Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

» [Magánjáték - Syele & Matheus] A nyáj
by Rudenz von Hellenburg Today at 2:50 pm

» [Magánjáték] A Vándor új kardja
by Cedrick von Nebelturm Today at 12:14 pm

» [Küldetés] Tíz kicsi démon
by Oswald von Bertold Szomb. Aug. 08, 2020 5:38 am

» A QFA Memek hivatalos topikja
by Iudex Pént. Aug. 07, 2020 7:56 pm

» Gerard D. Lawrenz
by Gerard D. Lawrenz Pént. Aug. 07, 2020 7:40 am

» Küldetés: Vadász, vagy préda? (V.I.SZ. 821. Tél)
by Lothar von Nebelturm Csüt. Aug. 06, 2020 11:04 pm

» Barátokért jutalom
by Nessaris Maera Csüt. Aug. 06, 2020 7:19 pm

» [Magánjáték] Sons of the North
by Eirik von Hildebrand Csüt. Aug. 06, 2020 9:19 am

» [Azonnali] Emlékek IV.
by Hóhajú Yrsil Szer. Aug. 05, 2020 1:33 pm


You are not connected. Please login or register

[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges...

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Pént. Nov. 29, 2019 12:30 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Sok mindenki megfordult már a műhelyembe, voltak füstösek, fúrcsák, búsak, bíborak, de olyan szenvedéllyel, mint most nem találkoztam. Kevés hölgy vendégem volt, de akik igazán foglalkoztak a kovács személyével, itthagytak valamit. Mind a varjú, amely kiterjesztette hatalmas szárnyát, mind az őz, ki menedéket keresett. Még talán a Démon is , aki mint egy fény tűnt elő és mint a tűz ha leöntik vízzel tűnt el. Mostani vevőmön igazán éreztem a túlélés gyötrelmeit. Kíváncsivá tett, vajon mi olyan különleges benne. És persze kiváncsi voltam, hogy  mit fog itt hagyni, mire fog késztetni, hogy felülmúljam magam. Vajon miben tudok neki segíteni?

Egyszerű kovácsként, de nem egyszerű vámpírként néztem a dolgokat. Kíváncsi voltam. Minden érdekelt, de legfőképpen a találkozás pillanata. Egy fegyver a mesterét szolgálja éppen ezért a legmegfelelőbb fegyvert kell elkészíteni. Nincs nagyobb dicsőség egy kovácsnak, minthogy a legjobb fegyvert készítheti személyre szabottan
- Nos, miben segíthetek? - kérdeztem élénk szemeibe nézve.A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 04, 2019 8:18 pm-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Egy ideig nézegettem a képet, de természetesen megengedtem, hogy szétnézzen. Elmerültem a képben és nézegettem más kardokhoz méregettem, de mindig arra az elhatározásra jutottam, hogy nem igazán lenne sem szép sem érdekes sem pedig nem értené senki, hogy mi is ez.
- Hát elsőre egy elég labutított kardnak tűnik. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen kard hasznosabb és szebb lenne, mint egy dicsőséges ezek közül. Azok kardok, amik itt vannak egyszerűen, de természetesen még mindíg díszíthetően és szebbé tehetőek. Esetleg, ha fontos a ferde penge, akkor Elhajlíthatjuk. De pontosan ilyet egy Nebelturm nem készíthet, az íratlan kovács etiket miatt. - mondtam - esetleg ha emlék, készíthetek egy szép virágot, amely örökké díszeleg nekik. - Elkezdtem elő ásni egy papírt és egy szén darabot, amellyel rajzolni lehet.A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 04, 2019 8:16 pm-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Kicsit meglepődtem a lány közvetlenségén, de valójában tetszett a dolog, sajnis viszont nem engedhettem meg magamnak, hogy egy jötment így beszéljen velem, pláne ha ember. Szerencsére a folyosón nem voltak sokan és akik voltak  dolgukkal törődteka, ezért elég volt szúrós szemekkel néznem a lányra. Viszont választ nem ezért nem adtam neki, hanem mert felesleges volt. Elővettem egy gyertyát, amit óvatosan a kovácstűzből meg gyújtottam. Természetesen a fénye másképpen játszott mint egy normális gyertya, fényesebben, de egy kicsit misztikusabb fénnyel. Persze ez egy egyszerű gyertya mellett is alig észrevehető volt. Így hát szavakra nem is fecsérelve a szót, neki álltam rajzolni.

