Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Johannes Hagen pályázatai

3 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Johannes Hagen pályázatai Empty Johannes Hagen pályázatai Csüt. Ápr. 19, 2018 2:24 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
„Kiegészítő” NJK pályázat.

Név: Isabelle
Faj: ember
Nem: Nő
Frakció: Észak
Kaszt: Hollódoktor
Kor: 20-22 körül, nem tudni pontosan.
Kinézet: 5 láb magasság körüli lány, vörös fürtökkel, melyek nagyjából a válláig érnek. Bőrének és hajának ápoltságát a leggazdagabb nemes kisasszonyok is megirigyelnék, látszik, hogy sokat foglalkozik vele. Szeme tengerkék, alkata pedig kifejezetten csinos, ahol kell ott domborodik, másutt pedig vékony. Ruhái kiemelik nőiességét, sőt, kifejezetten sokat mutatnak meg belőle. Egyedül az övén lévő szikék és flaskák sokasága emlékezteti a szemlélődőt arra, hogy milyen szakmát űz a hölgyemény.
Jellem: Energikus, folyamatosan pörgő leányzó, akit talán lekötözve se lehetne megállítani. Kifejezetten temperamentus, továbbá tipikus locsifecsi, csak úgy ömlenek belőle a szavak, az ember könnyen azt hiheti, hogy egyáltalán nem is gondolkodik azon, mit és kinek mondd el. Ez azonban tévedés. Régen igaz lehetett ez az állítás, ma azonban minden egyes szavát komolyan meggondolja. Foglalkozása (vagyis inkább mérgei) ellenére jó indulatú, szeret segíteni másokon, akár önfeláldozás árán is. Nem így az üzleti életben: alattomos és számító, aki nem fél bevetni a női bájait sem, hogy a másikat meggyőze. Álma, hogy egyszer nyugodt élete legyen, valahol vidéken, családdal és gyerekekkel.


Szívtam még egy utolsót a jéghideg téli levegőből, mielőtt beléptem volna a pinceszerű ház ajtaján. Nem volt kedvem leváltani a jóleső, hideg, és megnyugtató érzést azért, ami bent vár rám. Eddigi tapasztalataim alapján kifejezetten büdös van az ilyen helyeken, hála a sok anyag keveredésének, párolgásának és még kitudja hány reakciójának, amit egy hollódoktor képes ezekből kihozni. Kár volt általánosítanom. Ahogyan beléptem virág és parfümillat csapott meg, mintha csak egy jobb nevű bordélyházban lennék. A falakon flaskák, az asztalon pedig különféle szerkezetek, melyeknek jó, ha a felét ismertem. Az üvegekben tárolt anyagok színe és állaga teljes kontrasztban állt a levegőben terjedő illatokkal, ahogyan az egyik asztalon elrejtett véres szike, valamint a virágokkal gondosan letakart foltos bürök is. Ugyanígy ütötte meg a szememet egy felettébb gyanúsnak tűnő könyv – túl sok volt rajta a csontváz – és egy vérnek tűnő folyadékkal tele lévő edény. Tekintetem azonban nem állt meg ezeken, egy nőt kerestem. A vád boszorkányság, mérgek árusítása és – természetesen – eretnek tanok terjesztése volt. Legalábbis ezeket bizonyító esetekről kaptunk bejelentést a sacra institutiba. Így rendeltek ide engem, és a ház előtt várakozó két keresztest, hogy hozzuk be kihallgatásra a nőt. Még mindig meg volt az a rossz szokásom, hogy a nem kifejezetten veszélyes helyekre egyedül menjek be. Szemem a jobbomon lévő ajtóra ugrott, ahogyan meghallottam a nyikorgását. Megijedtem egy pillanatra, már majdnem kardomhoz is kaptam, amikor megláttam ki jön ki. Nő helyett egy fiatalabb lány volt az. Korát, csak az arcából sejtettem, teste kifejezetten nőies volt – ezt a nőiességet pedig mélyen kivágott felsőruházata sem takarta. Jókedvű, élénk hangon szólított meg:
- Üdvözlöm Isabelle gyógy- és illatszer boltjában. Hátfájás? Esetleg szíve hölgyének keresi egy rózsa illatát? Nálam megtalálja! – mondta, s meg sem várva válaszomat kezdett el lepakolni az üvegcséket, a bejárati ajtóval szemben helyet foglaló asztalra. Energiája és pörgése akaratlanul is mosolyra késztetett. Nem terveztem azonnal nekiszegezni a vádakat, helyette inkább belementem a játékba.
- Nem kellene nagyobb cégér, hogy jól menjen az üzlet? – próbáltam utalni arra, hogy az „üzlete”, tulajdonképpen egy pince volt, az is a város egyik legrejtettebb zugában, kifejezetten veszélyes környékén. Kérdésem csöppet sem zökkentette ki a ritmusából: vagy már túl sokszor válaszolt hasonlókra, vagy alapjáraton lehetetlen volt leállítani.
- Jó bornak nem kell cégér. – kacsintott rám, felnézve az üvegek mögül. Nem rossz. – Tehát mire keres orvosságot? Vizitörpekór? – mondta, s már el is kezdett vizsgálni a szemével. Mikor nem talált semmit, tovább folytatta – Görvélykór? Vagy valami…sokkal komolyabb? – Vágott meglepett és egyben aggódó arcot. Aranyos volt, bár kifejezetten negatívan értintett, hogy az illatszert kihagyta. Vegyem sértésnek, hogy ki se nézi belőlem a szeretőt?
- Igazából nem éppen gyógyszert keresek. Inkább…az ellentétét. Mérget. – húzom el a mondatot. Talán kicsit még dadogtam is mellé. Ahogyan meghallotta a méreg szót, szinte megdermedt. Alig tudta lerakni a kezéből az épp aktuális üvegcsét, mielőtt elejtette volna. Dermedtsége ugyanis remegésbe csapott át, amit csak nehezen tudott palástolni, keze elrejtésével. Szinte esendő volt.
- Itt…itt nem árulnak olyat. Már a vád is sé...sértés. Takarodjon. – az utolsó szóra már összeszedte az önbizalmát, s kezével az egyik, láthatóan dobásra tervezett üvegcsére markolt rá. Nem voltam kíváncsi a tartalmának élettani hatásaira, így reflex-szerűen hátrálni kezdtem.
- Nyugalom, kishölgy. Értek én a nemből. – emeltem fel kezemet védekezésként. Úgy döntöttem elhalasztom a beszélgetés. Helyette más jutott eszembe. – De azért estére készülj. Hozok bort. – kacsintottam most én rá, az előbbi viszonzása gyanánt. Láttam az értetlen és csodálkozó tekintetét, ez pedig perverz örömmel töltött el. Nem hagytam, hogy visszakérdezzen, egyszerűen kifordultam az ajtón. Kint intettem a harcosoknak, hogy mehetünk: vaklárma volt a bejelentés. Ismertek már annyira, hogy tudják, feleslegesen kérdezősködnének.

