Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:You are not connected. Please login or register

Hilde von Nebelturm

4 posters

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1Hilde von Nebelturm Empty Hilde von Nebelturm Csüt. Dec. 03, 2015 12:59 am

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Első lerakat:

Név: Feürig Furie- Lángoló düh
Ár: 500 váltó(?)
Szint: 1.
Leírás: A technika használatának feltétele valamilyen fekete acélból készült fegyver, melynek markolata nincs borítva olyan anyaggal ami elvezeti a hőt. A használó képes dühét illetve harci vágyát belevezetni a fegyverbe, mely így fellángol s izzó forrósággal ég. A tűz képes felgyújtani dolgokat amikhez hozzáér, s bármi másra jó lehet, amihez egyébként az ember a tüzet használná. A technika másik fontos része, hogy az égetés ugyanúgy hatással van a használó kezére mint bármilyen más tereptárgyra, amit akár csontig elégethet. Az utóbbi sebesülés állandó adrenalinnal látja el a szervezetet, s a használó ellenállóvá válik az illúziókkal szemben.
Vörös acél hatás: Két deciliter vértől a tűz forróbbá válik, és ereje is jelentősen megnő. Ugyan fémet nem képes megolvasztani, de a fa anyagokat hamar felemészti. A hatás természetesen a használóra továbbra is él, de a csontot nem pusztítja el.

Név: Fiat lux- Legyen világosság
Ár: 500 váltó (?)
Szint: 1.
Leírás: A karakter képes egy rózsafüzérrel áttekerni a fegyvert, amely így csekély szent energiával telítődik. Ez komolyabb sebzést okoz az összes olyan lény ellen, mely féli a szent támadásokat, de emellett a karaktert is sebzi vámpír mivoltja miatt.
Vörös acél hatás: A szent energia mértéke megnő, az erősítés hatására fehéren kezd izzani a lándzsa vége, az előbbinél jóval erősebb szent sebzést kölcsönözve a fegyvernek. Ilyen mértékű szentség már komolyan befolyásolja a karaktert is, s ahol a fegyver testét éri, fekélyes sebek kezdenek megjelenni, melyek hamarosan kifakadnak s vérezni kezdenek.


Név: Märtyrertod I.- Mártíromság I. (Passzív)
Ár: X váltó
Szint: 2(3?)
Leírás: A karakter irdatlan önerejét alkalmazva képes vég nélkül ignorálni a fájdalmat, de csakis akkor, ha önmagának okozza azt. Az efféle agónia nem nehezíti a koncentrációját, mi több, segíti fókuszálni. Minden így szerzett sérülés ugyanolyan hatással van rá, mintha más okozná, pusztán csak a fájdalom sokk okozó hatása nincs jelen. Az ilyen sebek gyorsabban gyógyulnak. (A gyógyulás harc során nem faktor)

Név: Rot Stahl- Vörös Acél
Ár: X Váltó
Szint: 2(?)
Leírás: Schwarz Lanze felszínét méretes erekhez hasonlatos kiálló részek borítják. A fegyver képes a markolatból tüskéket növeszteni a használó csuklójáig, ahonnan hozzávetőleg két deciliter vér átfolyatása után felerősíti magát. A hatás befolyásolja az összes fegyverképesség erejét, s emellett jóval erősebbé teszi a lándzsát, élesebbé váltva a hegyet, s meggyógyítva minden azt ért sérülést. Az aktiválás ideje limitált, hozzávetőleg három perc múlva ismét két deciliter vérre van szükség az állapotok megtartásához.

2Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Dec. 10, 2015 4:08 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Feürig Furie - Elfogadva
Fiat lux - elfogadva
Märtyrertod I. - elfogadva, 2 szint, ezer váltó
Rot Stahl - elfogadva, kis módosítással: 3 szint, 1500 váltó

https://questforazrael.hungarianforum.net

3Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szomb. Feb. 13, 2016 4:23 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Név: Blutgeruch- Vérszag (Passzív)
Ár:
Szint: 1?
Leírás: A Vámpír képes akár 30 méterről (Szélcsendes időben) is megérezni egy vérző áldozat (Humanoid) szagát, akit így kopóhoz hasonló pontossággal képes követni. Emellett a vér aromája képes információkat közölni a személyről, mégpedig hogy: Magasabb vagy alacsonyabb a karakternél szintje, hogy faja mi, illetve hogy egyházi-e a személy.

Név: Pfählung- Karóba húzás
Ár:
Szint: 5?
Leírás: Egy erőteljes lándzsával végrehajtható támadás, melynek célja az ellenfél egészének átdöfése, célpont területtől függetlenül. Nem feltétlenül halálos, de harcképtelenné teszi az áldozatot. ( Játékos ellen csakis akkor hajtható végre, ha az engedélyezi).
Rotstahl hatás: Ignorálja a páncélt, amennyiben az nem különleges minőségű.  

Név: Märtyrertod II.- Mártíromság II. ( Passzív)
Ár:
Szint: 6?
Leírás: A Mártíromság I. továbbfejlesztése, lényegében a képesség hatásai megegyeznek, de immáron nem csak önirányban, hanem bármely ellenfél okozta fájdalom ignorálására is használható.

Név: Blutbad- Vérfürdő (Passzív)
Ár:
Szint: 3
Leírás: Csakúgy mint a legtöbb vámpírnak, Hilde számára is ellenállhatatlan vonzást jelent a vér íze, s így ennek köszönhetően természetesen kevés dolog tüzeli fel annyira, mint amikor számtalan ellenfelének vörösében fürödhet. Minél jobban vöröslik a karakter a hemoglobintól, annál sebesebben s vadabbul folytatja a hadakozást (Természetesen csakis harc során aktiválódik, reálisan egy nagyobb csatában). Emellett ha aktiválódik a vérfürdő állapot (Mikor már a hajából is csak vér csöpög), a karakter képes lesz olyan képességeket használni, melyeket egyébként nem tudna alap állapotban. Ezeket külön kell megvásárolni, s jelezni kell a névben, hogy igénylik a vérfürdő aktív létét.


Név: Lanze Geschick- Kopja ismeret
Ár:
Szint: 1?
Leírás: A Fekete Lándzsa úgy 2 percnyi koncentrálás után képes egy kissé megváltoztatni állapotát, s felvenni egy Kopja formáját, mellyel akár lóról is alkalmazható.

Név: Fortgeschritten Speer Fertigkeit- Haladó Lándzsaforgatás (Passzív)
Ár:
Szint: 4?
Leírás: A Schwarz lanze egy kifejezetten súlyos fegyver, s bár nagyszerű minőségű fémből készült, a Fekete Acél készült tárgyak mindig is nehezen kezelhető felszerelésnek minősültek. Hosszas gyakorlás után a karakter képessé válik effektíven használni a lándzsát, jelentősen növelve a támadási sebességet, lehetővé téve összetettebb mozdulatok véghezvitelét is.

Név: Stigma- Stigma
Ár:
Szint: 4?
Leírás: Bár alapvetően a vámpíroknak nem tesz jót a szentség, megfelelő gyakorlással ők is képesek isten erejéhez folyamodni, már ha természetesen tisztelik, s követik Őt. Hilde a képesség használata közben térde borul, s istenhez fohászkodva képes akár a legkomolyabb sebeket is begyógyítani, de csakis akkor, ha ő maga átveszi annak hatásait saját testére. Értelemszerűen nem érdemes túlzásba vinni, nagyon gyorsan halálhoz vezet.

Név: Sanctus Ignis- Szentelt tűz
Ár:
Szint:8
Leírás: A vámpírok sajátos képessége a fekete láng. Ennek legügyesebb használói a Nachtrabanek, de természetesen minden vámpír képes alkalmazni kisebb vagy nagyobb mértékben. Ez a képesség a szentség és ennek a tűznek az erejét kombinálva idéz elő egy olyan lángot, mely hol fekete-hol fehér csóvákban ég. A tűz a bűnös ellenfeleken(És társakon) keresztül terjed, s az igaz hitű emberekre semmilyen hatással nincs.  ( Ám mivelhogy az eredendő vámpír bűn illetve a vérszomj is bűn, a karaktert is sebzi a tűz, ám kissé csökkentett mértékben). A láng hatásai egy átlagos bűnösnél (Vagy fekete lelkű egyházinál) megegyeznek egy sima tűzével, ellenben egy igazán gonosz személy esetén sokkal rombolóbb.A hozzászólást Hilde von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Szept. 17, 2017 12:48 pm-kor.

4Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Vas. Feb. 14, 2016 12:28 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Blutgeruch - 1. szint, 1000 váltó
Pfählung - 5. szint, 3000 váltó
Märtyrertod - 6. szint, 3500 váltó
Blutbad - Ezzel egy időben azonban csökken a karakter figyelme és precíziója, mint a legtöbb vérgőz-szerű képességnél. 3. szint, 2000 váltó
Lanze Geschick - 1.szint, 1200 váltó
Fortgeschritten Speer Fertigkeit - 4. szint, 2500 váltó
Stigma - 5. szint, 3000 váltó
Sanctus Ignis - 8.szint 4500 váltó

//Niel kolléga úgy véli, hogy a képességek rendben vannak - Niel kolléga //

https://questforazrael.hungarianforum.net

5Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Ápr. 21, 2016 1:11 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Kovácsmester keresési pályázat, plusz receptvásárlási engedély:

