- Igenis......Mester! - nyögtem ki végül és igyekeztem összeszedni magam, miközben körülnéztem, hogy ki van körülöttünk. Jó lett volna, ha mostanra a többiek is idetalálnak, mert kezdtem igen egyedül érezni magam és a helyzetem sem volt rózsás, előbb-utóbb kiderül, hogy semmit nem tudok az itteni dolgokról.
- Gyorsan tanulok, menni fog! - tettem még hozzá hízelkedően.
- Nem kell sokáig tanulnod. Nemsokára befejezzük a nagy tervet. - közli Cernunnos mester aztán ellép mellettem (gondosan kikerülve) és a nagyterem felé indul
Gondolatban letörlöm a verejtéket a homlokomról, ahogy elindul és hátat fordít nekem, de azonnal felvetődik bennem, hogy itt a lehetőség, most talán nem számít támadásra és végezhetnék vele. Gyorsan megfordulok és mögé igyekszem, kezem a kardomra fonódik.
- Rossz ötlet. - suttogja a fülembe egy ismerős hang és fogja meg a csuklómat a semmiből előkerült (ahogy csak a sötét tündék tudnak) Armin herceg. - Ha most megtámadja, novícius úr, talán megölheti de mindannyiunkat leleplez és fogalmunk sincs hol van a könyve. Anélkül pedig semmi értelme Cernunnos halálának, csak valamelyik másik őrült fogja befejezni.
Hát kis híján frászt kaptam és megállt a szívem, ahogy valaki megfogja a csuklóm a semmiből.
- A zűrzavart kihasználhatnánk, gondolom kisebb gondjuk is kisebb lenne a könyvnél, ha meghalna. - suttogtam vissza, de nem húztam ki végül a kardom. - És most mi legyen? Hagyjuk, hogy megcsinálja az a szertartást vagy mit? - néztem rá kissé elkedvetlenedve.
- Olyasmi. Megvárjuk, míg annyira tele lesz a saját győzelmének tudatával, hogy eszébe sem jut védekezni vagy rejtegetni bármit. Akkor aztán nem zűrzavart keltünk, hanem olyan vihart ,amit rég nem láttak. Szóval rejtőzzön el az akolitusok között és várja a jelet. Ha elszabadul a pokol, ahogy az emberek mondják, védje a hátam.
Tartok kicsit ettől a dologtól, hiszen nem tudhatjuk mi is az pontosan, amit akar csinálni Cernunnos és mi lesz utána, de hát itt Armin herceg a főnök, így csak biccentek neki és elindulok a központi csarnokba, ahová a nekromanta is tartott. Ott úgy helyezkedem, hogy szemmel tudjam tartani a herceget, de egy pillanatra megfeledkezem róla, ahogy meglátom Tea kisasszonyt.
- Ajaj! Ez nem tetszik nekem! Ugye nem eshet baja? - lehelem halkan, kérdőn nézve Armin-ra.
- Nem fog. Megígértem neki. - válaszolja halkan, ám ezt meghazudtolandó Cernunnos elrendeli Tea cellába zárását és Armin szinte azonnal előre lép mint buzgó akolitus hogy segédkezzen benne. - Bízzon bennem! - kapom még el az utolsó szavait.
Mondhatnám, hogy ezzel itt egy rakat nekromanta között, akik uruk parancsára széttépnének minket, ez nem sokat számít, de már nincs időm rá, mert eltűnik mellőlem, hogy Cernunnos parancsát követve elvezesse Tea-t.
Magamra maradok ismét és mivel már nincs esély észrevétlen végezni a fickóval, meg azt az utasítást kaptam ne tegyem, igyekszem beleolvadni a többiek közé. Gondolom a könyv megszerzésének sincs semmi esélye, az valahol a nekromanta szobájának mélyén lehet.
Körülnézve a többi akolitus kisebb-nagyobb csoportokban beszélgetnek, de nem merek hozzájuk csapódni, mert hamar kiderülhetne, hogy mennyire nem ismerem az itteni viszonyokat, így maradok magamban, remélve, hogy nem szúr ki senki, amíg……..
Kis idővel később…….
Teát Cernunnos mögött a középső kőoltárhoz vezetik.
- No hát akkor. - mosolyodik el a sötét tünde, majd szétnyitja maga előtt a régi, bőr és növényi rost lapokból álló könyvet és ősi kelta nyelven elkezdi felolvasni, mire az egészet bizarr zöld fény veszi körül; mielőtt azonban befejezhetné a szertartást Tea váratlanul kiragadja a könyvet, Armin pedig kardot ránt és felkiált.
