Nem ma volt már, hogy elküldtek Hildével az elkanászodott újoncokat helyre tenni. Akkor azért rendet vertünk beléjük, de nem is felejtettek el minket. Most például megkértek minket, hogy ugorjunk be a kiképzők helyére, amíg azok megbeszélésen vannak, és mutassunk nekik pár fogást. Jó volt, a fiúk sokat komolyodtak, úgy tűnik, akkor kivívtuk a tiszteletet, még ha nem is egészen az volt a szándékunk. Biztos vagyok benne, hogy jó katonák lesznek, ha becsülettel végigcsinálják a kiképzésüket, és jó érzés az, hogy folyamatos az utánpótlás. A Protestáns Egyháznak és Délnek igenis van jövője. Ezt látva pedig az ember joggal érezheti úgy, hogy van értelme, annak, amit csinál, amire feltette az életét. Egy pillanatát sem bánom, de azért gyakran eszembe jut, vajon mi lehet odahaza, akár az öreg kovácsnál, akár a szülői házban. Talán egyszer ellátogatok oda is. Most azonban nem állok neki nosztalgiázni és elmélkedni. Túlságosan örülök a sikerünknek.
- Ez jó volt - Jegyzem meg mosolyogva, mikor már Hellenburg utcáit járjuk. Nem tagadom, hogy elégedett vagyok. A sivatag után üdítő a friss levegő, az árnyékok hűvöse, a tiszta utcák és a biztonság, az a fajta, aminek háború idején azért még lehet örülni. A város alapzaja kifejezetten kellemesen hat most a fülnek. Újra és újra meggyőződöm arról, hogy szeretek itt élni, hogy ez az otthonom, amit már nem cserélnék semmire sem.
- Ha már amúgy sincs dolgunk, esetleg megihatnánk valamit, vagy elnézhetnél hozzám is. Tegnap kaptam süteményt egy nénitől, mert segítettem neki megjavítani a kerítést.
- Ez jó volt - Jegyzem meg mosolyogva, mikor már Hellenburg utcáit járjuk. Nem tagadom, hogy elégedett vagyok. A sivatag után üdítő a friss levegő, az árnyékok hűvöse, a tiszta utcák és a biztonság, az a fajta, aminek háború idején azért még lehet örülni. A város alapzaja kifejezetten kellemesen hat most a fülnek. Újra és újra meggyőződöm arról, hogy szeretek itt élni, hogy ez az otthonom, amit már nem cserélnék semmire sem.
- Ha már amúgy sincs dolgunk, esetleg megihatnánk valamit, vagy elnézhetnél hozzám is. Tegnap kaptam süteményt egy nénitől, mert segítettem neki megjavítani a kerítést.