Quest for Azrael
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Multiváltó
Felhasználónév:

Jelszó:

Legutóbbi témák

» [Magánküldetés: Kyrien von Nachtraben] - Családi titkok
by Kyrien Von Nachtraben Kedd Nov. 05, 2024 6:37 pm

» Erlendr - emlékiratok
by Erlendr von Nordenburg Pént. Nov. 01, 2024 7:40 pm

» Küldetés: Az arany fényében tündökölvén (V.I.Sz. 822. Tél)
by Jozef Strandgut Hétf. Okt. 28, 2024 3:45 pm

» [Magánküldetés] Rote Fenster hinter den Wänden (V.I.Sz. 822. Nyár)
by Nessaris Maera Szomb. Okt. 26, 2024 6:21 pm

» [Útvesztő] A magoi hét próbája
by Ostara Kedd Okt. 22, 2024 12:49 am

» Élménynek túl rövid...
by Erlendr von Nordenburg Szer. Szept. 25, 2024 7:39 pm

» Képességvásárlás
by Jozef Strandgut Vas. Szept. 22, 2024 7:21 pm

» Mesterségekhez kötődő vásárlások, receptek, alapanyagok
by Hóhajú Yrsil Csüt. Szept. 19, 2024 12:19 pm

» Enoch ben Metathron
by Noel Vas. Szept. 08, 2024 12:18 pm

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Cynewulf/Sheatro

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Cynewulf/Sheatro Empty Cynewulf/Sheatro Szer. Jún. 29, 2016 9:31 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

Név: Cynewulf/Sheatro
Faj: Sötételf
Frakció: -
Kaszt: Sötét tünde Bérgyilkos , a Fejvadász Útján
Nem: Férfi
Kor: 24, talán 25 éves...fene se tudja

Kinézet: Ejnye, Te meg miért kérdezgeted ezt? Miért vagy rám kíváncsi? Vérdíj lenne a fejemen? Tudni akarod, hogy én vagyok-e az, akinek a megölésére küldtek? Mi? Hogy csak érdeklődsz, ki rejtőzik a csuklya alatt? Mi van, ha azt mondom, hogy a gyilkosod? Na, nincs több kérdés. De tényleg. Ja, hogy fizetsz érte egy sört? Legyen kettő. Jóóó, legyen másfél! Na, így már jobb. Szóval, mivel láttál engem bejönni az ajtón, a magasságomat legalább megsaccolhattad ezen idő alatt. Igen, pontosan, 180 körül. Jól van, ügyes legény vagy Te, jó a szemed, hogy rohadj meg. Amit nem láthatsz, az a fél hosszúra hagyott, ezüstös-fehér hajam. Néha utálom ezt a haj színt, kicsit nagyon kirívó a sötét éjszakában, de hát ezért van a kámzsa, nem? Na, helyeselj már! Így már jobb. Hol a második söröm? MI az, hogy fél? Megakarsz dögleni? Áh, jobb. Sokkal jobb. Kék szemeimmel kiszúrom ám, hogy ha bármiféle sunyiságra készülődsz Te itten, úgy hogy nyughass. Ha látnád sápadt fehéres bőrömet, rájönnél, hogy én a kevésbé átkozottabb sötét elfek közül való vagyok. Jajj, nem kell megijedni! Eddig le se vágtad, hogy egy selffel osztod meg a sörödet! Ja, és amit érzel, az a tőröm, amint épp a farkadnak szegeződik, úgy hogy semmi hirtelen mozdulat. Még viszonylag fiatal vagyok, így legalább csudiszép pofikámat nem csúfítják el szarkalábak, redők, meg minden egyéb förtelem. Tökéletesen sima, mint ha csak gondosan ápolnám nap mint nap. Valahogy az a rész nálam kimaradt, hogy bárminemű szőr száll is nőne azon a nagy pofámon, így legalább mondjuk a borotválkozás viszontagságaitól megkímélhetem magam szerencsére. Orrom, köszöni szépen, szintúgy tökéletes alakú, mint rajtam minden. Olyan közepes, vagy átlagos, vagy milyen szót használtok erre rá Ti, emberek. A lényeg, hogy nem néz ki úgy, mint ha egy fallal találkozott volna napi rendszerességgel...s ami a legjobb, hogy nem egy nagy karvalyorrt dobott hozzám a természet. Na de elég ennyi az orromról - csak még annyit, hogy kiszimatolom vele, ha szarozni támadna kedved. Nem vagyok épp egy izom alkat, de nem is kell, hogy az legyek. Karcsúan izmos, kellően mozgékony. Nem sújt engem az izomra gyúró ostoba emberek lassúsága és esetlensége. Én gyors vagyok. Én vagyok a .... eh, hagyjuk, nem kell idézetekkel terhelnem ostoba agyadat. Állam enyhén kiugrik, a homlokom kicsit magasabb, mint az átlagos. Szerintem ez a kimagasló inteligenciám jele. Ne röhögj baszki! Kell egy tőr a töködbe? Nem? Én is így gondoltam. Na, mit mondjak még magamról? Kérdezz, és válaszolok: csak az egy újabb sörödbe fog kerülni. Mondjuk ha nem fizetsz sört, az a gyerek nemző kacsód bánja, úgy hogy én megfontolnám.

Jellem: Jajj, megérkezett a következő sör. Mi? Nem a kinézetem érdekel már téged, hanem a jellemem? Mi van, talán felkeltettem az érdeklődésedet? Csak hogy tudd, inkább a nőkre bukom, neked meg hiába vannak nagy melleid, de a lábad között lengedező aprócska izé valahogy még is lehetetlenné teszi, hogy viszonozzam érdeklődésedet. Mondjuk, bármelyik nő jól járna velem, mert ahogy mondják, a baj sosem jár egyedül. Van egy enyhe tudat hasadásom és a rosszabbik fajtából. Ne ijedj meg, Sheatro most alszik és nem akar gyilkolni. Vagy csak épp sunyin meghúzza magát, a megfelelő alkalomra várva. Huh, látom, izzadni kezdtél. Pedig nem vagyok én olyan agresszív. Csak akkor ölök, amikor az feltétlenül szükséges. Leginkább akkor, amikor az áldozat nem figyel, és nekem bőven van időm megtervezni a gyilkosságot, s utána még van időm lelépni is. Óvatos vagyok, megtanultam, hogy minden egyes hiba az életembe kerülhet. Emellett, talán még néha épeszűnek is tűnhetek. Már mint, vannak olyan pillanatok, amikor komoly vagyok én is, és talán még segítek is egy-két arra járónak. Ha nőből van, jókora mellekkel megáldva, és eléggé készséges arra, hogy ott a bokorban megtörténhessen a dolog, akkor még inkább. De ezen a ritkább alkalmak esete. Velem ellentétben Sheatro. Na ő azt a tipikus pszichopata alkat. Jajj de imádom, amikor az emberek arca az ijedtségtől összerándul. Olyan kis viccesen néztek ki. Shea is élvezi ezt. Őt a vér hajtja, az, hogy lássa mások szenvedését. Szerintem valami baj van vele, de nem tudok rajta segíteni. Megszabadulni meg főleg nem tudok tőle. Talán már nem is akarom. Legalább mindig van társaságom, így sose lehetek magányos. Bakker, izzad a kezem, csúszkál benne a tőr. Ha véletlen megvágom a koronázási ékszereidet, bocsi, most tényleg nem direkt volt. Azt hiszem legalábbis. Bár ez a sok kérdezősködés kezd felidegesíteni, a torkom meg kiszáradni. Na, acca ide azt a negyedik sört! Mi? Elfogyott a pénzed? Melyik elvetemült barom jön ilyen kevéskével kocsmába? Az anyádnak hazudj, ne nekem! Akkor add ide a sajátodat. Huh, kezdem érezni a pia hatását. Áh, valószínüleg ma gyilkos hangulatomban leszek. Háhá, ne ijedj meg, téged nem nyírlak ki. Sörcimbik vagyunk, hát nem jó? Ma este az áldozataim szemébe fogok nézni, hogy lássam, az élet elhagyja az ostoba tekintetüket. Hogy lássam a szenvedésüket, a kínt, amit átéltek...a kínt, ami engem is kínoz. Uh, ez most szó ismétlésnek számít? Eh, nem is érdekes. Hupsz, van egy rossz hírem. Shea ébredezik. És nem tetszel neki. Bocsi cimbi, de ma te is megdöglendsz vala. De még van egy-két kérdésre időd....talán amíg válaszolok, úgy döntök, hogy megkímélem az életed....ja, és majdnem elfelejtettem: van még söröd?!

Előtörténet

0.  Prologue

"Azt mondják, hogy egyszer minden útnak el kell kezdődnie, s mint ilyen, a természet és az égiek törvénye, hogy minden út egyszer véget is fog érni. Imádom az ilyen banális bölcsességeket, totálisan egyértelmű gondolatokat, természetszerű törvényeket bölcs - vagy legalábbis annak hangzó - szavak mögé bújtatnak és azt hiszik, hogy ettől ők igazi géniuszok lesznek, olyanok, akik megláttak valamit, amit más lény nem látott még sosem. De...ha tartom magamat ehhez az egész hülye "ami egyszer elkezdődik, az véget is ér" analógiához, akkor fogalmazzunk úgy, hogy én vagyok az út végén a szakadék, amibe óhatatlanul belesétálsz és puff...út vége, játék vége, élet vége. Egyesek gonosznak tartanak engem azért, mert elveszem mások életét. De kérlek, magyarázd már el, hogy mit jelent a "gonosz" és mit jelent a "jó"? Minden csak nézőpont kérdése, és soha, semmi se ennyire egyértelmű. Lehet a gyilkosság is jó, mint ahogy mások életének megmentése is rossz. Úgy hogy...öhm, hol is tartottam? Ja igen, utak. Az én utam valószínüleg most épp egy kocsmába vezet...."
― Cynewulf/Sheatro

