyan könnyű lett volna aludni és olyan megkönnyebbülés lett volna! De valamiért még mindig kúsztam előre, valami még mindig hajtott...gyakran hallottam már arról - és tapasztalhattam is - hogy a haldokló személyek agyában megragadt egy utolsó gondolat, egy utolsó tettre való ösztökélés és mindenképp végre akarták azt hajtani...és amint elérték nagy küszködés után a tárgyat/személyt, amiért küzdöttek...az akaraterejük felhagyott és holtan rogytak össze. A test utolsó nagy csatája, amely alapvetően és természetéből fakadóan bukásra volt ítéltetve. Amint a kezem valami varázslatos úton Clandestine markolata köré kulcsolódott, erősen - nagyon is erősen - éreztem a késztetést, hogy hagyjam a fenébe az egészet. Aztán a szám magától nyílt szólásra:
- Eat a dick, you bastard!
A mondatot megerősítendő egy alvadt vérrögöt köptem a padlóra. A markolat körül feltűnő lángok látványától Dracon hátrébb húzódott, hisz egészen addig ott trappolt mellettem, egy pillanatra se hagyva el engem. A felpislákoló láng látványa némi melegséget sugárzott fázó tagjaimba. Még egy utolsó...még egy utolsó trükk.
- Félre az útból!
Azt hiszem, hogy vártam...talán tényleg vártam, a többieknek időt hagyva. A fene se tudja már. De arra határozottan emlékeztem, hogy egy tűzgolyó reppent a dög irányába, telibe kapva őt. A gólem ezen felháborodik, Liv eltűnik, Sieg hátrálni kezd és a falhoz lapul, miközben Picúrka felénk indul meg döngő léptekkel. Hát, akkor ennyi, itt a vége. A falat használva támasztéknak, nagy nehezen feltápászkodok és ingatagon álldogálok, de legalább két lábon. Az övemen lévő rúnázott flaska tartalmát még utolsó tettemként kiiszom...ha más nem, legalább tényleg piával a szervezetemben halok meg. Dicső vég lenne. Egy mellékes cselekedetként pedig kiürítem az összes erőt, amely bennem zubogott, lángba borítva a gólemet. Ennyi tellett tőlem, bocs srácok. Fáradt tekintettel, gyötrő és bénító fájdalom közepette figyeltem, ahogy a dög felém robog teljes erőből.
- Hát, ezt megszívtam...
Mielőtt oda ért volna hozzám, egy újból rám törő fájdalom hatására térdre rogytam, így a meglendített ököl felettem zúg el, a lángokba borult gólem pedig vágtat is tovább a folyosón, amelynek a végén hangos dörrenéssel áll meg. Na baszki, ezt se hittem volna! Ez a flaska tényleg a kedvencem lesz! A vérveszteségtől agyam teljesen leoldott, és kuncogni kezdtem...aztán összerogytam a rám törő fájdalomtól. Az oldalamon fekve a földön így még pont láttam, ahogy Sieg össze kapja a fegyverét és egyszerűen ott hagy engem a picsába, a folyosón, mozgásképtelenül, haldokolva...miközben a többiek is eltűntek.
- Most...komolyan? -jegyeztem meg két köhögés között. - Persze, hagyjatok egyedül ezzel a döggel.
Aztán mielőtt teljesen elvesztettem volna a tudatomat, magam köré idéztem egy sötétség gömböt, reménykedve abban, hogy a gólem a sötétség takarásában nem fog engem észre venni és hagy békében kimúlni. Azonban akárhogy is akartam engedi a sötétségnek, az nem akart magához ragadni. Pedig könnyű lett volna itt meghalni. Mivel már meghalni sem lehet itt ilyen egyszerűen, a közelben heverő táskámban kutakodtam, miközben láttam és hallottam is, hogy a gólem rohamozik felém. Na, gyerünk, tedd a dolgodat! Azonban a kis átkozott a folyosó túlsó oldalán vágtat keresztül, aztán ahogy megérkezik a rácshoz, hogy lelassítsa a mozgását, abba kapaszkodik bele, és meg is áll, aminek eredményeként félig ki is tépi a falból az előbb említett folyosó elzáró szerkezetet. Én meg kihasználva az irántam tanúsított totális apátiát, még egy adag gyógyitalt ittam meg. Az erősen alkoholos ital, illetve amit még előtte ittam meg és a flaska tartalma aztán úgy fejbe kólintott, hogy már sokkal derűsebb hangulatba is kerültem és voltak másodpercek, amikor el is feledkeztem arról, hogy éppen most vérzek halálra, belső sérülésektől szenvedve egy Rotmantel épület romos folyosóján egy falnak támaszkodva. Már-már idilli volt a kép.
Ahogy a gondolataim nagyjából kezdenek helyre állni, eszembe jutott egy tárgy, ami nálam volt még. A táskámban lapult az a varázstekercs, amit még a vámpír adott nekünk a Dornburg-toronyban megtörtént esetek után. Egy teleportáló varázslat, korlátozott használhatósággal. A pergament a mellényem zsebébe tűztem, készen arra, hogy bármikor használatba vehessem. A fejemben már meg is született a terv, hogy hova fogok teleportálni, ha minden kötél szakad: a Névtelen Árnyak Házának kellős közepére, ahol remélhetőleg tudnak majd velem kezdeni valamit...vagy legalábbis normális temetést szerveznek. Miután ezt így faszán el is döntöttem, kúszni kezdtem a többiek felé...hisz egy ponton a gólem valahogy eltűnt, mögötte csak egy áttört fal maradt. Valószínűleg a többieket gyilkolja le éppen. Hát, ennyi volt...
...az emlékeim homályosak. Mert valamikor fél úton elájultam, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy a szabadban heverek a földön, a fűben fetrengve, a cuccaim mellettem. Ez lenne a túlvilág? A Fátylon Túl járok? Azonban ahogy megerőltetem magam és felemelem a fejemet, és kinyitom a szememet, ösztönösen be is csukom azokat...a hirtelen jött fénytől - a szemüvegemet hirtelen nem találom - majdnem ismét elhányom magamat. Beszélgetések körülöttem, nem nagyon veszem ki, hogy miről is van szó. Két percnyi pihi után ismét megpróbálkozok. Most már nem bánt annyira a fény, de bőven messze áll az ideálistól. Mire észhez kapok, már csak a Rotmantel és a dögjeinek a távolodását látom, illetve három társamat, mindegyikünk előtt/mellett egy - egy zsákkal. Dracon mellettem csücsül és aggódva nézeget engem. Aztán ismét elájulok...