A fejem az asztalon hevert, ám én képtelen voltam felemelni. Körös körülötem kiloccsant bor, és szétszórt hamu mocskos keverége fedi az asztalt, ám nincs sem erőm sem kedvem felállni. Selymes és ezüstfehér haja, most szétterülve folyik szét az asztalon, a vége pedig bortól átázva csüng a padló fölött. A kocsmában hangzavar uralkodik mind mindig, és valaki a karomat húzza.
- Hú, hé öreg, zenéljé nekűnk valamit ! - mondjra egy durva, enyhén ittas hang. Nem hagyja abba a piszkálást, ezért nagy nehezen feltápászkodtam. Nem volt könnyű, ugyanis már túl voltam annyi boron, amit még az én démonszervezetem sem tudott rendesen megemészteni, így nem kissé instabilnak éreztem az állapotom. A figura nem volt túl figyelemre méltó alak. Széles, lapos ajkak, ferde fogak, barna szemek, kopaszodó haj. Úgy a harmincas évei elején járhatott. Engedtem, hogy a balom elkezdjen változni, éreztem hogy megszilárdul a finom bőr, átalakulva valami igazán kemény, törhetetlen anyaggá. Felszólítás nélkül, teljes erőből bezúztam egyet a fickónak, aki az ütés hatására a mögötte álló asztalra zuhant, letarolva az ott ülő szintén magányos vándor asztalát. Ahogy elnéztem, kissé meglassult reakcióiből ítélve láttam, hogy ő sincs túlságosan jobb álltapotban mint én.
Szemügyre vettem. Komolysága, szép, tünde vonásai, hosszú mézszőke hajtincsei ölelik körbe, egyfajta érdekes hatást kölcsönöz borpíros arcának. Zöld szemeivel, enyhén barna bőrszínével és izmos alkatával, bizonyára belopta magát egy két nő szívébe. A szeme fölött egy apró vágás éktelenkedik, ami eléggé ismerősnek tűnik.
//Ez nem az a vágottszemű zsoldos, akiről az a fickó mesélt, Sil ?//
Ám nem hiszem hogy van időm ezen töprengeni, hiszen egyenesedik is fel, s fordul felém, ekkor látom meg hogy majdnem velem egymagasságú. Ebből harc lessz, gondolom, ám kicsit sem bánom elég rossz a kedvem, belém köt, hát laposra verem.