Sötét éjszaka. A Hold félénken bújt el a felhők mögé, mint ha már megunta volna azt, hogy folyton a halandók, vagy közel halandók életét bámulja, s ítélkezzen némán felettük. A távoli csillagok, mint megannyi apró kis lyuk az ég szövetén, viszont vidáman sziporkáztak, de valahogy senki se értékelte ezt a tényt. Enyhe szellő suhant át a térség felett, pillanatnyi enyhülést hozva a még mindig fülledt időben, s pár elkallódott fa levelet görgetve végig az úton. Azonban mindettől eltekintve a táj mozdulatlanságba dermedt...azaz majdnem mozdulatlanságba. A sötét elf a fák mögé bújva figyelte az úton elhaladó két személyt. Acélkék szemeivel pásztázta tovább a környéket, de rajtuk kívül tényleg semmit sem látott. Nem voltak különlegesek, nem voltak kimagasló egyéniségek - se termetileg, se tettileg - még is, felkeltették az érdeklődését. Legalábbis az egyik énének. Énének sötétebb bugyrában a gyilkos én ismét ágaskodni kezdett, s egyre erőteljesebben követelte azt, hogy átvegye az uralmat a logikus, talán még valamennyire épeszűnek is nevezhető ego felett. Érezte, ahogy a vadállat rázza a ketrecét, próbálva kitörni a gondosan felhúzott falak mögül, hogy beteljesítse vérgőzös vágyait. A késztetés egyre erősebb lett, s Cyne megijedt, hogy ezúttal nem fog tudni uralkodni rajta. Beletúrt fél hosszúra hagyott, ezüstös-fehéres hajába, s ajkát megnyalva figyelte az egyre távolodó alakokat. Teljesen kiszáradt a torka, s szája is cserepes volt. Leginkább mondjuk annak köszönhetően, hogy pár órája egy korty vizet se fogyasztott, de nem akarta, hogy a folyadék bevitel később vizelési ingert váltson ki nála. Várnia kellett. Nem szabadott elszalasztania egy pillanatot sem...
~Szerintem nyírd ki őket. Senkinek se hiányoznának. Könnyű célpontok.Már mint, néz már rájuk! Olyan kis védtelenek! Fincsi husik... ~
~Nem fogom kinyírni őket. Kuss. Nyughass.~
Megrázta a fejét, s kicsit változtatott testtartásán, az órák óta egy helyben állástól már kezdett megfájdulni a lába és a dereka. Ahogy az éjszaka egyre sötétebb lett, úgy lettek a gondolatai is egyre sötétebbek és komorabbak. Érezte, hogy gyilkolnia kell. A bőre verejtékezni kezdett, szívverése felgyorsult, annyira, hogy az már szinte fájt. Elég lenne csak két gyors szúrás, és vége. Ennyi. Teret engedne Sheatro-nak. De nem, nem akar. Vagy még is? Ki akar gyilkolni és ki nem?
~Most miért nem? Gyengék. Csenevészek. Két gyors szúrás és már nézheted is a szemüket, ahogy elhagyja azokat az élet fénye. Hát nem ezt szereted? Látni, ahogy felismerik, ki a gyilkosuk...ahogy látod, milyen tehetetlenek? Egy perverz állat vagy, én mindig is mondtam.~
~Ezt a részét csak Te élvezed! Ártatlanok. Nem érdemlik meg a halált.~
~Jah, ártatlanok. Mióta érdekel téged ez egyáltalán, amúgy is? Hát nem jobb ilyen állapotban elküldeni őket az úgynevezett Istenükhöz?  Biztos hogy élvezné végre egyszer az ártatlanok társaságát. Ahogy felnőnek, úgy lesznek egyre romlottabbak, egyre tisztátalanabbak. Őrizd hát meg ezen állapotukat azzal, hogy megölöd őket. Neked meg már úgy is mindegy, nem igaz?~
~Akkor se fogom megölni őket, akármilyen beteges érveket hozol fel mellette. Nem érdemlik meg a halált.~
~Ebben a világban még is, ki érdemli meg a halált? Ki vagy Te, hogy dönts arról, ki élhet és ki halhat?~
~Fordítsuk meg a kérdést: TE ki vagy, hogy eldöntsd ezt? Ez az ön gól egy csúnya fajtája volt.~
~Eh, hagyjuk. Azért nem ölöd meg őket, mert túl érzelgős vagy. Szegééény kisgyerekek. Jajj, olyan kis cukik. Mi lesz a következő? Menhelyet fogsz nyitni szegény gyerekek megmentésére? Ápolgatod majd őket? Babusgatod? Apjuk leszek apjuk helyett? Az az apa leszel, akit Te elvesztettél?~
~Nem fizettek nekem azért, hogy ezt a két életet kioltsam, így lényegében, miért is tenném? Nézzük csak a dolgokat logikus módon. Ezek a kölykök tartoznak valakihez, vagy valakikhez. Van apjuk és anyjuk normális esetben, szarabb esetben egyik vagy mindkettő hiányzik, teljesen mindegy, de akkor is, van, aki gondoskodik róluk. A gyerekek elkóboroltak otthonról, valószínüleg eltévedtek az erdőben. A ruhájuk alja szaggatott, sűrű bokrokon vágtak keresztül. A lány szoknyájának alja sáros. Napok óta nem esett, az egyetlen hely, ahol összesározhatta magát, az a falu határától vagy öt kilométerre elterülő patak. Nagy eséllyel oda ruccantak ki. A lényeg, hogy eltévedtek. Az otthoniak már aggódnak értük, valószínüleg már a falu összes házába bekopogtattak, hogy nincsenek-e ott a csemeték. Ha nem érnek haza időben, a lakók a keresésükre indulnak, egyre jobban kiszélesítve a lefedett területet. Előbb-utóbb megtalálják a két tetemet, rajtuk tőr ütötte seb. Mi jön ezután? A gyilkos felkutatására indulnak, s minden, a környékre tévedő idegennel szemben bizonytalanok lesznek, árgus szemekkel figyelik minden lépését. Egy, a hazájától jó messze elkóborolt self, tőrökkel az oldalán csak még feltűnőbb jelenség lesz. Az, hogy ilyen helyzetben bármilyen információt halásszak ki a célpontról, lényegében lehetetlenre redukálódik. Szóval, mond csak Sheatro, szerinted tényleg olyan kurva jó ötlet, hogy kinyírjam ezt a kettő, általad " gyenge, csenevésznek" titulált fiatalt? Csak helyeselj és egye fene, megölöm őket. Még a kedvedért ki is belezem őket, és felakasztom őket egy fára, vidám mosolyt vágva a hasukba. Óóóó, de szuper jó ötlet lenne, nem igaz? Már csak egy festőt kéne keresni, hogy megörökítse a jelenetet! Na, menjek?! Öljem meg őket?~
Áldásos módon, a gyilkos én visszakushadt a lelke mélyére, és hagyta Cynewulf-ot, hogy a feladatra koncentráljon. Utálta Sheatro-t, ahogy utálta magát is. Eléggé gázos helyzet, nem igaz?

1.  The beginning of the end

Na szóval, hogy el is kezdjem ezt az egészet...
Oké, öhm, szóval üdv, Cynewulf vagyok.
Nem, Sheatro vagy.
Kuss, Cyne vagyok.
Nem Cynewulf?
Mondtam már, hogy fogd be a pofád?
Nem is beszélek, csak a fejedben pofázok végig. Szóval ha arra késztetsz, hogy fogjam be a pofám, akkor arra utalsz, hogy a saját pofádat kéne befogni, de tekintve, hogy nem jártatod azt a hülye lepénylesődet, így totál felesleges volt ez a mondatod. Amúgy is, milyen beteg vitatkozik saját magával? Te teljesen szánalmas egy lét forma vagy Cyne, ezt meg kell vallanunk. A természetnek csúnya egy humorérzéke van.
Istenem...
Mondjad csak.
Nem vagy az Istenem!
Óh, dehogy nem. Én vagyok minden, ami Te nem vagy. Leginkább az ész, némi vérgőzzel felvegyítve. Tökéletes kombináció. ÉN.VAGYOK.AZ.ISTENED!
Leginkább egy pszichopata állat vagy!
Nem is tagadom...sőt, még jól is esik! Imádok szociopata lenni, vagy pszichopata, tök mindegy, a lényeg, hogy valaki, aki nem normális. Én így érzem jól magam.
Szóval, a nevem Cynewulf, és hát, hol is kezdjem a történetemet?
Kezdd leginkább azzal, hogy senkit sem érdekel.
Kuss!
Annyira imádom, amikor saját magaddal vitatkozol, mondtam már? A külső szemlélődő számára totál dilinyósnak nézel ki. "Hééé nézd már, egy megőrült Farkas! Egy királyi farkas! Háh, minő idióta név választás!" De tééényleg, szerintem menj el vele királyi udvarokba udvari bolondnak.  
Befeje...egyáltalán, elkezdhetném a mondanivalómat, kérlek?
Ahogy akarod....
Na végre. Akkor hát, a nevemet már párszor hallottátok, most erre ismételten nem térnék ki. Kéz dörzsölés. Torok köszörülés. Kis korty víz felhajtása. Idegek megnyugtatása. Egy.Két.Há'. Kezdjük is hát: a nevem Cynewulf...
Nem azt mondtad, hogy többet nem térsz ki rá? Óh, oké, bocs, nem szólok egy szót sem.
Szóval, ha jól emlékszem, bár nem tartom fejben, laza 24, talán 25 évvel ezelőtt láttam meg a napvilágot...vagy holdvilágot...
Istenem, hogy ez milyen szánalmas egy kezdés volt. Még szerencse, hogy nem poétának vagy bárdnak mentél el. Bakker, ezzel a költeménnyel ölni lehetne. Cynewulf, a gyilkos költő. Még majdnem hogy jól is hangzik, ha esetlegesen eltekintünk a név adás hátterétől.
...egyszóval, a fene se tudja, hogy melyik napszakban / holdszakban születtem. Éééés ignorálom ezt a fecsegő bolondot. Csak ignoráld Cyne, mindenkinek jobb lesz. Szóval, igazából totál felesleges és lényegtelen tény, hogy a nap melyik órájában születtem. Már mint, őszintén szólva, ez ad bármit is a történethez? Bár mondjuk képzeljük el, hogy mondjuk egy sötét felhőkkel tarkított éjszaka volt, a Hold épp bújócskát játszott. Az egész környék sötétbe borult, s az egyetlen fényforrásként egy magányos kunyhó ablakából kiszüremlő világosság szolgált. A távolban madarak károgása szolgáltatott vészjósló zenei aláfestést, s egy magányos farkas vonyított, hívva a Holdat és a falkáját.
...vaaagy, csak a farka beszorult egy korhadt odúba, miközben épp megakarta hágni....
S közben egy ghoul tett erőszakot egy slájmon, s nyögéseik messze hatoltak a csillagfényes éjszakában.
Te rohadt beteg egy egyéniség vagy Cyne baszki...
Igen, ez egy csodálatosan szép kép. Még mindig nem veszek ám rólad tudomást, Shea...
De most vonatkoztassunk el a felesleges dramatizálgatástól - már ha ez egy értelmes szó. Ha nem, akkor megalkottam és kész, fogadd el értelmesként.  A szüleimről pár szót...
Khmm...szüleinkről, akartad mondani, nem? Már mint, bakker, szép és jó dolog, hogy most a jobbik énedet akarod lefesteni, de HÉ! én is itt vagyok ám! Olyanok vagyunk, mint két testvér. Hát nem jó?!
Az lenne a jó, ha fizikálisan is pofán tudnálak vágni, Te szerencsétlen barom....
A szüleim...szüleinkről. Drága egy szem édes apukám...
Miért, másoknak hány apjuk van?
...holdőri tevékenységet látott el.  Tudod, vannak földművesek, vannak kézművesek és egyéb hasznos dolgokat művelő egyének. És van az egyszerű katona, aki igazából azért állt be, mert semmi máshoz nem értett. valószínüleg a nagy részükről még az is elmondható, hogy a harchoz sem értettek, de idiótákból lesznek a legjobb katonák. Na jó, ez elég tiszteletlen volt a drága apucikámmal szemben, meg a katonaságról se fest le jó képet, de egyiküket se kedvelem. Azok után, amit tettek... Az édesanyám egy spiriizéista lélek volt. Spiritálista. Nem, nem ez az a szó. Spiritualista.
Spiás? Az anyám szent lélek volt s piás....háh, nesze neked spiritualizmus.
Anyánk nem ivott, arra ugye emlékszel?
Szó poénnak jó volt.
Még annak is rohadtul szánalmas volt. Bocs, hogy letörtem komédiás törekvéseidet, de ez egy ilyen, kegyetlen világ. Egy szóval, anyám holdpapnő volt, s mint ilyen, legalább beilleszkedett a maga saját kis világába. Mint olyan személy, aki a minden napi életünk számára fontos istenségekkel tart kontaktust, tiszteletnek örvendett. Ha lett volna mondjuk egy kis esze, a többi papnővel és pappal egyetemben, akkor simán kihasználják ezt a tiszteletet a saját maguk javára. Nem tették, legalábbis én nem hallottam, hogy ilyen történt volna.
Azt, hogy miképp is került a katona és a papnő össze, nem tudom. Nem voltak róla sztorizgatások este a kandalló mellett. Az a pár részlet, amire emlékszem a gyerek koromból, lényegében teljesen semmit mondó jelenetek, egy átlagos család átlagos napjainak átlagos átlagosságainak átlagossága.
A szóismtlés a maga teljes dicsfényében megjelenítve. Csak gratulálni tudok...
 Óh, majdnem elfeledkeztem mondjuk arról a tényről, hogy volt testvérem, Kristen. Ikrek voltunk, csak Ő leánynak született. Elválaszthatatlanok voltunk egymástól már kiskorunk óta. Ő volt az a személy, aki miatt még kezelhető voltam, s nem adtam a fejem semmiféle hülyeségre. Emlékszem, a házunk közelében egy patak csörgedezett, ott játszottunk nap hosszat. Fára másztunk, a vadállatokat kergettük - vagy ők kergettek minket, épp ahogy az alkalom adta. Még emlékszem az állandó mosolyra az arcán. Szinte magam előtt látom, ahogy hosszú, szőke haja tiszta mocsok a patakban való fürdés utáni jól eső heverészéstől a homokban. Állandóan nevetett és kacagott, élvezte az életet, és számára minden rózsaszín felhőben úszkált. Ha láttál már valaha is totális ártatlanságot és egy egész világra való szeretetet egy lénybe összpontosulni, akkor az Kristen lett volna. Valahogy nem örökölte se apánk, se anyánk komorságát, s azt hittem, hogy ez a mosoly örökre el fog engem kísérni.
 Az erdő fái között futkározva, s mindenféle kis állatkát kergetve úgy éreztem, hogy minket semmi baj nem érhet, hisz még is, milyen kegyetlen istenség venné el ennek a tiszta ártatlanságnak az életét? Ki hozna Kristen-re bármiféle bajt is? Feldereng előttem, ahogy apánk fa kardot faragott nekünk, hogy azzal játszhassunk, hisz mindketten hittünk még a harcosok dicsőségében. Láttuk, ahogy apánk hazaért egy-egy őrjárat után. Még a páncélját nem vette le, a kard ott függött az oldalán, s mosollyal fogadta két csemetéjét s feleségét. Azt hittük, hogy minden katona ilyen, és akik ellen harcolnak, azok mind romlott teremtmények. Azt el se mertük képzelni, hogy más elfek, vagy netán emberek ellen is lehet harcolni. Neeeem, a katonák csak a csúnya démonok és egyéb szörnyűségek ellen harcolnak, hogy megvédjék a szeretteiket. A hős katonák sose kapnak sebeket. Minden boldog tudatlanságba merült. Mi meg csak vívtuk végeláthatatlan csatáinkat fa kardjainkkal a testvéri törvények szerint. Amint valamelyikünk megsérül, abba hagyjuk. Fejre ütni nem ér. Egy rosszul irányzott ütés után Kristen rájött, hogy a tiltó listára valószínüleg az én koronázási ékszereimnek is fel kéne kerülnie....Nem volt kellemes élmény megtapasztalni első kézből azt, hogy milyen, ha tökön csapnak egy fa karddal. A családi esték nyugodtan s békésen teltek. Közös vacsora, fürdés, a gyerekek ágyba bújtatása. Minden tökéletes volt.
 ...egészen azon szerencsétlen estéig, amikor Kristen elkezdett köhögni. Azt hittük, hogy megfázott a hideg vízben való fürdéstől, s hogy vizes ruhával futottunk haza. A köhögés egyre rosszabb és rosszabb lett, e mellé magas láz csatlakozott. Nem értettem semmit az egészből. Kilenc, talán tíz évesek lehettünk, még gyerekek. Nem tudtuk, hogy mi az a halál, nem tudtuk, hogy mi az a betegség. Hittem, hogy Kristen nemsokára felgyógyul, felpattan az ágyból kézen ragad és elvonszol engem a kedvenc fánkhoz, hogy megint versenyt másszunk. Kristen nem pattant fel az ágyból. Kristen izzadt, s csak dobálta magát az ágyban. Néha elkezdett sírni a fájdalomtól. Nem bírtam ki a látványt. Kirohantam a házból. Anyám utánam. Mi történik? Mi a baja Kristen-nek? Jobban lesz? Meggyógyul? Nincsenek válaszok. Csak anyám szorosan magához ölel. Öt nap telt el azóta, hogy Kristen elkezdett köhögni. Öt nap. Kínszenvedés. Nem csak neki, nekünk is. Ott ültem az ágya mellett minden egyes nap, minden egyes órában, fogtam apró kezeit, simogattam haját s bizonygattam neki, hogy minden jobb lesz. Aztán egy gondolattól vezérelve elhagytam a kunyhónkat, hogy szedjek neki a kedvenc virágaiból. Imádta őket, csodálatos illatuk volt. Pár óra telt csak el, mire hazaértem. Pár óra. Egy örökké valóság egy olyan csöppség számára, mint Kristen. Egy örökké valóság. Egy lehetőség elvesztése. Nem voltam ott. Nem láttam őt eltávozni. Nem voltam ott, hogy fogjam a kezét. Amikor hazaértem, csak annyit láttam, hogy anyám a ház előtt zokog, apám meredten bámult maga elé. Életemben először láttam őt sírni. Sose tette. Baj van. Éreztem. Berohantam Kristen-hez. Szólogattam őt. Magamhoz öleltem. Oda adtam neki a virágokat. Nem vette el őket. Nem tett semmit. Csak feküdt az ágyán, és mosolygott. Olyan megkönnyebbültnek látszott. Felgyógyult! De akkor miért nem kel fel? Biztos, hogy csak pihen. Hosszú volt ez az öt nap. Apa és anya örömkönnyeket hullajtanak. Biztos, hogy ez van. Más nem lehet. Aztán anya bejött, magához szorított és csak sírt. Megkérdeztem tőle, hogy miért sír, hisz Kristen jobban van. Hisz mosolyog! Sajnálom, Cyne, Kristen nincs jobban. Az utolsó szavaival téged szólongatott, aztán mint aki megkönnyebbült, utoljára elmosolyodott és....
 Egy világ omlott akkor bennem össze. Az nem lehet, hogy a testvérem eltávozott! Annyi élet volt benne. Ő tiszta volt. Ő jó volt. Képtelenség. Anyáék képzelődnek. Szólongattam őt. Nincs válasz. Megráztam őt. Nem mozdult. Könyörögtem neki. Nem hallgatott rám...Annyira sajnálom Kristen, hogy akkor nem voltam ott melletted. Akkor, amikor a legjobban szükséged volt rám. Nem voltam ott, hogy gyengéden fogjam a kezed, és egy utolsó puszit adjak neked.
Nem a Te hibád volt Cyne. Kristen azért mosolygott, mert végre megszabadult a fájdalomtól és tudta, hogy egyszer még újra látni fog téged a túlvilágon. Hogy ismét együtt kergetitek a lepkéket s másztok fára. Békével a lelkében távozott el, ahogy békével élte le az egész rövidke életét. Most az egyszer nem leszek kegyetlen s nem leszek vérgőzös. Az elvesztése hatalmas fájdalom volt mindkettőnknek.
 Ettől független azt kívánom, bár csak ott lettem volna. Apámmal közösen ástuk meg a sírját, s helyeztük őt végső nyugalomra. Keblére helyeztem az utolsó csokor virágot, amit valaha is szedtem neki, s halk könnyekkel búcsúztattam el őt. Minden megváltozott azon a napon. A mosolyom eltűnt, hisz az Kristen volt. Teltek a napok, a hetek s még mindig nem tudtam feldolgozni az elvesztését. Minden reggel arra ébredtem, hogy az ágyát nézem, arra várva, hogy már kukucskál ki a takaró alól csínytalan mosollyal az arcán, s az elcsórt sütit majszolja. Nem volt mosoly. Nem volt süti. Csak egy kihűlt ágy.
 Nehéz visszarázódni az életbe, ami ilyen üres lett. Apám sose volt a régi utána. Anyám csak még hallgatagabb lett. De az életnek mennie kell tovább. Az apám visszatért a katonasághoz, az anyám a papnői teendőit látta el, s én ott voltam, tök egyedül a világban. Két év telt el Kristen halála óta, amikor...