Felkaptam egy üveg bort, ami a legdrágábbnak és legjobbnak tűnt, s köpenyem alá rejtve indultam el. Útközben loptam néhány virágot az épp útba eső temetőből. Rózsát, úgy is szerette. Eléggé messze volt a lakása ahhoz, hogy átgondoljam a tervem. Szükségem volt egy jó hollódoktorra. Láttam mire képesek a szereik, és akartam valakit, aki lekövethetetlenül és kérdezősködés nélkül lát el belőlük. A lány fiatal volt és manipulálható. Az alapján, hogy bejelentették, nem volt elég tág az ismeretségi köre ahhoz, hogy megvédje magát a besúgók ellen, és a sötétebb üzleti körökben sem hiszem, hogy a nagyobb halak felfigyeltek rá. Még. Ha ügyes, bőven lesznek kuncsaftjai, vagy arra, hogy összevarrja őket, vagy arra, hogy különböző szerekkel lássa el a bandájukat. Az ez által összegyűjtött információt se bánnám, ha megosztaná velem. Ha pedig sikerül levenni a kis kecses lábáról – márpedig sikerülni fog –, nem látom akadályát annak, hogy megtegye. És hogy mit ajánlok neki? A társaságomon, és egy elég jól fizető vevőn túl, azt, hogy az egyház nem fogja zargatni. Elsimíthattam a besúgók, és túlbuzgó hívek bejelentéseit a kis kotyvasztásairól, ez pedig nagyon jól jöhetett neki, ha nem akarta magát véges időn belül az inkvizíció karmai között tudni. Közben odaértem. Immár mély levegővétel nélkül kopogtattam az ajtaján – merthogy most olyat is csináltam –, s vártam, hogy beengedjen.