Mint mindig kizártam mindent, ami zavart és csak a rajzra koncentráltam. Védtelen volt a helyzetem, de szerencsére voltunk annyian a teremben, hogy bármit csinál a vevő, valamelyikünk gyorsan közbelép. Ha más nem akkor Philipp jön, hogy elcsábítsa vendégemet. És még a Démon sem volt annyira bolond, hogy megtegye... Így hát nem féltem, csak rajzolni kezdtem. Műszerpontossággal próbáltam egymás után illeszteni a vonalakat. Más kovácsok csak összecsapják a tervrajzokat és nem kívánják őket kidolgozni. De én erről másképpen vélekedem. Minden rajz művészi értékű és úgy kell megrajzolni, mintha azt később a vendég a falra akarná akasztani. Egy kardvirág képe rajzolódott ki vonalaimból. Acélt és rezet akartam felhasználni benne, olyan formákban, mintha ténylegesen maga a virág lenne, de olyan jó eltúlzottan díszesen, mint ahogyan Nebelturm falain ábrázolva látszik. Az asztalon való görnyedés után nagy nehezen kiegyenesedtem.
- Ez lenne a virág. Egy kardvirág. Rézből és acélból. Vagy ha van valamilyen más érce, lehet abból is. De ennek a kettőnek a kombinációja szép és ha egy gyertyát meggyújt mellé, annak fénye szépen látszik rajta. Nos, mit szól hozzá? - természetesen kiemelve, hogy magáztam.A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 04, 2019 8:16 pm-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Egy picit elgondolkodtam.
- Ahogyan magának jó. De ha kötetlenebbül szeretne beszélget, jöjjön velem egyet ebédelni. Van egy nagyon jó étterem a tornyon belül. Egy régi vámpír kovács süt főz. Néha kovácsol egészen jó dolgokat...  Ami a piszolyt illeti, sajnos nem rendelkezem tudással... alig fél esztendeje vagyok a szakmában. De igyekszem fejlődni. Viszont a pisztoly egy nehéz eset... - kicsit megsímogattam a szakállamat. - Mert azt bizony talán csak a trony nagyura láthatott legfeljebb egyet messzíről és hunyorítva. Talán a legfelsőbb körökben van aki tud készíteni, de... mint látja eléggé átlagos vagyok... és olcsó - nevettem egy kicsit. - Az árban több féle képpen is megegyezhetünk... Ha nincs pénze, de tud tenni értem valamit és megteszi, akkor nekem az is elég. Úgy gondolom, hogy nem jó, ha a pénz határt szab a dolgoknak. - mondtam neki.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Türelmesen hallgattam a válaszát, de amikor meghallottam, hogy hátra akarnám dönteni, gyorsan körülnéztem. Szerencsére Viktória nem volt a közelben. Nem állítom, hogy a hölgy nem tetszett nekem, mi több igen szimpatikus volt, de erre az eshetőségre nem számítottam. Egy pillanatra elvörösödtem és meg is fordult fejemben a dolog, de a gondolatot, hamar el is hesegettem. Viszont nem tehettem meg, hogy elutasítom, ha már elmosolyodott rá, nem szeretem ezeket a praktikáákat, de az üzlet megköveteli. Gyorsan magamhoz vettem a tervrajzokat. A kifakadására nem reagáltam, nem lett volna helyes. Kicsit elmosolyodtam.
- Örvendek Frau Kastiana! A nevemet már tudja. Johann von Nebeltum. - de a kezemet még szándékosan nem nyújtottam - Akkor hát ne késlekedjünk. - Azzal ki függesztettem az "Ebédelni vagyok!" táblát és elindultam a lánnyal a folyosón, végig a nagy lépcsőig, ott egy szintel lejjeb emntem, a használaton kívüli belső istálló mellett bementünk a folyosóra végig arra a helyre, ahol ki volt írva: "Kovács faloda". Nagyobb terem volt mint az enyém, ezért elfért egy pár asztal a műhelyen kívül is, de én bentre ültettem le vendégemet. Már csak azért is, hogy ha Viktória véletlen erre tévednem meg ne láthasson minket. Jóbarátom, rögvest oda is lépett hozzánk.
- Johann von Nebelturm, a vérbeli kovácsok kovácsa! Örvendek, hogy ismét meglátogattál. - mosolygott, de aztán furcsán nézett csak énrám - Nem hoztál még ide hölgy vendéget...
- De biztosan! Üzletelni nálad a legjobb. - próbáltam menteni a menthetőt.
- Na jól van! Neked szokásosat gondolom... - csak bólintottam - És a hölgynek mit hozhatok? - kérdezte Frau Kastianahoz fordulva