2.  The Embrace of Darkness

Cry alone, I've gone away
Minden ugyanúgy indult, mint egy normális reggelen. A Nap épp hogy csak kibukkant a horizonton, bár ebből túl sokat nem láthattunk, nem mint ha hiányzott volna. A Hold Apa elhagyott bennünket, hogy a bűzhödt fény golyónak adjon teret. A madarak is épp hogy csak felkeltek, s zenéjükkel elkezdték betölteni Nebelwald komorságát. A távolból mennydörgés zaja szüremlett felénk...de tényleg, minden teljesen normális volt. Apám elindult, hogy csatlakozzon egy őrjárathoz, amely a környéket rótta. Pletykák keringtek arról, hogy valahogy az erdőbe beférkőzött egy nekromanta, bár senki se adott túl sokat ezen híresztelésekre. Meg hát, egyetlen nekromanta nem is tud túl nagy bonyodalmakat okozni nekünk, ugyebár. Egy utolsó ölelés, mielőtt felszíjazta volna a kardját az oldalára, s egy utolsó pillantás elvesztett húgom sírjára. Láttam a szemében a szomorúságot, s hogy még mindig nem tudta feldolgozni a két évvel ezelőtt történteket. Anyám csendesen bámult ki az ablakon, tekintetével követve párját, ahogy az elveszett az erdő homályában. Ott ültem a családi asztalnál, unottan piszkálgatva a kásás ételt kanalammal,s azon gondolkoztam, hogy egyesek mit élveznek abban, hogy mások életét kioltják. Oly' sok kegyetlenség van a világban. Nem lehetne egyszer béke a fajok között? Amikor ezt megkérdeztem apámtól, csak sandán mosolygott és megjegyezte, hogy ha béke lenne, neki nem lenne munkája. A béke amúgy is csak egy illúzió. Sose lehet béke, hisz mindig lesznek olyanok, akik többre vágynak, mint amilyük van. Sose lehet béke, hisz az a természetünk ellen van. Akkor még nem értettem ebből semmit. Gyermek voltam, a maga teljes ártatlanságában és naivitásában. Az étel kezdett kihűlni, s anyám csak nógatott, hogy egyem meg, mielőtt teljesen kárba veszne. Nem volt étvágyam. Éreztem...valamit. Nem tudom, hogy mit. A torkom kiszáradt, s a szívem hevesebben vert. Az ajtóhoz rohantam és futottam, hogy még utol érjem apámat, hogy megöleljem, hogy lássam az arcát. Futottam, s elestem. Elbuktam még abban is, hogy....hogy búcsút mondjak? Nem tudom. Elbuktam, s a lehetőségek ajtaja bezáródott. Sajnálom...

No more nights, no more pain
Az órák teltek, s napok múltak el. Hírek semmi. Ketten egy kis házikóba zárva, anyám és én egymásnak nyújtottunk vígaszt. Vissza fog térni. De hisz eddig senki sem tért vissza az őrjáratból. Csak a szokásosnál nagyobb kerülőt tesznek. A katonák néha unatkoznak, néha távol kell lenniük a családjuktól. Távol a kis szobák fojtogató terétől. Azzal nyugtattam magam, hogy bármikor nyílhat az ajtó. Bármikor hallhatom a jellegzetes nyikorgást, ahogy az esőtől s naptól megvetemedett fa enged az erőszaknak. Nem volt nyikorgás. Nem volt ajtó csapódás. Csak a szél süvített, felborzolva a fák lombkoronáját, s terelgette maga előtt az avar szőnyeget. Vihar készülődött. Mind kívül, mind belül. Az ajtó nyitódott. Kirohantam a szobámból, arcomon gyermeki örömmel: végre hazatért. Oda akartam rohanni hozzá, átölelni, s kifaggatni minden egyes kis részletről. Mit látott a rengetegben? Tényleg olyan félelmetes, mint mondják? Közeledett a napnyugta, vöröses fény borította be a környéket, s a résnyire nyitott ajtón keresztül ez a vöröses fény áramlott be. Csak egy sziluettet láttam kirajzolódni, de ez nem hasonlított apámra. Nagyobb volt, magasabb, s a korok alatt vállára rakódott terhek alatt meggörnyedt alakja sötét ómen volt. Láttam anyámat, ahogy erejét vesztve a székre rogy. Láttam, ahogy a férfi megpróbálja átölelni őt, vígaszt nyújtani, de nem tudta, ezt még is, hogyan kéne csinálni. Megláttak engem. Anyám kérte, hogy menjek a szobámba. A gombóc a torkomban csak még nagyobb lett, s remegtem az elfojtott érzelmektől. Valami nem stimmelt. Valami rossz történt. Hol van apa? Könnyek. Erre emlékszem. Végtelen mennyiségben, mint ha egy sose ki nem fogyó forrásból táplálkoznának. Könnyek. Számára már nincs több éjszaka, se fájdalom. Ezeket meghagyta nekünk. Az öröksége.

I've gone alone, took all my strength
Éreztem, hogy valaminek neki kell támaszkodnom. Elhagyott az erőm. A hosszú napok várakozása, a remény a... a nem is tudom, hogy mi, de minden elhagyott engem. Minden hiába való volt. Az ajtó kinyílt, de csak a sötétség áramlott be rajta. A vörös fény mint megannyi halott vére ömlött keresztül a résen. Vér. Minden halott vére. Mindenkié. Beleértve apámat is. Halál. Miért? Miért pont Ő? Miért pont mi? Mit vétettünk ellened Hold Apa? Miért átkoztál meg minket Hold Anya? Az újhold még fel sem jött, de a Halál kaján mosollyal az arcán kopogtatott az ajtón. Düh. Elkeseredettség. Bosszúvágy. Reszketés. Egy könnycsepp. Aztán még egy. Egész folyam. Egy tenger, mely kész arra, hogy elmossa a világot. A világom. Vörös szemek. Egymás ölelése. Vígasztalás. Nincs vígasz. Nincs több éj apám számára. Nincs több Hold, se Nap. Csak a Halál. Elment, hogy csatlakozzon a sötétséghez. Harag. Rázkódás. Értelmetlen szavak. Semmi értelmük nincs. Semmi jelentőségük. Halk mormolás. Imádkozás. Mint ha az bármit megoldana. Magány. Elveszettség. Árvaság. Érzelmek kavalkádja. Egy vihar. Mennydörgés. Sötét felhők. Villámlás. A fénye groteszk megvilágítást ad mindennek. Bűntudat. Kudarc. Nincs több ölelés. Elestem. Nem ölelhettem át. Kudarc. Kudarc. KUDARC! ...s a távolban egy farkas vonyított fel. Magány? Itt van még anyám. Kudarc? Mindenképp. Düh? Óh, de még mennyire.

I've made the change,
I won't see you tonight.

Egy sír. Egy kis gödör. Pár virág. Hold-rúnákkal telerótt fa. A szomorúság helye. Térdelek. Ajkamat értelmetlen szavak hagyják el. Kristen. Elment. Apa elment. Talán ismét látjátok egymást. Elhagytatok. Mindketten. Te voltál minden, mi én nem voltam .S elhagytál. Ő volt az, aki lenni akartam. S elhagyott. Eső. Vihar. A cseppek csak folytak, s lassan eláztam. Legalább eltakarták könnyeimet. Vörös szemek. Órák? Percek? Napok? Mióta vagyok itt az aprócska sírnál? Emlékszel még, ahogy fa kardot faragott nekünk? Túl erősen ütöttem. Sírtál. Átölelt. Megnyugodtál. Engem ki fog így átölelni? Ki fog megnyugtatni? Nincs több fa kard. Nincs több ölelés. Se mosoly. Nem hallom többé mély hangját. Se hang. Se arc. Se test. Semmi. Ez maradt csak. Átváltozott. Nem akarom látni a testét. Nem akarom látni, hogy végezte végül. Úgy akarok rá emlékezni, ahogy volt. Így hát se test. Se arc. Fedje el őt örökké a föld. Nem foglak látni téged ma este. Se holnap. Se azután. Se soha.