Először valami savval akart leönteni. Aztán megnyugodott, és megittuk a bort. Aztán…mást is csináltunk. Kiderült, hogy okosabb, mint hittem, csak tapasztalatlan. Az ajánlataimat rövid gondolkodás után elfogadta. Így néhány évvel a történtek után vicces ránézni a lányra. Azóta igazi üzletasszonnyá nőtte ki magát, és kifejezetten tehetséges volt a szakmájában is. Jóslatom bevált, és néhány banda felfigyelt rá, törzsvásárlókká lettek, és általában hozzáviszik az embereiket is összevarrni. A biztonsága miatt sem kell aggódnia: gyorsan híre ment, hogy kikkel üzletel, olyan őrült pedig nemigen akadt, aki megtámadna valakit, akinek hozzájuk van köze. Ígéretemhez híven, az egyház miatt sem kellett aggódnia, nyugodtan főzőcskézhetett pincéjében. Időközben belém szeretett. Nem vallotta be, de láttam rajta. Nem viszonoztam érzéseit, és ezt vagy észrevette, vagy túl gyáva volt, hogy bármit is mondjon. Egyszerűen hallgattunk a témáról, és ugyanúgy működtünk tovább üzlettársként és barátként, ahogyan előtte. Igen, barátként is. Isabelle azon kevesek közzé tartozok, akikkel szemben az évek hosszú sora alatt kialakult a bizalmam. Ezzel ő is tisztában volt, és megbecsülte: nem is adott semmi okot arra, hogy bármikor is kételkedjek benne.

2Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Csüt. Ápr. 19, 2018 8:29 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
No lássuk, micsoda derék leányzóval van itt dolgunk. A történet teljesen rendben volt, hosszra és tartalomra is, a két karakter közti bizalommá nőtt érdekkapcsolat kifejezetten tetszett, és meglepően valósághű helyzetként hatott. Az egyetlen dolog, amit meg szeretnék említeni, hogy akadt egy-két jelenet, melyet szívesen láttam volna részletesebben kimesélve, például a kapcsolatok építése, vagy hogy hogy sikerült a lányt az ujjad köré csavarnod. Ez nem hiba, csak egy lehetőség a történet színesítésére. Ha időd/energiád engedi, legközelebb ne kímélj a részletektől! Smile

De mint mondtam, minek rendben van az irománnyal, így semmi akadálya, hogy elfogadjam! Remélem még viszontlátom valahol, ahol mérget kell keverni, vagy éppen elcsábítani valakit.

Felszerelés: Bot

Kezdő képessége:

Név: A bárány karma
Szint: 0
Ár: Hollódoktorok kezdésnek megkapják, 1000 váltó
Leírás: Isabelle saját kútfőből összedobott főzete, egy főzelék állagú, viszkózus, sűrű zöld színű folyadék. A sebre kenegetve csillapítja a fájdalmat és elősegíti a hegesedést. Meg is itatható a beteggel, ekkor csak simán csökkenti a fáradtságot. A kúrát követően az illető élénkebb lesz egy pár óráig és kevésbé fáradt, ám ha ez elmúlt, akkor erős émelygés, fejfájás és rosszullét lesz úrrá rajta, mely egy napig nem tágít mellőle. A mellékhatások enyhíthetőek, ha a páciens a kezelés előtt csipkebogyót fogyaszt, valamint a mellékhatások megjelenésekor friss húslevest eszik és sok-sok vizet iszik.

3Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Csüt. Május 24, 2018 7:20 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Ékszerész recept/pályázat(?)
Ametiszt megmunkálása
Alapanyagok: Ametiszt
Tanulás: 100 váltó
Szint: 1
Leírás: Az ametiszt - megfelelően megmunkálva - képes a viselőjét megvédeni a mérgektől. Az apró ametiszt (10 Tp) ezt kétnaponta, a közepes (15 Tp) naponta, a nagy (20 Tp) pedig naponta kétszer képes ezt megtenni. Ezzel a recepttel az ékszerész képes úgy megmunkálni ametiszt, hogy azt bármilyen ékszerbe képes legyen belehelyezni, legyen az gyűrű, fülbevaló, karperec, stb.
Tapasztalat: 10

4Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Csüt. Május 24, 2018 7:33 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Név: Ametiszt csiszolás
Alapanyagok: ametiszt
Tanulás: 100 váltó
Szint: 1
Ékszerkészítési mód: Bármely
Leírás: Az ametiszt megfelelően megmunkálva képes a viselőjét megvédeni a mérgektől. Az apró ametiszt ezt kétnaponta, a közepes naponta, a nagy pedig naponta kétszer képes ezt megtenni. Az így készült drágakövet bármilyen foglalattal rendelkező ékszerbe bele lehet helyezni.
Tapasztalat: 10 (apró), 15 (közepes), 20 (nagy)

Elfogadva, megveheted. A félkövérrel szedett dolgokat nem kell félkövérrel írnod, azért húztam ki, hogy látszódjon, mi módosult rajta az eredetihez képest. Itt hagyom a sémát is, hogyha új pályázatot szeretnél készíteni, akkor tudd használni.