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Amikor megemlítette, hogy talán nyers volt a szám elé tartottam hirtelen a kezemet, hogy ne beszéljen erről többet. A többi kérdésre kitérő választ tettem, de felajánlottam egy könyvtárat neki.

- Már is hozom! - mondta Gordon. Egy ideig nem válaszoltam csak csendben ültem, amíg nem kihoztak két boros poharat és egy vörös boros üveget.
- Valóban nem tudok sok mindennel szolgálni, ami érdekes lehet. De úgy vélem, ha mind a ketten követjük utunkat, akkor jobban kijöhetünk a dologból, mint most vagyunk. Én támogatom magát, maga engem. És készítünk egymásnak jó dolgokat. Természetesen ha az egyik bajban van segít a másiknak. Így gyorsabban fejlődik a kovács illetve az ékszerész műhely is. Persze nem kell igent mondania, megértem, ha nem szeretné. Ez csak egy lehetőség. - megemeltem a poharamat, de nem ittam bele az italba.A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 15, 2019 5:19 am-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

13[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty Re: [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Hétf. Dec. 09, 2019 2:08 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Megforgattam a bort a pohárban, elterítettem a pohárban, bele szimatoltam, majd egy korty borocskát a számba engedtem. Amikor a hölgynek kihozták a sört, megfogtam a pincér ruha ujját és halkan kértem egy korsó méhsert. Csendben és türelmesen hallgattam végig amit a lány mondott. Közben előételnek kihoztak egy kis tál kenyeset rajta sajttal és fűszerekkel. Óvatosan átvettem a nyakéket, hogy jól megvizsgáljam. Valóban szép darab volt, a Nebelturmi ékszerészek tudásához messze nem ért fel, de talán éppen ezért is tetszett nekem annyira, a kellemes egyszerűsége miatt. Nem vágtam a szavába, lényegében üzletről volt szó. Inkább csak a boromat kortyolgattam és az előételt falatoztam. Miután beszédét befejezte és megkaptam a mézsörömet, de nem szólaltam me. Úgy tettem, mintha kissé csalódottan forgatnám magamban az elhangzottakat. Belekortyoltam a méhserbe, aztán megszólaltam. Közelhajoltam hozzá.
- Nos. Nemrégiben majdnem, hogy fealánlotta magát. Ez egy igen közvetlen gesztus. De erről szót se többet, mert mind a ketten bajba kerülünk - visszadőlve folytattam - Más választ el sem fogadnék. Ha átgondolta, megbeszélhetjük a részleteket - mondtam sokat sejtetően, aztán csak kortyoltam egyet az italomból. Lassan kihozták a rendelésünket.
- Jó étvágyat! - mondta Gordon. Én sendesen falatozgattam, de azért még előtte megkérdeztem.
- Jó étvágyat! Maga szokott irodalmi műveket olvasni, vagy zenészeket hallgatni?A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 15, 2019 5:20 am-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