Sorrow, sank deep inside my blood
All the ones around me
I cared for and loved

A vérem vágtázott ereimben. Ott lüktetett a fejemben. Ki akart törni. Én akartam kitörni. Ebből az egészből. Ki akarlak törni titeket a sírotokból. Hogy ismét együtt legyünk. Család. Csonka. Család. Halott. Család. Reménytelenség. Család...csak mi ketten. Anya. Én. Nincs apa. Nincs Kristen. Csak anya. Sír. Még mindig. Alvás? Nem lehetséges. Megnyugvás? Hogy a fenébe? Család. Mi maradt? Csalárd...ez az élet. Csalárd, mert elpusztítja azt, ami fontos, ami igazán számít: Család. Csalán...mint ha a lelkemet, a bensőmet, a szívemet, az érzelmeimet csalán tengerben fürdettem volna. Fájt. Viszketett. Vakarni akartam. Le a bőrömről, a lelkemről a keserűséget. Csalárd csalán...nem tudlak téged levakarni, nem igaz? Csalás. Ez egy kibaszott csalás! A csalárd csalán csalása, hogy nem hagy nyugtot. Család? Hah. Nem tudod, hogy mi is az, nem igaz? Elvették tőled. Csalás...hogy ezt tettétek. Hold Apa és Anya megcsaltak minket az újhold Halálával. Csalás. Mert elárultatok minket! CSALÓK! Család...törött. Csalárd....hazugságok. Csalán...égetése. Csalás...mert az élet nem fair. Sose volt az. Hisz a szép élet egy hazugság. Mindenki, ki körül vett, mindenki, akivel törődtem és szerettem...egyszer el fog hagyni.

It's building up inside of me
A place so dark, so cold, I had to set me free.

Futás. Gallyak csapódása az arcba. Pillanatnyi fájdalom. Ölelés. Nem apáé. A fájdalom magához ölelése. Futás. Esés. Megint. Ismét. Újra és újra. Átkozódás. Ez lennék én? KUDARC! Nem. Pillanatnyi figyelmetlenség. De elég ennyi is, nem igaz? A nekromanta. Meg fog halni. Halál. Apámé. A nekromantáé. Az őrjáraté. Zombik. Csontvázak. Miért? Mi célból? Miért kegyetlenek az emberek? Az elfek? A többiek? Miért? Elvették. Az életem. Apámét. Elrohantam. Futás. Távol mindentől. Távol anyámtól. Nem tudtam őt így látni. Bosszú. Futás a bosszúhoz. Futás kifulladásig. Futás a célig. Futás...minden elől. Magam elől. A halál elől. A síroktól. Kristen-től. Távol Aelfwulf-től. Távol Ealdwine-től. Távol apától, s anyától. Futás. Az életem. Sötétség. Egy sötét hely. Egy sírkamra. Egy kőszarkofág. Hideg. Kegyetlen hideg. Érezni a halál közeledtét. Képzetek. Apámnak nincs sírkamrája. Nincs sírja se. Rothadó tetem. Talán a nekromanta feltámasztja. Nem tudni. Sötét hely. Hideg hely. Fel kell szabadítanom magam. Fel kell szabadítanom apám lelkét. Kristen lelkét. Mindenki lelkét. Bosszú. Óh, mily' gyermeki naivitás, hogy az ölés megold mindent. Halállal válaszolni a halálra. Gyermeteg...még is, minden felnőtt ezt teszi. A vérünkben van. A bosszú. A halál. A sötétség gyermekei. Az átkozottak. Egy farkas vonyít. Testvérem. Magányos vadász. Wulf...mint én. Egy nemes bestia. Nemes...nem úgy, mint én. Sose voltam jó. Kristen tartott kordában. Sosem voltam jó s talán nem is leszek az. Kristen elment. Elhagyott. Apám elment. Elhagyott Ő is. Én elmentem. Elhagytam anyámat. Ott átkoztam az életet, hogy mindenki elhagyott és tessék, elhagyom anyámat. Irónia. Vissza akarok menni hozzá, átölelni. Nem, nem akarok. Meg kell tennem. Áldozatok. Minden nap áldozatot hozunk úgy, hogy nem is vesszük észre. Feláldozzuk az életünk perceit, hogy semmit érő tetteket vigyünk véghez. Feláldozzuk szép perceinket, hogy kielégítsük testi vágyainkat. Áldozunk, s egy nap, amikor az istenek elé kerülünk, tetteink egy mérleg serpenyőjén fognak pihenni. A kérdés: tettél bármit is, ami a Te irányodba döntené a mérleget? Tettél bármit is, ami említésre méltó? Vagy maradtál szürke, hétköznapi lény? Igen, tettem...felszabadítottam magam. Mert fel kellett szabadítanom magam. Ez az egyetlen mód. Az egyetlen ösvény, amit ismerek.

Don't mourn for me,
Siratom. Siratom apámat. Siratom testvéremet. Siratom anyámat. Mindenek előtt és fölött siratom - saját magam. Gyász. De ne gyászoljatok engem. Mert nem érdemes. Mert a gyász nem az elesettért szól, hanem saját magadért. Önző lény vagy. Igen, az vagy, hiába vonogatod a szemöldöködet s heves kézmozdulatokkal, erős szavakkal tagadsz. Az igazság. Önzőség. Siratod - nem azt, akit elvesztettél, hanem azt, hogy egyre jobban érzed: végül egyedül maradsz. Meghalt valakid, és mi az első gondolatod: hogy tudtál engem itt hagyni? Nem az Ő választása volt. Te még is őt okolod, mert egy önző dög vagy. Őt okolod, mert...mert...nem tudom. Így hát ne sirassatok engem, önző, egoista lények. Nem érdemlem meg. Leginkább, TI nem érdemlitek meg. Gyászolom apámat, amiért itt hagyott, átkozom őt. Átkozom a holtidézőt. Átkozom az őrjárat többi tagját, amiért elbuktak. Átkozok mindent és mindenkit. Nem én vagyok a hibás? Ugye, hogy nem én? Valaki, nyugtasson meg! Túl sok érzelem. Mi a francért van ennyi?

You're not the one to place the blame
Elestem azon a napon egy gyökérben. Ha nem esek el, és utolérem apámat... ha elmondom neki, hogy mennyire szeretem. Ha kérem, hogy maradjon, vajon maradt volna? Én vagyok a hibás, a felelős a haláláért? Ez a gondolat foglalkoztat azóta is magányos óráimon. Legalábbis foglalkoztatott egy ideig. Aztán minden halványul...már nem számít, ki a hibás, és ki nem. Csak a veszteség számít. A sötétség. A hidegség. A halál. Nem én vagyok az, akit hibáztatni kell. Mindenki mást. Így könnyebb. Így elviselhetőbb. Így jogos.

As battles call my name I won't see you tonight
A csata hívta őt magához. Hogy tiszteletét tegye Hold Apa előtt. Számos csata, őrjárat hívta már őt magához. Még is, minden este viszont láttam őt. Fáradtan, koszosan, megviselve, de haza jött. Aztán az utolsó harc hívó szava eljutott hozzá, s ment. Ment, s én nem láttam őt többé viszont. Elvesztettem. Vesztettem. Megvesztem. Megvetem...nem őt, mindenki mást. Elvetem...a sötétség magvait. Vetem s vetemedek. Mint az ajtónk. Megvetemedett. A lelkem megveszett s megvetemedett. A sok könnytől, s lelkemben dúló vihartól. Óh, hogy magyaráztam magamnak, hogy ez az ok. Hogy egyetlen személy halála indított el engem a sötétség útján. Nem, ez a sötétség mindig bennem volt....hisz, most már tudod, hogy mit fogok mondani a veszteségről s veszettségről s vetemedésről.

Sorrow sank deep inside my blood
All the ones around me
I cared for and most of all I loved

Igen, a bűntudat, a bánat eluralkodott a lelkemen, ahogy sorra elvesztettem a szeretteimet, vagy ahogy sorra elárultam őket. Ha körbenézek, nem apámat és Kristen-t látom. Se anyámat. Nem a többi sötét tündét látom. Régebben így volt. Már nem. Régebben szerettem. Régebben törődtem. Talán most is. Nem tudom. Nem érdekel. Számít egyáltalán? Remélhetőleg a vérözön elmossa ezen kétségeket, ezen érzelmeket. Átkozot érzelmek. Átkozott törődés és szeretet. Gyengeség. Nézd meg, mivé válltam csak azért, mert ott tombolt bennem a szeretet elvesztése felett érzett kegyetlen s pusztító szomorúság? Hát merd ezek után azt mondani, hogy az érzelmek nem gyengítenek! Merd csak mondani s pengém megtalál téged.

But I can't see myself that way
Régebben úgy képzeltem el magam felnőttként, hogy nemes, jóra való személy leszek. Segítek másokon. Megvédem a hazám bárkitől és bármitől. Olyan leszek, mint az apám. Olyan leszek, mint az anyám. Olyan leszek, mint amilyen Kristen lett volna. Gyermeki naivitásom tévképzetek egész sorozatával látott el engem. Gyermek. Aki csak a hazatérők dicsőségét látja. Gyermek. Aki nem látja a kiontott vért. Gyermek. Aki nem érezte azt, ahogy a halál pillanatában minden izom ellazul, s mindaz, amit azok az izmok visszatartottak, most szabadjára törnek. Bűz. Gyermek. Aki nem érezte a halál bűzét. Gyermek. Aki csak dicsőségről álmodozott. Gyermek. Hamis tévképzetek. Hamis. Minden, ami gyermek, hamis. Nem érintette még a világ kegyetlensége. Gyermek. A felnőttek mindig megölik magukban a gyermeket. Minden felnőtt gyilkos. Gyilkos. Mint én. Én. Gyilkos. A gyilkos énem. Vagy az énem gyilkosa? A gyermeki énem gyilkosa. Vagy a gyermeki énem a gyilkos? Többé már nem látom magam nemes hősként. Nem tudom magam elképzelni így.

Please don't forget me or cry while I'm away
Kérlek, anyám, ne feledd, hogy milyen voltam. Ne felejts el engem. Te vagy az egyetlen, aki még a jósághoz köt. Nem láttalak már egy ideje. Nem is foglak. Élsz-e? Vagy már te is eltávoztál? Nem tudom. A házunk előtt immáron hány sír diszeleg? Ápolja őket valaki? Vagy elgazosodott az egész? A kis kunyhónkat vajon visszahódította a kegyetlen természet? Nem tudom. Egy dolgot kérek hát csak, mielőtt ismét átadom magam a sötétségnek: kérlek, ne felejts el engem, s ne sírj, míg távol vagyok...távol tőled. Távol apától. Távol a testvéremtől...Távol saját magamtól. A gyerektől. A jóságtól. Távol az élettől, mindentől, ami valaha számított, ami valaha érdekelt. Távol gyerek korunk patakjától. A fáktól, amiket közösen megmásztunk. A fa kardokkal vívott csatáktól. A fák törzsébe tört nyílvesszőktől. Én nem foglak elfelejteni titeket...remélhetőleg. Ki tudja?

Cry alone, I've gone away
No more nights, no more pain
I've gone alone, took all my strength
But I've made the change,
I won't see you tonight.

So far away, I'm gone.
Olyan távol kerültem mindentől. Futottam. Elértem oda, ahol a sötétség bűzhödt, vértől s belsőségektől csepegő virága kibomlott. Álltam. A csatatéren. Rothadás szag. A szél felkavarta s messze vitte ezt a bűzt. Megrágott maradványok. Csontkardok. Vér. Belsőségek. Ürülék. Semmi dicsőség. Semmi remény. Hősi halál? Egy vicc. Nincs olyan, hogy szép halál. A végén úgy is mindenki összeszarja magát. A végén mindenki összevizeli magát. Rosszabb esetben mind a kettő. Nem egy gyereknek való látvány. Ott álltam, ahol az őrjáratot utolérte a vég. A testeket már elvitték. Haza. Eltemetni. Már ami maradt. Azaz, nem túl sokat. Sötét éjjel volt. A Hold épp hogy csak kidugta az arcát a felhők mögül. Kísérteties fénybe vonta az egész tájat, főleg, ha hozzáadjuk a lumineszkáló gombák által nyújtott túlvilági megvilágítást. Ez lenne hát a halál? Dicstelen dicsfénybe vont holtak, s maradványok? Ott álltam, ahol minden mozgás megszűnt, ahol minden könnycsepp felszáradt, hisz már nem volt,ki ejtse őket. Ott álltam, ahol a mozdulatlanság, a vér és a hullaszag dicsőítette a Halált, s mint az élet torz kicsúfolása, pár tetem még mozgott, ahogy egy dögevő állat túrkált bennük. Az egyik mint ha még integetett is volna. De túl a kegyetlenségen, túl az értelmetlenül kiontott életeken s a még értelmetlenebb tetteken is túl, megláttam a halál szépségét. Megláttam azt, hogy számukra véget ért a kínlódás, a mindennapi keserűség, a céltalan álmok s álmatlan éjszakák ellen vívott háború hosszú sorozata. Fájdalom? Már nincs többé. Őket már nem érdekelte semmi. Nem éreztek semmit. Megszabadultak e világi keserűségtől és fájdalomtól. Szabadok lettek. A Halál felszabadít. Édes szabadság. Olyan könnyűnek tűnt az, hogy felkapjak a földről egy tőrt, amit ott felejtettek. Egy tőr. Egy penge. Egy választás. A fájdalom vége. Hát, messze, nagyon messze mentem. Magamtól. Ennyi. Vége. Minek élni? Minek érezni ezt a sok érzelmet? Minek levegőt venni? A tökéletes mozdulatlanságban a kezem megmozdult...

