Hosszabbnál hosszabb, unalmas órák óta jártam a rögös földes utakat a Hellenburg közelébe eső falu irányába menetelve. Többször végigfutottam már az egyik megbízómtól kapott kis levelet, melyen a találka helyszíne van. Valami apróbb falu, eldugott fogadójának a pincéjében kellett találkoznom a férfival. Értem én, hogy nagyon fontos a diszkréció, de képtelen vagyok felfogni, hogy az ilyen paranoiával rendelkező személyek még hogy élnek. Vagy talán pont a bizarr óvatosságuk miatt? Nem is nagyon érdekelt, csak oda akartam már érni, hisz lábaim egyre jobban fájni kezdtek. Mondanám, hogy az út érdekes volt, de az igazat megvallva, csak fák, bokrok és kövek váltakoztak egymás után, már-már úgy éreztem végtelenítve. Kezemben papírba tekert, száraz dohány égve füstölt, melyből nagyokat szívtam, próbálva unalmamat elkergetni, a számon keresztül tüdőmbe áramló füsttel, mely gyengéd, fanyarkás dohány ízt hagyott számban, majd a felszívódó elemek vénáimon keresztül agyamban selymes derengést okoztak. Még egy jó óra hosszáig tettem a hosszú, unalmas lépteket, amikor megpillantottam a falucska templomtornyát. Nagyokat sóhajtva örültem meg a látványnak. Már kezdett eltűnni az sötétnarancs-aranyruhába szőtt forró nap a falu mögött, amikor megérkeztem a papíron álló címre. A kopott falú fogadó hátuljához mentem, ahol szemem elé is tárult a korhadt tölgyfa pinceajtó. Lassú mozdulattal tártam ki, majd ahogy a lépcsőn haladtam le, az minden lépésemre apró nyikorgással nyugtázta utamat. Amikor leértem a helységbe, pár aprót koppantottam a mellettem álló téglafalon. A pókhálós szobában nem volt más, csak pár hordó, na meg egy kerek faasztal három székkel, melyeknek egyikén helyet foglalt a sötét csuklyába burkolózó, horgas orrú munkaadóm. Jelenlétemre komótosan felemelte fejét, majd aprót biccentett köszönésképpen.
– Ülj le. – mutatott a mellette álló székre. Miután helyet foglaltam, rá is tértem a lényegre, mivel nagyon úgy tűnt, hogy ő neki nem áll szándékában megszólalni.
– Szóval, mit is kéne tennem?
– Nyugalom. Még várunk valakire. – halál nyugodt válaszára homlokomat ráncoltam, majd megfordultam a székben, a pince bejáratát bámulva.
– Mi? Még is kire? – pásztáztam a lépcsőlejárót várva a történéseket.
– Ülj le. – mutatott a mellette álló székre. Miután helyet foglaltam, rá is tértem a lényegre, mivel nagyon úgy tűnt, hogy ő neki nem áll szándékában megszólalni.
– Szóval, mit is kéne tennem?
– Nyugalom. Még várunk valakire. – halál nyugodt válaszára homlokomat ráncoltam, majd megfordultam a székben, a pince bejáratát bámulva.
– Mi? Még is kire? – pásztáztam a lépcsőlejárót várva a történéseket.
A hozzászólást Neil Remington összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Május 26, 2016 10:25 pm-kor.