A kovácsmester halkan hümmögve figyelte a pár kiveretett szeget, s a patkót, óvatosan méregetve azoknak minőségét s formáját. Hatalmas szakállában megült a kohóból származó fekete piszok, maszatos okuláréja olajtól volt szennyes, ám mégsem zavarta a látásban, s bátran tolta hol fel, hol le.
- Igen... Igen... Ezek megfelelnek. Néhány szög kicsit csálé, de úgy gondolom, hogy el tudom őket adni... A patkó pedig szinte tökéletes, biztos, hogy a fegyverekkel akarsz foglalkozni, s nem a patkolással? 
- Biztos. 
Az úr kicsit megfogdosta még egyszer a szögeket, figyelve a végüket, s hogy tényleg elég jók-e a használathoz. Mindeközben a lány kissé megtörölte a homlokára feketedett izzadtságot, mocskos, kormos csíkot húzva vele. Talán két órája volt már itt, s az izzadtság rettenetesen átitta már ingét, hogy a barna kovács kötényről ne is beszéljünk. Nehéz munka ez egy nőnek, pláne, hogy felsőjét akkor sem veheti le, ha úszott már az izzadtságban. Utóbbi látszólag nem nagyon zavarta a mestert, vastag, barna szőr takarta a testét, szinte mászni lehetett volna belekapaszkodva.
- Akkor azt hiszem ez nem elég teszt még... Egy tőr... Megmutatom, hogyan is kell egy tőrt elkészíteni. A segédem most nincs itt, így a másik üllőt használhatod. Az acélrudat ajándékba kapod, ez a pár szög és patkó elkészítése pont fedezné a dolgot, így ha nagyon elrontod, sincs baj. A többi vasat magadnak kell fedezned. 
* Egy rövidet bólintott a dologra, majd ő maga is elhelyezte a rudat a kohóba, pont mint a mester, s a fújtatóhoz lépett, hogy pumpálja azzal a fémet. Nagyapja nem volt most itt, nem szerette ezt a mestert, ugyanis mikor patkoltatni voltak itt, közel sem volt megelégedve a munkájával, s hangosan ordibálva kókánynak minősítette, amire a mesterember majdnem bevágta a tűzbe. Most, csak ez hiányzott, s így nem is nagyon volt szándékában akár említeni is az öregnek, hogy hova is ment, jótékonyan ott hagyta Ciel kapitánynál, s inkább egyedül érkezett. Talán két percnek kellett eltelnie, ahogy végül a fém vörös izzásba kezdett, s a kovács megszólalt.
- Hóóó... Ennyi elég lesz, most vegyük ki, s kezdjük el a durva formát kialakítani. Mutatom hogy kell, itt még nem lehet elrontani. Mindig a fej fölött üsd... Nem babád, ne sajnáld, de ne is túl erősen, mert nem az ellenfeled. Pont ahogy a gyereked ütnéd meg... Úgy-úgy!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Két hétnek kellett eltelnie, minden nap visszatért, s új tőrt készített, ismét tovább és tovább csiszolva az eddig felszedett tudást, helyenként el-elverve a pénzét fémrudakra, amiket aztán alapanyagként használt a következő darabokhoz. A mester kíváncsian figyelte, mégis hogyan halad, s néha még a nagyapját is magával hozta, aki azonnal hőbörgésbe tört ki, mikor kiderült, hogy nem fekete acéllal dolgozott. Ennek ellenére mégis hasznos tanácsadónk tűnt, amikor éppenséggel nem azzal szórakozott, hogy belekössön a szőrös mesterbe, aki meg éppen nem átkalapálni próbálta. Végül, tizenötödik nap alkonyatára még egy utolsót csendült a kalapács, s belemerült a tőr az olajos hordóba. Herr Schmidt szakállba turkálva figyelte a dolgot, ám nem szólt véletlenül sem. A lány átlépett a csiszolókőhöz, majd sebesen pedálozni kezdett azzal, amire is a durva fenőkő sikítva szaladt végig a nyers fémen, szikrákat okdáva. A durva tapintás szépen képezte az egyetlen éllel rendelkező, egyenlőre csupasz markolatú vadásztőrt. Sokat próbálkozott vele a hetek során, a súlyozása nagyszerű volt, s a vastagság is pont jól alakult. Még egy hetyke kis görbületet is belecsempészett, amivel igen szép darabnak bizonyulhatott, ha most nem rontja el. Talán fél óráig ügyködött a nyers pengével, amikor egy sóhaj, s a homlok megtörlése után koromtól, s vasportól szutykos képpel nyújtotta át a markolat nélküli kést egy vigyor kíséretében. Ezt aztán a mester hosszasan nézegetett, s végül szótlan átlépett a padjához, rozmárcsont foglalatot vett elő, melybe szögeket vert, s egy fogóval lecsípte azoknak a végét, majd egy ráspollyal kicsit megreszelte, hogy ne álljanak ki. A végén még picit meg is csiszolta, hogy ne látszódjon semmi sérülés rajta, s úgy tette le a padra a vadásztőrt. 
- Igen, azt kell mondanom, hogy ez egy elég szép kis tőr lett. Ha nekem adod ajándékba, tanítványommá fogadlak, s emellett még használhatod is a műhelyet saját szakálladra, de csak persze, ha tisztán is tartod. A tőrt a fiamnak fogom adni, biztos örül majd neki... Van ellenvetésed?
- Természetesen nincs.

6Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Ápr. 21, 2016 8:23 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Természetesen nincs, nekem sem. A pályázatot elfogadom, éljen Hilde, kezdő kovács (ez az eddigi legepicebb titulus)

https://questforazrael.hungarianforum.net

7Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Ápr. 21, 2016 8:56 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Kovács pályázatok: 

Egyélű vadászkés
Hilde von Nebelturm 31b29a6ade1dffe6148ebaaf1d48fc95
Név: Egyélű vadászkés
Alapanyagok: Rövid markolat, Kőris, Fém
Tanulás: X váltó, Bármely járatos kovács tanítja
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy íves, egyetlen éllel rendelkező 30 centiméteres kés, mely bár nem dobható, s emellett kevésbé praktikus mint egy átlagos tőr, jóval strapabíróbb, s élesebb is. Jól használható precíz műveletekhez, mint például az állatok nyúzása, vagy éppen elsősegély. 
Tapasztalat: X


Patkó
Hilde von Nebelturm Az-igazi-vas-patko
Név: Patkó 
Alapanyagok: FémX2
Tanulás: X váltó, Bármely járatos kovács tanítja
Szint: X
Tárgykészítési mód: Bármely
Leírás: Egy egyszerű patkó, mely elkészítéséhez tartozik a patkolási művelet. Használatával növelhető a ló sebessége, a fém minőségnek megfelelően. Fém szintjeként egyszer 10%-al gyorsul az állat mozgása. (Pl: Acél=10%, Ezüst=20%, Meteorit 30%)
Tapasztalat: X

8Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Ápr. 21, 2016 9:00 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Egyélű vadászkés - 1.szint, 100 váltó tanulás, 10 TP
Patkó - 1. szint, 50 váltó tanulás, 10 TP

https://questforazrael.hungarianforum.net

9Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szer. Ápr. 27, 2016 4:25 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Név: Bevonatkészítés 
Alapanyagok: Bármely ÉrcX1 (Kivéve Acélfa) ha egykezes a fegyver vagy két tőrről van szó. FémX2 ha kétkezes, másfélkezes, vagy méretes fegyver. 
Tanulás: X váltó, Bármely X kovács tanítja
Szint: X (A bevonó fém minőségétől függően) 
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy egyszerű folyamat, aminek során a kovács képes egy gyengébb (Vagy éppen erős, lényegtelen) minőségű eredeti fémet bevonni egy másik fémmel, így létrehozva egy réteget rajta, mely egy kissé eltér az eredetitől. Nem okoz strukturális gyengeséget. A hatás az érctről függ: 
Sima Acél: Képes javítani vele a sérült fegyvereket.
Ezüst: Megnöveli a fegyver sebzését a mágikus lényekkel szemben (Egy Ezüst fegyver erejének mintegy felére kell gondolni), miközben nem teszi túl puhává azt. Ugyanúgy sebesen csorbul, ám a törésre kevésbé érzékeny, mint egy sima ezüst fegyver. 
Déreacél: Egy kemény réteggel látja el a fegyvert, ami így jóval strapabíróbb és élesebb. A fém megtartotta törékenységét, így egy eléggé erős ütés hatására a borítás nemes egyszerűséggel lerepedezik róla, s újra fel kell vinni. 
Fekete Acél: Egy nagyon erős és tartós bevonatot képez a pengén, ami így jóval strapabíróbbá válik, s képes roncsolni a szövetet érintésre. Minőség tekintetében megegyezik egy átlagos Feketeacél fegyverrel, ám TÍZ játéknyi használat után a fekete fém beleeszik magát az eredeti fegyver gyengébb acéljába, s meggyengíti annak struktúráját, ami így végül eltörik.
Holdezüst: Nagyszerű a holdezüst fegyverek javításához, ám más fegyverekre nem túlzottan hasznos, egyszerűen csak díszítésként van értelme, vagy csajozáshoz.
Meteorit: Egy nagyon tartós és erős bevonatot képez a fegyverre, amely hihetetlenül lassan csorbul, s emellett nagyon élessé teszi. Emellett sumákoláshoz is nagyszerű lehet, ugyanis nem lehet megkülönböztetni egy átlagos meteoritfegyvertől pusztán csak küllemét nézve. Emellett gyengesége, hogy a gyengébb minőségű fém nem feltétlenül lesz képes olyan csapásokat elviselni, mint a meteorit, így ha gyenge az acél amiből készült az alap penge, akkor egyszerűn eltörik majd.
Tapasztalat: X

10Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szer. Ápr. 27, 2016 4:30 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Tanulás: 150 váltó, bármely haladó kovács tanítja
Szint: Fémtől függ
Tapasztalat: 20

https://questforazrael.hungarianforum.net

11Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szer. Május 04, 2016 1:58 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Hilde von Nebelturm $_32


Név: Orrnehéz Dobótőr 
Alapanyagok: Rövid markolat, Fém*2
Tanulás: Most tanulom a játékban, így tőlem tanulható lesz+ Ár x
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy 30 centiméteres tőr, 10 centis markolattal, s vaskos, kétszer annyi fémet igénylő pengével. A fegyver kialakitásában az a speciális, hogy a fém alig észrevehetően megvastagodik a fegyver végére, lehetővé téve, hogy a orr nehéz lehessen, s hogy könnyebben tudjon vele akár kezdő dobáló is betalálni. Nem különösebben praktikus tőr egyébként, ugyanis lassabban repül mint egy átlagos kés, s közelharcban sem olyan éles, ám súlya miatt nagyon komoly és veszélyes sebesüléseket képes ejteni ha betalál. A markolat egészében fém fut, így nem jellemző rá a törékenység. 
Tapasztalat: X


Hilde von Nebelturm 5372085904_14fdd1949b_b


Név: Recézés 
Alapanyagok: 100 váltó a csiszolópapír miatt, amit be lehetne tenni tárgyként, s 200 váltó áremelkedést okoz.
Tanulás: X váltó, Bármely X kovács tanítja
Szint: X
Fegyverkészítési mód: A recézés stílusa lehet sima, vámpír, démon vagy elf. Ezeknek használata a stílus értékének felével emeli meg a művelet értékét. 
Leírás: Egy egyszerű beavatkozás, aminek segítségével a kész pengéből tetszőeleges sűrűségben darabokat vágnak ki, lehetővé téve recés fegyverek elkészítését. Ugyan gyengít a fegyver felépítésén, törékenyebbé téve azt, nagyon megnöveli annak sebzését páncéltalanok ellen, ugyanis komoly vérzéseket és sebesüléseket tud okozni kirántása során. 
Tapasztalat: X

12Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Vas. Május 08, 2016 3:52 pm

Isidor Bose

Isidor Bose
Zsinati Elnök
Zsinati Elnök
Orrnehéz Dobótőr: Elfogadva, Szint 2, TP 20
Recézés: Elfogadva, 1. szint, 10 tp

13Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Hétf. Jún. 20, 2016 2:35 am

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Csak egy gyors kovács pályázat még:

Hilde von Nebelturm 272

Név: Bokszer (Páros)
Alapanyagok: Fém*2
Tanulás: Karaktertől tanulható 
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy egyszerű fém bokszer, melynek viselése során drasztikusan megnő az adott karakter pusztakezes harci ereje, már amennyiben rendelkezik a pusztakezes harc képességgel. Amennyiben erről nincs szó, a bokszer viselése jó eséllyel sérülést okoz majd a saját kezének, s így nem minősül egy olyan kiegészítőnek, mellyel érdemes lenne képzetlen embereknek foglalkoznia.
Tapasztalat: 10 (?)