Please don't follow me tonight
And while I'm gone everything will be alright

Kérlek hát, hogy ne kövess engem ma éjszaka. Ne kövess engem ezen az úton. Ne legyél gyáva. Én abban a pillanatban gyáva voltam. De ha elmegyek, hidd el, minden jobb lesz. Nem neked. Nekem. Ez számít csak, nem? Saját magam. A világ gondoskodjon magáról. Az élet gondoskodjon magáról. A halál megold mindent. A végső megoldás. A tökéletes megoldás. Tökéletesség. Bah. Mint ha létezne olyan. De a tőr tökéletesen beillet a markomba. Ennyi. Az egész. Egy kézmozdulat. Egy penge a gyomrodba. Egy mozdulat. Szabadjára nyitott ér. Spriccelő vér. Fájdalom. Rövid ideig. Aztán megnyugvás. Hosszú ideig. De...

No more breath inside
A halottak nem vesznek levegőt. Én még is levegőt veszek. Hogy is van ez? Ja, meg van. Úgy, hogy a mozdulat félbe maradt. Nem önszántamból. Már szinte éreztem, hogy a penge eléri a hasamat. Lassú halál, ahogy kivérzek, de legalább úgy érzem, hogy ezzel törlesztek valamit. Soha többé élet. Soha többé levegő. Viszont látom apát. Viszont látom Kristen-t. Az egekből vigyázok anyára...

Essence left my heart tonight
...mert éreztem, hogy ennek már vége kell lennie. Minden, mi számított, ki let szakítva a szívemből. Olyan egyszerű lett volna, csak egyetlen szúrás, pár perc szenvedés, és vége. A szívem nem pumpál többé, az agyam nem dolgozik. A lelkem távozik. Fény. Édes fény. Kékes derengés, amit a gombák kiadtak magukból. Olyan gyönyörű volt minden ebben a megfagyott pillanatban. Mint ha csak egy pillanatra bepillantást nyertem volna abba, hogy milyen is lehet a túlvilág....

No more breath inside
...elakadt a lélegzetem is a szépség láttán. Hát még akkor hogy elakadt, amikor valaki, vagy valami hátulról leütött engem....

Essence left my heart tonight!
...és a vágy, hogy megöljem magam...a mozgásba hozott tervek....a szívem leghőbb vágya...semmisé lett. Megakadályozták. Mielőtt elájultam volna, még egy utolsó pillantást vetettem a kék fényben úszó világra. Az élet, emberek, ez az Élet. A végső konklúzió: lehetsz akármilyen jó ember, a végén rothadó tetemként fogod végezni. Lehetsz király, vagy paraszt, a tested ugyanolyan büdös lesz a halálod után. Hiszed azt, hogy a tetteid, az Életed bármit is meg fog változtatni. Rohadtul de nem. Csak egy újabb hulla. Egy újabb rovátka a halál listáján. Sötétség. Magához ölel. Szeretet? Eltűnt. Élet? Megszakadt. Család? Csonka. Csalárdság. Halál? Elkerülhetetlen. Villodzások. Mik ezek? Apa. Testvér. Anya. Három villanás. Elárultam őket. Elárultak engem. Árulás. Hold Anya, mondd csak, most hogy tekintesz elveszett báránykádra? Hold Apa, a te nevedben ontottunk megannyi vért, mondd csak, elégedett vagy? Sötétség. Viszlát világ!

2Cynewulf/Sheatro Empty Re: Cynewulf/Sheatro Szer. Jún. 29, 2016 9:40 pm

Crispin Shadowbane

Crispin Shadowbane
Éjvándor
Éjvándor

3.  The Way of Darkness

Mikor azt hiszed, hogy minden, amit tettél, minden, amit teszel és minden, amit tenni akarsz, a saját szabad akaratodból született, tévedsz. Mert semmi sem a Te akaratod. Szőhetsz terveket. Lehetnek saját gondolataid. Élheted az életed, de minden egyes perc, minden egyes másodperc, minden egyes tett és hazugság és igazság és jóság és gonoszság és őszinte kacaj és lélek romboló, kegyetlen vigyor... egyszóval minden....semmi. Mert ezek nem a Te gondolataid. Nem a Te tetteid. Ezek csak álcák, a külvilág számára. Álcák, amelyeket minden egyes rohadt nap magadra öltesz, hogy eltakard, milyen is vagy valójában. Hogy eltakard azt, milyen egy jelentéktelen alak is vagy. Igazából, ha egész nap egy sarokban feküdnél és nem tennél semmit, az is jobb lenne, mint amit te "élet" címszó alatt művelsz.  Egyetlen döntés sem a tiéd.
Mert a döntéseket elvették tőlem.
Elvette tőlem egy alak, kit nem ismertem.
Egy alak.
Aki végig bennem élt.
Egy személyiség, ki kitörni készült belőlem.
Elvette tőlem.
Egy alak.
Egy név.
Egy név, amit egész eddig nem ismertem.
Sheatro.
Óh, az istenek szerelmére Cyne, hagyd már abba a dramatizálást. Nem vettem én el tőled semmit, a szabad akaratodat meg főleg nem.
Te akadályoztál meg abban, hogy aznap a csatatéren elvegyem az életemet!
Én csak azt akadályoztam meg, hogy a gyomrodba szúrt a tőrt. Nem én ütöttelek le. Az kissé durva lett volna. Már mint, a tested felett nem tudom átvenni az irányítást...
Minden jobb volt, amíg nem voltál.
Én mindig is voltam. Benned. Ezt ne feledd. Csak aludtam. Vártam. A pillanatra, hogy felébredhessek.
...és átkozom is az azóta eltelt minden egyes percet. De inkább térjünk vissza a történethez, nem? Amit elakartunk mesélni. Kinek? Senkinek. Magunknak. Hogy összegezzük, hogy is jutottunk el idáig.
Hosszú út volt, ezt meg kell hagyni. Ami a legjobb, hogy még közel sincs vége ennek az egésznek. Egy újabb fejezet előtt áll életünk története, de jól van, idézzük fel, hogy jutottunk el idáig.

Az első emlékeim, hogy egy kunyhóban ébredtem. Koszos, elhagyatott kis kalyiba volt, alig több egy szobánál, benne egy matraccal, egy éjjeli szekrénnyel és egy asztallal, körülötte két székkel. Nappal volt, az átkozott napsugarak metsző dárdákként hatoltak át a koszos üvegen. A szememet bántotta a fény, gyengének éreztem magam, mint aki napok óta nem evett, ivott és aludt. A torkom ki volt száradva. Hogy jutottam el ide? Mit keresek én itt? Egyáltalán, hol a fészkes fenébe vagyok? Megpróbáltam felállni. Nem sikerült. Mint ha súlyos kő telepedne a mellkasomra. Riadtan néztem körbe, senki se volt a házban, csak én. Ismét megpróbáltam felkelni, megint csak siker nélkül. Mi a franc folyik itt?
- A helyedben nem próbálkoznék. Csúnya ütést kaptál a fejedre.
A hang az ajtóból jött, amit észre se vettem, hogy nyitva volt. Egy self állt ott. Hosszú, ezüst haja szabadjára engedve. Vörös szeme áthatóan vizslatott engem. Egyszerű bőr vértet viselt, az oldalán egy keskeny pengéjű kard lógott. Csizmája sáros. Belépett az ajtón s ösztönösen megpróbáltam hátrálni. Nem tudtam mozdulni. A testem elárult. Úgy látszik, hogy mindenkit elárulok. Először Kristen-t árultam el, hogy nem voltam ott mellette. Aztán az apámat, hogy nem akadályoztam meg, hogy elmenjen. Aztán anyámat, akit ott hagytam egyedül. S most saját magamat.
- ...és amúgy is, be vagy drogozva, úgy hogy ha akarnál, se tudnál mozdulni.
Miközben beszélt, helyet foglalt az egyik széken és onnan bámult engem tovább. A szemei ijesztőek voltak. Sosem láttam még vörös szemű egyént, de valahogy úgy képzeltem el, hogy ez a démonok színe. Egy rohadt démon fogott el engem! Mit fog velem csinálni? Vajon Ő a nekromanta, aki apám halálát okozta? Meg fog bűnhődni ez a rohadt szemét mindenért, amit tett! Elképzeltem, hogy Ő okozta Kristen betegségét is. A haragom csak még jobban felerősödött. Puszta kézzel akartam neki esni, hogy kitépjem a torkát és a szívét. Hogy fájdalmat okozzak neki. Nagyobb fájdalmat, mint amit Ő okozott nekem, már amennyiben mindez lehetséges. De nem tudtam mozdulni. Ő tudta ezt. Ő csak mosolygott. Beteg állat! Akkor is meg fogsz halni!
- Látom, hogy még mindig erőlködsz. A nyakadon megfeszülnek az izmok. Felesleges. Amíg én nem akarom másképp, Te bénult maradsz. Gondolhatod, mekkora meglepetést okoztál nekem. Elmentem, hogy begyűjtsek pár alapanyagot. Tudod, a csontikból meg a zombikból mindig lehet rekvirálni valamit, ami a későbbiekben még hasznos lehet, s az őrjáratok vannak olyan figyelmetlenek, hogy egy-két fegyvert ott hagyjanak. Meg a nekromantával is lett volna egy kis beszélgetni valóm. Nem szeretem, amikor valaki az én területemen randalírozik. De nem találtam őt. Helyette egy kölyköt, aki épp megakarta ölni magát. Elgondolkoztam. A nekromanta ügynöke? Netán csak megbabonázta őt valahogy? Egy újabb test, amit a seregéhez csatolhat? Nem találtam válaszokat, pedig szükségem van rájuk. Így hát, nem túl elegánsan, leütöttelek és lám, most itt vagy. Válaszokat akarok. Rendelkezel velük? Pislogj egyet, ha igen.
 Nem tudtam, hogy mit vár tőlem ez a beteg állat. Akkor Ő nem a holtidéző? Nem Ő felelős az apám haláláért? Akkor még is, kicsoda Ő? Egy magányosan éldegélő self, aki gyűjtögetésből él? Minő szánalom. A társadalom kitaszítottja. Még is, milyen válaszokat vár tőlem? Egyedül egy tőrt kap a szívébe. Mert valakinek lakolnia kell a bűnökért, amit ellenem elkövettek. Amit apám ellen tettek. Amit a testvérem ellen elkövettek. Egyszer mindenki bűnhődni fog, de nekem konkrét elképzeléseim voltak, hogy még is, ki lesz az, akinek mindez igen csak fájdalmas lesz. Pislogtam. Egyet. Válaszok? Nekem is azok kellenek!
 Az alak nem mondott semmit, csak az éjjeli szekrényhez ment, s az egyik fiókból egy fiolát vett elő. Valami piros lé lötyögött benne, nem tudtam, hogy mi az, sose láttam még ilyet. Megrázta az üvegcsét, s valamit mormolt. Varázsige lenne talán? Meg akar átkozni engem? Akkor még is csak Ő a hullamester. Háh, elárultad magad. Aztán ismét mormolt valamit, ezúttal hangosabban.
- ...legalábbis remélem, hogy ez az. Annyira hasonlít a méregre. Hát, maximum belehal a kölyök. Nem nagy veszteség.
 Rémültem pillantottam fel. Ez ki fog engem nyírni! Hát, ennyit a bosszúról. Még csak védekezni sem tudok. Viszlát élet! Viszlát tervek! De legalább láthatom apát és Kristen-t. Ez már haladás, nem? Ismét átölelhetem őket. Az ismeretlen kinyitotta az üveget, s pár cseppet csepegtetett a számba tartalmából. Égetett a folyadék, mint ha folyékony tüzet nyeltem volna le. Köhögtem. Pont, mint Kristen. A szemeim könnybe lábadtak, s rémült voltam. A köhögés elmúlt. Éreztem, mint ha a tűz a belsőmet mardosná. De nem fájt. Már nem. Ilyen lenne a Halál? Elmúlik minden fájdalom s a gondolataid kitisztulnak. Ez nem is annyira rossz. De a lelkek aratója nem jött el értem. Még mindig éltem s éreztem, ahogy az élet visszatér a tagjaimba. Tudtam mozgatni az ujjaimat, még ha erőm nem is volt arra, hogy felüljek, vagy bármi mást csináljak. A torkom kiszáradt. Egy pohár vizet itatott meg velem a ház ura. Mohón ittam, mint ha napok óta egy sivatagban rostokoltam volna.
- És most: válaszok. Hol van a nekromanta?
- Ha tudnám, már nem élne...
 A hangom rekedt volt. Gyűlölettel tekintettem az elrablómra. Arra, aki megakadályozta azt, hogy ismét a családom körében legyek. Ő csak felnevetett.
- Óh, mint ha Te meg tudnád őt ölni. Ahhoz egy kicsit gyenge vagy. Mond csak, öltél már valaha is? Bár sejtem a választ.
- Nem, de...
- Nincsen de. Azt hiszed, hogy ölni gyönyör? Nem lenne meg a lelkierőd hozzá, hogy leszúrj valakit. Nem tudnád megtenni. Gyenge vagy. Mind testben, mind lélekben.
- Elvette az apámat. Elvette a testvéremet. Elvett tőlem mindent. Meg fog halni.
- Bosszú. Az apád az őrjárat tagja volt.
 Csak bólintottam. Láttam, hogy a férfi elgondolkozik. Alaposabban végig mér engem. Érzelmek suhantak át az arcán olyan gyorsan, hogy nem tudtam felismerni őket. Mit akar tőlem?
- Mondd csak fiú, ha megadnám neked a lehetőséged, megölnéd a nekromantát?
- Hol van?
- A kérdésemre válaszolj.
- Igen, megölném.
- S mit tennél meg azért, hogy ezt elérd?
- Mindent!
- Képes lennél elvenni ártatlanok életét, ha azt mondom neked?
- Ha ez az ár...
- ...akkor itt nekem semmi dolgom nincs. Van az az ár, amit nem tudsz megfizetni. Elvennéd egy ártatlan életét, csak hogy beteljesítsd a bosszúdat? Másoknak okoznál olyan szenvedést, amit Te is átéltél? Megcsonkítanál családokat? Apák. Fiúk. Testvérek. Anyák. Lányok. Barátok. Életek. Mindegyiknek meg van a maga története. Mindenkinek meg van a maga álma, a maga céljai. Egyesek jók. Mások nem. Szerinted megérdemlik a halált, csak azért, hogy Te kiolthasd egyetlen bűnös életét?
- Nem értem...
- Persze, hogy nem érted! Mert még sosem öltél. Még Te magad is ártatlan vagy. Ahhoz, hogy megölhesd a nekromantát, akit annyira gyűlölsz, először egy ártatlant kell megölnöd. Egy gyermeket. Annyi idős, mint Te. Úgy néz ki, mint te...hisz ez az ártatlan Te magad vagy. Készen állsz arra, hogy megöld a gyermeki énedet és átadd a helyét a gyilkosnak? Készen állsz rá?
 Rövid gondolkodás. Képes lennék erre? Tényleg képes lennék ölni, csak azért, hogy bosszút álljak? Aztán felrémlett előttem Kristen alakja. Az ártatlanság, a maga tökéletes formájában. Nem érdemelte meg a halált, az még is eljött érte. Ha Ő meghalhatott, más is megteheti. Miben mások egyesek, mint a testvérem? Senkiben. valószínüleg rosszabbak nála. Óh, Hold Anya, tekints le elkallódott gyermekedre! Hold Apa, szorítsd magadhoz őt, mert elveszett, bolyong és az útját keresi. Nézzetek le rá, s sajnálkozzatok. A halál halált érdemel. A nekromantának pusztulnia kell. Én készen álltam arra, hogy megfizessem az árat. Készen álltam arra, hogy megöljem magam. Amire nem számítottam, hogy ezzel valami másnak is utat engedtem. Valami sötétnek. Valami gonosznak...
Baszki Cyne, muszáj rólam mindig rossz képet lefestened? Nem vagyok annyira rossz. Én csak az a gyerek vagyok, akit Te megöltél. Akit elárultál. Itt vagyok, hogy kísértselek téged. Azt mondtad, hogy minden árat megfizetsz apánk elvesztéséért. Hát tessék, élvezd ki minden egyes percét!
- A válaszom: igen...