- Tea kisasszony, a könyvet! - a démon alig egy pillanatig ért hozzá az átkozott lapokhoz, de hirtelen szellemek tucatja jelenik meg, egyelőre tétlenül lebegve, a könyv pedig Armin kezébe repül, aki azonnal tovább is passzolja. - Darian, innen a tiétek!
Nem is láttam, hogy közben a többiek is megérkeztek, de a szertartás kezdete óta, főleg, amikor az a zöldes fény megjelent, minden idegszálam és izmom megfeszült, úgy vártam, hogy mi lesz. Fogalmam sem volt, nekem senki nem szólt, hogy miként tervezték megszerezni a könyvet és már minden rosszra fel voltam készülve.
Azonban arra kevésbé, hogy szinte erőlködés nélkül szerzi meg Tea a könyvet és aztán került a herceghez.
Azonban nem tétovázom, ahogy a szellemalakok megjelennek, azonnal kardot rántok és igyekszem mind Armin, mind Tea hátát védeni, ahogy megbeszéltük.
- Itt vagyok! Szerintem fussunk! - javaslom azért. - Kicsit túlerőben vannak.
Cernunnos azonban csuklójánál iszonyú erővel kezdi el rángatni Tea-t egy beljebbi folyosó felé úgy, hogy a nő nem is tud ellenkezni; ami ennél váratlanabb, hogy erre a kísértetek nekiugranak az akolitusoknak, Armin pedig Tea és Cernunnos után veti magát.
- Jozef! Ha valaki követne ölje meg, Cernunnost bízza rám! - azzal eltűnik a folyosó sötétjében.
A szándék meg van, a megvalósítás azonban nem sikerül és hangosan felkiáltok, amikor látom a lányt eltűnni az egyik folyosóban a nekromanta által elrabolva.
- Jó! - nyögöm ki és megtorpanok, hogy szembe forduljak az esetleges követőkkel, miközben az aggodalom bilincsként szorítja össze a gyomrom.
- Csak járjon sikerrel, uram! - kiáltom még a homályba, utánuk hátrálva.
Persze akad is aki nem rest utánuk eredni, így rögtön egy akolitus rohan a bejárat felém, karddal a kezében, védekezően maga elé tartva azt.
- A Mester azt mondta, senki nem mehet utána! - kiáltottam a közeledő felé, hátha nem tudja még kihez tartozom. - A tolvajok a bejárat felé menekültek! - intek arra,amerre sejtem, hogy az ajtó van.
- Te bolond vagy tán? Vagy áruló? Láttam, hogy erre menekült, meg hogy a kormosherceg is! Takarodj előlem vagy felnyársallak taknyos! - ordít rám és nem úgy tűnik mint aki meg akarna állni, csak lassított a lépésein.
~ Hát én megpróbáltam! ~ fintorodom el, aztán könnyedén ellépek a rohamozó elől, aki a kardforgatásban nem tűnik túl jártasnak, nekem meg jó mesterem van.
Én ugyan ellépek, de a kardom hegyét otthagyom, így a feldúlt akolitus remélhetőleg szépen fennakad rajta.
- Utálom a kormos szót!
Az akolitus maga előtt tartott kardja olyan erővel csapódik neki a kardomnak és tolja félre azt, hogy az pörögve kirepül a kezemből, a férfi pedig elzúg mellettem.
Zsibbadt kezem megrázom egy pillanatra, de nincs időm csak egy halk káromkodásra, hogy ezt jól benéztem, aztán a mellettem elrohanó fickó után vetem magam és megpróbálok a hátára ugrani, hogy ledöntsem a lábáról, miközben a tőrömet használva az oldalát célzom meg.
- Nem .....mehetsz....tovább. - lihegem a fülébe.
Ahogy a nyakába vetem magam a férfi nagyot dobbant, hogy megőrizze egyensúlyát, ám a tőröm épp csak előrántani tudom, mikor megragadja a vállamat és nemes egyszerűséggel átdob maga fölött.
A levegő kiszalad belőlem, ahogy földet érek, de nincs idő a panaszkodásra és legalább megint előtte vagyok. Gyorsan felpattanok és a tőröm magam előtt tartva állok továbbra is az útjába. Nem mehet el mellettem!
- Sacra Lux! - intek a másik kezemmel felé, remélve, hogy ezt már megérzi.
- Mi, te egy... - eddig jut a mondatában, amikor a szent képesség eltalálja és teste görcsösen megfeszül a fájdalomtól és fel is kiállt.
Elégedett vigyor ül a képemre.
- Végre!
Azonnal mozdulok és amíg fájdalmasan szenved, nekiugrom kihasználva a helyzetet és a mellkasába igyekszem állítani a tőrt.