Hilde von Nebelturm 09b015cb652b5618564101199834cb45

Név: Csizmamerevítés (Mindkét lábra) 
Alapanyagok: Fém*2
Tanulás: Karaktertől tanulható 
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy egyszerű, szíjjal felrögzíthető fém merevítő cipőkre, csizmákra, bakancsokra. Küllemben nem sokban tér el egy átlagos lábszárvédő páncéltól, ám a védekezés funkciója mellett kialakítása miatt használható rúgások erejének megnöveléséhez. Képzetlen emberek számára szinte teljese haszontalan, ugyanis csak megnehezíti a rúgás mozdulatát, s lelassítja a támadást, de egy tanult, Pusztakezes harcos számára komolyan megnöveli a támadások ütőerejét. 
Tapasztalat: 10 (?)A hozzászólást Hilde von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 29, 2016 8:58 pm-kor.

14Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Jún. 23, 2016 1:48 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Schlechte Bauchgefühl - Nope, ez kegyetlenül erős és elég megmagyarázhatatlan, szóval elutasítva.
Seichten Traum - Ez mehet, mondjuk 3.szintre így 2000 váltóért.
Predator Augen - Szerintem nem nagyon passzol a sémádba így ez is elutasítva.

Boxer - 1.szint
Csizmamerevítés - szintén 1. szint

https://questforazrael.hungarianforum.net

15Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Csüt. Jún. 23, 2016 2:00 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Egy gyors kovácspályázat:


Hilde von Nebelturm 8b5bf348e42a93b16ce6e9ab101ba5e0


Név: Rejtett tőr 
Alapanyagok: Fém*1
Tanulás: Karaktertől tanulható 
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: A legtöbb tőr többnyire másodhegedűs szerepben dalol a harcok során, ám a Rejtett tőr még inkább harmadlagos. Miben is tér el egy átlagos késtől? Jóval vékonyabb, s emellett nem is igazán nyílt, gyakori használathoz találták ki, hanem egyszerűen önvédelemre, ha minden kötél szakad. Kialakítást tekintve a rejtett tőr egy hosszú, vékony kétélű penge, mely bár használható vágásra, mégis inkább szúrásra hasznos. Különleges tulajdonsága, hogy míg a legtöbb kést nehéz jól elrejteni (Vagy legalábbis igazán jól), addig egy ilyen tőr szinte akárhol megbújhat, kezdve a csizmától a combon át akár a csukló oldalának szíjazva. Ennek köszönhetően még gyakorlott szem se képes észrevenni a karakteren a fegyvert, kivéve persze, ha meg is motozza azt. ( Természetesen az gyártásban benne van egy vékony tok is, mely biztosítja, hogy ne vágja meg az embert cipelés közben.
Tapasztalat: 10 (?)

16Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szer. Júl. 06, 2016 3:48 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
Elfogadva, 1. szintre

https://questforazrael.hungarianforum.net

17Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Kedd Okt. 11, 2016 5:12 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Másodlagos kaszt pályázata

Minden év egy fontos év, nem kívánom őket kihagyni, de ez a játék egész pontosan öt évvel a jövőben játszódik, Hilde 25. életévének betöltése után, amikor úgy döntött, hogy részben a városért, részben magáért egy új irányba indul el. A pályázat jó eséllyel olyan körülbelül egy év idejét foglalja magában, amit is a karakter Wasserrandban, a Neualdnerek fővárosában töltött.

Einführung

* Borongós alkonyatba fordult a délután, ahogy végül hosszas utazásainak véget vetvén ott állott a Neulanderek tornyának egyik terebélyes szobája előtt, türelmesen (Még lószagtól átitatva) várakozva arra, hogy a Wasserrandi ügyek elrendezésével egy újabb elégedett ember vagy vámpír távozhassék a józan logikájáról híres családfővel folytatott audienciájáról, problémájának megoldásával vagy esetleg fokozódásával. Csak várt, várt, időnként rápillantva a zsebórára, melyet még Hellenburban kapott ajándékba Rolf von Rotmanteltől, hogy majd jól szolgálja a tárgy, s nem is tévedett nagyot, bár igaz ami igaz, kicsit egy ideig súlyosabban nyomta a zsebét, mint szerette volna... Mégis Nebelturm alkotás volt... Reccsenve és nyikorogva tárult mellette a terem vaskos fa ajtaja. Szegényes, de makulátlan ingben lépett el mellette egy fiatal férfi, arcán olvashatatlan ám mégis derűs arckifejezéssel. Talán ő következett... Nem kellett várnia, nikkelbolhaként pattant elé egy frakkot és szép ezüstszövetes ruhát viselő szemrevaló Neulander, orrán szemüveggel olvasva egy papírról, melyen pár sornyi név volt.
- Frau Hilde von Nebelturm?
* Halvány mosoly szaladt fel arcára, ahogy röviden bólintott üdvözletként, s egy menetlevelet vett elő, megmutatva a férfinak pecsétestől, hogy kilétét immáron ezzel teljesen tisztázhassa.
- Remélem az iratok kellően igazolják kilétem.
* Okuláréján igazítva tekintett a papírra a férfi, végül egy rövid biccentéssel konstatálva az ügyet, s egy intéssel jelezve, hogy menjen. Nem kellett sokat lépkedniük, úgy 10 méterre már látta maga előtt az unatkozva ülő Simont, ahogy kezére támaszkodva ásított egyet. Jó láthatóan most nem az udvarias diplomata, hanem az unatkozó, érdektelen úr szerepét játszotta, ráadásul annyira jól, hogy még az is megfordult a fejében, hogy talán tényleg az lett volna. Rettegett egy csöppet, mégis kihúzta magát, s nagyokat lépve sétált végig a szőnyegen, végül kellő közelségben féltérdre ereszkedve az úr előtt, s fejét lesütve, csak akkor keresve a szemkontaktust, amikor már a férfi meg is szólította.
- Óh, Fräulein, örömömre szolgál ismét részesülni kegyed látásában. Hogy megy a sora Hellenburgban?
- Részemről az öröm és megtiszteltetés, Herr Simon. Úgy gondolom nincs okom panaszra, elégedettségre ellenben éppen elég. A kedves egészsége miként szolgálja ezekben a nehéz időkben?
- Megszolgál, bár már nem vagyok mai csikó. Kész szerencse, hogy nem kell kardot meg lándzsát forgatnom, hogy a kezem törje fel. No de mondja csak, Hilde kisasszony, mi cél késztette arra, hogy kihallgatást kérjen szerény személyemtől?
* Kissé az előbbinél is jobban megemelte a fejét, majd cinkosan elmosolyodott. Simon nagyúr kétségtelenül egy komoly ember volt, azért a humora mégis helyén feküdt, s nem is kívánta azt hallgatással jutalmazni.
- Talán az öreg lovak kevésbé bírják az iramot, de minden bizonnyal messzebbre jutnak a végén, mint a kevésbé megfontolt csikók. * Elhalgatott, nagyot nyelve, majd folytatta * - Úgy gondolom, aligha fordulhatnék jobb emberhez, ha a diplomácia kényes játékáról szeretnék tanulni, mint a Diplomaták nagymesteréhez.
- Tanulni akar? A diplomácia valóban kényes játék, legalább oly' halálos a szavakkal párbajozni mint a kardokkal és egyetlen rossz mozdulat is a halálát jelentheti. Biztosan nem akar katona maradni inkább?
* A kérdés jogos volt, s csakis annyit tudott tenni, hogy pár pillanatig mérlegelte a hallottakat, csöndben átgondolva, hogy igazából mi is volt az éle az egésznek.
- Szeretnék. Amíg térdelnem kell, akarni aligha akarhatnék.* Ismételten elhallgatott csöppet, majd végül egy nagy levegő után válaszát szabadjára engedte torkából * - Katona szeretnék maradni, de olyan katona, aki a szavakkal is meg tudja védeni magát.
- Áh értem. Felettébb bölcs és előrelátó gondolkodás, noha még nem volt példa, hogy egy vámpír a saját családjának mesterségén kívül mást űzzön. * Simon felemelkedett, majd fel-alá kezdett járkálni, gondolkodva, pár pillanatig rettegéssel eltöltve lelkét.* - Viszont kegyed már nem igazi vámpír, a Ködtorony kitaszította, tehát családja már nincs. Illetve, Hellenburg a családja.
- Nem kételkedem benne, hogy igenis nagy és szokatlan kérés...
* Kicsit elmélázott azon, hogy ő lenne az első, akivel ilyesmi történne. Nem értette, hogy lényegében ez megtiszteltetés, vagy pont szégyen, de mégis furcsa érzés volt, s tagadhatatlanul kedve volt hirtelen felemelkedni, s minden kecsességet mellőzve kirepülni az ablakon, remélhetőleg úgy, hogy azonnal a nyakát törje... Közben Simon szemében mintha kissé fellángolt volna a felismerés, cinkos, sunyi mosollyal egyetemben, mely most talán úgy mérte fel, mintha csak egy jövedelmező rakás lehetőség lett volna.
- A Zsinatelnök helytáll érte, hogy a tőlünk kapott tudást megfelelően használja fel? Tehát sosem tör vele a családok érdeke ellen?
- Úgy gondolom a Neulanderek bölcs családja és Dél között mindig is virágzó és felesleges személyeskedést mellőző kapcsolat állt fent. A Zsinatelnök ugyan nem fejtette ki véleményét a kérésemről, de áldását adta rá... Emellett nem rejthetem véka alá a tényt, hogy számomra az első mégis Hellenburg lenne, de hajlandó vagyok hűségemet fogadni a Neualdner családnak, amennyiben az nem veszélyezteti az elsődleges fogadalmamat, amit hazámnak tettem.
* Nagy levegőt vett, várakozva pillantva Simonra, mintha csak egy komoly mélázás csöndes halottsága elé került volt, ám meglepetésére szinte habozás nélkül érkezett a válasz... Voltak kételyei, hogy ez mennyire is volt jó vagy sem.
 - Rendben. Engedélyezem, hogy a toronyban tanulja meg azokat a fortélyokat, amelyeket minden Neulander ismer. És nem is kérek hűségesküt érte, csak annyit, hogy emlékezzen a bőkezűségemre. 
* A férfi arcára állhatatlan vigyor szaladt fel, valami olyasmi, mint ahogy az ember egy kifogott halra nézne. Akváriumba került, ez nem is kérdéses, már csak az volt a talány, hogy tényleg visszamehetne-e a saját tavába az uszonyiskola után, de ez nem a most rejtélye volt. Sok dolgot el lehetett mondani a vámpírokról, de tartották a szavukat.
- Köszönöm.
Lektion I