Nem tudom, hogy mit látott bennem a férfi.
valószínüleg csórikám csak magányos volt. Már mint képzeld el, hogy totál egedül élsz egy kalyibában, távol mindentől és mindenkitől. Még ha önként vállaltad is, egy idő után a tököd tele van az egésszel. Na már most, megérkezett a friss husi. Ha kicsit perverzebb lett volna, akkor a bénultságból igen csak fájó hátsóféllel s egy durva megaláztatással keltél volna fel. Úgy hogy örülj neki, hogy a "mit látobb bennem a férfi" kérdésre nem az önkielégítő életmód vége a válasz.
Ez...fúj. Shea, ez még tőled is durva. Ugh. Nem, inkább ebbe bele se gondolok, már csak attól megfájdul a hátsóm, hogy...Utállak!
Óh, ha most át tudnám venni a tested felett az irányítást, akkor kajánul vigyorognék és sátáni kacajt hallatnák. Naa lééégyszives, oldjuk már meg valahogy. Vagy csak tettesd. Egy igazi pszichopata nevetést kérnék! Csak a móka kedvéért!
Inkább engedted volna, hogy leszúrjam magam akkor. De mindegy, hagyjuk is a témát, nem valami túl kellemes. A lényeg, hogy bármi cél is vezérelte Aelfsige-t, a magányos bérgyilkost, tanítványaként fogadott.
A cél egy kis szex...
Befogod már végre a pofádat?!
Egyszer már megbeszéltük Cyne, hogy nem tudom befogni a pofám, mivel az hozzád tartozik.
Minden Isten legyen kegyes hozzám, és adjanak erőt, hogy ezt el tudjam viselni. Vagy inkább türelmet. Vagy mindkettőt. Hogy visszatérjünk a témára, a fejvadász elkezdett engem okítani. Ahogy elmagyarázta, egy fejvadász nem csak a fegyverekhez kell, hogy értsen, hanem a lopakodáshoz, a mérgekhez is. Be kell hogy tudjon olvadni olyan közösségekbe is, ahol elvileg semmi keresni valója nem lenne. Mesteri módon kell színészkednie, elfedni az igazi valóját. A sötétséggel kell eggyé válnia. Meg kell tanulnia leküzdeni a gyengeségeit.
"Nem elég megölni az áldozatodat. Azt úgy kell megoldanod, hogy senki se gyanakodjon rád. A legjobb, ha észre se vesznek. Ha csak egy árnyék maradsz az éjszakában. Egy névtelen suttogás. Sötétebb az éjszakánál. El kell tüntetned a nyomaidat, mindent, ami vissza vezethetne hozzád. Úgy kell időzítened, hogy bőven legyen időd lelépni a tett helyről, mielőtt bárki felfedezné a hullát. A Te feladatod nem az, hogy szép halált haljanak az áldozataid. Neked gyorsnak kell lenned és észrevétlennek. Ha ez azt jelenti, akkor fogod a mocskot és lelököd a szikláról. Puff. Szétloccsant agyvelő, porrá zúzott csontok. Nem szép látvány, de ez van. A hősiességet, a lovagiasságot meg a többi, az elkényeztetett és hülye népekre jellemző badarságot hagyd meg nekik. Te gyilkos vagy. Mindig is az leszel. Ehhez tartsd magadat!"
És ez az első nap volt. Hosszú leckéket tartott, példákat hozott fel. Az öreg aztán nem szórakozott, ezt meg kell hagyni, mert egyszerre tanított elméletet és gyakorlatot. Már ha ezt lehet tanításnak nevezni. Inkább idomításnak hívnám. Ha elrontottam valamit, három napig kaja és víz nélkül kellett húznom. Ha sorozatosan elrontottam valamit, a három napos bünti listára felkerült az alvás tiltása is. Próbálj csak ki egyszer egy ilyen tortúrát. Megérted, hogy mit értek az idomítás alatt. A verés? Arról már nem is kell beszélni, az rutinból jött. Akár vétettem valamit, akár nem.
"Edzi a testet és a jellemet. Már pedig, fiú, rajtad van mit edzeni."
Kösz szépen Aelfsige, hogy rohadjon ki a lelked a helyéről. Tesztelte a kis rohadék, hogy mennyit bírok. Na már most egy 11, talán 12 éves fiúnak mekkora a tűrőképessége? Hát elárulom, hogy nem az egeket verdesi, inkább a béka seggét nézegeti alulról, s csak reménykedik benne, hogy az említett állatnak nincs hasmenése. Egész napos edzés közbeni oktatás arról, hogyan ismerheted fel a vadállatok nyomait, hogyan élhetsz túl a vadonban és a többi és a többi. A nap végére, amikor már sötétedett, takarítsd még ki a kunyhót. Aludj akkor, amikor sötét van, amikor a sötét elfek ideje van, a gyengítő nap alatt meg gyakorlatozz. Anyádat azt... Nem elég, hogy levert az izzadság, de még alapból gyengébbnek is éreztem magam. A kiszáradás valós veszélyként leselkedett rám minden nap.
Ami a legjobban kiakasztott, az nem az egész napos kínzás, hanem amikor elkezdett kardforgatásra tanítani. Épeszű elf mit csinál? Fakardot vagy botot dob a tanoncnak, aztán nesze neki. Az elmeroggyant mit csinál? A kölyök kezébe ad egy éles kardot, ad neki egy-két másodpercet, hogy nézegesse, aztán velőtrázó ordítással neki ront a saját, szintúgy éles kardjával. Védd magad hülye gyerek, mert ha nem, akkor leszúrlak, mint egy disznót.
Azért vicces volt, valld be. Na jó, persze, ott volt a konstans halálfélelem, meg a tudat, hogy bakker, lehet hogy egyszer arra kelsz fel, hogy már nem élsz...de élveztük, ezt meg kell vallani. Ahogy a hideg fém a tenyerednek simul, ahogy rájössz, hogy egyszer majd ezzel a karddal döntesz mások életéről vagy haláláról. A hatalomérzet, amit a kard adott. Óh, a leggyönyörűbb érzés.
Na igen. De látom, javulsz. Nem azzal kezdted, hogy "egyszer arra kelsz, hogy megerőszakoltak". Haladás, Shea, haladás.
Óh, kösz hogy emlékeztettél. Tényleg, milyen lett volna, ha megerőszakolva ébredsz? Lefesthetem részletesen a képet?"
Baszki...ezt elkúrtam. Öhm, hol is tartottam?
"Ott, hogy csak fekszel, és érzed a tarkódon valaki lehelletét. Imádkozol, hogy egy gyilkos legyen. De nem gyilkos ám Ő. Nem, sokkal rosszabb..."
Shea, kérlek. Ezt ne. Ez....abba hagynád kérlek?
"Ahogy az uraság kívánja. Minden mókát elrontasz...
Na, szó mi szó, a mesterem aztán nem kímélt engem. Megtanultam a nyomolvasás alapjait. Megismerkedtem a Veronia-szerte leggyakrabban előforduló növényekkel, csak hogy tudjam, melyik mérgező és melyik ehető. Bár leginkább az öreg a mérgezőkre tért ki. Mert az a bérgyilkosok legszebb eszköze. Lopakodási stílusomat a vadállatokon gyakoroltam. Az Ő esetükben a szél irányára is figyelnem kellett, nem csak arra, hogy árnyékban maradjak és ne lépjek gallyakra, amelyek reccsenése elárulná a pozíciómat. Figyelni kell az áruló nap vándorlását, hogy tudjam, merre fog vetülni az árnyékom. Esti időszakban a fáklyák jelenthetnek kihívást. Minél több fényforrás vetül egy alakra, annál több árnyékot vet, és annál könnyebb észrevenni. Ha kutyák vannak a környéken, könnyen kiszagolják az idegen szagot. A tetőn lopakodva ügyelni kell arra, hogy ne lépjen az egyszeri bérgyilkos rossz helyre és csapjon zajt. Tehát, lényegében az erdei túrák felkészítettek a városi megbízatásokra is.
A folyamatos gyötrés és kínzás kezdte lerombolni az ép elmémet. Kezdte felőrölni a lelkemet és ebben az állapotban, ebben a legyengült státuszban hallottam meg először Sheatro hangját. Nem tudtam mire vélni a dolgot. Már mint, bakker, egyszer csak egy hang megszólal a fejedben, Te mire gondolnál?
"Arra, hogy végre nem vagyok egyedül?"
Arra, hogy megőrültél.
"Mindannyian őrültek vagyunk. Ez egy ilyen világ. Mutass egy normális lényt, és én vígan visszavonulok elméd legsötétebb bugyraiba s soha többé nem zavarlak."
Akkor is, az első alkalommal ijesztő volt. Meg a másodikkal is, meg a ....
"Igen, igen...meg a harmadikkal és a negyedikkel is. Most mi? Felfogod sorolni az összes számot? Nézzük csak, két hét után már talán eljutsz a....tudja a fene meddig. Mi a legnagyobb szám? Na addig. Mindig is féltél tőlem. Mert tudod, hogy ki vagyok. Tudod, hogy Te hoztál létre engem aznap, amikor megölted a gyermeki énedet."
Nem hinném, hogy a gyermeki énem ilyen beteg lett volna.
"Kicsi átalakuláson esett át, na. Mert elárulták. Megtanulta, hogy ne bízzon senkiben, s mivel vérből született, vérre is áhitozik. Kellett ilyen vérszomjasnak lenned."
Folytassuk inkább a sztorit.  Na, szóval, ott tartottunk, hogy a kiképzésem nem is tudom...talán hatodik, hetedik hónapjában tört elő belőlem a gyilkos énem. Az énem, amely mindig csak vérre szomjazik,
"Leginkább szűz lányok vérére...bár valószínüleg mostanában nem nagyon lenne alkalmam szomjamat csillapítani."
és aki nem válogat az eszközökben sem, hogy elérje a célját.
"Persze, hogy nem. Bunkós bottal lecsapod a nőt, aztán már vonszolhatod is a legközelebbi bokorba."
Azóta minden nap hallatja a hangját,
"Örülj neki, hogy nem nyőgök közben...
s próbálom minél jobban ignorálni őt.
"Ahogy a szegény slájm próbálta ignorálni az őt megerőszakoló ghoult?"
De a harcot van, hogy Ő nyeri.
"Igazából csak hagylak nyerni, unalmas lenne állandóan győzedelmeskednem."
A mesterem szerint mindenkiben kettő, de van, hogy több ego is él.
"Párszor próbáltam felkutatni a többi énedet. Tudod, amiben az ész rejtőzik. Vagy az agyafúrtság. Netalán tán az az éned, aki végre össze kapar magának valami menyecskét, és én élvezkedhetek naphosszat."
Talán még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy nekem csak Sheatro jutott. Bár gondolom hogy Aelfsige nem szó szerint értette azt, hogy mindenkinek több énje van, inkább csak metafóraként kezelte. Nekem szó szerint kijutott a tudathasadás. Ő mindezt érdekesnek találta, és nap hosszat kérdezősködött. Ő nevezte el a gyilkos énemet is Sheatro-nak.
"Ritka hülye egy név adási módszere van. Konkrétan csak összerakta az első hét áldozata nevének kezdőbetűit. A kreativitás legmagasabb fokú hiánya."
Hiába tiltakoztam a név adás ellen,
"Kösz, tudtam, hogy bízhatok benned."
hisz én legszívesebben a "Rohadék" neved adtam volna neki,
"Héééé! Mi a fa...Mi van?!"
de végül is, megelégedtem Sheatro-val. Még is csak egyszerűbb azt ordibálni, hogy "Kuss Sheatro", semmint hogy "Kuss Rohadék!" Még a végén valaki félreértené a helyzetet és magára venné a sértést. De a Sheatro eléggé bugyuta név ahhoz, hogy mindenki elgondolkozzon rajta, hogy ki a fene is az a Seaizé, és addig nekem van időm meglépni.
"Ezért még számolunk. Képzelj most oda egy idegbeteg fejet. Olyat vágok most. Te áruló kis rohadék..."