15[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty Re: [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Csüt. Dec. 12, 2019 9:47 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Nekem is megjött a szokásos rendelésem. A vadas. Neki is láttam. A lány nem sokat mesélt, de amikor megemlítette a hangszert felcsillant a szemem. Én is ittam barátságunk egészségére.
- Nem sok barátom van Hellenburgban, de ismerek egy zenész templomost. Wilfrednek hívják, talán találkozott vele. Érdekes egy teremtés... - elgondolkodtam. A vele való találkozásom igen érdekes volt és ami utána következett, talán még furcsább. Jó nagy adagot kaptunk enni, de én szokásos módon elég gyorsan elpusztítottam ami a tányérmon volt. Lekortyoltam hozzá a maradék mézsörömet, aztán jó ízűen sóhajtottam egyet. Jól esett volna rágyújtani, de úgy gondoltam, hogy most nincs itt az ideje.
- Én szoktam néha verseket olvasni, zenéket hallgatni, főleg ha Wilfred barátom küld néhányat. Természetesen olvasni még nem tudok, de szeretnék megtanulni. Mással szoktam felolvastatni. De szeretem a költészetet. - egy pillanatra elgondolkodtam és kicsit felkuncogtam - főleg az üllő dalát szeretem nagyon.A hozzászólást Johann von Nebelturm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 15, 2019 5:20 am-kor.

The author of this message was banned from the forum - See the message

17[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty Re: [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Pént. Dec. 13, 2019 9:37 am

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Amikor Kastiana a bort kortyolgatta egy kicsit belémszált a kisördög. Az első kortyja után meg is szólaltam.
- Ha egy kicsit vér íze van ne lepődjön meg, ez itt szokás. - mondtam neki vissza folytva mosolyomat.

- Vesrengeni? A barátokon? - néztem rá meglepődve. Sosem hallottam ilyesmiről, legfeljebb hasonlóról, de arra is csak halványan emlékszem. - Csak abban reménykedtem, hogy talán ismeri és hallhatok róla egy keveset. De ha nem hát nem... - kicsit csalódott voltam, de nem mutattam ki, nagyon szórakoztatott a lány társasága.
- Kár... - mondtam, most ténylegesen csalódottan - Szívesen meghallgattam volna. - szépen elrendeztem a tányéromat és ittam még egy kis bort.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Ahogyan befejezik az evést és Gordon elviszi Johann egy kis erszényt tesz az asztalra, majd betolja a székét és elindulnak.
- Ja nem... Néha találkozom vele csak. Nem is igazán ismerjük egymást. Egyszer harcoltunk és azóta tiszteljük egymást. Érdekes egy figura. Érdekes volt látni, ahogyan hozzá áll a halálhoz... - gondolkodtam el.

- Tetszik az ötlet. Nagyon is. Sőt mi több, már pattognak a kovács bolhák a fejemben. - mondtam hirtelen fölpörögve, mint egy gyerek.

The author of this message was banned from the forum - See the message

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
Felidéztem Wilfreddel való fantasztikus és hősies harcomat.
- Amikor le akartam sújtani rá a kalapácsommal, nem ellenkezett, nyugodt volt, mintha az egész harc nem lett volna. Nehéz megmagyarázni. Úgy küzdött, mint akinek nincs más élvezet az életében. Furcsa volt. Nem esett kétségbe.
A tegeződés felvetésére kicsit körbe néztem. Nem bántam, de azért egy kicsit úgy tettem, mintha fontos kérdésről lenne szó. Kicsit kőrbe is néztem.
- Nos, nem lehetek túl könnyed a kapcsolatok terén és a vámpírok néha így is szeretnek pletykálkodni. De részemről rendben.
A műhelyben gyorsan elpakoltam a papírokat.
- Bizony sok a munka. De megígérem elkészítem a kardot. És alig várom, hogy viszont lássam. - a kezemet nyújtottam neki, hogy megrázhassa. - A viszont látásra.

The author of this message was banned from the forum - See the message

23[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty Re: [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Hétf. Dec. 16, 2019 12:02 pm

Johann von Nebelturm

Johann von Nebelturm
Vámpír Toronyőr
Vámpír Toronyőr
- Megkíméltem az életét. Lehet. A templomosok Isten útjá követik, vagy is a halál számukra megtérés hozzá így nincs mitől félniük. - gondolkodtam el rajta hangosan.

Elmosolyodtam, de nem mondtam semmit. A papírt elvettem és egy kis fémládikóba helyeztem.
- Tudod mit? A legegyszerűb, ha én kereslek meg téged. Valószínűleg el fogok közltözni. Hogy hova azt nem tudom, de el innen. Szóval így lesz az egyszerűbb... - kicsit szomorkásan mondtam ezt. - Vigyázzon magára a hazafele úton.