A tőröm fémpáncélba ütközik és nincs annyi izomerőm hogy átüssem és eközben az akolitus kissé magához is tér és rothadó izmait mozgásra bírva gyomorszájon üt és ezzel hátrébb is tol egy karnyújtásnyit
Ismét kiszalad a levegő, ahogy ökle eltalál, de most már kellően dühös vagyok, hogy szinte fel se vegyem.
- Akkor is megdöglesz! - sziszegem fel, aztán én is megfeszítem, a karom elütve az övét, majd a szeme közét célzom meg,hátha ott nincs ami visszafogja a pengét.
Az akolitus hátralép, mint aki harchoz szokott, de pengém hegye azért legalább végigkaristolja az orrnyergét, amiből patakokban indul meg a vér, belefolyva a férfi szemgödrébe, amit hiába igyekszik onnan kitakarítani.
Kihasználva, hogy nem lát, beakasztom a lábam a bokája mögé, aztán erősen meglököm, majd ha sikerül hanyatt löknöm, akkor már a nyakát veszem célba, hogy pontot tegyek a harc végére.
Szerencsére pont eléggé akadályozza a vér a látásában, hogy sikerüljön a tervem, viszont reflexesen kap a karom után, magával rántva - ami nem akadályoz meg a szúrásban így bele is állítom a tőrt a nyakába, amire ő készségesen meghal.
Legalább most puhára estem! Nagyon nem akart megdögleni, pedig mindent bevetettem, e végül csak elcsendesedett.
Felkapom a kardját és mivel nem látok mást egyelőre, próbálok Arminék után menni, elvégre ott is megvédhetem őket, nem?
A folyosón befelé Armint találom erősen hadakozva egy sötét tünde holdőrnek kinéző, halottsápadt nővel, Teát és Cernunnost azonban sehol sem látom.
- Ez nem a maga embere? - állok meg egy pillanatra, hogy megnézzem magamnak a helyzetet. Aztán, ha nem bír a nővel, akkor szívesen beszállok.
- Egyrészt ez egy ghoul, szóval senkinek nem az embere. Másrészt nem azt mondtam, hogy védje a hátam? Nem az a parancskövető fajta, igaz? Viszont ha már itt van, a segítséget nem utasítom el! - feleli nekifeszülve az ellenfele hasonló, csak kissé elhasznált pengéjének, mint a sajátja.
- Én védtem, nem látszik? - mutattam a véres ruhámra, de azt nem tagadhattam, hogy igaza van, nem vagyok az az engedelmes fajta.
Mivel nem zárkózik el egy kis segítségtől, egy halvány vigyorral beszállok a közdelembe és a herceg mellé állva, a másik oldalról támadom a nőt. alacsonyan vágva, a lába felé.
A nő egyszerűen átugrik a csapásom felett, megpördülve a levegőben és a forgás erejét kihasználva csap le Arminra, aki térdét rogyasztva hárítja le.
- Csak óvatosabban, ne támadjon míg nem biztos benne hogy rést lát a védelmén. Ez a nő Elena Silversage-Ravenbeak, a Köderdő déli negyedének holdőrkapitánya volt életében, most pedig élőhalott így nem fárad. Egy rossz mozdulat és meghal. - mondja Armin hadarva, ahogy felcsúsztatja a kardját ellenfele torkát célozva, de az kecsesen hátrahajol és saját fegyverét megforgatva tolja félre Armin csatapengéjét és áll be ismét védekezni, mint a feltekeredett kígyó.
- Óóóó! - adtam hangot a tömör csodálkozásomnak, bár fogalmam sem volt ki az a nő, akit emleget, de a hangsúlyból ítélve, biztos tudott valamit, főleg ha még holdőrkapitány is volt. - Majd óvatosabb leszek, de .....Tea...... - próbáltam értésére adni, hogy azért jó lenne igyekeznünk.
Minden esetre ennek az Elena-nak a mozdulatai tényleg óvatosságra intettek, hiszen láttam már a herceget vívni és ha őt így megfogta. Azért volt egy ötletem, míg volt hozzá erőm.
- Sacra Lux! - vetettem be szentséges fegyverem. - Most támadjon fenség! - kiáltottam.
A sacra lux becsapódott a ghoulba, amitől az kissé kizökkent - ám ennyi Arminnak elég volt, hirtelen minden erejét és mágiáját bevetve támadott, kardja ezüstösen ragyogott fel, ahogy félreütötte a ghoul kardját és törzsét ferdén kettévágta, majd hosszan kilélegzett.
- Cernunnos most erőtlen, de azért nem akarom hogy meglepjen minket! Én kihozom Tea kisasszonyt, ön győződjön meg hogy szabad az utunk kifelé, és ha nem - hát, tegyen róla hogy az legyen! – vetette felém a folyosó végén lévő ajtó felé lépve.
Felkiáltottam, ahogy a herceg kardja lecsapott és öklömmel a levegőbe ütöttem, fülig érő szájjal. Aztán persze megint hátra lettem küldve!