Név:
Alapanyagok:
Tanulás:
Szint:
Ékszerkészítési mód:
Leírás:
Tapasztalat:

5Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 27, 2018 12:27 am

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Képességpályázat:
Dice mihi…
Szint: 2
Ár: 1500 váltó
Az inkvizítor oly sokat kutatott mások bűnös vágyai után, hogy képessé válik megérezni azokat. Egy kevés varázserő rááldozásával elég rápillantania a másikra, hogy megérezze (mintegy impulzusként), hogy mi is az, ami után a másik igazán sóvárog. A fiziológiai szükségletek mindig háttérbe szorulnak, legyen az éhség, szomjúság, stb.

6Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 27, 2018 1:06 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Ez egy meglehetősen erős képesség, azonban van egy ajánlatom. Mivel ezeddig üresen vár az Ármány Útja másodlagos passzívod, ha elfogadod az alkumat ezt a képességet elfogadom annak. Ebben benne van hogy ez a tiéd teljesen ingyen, viszont az is hogy nem kapsz másik passzívot, helyette ez az aktív tölti be ennek a szerepét.

https://questforazrael.hungarianforum.net

7Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 27, 2018 2:19 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Nem kellene démonokkal alkudoznom Elfogadom az ajánlatot, köszönöm. Very Happy

8Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 27, 2018 2:54 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Receptek:
Név: Hamisítás
Alapanyagok: Pecsétgyűrű
Tanulás: 300 váltó
Szint: 1
Ékszerkészítési mód: Bármely
Leírás: Az ékszerész képessé válik egy pecsétgyűrű mintájának lemásolására, és belevésni azt egy másik pecsétgyűrűbe. Csak úgy tudja elkészíteni az adott másolatot, ha már látta vagy a pecsétgyűrűt, vagy a lenyomatot, amit a viaszban hagy, körülírás vagy rajz után képtelen rá. Mind a másolat elkészítéséhez, mind annak használatához mesélői beleegyezés szükséges.
Tapasztalat: 20

Név: Titokgyűrű
Alapanyagok: Fém
Tanulás: 100 váltó
Szint: 1
Ékszerkészítési mód: Bármely
Egyszerű karikagyűrű, egyik oldalán pecsétgyűrűhöz hasonlító lapos "fejjel". Különlegessége, hogy ez a fej üregesen van kialakítva, ha pedig jó helyen nyomják meg a gyűrűt, felnyílik. Tökéletesen elrejthetőek benne különböző porok, vagy rendkívül apró tárgyak. Ételek-italok megmérgezéséhez, vagy csempészéshez ideális.
Tapasztalat: 10

9Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 27, 2018 4:45 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Ezek ötletes tervrajzok, mindkettő elfogadva

https://questforazrael.hungarianforum.net

10Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Szomb. Júl. 21, 2018 9:58 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Persona
Szint: 3
Ár: 2000
Az inkvizítorok gyakran kerülnek olyan helyzetben, hogy valós személyazonosságukat elfedni kénytelenek – nem csoda tehát, hogy idővel mestereivé válnak ennek. A képesség birtokában a használó képes azonnal elváltoztatni a hangját (anélkül, hogy ez műnek vagy erőltetettnek tűnne), valamint pár perc alatt a ruházatát és teljes kinézetét is, ügyesen felhasználva a környezet elemeit (arc „sminkelése”, stb.). Az inkvizítor nem csak kinézetre, de viselkedésre is képes gyorsan váltani, legyen az a gesztikulációja, vagy megszokott szófordulatai. Varázserőt nem igényel, hiszen mindössze gyakorlás kérdése a mutatván. Észrevételre akkor kerülhet sor ha az áldozat kitűnően lát át az álcákon vagy mélyrehatóan ismeri a használót (értsd: a mesélő dönti el sikerült e).
Actual footage

11Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Szer. Aug. 01, 2018 3:53 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Ezt nem is értem anno mikor elolvastam miért nem értékeltem, pedig elég obvious. Elfogadva, hajrá Sherlock

https://questforazrael.hungarianforum.net

12Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Hétf. Szept. 10, 2018 1:52 am

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Vox populi
Szint: 4
Ár: 2500
A kocsma jó befektetés volt: az inkvizítor minden küldetés és magánjáték elején esélyt kap arra, hogy plusz információval induljon. Küldetésekben az adott feladat részleteiről vagy a megoldás megközelítéséről, magánjátékok során pedig az adott karakterről kaphat kisegítő tudást a játék elején. Küldetésekben a mesélő, míg magánjátékokban a játékostárs dönt, különös tekintettel arra, hogy mennyire lehetett az adott karakter vagy szituáció téma akár a köznép, akár a nemesek között.

13Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Okt. 14, 2018 11:09 am

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Elfogadva, azzal a feltétellel, hogy lehetőségként az is felmerülhet, hogy a kocsmáidban nem hallottak semmit az ügyről, amennyiben az olyan jellegű.

https://questforazrael.hungarianforum.net

14Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Hétf. Okt. 29, 2018 5:43 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Pályázat ékszerész mesterségre

Mindig is irigyeltem a művészeket. A semmiből teremtettek valamit – valamit, ami szemet gyönyörködtető és értékes. Ott voltak a festők. Igaz ugyan, hogy megvoltak a színek, ám az ügyességük nélkül semmit sem ért volna az alapanyag – bár bevallom, nem is tartottam őket olyan nagyra, mint az írókat, vagy zenészeket. Tagadhatatlanul ott is megvolt az alap, amiből építkeztek – akár hangjegyek, akár szavak képében - mégis mivel természetük szerint megfoghatatlanok voltak, az én szememben sokkalta többet értek. Elvégre sokkal könnyebb valamiből úgy alkotni, ha látjuk magunk előtt: kifaragni a szobrot, megmunkálni a fát, vagy akár lefesteni egy csendéletet.
Néhányszor próbálkoztam a művészettel. Az esti gyertyafény mellett megpróbáltam papírra vetni a gondolataimat, esetleg az eseményeket, amik megtörténtek velem – természetesen elég ferdítéssel ahhoz, hogy lehetetlen legyen belőle rám ismerni. Néhány percnyi szenvedés után az összes a kandallóban landolt. A komponálást teljesen kihagytam a lehetőségek közül: recitálni tudtam, de tovább nem merészkedtem; az pedig meg sem fordult a fejemben, hogy zenét szerezzek. Festészet? A vászon is legalább olyan gyorsan a kandallóban végezte, mint a teleírt lapok. Talán nem az a fajta vagyok. Képtelen lennék alkotni? A színjátékhoz értek, de az nem művészet – legalábbis abban a kontextusban, mint amilyenben én használom, semmiképp.
Azon felül egyébként, hogy nem sok mindenhez értettem, még válogatós is voltam. Mindenáron olyan művészeti ágat akartam találni, ami jövedelmező. Bármennyire is szórakozásként volna tekintettem rá, ettől nem tudtam elszakadni, elvégre a plusz pénz mindig jól jön, főleg akkor, ha nem tudják, hogy birtoklom. Tisztában voltam azzal mennyire fontos a szerénység és szegénység látszata. Persze ez lényegtelen volt, hiszen feladtam. Nem. Nem szerettem azt mondani, hogy valamit feladok, így inkább az ideiglenes hanyagolást használtam a gondolataimban amikor az ez irányú törekvéseim jutottak eszembe, ám csak magamat ámítottam vele.
Egyszer azonban lehetőségem támadt művésszé válnom.
Egy vámpír a Fővárosban szívében. Különleges eset. Senki nem tudta mit keres ott, és azt sem, hogy egyáltalán, hogy jutott be. Egy darabig csak szóbeszédnek hitték, hiszen a sok „bejelentés” után, ahányszor megpróbálták elfogni, sosem találták ott, ahol az informátor mondta. A pletya után jött a kételkedés időszaka. Nem létezik. A követező fázis az volt, hogy több vámpír is van, ha ilyen sokan látták. Nem halogathatta hát tovább az Egyház újra nagy erőket vetett be annak értekében, hogy megtalálják. A nagy erők egy aprócska darabját képeztem én is, két keresztes társaságában. Nem ismertem őket túl jól, ám hallgattak rám, és egyelőre csak ennyi volt a lényeg. A ház, ami a mi célpontunk volt elég unalmasnak tűnt, szinte elenyésző eséllyel arra, hogy valóban ott legyen, akit keresünk. Tévedtünk.