A hetek teltek, s valahogy megtanultam megszokni, legalábbis részben ignorálni az újonnan jött énemet. Hisz Sheatro nem más, mint a gyilkos, aki mindig is bennem élt, aki mindig is ki akart törni. Amikor harcoltam, amikor párbajt vívtam mesterem ellen, átengedtem a terepet. Nem gondolkoztam, csak cselekedtem. Ösztön lénnyé válltam. Én voltam a kard. Én voltam a tőr. Már csak a megfelelő háttér tudást kellett elsajátítanom ahhoz, hogy ezt ki is használhassam.
 Szerencsémre nem örököltem apám robosztusabb alakját, hanem maradtam az igazi self alkat. Karcsún izmos, nem túl nyurga, s nem túl feltűnő. Legalábbis a sötét elfek között. Az emberek és más teremtmények között mondjuk már eléggé kilógnék a sorból, de erre való az álcázás. Hajlékony voltam, s akrobatikus, amihez igazította nevelőm is a kiképzésemet. Hamar észrevette, hogy a kétkezes harccal se lesznek később problémáim, bár Ő maga ebben a tudomány ágban nem jeleskedett, így nagyon oktatni se tudta, csak bíztatott, hogy gyakoroljam, s később erre építsem a saját vívó stílusomat. Nem mint ha nagyon kedvem lett volna szemtől szemben bárkivel is megküzdeni. Egy páncélos lovaggal például tuti, hogy nem kezdtem volna ki. Még hátulról sem.
"Óóóó....dúl a szerelem. Hátulról kikezdeni? Előtte azért vágj egy lyukat hátul, máskülönben elég nehéz lenne."
He? Óh, anyám...miért a betegebb fajtájú tudathasadás jutott ki nekem? Mellékes. Csak ignoráld. Ez a jelszó. Ez a módszer. Ezzel sikert arathatsz. Hinned kell benne.
"Akármennyire is hajtogatod ezeket a hülyeségeket és áltatod magad, sose fog sikerülni. Engem nem tudsz elűzni."
 Az erdei hajlék lassan az otthonommá vállt, s mivel bővült a lakók sora, így be kellett szerezni még pár bútort, és hamar egészen kényelmes kis lakká alakítottuk az elején igen csak szegényesen berendezett tákolmányt. Amiről odaérkezésemről nem tudtam, az a rejtett pince, ahol a bérgyilkos tárolta felszereléseit, mérgeit, fegyvereit, vagyonát. Precízen rendezett, karbantartott és tisztogatott fegyverek egész hada sorakozott a falakon, alaposan megélezve, hogy bármikor harcba lehessen velük menni. Egy egész szekrény csak mérgekkel megtöltve. Egy jóval kisebb ellenszerekkel. Egészen kicsi. Úgy hat üvegcse össz-vissz. Szárított gazok, vagy mifenék, amikből később újabb mérgek készíthetőek. Három láda megtöltve egy élet munkája alatt beszerzett vagyonnal, különlegességekkel. Talán még egy-két varázstárgy is lapult az öreg magán szentélyében. A falon két bemélyedésben egy-egy szobor szentelve Hold Anyának és Hold Apának. Az utóbbi jóval nagyobb és precízebben kidolgozott volt. Velük átellenben lévő falon egy másik vájat. Egy szobor. Az újholdnak szentelve. Hát, végül is, egy bérgyilkosnál ez nem olyan nagy különlegesség, nem?
"Ha csak fele olyan jól végzed a dolgod, mint én, neked is lehet ilyen szentélyed, ilyen vagyonod. De ahhoz előbb tanulnod kell. Edzened. Minden nap minden órájában. Ha elvégzed a mester munkádat, talán ezt az egészet rád hagyom. De hidd el, még jó pár évem van vissza, mielőtt nyugdíjba vonulnék, vagy meghalnék. Úgy hogy ne is reménykedj, hogy lébecolással kihúzod addig. Előbb öllek meg, ha nem talállak méltónak arra, hogy tovább vidd az örökségemet."
"Hülye kis számító gyökér. Végül is, csak azért vett maga mellé egy tanítványt, hogy legyen majd valaki, aki tovább viszi a hírnevét, mert nem akarta, hogy elfeledjék őt. Vagy csak mert szeretett dicsekedni felhalmozott készleteivel."
Akárhogy is, tanárnak jó volt. Végül is, megtanított minket az alapokra, nem?

Az évek teltek. Húsz éves lehettem, vagy valahogy akörül, amikor először mentem Aelfsige-dzsel küldetésre. Egyszerű feladat. Igazából szerintem csak miattam vállalta el. Két gazda civakodott egy darab föld felett valahol az Északi királyság területén. Csupán ki kellett nyírni egy embert, hogy a másik megnyerje a földet. Egyszerű, nem? Hát persze, hogy az. Attól eltekintve, hogy életem első igazi gyilkosságára készültem.
"Mert a saját éned megölése aztán nem számít annak....
Az "igazi gyilkosság" alatt arra gondoltam, hogy akit megölök, az fizikai valóval is rendelkezik, nem csak a lelkem egy része. Késő este értük el a gazda birtokát. A fene se tudja már, hogy mi volt a neve, nem is érdekel. Egy egyszerű, jelentéktelen, szürke alak volt. Naphosszat dolgozott, hogy ellássa a családját, hogy jövőt biztosítson neki. Igaz, hogy emellett verte az asszonyt és amikor rátört a kangörcs, a saját lányát is megkívánta, de ezen apró részletektől most tekintsünk el.  Ott álltunk ketten egy domb tetején, onnan nézve a tanyát. Egy hatalmas csűr, istállók, karámok. Gazdasági épületekkel szórták tele a tájat. Búzamezők, ameddig a szem ellátott. Nem kis vagyonnal rendelkezhetett a családfő. Ez a vagyon nem mentette meg. Senkit se ment meg a pénz. Bérelhetsz rajta őröket, katonákat....de új életet nem vehetsz rajta. Ő se tudott. Amikor minden fény kialudt, megindultam a tanya felé. Egyedül. Ez az én beavatásom volt. Ha lebukás nélkül végzem el, tovább folytatódik a kiképzésem. Ha felfedeznek, a mesterem megöl. Ennyire egyszerűk voltak a szabályok.
 Ügyelve arra, hogy a szél ne sodorja szagomat az őrkutyák felé, óvatosan közelítettem meg a fából készült építményt. Nem volt nehéz behatolni, tekintve, hogy az ajtót nem zárták be. Óvatlanok voltak. Elvégre, mitől is kellett volna félniük? Erre felé nem voltak haramiák és banditák. Nyugodt környéknek számított. Egészen addig. Az ajtó halk nyikorgással tiltakozott a behatolás ellen. Pár másodpercre megálltam, s hallgatóztam. Semmi mozgás belül. Épp csak annyira nyitottam ki a tölgyből készült nyílás zárót, hogy be tudjak rajta slisszanni, majd óvatos léptekkel közelítettem az ágy felé, ahol a kissé elhízott gazda aludta az igazak álmát. Nem volt nehéz megtalálnom őt a sötétben. Ez az én időm volt. Óvatosan vontam ki a tőrt a tokjából, hogy ne adjon ki semmilyen hangot, majd megálltam az ágy mellett. Lenéztem az alakra. Arcán nyugalom terült szét. Hitte, hogy semmi baj sem érheti őt. Tévedett.. Kezem villám gyorsan mozdult. Befogtam a száját, s a tőrt tartó kezemmel szúrtam. A penge áttörte a szem törékeny burkát, majd egyenesen az agyba hatolt. Gyors halál. A test még rángatózik egy sort. Hányadék fröccsent ki az áldozat szájából. Nem számított. Hozzá kell szokni.A rángás elmúlt. A test lenyugodott. Egy férfi hevert az ágyon. Az arcán nyugalomnak semmi jele nem volt. Szeme rémületében kitágult. A kezei ökölbe szorulva. Hiába való próbálkozás öreg. Semmi esélyed nem volt. Tőrömet, s hányással borított tenyeremet a halott ingjébe töröltem, majd ahogy jöttem, úgy távoztam. Senki se ébredt fel. Azt hittem, hogy majd vacillálni fogok. Hogy elgondolkozok, vajon tényleg megérdemli-e a halált ez a férfi? De rájöttem, hogy pont leszarom. A munkát kiadták. A munkát teljesíteni kell. Nincs helye lelkiismeretnek. Nincs helye könyörületnek. Akire kiadták a vérdíjat, meghal, vagy Te halsz meg, miközben megpróbálod megölni. De egy valaki mindig a sírban fogja végezni. Ha Te nem teszed meg, majd más. S ugyan, miért hagynád, hogy más zsebét töltse meg a vérdíj, s más hírneve gyarapodjon? Így hát elvégzed a megbizatást, és nem aggodalmaskodsz. Mert ez vagy Te. Egy gyilkos. Az éjszaka gyereke. A Hold szülötte. A....
"Abba hagynád a hülye hasonlatokat? Kezd unalmas lenni. De tényleg. Elvégeztük a melót Ügyesek vagyunk. Jár a taps. De nem kell túlbonyolítani. Kész. Ennyi volt. Elvégeztük az első küldetést. A mester nem akart megölni minket. Még majdnem hogy örült is. Ennyi. Francnak ennyit pofázni feleslegesen?!"
Mert én élvezem a pofázást. Megnyugtat. A szavak monotonitása, ahogy csak beszélsz és beszélsz és a végén már senki se figyel rá...de Te csak mondod, mert addig is, a gondolataid nem terelődnek másra.  Nagyon megnyugtató tud ám lenni. Most képzeld el, két napon keresztül folyamatosan pofázol minden személynek, aki csak elhalad melletted - külön öröm, ha meg is állnak meghallgatni téged. De általában nem ez szokott történni. Két nap után senki se figyel rád, csak egy újabb motyogó bolond. Aztán, amikor elaltattál minden gyanút, elkezdesz értelmesen beszélni, tömören, csak a lényegre szorítkozva. Senki se fog figyelni rád, mert egy motyogó bolond vagy. Így aztán nyugodtan kibeszélheted a lelked az idegeneknek úgy, hogy nem kell félned attól, hogy a legsötétebb titkaidra bárki is emlékezni fog.
"Vagy egész egyszerűen az őrök elzavarnak a fenébe, vagy a tömeg meglincsel téged, mert rohadtul elegük van belőled."
 Ez is egy lehetőség. Deeee....vissza a sztorihoz. A házat elhagyva ugyebár visszabattyogtam a dombra. Lassan. Büszkén. Meg volt életem első gyilkossága, nem buktam le, és még élveztem is. Szerintem addigra már minden értelmes gondolatot ki írtott belőlem mesterem szigorú tanítása. De amit a legjobban élveztem, az a hatalom gondolata. A kard a kezedben, amely az életről és a halálról dönt. Ha akarom, nem ölöm meg a férfit, csak megfenyegetem, hogy az egész családját kinyírom, ha nem engedelmeskedik az akaratomnak. Ott és akkor, ha akarom, azonnal gazdag ember lett volna belőlem, csak élveztem volna a lusta semmit tevést, miközben kiszolgálnak engem, annak félelmében, hogy a gyermekük karón húzva végzi, vagy épp ez a sors vár rájuk is. De nekem nem kellett ez. Élveztem ezt a nyers életmódot. Élveztem a hatalmat. Nem tudtam, hogy ez meg van bennem. Nem hittem volna, hogy bármikor is ilyenné válok és lám, minden további hezitálás nélkül kiontottam egy emberi életet. Mert nem láttam benne mást, csak egy hús zsákot. Nem volt története, nem volt hangja, se neve. Álmok? Egyszer nekem is voltak. Család? Egyszer nekem is volt. Ugyanazt tettem a gyerekeivel, amit velem tett a nekromanta. A nekromantává váltam. Nem érdekelt. Ahhoz, hogy kinyírjam azt a szemetet, olyanná kell válnom, mint amilyen Ő. A saját eszközeivel fogom őt legyőzni. S midőn ott állok hűlő teteme felett....nem fogok érezni semmit. Semmi elégtétel. A bosszú nem csillapodik. Mert a bosszú már elvesztette a lényegét. Apám meghalt, nem hozza vissza őt még ezernyi gyilkosság sem. De kell valami ok túl a pénzen és a hatalmon. Egy ok, amiért harcolhatok - amire ráfoghatom gyilkosságaimat. Így aztán tökéletessen meg voltam elégedve a munkámmal. Életemben először jól éreztem magam azóta, hogy Kristen eltávozott. Életemben először megtaláltam a célomat, a mozgató rugómat. Életemben először Éltem! Egy feladat elvégezve - mikor jön a következő?