Nem hiszem, hogy a sötét tündék hercegét jó ötlet lett volna emlékeztetni, hogy most is jól jöttem a harchoz, bár sosem a józan megfontolásaimról volta híres, de most tartottam a szám.
- Rendben, de most ne kelljen maguk után mennem. - morogtam már fordultomban az orrom alatt.
Remélem azért a többiek is teszik a dolgukat, vagy a nekromanták már eléggé összezavarodtak ahhoz, hogy ne egy hadseregen kelljen keresztül verekednünk magunkat.
A nekromanták egy jó része holttan fekszik a földön szellemmarás nyomaival, jó páran hiányoznak, egyedül egy van talpon - illetve fenéken, a kőoltáron ülve csüggedten
Kióvakodom a központi csarnokba, ahol a fickó ücsörgött, de nem bízva semmit a véletlenre, kardomat rászegezve osonok közelebb.
- Hol vannak a többiek?
- Láthatod. - mutatott körbe a hullákon. - Aki nem ott fekszik az vagy elmenekült, vagy itt áll veled szemben.
- És te miért nem futottál el, ha már életben maradtál? - érdeklődtem továbbra is rászegezve a kardom.
- Életben maradtam? Meddig? - nézett rám mosolyogva, közben kesernyésen rágcsálva valami levelet.
- Ez csak rajtad múlik nekromanta. Ha gyorsan futsz, akkor lehet még sokáig, ki tudja. Isten útjai kifürkészhetetlenek. - vontam meg a vállam.
- Sokáig? Dehogy. Egy évig, talán kettőig ha szerencsém van és sokat rágom ezt a vackot. - vette ki a szájából a levelet, majd vissza is dugta. - Mi értelme futni hogy egy év múlva szenvedjek ki?
Egyáltalán nem vagyok oda a fajtájukért, így annyira nem hatódtam meg szavaitól.
- Egy év sok idő, nem tudhatos mit tartogat neked a sors. Gyáva ember az, aki feladja, mert rossz lapokat osztott neki az élet. De, ha nem akarsz élni, akkor akár végezhetsz is magaddal, nem tartalak vissza. - mondom neki hátrább lépve, hogy megnézzem jönnek-e már a hercegék.
- Rossz lapok? Rossz lap, ha rövidebb a lábad, ha nem kergetnek a nők, ha keveset esik ahol élsz... De ha a tüdőd megfojtja önmagát? Az túl megy annál,hogy rossz lapokat osztottak nekem.
- Jaj, hogy meg ne sajnáljalak! Mondom, akkor dőlj egy kardba. - vágtam hozzá dühösen, hogy itt nyavajog, mikor előtte simán feláldozott volna mindenkit csak, hogy hatalma legyen felettünk.
- Hagyja csak novícius úr! - szólalt meg Armin, mellettem Teát kísérve. - Ideje visszakísérnünk a kisasszonyt.
Megkönnyebbülten fújtam, amikor megismertem a hangot magam mellett és megláttam Tea-t is, épen és egészben.
A vállam megvontam és még vetettem egy sajnálkozó pillantást a nekromantára, aztán követtem a herceget a fogadóig.
Megint kicsit később…….
- Nos hát a kisasszony haza indult. - ült le mellém Armin. - Astonien atya pedig úgy néz ki túlélte a csatát és egyedül vágott neki az útnak a Katedrálisig. Hogy azt hiszi ön meghalt vagy csak bízik benne hogy egyedül is boldogul sajnos nem tudom. - a fogadó meglepően kihalt, Elatha láthatóan még nem heverte ki teljesen a szellemjárást - De ha van kérdése még válaszolok mielőtt hazaindul.
Csalódottan vettem tudomásul, hogy a gyönyörű nő elment, Astonien meg érdekesen számol majd el rólam, de haza találok már, nagyfiú vagyok.
- Miként sikerült végeznie Cernunnos-sal és kiszabadítani Tea-t? Kemény ellenfél volt, vagy tényleg kimerült, ahogy mondta?
- Nem volt harc. Elkeseredett volt, figyelmetlen. Háttal állt az ajtónak, egyetlen mozdulattal öltem meg amikor benyitottam.
- Akkor nem hiányoztam! - vigyorodtam el. - Ahhoz képest, amennyi baj okozott, könnyen vége lett. Örülök, hogy itt lehettem, uram
- Köszönöm, hogy itt volt és megsegítette a népem a szükség idején, Jozef Srandgut novícius.
Meghajtottam magam, ahogy illett és elindultam, hogy jelentsem győzelmünket mesteremnek és feljebbvalóimnak is. Elégedett voltam, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozás életem első találkozásánál a fajtám uralkodójával.