Csendes és felhőktől mentes éjjel jött el a mai nap. Egy olyan éjszaka, mely látszólag valami misztikus nyugodtságot sugároz. Egy olyan világot, melybe nincsen viszály, csak a csillagos égboltra meredő mélázgatók sokasága, kiknek a legnagyobb csatáik eme csodálatos éjszaka maximum csak a lepedő alatt zajlik le. Valóban. Még én is elismerem, hogy ez a mai est kifejezetten nyugodtnak és békésnek mondható. A hold ezüstös sugarai lágy fénye úsztat be minden egyes négyzetcentimétert az erdőben. Még az árnyékok is valamelyes világosabbnak tűnhet. Bár való igaz, hogy ezt a misztikumos szépséget elismerem, azért hozzáteszem, hogy ez engem igen nem hat meg úgy, mint mást. A környezet legyen akármilyen szép is, mégse okozhat semmi hasznot, a célodhoz sem visz közelebb. Emiatt nem is foglalkoztam túl sokáig a környező tájjal, hanem csak caplattam tovább egyenesen. Nem volt különösebb célom, vagy fix irányom. Szimplán ösztöneimre hallgatva indultam el ebbe az irányba, hisz aludni nem volt kedvem, így maradt az egyetlen olyan dolog, amely talán valami hasznot is hoz, ha szerencsém van. A vándorlás. Azonban ma olyan dolgot fedeztem fel, mely egész hátralévő életemet megváltoztatta.
Éppen nagyban török utat magamnak a sűrű növényzetben, amikor is hirtelen halk fuvola dallamot véltem felfedezni. Magamban morogva markoltam meg szorosabban a botomat, de valamilyen belső hang végett mégsem indultam megkeresni a hang forrását, hanem csak mentem tovább előre. Talán az éjszaka miatt voltam ilyen elnéző hangulatomban, talán azért mert a fuvola dallama régi időkbe repített vissza. Még a mesterem idejébe hallottam utoljára ezt a dalt… ezt Ő játszotta. Ő aki felé eddig ismeretlen és szokatlan érzéseket tápláltam. Szerettem volna? Talán. Nem tudom, lehet, pont emiatt keresem Serpahint az egyetlen nőt, akit kedveltem, még ha Kísértet is. A gondolataimba merülve mentem előre leszegezett tekintettel, így egészen váratlanul ért, mikor valaki végül megszólított.
- Ki vagy! – tette fel a kérdést egy női hang.
Először megtorpantam valós meglepettséggel, de ahogy kijózanodtam arcomon végigszalad a düh… mígnem tekintetem a nőre nem tévedt. Egy átlagos embernek ő csak egy szimpla vámpír nő lehetett volna, (bár szó mi szó még így is szemrevaló) egyik kezében egy tőrrel, másikban a fuvolával, amelyen eddig játszott. Szemei határozottak voltak, bár a félelem jelei mutatkoztak benne. Azonban mindez nekem nem mondott semmit. Helyette le nem vettem a tekintetem a nő arcáról, és csak annyit tudtam kinyögni.
- S… Seraphin…?
A nő látszólag meglepetten mered rám, és egy ideig így állunk tovább. Mindketten hitetlenkedve bámuljuk a másikat. Ám végül mégiscsak a nő szólalt fel előbb, mikor összeszedte végül magát.
- E… elnézést… de ismerted a nővéremet?
- A.. a nővéredet? – kérdezem nem kevés meglepődöttséggel.
- Seraphin von Rotmantel… - ekkor kissé megtorpant és nem tudta folytatni – Ő… ő… már meghalt… de… de láttad? Láttad őt? Azt mondják visszatért az életbe, tényleg kísértetté tették? – kérdezi könnyező szemmel.