* A plafonról lógó kristálycsillár fénye vakítóan világította be a kicsiny, faltól falig könyvekkel töltött termet, mely mértékeiben leginkább egy befőttesüvegre emlékeztette, pár ablakkal, egy palatáblával, egy asztallal, s két székkel, nem beszélve a mindenhol zavartan úszkáló könyvekről, pergamenekről és levelekről, melyek tökéletesen utánozták az uborkákat vagy éppen paprikákat amit egyébként az ember találna egy dunsztos üvegben. Előtte egy fiatal, magánál talán pár évvel idősebb nő állt, vastag szürkés szoknyában, fehér csipkés inggel, s válltájt egy sűrűn szőtt barna köpönyeggel, melyet őszirózsa s más virágminták díszítettek. Kezében rövid pálca volt, valamilyen szépen lakkozott fából, s várakozva intett vele a tábla felé, kocogtatva azt. Rajta kacifántos betűk, melyek úgy fordultak és kanyarodtak mint ahogy a bálban a táncos. Csak szemöldökét ráncolva ült előttük, hol a szavakat, hol a nőt figyelve. Fogalma sem volt, hogy került ide, s csakis Herr Simon szavaiból tudott alapozni arra, hogy a nő Franziska von Aster volt, a tanító akit mellérendelt a család ura. Szűkszavú nőnek tűnt, mikor belépett a szobába csak intett neki, hogy fogaljon helyet a penna és papír mellett, illetve felrótta a szavakat a táblára. Se köszönés, se bemutatkozás, csak egy mosoly, s némi dallamos krétakaristolás . Furcsállta, hogy éppen hozzá került, véletlenül sem tűnt az ideális tanáregyénnek, mi több, leginkább mindent megtestesített pökhendiségével, ami miatt aztán a pennát legszívesebben az orrába dugta volna, nem a tintába. Kopp-kopp… A pálca ismét a táblának ért, immáron kissé sebesebben és hangosabban, az engedékeny mosoly pedig mintha tócsaként fagyott volna vízmértékkel mért egyenes pengévé az arcon.
- Olvassam fel a mondatot?
* A nő röviden bólintott, hamuba hajló szőkés haja meg se moccant a mozdulatra, minden gesztusa kimért és centizett volt, a túlzott színpadiasság teljes nélkülözésével. A pálca ismét koccant a betűk alatt, amire végül nekikezdett neki.
- Lenn délen édes éjen édent remélsz.
* Csak egy fejrázást kapott válaszként, s siettetően végighúzta ismét a mondat alatt a pálcát, egy kissé lassabban mint ezelőtt… Talán arra gondolhatott, hogy lassítson? Nem igazán sejtette, mégis mi tűnhetett a kulcsnak a sikerhez, de úgy cselekedett, ahogy a másik mondta.
- Lenn… délen édes éjen… édent remélsz.
* Fran ismételten megrázta a fejét, egyik szemét pedig gondolkodóan becsukta a tábla felé fordulva, a krétával pár pöttyöt és csíkot húzva alatta.
- Ahol csík van, ott húzzam meg, ahol pont, siettessem?
* Válaszként halvány mosollyal pattant a táblán a pálca. Egyre jobban idegesítette a nő távolságtartása, s annak pofátlan hallgatása, amire is neheztelően ugyan, de felolvasta a szavakat, a lehető legjobban utánozva a jelzéseket, melyek egyébként nem segítettek szinte semmit sem a végleges szöveg elképzelésében.
- Lenn déélen édes ééjen édes álmot reméélsz.
* Válaszként ismét csak ráncolt szemöldököt, s óvatos kimértséggel érkező fejrázást kapott, ahogyan is a pálca végével gondolkodva figyelte a mondatot.
- Bocsánat, nem lenne egyszerűbb, ha megmutatná, hogyan is érdemes kimondani?
* A nő szemei közömbösen táncoltak ismételten rá, s lassan, két háromszor jobbra-balra fordította fejét. Ennek utána pedig egy ronggyal pedánsan letörölte a szavak nyomait a tábláról, s odalépett a kicsiny szoba ajtajához. A lányra mutatott, majd az ajtóra, ezt pedig megismételte.
- De még csak…
* Szavait durva pattogás szakította meg, ahogy siettetve a lakkozott ajtónak csapódott a pálca. Jobb híján lenyelve a sértést lépett oda át, s el is hagyta a termet, pont ahogy az asszony parancsolta neki. Tanára mellette közlekedett, intve kezével a lánynak, hogy kövesse, majd hosszú, szépen díszített csilláros folyosókon, s termeken vezette keresztül, ahogy végül a torony bejárata feletti őrszobába értek, egy kis lőréshez. Franziska két kis széket húzott oda maguknak, majd a pálcával arra intett, majd utána a lőrésre.
- Mégis mit jelentsem ez?
* Tanárja fáradtan fordította körbe szemeit a kérdésre, majd kinyújtotta a pálcát, s fültövén vágta, csak gyengéden jelzésként. Utána a pálcával ismételten a lőrésre intett.
- Hallgatózzak?
* Igenlő pillantást kapott válaszként, ahogy a nő aztán ismét kimutatott a résen, s szája előtt megmozgatta ujjait. Ezek szerint utánoznia kellett azt, amit lent az őrök mondtak. Hallgatózva hajolt közelebb a réshez, figyelve az onnan érkező szavakat.
- Hallottad, hogy mi történt tegnap a bálteremben?
* Félve fordította a szemeit a fagyosam lágy tekintető tanárra, majd végül nyálának csomósra gyűlt részét lenyelve bólintott, s megismételte a szavakat.
- Hallottad, hogy mi történt tegnap a bálteremben?!
* Kobakján hangosat koppanva csapódott kokit osztva a pálca, amire sziszegve fogta meg jajongó fejtetejét, fájlalva a csapást. Szemeit haragosan fordította a tanár felé, aki halványan mosolyogva figyelt rá, látszólag rettenetesen élvezve a leckét, s kezét fel fordította kitárva, jelezve, hogy folytassa csak bátran.

Lektion 21

* Fáradtan nyitott be a kicsiny terem ajtaján, hónap óta tanulmányozta már az ékesszólás művészetét, ám nem érezte, hogy bármit is haladt volna, s leginkább csak annyit sejtett, hogy a feje keményebb lett tanárja pálcával mért durva ütései miatt. A szoba most is pedáns rendetlenségbe dőlve állt előtte, s ahogy halkan belépett, Franziska alkata jelent meg szemei előtt, ahogy vagy hat könyvet a fején egyensúlyozva írt a táblára.
„ A jó kiállás első ismérve az egyenes hát, görbe háttal csak a kanász…”
* Ahogy az ajtó oldala halkan a szekrénysor oldalának ért, a nő ijedten fordult meg, elejtve a földre az összes könyvet. Rosszallóan, végig szúrósan figyelve szedte azokat fel a földről, majd letette őket a kis asztalra, ahol a lány ült, s dühösen kisétált az ajtón, becsukva maga után az ajtót. Pár pillanatig nem történt semmi, csak sertepertélés és kemény talpú cipő türelmetlen doboló hangját hallotta, ám végül kopogás verte az ajtót, kimért dallamossággal, melyről nem tudta eldönteni, hogy tudnia kellett volna, hogy mégis lecke lett-e volna, csak pusztán szemléltetése annak, hogy kopogjon mielőtt benyit valahova. Akárhogyan is, végül némi várakozás után megszólalt.
- Szabad.
* A nő szemtelenül vigyorogva lépett be, hamiskásan bárgyú arckifejezéssel, s egy pukedli után elé, s a könyvekhez sétált, a pálcáját szorosan fogva. A félig befejezett tábla felé mutatott, majd egy vékony kötetet fogott a kezébe, s rátette a lány fejére. Elengedte, tett pár lépést a tábla felé, majd elégedetten vette ismét kezébe a krétát, hogy további pedáns szavakat véssen fel a palára.
„ és a paraszt él, ők pedig nem nemesek. Bátran húzd ki magad, mert lehetsz alacsony vagy magas, a nyílegyenes hát mindig tekintélyt parancsol.”
* Pár pillanatig olvasgatta a szöveget, majd röviden bólintott, mint aki tudomásul vette az egészet. A mozdulatra a kötet könnyeden hullott le az asztalra, amire is a tanár a pálcával azonnal a tárgyra intett, majd ismételten a fejére, szinte oda se pillantva, ahogy a krétával tovább karistolta a palát.
„Addig fogjuk ülve gyakorolni a dolgot, amíg megtanulsz három könyvet megtartani a fejeden, utána pedig folytatom az instrukciókat.”

* Sok időbe tellett, megannyi vár és torony szakadt és emelkedett fel, míg végül szilárdul állott fején a csodás építmény. Három könyv volt csak, egy földrajzi atlasz, egy illemkönyv és egy eposz, ám mégis súlyosan tehénkedett minden lap és oldal reá, fájóan ébresztve a tényt, miszerint neki igenis van gerince, nyaka, fejteteje. Fran még nézte kissé a tökéletes épületet, majd párszor bólintott röviden, hogy tetszésének megfelelt az egész. Picit meg is taszigálta testét, ám meglepetésére nem sikerült kibillentenie az óvatos egyensúlyt, így végül ismételten a táblához lépett.
„ Jól van, ez megfelel… Egyelőre. Indulj hát el a szobádba, s vedd magadra azt a Dornburg öltözéket, melyet ott találsz, s térj vissza.”
A leány már készült volna eltávolítani fejéről a felnőtt építőkockákat, ám ahogy keze a könyvek felé nyúlt, Fran pálcája élesen csapódott az asztalnak, megriasztva, s kevésnek híján lelökve azokat róla.
- Micsoda?
* A pálca sebesen megmozdult, s feje irányába lódult, egyenesen végigmutatva testén, talpának sarkáig. Világos. Óvatosan emelkedett fel, figyelve az irodalomra, majd kinyitott az ajtót, s elhagyta a folyosót. Nem volt messze a lakosztály a teremtől, s annak ajtajára szép, fehér ruha volt akasztva, szoknyarojtnál csipkéből formázott mályvavirágokkal, s bő, a kelleténél jóval több helyet adó ujjakkal. Kicsit aggódva figyelte a darabot, nem bírta elképzelni magán sehogy se, ám mivelhogy nem kívánta megvárakoztatni a nőt, inkább csak betért, ajtaját behajtva, majd magára terítette azt, bajlódva kissé annak a rögzítésével, s gombjainak, megkötőinek hátul való biztosításával. Mikor végzett a munkával, még egy illőbb cipőt is felvett, s valahogy visszaimádkozta a három könyvet, a ruháit széthányva hagyva az ágyon. Úgy érezte magát, mint a macska, akire masnit raktak, sehol se volt kényelmes az egész, s még csak nem is illett rá a lehető legkevésbé sem. Le akarta tépni az undokul puha anyagot, ám ehelyett csak átsétált a tanterembe, s megállt Franziska előtt, aki már szabályosan vigyorogva várta, egy teleírt táblával.
„ Néha a kényelmetlenségeket is el kell viselni, legalább olyan idegen lehet a könyv vagy a ruha rajtad, mint egy furcsa és hirtelen érkező váratlan helyzet, már ugye patthelyzet. Ez nagyszerű lesz arra, hogy megtanuld mit is jelent nyomás alatt is olyan egyenesen állni, mint a szilfa, s megtartani kiállásunkat. Adok pénzt * Fran egy vékony erszényt dobot neki, éppen csak sikerült elkapnia anélkül, hogy ledöntötte volna a fején lévő építményt. * Látogass el a városba és hozz az ivóból három krémest. Útközben pukedlizz minden vámpírnak, akivel összehoz a sors, s ha kívánják, csevegj is velük röviden. Jobb lesz, ha indulsz, mert ha nem érsz vissza két órán belül, holnap megismételjük az egész gyakorlatot, s négy könyvvel kell majd megtenned.
* Fran csak bólintott, tovább is vigyorogva, majd egy gyufát meggyújtva végighúzta azt egy gyertya kanócán, időmérés végett, s kinyitott magának egy zöldes könyvet, intve neki, hogy menjen dolgára.

