Amikor Gerard visszakérdezett egyszeriben rádöbbentem valami fontosra, ami miatt jó eséllyel nem értettük meg egymást. AZ egy dolog, hogy démon volt, és jóval idősebb nálam így más perspektívából látta a világot mint én... Ám mindenekelőtt a különbséget az okozta, hogy Gerard férfi volt. Egy olyan világban nőzzem fel, ahol a nemesasszonyok csak úgy tudtak érvényesülni, ha fondorlatos módokon manipulálták az eseményeket, és nem utolsó sorban a saját férjüket. Nincs jogunk hozzá, hogy ajtóstul rontsunk a házba, legtöbbünknek az ereje sem, hogy hadsereg élén vonuljon be a városba amit elfoglalt. Nekem éppen ezért természetesnek hatott, hogy nem feltétlenül úgy kell uralni a világot, hogy minden koronát megszerzek magamnak, de Gerardnak nem kellett, hogy ez magától értetődő legyen. A legtöbb férfi fel sem fogja, hogy mit művelnek vele.
- Noha mivel tudásdémon vagy, és valószínűleg sosem fogsz megnősülni téged ez nem érint annyira, de elárulok mégis egy titkot. Mi nők már egészen hamar megtanuljuk, hogyan ültessünk el a világot látszólag irányító férfiak fejébe olyan gondolatokat, amik elvezetnek oda, hogy az történjen, amit mi akarunk. Van aki mestere ennek, van akinek kevésbé megy, de a lényeg, hogy eközben a férjünk, apánk, szeretőnk végig azt hiszi, hogy mindez az ő ötlete volt és még vállon is veregeti magát. Az egyházakat és a királyságokat irányító férfiak sem különbek. El kell ültetni a fejükben a gondolatot, hogy azt higgyék az övék. És még csak nem is feltétlenül kell a közelükbe férkőznöm. Elég ha a feleségeiket vagy inasaikat, a tanácsadókat csavarom az ujjaim köré. - elégedetten fontam karba a kezem. - Kevésbé véres, mint egy puccs. Vagy több.
- Noha mivel tudásdémon vagy, és valószínűleg sosem fogsz megnősülni téged ez nem érint annyira, de elárulok mégis egy titkot. Mi nők már egészen hamar megtanuljuk, hogyan ültessünk el a világot látszólag irányító férfiak fejébe olyan gondolatokat, amik elvezetnek oda, hogy az történjen, amit mi akarunk. Van aki mestere ennek, van akinek kevésbé megy, de a lényeg, hogy eközben a férjünk, apánk, szeretőnk végig azt hiszi, hogy mindez az ő ötlete volt és még vállon is veregeti magát. Az egyházakat és a királyságokat irányító férfiak sem különbek. El kell ültetni a fejükben a gondolatot, hogy azt higgyék az övék. És még csak nem is feltétlenül kell a közelükbe férkőznöm. Elég ha a feleségeiket vagy inasaikat, a tanácsadókat csavarom az ujjaim köré. - elégedetten fontam karba a kezem. - Kevésbé véres, mint egy puccs. Vagy több.