Azonban én nem feleltem. Hogy is lehettem ilyen vak… ő nem hogy nem kísértet, de még csak nem is holt. Viszont… annyira hasonlított Seraphinra. Még ha valóban ez a nő lenne az én Seraphinomnak a húga… az megmagyarázná a dolgokat… de… miért ver mégis még mindig a szívem ilyen hevesen… Csalódottá váltam való igaz. Ám szemem nem tudtam levenni a nőről. Bár még fiatal lehetett alig több mint tizenhat, tizenhét. Mégis vonzó teremtés. De én mióta érdeklődök az ilyen dolgokért? Mióta érdekel a kinézet…. miért nem tudom róla levenni a szemem…
- E.. elnézést… - szólít meg ismét a nő.
Testemet elönti a méreg, ahogy egyre inkább elbizonytalanodok. Egy dühös kiáltást követve végül kitör belőlem minden, majd a nő elé ugrok meglepve ezzel őt és késes kezét keményen megmarkolva nem engedem, míg másik kezemben megfeszülnek az izmok, hogy egyetlen döféssel végezhessek vele. Azonban kezem nem mozdul… de miért nem mozdul? Egyszerűen nem tudom megtenni. A nő szemében ismét megcsillan a félelem, és ez a tekintet, már túl sok volt nekem. Szorításom gyengül, mire a nő értetlen arccal próbálja kiszabadítani a kezét. Ám ekkor egy nevetés hatol át a csendbe.
- Látom neked nem füllik hozzá kutya. Ne aggódj, mi megtúrjuk majd helyetted is.
Mikor oldalra pillantottam három martalóc szerű alak röhögött a képembe. Két kardos és egy számszeríjas. Utóbbi rögtön ki is lőtt felém egy lövedéket, mely eltalálta a bal alkaromat, mely szinte émelyítő fájdalommal járt, hisz átvitte a lövedék a karomon a húst. Felordítok, miközben a botom kiesik a kezemből. Jobb kezemmel, mely a lány karját markolta erőteljes taszítok rajta, ám mivel ő nem számított rá, hamarosan elesett… pont mögöttem. Akaratlanul is felé fordulok, és rákiáltok.
- Maradj veszteg és talán túléled!
Rögtön perdültem is vissza, majd egy intéssel megidézem a z első zombimat a leghátul álló lövész mögé. Olyannyira magabiztosak voltak, hogy nem is tűnt fel nekik ez, csak a legutolsó pillanatban vették észre a terjengő bűzt (persze az is segített, hogy az a kis szél is pont másfele fújt). Így mielőtt bármit tehettek volna a fickó mellkasából előtörő penge beléfojtotta a jókedvet. A két másik társa makogva meredtek társukra. Látszólag nem nagyon álltak még ilyen helyzetben, gondolom nemrég alakultak ez a kis „banda”. Mindenesetre nem érdekelt. A bennem felgyülemlett gyűlölet célpontjaivá váltak, és innen nincs már visszaút… legalábbis számukra. Hamarosan a holt társuk mellől két goblin zombi mászott elő rárontva a nagyobbik ürgére. A harmadik arrébb menekült, mielőtt a „satu” összezárulhatott volna, de egyelőre nem is törődtem vele. Mivel az egyiküket sikerült három zombival lefoglalnom. Azonban ahelyett, hogy hagytam volna, hogy nekiessenek egyszerűen a föld alól megidézve a csontdárdámat átdöftem a lábát. Amaz olyannyira a fájdalommal törődött, hogy észre sem vette a pengét, amely átmetszette a torkát. A zombim újabb idiótával végzett. Alig telt el pár perc, máris két hulla fekszik a földön… természetesen nagyrészt hála amazok tapasztalatlanságának. Most azonban nem érdekelt, mindössze csak jól esett végezni velük. Ekkor azonban egy sikoly törte meg a figyelmem. A lányé… aki mögöttem feküdt. Észre se vettem, amikor a harmadik pasas mögém lopakodott, és épp lesújtani készült a nőre. Nem volt időm gondolkodni. Jobb kezem a botomért nyúlt felkapva azt a földről, majd előre vetettem magam a nő és a férfi közé… magam sem tudom miért…. vajon miért védem a nőt? Nem tudom… De úgy éreztem ezt kell tennem mind a két penge egyszerre talált célba. A botom a meglepett férfi mellkasába állt bele, míg a pengéje könyöktől lefelé lemetszette a bal karom. Egy pillanatig meredten bámulunk egymásra, majd mindketten összerogyunk. A nő sikoltva futott oda felém a haldokló fickóval mit sem törődve. Csonka karomat markolászta, melytől szinte szétrobbant a fejem annyira fájt. Bár furcsa… alapjáraton elhúzódtam volna…. de…. de most nem tettem.