Miután beléptünk az ajtón, egy hosszú, étkező szerű szoba fogadott minket, jó néhány malmozó férfival. Amint ránk néztek, és felfogták az egyenruhánkat – nem csak a keresztesek páncélját, de az én vörös köpenyemet is, hiszen azon kevés alkalmak egyike volt ez, amikor viseltem – azonnal a kardjukért ugrottak. Hiba volt, még úgy is, hogy túlerőben voltak. „Figyelmeztessétek!” – kiáltotta az egyik, és a társa el is indult nyomban a hátsó szoba felé. Biccentettem a kereszteseknek, akik gyorsan kapcsoltak: rávetették magukat a támadókra, hogy én szabad utat nyerjek az épület másik része felé.
Futottam tehát a hírvivő után. Egy szoba, két szoba, lassan már nem is számoltam, csak az alapján, hogy hány polcot és széket próbál kidobni elém. Végül egy ajtó előtt értem be. Épp a kilincset fordította volna el, mikor a kardom felnyársalta. Valahol a ház végénél jártunk, talán egy pincében, a lépcsők alapján. Félredobtam a haldoklót, és beléptem az ajtón.
Ennyi hajsza után nem lepett meg, hogy csakugyan egy vámpír várt rám. Felnőtt, 30 és 200 év között bárhol. Asztal mellett ült, szeme előtt egy nagyító lencsével, kezei között valamiféle drágakövek díszelegtek, az asztalon pedig szerszámok sorakoztak – különösebb ismeret nélkül is meglehetett állapítani, hogy egy ékszerésszel van dolgom. Érthető tehát a sok őr, és a felhajtás is utána. Nem volt időm tovább elmélkedni, a vámpír felém fordult, támadás helyett azonban a köveket elejtve emelte fel mindkét kezét védekezően, mielőtt megszólalt volna.
- Várj! – kiáltott – Kérj bármit, és megadom, ha nem ölsz meg!
Gondolkodóba estem. Mit ajánlhat? Pénz. Drágakövek. Hasznos, de vajon van annyi készleten, hogy kompenzálja a kockázatot? Elrabolhatnám, és dolgozhatna nekem. Nem, túl veszélyes. És ekkor bevillant. Tud valami sokkal értékesebbet adni, mint egyszeri vagyon, vagy folyamatos munka.
Kintről kezdett elhalni a csatazaj, a katonák nemsokára itt lesznek. Körbenéztem a szobában. Pince, de van egy kis ablak. Pont kifér rajta egy ember, vagy vámpír. Néhány szekrény. Nagyok.
- A szerkénybe. Ha egy hangot is hallok, felgyújtunk a rejtekhelyével együtt. – tárom szélesre mindkét ajtót, és tuszkolom be rajta. Rázárom, majd az ablakhoz futok, és kinyitom az egyszerű zárszerkezetet. Megkapaszkodom a párkányba, és félig felhúzom magam. Ekkor érnek be a katonák. Meg se várom, hogy kérdezzenek.
- Kimászott az ablakon. Nem bírja sokáig a napon, de itt csak én férek ki, kerüljék meg a házat! – utasítom őket, és tovább próbálok átjutni az ablakon. Miután megbizonyosodom benne, hogy elég messze járnak, bemászok vissza, kifújom magam, és kinyitom a szekrényt. – Vegyen fel valamit, hogy kibírja a napot, és kövessen. Ha bármi jelét látom szökésnek, vagy akár egy hangot is kiad, ott helyben végzek magával.
A házból kiérve gyorsan levetettem a reverendát, és a szűk utcákon keresztül eljutottam Isabelle házába. Nem fogadta jól, hogy ezúttal egy vámpírt akarok elszállásolni a vendégszobájában, de nem volt túl beleszólása. Kerítettem egy ezüstbilincset a vámpír bokájára, és rögzítettem a szoba egyik biztos pontjához. Próbált ellenkezni, de szerencsére gyorsan felfogta, hogy nincs abban a helyzetben. Rettegett, hogy mi lesz vele, ez pedig a hasznomra volt.
- Három napja van arra, hogy megtanítson az ékszerészetre. Ha három nap után elégségesnek ítélem a tudást, elengedem, ha nem, megölöm. Amennyiben nem fogadja el az ajánlatot, úgy most azonnal végzek Önnel. Mi a válasza?
- Három nap nem elég! – emelte fel a hangját, de szemem villanására újra elcsitult – Értse meg…ez egy művészet. Nem lehet három nap alatt elsajátítani, valakinek egy élet se elég rá. Képtelen leszek megtanítani, maga pedig nem megy azzal a kevés tudással semmire.
- Pedig kénytelen lesz. Azt ajánlom használja ki az idejét, és már most kezdje el. Egy óra múlva felszerelést is tudok biztosítani. Addig javaslom az elméleti résszel.