Letzte Lektion

* A szobában halkan nyikorgott a hintaszék, amiben Fran előre-hátra billegve olvasott egy vékony, szép zöldes textilbe kötött könyvet. Ő maga ott ült a kicsiny asztalnál, unatkozva és kedvtelenül forgatva a pennát a kezében, mellyel szépen formázott betűket írt ki a papírra. Olvasni és írni egész régóta tudott már (Nagyapja még szénnel tanította egy kis palatáblán, amit mindig le kellett mosni, de egy idő után állandóan kormos maradt), de szépen sosem, s Franziska szerint a szép kézírás mind egy hölgy, mind egy úr ismérve volt, így szükséges volt gyakorolnia, ha nem akarta, akkor is. Kedvtelenül volt… Tudta jól, hogy itt ért véget a karrierje itt, s bár nagyon hiányolta már a Délieket, mégis megkedvelte a helyet, annak jó kedélyű mosolygós embereit, a mogorva tanárját, Simon időnkénti csipkelődését, Herr Thomas csuszamlós, mégis elegáns humorát, s persze a sólymot is, mellyel tanították az úri vadászat módjára… Furcsa és kellemetlen érzés volt, de talán az is sokat számított, hogy itt Wasserrandban a vámpírok voltak az urak. Akármerre járt, meglepetésére az emberek nem tekintettek rá utálattal, békésen megvolt a két nép egymással, s bár persze voltak időnként esetek, ahol egy-egy ember meg lett csapolva, vagy éppen vámpír késelve, semmi olyasmi, ami ne történt volna Délen is… A szemek mégse fordultak megvetően. Egy senki volt, talán mégis jobban elfogadták, mint amott, ahol még így kitüntetése után is sokaktól maximum hűvösen távolságtartó pillantásokat, s mérlegelő tekintetek kaphatott, nem beszélve a megszokott susmusról. Nem hiányzott egy kicsit sem neki ez, s most úgy érezte, hogy talán oda is tudná adni magát az ittlétnek… Talán. Tagjai rázkódva rezzentek össze, ahogy a táblán egy szépen formára vágott köröm karistolt végig, olyan embertelen hangot kiadva, melytől legszívesebben felborította volna az asztalt.
- Micsoda?
* Fran szemei érzéktelenül szaladtak végig rajta, ám mintha mégis kissé szomorúnak tűnt volna, ahogy elhelyezte a szép fonott könyvjelzőt a kötetben, s végigsimította annak gerincét, gyengéden, mintha csak egy gyermek lett volna. Óvatosan tette le az asztalra, s ahogy figyelte a kötetet gyengén érni az asztal lapját szinte ő maga is fellélegzett egy pillanatra. Frannak volt egy saját üteme, mindig ahhoz híven mozgott, kényelmesen, nem törődve semmivel. Az se tudta volna megzavarnia, ha most végigsöpört volna egy hurrikán a termen, ahogy kimérten szinte lebegve emelkedett a székből fel. A krétát felkapta, majd óvatosan végigsuhintotta azt a táblán, ütemes nyikorgással írva, végül fájdalmasan elmosolyodva s visszafordulva felé.
„Sose fogod rendesen megtanulni, hogyan is kell szépen forgatni a pennát, nem? Elanyátlanodtál. Tán nem örülsz, hogy lassan visszatérhetsz ahhoz a Hellenburghoz, amit annyira kedvelsz?”
* Kicsit nézte a táblát még, majd szemeit átfordította a nőre, aki kezeit teste előtt tartva szorította a krétát, talán egy kicsit a megszokottnál kelletlenebbül. Furcsa volt habozni látni az egyébként mindig határozott nőt, de lényegében nem találta karakteren kívülinek, hisz megnyilvánulásai néha tényleg furcsának bizonyultak, s kétségtelenül elvarázsolt teremtés volt, éppen csak a hangja hiányzott neki ahhoz, hogy erről tanúbizonyságát is tehesse.
- Ki tudja. Talán nem örülsz, hogy többet nem kell tanítanod? * Szeme az asztalra helyezett könyvre szaladt, majd a nőre. * - Milyen könyv az, hogy állandóan olvastad?
* A nő engedékenyen megrázta a fejét, majd ismét végigsimította a kötetet az asztalon, s átnyújtotta Hildének, óvatosan, vigyázva rá, mintha csak egy kölyökállat lett volna. Fakultan feküdt pár szépen arannyal festett betű a főoldalon: Neulander Költemények. Keserűen mosolyodott el a név teljes fantáziátlanságától, ám ahogy kinyitotta eltűnt a kifejezés képéről, s pár ringva hajló kecses betű fogadta egy üres lapon.

„Drága Franziskámnak


Remélem tudod, hogy bárminél fontosabb vagy számomra, s hogy most is epekedve gondolok rád, de házasságunk nem történhet meg sosem. Apám konok férfi, tisztel téged, de sosem engedné, hogy egy némát vegyek el, azt pedig nem engedhetem, hogy kitagadjon a családból, mert nincs a világon hely nekünk, se itt, se máshol. Kegyetlennek érzem magam, hogy így kell tudtodra juttatnom ezt, de egyszerűen nem tudok a szemeidbe nézi azután, hogy megígértem mindig szeretni foglak téged. Tudom, hogy meg fogod érteni, de nem várom el, hogy így is tény. Utálj, remélem olyan izzóan vetsz majd meg ezek után, hogy el is feledkezel rólam, s sosem fordul meg ismét a fejedben Adler Neulander neve. Régen sokat emlegetted a vásáron, hogy kívántad volna ezt a könyvet, úgy döntöttem utolsó ajándékomként neked adom, hogy ha más nem, legalább ez legyen szép emlék. Szeretlek, de ebben a világban nem lehetünk egymáséi. Kérlek találj valaki mást, s csakis tárgyként maradjon meg szerelmünk, mely megfakult de szép emlékként ragyog majd öreg elménkben, mikor kandallónk tüze mellett ülő unokáinknak mesélünk majd fiatalkorunk bohém emlékeiről. Viszlát.
Adler Neulander”


* Nem teljesen értette, mégis mit akarhatott ezzel az asszony. Kérdőn helyezte rá szemeit, az pedig csak lágyan elmosolyodott, s tenyerét felfelé fordította, mintha csak invitálta volna a kérdésre.
- Miért mutattad ezt meg?
* Franziska csak lassan megrázta a fejét, s visszaült a karosszékbe, halkan nyikorogva hintázva benne. Csöndben elolvasta ismét az üzenetet, majd sóhajtva megszólalt.
- Mi lett vele? Már Adlerrel?
* A nő arcára mintha ráragadt volna a korábbi engedékeny mosoly, ismét csak megrázta a fejét. Látszólag nem tudta, nem is érdekelte az egész, már amennyire értelmezni tudta a gesztust.
- Miért tartottad meg a könyvet?
* A mosoly feljebb szaladt, ám nem tűnt úgy, hogy képes lesz kivenni bármit is a nőből, túlzottan kényelmesen ült most a székben ahhoz, hogy felemelkedjen.
- Szereted még?
* Csak egy fitymáló, lefele biggyesztett ajak, majd pát kimért rándulás. Nem értette semmit. Megszokta Frantól, hogy kifejezetten nehezen értelmezhető dolgai voltak, de a mostani teljesen új sémába esett, páni zavarodottsággal töltötte el a tény, hogy mégis mire gondolhatott az. Sóhajtva lapozott egyet a fakó sárga, immáron foltos könyvlapját szorosan fogva.

Eirich Neulander: Búcsú


Nem tudom, nem értem, fel nem foghatom,
Te se tudhatod, nem is várom el tőled,
Hiányodban, ím, halott holnapom,
Távolság hálója lelkem beszőtte,
Bocsáss meg nekem, óh, kérlek drágám,
Szenvedek én is legalább mint te,
Keserűség szárad lelkem mázán,
Kettőnk szerelmében hamisan hittem,
Ez a vég itt a szerelem fia,
Hadd nőjön hát e árva gyerek jól meg,
Anyja és apja kebléhez nem hívja,
Emlékezz rám mikor e gyerek szól meg,
Mindig rohangál majd, hol itt, hol ott,
Fatty, ám, tán később majd érdemel mosolyt.

* Mélázva emelte fel ismét a papírról szemét, ám meglepetésére nem találta ott a székben a nőt, mi több, a szobában sem, s a táblára csak pár megszokottan cinkormányos betű volt felvésve.
„Remélem jól szolgál majd amit tanultál, nem akarok búcsúzni, de néha kell. Kölcsönzöm azt a könyvet, majd hozd vissza amikor legközelebb ellátogatsz ide. Nem sok más őrzi már Adler emlékét, talán ez se kell.”
* Keserűen csukta be a kötetet, óvatosan megigazítva a könyvjelzőt, majd gyengéden végigsimítva annak gerincét, pont, mintha csak egy gyermek lett volna. Kelletlen emelkedett fel, majd a táblához lépett, s pár szép szót rótt fel arra, olyan szépen kerekítve a betűket, ahogyan még talán soha sem sikerült neki a gyakorlások során.
„Köszönöm.”

18Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Pént. Okt. 14, 2016 11:21 am

Isidor Bose

Isidor Bose
Zsinati Elnök
Zsinati Elnök
Kiváló! Nagyon szép történet volt, mindig is érdekeltek a Neulanderek, és jó volt egy kis belátást nyerni a hétköznapi életükbe. Ennyi gyakorlás kezdetnek jó is lesz, innéttől megkapod a másodlagos kasztod, a Neulander-t. Ha szeretnéd, akkor Hildét számíthatod 5 évvel idősebbnek is, ha egy élménysorozatban írsz a közbeni évekről. Egészséggel használd!

(Mellesleg, természetesen a Zsinatelnök kezeskedik afelől, hogy ne használd vámpírok ellen a képességeid. csak ha ő is úgy akarja...)

19Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szomb. Dec. 03, 2016 3:37 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Hilde von Nebelturm Cinquedea_1500_invalides

Név: Fünf-Finger (Eredeti név Cinquedea, Öt ujj)
Alapanyagok: Fém*2
Tanulás: Karaktertől tanulható 
Szint: X
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy különleges rövid kard és tőr közötti átmenet fegyver, mely forgatható mindkét stílusban. A fegyver vége keskeny, a markolat felé szélesedik, elérve a markolatrésznél lévő legvastagabb részt, mely egészen öt ujj széles (Innen kapta a nevét a fegyver mind játékban, mind valóságban). A penge (30-45 Centiméter között) is egész vastag, ám nem annyira, hogy túlzottan elnehezítse azt funkcióját tekintve. Mivelhogy robusztusabb mint egy átlagos tőr, jóval hasznosabb az előző fegyvereknél olyan helyzetekben, ahol az első szúrás nem halálos, s vívásra kerül a sor. Méretes felülete emellett csodálatos vászonként szolgál rúnáknak és különböző fegyverdíszítéseknek, áldásoknak, lehetővé téve, hogy az átlagos tőrökre adható rúnák vagy áldások számának kétszerese elférjen rajta. Gyilkolási effektivitás tekintetében kevésbé veszélyes mint egy tőr (A szélesedő pengével való szúrás több erőt igényel, mint egy egyenes penge esetében), ellenben a rárakható fegyverjavításoknak, s növekedett védekezőértékének köszönhetően igenis praktikus fegyver, s vészhelyzet esetében akár azt is lehetővé teszi, hogy a használó teljesen megváltoztathassa a modorát, amivel harcol (Tőr-->Rövid kard)
Tapasztalat: 20(?)

Hilde von Nebelturm 61iV68UnEnL._SL1500_
Név: Franciska (Dobófejsze)
Alapanyagok: Fa*1, Fém*1
Tanulás: Bekerülhet a közösbe, nem különösebben különleges fegyver.
Szint: 2(?)
Fegyverkészítési mód: Bármely
Leírás: Egy különleges, átlagos fejszéknél rövidebb (40-45 centiméter tiszta markolat, vágóéllel együtt összesen 50-55 cm. A fej élének hegye és a tompa fejvég között 14 cm a távolság) markolattal rendelkező dobára optimizált fejsze (Súlya átlagban 600 gramm volt), ami még a szakadás előtt a Frank és Germán törzseknél alakult ki mostani formájára, ám szívóssága és használhatósága miatt máig nem változott semmit. A fej alakja miatt közelharcra nem olyan ideális (Páncéltalan ellenfelek ellen viszont nagyszerű) mint egy átlagos fejsze, ellenben megfelelő távolságban a fej súlyozása miatt könnyű vele eltalálni egy célpontot, s halálos sebet okozni vele. A legkülönösebb képessége a Franciskának, hogy amennyiben az ember a földhöz vágja (Vagy egyáltalán nem talál vele), a nyél görbített jellege miatt megpattan és kiszámíthatatlan irányba pattan, ennek a pattanását a használó képes befolyásolni, ám legalább Jártasnak kell lennie a dobófegyverek használatában. Amennyiben nem, a pattanás irányát kockával döntheti el a mesélő. 
Tapasztalat: X

Saját képességek: 

Név: Árnylándzsa
Szint: 3
Ár: 2000 váltó 
Leírás: A vámpír létrehoz egy árnymágiából álló éjfekete lándzsát, mely jellemezőiben és súlyában megegyezik egy átlagos lándzsával. A használó képes a tárgyat fenntartani szinte bármeddig (Természetesen nem napokig, de harci helyzet tekintetében bármeddig), ám ha egy másik árnyfegyvert idéz meg, a lándzsa eltűnik. 


Név: Árnydárda
Szint: 3
Váltó: 2000 váltó
Leírás: A vámpír létrehoz egy árnymágiából álló dárdát, mely jellemzőiben és súlyában megegyezik egy átlagos dárdával (Ergo eldobható). Képes szinte bármeddig fenntartani, de ha megidéz egy másik árnyfegyvert, az előző eltűnik. 


Név: Árnypajzs
Szint: 3
Váltó: 2000 váltó
Leírás: A Nebelturm vámpír megidéz egy árnymágiából álló pajzsot, mely hatását és súlyát nézve megegyezik egy átlagos toronypajzzsal. Képes szinte bármeddig fenntartani, ám ha egy másik árnyfegyvert idéz, az előző eltűnik. 


Név: Szökkenés (Igény: Pusztakezes harc, Nehéz páncél)
Szint: 3
Váltó: 2000 váltó
Leírás: A név ellenére egy közel sem gyors vagy távolsági mozdulatról van szó, a vámpír két-három bemelegítő, nekifeszülő lépés után képes lándzsája segítségével elrugaszkodni akár 3 méter távolságba is. Mivel a páncél a használó testét is megviseli, így az eképpen okozott becsapódás ugyanúgy hatással van az ugróra, ám nem olyan mértékkel, mint arra, akinek esne. Az ugrás során használható a fegyver is, így egy erőteljes, lendülettel mért csapás is kivitelezhető elegendő előretekintéssel. ( A mozdulat hordereje miatt nem különösebben nehéz kitérni, többnyire nagyobb, lomhább ellenfelek ellen effektív)


/ Dar checkelte a képességeket, köszönöm szépen a dolgot // 

20Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Kedd Feb. 28, 2017 8:40 pm

Azrael

Azrael
az Égi Kovács
az Égi Kovács
A Feürit Furie 2k illetve a Fiat Lux 500 váltós árnövekedést kapott balance végett.

https://questforazrael.hungarianforum.net

21Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Vas. Szept. 22, 2019 2:40 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Mivel őszintén nem akarok idegösszeroppanást okozni a Staffnak, ezért több részletben fogom kitenni a cuccaimat átminősítésre. Egyelőre jöhetne a nem általam gyártott passzívok és küldetésjutalmak Very Happy 

Kapott passzívok: 

Személyes passzív: Schwarz Lanze
Leírás: Hilde a családi örökségül kapott nagyapját fegyverét képes fejleszteni, tud vele beszélgetni, ráadásul még jó minőségű is.

Név: Személyes passzív: Beavatott
Leírás: Hilde ideje a protestánsok között többszörösen megtérült: az ellene irányuló szent sérülések sebzése jelentő
sen lecsökkent, valamit ő is elsajátította a fiatal egyháztagok számára kötelező "démon érzékelése" képességet.


Küldetés jutalmak: 


Név: Goliath
Leírás: Egy fél vállad és egyik karod takaró fémpáncél részlet, amely felszentelt mágiával van átitatva. Viselője erejét egy választott parancsszóra kétszeresére növeli ezen karjában, valamint megakadályozza, hogy az bármit elejtsen, amire egyszer rászorított. Tíz percig tartható fenn, utána túl megterhelő és fél napot pihentetni kell.

Név: Eisenfeld Szárnyai
Ár: 2000 váltó
Besorolás: Nehéz Páncél - Déli Királyság
Leírás: Egy igen különleges páncél, egyetlen darab létezik belőle, a Karl von Barth nekromanta nagyúr által irányított ezer éves ghoul tervei alapján készült. Míg ránézésre talán semmi különleges nincs benne, az illesztéseket már a Déli királyság technomágikus fejlesztései szövik át. Különleges képessége, hogy bár súlyát és védelmét megtartja (sőt, kiemelkedik benne), maga a vért nem korlátozza a mozgást jobban egy Közepes páncélnál. (KÉP )

Név: Menetlevél
Leírás: Egy levél, a zsinatelnök és a király pecsétjével. Ezzel tudod magad igazolni a déli királyság területén, és gyakorlatilag az őrzött helyekre is belépő. A zsinatelnök ajándéka.
Ár: 700 váltó

Név: Királyi Regaliajuss Oklevél
Leírás: Rudenz király adománya, amely minden mesélő vezette játék után 20%-al több pénzjutalomra jogosít.

Név: Selbstkontrolle (Önuralom)
Leírás: A Hellenburgi máguscéh találmánya, eredetileg a kultisták elmebaja ellen. Egy fátyolszerű maszk, mely viselőjét megóvja az akaratát manipuláló hatásoktól. Az egyébként patyolatfehér anyag 5 percnyi viselés után megfeketedik és egy napnyi pihentetés után tisztul ki ismét. Megfeketedett formában hatástalan.Vannak nálam továbbá azonnalikért kapott vanity cuccok, Wolpentinger tojás, Miracle of the sacred eve, stb. Ezeket sose használtam, s nem is fogom őket elővenni sem, mert loreba nem illenek. Ha szükséges, kirakhatom őket nerfre, de szerintem főleg csak gyagyaságok Very Happy

22Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Hétf. Szept. 23, 2019 12:49 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Kapott passzívok:

Személyes passzív: Schwarz Lanze
Típus: Passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: Hilde a családi örökségül kapott nagyapját, mint fegyvert képes használni, tud vele beszélgetni, ráadásul még jó minőségű is. A fegyver egy hosszú, feketeacél lándzsa, melynek felülete egyenetlen, pont olyan, mintha vénák és erek futnának rajta végig.

Személyes passzív: Beavatott
Típus: Passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Hilde ideje a protestánsok között többszörösen megtérült: minden szentség által okozott sérülése egy fokkal könnyedebb, valamit elsajátította a démonok ellen irányuló hatodik érzéket, melyet az egyháztagok használnak.