- Miért… mentettél meg? – kérdezte a nő.
- Kösz a hálát. – lihegem kábán a szavakat.
- Ne szórakozz! Oda lett a bal karod…
- Nem tudom miért tettem… - válaszoltam őszintén – Ismertem a nővéred…. valóban kísértet… a mesterem keltette életre. Kedveltem… most már tudom… de azt is tudom, hogy soha nem jöhetett volna össze a dolog… de amikor megláttalak… valamiért… ismét megéreztem valamit, amelyről azt hittem, már régen halott bennem…
Szinte el sem hiszem így utólag, hogy ezeket tényleg kimondtam. Még ha valóban így is volt, soha nem mondtam volna ki hangosan… talán a vérveszteség vagy a fájdalom miatt történt meg. Nem tudom… de még mindig emlékszem rá, hogy a lány könnyes szemmel mered rám azokkal a csodás kék szemekkel, majd megcsókol... és én nem ellenkeztem…
Egy halk „ch” kíséretében a hang felé fordulok, mely egy bár egy dundinak tűnő, de továbbra is vonzó nő állt a szállás részlegre vezető lépcsősor alján, látszólag kissé kifulladva már attól is, hogy lesétált a lépcsőn. Bármennyire is tűnjön kimerültnek, fejét rosszallóan csóválva indult felém. A fogadó, ahol megszálltunk elég gyakori voltak az ilyen nézeteltérések, és gyakorta pénz is helyet cserélt egy-egy küzdelem végén. Így egy-két vendég esetén elég nagy felháborodást keltett, hogy nem folytattam a küzdelmet… gondolom arra tették a tétjüket, hogy kicsinálom a bunkót. A nő megállt velem szembe és szúrós szemmel meredt rám, mire én egy újabb „ch” kíséretében a földre lököm a fickót, aki rögtön eltakarodott.
- Még mindig kevered a bajt… komolyan mondom, Drágám nem tudom, hogy mi tarthat féken…
- Nem tűröm az erotikus megjegyzéseket, ha azokat olyan felé mondják, aki fontos nekem Lia!
- Oh ez kedves… és a bútorzatban tett károkat kifizetése, már nem is olyan fontos nem? – utal pimasz mosollyal az összetört székre, amellyel leütöttem az egyiküket.
Erre csak egy újabb „Ch” lett végül a válaszom, majd szó nélkül a pultra dobok egy kisebb erszényt a kár fizetésére, majd felmentem a szobára minden további nélkül. A nő még ottmaradt, és leült a nő a pulthoz.
- El sem hiszem Liana, hogy mit szeretsz ebben a férfiban… Nem tetszik nekem az ürge, pedig lassan már fél éve itt szálltok meg… se a mágiája, se a viselkedése nem valami helyénvaló…
- Jaj ugyan Carls…ezt már letárgyaltuk Ash tud jószívű is lenni, ha akar… - itt elmosolyodik, és még jobban megnyomja a szót – HA AKAR…. de én szeretem őt. Nem egy szőke herceg, de tudod jól, hogy szeretem a veszélyes alakokat. – kuncog fel.
- Igen… túl jól ismerlek… de mégis… egy ember és egy vámpír? Meh…
- Ne légy ilyen rasszista Carls…. tudod, hogy nem szeretem ezt a fajok közötti különbségtevést..
- Jó-jó… és hogy áll a pici?
- Az orvos szerint egészséges lesz… Határozott, és elszánt lesz akár az apja, és erős kislány lesz, akár az anyja.
Carls erre csak megcsóválta a fejét, és egy jóízűen kacagott Lianaval… a feleségemmel, aki szépen lassan, de gyökerestül változtatta meg a viselkedésemet…