Így esett hát meg, hogy egy viszonylagos művész lettem. Tényleg nem volt túl sok az, amit három nap alatt át tudott adni, de ha tovább maradtam volna távol az már feltűnő lett volna a Katedrálisban. Ez a pár nap azonban reális volt arra, hogy a holttestével együtt visszatérve megkapjam az ilyenkor szokásos hátbaveregetést, viszont az alapokat is elsajátítsam. Hogy miért csak viszonylagos? Néhány nyaklánc és gyűrű után rájöttem, hogy ez nem művészet, csak egy egyszerű munka. Ugyanaz a séma, adott számú díszítés, amit esetleg variálok…ezt nem tudtam alkotásként megélni. Csak egy szakma volt.
Annak azonban meglepően hasznos. A vámpír megtanított a varázserővel bíró kövekre is, és arra, hogyan hasznosítsuk ezeket. Ezután már csak önszorgalom és gyakorlás kérdése volt az, hogy egyre jobb legye: fajtákat, módokat ismerjek meg. Berendeztem egy kis műhelyet Isabelle üzletében, ahova megrendelés esetén eljártam dolgozni. Nem reklámoztam magam, a hírek azonban így is terjedtek: Isabelle boltja új termékcsaláddal bővült.

15Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Szer. Nov. 14, 2018 4:09 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Igazából már vártam mikor jut valakinek eszébe puszta fenyegetéssel rávenni egy mestert a szakma kitanítására, nem lepődtem meg, hogy éppen nálad fordult elő. Very Happy A pályázatot elfogadom, használd egészséggel, ha már ilyen jóban lettél a vámpírokkal csinálhatnál egy felettébb szimpatikus felemás arcúnak néhány új csontdarabot.

https://questforazrael.hungarianforum.net

16Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Hétf. Ápr. 15, 2019 6:05 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Rework utáni átnézésre:

Sanitas (Kezdéskor kapott)
Típus: Bűbáj?
Erősség: ?
Felhasználás: Akarat?
Ez egy aktív képesség. Aktiválásakor Johannes képes minden érzelmét és gondolatát elrejteni. Immunis lesz az összes gondolat- és elmeolvasó képességre, és léleklátásra, mindegy a vele szemben lévő hanyadik szintű. Egyetlen kivétel ez alól a mélységiek, akik képesek ezt a hatást 5 másodperc alatt megtörni, ezzel elvéve Johannes összes varázserejét. Alapvetően ha nem éri semmilyen támadás, akkor Szint*10 percig marad fent a képesség, de akaratlagosan megszüntethető hamarabb is. Amikor ezt a burkot megtámadják, akkor a támadó varázslat szintjének megegyező időt vesz le a Sanitas fenntartásának maximális idejéből. Mivel folyamatosan fogyasztja a karakter varázserejét, csak annak teljes visszaszerzésekor lehet újraaktiválni a képességet.

Dice mihi.../Mondd csak... (Az Ármány Útja)
Típus: Bűbáj (1/2 kör), Verum Dei
Erősség: I.
Felhasználás: Akarat alapú
Az inkvizítor oly sokat kutatott mások bűnös vágyai után, hogy képessé válik megérezni azokat. Egy kevés varázserő rááldozásával elég rápillantania a másikra, hogy megérezze (mintegy impulzusként), hogy mi is az, ami után a másik igazán sóvárog. A fiziológiai szükségletek mindig háttérbe szorulnak, legyen az éhség, szomjúság, stb.

Persona / Maszk (Pályázott képesség)
Típus: Passzív, Verum Dei
Erősség: I.
Ár: 1000
Felhasználás: Akarat?
Az inkvizítorok gyakran kerülnek olyan helyzetben, hogy valós személyazonosságukat elfedni kénytelenek – nem csoda tehát, hogy idővel mestereivé válnak ennek. A képesség birtokában a használó képes azonnal elváltoztatni a hangját (anélkül, hogy ez műnek vagy erőltetettnek tűnne), valamint pár perc alatt a ruházatát és teljes kinézetét is, ügyesen felhasználva a környezet elemeit (arc „sminkelése”, stb.). Az inkvizítor nem csak kinézetre, de viselkedésre is képes gyorsan váltani, legyen az a gesztikulációja, vagy megszokott szófordulatai. Varázserőt nem igényel, hiszen mindössze gyakorlás kérdése a mutatvány. Észrevételre akkor kerülhet sor ha az áldozat kitűnően lát át az álcákon vagy mélyrehatóan ismeri a használót (értsd: a mesélő dönti el sikerült e).

Vox populi / A nép hangja (Pályázott képesség)
Típus: Passzív, Verum Dei
Erősség: I.
Ár: 1000
Felhasználás: Akarat?
A kocsma jó befektetés volt: az inkvizítor minden küldetés és magánjáték elején esélyt kap arra, hogy plusz információval induljon. Küldetésekben az adott feladat részleteiről vagy a megoldás megközelítéséről, magánjátékok során pedig az adott karakterről kaphat kisegítő tudást a játék elején. Küldetésekben a mesélő, míg magánjátékokban a játékostárs dönt, különös tekintettel arra, hogy mennyire lehetett az adott karakter vagy szituáció téma akár a köznép, akár a nemesek között.

17Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Kedd Ápr. 16, 2019 6:05 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Személyes kezdőképesség: Sanitas
Típus: Mágia
Erősség: -
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Egy Varázserőpontért cserébe Johannes képes minden érzelmét és gondolatát elrejteni egy egyeztetés vagy szint*10 játékbeli perc erejéig. Immunis lesz az összes gondolat- és elmeolvasó képességre, és léleklátásra, mindegy a vele szemben lévő hanyadik szintű. Egyetlen kivétel ez alól a mélységiek, akik képesek ezt a hatást 2 kör alatt megtörni, ezzel elvéve Johannes összes varázserejét. Amikor ezt a burkot megtámadják, akkor a támadó varázslat erősségétől függő időt vesz le a Sanitas fenntartásának maximális idejéből.

Név: Dice mihi... / Mondd csak... (Az Ármány Útja)
Típus: Bűbáj (1/2 kör)
Erősség: -
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Az inkvizítor oly sokat kutatott mások bűnös vágyai után, hogy képessé válik megérezni azokat. Egy kevés varázserő rááldozásával elég rápillantania a másikra, hogy megérezze (mintegy impulzusként), hogy mi is az, ami után a másik igazán sóvárog. A fiziológiai szükségletek mindig háttérbe szorulnak, legyen az éhség, szomjúság, stb.

Név: Persona / Maszk (Pályázott képesség)
Típus: Passzív
Erősség: I. (Inkvizítor ág - Verum Dei)
Ár: 1000
Felhasználás: -
Leírás: Az inkvizítorok gyakran kerülnek olyan helyzetben, hogy valós személyazonosságukat elfedni kénytelenek – nem csoda tehát, hogy idővel mestereivé válnak ennek. A képesség birtokában a használó képes azonnal elváltoztatni a hangját (anélkül, hogy ez műnek vagy erőltetettnek tűnne), valamint pár perc alatt a ruházatát és teljes kinézetét is, ügyesen felhasználva a környezet elemeit (arc „sminkelése”, stb.). Az inkvizítor nem csak kinézetre, de viselkedésre is képes gyorsan váltani, legyen az a gesztikulációja, vagy megszokott szófordulatai. Varázserőt nem igényel, hiszen mindössze gyakorlás kérdése a mutatvány. Észrevételre akkor kerülhet sor ha az áldozat kitűnően lát át az álcákon vagy mélyrehatóan ismeri a használót (értsd: a mesélő dönti el sikerült e).

Név: Vox populi / A nép hangja (Pályázott képesség)
Típus: Passzív
Erősség: I. (Inkvizítor ág - Verum Dei)
Ár: 1000
Felhasználás: -
Leírás: A kocsma jó befektetés volt: az inkvizítor minden küldetés és magánjáték elején esélyt kap arra, hogy plusz információval induljon. Küldetésekben az adott feladat részleteiről vagy a megoldás megközelítéséről, magánjátékok során pedig az adott karakterről kaphat kisegítő tudást a játék elején. Küldetésekben a mesélő, míg magánjátékokban a játékostárs dönt, különös tekintettel arra, hogy mennyire lehetett az adott karakter vagy szituáció téma akár a köznép, akár a nemesek között.

https://questforazrael.hungarianforum.net

18Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Vas. Május 05, 2019 2:33 pm

Tertullius

Tertullius
Klerikus
Klerikus
Ez nagy valószínűséggel átalakítást igényel.

A harmónia köve
Típus: Kiegészítő
Az achát különlegessége, hogy képes az elmét elcsendesíteni, megnyugtatni és felfrissíteni, elszigetelni a környezet mágikus energiáitól, hogy azok kevésbé zavarják. Az ékszerész egy medálba helyezte ezt a becses ékkövet, amely így duplájára növeli a viselője varázserő-regenerációját, csökkenti a varázserő elfogyásakor jelentkező erős fáradtságot, mindezeket mellett pedig 30%-kal csökkenti az elmére irányuló támadások időtartamát.

19Johannes Hagen pályázatai Empty Re: Johannes Hagen pályázatai Szomb. Május 11, 2019 1:25 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Nos nem tévedett, Hagen mester, szerencsére Lothar megtette a receptek között:

Név: A harmónia köve
Típus: Kiegészítő
Leírás: Az achát különlegessége, hogy képes az elmét elcsendesíteni, megnyugtatni és felfrissíteni, elszigetelni a környezet mágikus energiáitól, hogy azok kevésbé zavarják. Ha viselője faji adottságaiból kifolyólag nyer vissza varázserőt, kétszer annyit nyer vissza.

https://questforazrael.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.