Viszonylag jó kedvvel nyitok be a műhely ajtaján. Régóta ismerem az Öregurat, sokszor szoktam segíteni neki vagy együtt kocsmázni, ha épp nem akad dolgom Veronia másik pontján, s marad időm és kedvem ideutazni hozzá. Kellemes a társasága, nem beszél sokat, de ha megszólal, jószívűség és elhatározottság hallatszik ki a hangjából.
- Jöttem segíteni, ahogy múltkor ígértem!- mosolyogtam rá. Szemem sarkából látom, hogy a sarokban még mindig ott áll az a rongykupac, amit hetek óta "gyűjtöget". Helyes, lesz mit csináljak.
Nem látom sehol, biztos a műhely hátsó részében matat. Egy lépést teszek előre, s ekkor előbújik egy nő és rám néz. Megdöbbenve állok és kicsit gyanakodva kérdezem tőle, ugyanis még sosem láttam itt.
- Te ki vagy? S mit csinálsz itt?
- Jöttem segíteni, ahogy múltkor ígértem!- mosolyogtam rá. Szemem sarkából látom, hogy a sarokban még mindig ott áll az a rongykupac, amit hetek óta "gyűjtöget". Helyes, lesz mit csináljak.
Nem látom sehol, biztos a műhely hátsó részében matat. Egy lépést teszek előre, s ekkor előbújik egy nő és rám néz. Megdöbbenve állok és kicsit gyanakodva kérdezem tőle, ugyanis még sosem láttam itt.
- Te ki vagy? S mit csinálsz itt?