4.  ...and the Devil is all I see

Az első sikeres küldetésem után a mesterem úgy döntött, hogy elvisz engem a többi megbízatására is, hogy tanuljak, hogy ellessem tőle a praktikáit. Volt, amikor egyedül mentem, volt, amikor több bérgyilkoshoz csatlakoztunk, ha az ügy komplikáltabb volt. Mindenkinek meg volt a maga dolga, mindenki egy kis fogaskerék volt a bonyolult szerkezetben. Ezen küldetések alatt volt alkalmam arra, hogy csiszoljam a technikámat, hogy tökéletesítsem magam. A változások lassan, de biztosan jöttek. Az esetlen kard csapásaim, ha nem is mesteri vívássá, de legalábbis középszerű technikává alakultak át. Egyik kezemben kard, a másikban tőr, és gyakoroltam nap hosszat. Nem a legjobb akartam lenni, csak elég jó ahhoz, hogy túléljem ezt a kegyetlen világot. A világot, amiben az erősebb uralkodik, s ahol bukásnak nincs helye, mert amint elesel, a dögevők lecsapnak és szétmarcangolják a tested. Egyetlen hiba a halálodhoz vezet, így aztán hamar megtanulod a leckét.
 Ahogy egyre komplikáltabb feladatokat tudtam ellátni, a jutalom is úgy növekedett, és elkezdtem a saját vagyonomat felhalmozni, hogy egyszer felszerelhessem a saját bérgyilkos szentélyemet, pont, ahogy a Mesterem tette. Addig is, az Ő készleteiből élősködtem, s fizettem minden egyes felhasznált alapanyagért beszerzési áron. A kapcsolatunk eléggé egyedi volt. Sose volt valami túl kedves hozzám, de ehhez a kicsivel több, mint tíz évnyi szolgálat után hozzászokik a self. De attól független, hogy milyen nyers a modora, elkezdtem őt megkedvelni, hisz legalább mindig korrekt volt velem. Ha valamit jobban viteleztem ki, mint amit Ő kinézett volna belőlem, jutalom járt érte. Mondjuk tény és való, ha hibáztam, a büntetés keményebb volt, mint az elején. Nem is tudom, hogy még mit is mondhatnék erről az időszakról, hisz a történet lassan a végéhez közeledik, az idő sürget. Az éjszakának lassan vége, a két kisgyerek elhalad előttem az úton, én kilopózok a fák rejtekéből, s elindulok az utamra. Tehát, hogy rövidre fogjam: két hónappal ezelőtt Aelfsige az utamra engedett.
"Itt az ideje kölyök, hogy a saját bőrödön tapasztald meg azt, milyen magányos fejvadásznak lenned. Az alapokat megtanítottam neked, és ha nem is Te vagy a legjobb tanítványom, de úgy gondolom, hogy meg fogod állni a helyed. Menj, és vadássz! Kapsz tőlem egy búcsú ajándékot, amely egyben a mester munkád is lesz. Ha ezt elvégzed, térj vissza hozzám, s megtanítalak azokra a technikákra, amelyek nagyban megkönnyítik a feladatodat. Beavatlak a sötét elf bérgyilkosok tiltott tanaiba, amit kívülállóknak nem nagyon szoktunk megtanítani...megfelelő pénz ellenében, természetesen. A feladatod az, amire oly' rég óta vártál. Meg kell ölnöd a nekromantát. Évek óta figyelem őt, és pontosan tudom, hogy hol van. Ez az én ajándékom neked. De ne siesd el a dolgot. Alaposan figyeld ki a szokásait, a napi rutinját, hogy akkor csaphass le rá, amikor nem figyel. Lassú és fájdalmas halált kívánok neki, remélem, hogy teljesíted a kívánságomat. Fogd hát a fegyvered, a ruháid, és irány kölyök! Amíg a nekromanta él, nem térhetsz ide vissza..."

Két hónapja a búcsúnak és most itt állok, egy kis falu határában.

A Hold félénken bújt el a felhők mögé, mint ha megunta volna azt, hogy folyton a halandók, vagy a közel halandók életét bámulja, s ítélkezzen némán felettük. A távoli csillagok, mint megannyi apró kis lyuk az ég szövetén, viszont vidáman sziporkáztak, de valahogy senki se értékelte ezt a tényt. Enyhe szellő suhant át a térség felett, pillanatnyi enyhülést hozta a még mindig fülledt időben, s pár elkallódott fa levelet görgetve végig az úton. Azonban mindettől eltekintve a táj mozdulatlanságba dermedt...azaz majdnem mozdulatlanságba. A fák mögé bújva figyeltem az úton elhaladó két személyt. Acélkék szemeimmel pásztáztam tovább a környéket, de rajtuk kívül tényleg semmit se láttam. Nem voltak különlegesek, nem voltak kimagasló egyényiséget - se termetileg, se tettileg - még is, felkeltették az érdeklődésemet. Legalábbis az egyik énemnek. Énem sötétebb bugyrában a gyilkos én ismét ágaskodni kezdett, s egyre erőteljesebben követelte azt, hogy átvegye az uralmat a logikus, talán még valamennyire épeszűnek is nevezhető ego felett. Éreztem, ahogy a vadállat rázza a ketrecét, megpróbálva kitörni a gondosan felhúzott falak mögül, hogy beteljesítse vérgőzös vágyait. A késztetés egyre erőteljesebb lett, s meg ijedtem, hogy ezúttal nem fogok tudni uralkodni rajta. Beletúrtam fél hosszúra hagyott, ezüstös-fehéres hajamba, s ajkamat megnyalva figyeltem az egyre távolodó alakokat. Teljesen kiszáradt a torkom, s szám is cserepes volt. Leginkább mondjuk annak köszönhetően, hogy pár órája egy korty vizet se fogyasztottam, de nem akartam, hogy a folyadék bevitel később vizelési ingert váltson ki nálam. Várnom kellett. Nem szabadott elszalasztanom egyetlen pillanatot sem...

Rövid, és nem túl gyümölcsöző vita után Sheatro legalább egy ideig elkussolt bennem. Most nem volt se időm, se hangulatom arra, hogy megint a hülyeségeit hallgassam. A két fiatal eltűnt az út egy kanyara mögött, s kiosontam az útra. A távolból már hallani lehetett a kutyák ugatását, ahogy a hazatérőket üdvözlik. Ajtók csapódása. Úgy látszik, hogy ma békesség fog uralkodni a faluban. Az apa átöleli a gyermekeit, akik messze elkalandoztak a háztól. Az anya könnyekben fog kitörni. Nekik legalább ott volt az apjuk. De ki tudja, mi lesz, ha elvesztik őt? Mi lesz, ha meghal a hugica is? Vajon akkor a fiúból egy újabb Sheatro lesz? Nem tudtam, nem is érdekelt. Amúgy is, belőlem csak ez az egy van. Végig haladva az úton hamar eljutottam ahhoz a szoborhoz, amit már jó ideje kiszemeltem magamnak. Elég magas volt ahhoz, hogy felmászva rá messze belássam a környéket, s akadt rajta búvóhely bőven, hogy a sötét éjszakában ne fedezzenek fel engem. A szobor vállán üldögélve szúrós tekintettel méregettem egy házat, ahol szinte mindig égett a lámpa. A nemezisem valószínüleg épp azon gondolkozik, hogy mikor térjen vissza a gyilkolászáshoz és a testek feltámasztásához. De egyelőre még nem követte el ezt a hibát, s mindig figyelmes volt. Mindig bezárta az ajtót, s ha ki is ment az utcára, folyamatosan a háta mögé pislogott. Óvatos volt a kis mocsok, mint ha érezné, hogy mi vár rá. Ma este nem esik a tőröm áldozatává. valószínüleg még egy ideig nem jön el számára a végső pillanat. Hagyom, hogy élje az életét háborítatlanul még pár hónapig. Nem sietek el semmit. Azt akarom, hogy amikor eljön a végső igazság pillanata, minden tökéletes legyen s kiélvezhessem minden egyes másodpercét. Így hát lecsusszantam a szobor hátáról, puhán érkezve a földre, s leporoltam a bőr nadrágomat. Ideje tovább menni....de hova?
"Tudod, van ez a legenda..."
Ne kezd Shea. Mi a francot kezdenék azzal az átkozott karddal?
"Tutin mutatna a leendő szentélyünkben. Meg hát nem lenne igazságos, ha azt a hülye holtidézőt a háború angyalának kardjával kaszabolnád le?"
Mindenki azt a kacatot kergeti szinte. Ha meg is szereznénk, célponttá válnánk. Én választom a célpontjaimat, nem akarok én is célponttá vállni.
"Jajj már, ne legyél ilyen egy gyökér. Ki tudja, milyen hatalommal rendelkezik? Lehet, hogy végeláthatatlan kínszenvedést hoz az áldozataira."
Ebben azért elég erősen kételkedek. Nem fogok a kard kutatására indulni. Ha megszerzi valaki, és pont az áldozataim listáján lesz az  szerencsétlen alak, akkor így járt, máskülönben meg nem érdekel.
"Ha megszerzed a kardot, hosszú ideig kussban maradok."
Megtanultalak ignorálni téged. Úgy hogy bocs, de ezt az ajánlatot most nem fogadom el.
"Akkor csak ígérd meg nekem, hogy ha tudomást szerzünk a kard hollétéről, legalább felderítjük annak igazság tartalmát, és majd helyszínen eldöntjük, mit tegyünk ezután."
Csak egy egyszerű váll vonással nyugtáztam a gondolatot. Elvégre, baj nem származhat belőle, ha nyitott füllel mászkálok a világban. Meg azért ha nehezen is vallottam be magamnak, de engem is foglalkoztatott az, hogy vajon miféle hatalom birtokosa lehetnék azzal a karddal a kezemben? Aztán a gondolatot el is hesegettem a fejemből, megigazítottam a ruhámat, és elindultam az úton. Hogy merre fog vezetni? Fogalmam sincs. De egy biztos: az út végén új kalandok és megbízatások várnak rám. Az út végén talán válaszok is várnak. Így hát, útra fel!
"Végre elhatároztad magad és nem pofázol többet! Akkor, ideje hogy megmutassuk a világnak ismét magunkat? Mutassuk meg ennek a Veroniának nevezett fertelemnek, hogy ki a legény a gáton!"
Shea....itt nincs semmiféle gát sem, és a gáton álldogálva már távolról meglátnak téged. Inkább mutassuk meg nekik, hogy ki a legény a gát tövében rejtőzve, tőrét fenve és áldozatát figyelve...

3Cynewulf/Sheatro Empty Re: Cynewulf/Sheatro Csüt. Jún. 30, 2016 12:19 am

Serene Nightbough

Serene Nightbough
Mesélő
Mesélő

Erre az előtörténetre megérte várni! Iszonyatosan hosszú lett, néhány helyen gondolkoztam is, hogy talán érdemesebb lett volna élményt írnod, hogy rögtön kaphasd is az xp-t, de ez végülis ez így volt szép kerek történet. Szeretnék kitérni a stílusodra is, de még a végén elbíznád magad, jöjjön a lényeg:

ELFOGADVA

Készítsd el az adatlapod, üdv a családban!

Felszerelés: Éjgyilok

Személyes passzív:
Hiding in the shadows //légyszi egyik nagyrabecsült adminunk nézzen rá//
Cynewulf és Sheatro naszerű kiképzést kaptak, hogy hogyan is kell rejtőzködni. Ameddig az árnyékban állnak, nem süt rájuk fény - se hold, se lámpa, addig láthatatlanok, de csak ameddig mozdulatlan(ok) vagy(tok). Nappal azért nem próbálkoznék vele.

Név: Moonligt slash / Holdfény vágás
Szint: 1.
Ár: A Bérgyilkosok kezdéskor ingyen megkapják, 1000 váltó
Leírás: Egy nagyon gyors vágás, ami az egyszerű egységeket akár meg is ölheti maximum 1. szintig, de később nem lesz nagy jelentősége.

Ezért a hosszért pedig én megadnám neked az alábbi achievementeket is:

"F*ck the Staff"
Írj legalább egy 3000 szavas hozzászólást, ami majd a staff tagoknak végig kell olvasni
Jutalom: 100 váltó

"Lylinovista"
Írj egy legalább 4500 szavas posztot bárhová.
Jutalom: 100 váltó

"By the power of NOPE"
Írj egy olyan hosszú posztot, hogy a fórummotor ne engedje egyben beküldeni.
Jutalom: 200 váltó

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.