The author of this message was banned from the forum - See the message

25[Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... Empty Re: [Magánjáték Johann&Kastiana] - Lehetséges... on Pént. Dec. 20, 2019 11:51 pm

Lothar von Nebelturm

Lothar von Nebelturm
A Nebelturm család feje
A Nebelturm család feje
Lássuk hát, miből élünk.

Ez egy nagyon érdekes első találkozás volt. "A kard és kő fogadalma", ez jutott először eszembe. Kíváncsi leszek rá, vajon Johann és Tia mikor váltja ígéretét valóra. Ez azok közé a fogadalmaz közé tartozik, amit talán csak évek múltán, megannyi kalandot követően tudtok majd beteljesíteni...miután vért és verítéket nem kímélve alkottátok meg a mestermunkát, melyet a másiknak adtok.
Noha ahogy éreztem mind Johann, mint pedig Tia elég hűvösen állt hozzá az első találkozáshoz, talán inkább csak próbálták a kellő tiszteletet megadva tartani a távolságot...legalábbis így éreztem. Egyikük sem az a fajta, aki könnyen nyílik meg másoknak. Ez egy remek kis alap volt, egy jó kezdet, amiből később még ki tudja mi fog kerekedni. Kíváncsian várom hát, hogy alakul a kis páros sorsa, s miféle kardot, miféle ékszert adnak majd a másiknak.

Ami a jutalmakat illeti, mindketten 100-100 TP-vel gazdagodtok. Kastiana ezen felül egy darab Gyönggyel lesz gazdagabb, Johann pedig egy Gárnittal.

Név: Gyöngy
Leírás: Ritka, különösen szép, állati eredetű kő. A legértékesebb darabok a tökéletesen gömbölyű, borsószemnyi darabok, mivel ezekből lehet a legszebb gyöngysorokat készíteni.
Fellelhetőség: sekély tengerekben, a kagylók héja alatt

Név: Gránit
Ár: 250 váltó
Leírás: A gránit a leggyakoribb mélységi kőzet, a gyémánt után a legkeményebb anyagként van számon tartva. Kedvező tulajdonságai miatt az építkezésekhez használják gyakran, illetve a bájolók is kedvelik.
Fellelhetőség: Boltban vásárolható, hegységi gránitfejtőkben


Illetve a végére két apró megjegyzést szeretnék még fűzni. Ezek egyike sem olyan hű de nagy hiba, csupán apró részletek, amiket érdemes szem előtt tartani. Az első, hogy egy étteremben aligha talál az ember étlapot. Ennek oka az, hogy a lakosság jelentős hányada, még a nemesek körében is, nem tud olvasni. Általában szóban szokták egyeztetni, mi a kínálatuk. A másik, hogy Veronia lakói még hírből sem hallottak sohasem a földi Távol-Keletről, vagy annak bármely országáról. Így nemcsak hogy a Távol-Kelet kovácsolási technikái és stílusai ismeretlenek számukra, de még a katana szónak sincs számukra jelentése. Jelentés híján a "katana" egy rakás halandzsának hangzik csupán. Azonban, ha ívelt pengéjű, gyors vágásokra alkalmas kétkezes kardot kerestek, ne tovább, mert bizony van egy kard itt Veronián, ami tökéletesen illik a képbe: a tünde csatapenge. Ez a kard (ami bár, fontos ismét kihangsúlyoznom, nem japán, hanem európai kovácsolási technikával készült, mint minden más fegyver Veronián, így nincs neki például edzésvonala sem) hasonlít a leginkább a rajzhoz, amit Kastiana Johannak adott.

Tünde Csatapenge:
Név: Tünde csatapenge
Alapanyag: fém(2), hosszú markolat
Tanulás: tünde mester
Típus: Kétkezes
Leírás: A tündék által kifejlesztett speciális, különlegesen ívelt penge, mely igen gyors támadásokra képes széles ívekben, ám nem túl masszív, így jól páncélozott ellenfelek ellen nem ér sokat.
Kritérium: Csak tünde és sötét tünde karakterek kezdhetnek vele


Gratulálok még egyszer a játékhoz, és kíváncsian várom, hol sodorja ismét egymás mellé a szél a két lókötőt.

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.