Egyesek szerint botorság a Fővárosban démonnak lenni. Én meg azt mondom, hogy kihívás. A botorság az, mikor az éjszaka közepén próbálod meg ellopni egy frissen kinevezett lovag dédelgetett kitüntetését, méghozzá a városi őrség raktárából. Én mégis erre készültem, mivel szerettem a kihívásokat. Ráadásul remek lépcsőfokot jelentett a képességeim terén, ha az őrkutyák orra előtt nyúlom le tejben-vajban fürösztött hízott csirkéjüket. Egészen jól kiismertem már magam Carolusburg tetői alkotta útvonalakon, csak esetenként futottam bele a számoltnál nagyobb távolságokba, ahol kénytelen voltam árnyéklépésekkel toldani meg az ugrásaimat. Ahogy sejtettem, a raktárig nem is volt semmi probléma, a járőröző páncélosok fel sem figyeltek a halk neszekre, amit mozgás közben okoztam és alig kétszer estem volna le. Szerencsére mindkétszer sikerült elkapnom valami lelógó dolgot, így csak a bordáim sajogtak az ütődésektől. Ahogy lassan kitárulkozott a borzasztóan széles, lapos tetejű raktárépület, gondolkodóba estem. Nem a négy párokban körbe sétáló őr zavart, sokkal inkább, hogy nem igazán volt belépési pont az épületbe. A tetején ablakok sorakoztak, de az onnan még egy hat méteres esés és nem tudtam, hoztam-e elég kötelet. Minden esetre még mindig jobb ötlet volt, mint a főbejárat, ugyanis az mindig szembe ötlött valamelyik párosnak. Ráadásul nem is volt sok időm felkapaszkodni az épület oldalán, mert a négy jómadár körülbelül húsz szívverésnyi időre hagyta csak figyelmen kívül a hozzám közel eső keleti oldalt. Leereszkedtem a legközelebbi épület mellett, egy használaton kívüli árus standja mögött lapulva megvártam, míg a két pár vasalt csizma eltűnik a sarkon és rohanva indultam meg. Néhány halomba rakott ládát céloztam meg, egyenesen afelé futva hogy minél több lendületet szerezzek, aztán amennyi ideig tudtam a fal függőleges felületén folytattam a kapaszkodást. Amikor a súlyom sok lett a csizmám tapadásának és éreztem a föld ölelő húzását az árnylépést használtam az utolsó méter megtételéhez és ujjaim végével elkaptam a tető szélét. Tizenhat szívverést számoltam, tehát nem volt időm megpihenni. Amilyen gyorsan tudtam behúztam lábam a hasam alá, közben meglehetősen fájdalmas horzsolásokat okozva a térdemen és felrúgtam magam. Húsz, huszonegy... Késtek. Szerencsém volt. Kicsit kifújtam magam odafenn, majd odasétáltam az ablakhoz. Reméltem, minden más is így fog menni...
A hozzászólást Rakshata összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Jan. 17, 2016 4:28 pm-kor.