Küldetés jutalmak:


Név: Goliath
Típus: Karvédő (Nehéz)
Leírás: Egy fél vállad és egyik karod takaró fémpáncél részlet, amely felszentelt mágiával van átitatva. Viselője erejét egy választott parancsszóra kétszeresére növeli ezen karjában, valamint megakadályozza, hogy az bármit elejtsen, amire egyszer rászorított. 5 körig tart a hatása, s naponta egyszer használható.
Kritérium: -

Név: Eisenfeld Szárnyai
Típus: Vért (Nehéz)
Leírás: Egy igen különleges páncél, egyetlen darab létezik belőle, a Karl von Barth nekromanta nagyúr által irányított ezer éves ghoul tervei alapján készült. Míg ránézésre talán semmi különleges nincs benne, az illesztéseket már a Déli királyság technomágikus fejlesztései szövik át. Különleges képessége, hogy bár súlyát és védelmét megtartja, maga a vért nem korlátozza a mozgást jobban egy Közepes páncélnál.
Kritérium: -

Név: Menetlevél
Típus: Kiegészítő
Leírás: Egy levél, a zsinatelnök és a király pecsétjével. Ezzel tudod magad igazolni a déli királyság területén, és gyakorlatilag az őrzött helyekre is belépő. A zsinatelnök ajándéka.
Kritérium: Csak protestánsok használhatják

Név: Királyi Regaliajuss Oklevél
Típus: Kiegészítő
Leírás: Rudenz király adománya, amely minden mesélő vezette játék után 20%-al több pénzjutalomra jogosít.
Kritérium: Csak hellenburgiak használhatják

Név: Selbstkontrolle (Önuralom)
Típus: Kiegészítő
Leírás: A Hellenburgi máguscéh találmánya, eredetileg a kultisták elmebaja ellen. Egy fátyolszerű maszk, mely viselőjét megóvja az akaratát manipuláló hatásoktól. Az egyébként patyolatfehér anyag 5 környi viselés után megfeketedik és egy napnyi pihentetés után tisztul ki ismét. Megfeketedett formában hatástalan.
Kritérium: -

23Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Hétf. Szept. 23, 2019 7:35 pm

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Aktív képességek. Ami cheekyibb, oda adok egy kis magyarázatot, hogy miért érzem fairnek. Ami felül van, s pirossal van írva az az eredeti verzió, ami szürkével van, az az általam átírt, hogy elfogadhatóbb legyen. Ha nincs ott piros rész, akkor nem variáltam benne semmit se. Szint és árnál az eredetit hagytam benne, nyilván kiderül, hogyan reális majd. 
Árnymágia: 
Eredetileg vámpír kezdő képesség volt, extenzíven használtam mindig is. Volt további három árny cuccom megpályázva és vásárolva, ebből igazából ez az egyetlen, amire esetlegesen igényt tartanék az a pajzs. 


Név: Árnytőr
Szint: 1. 
Ár: 1000 váltó
Leírás: A vámpír egy tiszta varázserőből álló éjfekete tőrt hoz létre, amit használhat közelharcra vagy el is dobhat. Tulajdonságaiban egy átlagos tőrrel egyezik. Ha a vámpír újat hoz létre, az előző tőr eltűnik.
-----------------------------------------------

Név: Árnypajzs
Szint: 3
Váltó: 2000 váltó
Leírás: A Nebelturm vámpír megidéz egy árnymágiából álló pajzsot, mely hatását és súlyát nézve megegyezik egy átlagos toronypajzzsal. Képes szinte bármeddig fenntartani, ám ha egy másik árnyfegyvert idéz, az előző eltűnik. Név: Árnypajzs
Szint: 3
Váltó: 2000 váltó
Leírás: A Nebelturm vámpír megidéz egy árnymágiából álló pajzsot, mely hatását és súlyát nézve megegyezik egy átlagos toronypajzzsal. Képes szinte bármeddig fenntartani, ám ha egy másik árnyfegyvert idéz, az előző eltűnik. Hilde elsődleges fegyvere kétkezes, így egyszerre vagy ezt tudja használni, vagy azt, nem tudja egy kézbe hordani a Fekete Lándzsát. 


Vérmágia: 
Egy kis magyarázat a vérmágia kapcsán. Anno loreban úgy volt, hogy a Nebelturmok összeolvadtak egy vérmágiával foglalkozó klánnal, ezért volt náluk elérhető néhány vérmágia is (Nem tudom ez mennyire igaz a jelenlegi állapotban)


Név: Vérpajzs
Szint: 3.
Ár: 2000 váltó
Leírás
: Ha a vámpír vérzik, a vér a bőre felszínére keményedik, ezzel megnövelve a fizikai ellenállását. A vámpír ezzel a szintjénél egyel kisebb fizikai támadások ellen lesz ellenálló.


Név: Vérpajzs
Szint: 3.
Ár: 2000 váltó
Leírás: Ha a vámpír vérzik, a vér a bőre felszínére keményedik, ezzel megnövelve a már felsebzett rész védekezését. A réteg által nyújtott védekezés egy könnyű páncél szintjének felel meg. Mágiát igényel, ám megidézése ösztönös. 

-----------------------------------------------
Név: Aderlass- Vércsapolás 
Szint: 4
Ár: 2500 váltó
Leírás: A Nebelturm négy másodpercnyi idézési idő után a célpontjára mutat, s a kiválasztott személy orra vérezni kezd, ezzel nehezítve annak lélegzetvételét (Aminek hála egy kissé könnyebben fárad). A támadás nem veszélyes, a vérzés eláll kezelés nélkül is egy perc múlva. A célpont nem érzékeli, hogy bármennyire is természetellenes lenne a sebesülés, kivéve persze, ha látja az idézést végző vámpírt. 

-----------------------------------------------

Fémmágia
Nem különösebben érdekes képességek. Régen volt egy kombó képesség, a Rot Stahl, a kombó hatásokat kivettem, mert sosem használtam.

Név: Feürig Furie- Lángoló düh
Ár: 2500
Szint: 4.
Leírás: A technika használatának feltétele valamilyen fekete acélból készült fegyver, melynek markolata nincs borítva olyan anyaggal ami elvezeti a hőt. A használó képes dühét illetve harci vágyát belevezetni a fegyverbe, mely így fellángol s izzó forrósággal ég. A tűz képes felgyújtani dolgokat amikhez hozzáér, s bármi másra jó lehet, amihez egyébként az ember a tüzet használná. A technika másik fontos része, hogy az égetés ugyanúgy hatással van a használó kezére mint bármilyen más tereptárgyra, amit akár csontig elégethet. Az utóbbi sebesülés állandó adrenalinnal látja el a szervezetet, s a használó ellenállóvá válik az illúziókkal szemben.
Vörös acél hatás: Két deciliter vértől a tűz forróbbá válik, és ereje is jelentősen megnő. Ugyan fémet nem képes megolvasztani, de a fa anyagokat hamar felemészti. A hatás természetesen a használóra továbbra is él, de a csontot nem pusztítja el. 


Név: Feürig Furie- Lángoló düh
Ár: 2500
Szint: 4.
Leírás: A technika használatának feltétele valamilyen fekete acélból készült fegyver, melynek markolata nincs borítva olyan anyaggal ami elvezeti a hőt. A használó képes dühét illetve harci vágyát belevezetni a fegyverbe, mely így fellángol s izzó forrósággal ég. A tűz képes felgyújtani dolgokat amikhez hozzáér, s bármi másra jó lehet, amihez egyébként az ember a tüzet használná. A technika másik fontos része, hogy az égetés ugyanúgy hatással van a használó kezére mint bármilyen más tereptárgyra, amit akár csontig elégethet. 
-----------------------------------------------

Név: Die Erinnerung an Metall- Az Fém emléke
Szint: 4
Ár: 2000 váltó
Leírás: A Nebelturm vámpír a kezébe fogja a fém tárgyat, majd lehunyja a szemét, s beszélni kezd vele. Úgy öt percnyi összpontosítás után képes visszajuttatni azt a kovácsolása előtti állapotba. Az adott fegyvertől (Vagy páncéltól) függően más alapanyagokat kaphat a használó. Ha egy rozsdás acélkardot bűvöl, akkor egy acélrudat, ha egy minőségi feketeacél felszerelést, akkor feketacélt. Mivel a képesség időigényes ezért nem használható arra, hogy harc közben elpusztítsanak vele egy tárgyat. (Egy adott tárgyon lévő áldások elvésznek a fém eredeti állapotába való visszaállítása után. AZ ILYEN MÓDON SZERZETT NYERSANYAG HASZNÁLATÁVAL KÉSZÍTETT FEGYVEREKÉRT NEM JÁR TAPASZTALATI PONT). 
Szent Mágia:
Tisztában vagyok vele, hogy egy kissé nehezebb pozíciót töltenek be a szent mágiák a jelenlegi loreban Vámpírként, de úgy gondolom, ha rendszeridegen is, karakteridegennek nem minősíteném, Hilde nagyon extenzív időt töltött a hitével, élmények is születtek ezekről. A Fiat Lux a karakter legtöbbet használt képessége, a Stigma nem annyira fontos.


Név: Fiat lux- Legyen világosság
Ár: 1000 Váltó
Szint: 1.
Leírás: A karakter képes egy rózsafüzérrel áttekerni a fegyvert, amely így csekély szent energiával telítődik. Ez komolyabb sebzést okoz az összes olyan lény ellen, mely féli a szent támadásokat, de emellett a karaktert is sebzi vámpír mivoltja miatt. 
Vörös acél hatás: A szent energia mértéke megnő, az erősítés hatására fehéren kezd izzani a lándzsa vége, az előbbinél jóval erősebb szent sebzést kölcsönözve a fegyvernek. Ilyen mértékű szentség már komolyan befolyásolja a karaktert is, s ahol a fegyver testét éri, fekélyes sebek kezdenek megjelenni, melyek hamarosan kifakadnak s vérezni kezdenek. 


Név: Fiat lux- Legyen világosság
Ár: 1000 Váltó
Szint: 1.
Leírás: A karakter képes ima segítségével egy csekély szent energiával átitatni a Fekete Lándzsát, amitől az halvány fényben dereng. Ez komolyabb sebzést okoz az összes olyan lény ellen, mely féli a szent támadásokat, de emellett a karaktert is sebzi vámpír mivoltja miatt. A sebzés fekélyes kinövésként testesül meg.  Koncentrációt igényel a fenntartása, ugyanis imádságot igényel.
-----------------------------------------------
Esküszöm, a Mártír kaszt tőlem tanul, s nem fordítva :DD
Név: Stigma- Stigma
Ár: 3000
Szint: 5
Leírás: Bár alapvetően a vámpíroknak nem tesz jót a szentség, megfelelő gyakorlással ők is képesek isten erejéhez folyamodni, már ha természetesen tisztelik, s követik Őt. Hilde a képesség használata közben térde borul, s istenhez fohászkodva képes akár a legkomolyabb sebeket is begyógyítani, de csakis akkor, ha ő maga átveszi annak hatásait saját testére. Értelemszerűen nem érdemes túlzásba vinni, nagyon gyorsan halálhoz vezet.

24Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Szer. Szept. 25, 2019 12:49 am

Hilde von Nebelturm

Hilde von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Végső felvonásként érkeznek a passzívok. Itt extenzív variálások történtek, amik magyarázatot is érdemelnek. Egyiket, úgy gondolom, hogy jó eséllyel át is kell alakítani aktívvá, kezdem azzal: 


Név: Blutgeruch- Vérszag (Passzív)
Ár: 1000 váltó
Szint: 1
Leírás: A Vámpír képes akár 30 méterről (Szélcsendes időben) is megérezni egy vérző áldozat (Humanoid) szagát, akit így kopóhoz hasonló pontossággal képes követni. Emellett a vér aromája képes információkat közölni a személyről, mégpedig hogy: Magasabb vagy alacsonyabb a karakternél szintje, hogy faja mi, illetve hogy egyházi-e a személy.


Név: Bluthund I.
Típus: Passzív
Erősség: I (Nebelturm ág - der Nebelgeher)
Felhasználás: Akarat alapú
Ár: 1000
Leírás: Cedrick képes távolabbról megérezni a vér szagát, mint a fajtársai többsége (szélcsendben körülbelül 30-40 méter, szeles időben valamivel több vagy kevesebb, széliránytól függően) legyen akár állat, akár humanoid lény a forrása. Követni is képes a szagot, és egy kevés információt kinyerni belőle: faja, alacsonyabb/magasabb-e a szintje, (állatoknál legfeljebb olyan alapvető dolgokat, minthogy emlős-e vagy hüllő), és hogy körülbelül milyen régi a szagnyom.

Név: Bluthund II.
Típus: Passzív
Erősség: II (Nebelturm ág - der Nebelgeher)
Felhasználás: Akarat alapú
Ár: 2500
Leírás: Szükséges hozzá a Bluthund I. Megnöveli a távolságot amin belül megérzi a vérszagot, ami így szélcsendben körülbelül 80-100 méter lesz //ez lassan már inkább cápa, mint véreb//, szeles időben pedig ennél valamivel több vagy kevesebb, széliránytól függően, legyen akár állat, akár humanoid lény a forrása. Követni is képes a szagot, és információt kinyerni belőle: faja, alacsonyabb/magasabb-e a szintje, (állatoknál legfeljebb olyan alapvető dolgokat, minthogy emlős-e vagy hüllő), és hogy körülbelül milyen régi a nyom.

Mind kiderült Cedric anno megpályázott egy nagyon hasonló képességet, számomra az is megfelel, ha esetleg ezt-ezeket veszem meg.
-----------------------------------------------------------
Név: Märtyrertod I.- Mártíromság I. (Passzív)
Ár: 1000 váltó
Szint: 2
Leírás: A karakter irdatlan önerejét alkalmazva képes vég nélkül ignorálni a fájdalmat, de csakis akkor, ha önmagának okozza azt. Az efféle agónia nem nehezíti a koncentrációját, mi több, segíti fókuszálni. Minden így szerzett sérülés ugyanolyan hatással van rá, mintha más okozná, pusztán csak a fájdalom sokk okozó hatása nincs jelen. Az ilyen sebek gyorsabban gyógyulnak. (A gyógyulás harc során nem faktor)


Név: Märtyrertod I.- Mártíromság I. (Passzív)
Ár: 1000 váltó
Szint: 2
Leírás: A karakter irdatlan önerejét alkalmazva képes vég nélkül ignorálni a fájdalmat, de csakis akkor, ha önmagának okozza azt. Minden így szerzett sérülés ugyanolyan hatással van rá, mintha más okozná, pusztán csak a fájdalom sokk okozó hatása nincs jelen.


Buff hatást kivettem, továbbá a gyógyulást is, mert nincs neki jelentősége, amióta játszok sosem merült fel ez a hatás, s értelme se volt sose.
-----------------------------------------------------------
Név: Fortgeschritten Speer Fertigkeit- Haladó Lándzsaforgatás (Passzív)
Ár: 2500
Szint: 4
Leírás: A Schwarz lanze egy kifejezetten súlyos fegyver, s bár nagyszerű minőségű fémből készült, a Fekete Acél készült tárgyak mindig is nehezen kezelhető felszerelésnek minősültek. Hosszas gyakorlás után a karakter képessé válik effektíven használni a lándzsát, jelentősen növelve a támadási sebességet, lehetővé téve összetettebb mozdulatok véghezvitelét is.

A fegyver leírásából kiderül, hogy a Fekete lándzsa kifejezetten nehéz, s pont emiatt Hilde régen nem tudta rendesen forgatni. Amiatt íródott ez a képesség, hogy tulajdonképpen tudja egyáltalán használni. Semmi extra hatással sem rendelkezik az "összetettebb" mozdulat. 
-----------------------------------------------------------
Név: Märtyrertod II.- Mártíromság II. ( Passzív)
Ár: 3500 váltó
Szint: 6
Leírás
: A Mártíromság I. továbbfejlesztése, lényegében a képesség hatásai megegyeznek, de immáron nem csak önirányban, hanem bármely ellenfél okozta fájdalom ignorálására is használható. 


Név: Märtyrertod II.- Mártíromság II. ( Passzív)
Ár: 3500 váltó
Szint: 6
Leírás: A Mártíromság I. továbbfejlesztése, igényli a Mártíromság I. képességet. Csakis harcban szerzett sérülések okozta fájdalom ignorálására használható, továbbá a speciálisan fájdalmat okozó képességeket nem ignorálja (Judica mea, pl). A hatás a csatajelent végén elmúlik, az addig ignorált fájdalom visszatér, akár sokkos állapotot is előidézhet.

25Hilde von Nebelturm Empty Re: Hilde von Nebelturm Vas. Szept. 29, 2019 4:35 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Név: Árnytőr
Típus: Bűbáj (1/3 kör)
Erősség: I. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 1000 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: A vámpír egy tiszta varázserőből álló éjfekete tőrt hoz létre, amit használhat közelharcra vagy el is dobhat. Tulajdonságaiban egy átlagos tőrrel egyezik. Ha a vámpír újat hoz létre, az előző tőr eltűnik.

Név: Árnypajzs
Típus: Mágia
Erősség: II. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Egyszerű pecsét
Leírás: A Nebelturm vámpír megidéz egy árnymágiából álló pajzsot, mely hatását és súlyát nézve megegyezik egy átlagos toronypajzzsal. Képes szinte bármeddig fenntartani, ám ha egy másik árnyfegyvert idéz, az előző eltűnik. Hilde elsődleges fegyvere kétkezes, így egyszerre vagy ezt tudja használni, vagy azt, nem tudja egy kézbe hordani a Fekete Lándzsát.

Név: Vérpajzs
Típus: Bűbáj (Fenntartott)
Erősség: II. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: Ha a vámpír vérzik, a vér a bőre felszínére keményedik, ezzel megnövelve a fizikai ellenállását, mintha egy extra réteg könnyű páncélt viselne azon a területen.

Név: Aderlass - Vércsapolás
Típus: Bűbáj (1/5 kör)
Erősség: II. (Nebelturm ág - Der Nebelgenger)
Ár: 2500 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A Nebelturm négy másodpercnyi idézési idő után a célpontjára mutat, s a kiválasztott személy orra vérezni kezd, ezzel nehezítve annak lélegzetvételét (Aminek hála egy kissé könnyebben fárad). A támadás nem veszélyes, a vérzés eláll kezelés nélkül is egy perc múlva. A célpont nem érzékeli, hogy bármennyire is természetellenes lenne a sebesülés, kivéve persze, ha látja az idézést végző vámpírt.

Név: Feürig Furie - Lángoló düh
Típus: Mágia
Erősség: III. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 4000
Leírás: A technika használatának feltétele valamilyen fekete acélból készült fegyver, melynek markolata nincs borítva olyan anyaggal ami elvezeti a hőt. A használó képes dühét illetve harci vágyát belevezetni a fegyverbe, mely így fellángol s izzó forrósággal 5 körön keresztül. A tűz képes felgyújtani dolgokat amikhez hozzáér, s bármi másra jó lehet, amihez egyébként az ember a tüzet használná. A technika másik fontos része, hogy az égetés ugyanúgy hatással van a használó kezére mint bármilyen más tereptárgyra, amit akár csontig elégethet.

Név: Die Erinnerung an Metall- Az Fém emléke: Ezt a képességet viszont elutasítom, mert már nincs mesterség tapasztalat, valamint a receptek bővülésével meg az új nyersanyagokkal ez a képesség nagyon erős lenne. Ezen kívül már nem olyan nehéz nyersanyagot szerezni, mint annak idején volt, úgyhogy emiatt sincs rá szükség.

Ami a szent mágiát illeti...a második passzívot módosítanék egy picit egy picit:

Személyes passzív: Beavatott
Típus: Passzív
Erősség: I.
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Hilde ideje a protestánsok között többszörösen megtérült: minden szentség által okozott sérülése egy fokkal könnyedebb, valamit elsajátította az egyháztagok imáinak egy részét, s sajátos módon magáévá tette azokat.

Amennyiben ez a változat megfelelő, íme a vámpír szentség teljes valójában:

Név: Fiat lux - Legyen világosság
Típus: Bűbáj (Fenntartott)
Erősség: I (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 1000 Váltó
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: A karakter képes ima segítségével egy csekély szent energiával átitatni a Fekete Lándzsát, amitől az halvány fényben dereng. Ez komolyabb sebzést okoz az összes olyan lény ellen, mely féli a szent támadásokat, de emellett a karaktert is sebzi vámpír mivoltja miatt. A sebzés fekélyes kinövésként testesül meg, mely három körönként szaporodik a folyamatosan jelenlévő szentség miatt.

Név: Stigma - Stigma
Típus: Mágia
Erősség: III. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 3000
Felhasználás: Szövetség alapú
Leírás: Bár alapvetően a vámpíroknak nem tesz jót a szentség, megfelelő gyakorlással ők is képesek isten erejéhez folyamodni, már ha természetesen tisztelik, s követik Őt. Hilde a képesség használata közben térde borul, s istenhez fohászkodva képes szövetségeséről akár a legkomolyabb sebeket is begyógyítani, ám ha így tesz, az meggyógyított sebekkel arányos nagyságú sebeket éget a szent fény a testébe, töréssel, zúzódással, vérzés keltésével együtt.

Név: Märtyrertod - Mártíromság
Típus: Mágia
Erősség: IV. (Nebelturm ág - Der Schmied)
Ár: 5000 váltó
Felhasználás: Akarat alapú
Leírás: A karakter irdatlan önerejét alkalmazva képes vég nélkül ignorálni a fájdalmat egészen a csata végéig. Minden így szerzett sérülés ugyanolyan hatással van rá, mintha más okozná, pusztán csak a fájdalom sokk okozó hatása nincs jelen. Ez vonatkozik fájdalmat okozó varázslatokra, átkokra is.

Név: Fortgeschritten Speer Fertigkeit- Haladó Lándzsaforgatás: Erre van egy másik képesség, amivel jól lehet érzékeltetni, hogy milyen jól bánik a karakter a fegyverrel. A mesterképzettség, amihez még egy extra képesség is társul.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.